![]() |
#91 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Problem z ludźmi na studiach? Odpuścić?
Jezu, gdyby to napisał ktoś nowy na forum, to myślałabym, że prowokacja, w głowie mi się nie mieści, że osoby dorosłe mogą snuć takie intrygi na poziomie gimnazjalnym, kiedy telenowele oglądało się godzinami. Aż mi się wierzyć nie chce
![]()
Koniec mówienia "postaram się","spróbuję", "zobaczę". Od dzisiaj coś ZROBIĘ! Będę Żoną! ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/092fbdd439.png No dobra,wciąz palę, ale dużo mniej. http://www.suwaczek.pl/cache/df81f45d30.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
Ludzie są dziwni.. U mnie w grupie jest dziewczyna, która nie rozmawia z ludźmi z mniejszych miejscowości. Mówi, że nie chce się zniżać do pozniomu wsi
![]() "Człowiek może wyjść ze wsi, ale wieś z człowieka nigdy" ![]() hehe
![]() |
#93 |
po prostu Em :)
|
No właśnie, myślałam, że takie akcje skończyły się na początku gimnazjum.
![]()
![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
Ale jaja
![]()
![]() |
#95 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Aż z tego radosno zszokowanego nastroju poszliśmy z przyjacielem po spacerku na lody do mc-a po zajęciach. Wchodzimy, idziemy do stolika patrzymy a tam one ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#96 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Możesz przypomnieć ile one mają lat? W ogóle akcja jak z filmu dla nastolatków, nie wspominając o ich pomyśle ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Konto usunięte
|
Jak czytam coś takiego, to nie dziwię się, że ranga studiowania, bycia studentem tak spadła. Może kiedyś było podobnie, chociaż chyba jednak nie - z opowieści mojej mamy wynika, że odsetek fałszywych żmij i buców był mniejszy. A może to zależy od kierunku?
Zagubiona, nie wygrasz z kimś, kto ma zamiast mózgu gąbkę z Rossmanna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Wejdź na 3 stronę na sam dół ![]() Wiesz na prawo, żeby się dostać na Uś trzeba było wykosić 6 kandydatów bo samemu było się 7 na miejsce. Ale widać wiedza nie równa się inteligencji życiowej i moralnej ![]()
... znam słowa, które jak atropina rozszerzają źrenice i zmieniają kolor świata. Po nich nie można już odejść ... Edytowane przez zagubiona89r Czas edycji: 2010-05-13 o 20:33 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Konto usunięte
|
Doczytałam. Ale jaja. Myślałam, że takie historie to gimnazjum, góra wczesne liceum.
Zmieniam zdanie: nie z Rossmanna, ze sklepu chińskiego bez certyfikatu jakości. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O racja racja ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Sorry. Ja tego nie kupuję ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Wtajemniczenie
|
Nieee, takie odpadają po cywilu.
Mam nadzieję...
Koniec mówienia "postaram się","spróbuję", "zobaczę". Od dzisiaj coś ZROBIĘ! Będę Żoną! ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/092fbdd439.png No dobra,wciąz palę, ale dużo mniej. http://www.suwaczek.pl/cache/df81f45d30.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
Cóż...
Najlepiej będzie spuentować to tak: żal.pl. Idealny wręcz zwrot na poziomie Twoich "koleżanek". No normalnie szczena w dół...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie no jasne, że tak nie mówiły... Generalnie było po wykładzie (dziś była kolej kumpla więc mnie nie było) tym od tej zerówki. No i miały być ostateczne ustalenia. No i X stoi z Y czekają na Z i mówią: jest już A.? Bo chcę jej co nieco o wykładzie powiedzieć, ostatnio poskutkowało. A Y na to, że raczej nie wypali bo wiem, że mnie wrobiły, ale może coś innego wymyślą i się wyniosę od nich (do tego momentu myślałam, że mnie nie lubią po prostu), tylko, że x w ripoście: No fajnie by było w końcu D. by z nią ciągle nie przebywał. Nie mam interesu nikomu ściemniać no matko. A akurat pogaduchy w damskim kiblu (szczególnie jak lezą we 3 a dwie na 3-cią czekają) nie są niczym dziwnym ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#107 |
BAN stały
|
Od października postaraj się zmienić gr., bo trudno współżyć z ludźmi, którzy zachowują się, jakby wyrwali się z gimnazjum... Jednak dobrze mieć w swoim otoczeniu osoby co najmniej neutralne i chociaż jedną życzliwą, żeby wiedzieć o kołach, które zapowiedziano, gdy leżeliśmy w łożku z gorączką.
Co do wredoty ludzi, u mnie w gr. są naprawdę super relacje, ale w jednej z gr. panują dziwne klimaty. Tam ludzie podbierają sobie tematy prezentacji, zatrzymują dla siebie informacje o przesunieciu koła(dwie panny były to załatwić, bo im koło nie pasowało, ale nikomu o tym nie wspomniały), dziewczyna z tamtej gr. skasowała ostatnio wszystkie materiały z maila roku i pewnie byśmy nie wiedzieli, kto to zrobił, gdybym nie wdała się w dyskusję na mailu i następnie nie wysłała normalnego maila, pod którym się podpisała, po prostu zapomniała, że jest zalogowana na lewym koncie, z którego prowadzi dyskusję. Na co dzień wydaje się okej, ba, sama nawet instrukcję jednego ćw. wrzuciła na forum, ale też kasuje maile z materiałami;/ Być może te Twoje koleżanki dążą do uzyskania stypendium, a że można część osób wyeliminować z walki o nie, to nawet nie zająkną się, że na zerówkę trzeba się zapisać u pani prof. , a nie przez maila. Może liczyły, ze przyjdzie Ci pisać w 1. terminie, a ona w tym czasie będą przygotowywać się do kolejnych examów i zdobywać dobre oceny. Albo po prostu czegoś Ci zazdroszczą i kazda okazja do zrobienia Ci na złość jest dla nich dobra, bo wtedy czują się spełnione... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
OOoo woow
akcja jak z filmu sensacyjnego klasy B ![]() U mnie na licencjacie były akcje, które ja za bardzo brałam do siebie - bo teraz patrząc na to z boku staram się sprawę olewać.. Mianowicie, nie było mnie na jednym wykładzie, na którym miała być omawiana zerówka. Zapytałam koleżanek (którym przez dwa lata poprawiałam teksty, robiłam korekty, jednej pisałam pracę zaliczeniową, dawałam odpisywać zadania na ćwiczenia) kiedy jest zerówka. Powiedziały że nie ma, bo nie mogli się dogadać z terminem z inną grupą na roku i prof. powiedział, że zerówki nie bedzie. Ok, pomyślałam - nie przyszło mi do głowy, zeby pytac kogoś innego. Jakie było moje zdziwienie, kiedy dwa tygodnie później moja grupa przychodzi ubrana galowo... na egzamin zerówkowy. Normalnie jak to zobaczyłam to sie popłakałam ze złości. Jedyny plus - te trzy dziewczyny, które powiedziały mi, że nie ma zerówki (tłmaczyły się, że najpierw powiedziały to dla jaj, a później usłyszałam, że nie mają obowiązku spowiadać mi się, czy idą na zerówkę czy nie, i po za tym, dobrze by mi zrobiło, gdybym chociaż raz nie dała egzaminu w pierwszym terminie - dotychczas wszystko zdawałam w zerówkach) ostatecznie na nia nie poszły, bo był to egzamin ustny, a 11 na 13 osób zdających przed nimi nie zdało i nie weszły.. Teraz jestem na mgr, są różne odpały z usuwaniem wiadomości na wspólnej poczcie e-mail, ze zmianami terminów egzaminów bez wiedzy całego roku (poszła jedna osoba, bo jej termin nie pasował i przesuneła egzamin.. ![]() Słyszalam też o wpuszczaniu w obieg spreparowanych notatek z wykładów albo opracowanych zagadnien na egzamin - na szczęście te jeszcze mnie nie dotknęły osobiście..
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
Tyle że na studiach to jest pół biedy, w końcu egzamin zdany w innym terminie to nie jest tragedia.
Dla mnie najgorsza jest wizja, że takie osoby pójdą kiedyś do pracy i można na nie trafić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Zadomowienie
|
Ale no córko, ja nie mówię, że Ty ściemniasz, tylko, że mogłaś je źle zrozumieć. Według mnie one Cię po prostu nie lubią za cośtam, a Twoja znajomość z tym kolegą (a raczej jej ewentualne zerwanie) jest tylko dodatkiem (typu "ooo, odejdzie od nas ta głupia i jeszcze przy okazji nie będzie męczyć D.). Chodzi mi o to, że nie sądzę, że gdyby nie Twoja znajomość z D. to by Cię lubiły- czymś im musiałaś podpaść (choćby było to irracjonalne), moim skromnym zdaniem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Rozeznanie
|
ja tam na studiach miałam swoją grupkę ludzi, z którymi się trzymałam, inni mnie nie interesowali. Chociaż co poniektórzy to też masakryczni byli. Niby dorosli ludzie, a tak naprawdę dzieci. Dziwi mnie tylko fakt, że nie zareagowałaś na ich zachowanie. Wiadomo, że nie ma co się z takimi dziewuchami szarpać, ale brak reakcji z Twojej strony pokazał im moim zdaniem, że sobie pozwalasz na takie traktowanie. Ja bym im tego nie popuściła. Tym bardziej, że owe dziewuchy wykazały sie totalnym chamstwem i perfidnością.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzeniona
|
Zazdroszczę wszystkim, którzy mają egzaminy zerówkowe
![]() ![]() Co do tematu - ja studiuję na UW i zawsze myślałam, że ludzie, którzy dostają się tam na dzienne studia (musząc napisać bardzo dobrze maturę i pokonać wielu kandydatów) są inteligentni i trochę poważniejsi niż poziom gimnazjalny. Niestety, mając wf przekonałam się, że niektóre dziewczyny studiujące prestiżowe kierunki są tak puste i chamskie, że to przechodzi ludzkie pojęcie. Stwierdziłam więc, że poziom zdania matury, a nawet egzaminów na studiach o niczym nie świadczy. Ty autorko masz w swojej grupie takie właśnie "miłe" dziewusie... Wydawałoby się, że na prawie są ludzie inteligentni, ale jak widać i po przykładzie Twoim i podanych przeze mnie tacy ludzie zdarzają się wszędzie. Tak jak radzą dziewczyny i jak sama chcesz zrobić, najlepiej będzie przepisać się do innej grupy i więcej o nic ich nie pytać. Ja również obawiam się, co będzie, gdy takie osoby skończą studia, a potem trafią do pracy z umysłem na poziomie gimnazjalnym... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#114 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do Zagubionej, to Beverli Hils Najnti Tu Lan Ol normalnie ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oj ten młodzieńczy foszek.... Powiało mi gimnazjum (a mam tam brata i te fochy tak wyglądają: obraziłem się usuwam Cię ze znajomych ![]() Mam doskonały humor ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#116 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za to jak stado bab się zbierze to ojezuśku. Ploty, obgadywanie, chamskie zagrywki. dlatego wszystkim, znużonym intrygami, kłótniami i babskimi sporami polecam studia na politechnikach ![]() ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Cytat:
![]() ![]() Spoko, mnie ostatnio TŻ-ta siostra wywaliła ze znajomych (starsza ode mnie). Też mnie nie lubi ;p |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Zadomowienie
|
To wszystko jest bardzo przykre. Będę jęczeć jak to stara baba z piątego roku
![]() ![]() ![]() ![]() I co? I to, że egzaminy na studia powinny wrócić i to ostre. Bo potem jakieś dziwadła o mentalności gimnazjum sobie studiują i to kierunek- w tym przypadku- był naprawdę powodem do dumy. Ja na podstawie 5 letnich obserwacji zatraciłam wiarę w studentów w ogóle, niestety. Medycyna, tylko oni dla mnie reprezentują jakiś poziom (nie chcę nikogo urazić, to moja wyłącznie subiektywna obserwacja, sama medycyny nie studiuję ![]() ![]() Przykro mi za pesymizm, ale niestety tak to widzę. Mam nadzieję, że to się zmieni. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | |
BAN stały
|
Cytat:
Wystarczy, że ktoś jest dobry w tym, co robi, ma swoją pasję, wrażliwość i można z nim o czymś porozmawiać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Raczkowanie
|
wiedzialam , ze studiujesz na prawie - jak tylko przeczytalam o tym, ze "kolezanki" zle Cie poinformowaly odnosnie egzaminu - 1sze co sobie pomyslalam - pewnie studiujesz prawo
![]() ![]() Inteligencja to napewno nie grzesza ale cos sie dziwic jak idzie niz i przyjmuja coraz "wybitniejsze jednostki" - nie ujmujac nic i nie obrazajac osob, ktore sa na poziomi i intelektualnym i behawioralnym ![]() nie ma sie co przejmowac - tak jak dziewczyny pisaly olej cala sytuacje i tyle ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:32.