|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-)
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19365107]a ja myślałam, że mamy się tutaj wspierać.
![]() Nie no wspieraamyy sie, wspieramy ![]() Cytat:
![]() Wczoraj jeszcze biorąc kąpiel 'sprawdzającą' skurcze sie podgoliłam w razie czego Kurde, oglądam wiadomości.. i tam na śląsku nieźle się dzieje.. ![]() I jeszcze przynajmniej przez 5 dni ma padać.. Mam nadzieje że mała nie czeka na ładną pogodę bo się nie doczeka..
|
|
|
|
|
#4412 |
|
Raczkowanie
|
Ja mimo, że termin mam na 4 czerwca dołączam do grona mamusiek między 20 a 27 maja
mianowicie 27 o godz. 9 czeka mnie planowe cc, mam nadzieję że nic nie zacznie się wcześniej, ale dzięki temu że znam termin jest o wiele mnie stresu, w ogóle podchodzę do tego na kompletnym luzie... Jak będzie- zobaczymy:P
|
|
|
|
#4413 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4414 |
|
Raczkowanie
|
Lea, tak, na szczęście nie musieliśmy czekać długo
|
|
|
|
#4415 |
|
Konto usunięte
|
... pomoc dla trojaczków ....
wizaż nie przepuścił linka Edytowane przez 749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 Czas edycji: 2010-05-17 o 14:10 |
|
|
|
#4416 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny
dawno nic nie pisałam ale czytam was regularnie dzień w dzień Gratulacje dla mam rozpakowanych, niunie macie po prostu śliczne Szaja trzymam kciuki by się w końcu Agatka ruszyła po tej osky Ja ją niby absolutnie rozumiem w brzuchu ciepełko, na dworze pada i zimno, też bym nie chciała wychodzić. Ale Agatko nie męcz mamusi i wychodźU nas bez zmian.... czekanie W czwartek zaczynamy 35tc. dłuży mi się to niesamowicie ale to akurat dobrze. Wyprawka skompletowana (prócz fotelika samochodowego, po który nam jakoś nigdy nie po drodze). Kurcze ile ja bym dała by już był koniec czerwca.... A co do naszej kruszynki - Mikołajek w 33t4d ważył 2094g. Spodziewałam się po wielkości mojego brzucha że będzie gigantem a tu prosze... za to wód mam duuużo AFI - 18.6cm Ah miałam pytać czy ktoś na wątku jest z Waw i planuje rodzić w św. Zofii?
I'm running from the light, running from the day to night Edytowane przez Miira Czas edycji: 2010-05-17 o 14:27 |
|
|
|
#4417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja byłam az w jednym sklepie kupić ramki na zdjęcia i padam. A tak sobie marze aby mała się urodziła 20 czerwca w Dzień Ojca. |
|
|
|
|
#4418 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4419 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4420 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też
|
|
|
|
|
#4421 |
|
Zadomowienie
|
..u nas zaleca sie niegolenie conajmniej tydzien przed przewidzianym porodem jako , ze po swiezo -ogoleniu istnieje mozliwosc infekcji...
Juz podczas porodu, jezeli zachodzi potrzeba wykonania episiotomii, wówczas polozna lub pielegniarka wykonuje male golenie tylko w miejscu, w którym sie ja robi. ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Ale ten czas leci, a wydaje sie , ze tak niedawno gawedzilysmy o przygotowaniac naszych wesel, pamietasz??? ![]() ... no tak, u ciebie jest ta mozliwosc..., a z drugiej strony, nie wolalabys co roku swietowac rocznicy i urodzinek Mikolajka oddzielnie...w koncu dwie imprezki
|
|
#4422 | |||
|
Zadomowienie
|
dziekuje
i bidulko zrzymam kciuki za rychłe rozwiązanie - oj przenosisz tą ciąże ![]() [QUOTE=kasiaaX;19364585] wyszło, wyszło sliczny brzusio Ja tez zaczynam 36ty tydzien a żadnych objawów nie mam poczekaj z nami do czerwca tatus sie ucieszy ![]() QUOTE] ![]() to i tak mała róznica . Ty masz trszke wczesniej termin niż ja - ja na 19 czerwca ale już mi gin powiedział że nie ma szans zobaczymy jak to sie sprawdzi , ja też mam cały czas wrażenie że sie rozpakuje pod ko niec maja- początek czerwca .Mała jest strasznie aktywna , zamiast spac szweda sie ze mną cały dzien aż mi brzuch lata ![]() a jak sie pcha na szyjke która jest już zmasakrowana - mhh malina ![]() jak by mi kto igly tam wbijał ![]() Cytat:
![]() Cytat:
U mnie nie jest tragicznie ale bardzo nie przyjemnie , ciągle pada i strasznie wieje , ja chce słonca Cytat:
Nigdy nie gole jej całkowicie tylko skracam i podgalam na pasek - teraz też tak zrobie , nie pozwole sie na łyso ochlastac ![]() Tylko że teraz to mam problem bo przez ostatnie miesiace mój mąż to robił jak przestałam widziec co mam pod brzuchem było pieknie równo i bezbolesnie .a teraz jak jestem sama w domu to krew sie leje i kokosia wyglada jak po walce kogutów ![]() Ciągle pogoda pod psem - ugotowałam sobie zupke botwinke - pycha ![]() poleżalam troche bo znów mnie brzuch ja na @ pobolewa . teraz sie wezme za prasowanko kilka żeczy lezy i czeka
|
|
#4423 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
moja mamuś to mówi, że u nas w rodzinie kobiety są terminowe - to chyba te 5% terminowej populacji znowu teściowa każe czekać wnusi do jej powrotu z obczyzny (1 czerwiec) - chyba sobie żartuje..Dziś ciężka noc.. Skurcze i dziwny ból miednicy, rano to miałam wrażenie że stado słoni się przebiegło po mnie ale chwilowe słoneczko na niebie zmobilizowało więc zrobiłam spacer 2 godzinny i troche sie rozeszło. Ale moja forma wyraźnie spadla skoro żwawa babcia o lasce spokojnie wzięła mnie na zakręcie.. teraz polatałam po chalupie i dla odmiany plecy odmawiają posłuszeństwa.. Sypiem się jak nic a Wy Dziewczyny też macie takie dokuczliwe kłucie miednicy? |
|
|
|
|
#4424 |
|
Zadomowienie
|
...a mnie cos wzielo na ogladanie porodów ...
moze któras z was chce obejrzec..poród naturalny i bez episiotomi..oto linki http://www.youtube.com/watch?v=tq76AEVZpHA http://www.youtube.com/watch?v=A-QiU...eature=related http://www.youtube.com/watch?v=C5f0o...eature=related http://www.youtube.com/watch?v=oxd2a7-l8Mw&feature=fvsr http://www.youtube.com/watch?v=zzSyC...eature=related http://www.youtube.com/watch?v=Y9gbM...eature=related
Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2010-05-17 o 16:27 |
|
|
|
#4425 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To ja teraz będę powtarzała to co Szaja ostatnio - JA CHCĘ NA PORODÓWKĘ
|
|
|
|
|
#4426 | ||
|
Rozeznanie
|
Ja zostawię pasek
tzn. mąż zostawi ![]() Cytat:
masz szanse my nie mamy, bo rocznica w sierpniu hehe ![]() Cytat:
ja nic takiego nie mam... co do szyjki to mozna powiedziec że mała funduje ci pewien....hmm przedsmak moze poród będzie lżejszy
|
|
#4427 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy za komplementy dot. Maksia
Słodziak z niego niezły, ale charakterek i upartość już pokazuje Tak czytam, że wyczekujecie porodów, że mi się do mojego zatęskniło Do tej chwili ostatniego parcia, do głośnego płaczu, widoku Małego,całej atmosfery Cieszcie się dziewczyny jak najdzie Wasz moment
|||||||||||||||||||||
|
|
#4428 | |
|
Raczkowanie
|
Silpe oprócz Ciebie i brzucha twego przecudnej urody
powolę sobie jeszcze skomplementować tę szafkę co to stoi za tobą w łazience Cytat:
I co z tą Szają??? Edytowane przez basiak Czas edycji: 2010-05-17 o 16:32 |
|
|
|
|
#4429 |
|
Raczkowanie
|
witajcie mamcie
ja nadal w dwupaku pojedziemy zobaczymy chociaz jak mnie odesla do domu po badaniach bo tak tez moze byc moja psychika bedzie uspokojona ze na dzien dzisiejszy wszystko jest ok dziewczyny te przeterminowane wy tez takie nerwowe jestescie jak ja wszystko drazni i te mysli matko co sie ze mna dzieje
|
|
#4430 |
|
Raczkowanie
|
Gratulacje Kropka
Szaja mam nadzieję, że Agatka się w końcu zmobilizuje do wyjścia ![]() A ja chyba będę następna. Wczoraj rano dopadły mnie straszne skurcze, nie pomogła kąpiel, nospa ani zmiany pozycji. O 6 rano zdecydowaliśmy z małżem, że jedziemy do szpitala (do szpitala mielismy 2 godziny jazdy) Nio i po drodze tak mnie wytrzepało na dziurach, że skurcze przeszły Teraz zostanę już u rodziców i będę czekać na poród trochę blizej szpitala. Dzisiaj poczłapałam do lekarza i jak zobaczył mój spinający sie brzuch to sam stwierdził, ze chyba na porodówkę mnie odeśle. Nio ale po badaniu okazało się, ze rozwarcia jeszcze nie ma. W każdym bądź razie wyszłam z informacją, ze rozpakuje sie lada dzień . A Borys wg usg waży 3480
|
#4431 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() nie wiem czemu, ale jakoś mi w glowie siedzi data- 4 czerwca, że w tym dniu urodzę. ![]() Cytat:
![]() nie wiem... milczy. ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4432 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jejku Ty to masz tak tam wszystko pieknie naszykowane, pozazdroscic dobrej organizacji pi gustu...a i widze Tobie tez ciaza sluzy bo super wygladasz Cytat: Napisane przez lea35 ![]() kolejne... wciąż "nierozpakowane" wieści od szajajaby: Dalej w dwupaku. Po północy oksy się skończyła, nic nie dala więc poszłam spać. W nocy jakieś coś czułam, zaraz ktg. Młoda dalej szaleje, normalnie adhd. O 7:00 maja mi machnąć badanie krwi, potem znów oksy i zobaczymy co dalej. Na szczęście mój lekarz będzie już. No trzymam te kcikasy i trzymam... [QUOTE=kardashi;19361768]A to uparciuch z tej Agatki.. Ale jak jej lekarz bedzie to się wezmą porządnie A ja się melduje.. w dwupaku.. niestety.. QUOTE] jejku a ja juz obstawialam ze jak wróce z miasta to zobacze wiesci o Twoim rozwiazaniudziele kciuki miedzy Ciebie i szaje...niech Wam jakos sie w koncu uda Cytat:
widze ze wszystkie kg poszly tylko w brzuszek, bo uda chudziutkie, super Cytat:
Cytat:
Cytat:
no a jak mamy sie posypac po kolei...ja na koncu pewnie Cytat:
no wlasnie , ja mialam jutro umowiona depilacje a dzisiaj lekarz mi powiedzial, ze on pordzilby golenie, gdyz po depilacji moge dostac zapalenia mieszkow (cokolwiek to znaczy) i co teraz, jak myslicie zrezygnowac? jak golic to calosc...takie moje zdanie Cytat:
Cytat:
Moj Borys z dzisiejszej wagi ok 3600 Wrocilam wlasnie z mkiasta, bylam sprawdzic czy z malym wszystgko okej bo od soboty nie wykazywal zbyt wielkiej aktywnosci i sie zestrachalam.Jak sie okazalo wszystko okej, ma po prostu juz bardzo malo miejscano ale spory jest to sie nie dziwiew poniedzialek 24 zgodnie z terminem stawiam sie w szpitalu ,, tymczasem pan doktor nie zanotowal rozwarcia wogole, nawet najmniejszego i co tu robic? a Borysek rosnie... Edytowane przez ewciak123 Czas edycji: 2010-05-17 o 17:52 |
||||||||
|
|
|
#4433 |
|
Raczkowanie
|
Widzę, że nasze chłopaki spore będę
![]() Mam nadzieję, że rzeczywiście urodzę lada dzień. Jestem drobna- 160 cm i waga 53 kg w 9 miesiacu ciaży i niezbyt dobrze by było żeby Borys jeszcze podrósł.Lea dziękuję
|
#4434 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja dostaje cyca kiedy jest głodna i wychodzi na to ze pije co 2 -2,5 godz robi w pieluszki szybciej niz pedziwiatr zalicza zakrety ![]() ![]() ciesze sie ze wszystko u was gra i ze dochodzisz do siebie mnie dali taki wycisk ze po 3 dobie musiałam zebrac wszystkie soki w siebie i pokazać na co mnie stac na szczescie wszystko jest dobrze ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- Cytat:
Witamy
|
|
#4435 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A szafka w zeczywistosci jest dosc sporą komodą w komplecie z szafką pod umywalke i stojącą wysoką szafką gdzies na 1,60. To był wybór meża , wzorowany na zdjeciu z niemieckiego katalogu bon prix , robione przez znajomego stolarza i malowane przez lakiernika samochodowego ![]() Cytat:
na dzien dzisiejszy 14 na plusie i żeczywiscie wszystko sie po brzuchu i cyckach rozeszło![]() zobaczymy jak to po porodzie bedzie wygladac
|
|
#4436 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4437 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a widzisz na cycki nie zerknelam oj a jak ma wygladac, zrzucisz...brzuszek posciwcyzsz i bedzie dobrze ja mam 16 na plusie ale juz widze ze udka mi sie troche tez spasly...a moje ulubione rurki wygladaja na mnie jak lajkry
|
|
|
|
|
#4438 |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19354620]Miałam racje, ellai się rozsypała.
sms od ellai: Nasze szczęście urodziło się 13 maja o godz. 13:25- 60cm, 4100g. dzień wcześniej po południu odszedł mi spory kawałek czopa, potem wieczorem i w nocy i już wiedziałam, ze coś zaczyna się dziać. O 3 nocy dostałam pierwszych skurczy, o 5 szpital, o 11 oksytycyna, o 13 decyzja o cc, bo główka nie wchodziła w kanał tak jak powinna. Nie bójcie się porodu- chwila bólu i po krzyku, a dzidzia wszystko wynagradza. Jutro powinniśmy z Nadusią wyjść do domu, 3majcie kciuki i pozdrowionka dla Was. Ps. Ciekawa jestem, która jeszcze się sypnęła....GRATULUJEMY! Nadia to duża dziewczynka!!! dokładnie gratulujemy no i kawał niezłej babki na tym swiecie sie zjawiło ![]() ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19355667]oby oby... ![]() Kolejne- ale wciąż "nierozsypane" wieści od szajajaby: Od rana prawie guzik skurczy, od 3 godzin oksy, która nic nie dała! Nudzę się, że tak powiem. Na mojego nosa to się cc skończy ;-) ależ bym sobie na forum popisała![/QUOTE] ![]() szalona z niej kobita zamiast rodzic ta o forum mysli ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mam nadzieje ze jednak Agatka zechce zaszczycic nas jak najszybciej chyba ze jej sie pogoda nie podoba
|
#4439 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja mam 19kg do przodu A o włożeniu jakichkolwiek spodni sprzed ciąży mogę tylko pomarzyć...Nie wciągnę nawet na uda... Masakra ![]() No ale mam nadzieję,że jakoś uda mi się to jednak zgubić....
|
||
|
|
|
#4440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzielna kobita z ciebie i masz racje Nagroda jest warta tego co sie przechodzi ja tez nie miałam ciezkiego porodu
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:01.

dawno nic nie pisałam ale czytam was regularnie dzień w dzień
W czwartek zaczynamy 35tc. dłuży mi się to niesamowicie

40 + 6 

I oby Agatka Szai wreszcie pozwoliła się zobaczyć po drugiej stronie brzuszka
To ja teraz będę powtarzała to co Szaja ostatnio - JA CHCĘ NA PORODÓWKĘ
Słodziak z niego niezły, ale charakterek i upartość już pokazuje
Do tej chwili ostatniego parcia, do głośnego płaczu, widoku Małego,całej atmosfery 

A tu tyle ciekawych rzeczy i same fajne dziołchy