Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.II - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-06, 18:04   #2611
fem
Raczkowanie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cytat:
Napisane przez Astorianka
Dzisiaj robiłam jakiś bzdurny teścik i wyszło, że zgodnie z ludowymi przesądami ma 70% to dziewczątko hehe Zobaczymy
też sobie zrobiłam teścikhttp://www.noworodek.pl/index.php?sm=1
Wynik:
Na 52% będzie to chłopczyk.
Na 48% będzie to dziewczynka.
ciekawa jestem co to oznacza hehe...
fem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 18:08   #2612
Weronisia
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cytat:
Napisane przez szokoladka74 Pokaż wiadomość
Weronisiu- masz rację, to coś między wątrobą a kiszką Ja bym obstawiała wątrobę, przez ten nie mijający ból przy chodzeniu, kiszki raczej "falują" i to co uwiera idzie dalej, a wątroba ma inaczej. Wiem bo jestem po żółtaczce i znam z autopsji.
Trzymam kciukaski za dzisiejsze badanie. Oby Maleństwo pokazało się w pełnej krasie Daj znać.
No już jestem po wizycie u gina.
Niestety dzidzi nie pokazało co ma między nóżkami Gin nawet włączył 3D na chwilę, ale i tak nic to nie dało. No trudno. Dowiem się za 4 tygodnie

A moje maleństwo ma już 8,8 cm
Dziś miałam pierwsze USG przez brzuch, więc od razu jakoś gorsza. Ale i tak widziałam buźkę, oczka, rączki, mózg, brzuszek... Wszystko jest OK. A na 3D to normalnie jak obcy z innej planety, normalnie przestraszyć się idzie

A ja za to mam problem z nerką. Jak powiedziałam ginowi, jak mnie wczoraj bolał bok, to mi nagadał, że czemu nie pojechałam do szpitala. Dziś boli mnie troszkę słabiej, ale nadal boli. Zrobił mi USG tego boku, bo myślał, że to wątroba, ale okazuje się, że z nerką coś jest nie tak, mam powiększone jakieś miedniczki czy jakoś tak, no są poza normą i to pewnie sprawia mi ból. Mam iść do urologa, a jak dziś nie wytrzymam to mam jechać do szpitala.
Zapisał mi antybiotyk, ale ja go nie wezmę, bo w końcu w moczu nie mam bakterii, więc po co go brać. Wstrzymam się do decyzji urologa.
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 18:10   #2613
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Hej dziewuszki
Ja juz po USG, dziękuje, że trzymałyście kciuki, ale tak na 100% dalej nie wiem co tam siedzi
Lekarz powiedział na początku jak rozłożyło nóżki, że to DZIEWCZYNKA?? , ale potem powiedział, że nie jest pewny i lepiej żebym sie jeszcze nie chwaliła eheehh
Przez całe badanie tylko przez chwilke pokazało co jest miedzy nozkami, wiec nie miał jak tego zweryfikować
DZIDZIA ma 23,15cm i 463g tyle jest pewne wszsytko dobrze sie rozwija więc to najważniejsze

MOJA DZIDZIA http://img338.imageshack.us/img338/8666/59488856.mp4 filmik działa?????????

Edytowane przez Mpik82
Czas edycji: 2010-05-06 o 19:14
Mpik82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 18:17   #2614
Ray
Zakorzenienie

ciesze sie ze z waszymi maluchami dobrze

ja chyba jako jedyna to nie odczuwam wyraznie ruchow ? ja sie nawet nad tym nie zastanawiam moze dlatego?

teraz wlasnie wybieram zdjecia bo znalazlam fajna opcje zrobienia foto ksiazki i bede miala pamiatke po pierwszej corce i dla babci
Stary 2010-05-06, 18:35   #2615
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fem Pokaż wiadomość
Wynik:
hehe bez sesnu ten test, ja go właśnie zrobiłam i wyszło mi identycznie jak tobie
52% chłopiec, 48% dziewczynka
te pytania tez bez sesnu bo ja raz jem słone a raz słodkie w zależności od tego na co mam w dany dzień ochote
enis84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 18:43   #2616
fem
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez enis84 Pokaż wiadomość
hehe bez sesnu ten test, ja go właśnie zrobiłam i wyszło mi identycznie jak tobie
52% chłopiec, 48% dziewczynka
te pytania tez bez sesnu bo ja raz jem słone a raz słodkie w zależności od tego na co mam w dany dzień ochote
dokładnie tez bym odpowiedziała wielokrotnie twierdząco na obie odpowiedzi...

KUBUŚ 5.09.10
już prawie 4 latka...
http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png

MILENKA 12.08.14
już tydzień za nami...
http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png
fem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 18:49   #2617
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fem Pokaż wiadomość
Wynik:

haha u mnie
Wynik:
Na 22% będzie to chłopczyk.
Na 78% będzie to dziewczynka.
ale pytania sa strasznie głupie
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 19:02   #2618
waniliaania2009
Wtajemniczenie

u mnie:

Wynik:
Na 61% będzie to chłopczyk.
Na 39% będzie to dziewczynka
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 19:11   #2619
kotekk81
Zakorzenienie

hejka

troche Was podczytuje ale mam "szlaban" na komputer bo mam zapalenie spojowek i wygladam tak --->

Jaga kochana strasznie mi przykro poprostu brak slow

wszystkim dziewczynka gratuluje (i zazdroszcze po cichutku ) kopniaczkow i ruchow bobaskow. U mnie narazie ciiisza ale mysle ze mam jeszcze czas niemniej jednak doczekac sie juz nie moge
a we wtorek wizyta i gina i mam cicha nadzieje na usg bo do polowkowego mam jeszcze miesiac

a teraz ide polezec ze swietlikiem

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 19:20   #2620
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Napisane przez tifio Pokaż wiadomość
To dawaj szybciutko przepisik, to będę sama w domku kombinować - może mi też wyjdą tak smakowicie jak Tobie
Przepraszam, że tak późno, ale byłam u dermatologa na wizycie, dopiero wróciłam

Przepis jest bardzo prosty (starcza na dwie duże blachy ciasteczek):

ŚMIETANKOWE CIASTECZKA ANI

27 dag maki
25 dag masła
5 łyżek gęstej śmietany
1 żółtko
1 białko do posmarowania, cukier kryształ do posypania

Wszystkie składniki zagnieść i rozwałkować kilka razy, wykrawać niezbyt cienkie ciasteczka. Posmarować białkiem i posypać cukrem. Piec ok. 20 minut, w temp. 175C, aż będą lekko zarumienione.

Jakby coś było niejasne, to napisz. Ten przepis to trochę taki skrót myślowy

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Mnie też jeszcze czasami dopadają mdłości np. w poniedziałek i wtorek wymiotowałam. Chyba tak całkiem to wogóle nie przejdzie.
Ja nie wiem co robić z tym, dzisiaj to jest jakaś tragedia, nawet w I trymestrze tak nie wymiotowałam Strasznie mnie teraz gardło boli:/

Weronisia, piękny ten Twój maluszek

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
Hej dziewuszki
Ja juz po USG, dziękuje, że trzymałyście kciuki, ale tak na 100% dalej nie wiem co tam siedzi
Lekarz powiedział na początku jak rozłożyło nóżki, że to DZIEWCZYNKA?? , ale potem powiedział, że nie jest pewny i lepiej żebym sie jeszcze nie chwaliła eheehh
Przez całe badanie tylko przez chwilke pokazało co jest miedzy nozkami, wiec nie miał jak tego zweryfikować
DZIDZIA ma 23,15cm i 463g tyle jest pewne wszsytko dobrze sie rozwija więc to najważniejsze

http://img338.imageshack.us/img338/8666/59488856.mp4 filmik działa?????????
To super
Jak takie wstydliwe to może dziewczynka
Stary 2010-05-06, 19:49   #2621
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Mpik
... szczesciaro...! a filmik super! dzidzia juz ma troche ciasno
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 20:01   #2622
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
Mpik... szczesciaro...! a filmik super! dzidzia juz ma troche ciasno
mam nadzieje, że pojde nastepnym razem to napwno bedzie dziewuszka bo teraz sam lekarz nie ma pewnosci, ale co najwazniejsze to juz duza dzidzia
Stary 2010-05-06, 20:17   #2623
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Mpik... ale super ten filmik, jak dzidzius super tymi nozkami rusza.... oj slodziutki jest!
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 21:00   #2624
Butterfly83
Raczkowanie

Dziewczyny znowu (już 3 dzień) mam takie szyranie w brzuszku jakby stado mrówek chodziło . Czy to może dzidzia buszować ???
Butterfly83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 21:04   #2625
miskowa22
Raczkowanie

Dziewczyny czy któraś z Was ma stwierdzoną anemię? Bo ja mam kiepskie wyniki krwi hematokryt 33%, hemoglobina 10,9 krwinki czerwone 3,7 wszystko poniżej normy i faktycznie mam osttanio omdlenia i zawroty głowy i nie mogę ustać dłużej niż parę minut.
Niby biorę witaminy prenatal complex ale tam jest 60mg fe nie wiem czy to dosyć.
Może któraś z Was tak miała? Podobno 30% ciężarnych to ma..
czy gin Wam dodatkoo żelazo przepisał? ja mam wizyte dopiero 24 maja..

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ce6ydqrk7b23m.png
miskowa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 21:15   #2626
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
A co kupiłaś?
A kupiłam sobie dwa staniki ciążowe Czarny i biały, mega wygodne No i oczywiście kilka ubranek dla Małej

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
U Szymuli jest inaczej? - pytam z ciekawości.
Może z 5 minut trwało to badanie.Dr Bartosiewicz oczywiście jest bardzo miły,ale jakoś zbyt ogólnie to wszystko wyglądało.No już nieważne było minęło

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
Hej dziewuszki

MOJA DZIDZIA http://img338.imageshack.us/img338/8666/59488856.mp4 filmik działa?????????
Super,że wszystko jest dobrze i dzidzia już tak urosła

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 21:51   #2627
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez miskowa22 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy któraś z Was ma stwierdzoną anemię? Bo ja mam kiepskie wyniki krwi hematokryt 33%, hemoglobina 10,9 krwinki czerwone 3,7 wszystko poniżej normy i faktycznie mam osttanio omdlenia i zawroty głowy i nie mogę ustać dłużej niż parę minut.
Niby biorę witaminy prenatal complex ale tam jest 60mg fe nie wiem czy to dosyć.
Ja na poczatku ciazy mialam dobre wyniki. Pozniej troszke spadly. Lekarz przepisal Zelazo 85mg. Znowu spadly (z 11,6 do 11). Codziennie pilam soki witaminowe i bralam tabletki. To bylo 3 tygodnie temu. Wczoraj zrobilam badania i... Wyniki spadly
Lekarz kazal sie nie przejmowac. Pic soki z witaminami, brac tabletki (przepisal jeszcze jakies ale za chiny nie moge sie doczytac, jutro po nie pojde) i odpoczywac
W ciazy juz tak jest. Dziecko nam duzo podkrada. Lekarz powiedzial, ze byc moze mam slaba wchlanialnosc witamin, do tego dochodzi dziecko i wyniki leca. Tego sie nie zmieni, trzeba dbac o siebie i sie nie stresowac.
Dodam jeszcze, ze 3tyg temu poziom zelaza we krwi mialam 16,8 a wczoraj 9,5.

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Butterfly83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny znowu (już 3 dzień) mam takie szyranie w brzuszku jakby stado mrówek chodziło . Czy to może dzidzia buszować ???
Jak najbardziej. Tez tak mialam.

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Mpik, Weronisia - gratulacje

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Jeszcze chcialam dodac, ze zapisuje sie do szkoly rodzenia
Dzisiaj juz dzwonilam sie umowic. Bardzo mila pani powiedziala, ze moge zaczac juz we wtorek, ale lepiej dla mnie bedzie jesli zaczne w polowie czerwca. Wiec poczekam.
Koszt szkoly wynosi 250zl. Z tego co mi opowiadalo to dosc sporo tych zajec, wiec wydaje mi sie, ze to nie jest duza kwota, a moze sie czegos nauczyc
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 22:04   #2628
Butterfly83
Raczkowanie

Dziewczyny ale sie przestraszyłamlekarz zapisał mi witaminy Centrum Materna DHA już mi się kończą więc pomyślałam że teraz wypróbuje inne bo te cenowo 80 zł na miesiąc. No wiec czytam w nece o tych witaminach aż tu nagle przeczytałam wypowiedzi innych dziewczyn na temat tych witamin które obecnie biore i okazało sie że :
"w szpitalu położne zauważyły że koiety które brały witaminy Centrum Materna DHA rodziły bardzo duże dzieci w granicach 4500 i więcej i że to nie jest normalne".
Teraz to już na pewno zmieniam te witainy.
A wy jakie bierzecie???
Stary 2010-05-06, 22:11   #2629
agata81
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość

Waniliana u mnie ruchy dzidzi wyczuwam jakby takie delikatne, samoistne ruchy mięśnia (fragmentu macicy). Czuję je bardzo nisko, tak jak Ray napisała, tuż nad spojeniem łonowym,a jak leżę to tak na prawo od pępka lub tuż pod nim.
Ja mam dokładnie tak samo . Jak siedzę to dzidzia kopie w pasek od spodni na wysokości spojenia łonowego i właśnie po prawej str.

Cytat:
agata81 co am u ciebie ??
---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------
A dziękuję, u mnie ok, ale widzę że idziemy'' łeb w łeb'', a raczej ''brzuch w brzuch'', bo mamy ten sam tp. .Czy u ciebie już brzuszek jest widoczny i ile kg jesteś na plusie jeśli wogóle jesteś?

Cytat:
Napisane przez Jaga1111 Pokaż wiadomość
dziekuje dziewczyny z calego serca.....za pocieszenie

nie chcialam byscie plakaly bo ja MAse lez juz wylalam:pro si:

a przyczyna przedwczesny porod jak narazie nie wiadomo dlaczego...

we wtorek 27 kwietnia cos zaczelo ze mnie wyciekac..i do szpitala a tam walczylam do Soboty o dzidzie ale sie nie udalo

Pocieszam sie tym...ze mam corke kotra mnie kocha a ja ja bardzo mocno...i tym ze moze za jakis czas sprobujemy jeszcze raz.... chdz teraz to wydaje sie nierealne;(
Musisz wierzyć, że będzie jeszcze dobrze i jestem pewna że doczekasz się kolejnego upragnionego dzieciątka, chodz na pewno rana w serduszku pozostanie...

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość

Zastanawiam się czy iść na 3 D/4D wszystkie zamierzacie iść??? bo troche szkoda mi kasy ale z drugiej strony upewnic sie czy to na 100 dziewczynka bym bardzo chciala sama nie iem co zrobic tyle tych pieniędzy na lekarza idzie a tu jeszcze kolejne 200 zl na 3D
Też bym chciała 3d ale u nas to takie zdzierstwo, że szkoda gadać. Usg 3d/4d kosztuje 250zł,a z nagraniem na płytę 300zl, więc na pewno sie nie wybiorę, a jest tylko jedno w mieście

Cytat:
Ja w pierwszej ciąży mialam ciągle słabe wyniki, zawsze trochę poniżej normy i mimo, że całą ciążę bralam żelazo to i tak zawsze na granicy. Teraz też mam trochę poniżej normy, ale gin powiedział, że tragedii nie ma i jeszcze żelaza nie dal, za 2 tyg. znów będę robiła badania i coś czuję że rewelacji też nie będzie

Edytowane przez agata81
Czas edycji: 2010-05-06 o 22:13
agata81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 22:19   #2630
niezapominajkaa2
Raczkowanie

Cytat:
Ja mam stwierdzoną anemię. Lekarz mi przepisał żelazo ale go nie wykupiłam. Narazie walczę z tym naturalnymi sposobami i suplementami. Idę w przyszłym tygodniu na badania więc dam Ci znać czy moje wyniki się poprawiły.
Jeśli chodzi o nie wykupienie żelaza , które przepisał mi lekarz to dlatego bo anemię mam wrodzoną i miałam już do czynienie nie raz z różnego rodzaju farmaceutykami tego typu, które mi nie pomagały a wręcz szkodziły. Jetem teraz na naturalnym leczeniem.
niezapominajkaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 22:22   #2631
Butterfly83
Raczkowanie

agata81 mam 4 kg na plusie a jeśli chodzi o brzuch to ludzie mi sie pytają który to miesiąc 6 czy 7 albo że już niedługo rozwiązanie.
No co widocznie dziecko sie tak ułozyło i koniec.
Moja kuzynka ma termin na pazdziernik ok 26 nie cały miesiąc różnicy i dopiero teraz coś tam zaczęło u niej widać i do tego wpiepsza faktycznie za 2 no ale ciągle chodzi do pracy zapiepsz ma na nocki nawet chodzi .
A ja pierwsze 2 miesiące w łużku leżałam do pracy nie chodziłam, może z braku ruchu bo jeśli chodzi o jedzenie to szału w ilości nie ma.
Stary 2010-05-06, 22:27   #2632
cellaris
Rozeznanie

hej dziewuszki ja po nieplanowanej wizycie u gina jestem. Coś mnie od wczoraj macica kłuła i podobnie jak u pomidorki miałam wrażenie jakby mi ktoś szpilki do pochwy wkładał. No i oczywiście spanikowałam bo w necie wyczytałam ,że to NA PEWNO skracająca się szyjka. No więc ja znów schizy....TŻ w trasie z koncertami do środy a ja sama w domu ze stresem. Na szczęście moja gin mnie pobadała i stwierdziła że wszystko ok a to kłucie to rozciągające się więzadła...posłuchała serduszko dzidzi (usg dziś nie było), obmacała brzuch no i stwierdziła,że wszystko ok i....dostałam L4 na całe dwa tygodnie. Mam leżeć, spacerować, relaksować się i nie stresować Tak więc u mnie wszystko ok, a i w ciągu najbliższych 2 tyg mam zrobić usg połówkowe...no wreszcie zobaczę co we mnie siedzi
Stary 2010-05-06, 22:30   #2633
Butterfly83
Raczkowanie

agata81 to ty też miałaś OM 27 grudnia ???
A jaką długość cyklu miałaś 28 ???
Bo coś mi sie wydaje że ten mój termin troch sie skróci.
Ja cykl miałam co 26 dni a lekarz liczy TP każdej kobiecie zakładając że cykl co 28 dni.
Stary 2010-05-06, 22:50   #2634
agata81
Przyczajenie

Cytat:
Dziewczyny ale sie przestraszyłamlekarz zapisał mi witaminy Centrum Materna DHA już mi się kończą więc pomyślałam że teraz wypróbuje inne bo te cenowo 80 zł na miesiąc. No wiec czytam w nece o tych witaminach aż tu nagle przeczytałam wypowiedzi innych dziewczyn na temat tych witamin które obecnie biore i okazało sie że :
"w szpitalu położne zauważyły że koiety które brały witaminy Centrum Materna DHA rodziły bardzo duże dzieci w granicach 4500 i więcej i że to nie jest normalne".
A wy jakie bierzecie???
Moja mama jest położną z wieloletnim doświadczeniem (ponad 30l.)i jest zdania, że kobiety które biorą jakiekolwiek witaminy rodzą większe dzieci , tak jakbyte dzieci były sztucznie dokarmiane i mają większą masę ciała.

Cytat:
agata81 to ty też miałaś OM 27 grudnia ???
A jaką długość cyklu miałaś 28 ???
Bo coś mi sie wydaje że ten mój termin troch sie skróci.
Ja cykl miałam co 26 dni a lekarz liczy TP każdej kobiecie zakładając że cykl co 28 dni.
OM miałam 26. 12. Cykl mialam tak raczej co 29-30 dni(chyba, bo jakoś nigdy nie zwracałam na to specjalnej uwagi )

Edytowane przez agata81
Czas edycji: 2010-05-06 o 22:53
Stary 2010-05-06, 22:53   #2635
tifio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
Przepraszam, że tak późno, ale byłam u dermatologa na wizycie, dopiero wróciłam

Przepis jest bardzo prosty (starcza na dwie duże blachy ciasteczek):

ŚMIETANKOWE CIASTECZKA ANI

27 dag maki
25 dag masła
5 łyżek gęstej śmietany
1 żółtko
1 białko do posmarowania, cukier kryształ do posypania

Wszystkie składniki zagnieść i rozwałkować kilka razy, wykrawać niezbyt cienkie ciasteczka. Posmarować białkiem i posypać cukrem. Piec ok. 20 minut, w temp. 175C, aż będą lekko zarumienione.

Jakby coś było niejasne, to napisz. Ten przepis to trochę taki skrót myślowy

Nic nie szkodzi, przecież nie chciałam ich robić tak już Przepis prościutki, tylko powiedz ile to jest 27 dag mąki?? Ni mam wagi, więc wszystko mierzę szklankami itp

Bardzo dziękuję za przepisik Myślę, że po weekendzie go wypróbuję, bo dziś napiekłam sporo kruchych, a w weekend wyjeżdżamy na wesele, więc nawet nie będzie komu jeść hihi

Cytat:
A wy jakie bierzecie???

Ja biorę Falvit Mama Niestety musiałam na jakiś czas odstawić, bo miałam po nich niezłe mdłości, ale teraz jest już w porządku. Cenowo też nie jest strasznie

Moje wyniki testu ludowego Szkoda tylko, że moja dziewczynka ma siusiaka :P

Wynik: Na 35% będzie to chłopczyk. Na 65% będzie to dziewczynka.

Edytowane przez tifio
Czas edycji: 2010-05-06 o 22:58
tifio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 22:57   #2636
Butterfly83
Raczkowanie

To do jutra

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

[QUOTE=agata81;19098094]Moja mama jest położną z wieloletnim doświadczeniem (ponad 30l.)i jest zdania, że kobiety które biorą jakiekolwiek witaminy rodzą większe dzieci , tak jakbyte dzieci były sztucznie dokarmiane i mają większą masę ciała.

To ty niczego nie bierzesz ???
Już sama niewiem co z tymi witaminami.
Na tarczyce tabletki biore, no-spe biore, na podtrzymanie ciąży biore Luteine i teraz te witaminy.
Stary 2010-05-06, 23:01   #2637
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

jak wyniki leca to lepiej brac witaminy i nic sie nie bac o wage dziecka, bo zdrowie jest najwazniejsze.
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 23:05   #2638
Butterfly83
Raczkowanie

hmmmm....
Stary 2010-05-06, 23:06   #2639
agata81
Przyczajenie

Cytat:
agata81 mam 4 kg na plusie a jeśli chodzi o brzuch to ludzie mi sie pytają który to miesiąc 6 czy 7 albo że już niedługo rozwiązanie.
No co widocznie dziecko sie tak ułozyło i koniec.
Moja kuzynka ma termin na pazdziernik ok 26 nie cały miesiąc różnicy i dopiero teraz coś tam zaczęło u niej widać i do tego wpiepsza faktycznie za 2 no ale ciągle chodzi do pracy zapiepsz ma na nocki nawet chodzi .
A ja pierwsze 2 miesiące w łużku leżałam do pracy nie chodziłam, może z braku ruchu bo jeśli chodzi o jedzenie to szału w ilości nie ma.
Ja na początku ciąży schudłam 3,5kg i nadrobiłam już 3kg więc nie wiem czy to się liczy na plusie czy wychodzi na 0(,niestety jak zwykle w zimie jeszcze przed ciążą przytyłam 5kg i muszę się teraz pilnować), a brzucha niby nie mam dużego, bo jak ktoś nie wie to się nie kapnie, że to ciąża a przynajmniej większość, no ale oponka u mnie spora a nie taka ''piłeczka ciążowa''...Troche sie wagą stresuje, bo w poprzedniej ciąży przytyłam 25kg...
Stary 2010-05-06, 23:21   #2640
Butterfly83
Raczkowanie

Lecę nyny

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

Co napiszę że idę spać to ktoś sie odzywa.
agata81ja też sie boje bo mam na plusie 19 kg przez tarczyce i teraz ta ciąża uregulowałam hormony po 6 latach leczenia szansa na dziecko sie pojawiła a ja mam sie przejować kg. Musze poczekac i w pózniejszy czasie zabrać sie do roboty.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości