|
|
#2191 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI
P.(mam nadzieje bo niemam sił i mega wyrzuty...pisze tutaj i prosze o wsparcie jeśli to możliwe
zaznaczam że musze sama sobie robić jedzenie...mam 16lat jestem chora już 2lata)I.3 ogromne łychy pł.owsianych,łyżka siemienia lnianego,ogromna łycha miodu, i równie duża zmielonych orzechów włoskich+2jabłka i cynamon, inka ze śmietanką i 2ł cukru II.pomarańcza,duża grahama,pół z masłem (nie tak tyci tyci tylko warstwą )grubym plastrem sera edamskiego,5plastrami wędzonej piersi z indyka,cały pomiodr,cebulka,szczypior , pół z chyba 2łychami masła orzechowego,łychą miodu i połową wieśniaka, herbata z miodem i cytryną 2 cisteczka korzenne (firmy krakuski-polecam III.gęsta fasolowa z ziemniakami na rosole itd. porcja wątróbki smażonej na oliwie z cebulką i zmieniaczkami postypane to żółtym serem +480g buraczków z papryką i prazoną cebulka IV.4-5?ciasteczek korzenych,kinder maxi king,kakłko V.kupna(ale miałam ochooote taka z biedronki) duża zapiekanka z pieczarkami i serem dodałam dużo szynki,pomiodora,bebulką i szczypior,cherbatka z miodem i cytrynką paula i chyba jakieś ciastko albo biszkopty (41,3/172) staram się, choć psyholog mi nie pomaga,i niewiem czy warto...
Edytowane przez iziuula Czas edycji: 2010-05-20 o 14:10 |
|
|
|
#2192 |
|
Wtajemniczenie
|
ogólnie to uważam, że nawet na U jedzenie słodyczy nie jest wskazane, bo staram się odżywiać zdrowo, więc jak już to jem jakieś ciastka owsiane własnej roboty
bardzo dziękuję za ocenę
|
|
#2193 |
|
BAN stały
|
U! 48kg.
9.30 Śniadanie: owsianka (5 łyżek stołowych płatków, garsć: laskowych, rodzynek, suszonego anansa,łyzka otrębów sliwkowych,)szklanka mleka2%; espresso; 4 minimini jajeczka czeko z Lindt 13.30 Obiad: *(na szybko, duzo nauki) ; poł woreczka kaszy gryczanej, dużo fasolki szparagowe,2 jajka wiejskie sadzone na maśle z keczapem 14.00 Deser:zielona herbata, 4 petitki z czekoladą, pomarańczka 17.00 Podwieczorek: jabłecznik z migdałami, 2paski wedla mlecznej,kawa z mlekiem spacer do koscioła 2x 15 minut 19.30 Kolacja: 2x kromka razowca z bieluchem,łososiem wędzonym, ogórkiem, orzdkiewką, koprem ^^ 2,5 l wody niegazowanej |
|
|
|
#2194 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak waga???pozdrawiam |
|
|
|
|
#2195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2196 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
baaardzo pysznie widze żę waga wróciła no normy hm???![]() moje nadal U: śniadanko [ 6;00] owsianka [ 4 łyżki owsianych, 4łyżki otrąb pszennych, łyżeczka lnu mielonego, 2łyżeczki serka homo nat, cynamon, pół banana, troche żurawinki suszonej, kostka gorzkiej czeko, 3łyżki BF, 2 łyżeczki wieśniaka na wierzch] jabłko, herbata zielona szkoła/ łażenie po mieście śniadanko II [ 10:00] bułka razowa[ posmarowana serkiem ze szczypiorkiem, sałata, plaster polędwicy sopockiej, pomidor, ogórek rzodkiewka], jabłko, kefir 400g troche porządków na podwórku/ 20 min steppera/ 10 min twister/ troche hula hop obiad : [ 14:00] zupa ,, wszystko co było" czyli : [ pieczarkowa na sreduszkach kurzych, warzywa, ryż brązowy, fasolka szparagowa] oooogromna miskapodwieczorek: [ 17:30] jogo eko ,, Magda" z kiwi, orzechami, Zdrowy Błonnik, kilka jaśków, wkruszone LU go, jabłko kolacja : [ 19:30] serek wiejski ze szczypiorkiem, pomidorem, ogórkiem zielonym, sałata, rzodkiewką, przyprawa FiT!up do serków, herbata zielona ocenka jakaś?
|
|
|
|
|
#2197 | |||
|
Raczkowanie
|
znikając -->bardzo dziękuję za ocenkę
, a co do posiłków to 4 mi wystarczają, czasem ewentualnie jakaś przekąska, ale 5 nie zmieszcze, doby mi brakuje xD---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Cytat:
Widzę powolutku do przodu Gratuluję postępów ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Cytat:
tylko skoro wstajesz ok. 9-10, to pewnie nie chodzisz spać o 10-11, więc ta kolacja trochę wcześnie....., może by coś wpadło??---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Wczorajsze Utrzymanie: Śniadanie: owsianka: 4 łyżki owsianych, łyżeczka otrębów, szklanka mleka 2% z bananem, orzechami włoskimi, orzechami laskowymi, miodem, żurawiną i cynamonem, kawka zbożowa wycieczka rowerowa Obiad: 2 jajka sadzone z ketchupem i natką, parowane szparagi z masełkiem Podwieczorek: blok bakaliowy 43g - przekąska turecka (suszone morele 15% , pestki dyni 10% , pistacje 25% posklejane z gryką, amarantusem, płatkami ryżowymi, miodem i czymś tam jeszcze --> batoniki musli takie), micha truskawek, kawka z cynamonem nauka Kolacja: 2 duże kromki razowca z masłem, grubą warstwą almette, wędzonym łososiem, musztardą, ogórkiem, papryką i natką + sałatka (pomidor, szczypiorek, ogórek małosolny, kilka rzodkiewek, łycha jogurtu naturalnego). kubek herbatki malinowej i jeszcze więcej nauki Po : kubek herbatki poziomkowej, pasek gorzkiej czekolady z całymi orzechami laskowymi i waniliąi ślicznie proszę o ocenkę
Edytowane przez Abigal Czas edycji: 2010-05-20 o 15:40 |
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2199 |
|
Raczkowanie
|
oj chciałabym tak jeść i chudnąć
![]() a to dzisiejsze UUUUU ś: bułka z ziarnami 70g, z sałatą pomidorem i szyneczką pt: jajo na twardo godzina siłowy zaraz po : jabłuszko 2ś: grahamka 70g z dużą ilością szynki drobiowej, sałata, pomidor 3h spaceru w trakcie złapał głód : pół suchej bułki, 1 wafelek bez czekolady coś ala familijnepóźny oibiad : pół woreczka gryczanej, pierś z kuraka, sórówka z pora twister k: activia naturalna z łyżką orzechów, pół bułki z wieśniakiem szczypiorkowym i szyneczką, pomidor, pewnie wleci jeszcze jeden wafelek choć oby nie bo coś sie rozbrykałam dzisiaj z tym żerełkiem proszę o ocenkę
|
|
#2200 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2201 |
|
Zakorzenienie
|
R.
I: podłużna grahamka cienko z masłem,3łyzki wiejskiego lekkiego,jajko na twardo,kawałek ugotowanego na teflonie schabu,3plastry pomidora,zioła, kawa II:jogurt danone z ziarnami zbóż,pomarańcza,kawa. III:piers z kury nadziewana chudym twarogiem(przepis dukanowski),cebula,mini marchewki,łyżeczka oliwy z oliwek. IV:jabłko,80g chudego twarogu,6małychplasterków wędliny drobiowej V:wiejski,ogórek,szczypio rek. +/- 1450 kcal.
|
#2202 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jadłospis do dopracowania
|
|
|
#2204 |
|
Raczkowanie
|
Uuu
(ogólnie to kiepsko, bo cały dzień poza domem )Śniadanie : bułka z ziarnami (ok. 60g) obie posmarowane cieniutko margaryną, 1 poł. z dwoma plastrami sera białego wiedeńskiego, liściem sałaty i dwoma plastrami pomidorka ; 2 poł. z plastrem sera żółtego, polędwicy drobiowej i tak samo z sałatą i pomidorkiem II śniadanie : Jogurt Jogobella (150g) truskawkowa + jabłko (duuże ok 250g) Obiad (masakra) : Nesvita wiśniowa + kromka chleba razowego z plastrem sałaty, polędwicy sopockiej i rzodkiewką + herbata bc Kolacja (bd) : kromka chleba razowego tak samo jw. + Activia (125g) brzoskwinia z musli <33 Proszę o ocenkę |
|
|
|
#2205 |
|
Raczkowanie
|
P?
Sn: podluznaaaa grahamka z ziarnami z maselkiem : pasztetem pomidorowym , szyneczka , ogoreczkiem i pomidorkiem, activia do picia szuszona sliwka 200g , jabłuszko 2sn: dwie kromy chleba po 45g z ziarnami z maselkiem : serkiem zoltym i turkiem paprykowym , ogoreczek , pomidorek , serduszko biszkoptowe 125g , jabluszko O: cały talerz makaronu do spaghetti z serem białym na słodko (ser bialy poltlussty i cukier ) P: garsc nerkowcow , jogobella panna cotta truskawkowa , cała paczka wafli ryzowych ze slonecznikiem K: (bdz) dwie kromki takie jak na sniadanko , serek wiejski z truskawkami i moze kakao ? hm? i jak ? prosze o ocenki znikajac ;* Kike ;* Air ;* i inne wizazanki
|
|
#2206 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
II śniadanie: ok 270 kcal Obiad (tego się chyba obiadem nazwać nie da): ok. 290 kcal Kolacja: ok. 215 kcal razem: ok. 1175 kcal, gdzie Ty tu widzisz ZA DUŻO jak na U?!?!?! Cytat:
|
|
|
#2207 |
|
Przyczajenie
|
wczoraj nikt nie ocenił, może dziś się ktoś pokusi
![]() R: I: owsianka na wodzie, 3 łyżki płatków owsianych, 2 łyżki otrębów orkiszowych, jabłko, 2 suszone śliwki, cynamon, 150g. wiejskiego lekkiego. kawa z mlekiem 2% II: jogurt naturalny Danone ze zbożem III: pierś kurczaka gotowana na parze, miska brokułów na półtwardo gotowane na parze. 70 min. Pilates IV: 3 białka na twardo + 1 żółtko, 2 kromki razowca. będzie: V: sałatka: sałata lodowa, pomidor, kilka orzechów.
|
#2208 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
P! I.owsianka na mleku z masłem orzechowym(2 łyżki), miodem(łyżka), jabłko <filiżanka płatków> II. dwa gofry z serkiem homo, miodem, przyprawą do piernika miseczka migdałów III.dwie parówki 'wiejskie' w sosie czosnkowym by tata (: woreczek kaszy jęczmiennej ze swarkami IV.banan wymazany masłem orzechowym z bitą śmietaną, Dove czekoladowy jedwab, paczka słonecznika V.bułka z pestkami dyni, masło, serek capresi, szyneczka, musztarda francuska, papryka i sałata, pół wędzonej makreli jabłko, fistachy w miseczce! i nie mam prądu ! zaraz mi laptop padnie (: coś dodać, czegoś za dużo? za mało?
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
|
|
|
|
#2209 |
|
Zakorzenienie
|
Jutrzejsza R
Śniadanie - owsianka na mleku 1,5% (3ł. płatków, 2ł. otr. pszennych, trochę suszonych moreli, reszta nutelki domowej roboty) rowerem do szkoły IIśniadanie - 2 kromki chleba cebulowego z wędliną i warzywkami ; jabłko ; 30g słonecznika łuskanego IIIśniadanie - omlet z 1 jaja z cynamonem; 100g twarogu chudego z cynamonem rowerem ze szkoły pt - jajko na twardo, kawałek rybki ćwiczenia Obiad - filet z ryby, pół woreczka ryżu brązowego rowerem na zajęcia jabłko rowerem do domu Kolacja - 2 kromki chleba z serkiem homo nat. z aromatem waniliowym ![]() Proszę o ocenę
Edytowane przez mircia14 Czas edycji: 2010-05-20 o 21:03 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2210 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
podoba mi sie
|
|
|
#2211 |
|
Wtajemniczenie
|
moje P.
śniadanie: 2 kromki chleba ze słonecznikiem; jedna z serkiem wiejskim i szczypiorkiem; druga(bez masła, bo się skończyło ) z plastrem sera żółtego niskotłuszczowego,liściem sałaty, kilkoma plastrami pomidora, ogórka, rzodkiewki; miska mleka 2% z 2-3 garściami płatków kukurydzianych;herbata; duże jabłko- uległam pokusie ![]() - 1,5h w-f ( czyli siatkówka, koszykówka i piłka nożna,oprócz tego rozgrzewka) 2 śniadanie; wielka drożdżówka 'ósemka' połowa była z dżemem, a połowa z budyniem; 2 spore mandarynki. obiad;dwa duże kotlety mielone z sosem pomidorowym; 4 spore ziemniaki; surówka z sałaty, ogórka i szczypiorku w śmietanie. deser; wafelek trend czekoladowy. podwieczorek; serek homogenizowany o smaku waniliowym z 2 garściami orzeszków ziemnych; kiwi. kolacja; dwie kromki chleba ze słonecznikiem; z masłem, plastrem sera żółtego, liściem sałaty, plastrami pomidora, ogórka;druga z pasztetem z indynka i ketchupem; banan; dwa gofry z dżemem brzoskwiniowym; herbata; po; marchewka, orzeszki ziemne. w między czasie pokręce pewnie hula hopem. do oceny. edit: marchewke i orzeszki właśnie zamieniam na zupę mleczną z makaronem( miska mleka+ szklanka makaronu).
'wyobraznia bez wiedzy moze stworzyc rzeczy piękne.wiedza bez wyobrazni najwyzej doskonale ' Edytowane przez innyrytm Czas edycji: 2010-05-20 o 21:17 |
|
|
|
#2212 |
|
BAN stały
|
Moja eRka:
śniadanie: owsianka: 5 łyżek płatków górskich, pół szklanki mleka, , kilka rodzynek, pół rozgniecionego bananka II śniadanie: 2 kromki razowca, każda z 2 plasterkami szyneczki, plastrem sałaty, plasterkiem pomidora i ogórka obiad: pierś z kurczaka na łyżeczce oleju + brokuły i brukselka na parze + sos czosnkowy (jogurt naturalny + czosnek) podwieczorek: miseczka bakalii: garść orzechów laskowych, migdałów, pestek dyni kolacja: jajecznica z 2 jaj na łyżeczce margaryny + mały pomidorek Edytowane przez malutka243 Czas edycji: 2010-05-20 o 20:13 |
|
|
|
#2213 |
|
BAN stały
|
P (cały dzien mi sie odbija, chce mi sie wymiotowac, koszmar...)
sn-6 łyżek kaszy jaglanej z bananem, po łyżce wiórków kokosowych, płatków migdałowych i słonecznika, garść rodzynek+jabłko 2sn-dwie kromki razowca ze sliwka z serkiem wiejskim, sałata, pomidorem, rzodkiewka i pedami grochu przekąska-jabłko ob-1/3 talerza kaszy jaglanej, fasolka po bretońsku (fasola jas, przecier pomidorowy+zioła) brokuły *1h tenisa kol-3 kromki razowca ze sliwka 1 z sałata, serkiem wiejskim, pomidorem, ogórkiem, rzodkiewką i pedami grochu 2 z białym serem i tymi samymi warzywami, 3 z serkiem wiejskim, płatkami migdałowymi, słonecznikiem i cynamonem+jabłko i garść płatków migdałowych ufff, prosze o ocenę Edytowane przez kakaukowa Czas edycji: 2010-05-20 o 20:22 |
|
|
|
#2214 |
|
Zadomowienie
|
U
i jak??????????
|
|
|
|
#2215 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() często jadasz obiadki bezmięsne
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|||
|
|
|
#2216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nnkt jest oliwa z oliwek. sniadanie-węgle białko,warzywa,co w tym niewłasciwie skomponowanego? ![]() dlaczego do dopracowania skoro jest wszystko-wegle,bialko,owoce,warzyw a,oliwa
|
|
#2217 |
|
Rozeznanie
|
U ale troche P z tego wyszło (cały dzień w domu)
1. Bułka wiejska z homo, szynką, pomidorem, oliwkami i jajkiem i ketchup serek wiejski 5 % dolałam troche mleka bo miał mało smietanki Kawa z mlekiem (taki mój standardowy zestaw na dobry początek dnia) ![]() 2. Miseczka budyniu z garscią orzechów, pól eklerki (niedobra była )3. ok 150 g indyka w sosie słodko-kwasnym (oczywiscie własnej roboty)z warzywami orientalnymi , pół woreczka ryżu 4 Ciasteczka bananowe 4. gruby nalesnik smażony na oliwie z oliwek z otrębami ,bananem, jabłkiem, cynamonem posmarowany dżemem truskawkowym i polany jogurtem naturalnym 5. Bułka wiejska posmarowana 100 g twarogu półtłustego z czosnkiem,rzodkiewką, plaster szynki drobiowej, pomidor, oliwki, ketchup Banan smażony na łyżeczce masła z cynamonem, 3 łyzki serka wiejskiego Prosze o ocenę
|
#2218 |
|
Wtajemniczenie
|
juno, twój jadłospis jest w miare, ale jak jesteś na U to nie musisz wszystkiego ważyć, mierzyć itp.
.
|
#2219 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tak trzymaj!---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Cytat:
gratuluję postępów, widać, że na prawdę chcesz być zdrowa ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Cytat:
Przypomnę wczorajszy i wkleję dzisiejszy ![]() Utrzymanie: Śniadanie: miseczka musli owocowego Sante z nerkowcami, miodem i jogurtem naturalnym, micha truskawek, kawa zbożowa II Śniadanie: 2 kromki (duże! po 50g) razowca ze słonecznikiem i siemieniem z masełkiem, sałatą, jajem na twardo, chrzanem, natką, rzodkiewkami, ogórkiem, papryką Przekąska: gruszka Obiadek: kotlet mielony z pieczarkami panierowany w otrębach i usmażony na oliwie, 3 ziemniaczki z koperkiem, buraczki zasmażane długi spacerek z pieskiem Kolacja: sałatka: wędzony łosoś - 2 plastry, brokuł i marchewka uparowane, ogórek konserwowy, kawałek spory czerwonej papryki, koper, szczypior, rzodkiewki, curry, łyżeczka musztardy, łyżka majonezu + kromka razowca (duża!) przytostowana (w tym tosterze co kromki wyskakują), kubek herbaty malinowej z cytrynką ![]() ocenka mile widziana
|
|||
|
|
|
#2220 |
|
Raczkowanie
|
R
1. Owsianka (4 łyżki płatków, serek homogenizowany, truskawki, orzechy włoskie) 2. Bułka orkiszowa 70g z masłem, szynką, ogórkiem kiszonym i sałatą; jabłko 3. 50g kaszy gryczanej, 1/2 puszki tuńczyka wsw, 200g marchewki z groszkiem 4.Sałatka (pełny pojemniczek 0,6l): warzywa: fasolka, zielony groszek, papryka, cukinia; jajko na twardo, 1/2 puszki tuńczyka, serek homo i łyżka oliwy z oliwek 5. 125g twarogu półtł. wymieszanego z jogurtem +pestki dyni i migdały Bardzo proszę o ocenę
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:30.

zaznaczam że musze sama sobie robić jedzenie...mam 16lat jestem chora już 2lata)
)

: kubek herbatki poziomkowej, pasek gorzkiej czekolady z całymi orzechami laskowymi i wanilią

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

musiały być pyszne