![]() |
#1 | ||
Zakorzenienie
|
Nasze codzienne jadłospisy, część XI
Witam w kolejnej części wątku
![]() Linki do poprzednich wątków: Link do części I: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=107931 Link do części II: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=196313 Link do części III: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=215124 Link do części IV: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=234267 Link do części V: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=251188 Link do części VI: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=272647 Link do części VII: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=304089 Link do części VIII: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=336565 Link do części IX: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=360100 Link do części X: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=385812 Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI
Moje R jak redukcja
![]() śniadanie: fitella truskawkowa+3łyżki płatków owsianych+szklanka mleka 2 śniadanie: mały jogurt naturalny z łyżką rodzynków i łyżką orzechów + pomarańcza obiad: rybka panga (cały płat) smażona na maleńkiej ilości tłuszczu na teflonie z dużą ilością surówki warzywnej podwieczorek: 100g chudego twarożku z cebulką, pomidorkiem, ogórkiem kolacja: jajecznica z 3 jaj na łyżeczce margaryny z cebulką 1 gorzka kawa, 2 zielone herbatki, 2l wody |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
sub.
#4 |
Rozeznanie
|
Moje luźne R
1. pęczak na mleku z wkrojoną połówką banana 2. 2 kanapki z wędliną z indyka i papryką 3. miseczka czystej zupy ogórkowej 4. młode ziemniaki z białym serem i koperkiem (poczulam wiosne ![]() 5. jajko z dietetycznym majonezem, kilka ogorkow kiszonych 6. serek wiejski z papryka, cebulka i pomidorem
#5 |
Raczkowanie
|
Witam! Mój pierwszy wpis tutaj
![]() ale zaryzykuję bo ciekawa jestem opinii ![]() MOJE R śniadanie 8:00 sałatka mojego autorstwa: 3 liście sałaty,2 cienkie plasterki szynki z indyka i sera żółtego, jajko sadzone, łyżka stołowa sosu cesarskiego, herbata zielona z lawendą 40 minut aerobik II śniadanie 11:00 płatki corn flakes garść, płatki nesquik garść wymieszane, szklanka mleka, herbata czerwona. Obiad 14:00 1 spory gołąbek, sałata z jogurtem naturalnym. Podwieczorek 16:00 kiwi, pomarańcz, 3 wafle ryżowe Kolacja 19:00 3 kanapki z pieczywa chrupkiego (graham) z serkiem wiejskim i ogórkiem,herbata zielona/czerwona. Aha i woda niegazowana ok. 1 litr daje rade wypić. I co może być?? ![]()
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
R
![]() I: Jajecznica z 2 jajek, kromka chleba pełnoziarnistego delikatnie posmarowana ramą. II: jogurt naturalny + po troszkę: żurawiny, orzechów włoskich, otrębów, płatków owsianych. III: Filet z kurczaka pieczony, kasza jęczmienna, warzywa: brokuły i szparagówka oraz surówka z kapusty kiszonej. IV: Serek wiejski z warzywami: papryka, ogórek.
#8 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Śniadanie zdecydowanie zwiększ i nie zapominaj o nnkt, bo brakuje w twoim jadłospisie a reszta jak wyżej ![]()
![]() |
#9 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
jw. ogolnie kiepsko. poczytaj przykladowe jadlospisy na r ,te ktore sa poprawne i wzoruj sie na nich ![]() ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Cytat:
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
ojjj czyli kiepsko ze mną
![]() Dziękuję Wam za rady serdecznie ![]() Co do śniadania to mówię Wam jakie było sycące!! Naprawdę! ![]() ale to dziś tak mnie wzięło na kombinacje. Bo zazwyczaj na śniadanie jem razowiec z szynką indyczą, pomidorkiem, ogórkiem itp. 3 kanapki. Nie lubię owsianki... niestety od małego, miałam skaze białkową i już tak mi zostało, że nabiału ogólnie mało jem w przetworach mlecznych. Do płatków dodaję mleko zimne bo na zapach ciepłego robi mi się nie dobrze. Niestety to mój odwieczny problem... Co do obiadu gołąbek był duży, z mięskiem i ryżem w środku. Sałata z jogurtem naturalnym i majerankiem. Pycha było. I najadłam się ![]() Wczoraj i przedwczoraj jadłam kaszę z mięskiem (raz pierś z kurczaka, raz kotlet rybny) i ogórkiem. To mi się kasza przejadła trochę. Na kolację zjem serek wiejski z pomidorem wkrojonym może?? A i poważnie wafle ryżowe i pieczywo chrupkie nie jest wskazane?? Dziękuję za rady jeszcze raz!! Będę się kierowała waszymi wskazówkami!!
#11 |
Zadomowienie
|
U
proszę Was o ocenkę ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
ms. R
śniadanie + 1,5 szklanki mleka 1,5% + garsc truskawek i garsc malin (bez orzechów wyjatkowo, bo akurat nie mialam, ale juz uzupelniłam braki) owsianka ![]() II śniadanie
*kanapka z 2 kromek chleba pelnoziarnistego z dynią cienko posmarowane serkiem topionym smietankowym, plasterm zoltego sera, ogorkiem i kielkami * srednia marchew obiad *porządna miska barszczu ukrainskiego z paroma ziemniakami, fasola i burakami ![]() * 2 srednie gotowane piersi z kurczaka plany : kolacja jajecznica z 2 jaj na parze z pieczarkami |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Moje U pt. Wyjazd na narciarski we Włoszech
![]() Ś: musli fitella bananowo-czeko z mlekiem 2% ok 200ml kromusia chelbka z soją z twarozkiem ze szczypiorkiem i cebulką + plasterek pomidorka połówka ciabatty gorącej z masełkiem i miodeeem ![]() kawusia z mlekiem2% ok 5h na nartaaach w dolomitach ( bombardino-likier jajeczny z bitą smietaną, pasek ritter sport z nerkowcami, cukieras nimm2) IIŚ: pomidorowa gorąca w knajpie ze świeżych pomodoroo z bazylią ![]() O: talerzyk spaghettii ( makaron kukurydziany,organiczny:l ove ![]() 2 czeko merci kawa z mleczkiem i likierem kawowym Seeeennnn ![]() K: wiejski z kiełkami + grzaneczka razowa Amen siostry!
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
R
zastanawiam się dlaczego przy takim jadłospisie stosunkowo wolno chudnę (ok 0,9 kg tygodniowo chociaż liczyłam na ok 1-1,5 kg) i co mogłabym poprawić (ważę aktualnie 54 kg przy wzroście 168 a moim celem jest waga między 48 a 50 kg) śniadanie: jogurt naturalny bakoma 1,5% tł 150g + 45g (3 łyżki) otrębów owsianych, 3 morele suszone przekąska: 3 kiwi obiad: sola (120g) duszona w wodzie, cukinia gotowana, sałatka z 1/4 papryki, cebuli i pomidorków koktajlowych skropiona cytryną przekąska: 125g twarogu naturalnego 0% tł kolacja: zupa z puszki pomidorów (450g) i 120g fasoli czerwonej (staram się jeść co 3-3,5h) do tego ok 2 litrów wody niegazowanej i herbaty owocowo-ziołowe Oprócz diety (chociaż szczerze powiem, że nie wiem ile zjadam kalorii) ćwiczę 4 razy w tygodniu (siłownia, tańce) Będę wdzięczna za Wasze porady Edytowane przez papapajka Czas edycji: 2010-03-11 o 14:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
wiec moje PPP: [ tyje na tym tak waga wzrosłą do powyżej 44kg rano na czczo po wypróżnieniu
![]() ![]() I ; [7:00] owsianka[ szklanka mleka 2 %, 4 łychy owsianych i Bran Flakes, 3 łychy otrąb pszennych, po łyżeczce siemienia i lnu mielonego, wkrojone kiwi i pół banana, cynamon, troche naturalnego jogo] jabłko,herbata wyjscie na uczelnie kawa latte z mc donaldsa II : [ 11:00] bułka razowa z ziarnem z serkiem tartare, pomidorkiem i ogórkiem zielonym, zioła ok poł godz później: paczka paluszków 50g z otrębami ( ok 190kcal) III: [ 14;30] ryba dorsz na parze, 3/4woreczka ryżu brązowego z kurkumą, meeega ilosc sałatki ze słoika,, domowej roboty" ( kapusta, marchew, olej, papryka), herbata zielona IV : [ 17:30] duzy jogo 300g eko z mieszanką różnych orzechów, wkrojone kiwi ( brakło bananów;/), jabłucho, kawa z mlekiem skondensowanym V ; [ 19:30] serek wiejski z rzodkiewka 150 g, 2kromki chleba razowego z benecolem, szynką, pomidorkiem i może zrobie jajko na to na twardo, herbata z cytryną uff... i jak?????jakies ocenki?? ![]() p.s. tyje na tym...i to dosc szybko w porównaniu do innych Dziewuszek....ehh...i jak tu pozwolic sobie na słodycze... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
"zastanawiam się dlaczego przy takim jadłospisie stosunkowo wolno chudnę (ok 0,9 kg tygodniowo chociaż liczyłam na ok 1-1,5 kg) i co mogłabym poprawić (ważę aktualnie 54 kg przy wzroście 168 a moim celem jest waga między 48 a 50 kg)"
tygodniowo powinno chudnąc się nie wiecej niz 1 kg. Najlepiej 0.5 - 1 kg. W innym przypadku prosisz sie o efekt jojo. Nie wiem... moze sie nie znam.. a tak na marginesie... 0.1 - 0.2 kg robi az tak duzą rożnice? |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Turututut, dobry, psze Państwa
![]() _________________________ __________ Cytat:
![]() ![]()
plecaczkiem: 7250 km ![]() Edytowane przez zjedzmniebejbe Czas edycji: 2010-03-11 o 14:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a wlasnie.. gdzie mozna znalezc homo naturalny? szukam wszedzie i nie moge znalezc, widze same waniliowe i truskawkowe... a co do orzechow to wlasnie dzisiaj rano sie skonczyly, ale tak jak napisalam juz kupilam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
juz? XI czesc? O.o no dobra
![]() ![]() ![]()
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Rrr.
I: 125g twaróg chudy, 2 łyżki mleka 2%, 1,5 łyżeczki cukru, banan ![]() II: 1,5 kromki ciemnego chleba (taki pakowany, ciężki, także 1,5 kromki to nie jest mało ![]() III: kapuśniak (od wczoraj), 2 kawałki chleba. IV: omlet na słodko: 2 jajka, cynamon, cukier(właśnie nie wiem czy dodać ten cukier, czy po prostu posmarowac troszkę miodem, jak myślicie?a może jakiś inny pomysł macie?) ![]() przekąska: ooorzechy, 6 moreli suszonych ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#22 |
Zakorzenienie
|
R:
I - dwie kromki chleba razowego wieloziarnistego z serkiem śmietankowym ze szczypiorkiem, kubek kawy Inki z mleka 1,5%, pół szklanki soku II - pół razowej bułki wieloziarnistej z plasterkiem polędwicy sopockiej, jabłko III - kasza gryczana, marchewka z groszkiem, pieczone udko IV - kromka chleba razowego wieloziarnistego z pastą rybno-jajejczną V - 200g serka wiejskiego Jestem po obiedzie i obawiam sie, ze nie wytrzymam reszty dnia. Czuje, ze zblizaja sie kompulsy... co robic ? |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Mamusia Luty 2016
|
Dot.: Nasze codzienne jadÓospisy, czÖŚ XI
chce jednak schudnac ! Moje RRR:
dzis mialam 2 lekcje a na nich wypracowanie na ktorym nie moglam jesc, potem byl od razu obiad a przed szkola praktycznie zero sniadania... Dlatego sie tlumacze. 1. Pol precla, sucharek, lyzka owsianych, lyzka slonecznika 2. 20 dag watrobki, kapusta kiszona, koreczek: mini plaster zoltego sera i pepperoni i pieczywa 3. 2 kiwi,jablko, 2 domowe nuggetsy 4. maslanka 400g, slonecznik,suchar I jak? (oprocz tragicznego -wiem- sniadania) Prosze o ocene
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czytałaś podwieszone wątki? Albo PRAWIDŁOWE jadłospisy dziewczyn będących na R? Na śniadanie brakuje dobrych ww i białka! Precel się nie nadaje, łyżka owsianych to nawet nie wiem co to ma być. Obiad - najadłaś się tymi 2dkg wątróbki? Dla mnie to nawet na śniadanie by było za mało, a co dopiero na obiad. Pewnie zapchałaś się kapustą. Czyli ogólnie brak dobrych ww i brak białka, i tylko warzywo zostało. A z żółtego sera na R zrezygnuj. Owoców na R popołudniami się nie je. Maślanka i suchar na kolację nie są najlepszym pomysłem. W ogóle to mało tego jedzenia, i w ogóle niewartościowe. Nie ma białka, dobrych węgli, nnkt, warzyw!!
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
może zbyt bardzo się ograniczasz? posiłki, które zaplanowałaś sobie na "po obiedzie" Ci nie smakują/nie najesz się nimi/itd. przez co Twoja ochota na innego rodzaju jedzenie (niedietetyczne) rośnie? ps. dlaczego na IIŚ nie zjadłaś całej bułki? jezeli chorujesz na ed i masz problem z jedzeniem napadowym, zbyt nagłe i szybkie cięcie kcal może tylko poglębić problem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Sub.
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Mamusia Luty 2016
|
saming: sniadanie zostawmy bo to wina tego ze musialam znowu jesc w autobusie
![]() jesli chodzi o owoce - zrozumiano, wykonam ![]() A kolacja czemu zla? Wlasnie ja utworzylam na podst. innych jadlospisow-zamiast wiesniaka maslanka, aj i znow zapomnialam o warzywku-jak dodam marchew bedzie ok? Wogole dziekuje za druga juz ocenke ![]()
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() słuchaj - w przypadku osob z problemem jedzenia napadowego zbyt rygorystyczne ograniczanie nie sprawdza się. Proponowałabym choćby jeden posiłek - nawet jeżeli to posiłek popołudniowy - przeznaczyć na coś pysznego ![]() ćwiczysz? nie wierzę, że obcięcie kcal po kompulsach nie przyniosło efektów.
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Uuuu
![]() Śniadanie: owsianka z 4łych płatków owsianych, 2łych otrębów owsianych, jabłuszka z dużą ilością cynamonu na mleczku 2% 2,5 godziny łażenia po mieście (w drodzę do domu 2 ciasteczka owsiane takie małe) 2Śniadanie: 2 i pół (dupka chlebka ![]() -dupka z łychą sałatki salsy -kromka z pieczenią z kurczaka i ogórkiem kiszonym -kromka z szynką z indyka i ogórkiem kiszony Obiad: sałatka z kurczaka z da grasso (kurczak, sałata, pomidor, ogórek, czerwona fasola, słonecznik. pieczywko czosnkowe - zjadłam jeden kawałek) Podwieczorek: szklanka maślanki ze słonecznikiem, talerz surówki (wiem że dziwnie ale mam taką dzisiaj fazę na wszystko co warzywne ![]() trochę ćwiczeń rozciągających Kolacja: twaróg chudy z cebulką, papryką, zielonym ogórkiem i kiszonym
Dbanie o ciałko a więc: *zbilansowana dietka: bez słodyczy bez badziewnego jedzenia *siłownia 3 x tyg *interwały 1 x tyg (przygotowanie do HIIT-a) Edytowane przez viline1988 Czas edycji: 2010-03-11 o 16:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:48.