|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1981 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI
lilka trzymaj się i nie martw, wszystko będzie dobrze
![]() ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- co do puchniecia, paluchy mi nie puchną, pierścionki są luźne. Te buty wczoraj to może dlatego były trochę ciasne, że na gołe nogi hehe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1982 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI
Cytat:
Dzisiejszy dzień to jakaś masakra. Jestem śpiąca. A za godzinę obiad więc się nie opłaca. Kot ciągle za mną chodzi i miauczy żeby wziąć na kolana... Nawet teraz się pcha między brzuch a laptopa... Nawet mnie tak wizyta nie cieszy i się jej boję, bo ostatni raz była 5 tygodni temu...
![]() |
#1983 |
Zakorzenienie
|
Kurcze, mojej siostry jeszcze nie ma, a piesek czeka na zastrzyk...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1984 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tez sie balam isc do szpitala bo pierwszy raz w zyciu w nim lezalam. a teraz to sie ciesze ze bylam. widzialam porodowke, wiem jak tam to wszystko wyglada, no i wiem ze moja gin trzyma reke na pulsie ![]() a skoro gin mowi ze z dzidzia ok no to najwazniejsze ![]() lazurowa trzymam kciuki za wizyte a co do pracy to dasz rade. my licencjata jak oddawalismy to byla jazda. promotorka byla z krakowa. przyjechala do kielc na weekend i w sobote do 12 mielismy jej oddac napisane prace. ona cala sobote i cala noc je sprawdzala i nanosila ostatnie poprawki. my w niedziele rano je odbieralismy, poprawialismy co trzeba, dawalismy do oprawy i skladalismy w dziekanacie. wszystko sie da zrobic ![]() a ja juz po obiadku. pizza wyszla pycha. zwiekszylam proporcje i grubasne ciasto mi wyszlo a takie wielbiam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1985 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A mi w sumie po nocy zwykle pierścionki ciasne, a po godzinie od pobudki spadają. I nie wiem w czym rzecz.
![]() |
#1986 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1987 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zobaczysz, bedzie dobrze. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1988 |
Zakorzenienie
|
Przez was chyba pizze zrobie
![]() Jak ciasto robicie ? |
![]() ![]() |
![]() |
#1989 |
Zakorzenienie
|
czesc kobiety
![]() podczytuje was ale nie mam mocy na pisanie. łeb mi puchnie od wymyślania danych bo pisze biznes plan ![]() wpadłam tylko napisac, zebyscie trzymaly kciuki bo ide dzisiaj na 3/4d i mam nadzieje ze mloda nie wypnie sie tyleczkiem bo bede niepocieszona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1990 |
Zakorzenienie
|
No to się zgrałyśmy
U nas tez dzisiaj pizza. Wstawiłam ciasto do maszynki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Przez katar jakoś nie mogę się zabrać za skończenie pracy mag. ![]() Mam wrażenie, że moja głowa waży 40 kg. ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Czas na spacer z psiakiem ![]() Jak wrócę wezmę ciepły prysznic, zrobię kawę i mam nadzieję, że nabiorę chęci do pisania. PIĘKNY PLAN ![]() ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Ach.. zapomniałam się pochwalić. Moje maleństwo dzisiaj po raz pierwszy tak mocno szalało, że cały brzuch mi podskakiwał ![]() Jakie fajne uczucie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1991 |
Wtajemniczenie
|
Muszę się położyć...
Mam taki dziwny brzuch na dole.. Dzieciak mi ciśnie na szyjkę i to boli. Dobrze, że mam za dwie godziny z małym hakiem wizytę...
![]() |
#1992 |
Zakorzenienie
|
Czuję sie wyrąbana jak koń po westernie. O 15.30 byłam w domu, musiałam ugotować obiad i dopiero teraz zjadłam. Nie wiem czy dam rady wstać z krzesła. Chyba jakies cisnienie jest do dupy bo jestem senna od rana.
Byłam w Lidlu i było chyba wszystko oprócz body. No to kupiłam skarpetki, bo nic innego nie potrzebowałam. W Biedronce kupiłam proszek. |
![]() ![]() |
![]() |
#1993 | |
Zakorzenienie
|
Ja robię tak:
Niecałe 4 szklanki mąki mieszam z drożdżami w proszku- jedną paczuszką, do tego szczypta soli. Powoli mieszając dolewam szklankę letniej wody i zagniatam ciasto. Pod koniec zagniatania dodaję 2 łyżki oliwy lub oleju i zostawiam do wyrośnięcia ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1994 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
W Lidlu kupiłam grające słoneczko i przytulanki osiłki. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() no i super ![]() ![]() ślicznie wyglądasz i TŻ jaki dumny idzie obok ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1995 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1996 |
Zakorzenienie
|
Jesteś!!!!!!!! Jak się czujesz? Co u Was?
#1997 |
Zadomowienie
|
My jesteśmy już po powodzi, było ... nerwowo.
Powódź była w sobotę we Wrocławiu. Mieszkamy na wysokim parterze - ok 2,3 metra do chodnika, brakowało niecały metr, żeby woda była w środku. TŻ sypał worki, wzmacniał wał. Ja całą noc nie spałam, chodziłam co pół godziny sprawdzać o ile woda się podniosła. W domu wszystko na najwyższych półkach (to co ważne), gorsze rzeczy na niższych. Wszystkie dokumenty w torbie, rzeczy do szpitala też. Ogólnie TŻ porobił "konstrukcje" z mebli, tak żeby jak najwięcej popodnosić. Teraz mamy niezłe sprzątanie. Ale jestem BARDZO szczęśliwa, mam dom, mam gdzie wracać po porodzie, nie musimy robić remontu, nic się nie zniszczyło. Od wczoraj wieczorem mam prąd ![]() A za 2 lata sprzedajemy mieszkanie i się przeprowadzamy, decyzja już zapadła. W niedzielę mięliśmy o 2 w nocy złodziei. Przyszło 3 facetów na taras i walili w okno. TŻ spytał co jest - "O, jesteście w domu. My jesteśmy ratownikami. Idzie druga fala, poinformujcie sąsiadów". Zabroniłam mu otwierać drzwi. Bałam się, że 3 innych stoi na klatce i że w łeb dostanie. Sąsiadka miała rozładowany telefon i nie mogłam się dodzwonić (a ona ma 3 dorosłych synów, więc by pomogli). TŻ dzwonił na policję prosił o interwencję. Ci na tarasie siedzieli przez dobre 15 minut, a o 2:40 przypłynęła policja, tylko tamtych już nie było. Na tarasie tylko rano znaleźliśmy pustak przy oknie. Pewnie nim chcieli wybić szybę. To była idealna noc dla złodziei - prądu nie ma, policja szybko nie przyjdzie bo musi płynąć łódką, większość ludzi się wyprowadziła. A mój brzuszek jest jakoś niżej od dzisiaj rana. Ale to by się zgadzało - bo jak mały jest ponad 2 tyg za duży, więc by wypadało rodzić koło 25 czerwca.... no i jest główką do góry, bo tak mi wali po flakach na dole, że wytrzymać chwilami nie mogę, ale na szczęście głównie śpi. Wcześniej był główką w dół i walił po żebrach ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- no tak myślałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1998 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Ja normalnie cały dzień jak dziecko małe.. spię i wstaję co 2 godziny.. otwieram oko i śpię dalej.. zasnęłam o 4 rano pobudka o 8 na sekundę, potem przed 10... pare minut po 12... i około 13:30 no i po 16:00 bo tż dzwonił wracając z pracy.. Teraz znowu brzuch pobolewa i się położę bo co tu robić.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1999 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niektórzy ludzie to hieny. Jak można żerować na czyimś nieszczęściu?!! Wkurza mnie, jak w radiu mówia politycy, żeby sie nie bać opuszczać domów, bo nie było jeszcze przypadku kradzieży w domach powodzian. Co za bzdury!! Ja bym takich złodziei utopiła! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2000 | |
Zakorzenienie
|
ja robie tak
1 kg maki lyzeczka soli 8 lyzek oliwy opakowanie drozdzy niepelna szklanka mleka niepelna szklanka wody oregano, bazylia tymianek wszystko wrzucam do miksera (z hakiem) i wyrabiam ciasto powoli dolewajac mleko i wode. odstawic na godzine do wyrosniecia pieke 25 min w 180 stopniach wychodza dwie grube pizze na okraglych blachach do pizzy Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
AR (D) ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2010-05-25 o 16:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2001 |
Zadomowienie
|
Widok z mojego tarasu w sobotę.
Na pierwszym po lewej widać jeszcze płot, a na drugim ten sam płot (ale po prawej stronie) i widać tylko samą jego górę. Edytowane przez olakola Czas edycji: 2010-05-25 o 16:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#2002 |
Zakorzenienie
|
Nie mów, że masz KitchenAida??
#2003 |
Zakorzenienie
|
niezle... czyli wy w tych nowych blokach mieszkacie? tak sie zastanawialam jak pokazywali twoje osiedle
|
![]() ![]() |
![]() |
#2004 | |
Rozeznanie
|
Za mną też dziś pizza chodzi
![]() Cytat:
![]()
Nasze Przeboje i Przygody http://nhn-naturalnewychowanie.blogspot.com/ Album Naszego Skarba http://magdalenap.aguagu.pl Magdalenka jest już z nami ![]() Edytowane przez mlmFM Czas edycji: 2010-05-25 o 16:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2005 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2006 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2007 | |||
Zadomowienie
|
Witam
![]() Kolejny upalny dzien, oby tylko jakos przetrwac do wieczora... wiolek sliczne zdjecia synka z usg ![]() olakola dobrze, ze jestesci cali i zdrowi Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Za to od kilku dni tesknie juz za swoja cala garderoba. Ja chce juz wejsc w moje wszystkie ulubione bluzki!! A z innych przemyslen, to przeraza mnie troche fakt 6tygodniowego pologu ![]() ![]() Wiem, ze niektorym z Was moze sie wydac to dziwne, ale dla osoby przyzwyczajonej do sexu codziennie, to te 6 tyg wydaje mi sie jakas wiecznoscia ![]() ![]() Edytowane przez Alguien Czas edycji: 2010-05-25 o 17:01 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2008 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2009 | |
Zakorzenienie
|
anuszka w ciazy moga byc ciasne buty ..slyszalam , ze nawet zdarza sie ze rosna o rozmiar
![]() olakola ![]() ![]() a zdjecia ![]() dzidzia ja po nocy zawsze i przed ciaza zawsze jestem opuchnieta...normalka bajka ![]() hd gratulacje ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Cytat:
![]() ja już pół roku abstynencji totalnej ![]() ![]() ![]() spadam na SR |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2010 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ze 6 tygodni... niektore z nas od dawna maja przymusowy celibat wiec to nie tylko sprawa pologu. my mamy jakies 3 tygodnie suszy i mnie juz trafia. a jak sobie pomysle ile jeszcze do porodu i potem polog ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:02.