Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.II - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-06, 08:26   #2551
Lisica1
Zadomowienie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Hej...

Jaga1111....bardzo ci wspolczuje...mam nadzieje ze sie trzymasz...

Mpik82 widze ze jestes z dolnoslaskiego...a moge wiedziec gdzie dokladnie mieszkasz?...bo ja mieszkam jakies 10km...od Glogowa...ale to jeszcze lubuskie...
Stary 2010-05-06, 08:33   #2552
Butterfly83
Raczkowanie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

agata81 co am u ciebie ??

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Lisica1 Pokaż wiadomość
Hej...

Mpik82 widze ze jestes z dolnoslaskiego...a moge wiedziec gdzie dokladnie mieszkasz?...bo ja mieszkam jakies 10km...od Glogowa...ale to jeszcze lubuskie...

Lisica1 a ja mieszkam w Lesznie w sumie to " niedaleko"od Głogowa.
Butterfly83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 08:36   #2553
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Hej...
Hej Ja jestem ze świdnicy czyli dzieli nas ponad 2godz jazdy

Tak sobie pomyslałam, że może są dziewczyny, ktore miałyby ochote się spotkać, np we Wro ktoregoś dnia.. Fajnie by było
Stary 2010-05-06, 08:39   #2554
Lisica1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Butterfly83 Pokaż wiadomość
Lisica1 a ja mieszkam w Lesznie w sumie to " niedaleko"od Głogowa.
to rzeczywiscie niedaleko...widze ze troche dziewuszek z moich stron...he..jakas herbatka? hehe...
Stary 2010-05-06, 08:46   #2555
Butterfly83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
Dziekuje dziewczyny
Nadal martwie sie tym grubym lozyskiem. Czytalam, ze to moze zaszkodzic dziecku i w pozniejszej ciazy moze nawet przestac rosnac, a wtedy bedzie trzeba wywolac porod

Oto co znalazłam w necie na ten temat :"wg doktora to nic pilnego, może to być oznaką jakiejś infekcji, konfliktu serologicznego (to akurat u nas odpada), itp.Tez tak sobie myślę, że gdyby to było coś bardzo złego, to by mnie od razu skierowali do szpitala.

Przede wszystkim nie denerwuj się bo grube łożysko samo w sobie nie jest groźne!
Ja miałam za grube łożysko. Miało 5 cm w 20 tygodniu (do tego dwupłatowe i małe powierzchniowo), więc mniej niż u Ciebie, ale mnie z kolei lekarz powiedział, że to jest 2 razy więcej, niż w donoszonej ciąży. Nei wiem skąd takie rozbieżności, może jakiś inny pomiar? Mniejsza z tym. Mój ginekolog to zbagatelizował, mówił, że to przypadek. Imoże tak było, ale po porodzie okazało się, że z tym łożyskiem generalnie coś było nie tak - zawały, zwapnienia, błoniasty przyczep pępowiny łożysko było przyrośnięte i to chyba tyle. Nie wiadomo tylko, czy to miało związek z jego grubością, bo być może to czysty przypadek, że tyle rzeczy się zebrało. W każdym razie w efekcie tego wszystkiego dziecko na 1.5 miesiąca przed porodem przestało rosnąć, ale oprócz tego, że urodziło się malutkie, to na szczęście zupełnie zdrowe, więc na dłuższą metę mu to nie zaszkodziło. Wiem jedno, że gdybym miała robione jakiekolwiek usg po 33 tygodniu ciąży (bo wtedy było ostatnie), a już najlepiej właśnie dopplerowskie i stweirdzonoby, że dziecko nie rośnie, to po prostu wcześneij wywołaliby mi poród (albo cc), bo jednak taka sytuacja jest potencjalnie niebezpieczna...
Skoro Ty będziesz miała dopplera, to znaczy, że Twój lekarz nie odpuści i będzie to kontrolował. A to jest najważniejsze.
I jeszcze raz powtarzam: za grube łożysko nie stanowi zagrożenia dla dziecka i o niczym złym nie świadczy. Najważniejsze jak łożysko działa i jak rośnie dziecko. I to trzeba kontrolować. I tyle. Wszystko będzie dobrze!"

Mam nadzieję że ci pomogłam

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Cytat:
to rzeczywiscie niedaleko...widze ze troche dziewuszek z moich stron...he..jakas herbatka? hehe...
W głogowie wieczorem na basenie hehehe a pan ratownik bedzie nam deserki lodowe i koktajle przynosił
Butterfly83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 08:54   #2556
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
Hej Ja jestem ze świdnicy czyli dzieli nas ponad 2godz jazdy

Tak sobie pomyslałam, że może są dziewczyny, ktore miałyby ochote się spotkać, np we Wro ktoregoś dnia.. Fajnie by było
Swidnica to niedaleko mnie. Do Wroclawia mam kawalek, blizej Legnica, Glogow, Polkowice..
Ale z checia wpadlabym na spotkanie, zwlaszcza jak juz maluszek bedzie na swiecie

Butterfly83
- dzieki, wczoraj juz to czytalam Niestety bardzo malo mozna znalezc o grubym lozysku na szczescie juz dzisiaj wizyta u gina. Mam nadzieje, ze bedzie ok!
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 09:06   #2557
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewcia811211 Pokaż wiadomość
Weronisia-mnie z kolei boli pod zebrami z lewej strony i nie moge spac na tej stronie, niewiem czy to moze nerwobole czy moze jak za tydzien pojde do p.G to mam o tym powiedziec, czy to cos nie tak?niewiem tez.
No to widzę, że nie jestem sama w tym cierpieniu

Wczoraj przeszukałam net w poszukiwaniu informacji gdzie jest jaki narząd wewnętrzny itp.
Pod prawym przednim żebrem jest wątroba, pęcherzyk żółtkowy i okrężnica wstępna czyli początek jelita grubego.
A po lewej stronie jest żołądek i jelita.

Tak sobie myślę, że mnie boli jelito. W końcu co rusz mam straszne wzdęcia i cierpię na zespół jelita drażliwego, więc może mnie po prostu boli okrężnica.
Wątroba też możliwe...

Dziś jest lepiej. Obudziłam się z niewzdętym brzuchem Boli mnie pod żebrem, ale tylko troszkę.

Ale i tak wypytam lekarza...

A kiedy poznałyście płeć swoich dzieci? Zastanawia mnie w którym tygodniu najwcześniej można to potwierdzić. Czytałam, że ktoś już wiedział nawet w 13 tc, co wydaje się wręcz nieprawdopodobne. Inni, że nawet w 20 tc.
Ja dziś idę do gina, ale jestem w 15 tc i się zastanawiam czy dać sobie robić USG czy lepiej poczekać i pójść za parę tygodni.

Edytowane przez Weronisia
Czas edycji: 2010-05-06 o 09:09
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-06, 09:11   #2558
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Weronisia - ja sie dowiedzialam na USG polowkowym, w 21tc.
Okolo 12-13tc jeszcze nic nie bylo widac. Pomiedzy nimi nie mialam zadnego USG, wiec nie moge sie wypowiedziec, czy po 13, a przed 20 tc lekarz moglby cos powiedziec o plci
Stary 2010-05-06, 09:21   #2559
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Aaneczka mój młody spał już w normalnym łóżku jak miał 1,5 roku. Kupiliśmy wtedy takie łóżko jak zamieściłaś na zdjęciu. Na górnym pokładzie spała córka, a na tym dolnym młodszy synek i nigdy nie spadł, mimo że strasznie się wiercił - nieraz budził się z nogami na poduszce

...
Dziękuje za odpowieź to łóżeczko jest bardzo fajne, zwłaszcza że będe miała dwóch chłopczyków

Cytat:
Dziewczyny mam pytanie. Zapomnialam je zadac wczoraj.
Czy na USG polowkowym dostawalyscie prezent?
Bo nikt z moich znajomych nic nie dostal.
My dostalismy paczke w recepcji podpisana "Bezplatny zestaw dla kobiet w ciazy - USG polowkowe".
Byla tam butelka Philips Avent ze smoczkiem airflex, mleczko do prania Lovela, Sudocrem, rozne ksiazeczki n.t. ciazy i dzieci i gazete "Dziecko", do tego jeszcze maszynke jednorazowa dla tatusia.

.
Ja nic nie dostałam,,,,raz jakąś koperte ze zniżką do apteki
Ale w szpitalu na położnictwie takich paczuszek dostaje się z 3 czy 4 z takimi próbkami i różnymi gazetkami....
Każda mamusia dostaje....

A ja się niepotrzebie martwiłam o brak ruchów synka. może ie kopie tak bardzo ale czuje Go jak się wierci...a wczoraj to nawet tatus poczuł
Miałam jachać na zakupy, jakies buciki sobie kupić ale tak leje że szok.
Szkoda Domika włóczyc w taką pogode...chyba ze do południa przjdzie..

A mnie dziś na pizze naszło, kupiłam soboe gotowe spody, wruce cos na nie i upieke z duuużą ilością sera

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Weronisia ja poznałam w skończonym 16tc. Potwierdzi się za tydzień na osg 3/4D w 20tc
chyba abz w 13tc wiedziała...no ale mi się wydaje, że lekarz raczej zgadul zgadule urządził i mu się udało zgadnąć.
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 09:22   #2560
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
Dziękuje za odpowieź to łóżeczko jest bardzo fajne, zwłaszcza że będe miała dwóch chłopczyków
No ja nie miałam w kształcie autka, tylko takie normalne
Ale uważam, że to świetne łóżko gdy ma się dwoje dzieci, a jeden pokój dziecięcy. Na dzień można chować ten dolny pokład i jest miejsce na zabawę.
Na piętrowe łóżko zdecydowaliśmy się dopiero później, gdy dzieci podrosły i nie bałam się, że pospadają.
A na początek to właśnie łóżko było super Myślę, że będziesz zadowolona.

Znalazłam stare zdjęcie właśnie z tym łóżkiem.

Edytowane przez Weronisia
Czas edycji: 2010-05-06 o 09:29
Stary 2010-05-06, 09:42   #2561
Lisica1
Zadomowienie

Cytat:
Swidnica to niedaleko mnie. Do Wroclawia mam kawalek, blizej Legnica, Glogow, Polkowice..
Ale z checia wpadlabym na spotkanie, zwlaszcza jak juz maluszek bedzie na swiecie
a Ty mieszkasz w Lubiniu? tam gdzie ta wielka gielda jest..bo czasem tam bywam na zakupach...jest gdzie chodzic...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-06, 09:44   #2562
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
a Ty mieszkasz w Lubiniu? tam gdzie ta wielka gielda jest..bo czasem tam bywam na zakupach...jest gdzie chodzic...
w Lubinie
Tak, tak. To moje miasto. Niedawno mieszkalam kolo mostu (tego blisko gieldy), wiec mialam chwilke drogi
Stary 2010-05-06, 10:19   #2563
czarnaelizabeth
Raczkowanie

Jaga -strasznie mi przykro ... nie ma słów pocieszenia ...

Shine - gratulacje synusia

mój najmłodszy od 8 miesiaca życia spał na dolnym pietorwym (mamy takie ikeowskie, metalowe), kładłam pod łózkiem materac, ale ani razu nie było lądowania na dole , teraz mu sie dowidziało i śpi z nami
Stary 2010-05-06, 10:31   #2564
kaska1980
Rozeznanie

Cytat:
A kiedy poznałyście płeć swoich dzieci? Zastanawia mnie w którym tygodniu najwcześniej można to potwierdzić. Czytałam, że ktoś już wiedział nawet w 13 tc, co wydaje się wręcz nieprawdopodobne. Inni, że nawet w 20 tc.
Ja dziś idę do gina, ale jestem w 15 tc i się zastanawiam czy dać sobie robić USG czy lepiej poczekać i pójść za parę tygodni.
To ja jestem tą szczęsciarą, która w 13 tc dowiedziała sie że ma chłopca pod serduszkiem. Jeśli lekarz ma bardzo dobry sprzęt i dzieciątko dobrze się ułoży to widać już w 13 tyg co tam jest. Narządy zaczynają kształtować się już w 9 tyg wieć mam nadzieję ze w tym 13 u mnie pani doktor dobrze odczytała to co zobaczyła.Wstawię zaraz fotkę i same ocenicie co tam widać
kaska1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 10:34   #2565
abz
Zakorzenienie

Jaga ogromnie mi przykro nie wiem co ci powiedzieć, bo pewnie i tak ci teraz niewiele pomoze w takim cierpieniu, ale jeszcze będziesz sie uśmiechać do swoich dzieci, oby jak najszybciej

Cytat:
Bedzie CHLOPAK!!
Na samym poczatku mial stopke w buzi. Cudownie to wygladalo Tz caly czas ze lzami w oczach ogladal.
Super! a zdjęcia nie dołączysz?????????????

Cytat:
Dziewczyny mam pytanie. Zapomnialam je zadac wczoraj.
Czy na USG polowkowym dostawalyscie prezent?
Jeszcze nie byłam na połówkowym, ale do tej pory żadnego prezentu nie dostałam. To pewnie zależy jakie przychodnia ma zapasy takich prezentów i ile z nich zostaje dla pacjentek a ile dla znajomych. Chodzisz prywatnie?

Cytat:
A kiedy poznałyście płeć swoich dzieci?
Ja w 12tc, potem potwierdził w 16tc i 18 tc, teraz w 20tc pewnie tez potwierdzi.

Cieszę się, ze wam również podoba sie zdjecie mojego Maleństwa

Dzis zaczynam 20tc!! Za tydz w środę mam wizytę u gina, pewnie zrobi już usg połówkowe.

abz jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-06, 10:38   #2566
Weronisia
Zakorzenienie

Abz, Kaska1980 normalnie Was ucałuję Pocieszyłyście mnie bardzo. A więc skoro mam 15 tc to są pewne szanse na zobaczenie płci dzidziusia. Oby się dobrze ułożyło.
Kaska1980 wstawiaj fotkę
Stary 2010-05-06, 10:40   #2567
dash
Raczkowanie

Jaga bardzo Wam współczuje!!! tak smutno sie zrobilo trzymam kciuki aby wszystko się ułożyło.

Jak chodzi o moje pierwsze ruchy to na poczatku czulam bulgotanie ale sama nie wiedzialam czy to dzidzius czy jelita... ale po 2 dniach czulam juz ruchy a teraz kopniaczki teraz jestem w 20 tc . Ostatnio kupiłam pierwszy raz czasopismo dobra mama i bardzo mi sie spodobało. Wczesniej to tylko po necie szperalam, ale w takim czasopismie tez mozna super ciekawe rzeczy poczytac. No a co macie na obiad? ja bede miala pomidorowa a na drugie ryż z truskawkami a ostatnio to tak mnie ciagnie do slodkiego mowie Wam, normalnie wszystko co slodkie znika w mgnieniu oka
dash jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 10:43   #2568
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
Super! a zdjęcia nie dołączysz?????????????

Jeszcze nie byłam na połówkowym, ale do tej pory żadnego prezentu nie dostałam. To pewnie zależy jakie przychodnia ma zapasy takich prezentów i ile z nich zostaje dla pacjentek a ile dla znajomych. Chodzisz prywatnie?
Zdjecia nie mam, lekarz zrobil tylko zdjecie lozyska, a na plytce jest strasznie malo. Postaram sie cos "wykroic" z plyty Pod tym wzgledem nie jestem zadowolona z wizyty. Myslalam, ze calosc badania (a bylam w gabinecie prawie godzine) bede miec na plycie. Zwlaszcza moment, kiedy maluszek wsadzal stopke do buzi. Odkad to zobaczylam, nie moge przestac o tym myslec

Do lekarza chodze na NFZ, ale on ma slaby sprzet, wiec te "wazniejsze" USG musze robic gdzie indziej. U nas jest prywatna klinika "Femina", sporo kobiet tam rodzi i wlasnie tam bylam na USG. Ostatnio w klinice, a wczesniej w ich innym oddziale, gdzie sa tylko gabinety USG (w 13tc) "Pro Femina". Szczerze mowiac to od czasu do czasu zastanawiam sie nad porodem w klinice, ale to niestety kosztuje...
Stary 2010-05-06, 10:59   #2569
Jaga1111
BAN stały

dziekuje dziewczyny z calego serca.....za pocieszenie

nie chcialam byscie plakaly bo ja MAse lez juz wylalam:pro si:

a przyczyna przedwczesny porod jak narazie nie wiadomo dlaczego...

we wtorek 27 kwietnia cos zaczelo ze mnie wyciekac..i do szpitala a tam walczylam do Soboty o dzidzie ale sie nie udalo

Pocieszam sie tym...ze mam corke kotra mnie kocha a ja ja bardzo mocno...i tym ze moze za jakis czas sprobujemy jeszcze raz.... chdz teraz to wydaje sie nierealne;(
Jaga1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 11:01   #2570
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:

Mi powiedziała Pani doktor na 90% w 14 tc. To było w szpiatalu na superczułym sprzęcie. Choć miałam opory, czy to nie za wczesnie, ale połówkowe potwierdziło.
Z chłopcami łatwiej.
"Dziewczyneczka" zawsze może schować peniolka między nóżkami, więc dziewczęta nie nastawiajcie sie na 100%. Nie chcę Was straszyć, ale znam 3 przypadki chłopców z różowymi wózkami... No, ale żaden z nich nie był obserwowany na 3d, to chyba daje większą pewność?
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 11:03   #2571
kaska1980
Rozeznanie

Oto moje maleństwo
zdj. 1 - żołądek i pęcherz moczowy
zdj. 2 - kośc nosowa
zdj. 3 - głowa z mózgiem
zdj. 4 - ponownie mózg
zdj. 5 - no widać śliczną nóżkę
zdj. 6 - pod strzałką jest pisiorek
zdj. 7 - między kreseczkami jest serduszko
zdj. 8 - przeziorność karkowa

Edytowane przez kaska1980
Czas edycji: 2010-05-06 o 11:19
kaska1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 11:06   #2572
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Jaga1111 Pokaż wiadomość

we wtorek 27 kwietnia cos zaczelo ze mnie wyciekac..i do szpitala a tam walczylam do Soboty o dzidzie ale sie nie udalo

Pocieszam sie tym...ze mam corke kotra mnie kocha a ja ja bardzo mocno...i tym ze moze za jakis czas sprobujemy jeszcze raz.... chdz teraz to wydaje sie nierealne;(

Jagunia jak zobaczyłam Twój avatar... to już wiedziałam. Tak bardzo się bałam, że aż nie pytałam co u Ciebie.
Nie mogę się uspokoić. Tak bardzo bym chciała, żeby wszystko ułożylo się inaczej
Masz w domu Skarba i masz dla Kogo być Wierzę, że za jakiś czas...
Teraz odpoczywaj. Nie znam słów, którymi mogłabym wyrazić, jak bardzo Wam współczuję...
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 11:20   #2573
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:

Jaga i tak Cię podziwiam, że już umiesz o tym pisać. Ja straciłam maleństwo w 13 tc i długo nie mogłam dojść do siebie, mimo że miałam już dwoje starszych dzieci.
Ty byłaś w 19 tc, szkoda, że nie udało się uratować ciąży. Jak to możliwe, że w szpitalu sobie nie poradzili? Było za późno czy jak?
Jejku, bardzo Ci współczuję.

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Mi powiedziała Pani doktor na 90% w 14 tc. To było w szpiatalu na superczułym sprzęcie. Choć miałam opory, czy to nie za wczesnie, ale połówkowe potwierdziło.
Z chłopcami łatwiej.
"Dziewczyneczka" zawsze może schować peniolka między nóżkami, więc dziewczęta nie nastawiajcie sie na 100%. Nie chcę Was straszyć, ale znam 3 przypadki chłopców z różowymi wózkami... No, ale żaden z nich nie był obserwowany na 3d, to chyba daje większą pewność?
NIKaP-n no mój gin też ma super sprzęt, więc może się uda
A na innym wątku w kwietniu miał się urodził Kacperek, a urodziła się Oliwka więc pomyłki się zdarzają
Cytat:
Napisane przez kaska1980 Pokaż wiadomość
Oto moje maleństwo
zdj. 1 - żołądek i pęcherz moczowy
zdj. 2 - kośc nosowa
zdj. 3 - głowa z mózgiem
zdj. 4 - ponownie mózg
zdj. 5 - no widać śliczną nóżkę
zdj. 6 - pod strzałką jest pisiorek
zdj. 7 - kart ainformacyjna
zdj. 8 - między kreseczkami jest serduszko
zdj. 9 - przeziorność karkowa
Kaska zdjęcia fajne Ale ci powiem, że nigdy w życiu bym się nie domyśliła, że to 'coś' pod strzałką to pisiorek Spodziewałam się czegoś bardziej okazałego
Stary 2010-05-06, 11:47   #2574
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

kaska - super zdjecia!!! Zazdroszcze takiej ilosci fotek
Nika - zgadzam sie, ze czasami cos tam sie schowa Ale kolezanka opowiadala mi o przypadku pomylki plci.. w 3D. Do samego porodu mowili ze to bedzie chlopak (lub dziewczynka, teraz juz nie pamietam). A po porodzie okazalo sie, ze pomylka

I musze sie pochwalic! Jakis czas temu TZ poczul mocnego kopniaczka. Ostatnio byl spokoj i kopal dosc delikatnie. A przed chwila (czytajac ten temat, a dokladniej Twoja wypowiedz Nika ) trzymalam sie za brzuch i dostalam mega mocnego kopniaczka w reke!
Stary 2010-05-06, 12:09   #2575
ycnan
Zadomowienie

kliwia7, Akurat na wizazu Tab "nie działa". Odstępy między fragmentami tekstu rób po prostu Enterem
Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Wczoraj byłam na usg,ale jestem niezadowolona.Lekarz "zbadał" strasznie pobieżnie dziecko,powiedział, że dziewczynka i tyle.Niby,że wszystko w porządku.Nawet nie wiem ile ma wzrostu.Popatrzył tylko ma mózg,serce,wątrobę i pęcherz...a gdzie reszta?????Zastanawiam się czy nie pójść za jakieś 2-3 tygodnie jeszcze raz do innego lekarza,który robił mi poprzednie usg...
Ogólnie chodzę od wczoraj ze skwaszoną miną,wyglądam jak kupa gó...a i chyba wybiorę się na jakieś zakupy to sobie humor poprawię....
Dla pewności możesz się przejść do kogoś innego. Bo faktycznie więcej organów/narządów powinien był zbadać.

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Dokładnie. Dlatego nawet jeśli moja gin powie mi za tydzień, że dziewczynka, to i tak poczekam z zakupami do usg 3d. Po co mi później szok, że córeczce wyrósł pindolek
Chyba, że powie, że chłopak, to zacznę w końcu kupować ładne ciuszki itp - "brzydkie" dostanę od szwagierki po jej synku Mamy troszkę inny gust
Już się doczekać nie mogę
Cytat:
Oto moje maleństwo
Fajne, że masz tyle zdjęć. A co do tego pindolka, to nie byłabym taka pewna, bo w 13tc, to i chłopcu i dziewczynce coś sterczy miedzy nogami
Link wstawiany wcześniej wielokrotnie: http://www.baby2see.com/gender/external_genitals.html
Nawet jest zdjęcie z 13 tygodnia życia płodu (czyli 15tc) i widać, że dziewuszce nadal coś sterczy
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 12:13   #2576
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Jaga, strasznie mi przykro, nie wyobrażam sobie nawet jak się czujesz teraz, ale mam nadzieję, że dasz radę...

Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość
Lenka ta tuniczke kupilam doslownie tydzien temu, ale dzis tam zajrzalam i byly jeszcze tylko w takim dziwnym zolto-musztardowym kolorze, wczesniej jak bylam to byly jeszcze biale a pepco rzeczywiscie jest tanie - dzis kupilam malusie body za cale 5 zl
a co do mgr to ja tez mam gdzies tyle stronic co Ty a najgorsze, ze jeszcze nie wiem, co na to promotorka, jak mi kaze cos tam zmienic to sie zalame w piatek siadam do drugiego rodzialu
Może jak będę w Pepco to się rozejrzę przy okazji
Pracę mgr odkładam do soboty, bo mam teraz zjazd i 3 koła obszerne, siedzę w książkach..

Cytat:
A mam do Was kobietki pytanie, może któraś coś podpowie.
Boli mnie od wczoraj pod prawym przednim żebrem, aż do boku. Ból jest nie do zniesienia. Myślałam, że to od siedzenia, ale poszłam na długi spacer i nie przeszło. Ściskam ręką to miejsce, ale nie pomaga.
A dziecko za małe przecież, żeby mi tam na coś uciskało.
Wiecie co może mnie tak boleć? Miała któraś taki ból w prawym boku?
Weronisia, mnie ciągle boli pod lewym żebrem, nie mogę w ogóle spać na lewym boku bo czuję straszne pieczenie, też nie wiem z czego?

xxSHINeexx, gratuluję synka!

kasienka1701, ojej, to szkoda że taka niezadowolona jesteś, a u kogo byłaś?

kaska1980, super fotki, ale będziesz mieć pamiątkę

Ja znowu nie spałam do 3 rano, czuję się jak zombi i mam mdłości...........
Stary 2010-05-06, 12:28   #2577
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

kaska1980, super fotki- i sisiorka widać ehhe

ja mam usg o 15.00 juz się troszkę denerwuje- PROSZĘ TRZYMAJCIE KCIUKI, ABY BYŁO WSZYSTKO DOBRZE I BY DZIDZIA POKAZAŁA CO MA LUB NIE MA MIĘDZY NÓŻKAMI

Lenko ja dzis miałam pobudke koło 4.40 i nie mogłam usnąś chyba do 6.00 Szkoda, że mdłości Cie dopadły może to z nerwów??

Dziewczynki wspólczuje wam z tymi pracami mgr. a na jakie tematy piszecie?
Stary 2010-05-06, 12:37   #2578
miskowa22
Raczkowanie

Cytat:

Weronisia widzę że obie piszemy na dwa fronty, bo mamy termin jeszcze w październiku i u nas na forum to raczej my wszystko mamy najpierw i nie ma się kogo czasami o coś zapytać, kto jest do przodu
W stanach w 16 tygodniu wykonuja specjalnie dodatkowe badanie usg właśnie na określenie płci dzxiecka to się nawet nazywa gender ultrasound (pełno na youtubie) ale może w stanach liczą od daty zapłodnienia
Kurczę, też nie wytrzymam miesiąc do połówkowego:/

Mam pytanie do dziewczyn po połówkowym usg, to się dostaje skieroanie od gina? ja chodze do mojego na nfz i on u siebie ma stary aparat, na pierwszym usg byłam prywatnie w klinice genetycznej ale to kosztuje 200zł, bo nie miałam wskazań. Jak jest z połówkowym? Refundowane tylko powyżej jakiegoś wieku matki jak są wskazania?

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ce6ydqrk7b23m.png
miskowa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 12:38   #2579
tifio
Rozeznanie

Cytat:
Ja też płeć poznałam z końcem 13tc, a z końcem 17tc zostało to potwierdzone. Oczywiście przy następnym USG też się będziemy upewniać, czy sisiorek nie odpadł :P W końcu przy pierwszej próbie ustalenia płci pani doktor powiedziała, że za każdym razem będziemy to kontrolować, bo zdarzają się naprawdę różne przypadki Jednak te słowa do ucha mojego Tż już nie dotarły - najważniejsze, że będzie SYN!

Zabrałam się za robienie Kruchych Ciasteczek, bo tak jakoś mi się na momencie zachciało, ale chyba ktoś bardzo nie chce, żebym je dokończyła, bo mi prąd ukradł :/ dobrze, że miałam naładowaną baterię w laptopie to chociaż mogłam Was poczytać

Edytowane przez tifio
Czas edycji: 2010-05-06 o 12:41
tifio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 12:43   #2580
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Bedzie CHLOPAK!!
Na samym poczatku mial stopke w buzi. Cudownie to wygladalo Tz caly czas ze lzami w oczach ogladal.
Gratuluje synka.

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
dodaje zdiecie przykładowego łóżka.
Super to łóżeczko.

Cytat:
Nadal martwie sie tym grubym lozyskiem. Czytalam, ze to moze zaszkodzic dziecku i w pozniejszej ciazy moze nawet przestac rosnac, a wtedy bedzie trzeba wywolac porod
Nie martw się narazie, poczekaj co powie lekarz.

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Wczoraj byłam na usg,ale jestem niezadowolona.Lekarz "zbadał" strasznie pobieżnie dziecko,powiedział, że dziewczynka i tyle.Niby,że wszystko w porządku.Nawet nie wiem ile ma wzrostu.
Myślę, że sprawdził wszystko co powinien. Mój lekarz też jest małomówny, ale trzeba im ufać i jeśli mówi że wszystko jest dobrze, to znaczy że nic go nie zaniepokoiło. To lekarz prowadzący ciążę, czy na usg byłaś u innego?

Cytat:
Pocieszam sie tym...ze mam corke
No właśnie myśl tylko o tym, masz dla kogo wstawać rano i musisz się podźwignąć. Czas naprawdę leczy rany. Trzymam kciuki za lepsze jutro.

Cytat:
Oto moje maleństwo
Fajne zdjęcia.

Ja od dzisiaj na L-4, cale szczęście tylko tydzień. Jestem mocno przeziębiona. I gin uparł się, żebym poszła na zwolnienie. Kaszel mnie meczy i straszny katar. Leżę w łóżku. nuuuuuda.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości