Praca magisterska - dyskusja - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja > Studia

Notka

Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-05-24, 20:09   #2851
Chii1986
Zakorzenienie

Dot.: Praca magisterska - dyskusja

Obiegówka to taka karta gdzie musisz uzyskać pieczątki z bibliotek, że oddałaś wszystkie książki. U mnie wymagano pięczątek z biblioteki głównej oraz mojej wydziałowej, z akademika (nawet jeśli nikt nigdy w nim nie mieszkał), z sekretariatu mojego instytutu i z instytutu wychowania fizycznego. Obiegówka była warunkiem oddania pracy magisterskiej, inaczej by nie przyjeli.

Co do nauki... w sumie czytam swoją pracę bo tylko z niej bedę pytana i powtarzam te zagadnienia z niej, które podał mi promotor. Za wiele już nie mam co się uczyć bo przecież swoją pracę znam...

oficjalnie podawanie pytań to niezgodne z prawem ale ja po prostu dostałam info na jakie zagadnienia mam zwrócić uwagę i z tego co wiem tak jest na wielu uczelniach....

u mnie obrona trwa max 15min, krótka, luźna rozmowa w miłej atmosferze.. w końcu im zależy żebyśmy się obronili- to prestiż uczelni i promotora.
Stary 2010-05-24, 20:59   #2852
kasia.diet
Zakorzenienie

dziewczyny, orientuje sie ktoras moze czy mozliwe jest teraz, gdy wniosek z tematem pracy jest w dziekanacie od marca i zapewne dawno zatwierdzony przez dziekana, czy da sie w tym momencie zmienic promotora i temat pracy? albo tylko temat? jest to w ogole mozliwe?

a co do podawania pytan na obrone to ja na obronie licencjatu wiedzialam o co zapyta mnie promotor i recenzent bo obie mi po prostu podaly pytania
Stary 2010-05-24, 23:48   #2853
napoli
Rozeznanie

Chii1986, powodzenia i daj znac, jak poszlo

Cytat:
Można robić podyplomówke już po licencjacie. Jeszcze niedawno można było robić po 4 roku przy jednolitych mgr ale chyba ludzie tego nadużywali i znieśli to. Teraz jak są studia 2-stopniowe to po licencjacie można już robić podyplomówke. A czy to coś daje? Myślę, że tak jak z każdymi studiami, jedne więcej drugie mniej. Oczywiście mgr nie dostaniesz. Jeśli komuś zależy na mgr to lepiej iść na uzupełniające, jeśli na wiedzy to lepiej na podyplomówkę (u mnie np podyplomówka ma jakieś konkretniejsze przedmioty, mgr dużo zapchaj-dziur)
Ooo dzieki wielkie za odpowiedz
Ona sie waha wlasnie nad podyplomowka, ale skoro nie bedzie nic miala z tego tytulu, to lepiej niech przepracuje 1sem wiecej i bedzie miec tytul mgr.

Cytat:
Ooo, oddałaś już dokumenty, czyli tylko obrona i z głowy Ja oddaję wszystko w czwartek, dzisiaj oprawiłam pracę i zobaczyłam błąd w bibliografii, podałam całą książkę, zamiast artykułu, ale podobno nikt nie zauważa takich rzeczy... Mam nadzieję, bo nie chce m się wydawać znów kasy na oprawę...;p
A co do komisji - u mnie jest promotor, recenzent i prodziekan lub dziekan
Jeszczze trza do nauki siasc Bibliografia i tym jednym bledem sie nie przejmuj, mi promotor mowil, ze jedynie patrza na ilosc, pobieznie na autorow.
Oczywiscie zycze powodzenia i trzymam kciuki

Cytat:
A ty w końcu bronisz magistra czy licencjata bo się pogubiłam U nas na obronie mgr są 3 osoby - promotor, recenzent plus dyrektor (lub któryś z jego zastępców co się często zdarza ze względu na ilość obron). Na licencjacie są 2 osoby, chyba tylko promotor i recenzent.
Magistra.
Z tym licencjatem, to pytalam, bo koleznka mowi, ze ma tak u siebie na uczelni. A odnośnie dyplomu, to troszke sie zdzwilam, ze to bedzie licencjat, ale pytalam i mi powiedzieli, ze w niektorych krajach Europy nie ma podzialu na wyksz.wyzsze pelne czy niepelne, wiec wystawiaja ten.
A w tym kraju, gdzie przebywam, to tak jest, jak mi powiedzieli.. wiec mi to styknie

Cytat:
dziewczyny, orientuje sie ktoras moze czy mozliwe jest teraz, gdy wniosek z tematem pracy jest w dziekanacie od marca i zapewne dawno zatwierdzony przez dziekana, czy da sie w tym momencie zmienic promotora i temat pracy? albo tylko temat? jest to w ogole mozliwe?
U mnie by to nie przeszlo Ale najlepiej zapytac, moze cos sie da z tym zrobic.

Pozdrawiam.
Czy jestem naiwna, a może dziecinna.
Czy jestem zwykłą lalą czy może myszką szarą.
Lecz prawda jest inna, jestem taka jaka według siebie być powinnam..."
napoli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-25, 10:17   #2854
Niuniuska
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Chii1986 Pokaż wiadomość
Obiegówka to taka karta gdzie musisz uzyskać pieczątki z bibliotek, że oddałaś wszystkie książki. U mnie wymagano pięczątek z biblioteki głównej oraz mojej wydziałowej, z akademika (nawet jeśli nikt nigdy w nim nie mieszkał), z sekretariatu mojego instytutu i z instytutu wychowania fizycznego. Obiegówka była warunkiem oddania pracy magisterskiej, inaczej by nie przyjeli.
Dziękuję za odpowiedź Chii Już wiem, cóż to jest

Cytat:
Co do nauki... w sumie czytam swoją pracę bo tylko z niej bedę pytana i powtarzam te zagadnienia z niej, które podał mi promotor. Za wiele już nie mam co się uczyć bo przecież swoją pracę znam...
Jestem pewna, że dasz radę Powodzenia!

Cytat:
Napisane przez kasia.diet Pokaż wiadomość
Hm... jedyne wyjście to zajść do dziekanatu i się zapytać U mnie na uczelni to by nie przeszło...;/

Cytat:
Napisane przez napoli Pokaż wiadomość
Jeszczze trza do nauki siasc Bibliografia i tym jednym bledem sie nie przejmuj, mi promotor mowil, ze jedynie patrza na ilosc, pobieznie na autorow.
Oczywiscie zycze powodzenia i trzymam kciuki
Dzięki kochana Tobie również powodzenia!!
To teraz obie będziemy zakuwać Kiedy masz obronę?

Niuniuska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-25, 21:32   #2855
gaga87
Zakorzenienie

Dziewczyny, powiedzcie mi - czy teoria, że najtrudniej zacząć jest uzasadniona?
bo próbowałam dziś zacząć moją pracę magisterską i nie ma bata, nie wiem jak zacząć... Jak dalej tak pójdzie, to marna moja dola... Pociesza tylko fakt, że jeszcze czasu dużo, ale co z tego jak i tak do połowy czerwca wstęp, 1 i 2 rozdział trzeba oddać

etorebkowy kod się zmył
gaga87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-25, 22:10   #2856
napoli
Rozeznanie

Cytat:
Dzięki kochana Tobie również powodzenia!!
To teraz obie będziemy zakuwać Kiedy masz obronę?
7 czerwiec, poniedzialek... a godziny jeszcze nie znam.
Zamierzam sie w tym tygodniu zabrac za czytanie i ewentualna nauke, oby mi sie udalo.
Powodzenia w nauce

Cytat:
Wg mnie tak... najgorzej zacząć z czymkolwiek, nie tylko z pisaniem pracy mgr, ale ogolnie. Jak juz sie zacznie, to potem idzie dobrze, tylko trzeba zaczac...
Stary 2010-05-26, 12:38   #2857
Niuniuska
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gaga87 Pokaż wiadomość
bo próbowałam dziś zacząć moją pracę magisterską i nie ma bata, nie wiem jak zacząć... Jak dalej tak pójdzie, to marna moja dola... Pociesza tylko fakt, że jeszcze czasu dużo, ale co z tego jak i tak do połowy czerwca wstęp, 1 i 2 rozdział trzeba oddać
hehe, też miałam z tym problem, dobre parę dni siedziałam, zanim napisałam jedno zdanie, ale jak już je napisałam, to poleciało z górki

Cytat:
7 czerwiec, poniedzialek... a godziny jeszcze nie znam.
Zamierzam sie w tym tygodniu zabrac za czytanie i ewentualna nauke, oby mi sie udalo.
Powodzenia w nauce
Ooo, ja też mam 7 czerwca obronę Mam wrażenie, że to tak niedługo... heh

Niuniuska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-26, 13:40   #2858
cucaracha
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gaga87 Pokaż wiadomość
Mnie tak jak się nie chciało tak dalej się nie chce chociaż już zaczęłam
cucaracha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-26, 17:00   #2859
yoona
Zakorzenienie

dziewczyny help, bo juz rwe włosy z glowy przez caly rok promotor nie zglaszal zastrzezen do mojej pracy i eksperymentu, a teraz nagle, miesiac przed, wszystko mu sie nie podoba. napisal mi wlasnie, ze nadal jestem daleko. a juz nie mam czasu, przedluzenie terminu oddania pracy bedzie mnie kosztowac ponad 800zl mysle po prostu o tym dzien i noc. do tego na kazda odp musze czekac ponad tydzien a i tak nie dostaje odpowiedzi na moje pytania. musze przeprowadzic badanie jeszcze raz, ale znow stwierdzil, ze wszystko nie tak, ze to nie wyjdzie, i wymysla. a ja juz nie mam pomyslow co moge zmienic, zero sugestii termin do polowy lipca, jak myslicie, mam szanse zdazyc? czest teoretyczna gotowa, tylko te badania...

Blogowy świat

yoona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-26, 17:58   #2860
cucaracha
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez yoona Pokaż wiadomość
dziewczyny help, bo juz rwe włosy z glowy przez caly rok promotor nie zglaszal zastrzezen do mojej pracy i eksperymentu, a teraz nagle, miesiac przed, wszystko mu sie nie podoba. napisal mi wlasnie, ze nadal jestem daleko. a juz nie mam czasu, przedluzenie terminu oddania pracy bedzie mnie kosztowac ponad 800zl mysle po prostu o tym dzien i noc. do tego na kazda odp musze czekac ponad tydzien a i tak nie dostaje odpowiedzi na moje pytania. musze przeprowadzic badanie jeszcze raz, ale znow stwierdzil, ze wszystko nie tak, ze to nie wyjdzie, i wymysla. a ja juz nie mam pomyslow co moge zmienic, zero sugestii termin do polowy lipca, jak myslicie, mam szanse zdazyc? czest teoretyczna gotowa, tylko te badania...
Co do tego płacenia to chyba masz prawo oddać pracę kiedy chcesz byle do końca studiów czyli u mnie do 30 września i nie płace za to. Nie musze tego uzasadniać ani pisać żadnych podań a co najważniejsze płacić. Więc jeśli masz czas do końca wakacji to może jeszcze zdążysz coś poprawić. A może promotor miał gorszy dzień. Idź z nim pogadaj i powiedz, że nie miał wcześniej zastrzeżeń i co masz zrobić w tej sytuacji.
Stary 2010-05-26, 18:20   #2861
yoona
Zakorzenienie

no wlasnie nie, studiuje prywatnie i wymyslili sobie w tym roku, ze jak sie do polowy lipca nie odda, to trzeba zlozyc wniosek o przedluzenie i placic. i obrona w lutym.
jutro mam spotkanie z promotorem, ale jak znam zycie nie wiele sie zmieni:/

Blogowy świat

yoona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-27, 11:12   #2862
Chii1986
Zakorzenienie

a ja mam dylemat jakie kwiaty dać promotorowi i recenzentowi (starsi faceci).... na pewno odpadają czerwone/białe/różowe róże.... kolega dawał pomarańczowe i fajnie to wyglądało... w kwiaciarni pani powiedziała, że muszę sama zadecydować bo dają przeróżne...
Stary 2010-05-28, 00:28   #2863
napoli
Rozeznanie

Cytat:
a ja mam dylemat jakie kwiaty dać promotorowi i recenzentowi (starsi faceci).... na pewno odpadają czerwone/białe/różowe róże.... kolega dawał pomarańczowe i fajnie to wyglądało... w kwiaciarni pani powiedziała, że muszę sama zadecydować bo dają przeróżne...
Dokladnie- czerwone i jego odcienie, biale odpadaja, jakos tak nie bardzo pasuja do mezczyzny. Zólte albo lososiowe. chociaz tulipany tez moga byc Ja wlasnie planuje zakup dla mojego promotora tulipany zolte, chcialabym sloneczniki, ale nie wiem, czy to dobry pomysl.
U mnie na uczelni zbieralismy sie na kwiaty, chociaz wydaje mi sie, aby jednak cos kupic promotorowi od siebie- bo naprawde fajny z niego czlowiek. Nie wiem, co recenzentem. Co myslicie?

Dziewczyny, jak tam idzie Wam nauka?
Ja dzisiaj zaczelam czytac i podkreslac wazne rzeczy w mojej pracy. Potem zrobie z tego notatki. Zostalo mi jeszcze 1,5rozdzilu do przewertowania, a potem nauka...

Pozdrowienia
Stary 2010-05-28, 10:09   #2864
Magdalena1605
Przyczajenie

Hej Laski .

Dawno mnie tu nie było.
Co sądzicie o pracy na temat kobiety w rodzinie, o jej roli itp. Myślicie, ze ten temat jest ok ?? Może znacie jakąś literaturę dotyczącą tego tematu ? Już coś znalazłam, ale jak na razie nie za dużo ;/.
Mam problem z tematem, piszę z dziedziny socjologii.

Magdalena1605 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-28, 10:35   #2865
KawaMarcepanowa
Zakorzenienie

a mój promotor nawet nie sprawdził mi pracy, a w pon za tydzień mam złożyć już oprawioną
KawaMarcepanowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-28, 11:18   #2866
ewulinek@vp.pl
Zakorzenienie

Cytat:

Chii a moze storczyk ciety.
ewulinek@vp.pl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-28, 11:19   #2867
Makobratek
Rozeznanie

Cytat:
Dokladnie- czerwone i jego odcienie, biale odpadaja, jakos tak nie bardzo pasuja do mezczyzny. Zólte albo lososiowe. chociaz tulipany tez moga byc Ja wlasnie planuje zakup dla mojego promotora tulipany zolte, chcialabym sloneczniki, ale nie wiem, czy to dobry pomysl.
U mnie na uczelni zbieralismy sie na kwiaty, chociaz wydaje mi sie, aby jednak cos kupic promotorowi od siebie- bo naprawde fajny z niego czlowiek. Nie wiem, co recenzentem. Co myslicie?
Ja jeszcze nie wiem kto będzie u mnie w komisji. Wygląda na to, że 2 facetów i 1 kobieta. i też nie wiem czy jakaś zbiórka będzie czy każdy indywidualnie ma kupować kwiaty Eh jak zwykle wyjdzie w praniu, do obrony jeszcze dalekoooo....

Cytat:
Napisane przez KawaMarcepanowa Pokaż wiadomość
a mój promotor nawet nie sprawdził mi pracy, a w pon za tydzień mam złożyć już oprawioną
O ten w końcu to jego obowiązek, żeby ją sprawdzić. U mnie na uczelni też jest z tym problem a nawet promotor mówi, że zgubił pracę i prosze mu jeszcze raz przynieść wydrukowaną to przeczyta

Ja w pon zanoszę promotorowi wersję ostateczną do zaakceptowania, zobaczymy co powie
A teraz sen z powiek spędza mi ten nieszczęsny system antyplagiatowy, muszę się o to zapytać promotora, bo oczywiście każdy mówi co innego (że trzeba pobrać z dziekanatu/od promotora kod do tego programu, dołączyć do pracy raport z tego co wyjdzie w antyplagiacie)
Makobratek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-28, 12:31   #2868
cucaracha
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Makobratek Pokaż wiadomość
O ten
No wiesz co!
Hi hi
Stary 2010-05-28, 13:32   #2869
Chii1986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewulinek@vp.pl Pokaż wiadomość
Chii a moze storczyk ciety.
dzięki ale już powiedziałam pani z kwiaciarni, że ma sprowadzić mi pomarańczowe róże albo w jakim innym nieromantycznym;-) kolorze.

Ja się niby uczę ale to jest takie uczenie i zerkanie na wizaż zarazem... więc ogólnie mi to nie idzie;-)

w poniedziałek wchodzę o 9.00 niech już będzie ten poniedziałek
Stary 2010-05-28, 13:57   #2870
ewulinek@vp.pl
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki ale już powiedziałam pani z kwiaciarni, że ma sprowadzić mi pomarańczowe róże albo w jakim innym nieromantycznym;-) kolorze.

Ja się niby uczę ale to jest takie uczenie i zerkanie na wizaż zarazem... więc ogólnie mi to nie idzie;-)

w poniedziałek wchodzę o 9.00 niech już będzie ten poniedziałek
Bedzie ok Chii - bede trzymac kciuki!
ewulinek@vp.pl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-28, 14:08   #2871
Claris
Zakorzenienie

Ja mojemu promotorowi najprawdopodobniej kupię jakiś dobry trunek
Claris jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-28, 14:24   #2872
KawaMarcepanowa
Zakorzenienie

U mnie jeszcze wymyślili wersje elektroniczne pracy, to jest jakaś kpina, jakby mało roboty do tej pory było...
Stary 2010-05-28, 15:52   #2873
Chii1986
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie jeszcze wymyślili wersje elektroniczne pracy, to jest jakaś kpina, jakby mało roboty do tej pory było...
chyba wszędzie wymagają wersji elektronicznych - ja musiałam przynieś w pdf i doc. To jest między innymi potrzebne do sprawdzenia plagiatu.

Dzięki ewulinek
Stary 2010-05-28, 23:00   #2874
kejti85
Raczkowanie

A ja zamiast pisać pracę to tu siedzę.. proszę o kopa w tyłek myślałam, że jestem już na finiszu a tu wyskoczyły jeszcze badania i taka moja prośba DZIEWCZYNY
Piszę na temat przemocy w rodzinie i nie bardzo mam wenę, jak się zabrać za te badania. Zdecydowałam, że to ma być ankieta, napisałam metodologię, jakąś tam ankietę na odczepnego, ale dalej jestem w lesie, bo:
- nie wiem jakie cele wyznaczyć
- co ja mam właściwie udowadniać....? Chyba się wzięłam za to od złej strony...
Dwie takie opcje:
- ankieta dla kobiet (czy spotkały się ze zjawiskiem przemocy, jak reagują na nie)
- ankieta dla uczniów liceum (jakie jest ich zapatrywanie na problem , czy ich to dotyczy itd)

Jak myślicie jak się do tego zabrać? która wersja lepsza. nie chcę już tym zamęczać promotora bo na obydwie się zgodził...
Macie jakieś pomysły? Będę wdzięczna, czas mnie goni - w przyszłym tygodniu chciałabym to oddać...
Stary 2010-05-28, 23:20   #2875
KawaMarcepanowa
Zakorzenienie

Cytat:
chyba wszędzie wymagają wersji elektronicznych - ja musiałam przynieś w pdf i doc. To jest między innymi potrzebne do sprawdzenia plagiatu.

Dzięki ewulinek
U mnie pierwszy rok tak jest, dlatego wymiękłam... a plagiat jakoś wcześniej sprawdzali i tak
Stary 2010-05-29, 04:07   #2876
mamaszymk
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kejti85 Pokaż wiadomość
A ja zamiast pisać pracę to tu siedzę.. proszę o kopa w tyłek myślałam, że jestem już na finiszu a tu wyskoczyły jeszcze badania i taka moja prośba DZIEWCZYNY
Piszę na temat przemocy w rodzinie i nie bardzo mam wenę, jak się zabrać za te badania. Zdecydowałam, że to ma być ankieta, napisałam metodologię, jakąś tam ankietę na odczepnego, ale dalej jestem w lesie, bo:
- nie wiem jakie cele wyznaczyć
- co ja mam właściwie udowadniać....? Chyba się wzięłam za to od złej strony...
Dwie takie opcje:
- ankieta dla kobiet (czy spotkały się ze zjawiskiem przemocy, jak reagują na nie)
- ankieta dla uczniów liceum (jakie jest ich zapatrywanie na problem , czy ich to dotyczy itd)

Jak myślicie jak się do tego zabrać? która wersja lepsza. nie chcę już tym zamęczać promotora bo na obydwie się zgodził...
Macie jakieś pomysły? Będę wdzięczna, czas mnie goni - w przyszłym tygodniu chciałabym to oddać...
A może... przemoc w oczach (lub doświadczeniach) kobiet i mężczyzn. Czy doświadczali, czym dla nich jest, czy sami byli sprawcami itd. Myslę,że może być ciekawie bo wyniki moga zaskoczyc. Njapewniej w różnorakich badaniach wychodziło, że kobiety są przwaznie ofiarami, a może tobi wyjdzie inaczej. Podział na przemoc fizyczna i psychiczną. Ta praca i taki temat, chcociaż baaaaardzo złożony to świtene pole do popisu i naprwde cikwych odkryć
mamaszymk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-29, 15:05   #2877
c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24
Konto usunięte

Witajcie
Dopisuję się do wątku. We wtorek składam pracę do sekretariatu i jak dobrze pójdzie, to 8 albo 10 czerwca się bronię Zanim mi pozazdrościcie, że tak szybko, małe sprostowanie - jestem rok do tyłu, studia skończyłam w zeszłym roku Tak mi jakoś zeszło Pozdrawiam i życzę powodzenia w pisaniu i obronach

Ps. Teraz mi spędza sen z powiek system antyplagiatowy, bo niby pracę napisałam sama, ale dużo źródeł mam z internetu, w jakimś stopniu sparafrazowanych, wiadomo, ale się boję, pewnie niepotrzebnie.... Ten program w ogóle przeszukuje internet?

Edytowane przez c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24
Czas edycji: 2010-05-29 o 15:07
c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-29, 15:12   #2878
KawaMarcepanowa
Zakorzenienie

też mnie to niepokoi chociaż pisałam sama... ale ten program jest niedoskonały i nie wiadomo co wyjdzie :/

dziewczyny jak robiłyście zdjęcia do dyplomu, to w jakim formacie?
Stary 2010-05-29, 15:20   #2879
dorrotta83
Raczkowanie

[1=c640cdfa886255292692728 c9c3f51a456c1754b_657ce90 228a24;19656911]Witajcie
Dopisuję się do wątku. We wtorek składam pracę do sekretariatu i jak dobrze pójdzie, to 8 albo 10 czerwca się bronię Zanim mi pozazdrościcie, że tak szybko, małe sprostowanie - jestem rok do tyłu, studia skończyłam w zeszłym roku Tak mi jakoś zeszło Pozdrawiam i życzę powodzenia w pisaniu i obronach

Ps. Teraz mi spędza sen z powiek system antyplagiatowy, bo niby pracę napisałam sama, ale dużo źródeł mam z internetu, w jakimś stopniu sparafrazowanych, wiadomo, ale się boję, pewnie niepotrzebnie.... Ten program w ogóle przeszukuje internet?[/QUOTE]
Witam program nie przeszukuje internetu z tego co mi wiadomo(moja przyjaciółka pracuje w dziekanacie), tylko w większości sprawdza czy fragmenty twojej pracy nie pokrywają się z pracami wcześniej złożonymi. Poza tym wystarczy by szyk zdania był ułożony inaczej
Stary 2010-05-29, 15:44   #2880
c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24
Konto usunięte

Cytat:
dziewczyny jak robiłyście zdjęcia do dyplomu, to w jakim formacie?
Nie wiem w jakim, ale jak będziesz robić u fotografa i powiesz, że chcesz do dyplomu i Ci zrobi w odpowiednim formacie

Cytat:
Napisane przez dorrotta83 Pokaż wiadomość
Witam program nie przeszukuje internetu z tego co mi wiadomo(moja przyjaciółka pracuje w dziekanacie), tylko w większości sprawdza czy fragmenty twojej pracy nie pokrywają się z pracami wcześniej złożonymi. Poza tym wystarczy by szyk zdania był ułożony inaczej
No niby, ale ja mam tam całe wyrażenia, albo podpunkty, których się nie da zmienić.

W stylu
Cytat:
Według ustawy formami ochrony zabytków są
...i wypunktowane...

Edytowane przez c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24
Czas edycji: 2010-05-29 o 15:46
c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Studia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości