|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4051 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
hej kobitki
![]() ja ostatnio zagladam raczej rzadko, po pracy wracam późno i nie zawsze mam siły na necie siedzieć, a zresztą ostatnio koszmarnie się czuję...psychicznie... właśnie rozgrywa się to czy jeszcze zostanie coś z mojego małżeństwa czy już tylko rozstanie .... już nawet myśleć mi się o tym nie chce... boje się tylko czy dzidzi nic się nie stanie, bo przez te nerwy znów schudłam ![]() co do płci to widzę wysyp dziewuch jakiś ![]() ja poznam co w brzusiu noszę dopiero w czerwcu, bo teraz nie bardzo mam kaskę żeby pójść prywatnie do gina, a tam gdzie chodzę na fundusz to nie mam co liczyć na usg.... Majka232 - o ile dobrze pamiętam te.ż z białego jesteś.... pisałaś o szkole rodzenia... może napiszesz coś więcej jak wrażenia... kurcze ja nie wiem kiedy się zapisać, chciałam dopiero we wrześniu, ale czy to nie będzie już za późno jak termin mam na połowę października.... ?
#4052 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Cytat:
![]() ja tez musze pomyslec o szkole rodzenia ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4053 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz też mam takie kłucie. Ale moje dziecię jest jeszcze za małe, żeby mi w żebro walić. Byłam u lekarza i się okazuje, że to boli mnie nerka. Ból spowodowany jest uciskiem jelit na nerkę. Najgorzej gdy się najem, albo mam wzdęcie. Wtedy jest okropny ból. Cytat:
Dzięki ![]() A ty się tak nie przemęczaj. Zostaw trochę sprzątania na później. W końcu kurz jest po to, żeby leżał ![]() Ja też wczoraj odczułam skutki przeforsowania po tym jak umyłam w domu kilka okien. Starałam się po każdym oknie trochę odpocząć, ale i tak pobolewał mnie brzuch. Potem jeszcze się obżarłam w KFC i dodatkowo bolał mnie bok. Cytat:
A w tym jednym pokoju mieliśmy naszą wersalkę, łóżeczko i pozostałe meble. Wanienkę stawiałam na stole, a przewijałam na łóżku. I bardzo mile wspominam ten okres. Wcale nie mieliśmy ochoty dokańczać drugiego pokoju. Potem się przeprowadziliśmy na kawalerkę. I było podobnie. Radziliśmy sobie całkiem dobrze. Dopiero jak Oliwia miała roczek mieliśmy dwa pokoje i ten drugi pokój to była nasza sypialnia z wielkim łożem 2mx2m i łóżeczkiem, w którym młoda wcale nie spała. Na 3 pokoje przeprowadziliśmy się dopiero jak się urodził synek. Teraz chyba stałam się zbyt wygodna, bo mam 4 pokoje i jest mi strasznie ciasno ![]() Córka i syn mają oddzielne pokoje, duży pokój i nasza sypialnia, do której wstawimy łóżeczko. Nie wiem gdzie wcisnę dzieciątko, gdy ono podrośnie ![]() Cytat:
W pierwszej ciąży ciągle leżałam plackiem i brałam hormony, jadłam na co miałam apetyt. Przytyłam 21 kg. W drugiej ciąży uważałam co jem, dużo chodziłam itp. a przytyłam 21 kg. Teraz nie nastawiam się na cud. Też przytyję dużo. Tym bardziej, że w tamtych ciążach pierwsze kg przybyły mi dopiero w 18-20 tc, a największe tycie rozpoczęło się od 30 tc. A teraz kończę 17 tc i dziś weszłam na wagę, a tam już 5 kg na plusie ![]() Jem za dużo chleba ostatnio, więc postanowiłam trochę pozmieniać dietę. Ale nie dam się zwariować ![]() A u nas straszny upał od rana. Byłam w sklepie i myślałam, że zemdleję. Zaczęło mi szumieć w głowie, było strasznie słabo... coś okropnego. I jeszcze taka wielka kolejka do kasy... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4054 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
kurcze,Misqa,szkoda ,że takiej nerwówki teraz akurat doświadczasz.Może to serio jakiś chwilowy kryzys??bo to przeciez normalne w związkach,ja to wogóle jestem zdania,że jak się ludzie nie kłócą(oczywiscie nie za często ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- acha a co do szkoły rodzenia to ide tez,ale mam termin na 4.10 a mam sie zgłosic do SR koncem czerwca,czyli 3 mce przed planowanym terminem.to chyba musisz troche wczesniej niz we wrzesniu
RADUŚ JUŻ Z NAMI!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/qq87i09k53acoskv.png PROSZĘ ZOBACZ I PODPISZ SIĘ http://uniteddogs.com/stopkillingdogs |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4055 |
Zakorzenienie
|
Do szkoły rodzenia są zapisy od 6 m-ca ciąży. Nie wiem czy we wszystkich jest tak samo, ale w mojej tak było.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4056 |
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
Ale dziś piękny dzień, 27 st. w cieniu, można sie opalać, chwilkę posiedziałam na słonku i nieźle przypieka ![]() Co do ubranek to też już kilka razy oglądałam, ale zawsze zostawiam. Chociaż w poniedziałek wybieram się do Lidla i planuje zakup body. naked21 - w tej szkole rodzenia, w której byłam są zajęcia w formie ćwiczeń dla przyszłej mamy (już od 20 t.c.) i na nie chodzi się samej. Ok. 2 m-ce przed terminem porodu jest ciąg zajęć teoretycznych (8 spotkań-2 tyg.) i to są zajęcia z partnerem, ale to nie ozn. że nie można przyjść samej. Po zakończeniu teorii jest spotkanie na temat porodu rodzinnego i dodatkowe spotkanie dot. kąpieli maluszka itp. Myślę, że na każde z tych zajęć teoretycznych możesz iść śmialo sama lub z mamą, bratem, siostra, przyjaciółką itp. ![]() Wanienka super, ale ja na początek planuje taką "zwykłą" a jak mnie mój Tż "zawiedzie" i w pracy będzie w porze kąpieli dziecka to zakupię taką, ale wtedy to już w ogóle nie będzie się poczuwał do pomocy przy kąpieli, bo przecież sama dam rade hmmmm ![]() MisQa - myślę, że wszystko u Ciebie sie ułoży, a hormony sprawiają, że wydaje Ci się, że sytuacja jest beznadziejna. Mój Tż jak Go spytałam czy planuje urlop (właściwie sam jest sobie szefem) po narodzinach dzidzi i podkreśliłam, ze jego pracownik wział w takiej syt. 2 tyg., to mi powiedział zobaczymy ![]() ![]() O szkole rodzenia napisałam wyzej. Jest bezpłatna, na Warzsawskiej. Planuję zacząć chodzić na te ćwiczonka za jakieś 1,5 m-ca (ok.26 t.c.) a Ty też będziesz tam chodziła? Fajnie by było ![]()
Żona mojego męża to fajna babka Edytowane przez Majka232 Czas edycji: 2010-05-22 o 11:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#4057 |
Raczkowanie
|
a wogóle to pytanko:CZY JEST KTOŚ Z OKOLIC SKOCZOWA,CIESZYNA,WISŁY,U STRONIA????
RADUŚ JUŻ Z NAMI!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/qq87i09k53acoskv.png PROSZĘ ZOBACZ I PODPISZ SIĘ http://uniteddogs.com/stopkillingdogs |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4058 |
Zakorzenienie
|
Ja muszę się wziąć za sprzątanie i gotowanie.
Miłego dzionka dziewczynki. Ja raczej nie pojawię się jutro ani w poniedziałek, bo u nas święta i wybieramy się na wycieczkę statkiem po Renie. Wpadnę dopiero we wtorek... Nie piszcie za dużo, żebym była w stanie Was nadrobić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4059 | |
Raczkowanie
|
Kochane od 24,05 do 30,05 w lidlu tydzien dziecka
-body niemowlęce 2 szt. Za 12,99 -bezdotykowy termometr dla dzieci 49,99 -pampersy rózne 44,99 -mleko nestle junior 350g. 10,99 -kaszki nestle mlecz-ryż 230g. 6,39 -bobofruty 2,19 -gerberki deserki 2,49 -podkłady do przewijania 10szt 13,99 -patyczki kosmet 72szt. 2,49 -pieluszki toujours midi maxi junior 26,99 i wiele innych kosmetycznych promocji chyba się opłaca no nie??? ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
MILUSIEJ WYCIECZKI I DO ZOBAAAAA ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4060 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja właśnie skończyłam sprzątanie a teraz biorę się za kluski śląskie ![]() ![]() ![]() Miłej wycieczki życzę ![]() A tu mój Franek dziś rano ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4061 |
Zakorzenienie
|
oj laseczki jest naprawdę źle, rozmowy do niczego nie prowadzą, bo on nie widzi w niczym problemu.... a ja już naprawdę mam dość wszystkiego, tym bardziej, ze to już trwa od jakiegoś dłuższego czasu....
ale nie ma co tu o smutach pisać ![]() Majka - no właśnie też bym chciała tam chodzić, ale już zgłupiałam kiedy mam się zgłosić.... no i nie wiem czy będzie mi się chciało po pracy tam jechać, ale wiem też, że dobrze by było pochodzić, bo słyszałam same pochlebne opinie i że wiele można się tam dowiedzieć...
#4062 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Hej Dziewczynki, ja dzisiaj przelotem wpadalam! Wybaczcie ze nie odpisze wszystkim ![]() Dziewczyny, bo wiecie mi znajome mamuski odradzaly szkole rodzenia i ja zrezygnowalam. Co prawda w Poznaniu jest to wydatek jakis 400-450zl, wiec tym bardziej... No i teraz sama nie wiem. Widze ze wiekszosc z Was idzie, a znajome mi mowily, ze i tak polozna mi wszystko w czasie porodu powie, a oddechy dostosuje do dziejacej sie akcji... Chyba mam teraz maly metlik ![]() Czym sie kierujecie przy wyborze SR?
![]() |
#4063 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja idę do naszej szpitalnej szkoły Ujastek Kraków jeszcze nie dzwoniłam od kiedy mam się zgłosić ale zadzwonię i na pewno idę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4064 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() W sumie to Domik dopiero teraz dostanie "dorosłe' łóżko i zastanawiam się czy postawić je juz wtym osobnym pokoiku i przyzwyczajać go do spania samemu, czy w naszej sypialni... ![]() Cyba na początku wstawimy do drógiego pokoju...prześpie sie z nim z 2 nocki i zobaczymy jak zareaguje... Weronisia..częste wymianianie gąbki to kupienie dwóch małych i później jednej większej.... ![]() Teraz też mam zamiar gąbke kupić.... MisQa...musicie walczyć o Was..przeciez napewno się jeszcze kochacie skoro kilka miesięcy temu "pracowaliście " nad bejbikiem ![]() Miłość się tak szybko nie ulatnia... ![]() kasienka..co do bujaczka to neked ma racje, kup ten do 18kg.. fakt ten śliczny jest, ale jest sens kupować na kilka miesięcy, skoro może dłużej posłurzyć? Ilonko...brzusio juz pokaźny masz ![]()
Dominik ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/fc3318da74.png?html Patryk ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/9c622ad2ca.png?html Patryczkowe kły ![]() Edytowane przez aaneczka1984 Czas edycji: 2010-05-22 o 11:35 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4065 |
Zakorzenienie
|
Zuziczka - u nas są i płatne i bezpłatne szkoły rodzenia. Ta do której sie zapisałam jest bezpłatna i ma b.dobre opinie. Gdybym miała płacić kilkaset złotych za szkołę na pewno bym się nie zdecydowała. Wydaje mi się, że w każdym mieście są też szkoły bezpłatne.
#4066 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MisQa- podjdź do tego spokojnie i z dystansem na ile się da. stres nie jest teraz potrzebny ani Tobie ani maleństwu ![]() ![]() ![]() Eveliouses dzięki za info ![]() ![]() ![]() ja za tydzień jadę do Wrocławia do szkoły i mam zamier zajrzeć do H&M, Zary, Cubusa i M&S może już jakieś wyprzedaże będą ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4067 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Z TEGO CO MI SIĘ OBIŁO O USZY TO CHYBA O BEZPŁATNE TRZEBA BY SIĘ W SZPITALU ZAPYTAĆ...ALE NIE JESTEM PEWNA.A JA IDĘ NAPEWNO DO SR BO JAK JUZ WCZESNIEJ PISAŁAM,ZROBIŁAM KIEDYS PEWNEJ OBCEJ KOBITCE PRZYSŁUGĘ I TERAZ OKAZAŁO SIĘ ,ŻE ONA PROWADZI SZKOŁĘ RODZENIA I MIMO,ZE NIEMA JUZ MIEJSC NA LIPIEC-DLA MNIE ZROBI INDYWIDUALNY KURS I TO CHYBA BEZPŁATNIE ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4068 | ||
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() W sumie mam mame pielegniarke, ale jest daleko, wiec tylko telefon jakby co ![]() ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Cytat:
![]() Fajnie ci sie trafilo! ![]()
Co mnie nie zabije, to mnie wzmocni!-Alek 15.09.10 ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/relgx1hpgi2xjkbz.png Edytowane przez Zuziczka Czas edycji: 2010-05-22 o 12:18 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4069 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() KURDE,GNOJKI,TYLE KASY OD CIĘZARNYCH WYCHCIEWAC.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4070 |
Rozeznanie
|
hej dziewczynki, ja tylko na chwilę, bo muszę się uczyć, niestety....
![]() Chciałam się pochwalić, że byłam na połówkowym USG wczoraj i z dzidziusiem wszystko oki, rozwija się prawidłowo, waży już ponad 600 gram (23t5d). No i dodam, że będzie SYNEK ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4071 |
Rozeznanie
|
martyna gratuluje synka
![]() co do szkoły rodzenia to u nas w szpitalu podobniesz są bezpłatnie zajęcia,musze sie dowiedziec dokladnie moj gin mi mowil ze dopiero po 25tc ciazy moge sie tam wybrac |
![]() ![]() |
![]() |
#4072 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() też bym się musiała pouczyć, ale jestem tak rozleniwiona, że zacznę może od poniedziałku ![]()
![]() |
#4073 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4074 |
Wtajemniczenie
|
A my bylismy na zakupach w poszukiwaniu wozka i lozeczka. Wozka nigdzie nie ma tego co nam sie podoba ;(
I kupilam bluzeczke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4075 |
Raczkowanie
|
hej
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4076 |
Zakorzenienie
|
laseczki, a którąś z Was męczą może w ciąży AFTY?
#4077 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
% na szpital, ale mam lekarke z Ujastka, wiec chyba tez go wybiore. Wiec moze spotkamy sie na szkole rodzenia a potem na porodowce ![]() A wiesz ile kosztuje SZ.R. tam? i ile sie na nia chodzi? ja chce chodzic razem z mezem, bo chemy porod rodzinny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4078 |
Wtajemniczenie
|
Chcę się Wam pochwalić moim 25tygodniowym brzuszkiem
![]() Za oknem pewnie ze 25 stopni a ja siedzę w domu ![]() ![]() W sprawie listy to mi jest wszystko jedno, czy będzie skracana czy nie. Termin porodu mam na liście 9.09 a położna mi wyliczyła na 10.09, ale to drobna różnica, więc się nie kłócę o zmianę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4079 | |||
Zakorzenienie
|
napewno sie pochwale.. moze juz w poniedzialek
![]() Cytat:
po remoncie malego pokoju bedziemy robic sypialnie i chcemy tam zamontowac fajne swiatlo ktore bedzie zostawiane na noc taki polmrok wiec na bank obiajac sie o nic niebede ![]() Cytat:
Cytat:
nie mowie ze to sie z czasem nie zmieni bo jak bedzie bardzo ciezko to zabierzemy lozeczko do duzego ale chcemy tego uniknac.. oczywiscie u mnie w domu niebedzie z znieczulicy pod tytulem niech sie drze w lozeczku.. poprostu wolimy wstac ![]() nam sie tez troche intymnosci przeciez nalezy ![]() martynka81 GRATULUJE SYNA ![]() Ilona i bordowa super brzszki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4080 |
Raczkowanie
|
witajcie
![]() dawno się nie odzywałam,ale mam raczej nieprzyjemny czas teraz...wiem,że z czasem będzie lepiej,ale już nigdy nie będzie tak samo...nie będę Was zadręczać moimi problemami. z dzidkiem wszystko ok.nadal pozostaje Wojtusiem ![]() co do wagi to ja już sięgam +7 kg (26tc),ale jakoś się tym nie przejmuję.najważniejsze,ż e maleństwo jest całe i zdrowe. kupiliśmy już wózek i mamy już raczej wszystko dla maleństwa.musieliśmy się troszkę "pośpieszyć" z zakupami,bo za 2m-ce wracamy do Polski,więc to też niezły wydatek.strasznie się boję,ale trzeba próbować.w razie czego ja wrócę tutaj z powrotem do pracy po macierzyńskim,więc nie palimy za sobą mostów,ale jednak to wielka zmiana.i to podwójna,bo jeszcze Wojtuś z nami zamieszka.ale będzie dobrze ![]() wstawiam zdjęcie wózka.dokładnie ten kolor.to jest tylko gondola bez spacerówki,bo planujemy kupić lekką spacerówkę na wiosnę - taką jak na drugim zdjęciu.w rzeczywistości wyglądają jeszcze ładniej ![]() wszystkim mamusiom gratuluję poznania płci,no i pięknych brzuszków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:52.