Nasze codzienne jadłospisy, część XI - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-20, 13:46   #2191
iziuula
Raczkowanie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI

P.(mam nadzieje bo niemam sił i mega wyrzuty...pisze tutaj i prosze o wsparcie jeśli to możliwe zaznaczam że musze sama sobie robić jedzenie...mam 16lat jestem chora już 2lata)
I.3 ogromne łychy pł.owsianych,łyżka siemienia lnianego,ogromna łycha miodu, i równie duża zmielonych orzechów włoskich+2jabłka i cynamon, inka ze śmietanką i 2ł cukru
II.pomarańcza,duża grahama,pół z masłem (nie tak tyci tyci tylko warstwą)
grubym plastrem sera edamskiego,5plastrami wędzonej piersi z indyka,cały pomiodr,cebulka,szczypior , pół z chyba 2łychami masła orzechowego,łychą miodu i połową wieśniaka, herbata z miodem i cytryną 2 cisteczka korzenne (firmy krakuski-polecam)
III.gęsta fasolowa z ziemniakami na rosole itd. porcja wątróbki smażonej na oliwie z cebulką i zmieniaczkami postypane to żółtym serem +480g buraczków z papryką i prazoną cebulka
IV.4-5?ciasteczek korzenych,kinder maxi king,kakłko
V.kupna(ale miałam ochooote taka z biedronki) duża zapiekanka z pieczarkami i serem dodałam dużo szynki,pomiodora,bebulką i szczypior,cherbatka z miodem i cytrynką paula i chyba jakieś ciastko albo biszkopty
(41,3/172) staram się, choć psyholog mi nie pomaga,i niewiem czy warto...

Edytowane przez iziuula
Czas edycji: 2010-05-20 o 14:10
iziuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 13:50   #2192
liquefy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ar22 Pokaż wiadomość
- kolacja typowa jak na R

wydaje mi sie że maławo....chyba nadal R....
ogólnie to uważam, że nawet na U jedzenie słodyczy nie jest wskazane, bo staram się odżywiać zdrowo, więc jak już to jem jakieś ciastka owsiane własnej roboty
bardzo dziękuję za ocenę
We can burn brighter than the sun
liquefy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 14:21   #2193
Black Cat
BAN stały

U! 48kg.

9.30 Śniadanie: owsianka (5 łyżek stołowych płatków, garsć: laskowych, rodzynek, suszonego anansa,łyzka otrębów sliwkowych,)szklanka mleka2%;
espresso; 4 minimini jajeczka czeko z Lindt
13.30 Obiad: *(na szybko, duzo nauki) ; poł woreczka kaszy gryczanej, dużo fasolki szparagowe,2 jajka wiejskie sadzone na maśle z keczapem
14.00 Deser:zielona herbata, 4 petitki z czekoladą, pomarańczka
17.00 Podwieczorek: jabłecznik z migdałami, 2paski wedla mlecznej,kawa z mlekiem
spacer do koscioła 2x 15 minut
19.30 Kolacja: 2x kromka razowca z bieluchem,łososiem wędzonym, ogórkiem, orzdkiewką, koprem ^^

2,5 l wody niegazowanej
Black Cat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 14:26   #2194
ar22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sherrie Pokaż wiadomość
PypyryPy:

1. 3 big racuchy usmazone z jablkiem, rodzynkami, orzechami, dzemem malinowym, 2 lychami granoli, slonecznikiem => zaslodzenie i zatluszczenie

- gainer na mleku (niestety) 2%

2. 2 komki chleba zytniego ze slonecznikiem z masleeeeeem, szynka, jajkiem na twardo, serem zoltym, sosem czosnkowym (na majonezie), keczupem,salata/ 3 cukierki czoklers

3. smazony łosoś,ziemniaczki smazone i zapieczone z serem i przecierem pomidorowym ze smietana, salatka (salata, rzodkiewka, jajko na twardo, sos musztardowo-majonezowy, pomidor) a do tego lód koktailowy w rozku

4. paczek z nadzieniem rozanym z duuuuza iloscia lukru (ale byl pyszny!) + gainer jw i big jablko, 2 czoklersy (zaslodzenie znow)

5. domowy hot-dog: bagietka,parowka, salata, pomidor, sos majonezowo-keczupowo-musztardowy, zolty ser / mala paczka chipsow

- gainer na mleku juz 3,2, jablko

prosze o ocene
wszystko przepyszne...przecudne... i w ogóle mmmm jak waga???pozdrawiam
ar22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 14:29   #2195
znikajac
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iziuula Pokaż wiadomość
P.(mam nadzieje bo niemam sił i mega wyrzuty...pisze tutaj i prosze o wsparcie jeśli to możliwe zaznaczam że musze sama sobie robić jedzenie...mam 16lat jestem chora już 2lata)
I.3 ogromne łychy pł.owsianych,łyżka siemienia lnianego,ogromna łycha miodu, i równie duża zmielonych orzechów włoskich+2jabłka i cynamon, inka ze śmietanką i 2ł cukru mogłaś dać więcej tych owsianych, no i jakieś mleko do tego? ale może być.
II.pomarańcza,duża grahama,pół z masłem (nie tak tyci tyci tylko warstwą)
grubym plastrem sera edamskiego,5plastrami wędzonej piersi z indyka,cały pomiodr,cebulka,szczypior , pół z chyba 2łychami masła orzechowego,łychą miodu i połową wieśniaka, herbata z miodem i cytryną 2 cisteczka korzenne (firmy krakuski-polecam) ślicznie!
III.gęsta fasolowa z ziemniakami na rosole itd. porcja wątróbki smażonej na oliwie z cebulką i zmieniaczkami postypane to żółtym serem +480g buraczków z papryką i prazoną cebulka oo i tu tez b. ładnie
IV.4-5?ciasteczek korzenych,kinder maxi king,kakłko mmm kakałko na mleku min. 2%tł?
V.kupna(ale miałam ochooote taka z biedronki) duża zapiekanka z pieczarkami i serem dodałam dużo szynki,pomiodora,bebulką i szczypior,cherbatka z miodem i cytrynką paula i chyba jakieś ciastko albo biszkopty tu ok, ale mam nadzieję, że codziennie tej kupnej nie jesz i nie chyba a na pewno, ok?
(41,3/172) staram się, choć psyholog mi nie pomaga,i niewiem czy warto...
Warto rozejrzeć się za innym psychologiem.

znikajac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 14:50   #2196
ar22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Black Cat Pokaż wiadomość
U! 48kg.

9.30 Śniadanie: owsianka (5 łyżek stołowych płatków, garsć: laskowych, rodzynek, suszonego anansa,łyzka otrębów sliwkowych,)szklanka mleka2%;
13.30 Obiad: *(na szybko, duzo nauki) ; poł woreczka kaszy gryczanej, dużo fasolki szparagowe,2 jajka wiejskie sadzone na maśle z keczapem
17.00 Podwieczorek: jabłecznik z migdałami, 2paski wedla mlecznej,kawa z mlekiem
19.30 Kolacja: 2x kromka razowca z bieluchem,łososiem wędzonym, ogórkiem, orzdkiewką, koprem ^^

2,5 l wody niegazowanej

baaardzo pysznie widze żę waga wróciła no normy hm???

moje nadal U:

śniadanko [ 6;00] owsianka [ 4 łyżki owsianych, 4łyżki otrąb pszennych, łyżeczka lnu mielonego, 2łyżeczki serka homo nat, cynamon, pół banana, troche żurawinki suszonej, kostka gorzkiej czeko, 3łyżki BF, 2 łyżeczki wieśniaka na wierzch] jabłko, herbata zielona

szkoła/ łażenie po mieście

śniadanko II [ 10:00] bułka razowa[ posmarowana serkiem ze szczypiorkiem, sałata, plaster polędwicy sopockiej, pomidor, ogórek rzodkiewka], jabłko, kefir 400g

troche porządków na podwórku/ 20 min steppera/ 10 min twister/ troche hula hop

obiad : [ 14:00] zupa ,, wszystko co było" czyli : [ pieczarkowa na sreduszkach kurzych, warzywa, ryż brązowy, fasolka szparagowa] oooogromna miska

podwieczorek: [ 17:30] jogo eko ,, Magda" z kiwi, orzechami, Zdrowy Błonnik, kilka jaśków, wkruszone LU go, jabłko

kolacja : [ 19:30] serek wiejski ze szczypiorkiem, pomidorem, ogórkiem zielonym, sałata, rzodkiewką, przyprawa FiT!up do serków, herbata zielona

ocenka jakaś?
ar22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 15:38   #2197
Abigal
Raczkowanie

GG do Abigal

znikając -->bardzo dziękuję za ocenkę , a co do posiłków to 4 mi wystarczają, czasem ewentualnie jakaś przekąska, ale 5 nie zmieszcze, doby mi brakuje xD

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Dekas Pokaż wiadomość
z założenia P

I. bułka z masłem i miodem, wieśniak z konfiturą truskawkową
II. drink malinowy, spory kawałek chałki, jabłko
III. schabowy, ziemniaki z tłuszczykiem, surówka z kapusty kiszonej
talerz ogórkowej z makaronem
IV dwa gofry z bananem, truskawkami, bitą śmietaną, posypane czekoladą i płatkami migdałowymi, jabłko z tatą na pół
V.dwa jajka na miękko, bułka z masłem, serkiem topionym, sałatą, szynką, rzodkiewką
jabłko, miseczka fistachów (obranych)

jutro będzie lepiej ^^
Oj, różnica jest diametralna, tak trzymaj! Widzę powolutku do przodu Gratuluję postępów

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Cytat:
U! 48kg.

2,5 l wody niegazowanej
ładnie! tylko skoro wstajesz ok. 9-10, to pewnie nie chodzisz spać o 10-11, więc ta kolacja trochę wcześnie....., może by coś wpadło??

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Cytat:
baaardzo pysznie widze żę waga wróciła no normy hm???

moje nadal U:

śniadanko [ 6;00] owsianka [ 4 łyżki owsianych, 4łyżki otrąb pszennych, łyżeczka lnu mielonego, 2łyżeczki serka homo nat, cynamon, pół banana, troche żurawinki suszonej, kostka gorzkiej czeko, 3łyżki BF, 2 łyżeczki wieśniaka na wierzch] jabłko, herbata zielonałądnie, aczkolwiek podziwiam że pamiętasz o 2 łyżeczkach serka....

szkoła/ łażenie po mieście

śniadanko II [ 10:00] bułka razowa[ posmarowana serkiem ze szczypiorkiem, sałata, plaster polędwicy sopockiej, pomidor, ogórek rzodkiewka], jabłko, kefir 400gok

troche porządków na podwórku/ 20 min steppera/ 10 min twister/ troche hula hop

obiad : [ 14:00] zupa ,, wszystko co było" czyli : [ pieczarkowa na sreduszkach kurzych, warzywa, ryż brązowy, fasolka szparagowa] oooogromna miskaok

podwieczorek: [ 17:30] jogo eko ,, Magda" z kiwi, orzechami, Zdrowy Błonnik, kilka jaśków, wkruszone LU go, jabłkołądnie

kolacja : [ 19:30] serek wiejski ze szczypiorkiem, pomidorem, ogórkiem zielonym, sałata, rzodkiewką, przyprawa FiT!up do serków, herbata zielonaa chlebek?

ocenka jakaś?
łądnie, brakuje chlebka do kolacji i szczerze powiedziawszy podziwiam że pamiętasz o tych wszystki łyżeczkach i odrobinkach....

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

Wczorajsze Utrzymanie:

Śniadanie: owsianka: 4 łyżki owsianych, łyżeczka otrębów, szklanka mleka 2% z bananem, orzechami włoskimi, orzechami laskowymi, miodem, żurawiną i cynamonem, kawka zbożowa
wycieczka rowerowa
Obiad: 2 jajka sadzone z ketchupem i natką, parowane szparagi z masełkiem , 3 młode ziemniaczki z koperkiem
Podwieczorek: blok bakaliowy 43g - przekąska turecka (suszone morele 15% , pestki dyni 10% , pistacje 25% posklejane z gryką, amarantusem, płatkami ryżowymi, miodem i czymś tam jeszcze --> batoniki musli takie), micha truskawek, kawka z cynamonem
nauka
Kolacja: 2 duże kromki razowca z masłem, grubą warstwą almette, wędzonym łososiem, musztardą, ogórkiem, papryką i natką + sałatka (pomidor, szczypiorek, ogórek małosolny, kilka rzodkiewek, łycha jogurtu naturalnego). kubek herbatki malinowej
i jeszcze więcej nauki
Po: kubek herbatki poziomkowej, pasek gorzkiej czekolady z całymi orzechami laskowymi i wanilią

i ślicznie proszę o ocenkę

Edytowane przez Abigal
Czas edycji: 2010-05-20 o 15:40
Abigal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 15:59   #2198
mircia14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mircia14 Pokaż wiadomość
Jutrzejsze R
Śniadanie - 2 kromki razowca z nutellą własnej roboty (na taki wielki słoik wyszło: 400g serka homo nat., łyżka kakao, żółtko, słodzik) i z łyżką żurawiny suszonej (na obie kromki) ; herbatka
IIśniadanie - 2 kromki razowca z wędliną i warzywkami ; 20g arachidów ; jabłko
IIIśniadanie - omlet z 1jaja i 1białka z wpieczoną wędliną
ćwiczenia
zaraz po: jabłko
Obiad - mała pierś z kurczaka (niecała) i pół torebki ryżu brązowego
rower
Kolacja - serek wiejski z pomidorem i szczypiorkiem i resztką piersi z kurczaka z obiadu

Proszę o ocenę
Ocenione już był tylko zmieniam na tak, jak faktycznie było
mircia14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 16:30   #2199
Zelka_07
Raczkowanie

Cytat:
mmm...mnie sie wydaje nadal R ładne R...
oj chciałabym tak jeść i chudnąć nie ma tak dobrze, musze pilnować czy mi tyłek na tym nie urośnie

a to dzisiejsze UUUUU

ś: bułka z ziarnami 70g, z sałatą pomidorem i szyneczką
pt: jajo na twardo
godzina siłowy
zaraz po : jabłuszko
2ś: grahamka 70g z dużą ilością szynki drobiowej, sałata, pomidor
3h spaceru w trakcie złapał głód : pół suchej bułki, 1 wafelek bez czekolady coś ala familijne
późny oibiad : pół woreczka gryczanej, pierś z kuraka, sórówka z pora
twister
k: activia naturalna z łyżką orzechów, pół bułki z wieśniakiem szczypiorkowym i szyneczką, pomidor, pewnie wleci jeszcze jeden wafelek choć oby nie bo coś sie rozbrykałam dzisiaj z tym żerełkiem

proszę o ocenkę
Stary 2010-05-20, 16:38   #2200
Black Cat
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Abigal Pokaż wiadomość
ładnie! tylko skoro wstajesz ok. 9-10, to pewnie nie chodzisz spać o 10-11, więc ta kolacja trochę wcześnie....., może by coś wpadło??
wstałam o 8.30 a kładłam się właśnie o 23.00
poza tym, nie lubię jeść tak późno kolacji bo nie mogę potem zasnąć
Black Cat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 17:36   #2201
orzeszek01
Zakorzenienie

R.

I: podłużna grahamka cienko z masłem,3łyzki wiejskiego lekkiego,jajko na twardo,kawałek ugotowanego na teflonie schabu,3plastry pomidora,zioła, kawa
II:jogurt danone z ziarnami zbóż,pomarańcza,kawa.
III:piers z kury nadziewana chudym twarogiem(przepis dukanowski),cebula,mini marchewki,łyżeczka oliwy z oliwek.
IV:jabłko,80g chudego twarogu,6małychplasterków wędliny drobiowej
V:wiejski,ogórek,szczypio rek.

+/- 1450 kcal.
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-20, 18:19   #2202
Abigal
Raczkowanie

GG do Abigal

Cytat:
wstałam o 8.30 a kładłam się właśnie o 23.00
poza tym, nie lubię jeść tak późno kolacji bo nie mogę potem zasnąć
jeśli tak to w porządku
Stary 2010-05-20, 18:23   #2203
znikajac
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez orzeszek01 Pokaż wiadomość
R.

I: podłużna grahamka cienko z masłem,3łyzki wiejskiego lekkiego,jajko na twardo,kawałek ugotowanego na teflonie schabu,3plastry pomidora,zioła, kawa
II:jogurt danone z ziarnami zbóż,pomarańcza,kawa. na R jemy jogurty tylko naturalne, mogłaś tu dać serek homo naturalny/albo jogurt naturalny i do tego nnkt - orzechy
III:piers z kury nadziewana chudym twarogiem(przepis dukanowski),cebula,mini marchewki,łyżeczka oliwy z oliwek. do tej piersi powinny być węglowodany złożone-ryż/makaron brązowy albo jakaś kasza
IV:jabłko,80g chudego twarogu,6małych plasterków wędliny drobiowej na R owoce jemy w I połowie dnia, chyba, że nie utrudnia Ci to chudnięcia, to ok
V:wiejski,ogórek,szczypio rek. tu ładnie, jak kolacja 3h przed snem to możesz dorzucić kromkę razowca

+/- 1450 kcal.
mam wątpliwości co do śniadania, nie wiem czy jest dobrze skomponowane na R.
Jadłospis do dopracowania

Stary 2010-05-20, 18:26   #2204
Joelle
Raczkowanie

Uuu (ogólnie to kiepsko, bo cały dzień poza domem)

Śniadanie : bułka z ziarnami (ok. 60g) obie posmarowane cieniutko margaryną, 1 poł. z dwoma plastrami sera białego wiedeńskiego, liściem sałaty i dwoma plastrami pomidorka ; 2 poł. z plastrem sera żółtego, polędwicy drobiowej i tak samo z sałatą i pomidorkiem

II śniadanie : Jogurt Jogobella (150g) truskawkowa + jabłko (duuże ok 250g)

Obiad (masakra) : Nesvita wiśniowa + kromka chleba razowego z plastrem sałaty, polędwicy sopockiej i rzodkiewką + herbata bc

Kolacja (bd) : kromka chleba razowego tak samo jw. + Activia (125g) brzoskwinia z musli <33

Proszę o ocenkę Ile tu może być kalorii? Nie za dużo troszkę jak na u?
Joelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 18:27   #2205
paszka016
Raczkowanie

P?

Sn: podluznaaaa grahamka z ziarnami z maselkiem : pasztetem pomidorowym , szyneczka , ogoreczkiem i pomidorkiem, activia do picia szuszona sliwka 200g , jabłuszko

2sn: dwie kromy chleba po 45g z ziarnami z maselkiem : serkiem zoltym i turkiem paprykowym , ogoreczek , pomidorek , serduszko biszkoptowe 125g , jabluszko

O: cały talerz makaronu do spaghetti z serem białym na słodko (ser bialy poltlussty i cukier )

P: garsc nerkowcow , jogobella panna cotta truskawkowa , cała paczka wafli ryzowych ze slonecznikiem

K: (bdz) dwie kromki takie jak na sniadanko , serek wiejski z truskawkami i moze kakao ? hm?

i jak ?
prosze o ocenki znikajac ;* Kike ;* Air ;* i inne wizazanki

21.06.2009 - Ten jedyny <3

38-39-40-41-42-43-44-45-46-47-48-49-50-51-52
paszka016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 18:51   #2206
znikajac
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Joelle Pokaż wiadomość
Uuu (ogólnie to kiepsko, bo cały dzień poza domem)

Śniadanie : bułka z ziarnami (ok. 60g) obie posmarowane cieniutko margaryną, 1 poł. z dwoma plastrami sera białego wiedeńskiego, liściem sałaty i dwoma plastrami pomidorka ; 2 poł. z plastrem sera żółtego, polędwicy drobiowej i tak samo z sałatą i pomidorkiem

II śniadanie : Jogurt Jogobella (150g) truskawkowa + jabłko (duuże ok 250g)

Obiad (masakra) : Nesvita wiśniowa + kromka chleba razowego z plastrem sałaty, polędwicy sopockiej i rzodkiewką + herbata bc

Kolacja (bd) : kromka chleba razowego tak samo jw. + Activia (125g) brzoskwinia z musli <33

Proszę o ocenkę Ile tu może być kalorii? Nie za dużo troszkę jak na u?
Śniadanie: ok 400 kcal
II śniadanie: ok 270 kcal
Obiad (tego się chyba obiadem nazwać nie da): ok. 290 kcal
Kolacja: ok. 215 kcal
razem: ok. 1175 kcal, gdzie Ty tu widzisz ZA DUŻO jak na U?!?!?!

Cytat:
Napisane przez paszka016 Pokaż wiadomość
P?

Sn: podluznaaaa grahamka z ziarnami z maselkiem : pasztetem pomidorowym , szyneczka , ogoreczkiem i pomidorkiem, activia do picia szuszona sliwka 200g , jabłuszko ślicznie!

2sn: dwie kromy chleba po 45g z ziarnami z maselkiem : serkiem zoltym i turkiem paprykowym , ogoreczek , pomidorek , serduszko biszkoptowe 125g , jabluszko i tu też ślicznie

O: cały talerz makaronu do spaghetti z serem białym na słodko (ser bialy poltlussty i cukier ) Ok, chociaż mogłaś zjeść coś więcej

P: garsc nerkowcow , jogobella panna cotta truskawkowa , cała paczka wafli ryzowych ze slonecznikiem uwielbiam wafle

K: (bdz) dwie kromki takie jak na sniadanko , serek wiejski z truskawkami i moze kakao ? hm? pewnie ślicznie

i jak ?
a może coś po, chociaż garść orzeszków?

Stary 2010-05-20, 18:51   #2207
into the wild
Przyczajenie

wczoraj nikt nie ocenił, może dziś się ktoś pokusi

R:
I: owsianka na wodzie, 3 łyżki płatków owsianych, 2 łyżki otrębów orkiszowych, jabłko, 2 suszone śliwki, cynamon, 150g. wiejskiego lekkiego.
kawa z mlekiem 2%

II: jogurt naturalny Danone ze zbożem

III: pierś kurczaka gotowana na parze, miska brokułów na półtwardo gotowane na parze.

70 min. Pilates

IV: 3 białka na twardo + 1 żółtko, 2 kromki razowca.

będzie:

V: sałatka: sałata lodowa, pomidor, kilka orzechów.

Stary 2010-05-20, 18:57   #2208
Dekas
Wtajemniczenie

GG do Dekas

Cytat:
P?

Sn: podluznaaaa grahamka z ziarnami z maselkiem : pasztetem pomidorowym , szyneczka , ogoreczkiem i pomidorkiem, activia do picia szuszona sliwka 200g , jabłuszko

2sn: dwie kromy chleba po 45g z ziarnami z maselkiem : serkiem zoltym i turkiem paprykowym , ogoreczek , pomidorek , serduszko biszkoptowe 125g , jabluszko

O: cały talerz makaronu do spaghetti z serem białym na słodko (ser bialy poltlussty i cukier )

P: garsc nerkowcow , jogobella panna cotta truskawkowa , cała paczka wafli ryzowych ze slonecznikiem

K: (bdz) dwie kromki takie jak na sniadanko , serek wiejski z truskawkami i moze kakao ? hm?

i jak ?
obiad mi się podoba ^^

P!
I.owsianka na mleku z masłem orzechowym(2 łyżki), miodem(łyżka), jabłko <filiżanka płatków>
II. dwa gofry z serkiem homo, miodem, przyprawą do piernika
miseczka migdałów
III.dwie parówki 'wiejskie' w sosie czosnkowym by tata (: woreczek kaszy jęczmiennej ze swarkami
IV.banan wymazany masłem orzechowym z bitą śmietaną, Dove czekoladowy jedwab, paczka słonecznika
V.bułka z pestkami dyni, masło, serek capresi, szyneczka, musztarda francuska, papryka i sałata, pół wędzonej makreli
jabłko, fistachy w miseczce!

i nie mam prądu !
zaraz mi laptop padnie (:

coś dodać, czegoś za dużo? za mało?
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Cię życie!
Dekas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 19:21   #2209
mircia14
Zakorzenienie

Jutrzejsza R
Śniadanie - owsianka na mleku 1,5% (3ł. płatków, 2ł. otr. pszennych, trochę suszonych moreli, reszta nutelki domowej roboty)
rowerem do szkoły
IIśniadanie - 2 kromki chleba cebulowego z wędliną i warzywkami ; jabłko ; 30g słonecznika łuskanego
IIIśniadanie - omlet z 1 jaja z cynamonem; 100g twarogu chudego z cynamonem
rowerem ze szkoły
pt - jajko na twardo, kawałek rybki
ćwiczenia
Obiad - filet z ryby, pół woreczka ryżu brązowego
rowerem na zajęcia
jabłko
rowerem do domu
Kolacja - 2 kromki chleba z serkiem homo nat. z aromatem waniliowym

Proszę o ocenę

Edytowane przez mircia14
Czas edycji: 2010-05-20 o 21:03
mircia14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 19:41   #2210
paszka016
Raczkowanie

Cytat:
obiad mi się podoba ^^

P!
I.owsianka na mleku z masłem orzechowym(2 łyżki), miodem(łyżka), jabłko <filiżanka płatków> + jakis jogo
miseczka migdałów slicznie
III.dwie parówki 'wiejskie' w sosie czosnkowym by tata (: woreczek kaszy jęczmiennej ze swarkami + jakas suroweczka ;d
IV.banan wymazany masłem orzechowym z bitą śmietaną, Dove czekoladowy jedwab, paczka słonecznika przesmacznie
V.bułka z pestkami dyni, masło, serek capresi, szyneczka, musztarda francuska, papryka i sałata, pół wędzonej makreli
jabłko, fistachy w miseczce! elegancko

i nie mam prądu !

podoba mi sie

21.06.2009 - Ten jedyny <3

38-39-40-41-42-43-44-45-46-47-48-49-50-51-52
paszka016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 20:00   #2211
innyrytm
Wtajemniczenie

moje P.
śniadanie: 2 kromki chleba ze słonecznikiem; jedna z serkiem wiejskim i szczypiorkiem; druga(bez masła, bo się skończyło) z plastrem sera żółtego niskotłuszczowego,liściem sałaty, kilkoma plastrami pomidora, ogórka, rzodkiewki; miska mleka 2% z 2-3 garściami płatków kukurydzianych;herbata; duże jabłko- uległam pokusie
- 1,5h w-f ( czyli siatkówka, koszykówka i piłka nożna,oprócz tego rozgrzewka)
2 śniadanie; wielka drożdżówka 'ósemka' połowa była z dżemem, a połowa z budyniem; 2 spore mandarynki.
obiad;dwa duże kotlety mielone z sosem pomidorowym; 4 spore ziemniaki; surówka z sałaty, ogórka i szczypiorku w śmietanie.
deser; wafelek trend czekoladowy.
podwieczorek; serek homogenizowany o smaku waniliowym z 2 garściami orzeszków ziemnych; kiwi.
kolacja; dwie kromki chleba ze słonecznikiem; z masłem, plastrem sera żółtego, liściem sałaty, plastrami pomidora, ogórka;druga z pasztetem z indynka i ketchupem; banan; dwa gofry z dżemem brzoskwiniowym; herbata;
po; marchewka, orzeszki ziemne.

w między czasie pokręce pewnie hula hopem.
do oceny.

edit: marchewke i orzeszki właśnie zamieniam na zupę mleczną z makaronem( miska mleka+ szklanka makaronu).

Edytowane przez innyrytm
Czas edycji: 2010-05-20 o 21:17
innyrytm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 20:10   #2212
malutka243
BAN stały

Moja eRka:

śniadanie:
owsianka: 5 łyżek płatków górskich, pół szklanki mleka, , kilka rodzynek, pół rozgniecionego bananka

II śniadanie:
2 kromki razowca, każda z 2 plasterkami szyneczki, plastrem sałaty, plasterkiem pomidora i ogórka

obiad:
pierś z kurczaka na łyżeczce oleju + brokuły i brukselka na parze + sos czosnkowy (jogurt naturalny + czosnek)

podwieczorek:
miseczka bakalii: garść orzechów laskowych, migdałów, pestek dyni

kolacja:
jajecznica z 2 jaj na łyżeczce margaryny + mały pomidorek

Edytowane przez malutka243
Czas edycji: 2010-05-20 o 20:13
malutka243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 20:16   #2213
kakaukowa
BAN stały

P (cały dzien mi sie odbija, chce mi sie wymiotowac, koszmar...)

sn-6 łyżek kaszy jaglanej z bananem, po łyżce wiórków kokosowych, płatków migdałowych i słonecznika, garść rodzynek+jabłko
2sn-dwie kromki razowca ze sliwka z serkiem wiejskim, sałata, pomidorem, rzodkiewka i pedami grochu
przekąska-jabłko
ob-1/3 talerza kaszy jaglanej, fasolka po bretońsku (fasola jas, przecier pomidorowy+zioła) brokuły
*1h tenisa
kol-3 kromki razowca ze sliwka 1 z sałata, serkiem wiejskim, pomidorem, ogórkiem, rzodkiewką i pedami grochu 2 z białym serem i tymi samymi warzywami, 3 z serkiem wiejskim, płatkami migdałowymi, słonecznikiem i cynamonem+jabłko i garść płatków migdałowych

ufff, prosze o ocenę

Edytowane przez kakaukowa
Czas edycji: 2010-05-20 o 20:22
kakaukowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 20:21   #2214
Irish lady 28
Zadomowienie

U
  1. jajo na miękko, grahamka z serkiem chrzanowym,pomidorem,kecz upem,rzeżuchą
  2. kromka razowca z serem żółtym,kabanos
  3. 3 OGROMNE kawałki pizzy z serem gorgonzola,pomidorem,piec zarkami
  4. mały banan

i jak??????????
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 20:28   #2215
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
Napisane przez innyrytm Pokaż wiadomość
moje P.
śniadanie: 2 kromki chleba ze słonecznikiem; jedna z serkiem wiejskim i szczypiorkiem; druga(bez masła, bo się skończyło) z plastrem sera żółtego niskotłuszczowego,liściem sałaty, kilkoma plastrami pomidora, ogórka, rzodkiewki; miska mleka 2% z 2-3 garściami płatków kukurydzianych;herbata; duże jabłko- uległam pokusie ok, dobrze, że było i mleczko a po masełko do sklepu marsz
2 śniadanie; wielka drożdżówka 'ósemka' połowa była z dżemem, a połowa z budyniem; 2 spore mandarynki. a mleczko jakieś lub jogo może?
obiad;dwa duże kotlety mielone z sosem pomidorowym; 4 spore ziemniaki; surówka z sałaty, ogórka i szczypiorku w śmietanie. super!
podwieczorek; serek homogenizowany o smaku waniliowym z 2 garściami orzeszków ziemnych; kiwi. b.ładnie
kolacja; dwie kromki chleba ze słonecznikiem; z masłem, plastrem sera żółtego, liściem sałaty, plastrami pomidora, ogórka;druga z pasztetem z indynka i ketchupem; banan; dwa gofry z dżemem brzoskwiniowym; herbata; extra!
po; marchewka, orzeszki ziemne. okkkk

do oceny.
widzę postępy, oby tak dalej

Cytat:

P!
I.owsianka na mleku z masłem orzechowym(2 łyżki), miodem(łyżka), jabłko <filiżanka płatków> okkkejjjj
miseczka migdałów aaa takich jeszcze nie jadłam musiały być pyszne
III.dwie parówki 'wiejskie' w sosie czosnkowym by tata (: woreczek kaszy jęczmiennej ze swarkami a warzywka?
IV.banan wymazany masłem orzechowym z bitą śmietaną, Dove czekoladowy jedwab, paczka słonecznika i jest git
V.bułka z pestkami dyni, masło, serek capresi, szyneczka, musztarda francuska, papryka i sałata, pół wędzonej makreli b. ładnie
jabłko, fistachy w miseczce! nice;]

i nie mam prądu !przyjdź z wiaderkiem to Ci pożyczę

jw, lepiej niż było

Cytat:
P?

Sn: podluznaaaa grahamka z ziarnami z maselkiem : pasztetem pomidorowym , szyneczka , ogoreczkiem i pomidorkiem, activia do picia szuszona sliwka 200g , jabłuszko ok

2sn: dwie kromy chleba po 45g z ziarnami z maselkiem : serkiem zoltym i turkiem paprykowym , ogoreczek , pomidorek , serduszko biszkoptowe 125g , jabluszko ładny zestawik

O: cały talerz makaronu do spaghetti z serem białym na słodko (ser bialy poltlussty i cukier ) proponuję dodać jeszcze odrobinę dżemu/c. waniliowego lub jakiegoś aromatu

P: garsc nerkowcow , jogobella panna cotta truskawkowa , cała paczka wafli ryzowych ze slonecznikiem mhm, fanie

K: (bdz) dwie kromki takie jak na sniadanko , serek wiejski z truskawkami i moze kakao ? hm? kakao i będzie miło

i jak ?
ładnie
często jadasz obiadki bezmięsne

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 20:43   #2216
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez znikajac Pokaż wiadomość
mam wątpliwości co do śniadania, nie wiem czy jest dobrze skomponowane na R.
Jadłospis do dopracowania
Nie jadam węgli złozonych do obiadu ,tym bardziej do kolacji, i nie wyznaje wizazowej zasady ze owoce do 16 a jogurty nie naturalne i nie homo nat to zuo
nnkt jest oliwa z oliwek.
sniadanie-węgle białko,warzywa,co w tym niewłasciwie skomponowanego?
dlaczego do dopracowania skoro jest wszystko-wegle,bialko,owoce,warzyw a,oliwa
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 20:47   #2217
Juno123
Rozeznanie

GG do Juno123

U ale troche P z tego wyszło (cały dzień w domu)
1. Bułka wiejska z homo, szynką, pomidorem, oliwkami i jajkiem i ketchup
serek wiejski 5 % dolałam troche mleka bo miał mało smietanki
Kawa z mlekiem

(taki mój standardowy zestaw na dobry początek dnia)

2. Miseczka budyniu z garscią orzechów, pól eklerki (niedobra była)

3. ok 150 g indyka w sosie słodko-kwasnym (oczywiscie własnej roboty)z warzywami orientalnymi , pół woreczka ryżu
4 Ciasteczka bananowe

4. gruby nalesnik smażony na oliwie z oliwek z otrębami ,bananem, jabłkiem, cynamonem posmarowany dżemem truskawkowym i polany jogurtem naturalnym

5. Bułka wiejska posmarowana 100 g twarogu półtłustego z czosnkiem,rzodkiewką, plaster szynki drobiowej, pomidor, oliwki, ketchup

Banan smażony na łyżeczce masła z cynamonem, 3 łyzki serka wiejskiego

Prosze o ocenę

No i jest 56 kg/171 tylko 2kg do wagi idealnej

"Ooo Muszu Ty geniuszu"

我爱你 M

Juno123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 21:32   #2218
innyrytm
Wtajemniczenie

juno, twój jadłospis jest w miare, ale jak jesteś na U to nie musisz wszystkiego ważyć, mierzyć itp. .
Stary 2010-05-20, 21:49   #2219
Abigal
Raczkowanie

GG do Abigal

Cytat:
obiad mi się podoba ^^

P!
I.owsianka na mleku z masłem orzechowym(2 łyżki), miodem(łyżka), jabłko <filiżanka płatków>
miseczka migdałów
III.dwie parówki 'wiejskie' w sosie czosnkowym by tata (: woreczek kaszy jęczmiennej ze swarkami
IV.banan wymazany masłem orzechowym z bitą śmietaną, Dove czekoladowy jedwab, paczka słonecznika
jabłko, fistachy w miseczce!

i nie mam prądu !

może dodać warzywek, reszta mi się podoba tak trzymaj!

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Cytat:
Napisane przez innyrytm Pokaż wiadomość
moje P.
śniadanie: 2 kromki chleba ze słonecznikiem; jedna z serkiem wiejskim i szczypiorkiem; druga(bez masła, bo się skończyło) z plastrem sera żółtego niskotłuszczowego,liściem sałaty, kilkoma plastrami pomidora, ogórka, rzodkiewki; miska mleka 2% z 2-3 garściami płatków kukurydzianych;herbata; duże jabłko- uległam pokusie
2 śniadanie; wielka drożdżówka 'ósemka' połowa była z dżemem, a połowa z budyniem; 2 spore mandarynki.
obiad;dwa duże kotlety mielone z sosem pomidorowym; 4 spore ziemniaki; surówka z sałaty, ogórka i szczypiorku w śmietanie.
podwieczorek; serek homogenizowany o smaku waniliowym z 2 garściami orzeszków ziemnych; kiwi.
kolacja; dwie kromki chleba ze słonecznikiem; z masłem, plastrem sera żółtego, liściem sałaty, plastrami pomidora, ogórka;druga z pasztetem z indynka i ketchupem; banan; dwa gofry z dżemem brzoskwiniowym; herbata;
po; marchewka, orzeszki ziemne.

do oceny.

edit: marchewke i orzeszki właśnie zamieniam na zupę mleczną z makaronem( miska mleka+ szklanka makaronu).
jadłospis świetny, jest wszystko co trzeba gratuluję postępów, widać, że na prawdę chcesz być zdrowa

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Abigal Pokaż wiadomość
Wczorajsze Utrzymanie:

Śniadanie: owsianka: 4 łyżki owsianych, łyżeczka otrębów, szklanka mleka 2% z bananem, orzechami włoskimi, orzechami laskowymi, miodem, żurawiną i cynamonem, kawka zbożowa
wycieczka rowerowa
Obiad: 2 jajka sadzone z ketchupem i natką, parowane szparagi z masełkiem , 3 młode ziemniaczki z koperkiem
Podwieczorek: blok bakaliowy 43g - przekąska turecka (suszone morele 15% , pestki dyni 10% , pistacje 25% posklejane z gryką, amarantusem, płatkami ryżowymi, miodem i czymś tam jeszcze --> batoniki musli takie), micha truskawek, kawka z cynamonem
nauka
Kolacja: 2 duże kromki razowca z masłem, grubą warstwą almette, wędzonym łososiem, musztardą, ogórkiem, papryką i natką + sałatka (pomidor, szczypiorek, ogórek małosolny, kilka rzodkiewek, łycha jogurtu naturalnego). kubek herbatki malinowej
i jeszcze więcej nauki
Po: kubek herbatki poziomkowej, pasek gorzkiej czekolady z całymi orzechami laskowymi i wanilią

i ślicznie proszę o ocenkę

Przypomnę wczorajszy i wkleję dzisiejszy
Utrzymanie:

Śniadanie: miseczka musli owocowego Sante z nerkowcami, miodem i jogurtem naturalnym, micha truskawek, kawa zbożowa
II Śniadanie: 2 kromki (duże! po 50g) razowca ze słonecznikiem i siemieniem z masełkiem, sałatą, jajem na twardo, chrzanem, natką, rzodkiewkami, ogórkiem, papryką
Przekąska: gruszka
Obiadek: kotlet mielony z pieczarkami panierowany w otrębach i usmażony na oliwie, 3 ziemniaczki z koperkiem, buraczki zasmażane , 3 ogórki małosolne
długi spacerek z pieskiem
Kolacja: sałatka: wędzony łosoś - 2 plastry, brokuł i marchewka uparowane, ogórek konserwowy, kawałek spory czerwonej papryki, koper, szczypior, rzodkiewki, curry, łyżeczka musztardy, łyżka majonezu + kromka razowca (duża!) przytostowana (w tym tosterze co kromki wyskakują), kubek herbaty malinowej z cytrynką

ocenka mile widziana
Stary 2010-05-20, 22:34   #2220
Ewelina_J
Raczkowanie

R

1. Owsianka (4 łyżki płatków, serek homogenizowany, truskawki, orzechy włoskie)
2. Bułka orkiszowa 70g z masłem, szynką, ogórkiem kiszonym i sałatą; jabłko
3. 50g kaszy gryczanej, 1/2 puszki tuńczyka wsw, 200g marchewki z groszkiem
4.Sałatka (pełny pojemniczek 0,6l): warzywa: fasolka, zielony groszek, papryka, cukinia; jajko na twardo, 1/2 puszki tuńczyka, serek homo i łyżka oliwy z oliwek
5. 125g twarogu półtł. wymieszanego z jogurtem +pestki dyni i migdały

Bardzo proszę o ocenę
Ewelina_J jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości