|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
póki co tak, czekam z niecierpliwością aż będę wpinała Olci spineczki, tak jak Zaharia swojej Miriam ![]() dobra, ide spaty do jutra mamusie |
|
|
|
#3752 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Cytat:
czy moge Go zamowic na ziecia?? bo inne Mamusie juz pozamawialy, a ja jestem gapa i moja Majucha bez narzeczonego zostala
|
|
#3753 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Mamusie
![]() nie zaglądałam do Was bardzo długo-prawie 2 miesiące a teraz staram sie nadrabiać ale idzie mi to słabo. Dzieciaczki wszystkie cudowne i prześmieszne (cudne fotki) U nas skończyły się kolki jakoś w połowie 4 miesiąca więc mniej płaczu z bólu. Niestety Mały Michaś okazał sie totalną przylepą i bez Mamy nie funkcjonuje. Niestety szybko wszystkim się nudzi więc nie mam jak zostawić go samego na dłużej niż 5 minut i to jak ma dobry dzień. U mnie sajgon w domku, obiad nie ugotowany a ja ciągle przy Małym. Najgorsze jest to, że kończę macierzyński i....... nadal się zastanawiam nad powrotem do pracy lub wychowawczym (przynajmniej rok). Nie wiem co robić "i tak źle i tak niezbyt dobrze". Może chociaż uda mi sie Was troszkę nadrobić przed ewentualnym powrotem do pracy, ale wątpię Powoli wprowadzamy słoiczki ale Michaś jest totalnym zwolennikiem mleka.Na razie nic mu nie zasmakowało ale działamy w tym temacie dalej Jakoś na początku maja powoli przeszliśmy na butelkę więc kończy się moja przygoda z "cycowaniem" Domi-dużo zdrowia. Mam nadzieję, że się lepiej poczujesz rano
|
#3754 |
|
Zakorzenienie
|
Agnessja - dzieciaczki cudne
gosik A ja po prośbie. Dziewczynki czy ma może któraś wzór podania o urlop ten nowy, tygodniowy dla tatusiów
|
|
|
|
#3755 |
|
Raczkowanie
|
Domi, współczuję. Mam nadzieje, że już jest lepiej po tym antybiotyku.
Gosik doskonale Cię rozumiem. Mój synek w najlepszym wypadku sam się bawi 40 min, potem już jęczy, krzyczy lub płacze. Często bawi się sam 10-15 min, a potem już ja muszę się nim zająć. Ja niestety nie mam czasu na nic. Mały miał problem z kupką i przez dwa dni płakał i krzyczał, strasznie jestem wymęczona. Na szczęście dziś kupka była i już jest ok. Jeszcze się pochwalę, że Olivier wygrał w tym konkursie Dziekuje bardzo wszystkim glosujacym!Widziałam fotkę Filusia Brombi- bardzo śmieszna, a Filuś duży i śliczny. Ja też przebieram mojego synka w śmieszne rzeczy i robie fotki ![]() Miriam piękna! A teraz mam chwilke wiec zabieram sie do czytania co u Was słychać. Wszystkiego naj- najlepszego dla naszych solenizantów!
Edytowane przez bogus85 Czas edycji: 2010-05-18 o 09:41 |
|
|
|
#3756 | ||||
|
Zadomowienie
|
uwaga!
Wrocław melduje że nie leje - może przez chwile, ale NIE LEJE oczywiście wieje,temperatura 8 st., niebo zachmurzone, ale deszczu niet! Cytat:
![]() trzymaj sie! Cytat:
i witam nową mamusie Cytat:
Lenka ma takiego "elvisa" że na upartego jedna spinka by się nadała ![]() Cytat:
szef owy dylemat skutecznie rozwiązał Edytowane przez xpressja Czas edycji: 2010-05-18 o 08:22 |
||||
|
|
|
#3757 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien doberek
Xpresja super, ze nie pada....oby jak najdluzej... ![]() Agnesja witam nowa mamusie razem z maluszkiem Ja dalam wczoraj malemu lososia pierwszy raz....szkoda, ze nie widzialyscie jego miny... Aaaaaa i moja kolezanka urodzila wczoraj coreczke - Agatke
|
#3758 |
|
Zadomowienie
|
sprawdzam teraz prognozę pogody... od 10 ma lać zapowiada się 4 dzień bez spacerku Kareninko, jak prezent dla tż ??? |
|
|
|
#3759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eeehhhh ta pogoda...u nas jak wczoraj miedzy 9 a 12 zaswiecilo slonce, to zorientowalam sie, ze nie pamietam kiedy ostatnio tak ladnie bylo... ![]() Za to dzisiaj od rana norma - ciemno, szaro... A prezent sie chyba spodobal... Malz zameczala kazdego, kto nas odwiedzil - musial obowiazkowo obejrzec,....az mi glupio bylo, ze moje wypociny maja taka widownie... ![]() Mialo byc kilka zdjec, ale ze nie umialam sie ograniczyc to wyszlo ponad 20 - od urodzenia malego zaraz "po" az do 7 miesiaca...taki maly przeglad, kazda fotka z tatusiem oczywiscie... ![]() Kupilam wczoraj klocki FP i....juz zaluje...maly kooooofa rzucac nimi... ![]() Za to za ta zielona gasieniczka pelza jak glupi, zeby ja zlapac...jeszcze te migajace czolka ga interesuja bardzo.....takze dobry pomysl sie okazal.... A klocki chyba schowam...
|
|
#3760 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
fajnie że prezent sie udał! może jak bedziesz miała chwilkę pokaż swoją prace chociaż kilka stron, jestem bardzo ciekawa!![]() ...yyyy jaka zielona gąsieniczka ??? |
|
|
|
|
#3761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musialabym zrobic fotki, ale to nic nadzwyczajnego naprawde... ![]() A gasieniczka to ta Załącznik 3116821a i odkrylam, ze w De nie ma w ofercie FisherPrice Gasienicy Gawedziarki ani Garnuszka na klocuszek... ![]() Ale czaje sie na cos takiego Załącznik 3116825Załącznik 3116826Załącznik 3116827
|
|
#3762 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w tenokropny dzien
![]() Pada u mnie jak scebra juz chyba z tydzien nie bylam z Kamilkana spacerze bo caly czas taka okropna pogoda agnessja witaj w naszym gronie zaraz dopisze cie do listy Dziekuje za życzeniaw imieniuKamilki Sto lat dla SANDRUSI Ja sie cos kiepsko czuje mam katar, glowa mnie boli i gardlo Lece was nadrobic
|
#3763 |
|
Raczkowanie
|
czeeeeść
trochę mi przez noc temperatura spadła i lepiej na oczy dziś widzę. Mała ma dzis rehabilitację ale chyba teściowa z nią pojedzie bo na to już energii nie znajdę. Dziś znów brzydko, ale faktycznie Xpressjo chwilowo nie leje... Kareninko ten prezent to godny podziwu i samozaparcia w wykonywaniu! oczywistym było,że będzie się podobał ![]() a teraz horror poranka: wstaję koło 9 żeby zrobić śniadanie, patrzę na blat a tam ooo zgrozo leży moja tabletka anty - azalia!!!!!! ![]() nie jest mi wcale do śmiechu bo przerwa wynosi wiecej niż 12h, do baniiii wiem, że któraś z Was bierze też te nieszczęsną azalię. hcyba mam alzheimera... |
|
|
|
#3764 |
|
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny
u nas co prawda nie pada,ale TZ poszedl na nocke i jeszcze go nie ma, bo w elektrowni jest alarm powodziowy ![]() sto lat dla Sandry i Nikosia. moja Maja tez dzis konczy pol roczku
|
#3765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmmm....no niedobrze niedobrze....ja tam sie nie znam, bo nigdy nie bralam anty... ![]() dla Sandruni Majeczki Lenki oraz Nikosia !!
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2010-05-18 o 09:35 |
|
|
|
|
#3766 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3767 |
|
Zakorzenienie
|
RównieżSTO LAT dla Majusi i Nikosia
|
#3768 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() no co za pech. a "omlet" upichcilam i wyszła mi ciapa na talerzu, wygląda jak jajecnica... |
|
|
|
|
#3769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3770 |
|
Zakorzenienie
|
Dużo zdrówka dla
Ale ten czas leci - moja Madzia przedworaj skończyła 5 miesięcy - nie wiem kiedy to zleciało ![]() U nas na razie nie pada ![]() edit. Bogus - co wygraliście? głosowałam sumiennie Edytowane przez DiTu77 Czas edycji: 2010-05-18 o 09:37 |
|
|
|
#3771 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3772 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Buzi buzi dla wszystkich solenizantów małych panien Sandruni, Lenki i Majuni oraz kawalera Nikosia i buziunia dla Madzi (uwielbiam to imię moja młodsza siostra tak się nazywa)
Edytowane przez pinky_deer Czas edycji: 2010-05-18 o 09:39 |
|
|
|
|
#3773 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze STO LAT dla Lenki suonko
|
#3774 | ||
|
Rozeznanie
|
uwielbiam poranki, jak mały się budzi, nigdy nie płacze wtedy, coś sobie ogląda, potem się "odezwie", więc idę do niego, a on banan od ucha do ucha na mój widok, więc muszę go wyściskać i wycałować
![]() Cytat:
, tak cudną fryzurę jak Miriam<-- Cytat:
dziękuję witam i dziękuję witam również witaj
|
|
|
#3775 |
|
Zakorzenienie
|
A to moja perełeczka
|
#3776 |
|
Zakorzenienie
|
Hehehe...chcialam wlasnie zrobic fotki tego albumu dla malza...i szukam i szukam i nigdzie nie moge znalezc....w koncu zadzwonilam i pytam sie, gdzie go polozyl a moje serce, ze....do pracy zabral kolegom pokazac... No to wam nie pokaze, ale moge pokazac nowe dzielo okienne... ![]() Załącznik 3117105Załącznik 3117106Załącznik 3117107
|
#3777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my rowniez z calego serca zyczymy samych usmiechow wciaz pada.. wczoraj w tv mowili ze w malopolskim najgorzej.. tz pokazal mi zdjecia jak wyglada malutka rzeczka obok naszego bloku.. w kazdym razie zalane jest boisko, plac zabaw, boisko do kosza.. ![]() mam dzis imieniny a ani tz ani moja mama ani siostra ani nikt nie pamietal.. troche mi smutno.. w kazdym razie odemnie dla kazdej Oli imieninowo najlepszego
|
|
#3778 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dziela jak zwykle cudne ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
Wszystkiego naj najlepszego z okazji imienin A Twoi bliscy napewni Ci jeszcze zlozą zyczenia , a moze jakas niespodzianke ci szykuja
|
|
#3779 | ||
|
Rozeznanie
|
Ale dzisiaj solenizantów! Maja, Sandra, Lenka, Nikoś - WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO
Ela Gratulacje dla koleżanki, niech się bliźniaki zdrowo chowają Ja czekam z utęsknieniem na bliźniaki u tych moich znajomych, bo właśnie ostatnio sobie uświadomiłam, że nie mamy żadnych znajomych z małymi dziećmi, żadnych, oni będą pierwsi więc nie mogę się doczekać![]() Karenina gratulacje dla mamy Agatki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3780 |
|
Zadomowienie
|
Pinky moja mlodsza siostra to tez Madzia
![]() agnessja dziekujemy za kwiaty ![]() I w ogole dzieki dziewczyny za zyczonka a ja znowu gapa i LENKE pominelam TZ przyszedl zmordowany, poszedl spac. Jak sie bedzie woda podnosic na wisle, to pewnie znowu pola i domy nizej polozone pojda pod wode. bo przeciez elektrowni nie moze zalac ;/ Kareninko to prezent musial sie TZtowi baaardzo spodobac, skoro zabral kolegom pokazac! fiu fiu ![]() a to moja krolewna zlotowlosa:
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:38.

póki co tak, czekam z niecierpliwością aż będę wpinała Olci spineczki, tak jak Zaharia swojej Miriam 

dobranoc

Ja czekam z utęsknieniem na bliźniaki u tych moich znajomych, bo właśnie ostatnio sobie uświadomiłam, że nie mamy żadnych znajomych z małymi dziećmi, żadnych, oni będą pierwsi więc nie mogę się doczekać