|
|
#2851 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Praca magisterska - dyskusja
Obiegówka to taka karta gdzie musisz uzyskać pieczątki z bibliotek, że oddałaś wszystkie książki. U mnie wymagano pięczątek z biblioteki głównej oraz mojej wydziałowej, z akademika (nawet jeśli nikt nigdy w nim nie mieszkał), z sekretariatu mojego instytutu i z instytutu wychowania fizycznego. Obiegówka była warunkiem oddania pracy magisterskiej, inaczej by nie przyjeli.
Co do nauki... w sumie czytam swoją pracę bo tylko z niej bedę pytana i powtarzam te zagadnienia z niej, które podał mi promotor. Za wiele już nie mam co się uczyć bo przecież swoją pracę znam... oficjalnie podawanie pytań to niezgodne z prawem ale ja po prostu dostałam info na jakie zagadnienia mam zwrócić uwagę i z tego co wiem tak jest na wielu uczelniach.... u mnie obrona trwa max 15min, krótka, luźna rozmowa w miłej atmosferze.. w końcu im zależy żebyśmy się obronili- to prestiż uczelni i promotora.
|
|
#2852 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, orientuje sie ktoras moze czy mozliwe jest teraz, gdy wniosek z tematem pracy jest w dziekanacie od marca i zapewne dawno zatwierdzony przez dziekana, czy da sie w tym momencie zmienic promotora i temat pracy? albo tylko temat? jest to w ogole mozliwe?
![]() a co do podawania pytan na obrone to ja na obronie licencjatu wiedzialam o co zapyta mnie promotor i recenzent bo obie mi po prostu podaly pytania
|
|
#2853 | ||||
|
Rozeznanie
|
Chii1986, powodzenia i daj znac, jak poszlo
Cytat:
Ona sie waha wlasnie nad podyplomowka, ale skoro nie bedzie nic miala z tego tytulu, to lepiej niech przepracuje 1sem wiecej i bedzie miec tytul mgr. Cytat:
Bibliografia i tym jednym bledem sie nie przejmuj, mi promotor mowil, ze jedynie patrza na ilosc, pobieznie na autorow. Oczywiscie zycze powodzenia i trzymam kciuki Cytat:
Z tym licencjatem, to pytalam, bo koleznka mowi, ze ma tak u siebie na uczelni. A odnośnie dyplomu, to troszke sie zdzwilam, ze to bedzie licencjat, ale pytalam i mi powiedzieli, ze w niektorych krajach Europy nie ma podzialu na wyksz.wyzsze pelne czy niepelne, wiec wystawiaja ten. A w tym kraju, gdzie przebywam, to tak jest, jak mi powiedzieli.. wiec mi to styknie ![]() Cytat:
Ale najlepiej zapytac, moze cos sie da z tym zrobic.Pozdrawiam.
"Nie obchodzi mnie, co o mnie myślicie. Czy mnie lubicie czy nienawidzicie. Czy dla was jestem inna czy może trochę dziwna. Czy jestem naiwna, a może dziecinna. Czy jestem zwykłą lalą czy może myszką szarą. Lecz prawda jest inna, jestem taka jaka według siebie być powinnam..." |
||||
|
|
|
|
#2854 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
To teraz obie będziemy zakuwać Kiedy masz obronę?
|
|
|
#2855 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, powiedzcie mi - czy teoria, że najtrudniej zacząć jest uzasadniona?
![]() bo próbowałam dziś zacząć moją pracę magisterską i nie ma bata, nie wiem jak zacząć... Jak dalej tak pójdzie, to marna moja dola... Pociesza tylko fakt, że jeszcze czasu dużo, ale co z tego jak i tak do połowy czerwca wstęp, 1 i 2 rozdział trzeba oddać
|
|
|
|
|
#2856 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zamierzam sie w tym tygodniu zabrac za czytanie i ewentualna nauke, oby mi sie udalo. Powodzenia w nauce Cytat:
"Nie obchodzi mnie, co o mnie myślicie. Czy mnie lubicie czy nienawidzicie. Czy dla was jestem inna czy może trochę dziwna. Czy jestem naiwna, a może dziecinna. Czy jestem zwykłą lalą czy może myszką szarą. Lecz prawda jest inna, jestem taka jaka według siebie być powinnam..." |
||
|
|
|
|
#2857 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, ale jak już je napisałam, to poleciało z górki![]() Cytat:
![]() Mam wrażenie, że to tak niedługo... heh
|
|
|
#2858 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2859 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny help, bo juz rwe włosy z glowy
przez caly rok promotor nie zglaszal zastrzezen do mojej pracy i eksperymentu, a teraz nagle, miesiac przed, wszystko mu sie nie podoba. napisal mi wlasnie, ze nadal jestem daleko. a juz nie mam czasu, przedluzenie terminu oddania pracy bedzie mnie kosztowac ponad 800zl mysle po prostu o tym dzien i noc. do tego na kazda odp musze czekac ponad tydzien a i tak nie dostaje odpowiedzi na moje pytania. musze przeprowadzic badanie jeszcze raz, ale znow stwierdzil, ze wszystko nie tak, ze to nie wyjdzie, i wymysla. a ja juz nie mam pomyslow co moge zmienic, zero sugestii termin do polowy lipca, jak myslicie, mam szanse zdazyc? czest teoretyczna gotowa, tylko te badania...
|
|
|
|
|
#2860 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2861 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie nie, studiuje prywatnie i wymyslili sobie w tym roku, ze jak sie do polowy lipca nie odda, to trzeba zlozyc wniosek o przedluzenie i placic. i obrona w lutym.
jutro mam spotkanie z promotorem, ale jak znam zycie nie wiele sie zmieni:/ |
|
|
|
|
#2862 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam dylemat jakie kwiaty dać promotorowi i recenzentowi (starsi faceci).... na pewno odpadają czerwone/białe/różowe róże.... kolega dawał pomarańczowe i fajnie to wyglądało... w kwiaciarni pani powiedziała, że muszę sama zadecydować bo dają przeróżne...
|
|
#2863 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja wlasnie planuje zakup dla mojego promotora tulipany zolte, chcialabym sloneczniki, ale nie wiem, czy to dobry pomysl. U mnie na uczelni zbieralismy sie na kwiaty, chociaz wydaje mi sie, aby jednak cos kupic promotorowi od siebie- bo naprawde fajny z niego czlowiek. Nie wiem, co recenzentem. Co myslicie? Dziewczyny, jak tam idzie Wam nauka? Ja dzisiaj zaczelam czytac i podkreslac wazne rzeczy w mojej pracy. Potem zrobie z tego notatki. Zostalo mi jeszcze 1,5rozdzilu do przewertowania, a potem nauka... Pozdrowienia
|
|
|
|
|
#2864 |
|
Przyczajenie
|
Hej Laski
.Dawno mnie tu nie było. Co sądzicie o pracy na temat kobiety w rodzinie, o jej roli itp. Myślicie, ze ten temat jest ok ?? Może znacie jakąś literaturę dotyczącą tego tematu ? Już coś znalazłam, ale jak na razie nie za dużo ;/. Mam problem z tematem, piszę z dziedziny socjologii.
|
|
#2865 |
|
Zakorzenienie
|
a mój promotor nawet nie sprawdził mi pracy, a w pon za tydzień mam złożyć już oprawioną
|
|
|
|
|
#2866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chii a moze storczyk ciety.
|
|
|
#2867 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Eh jak zwykle wyjdzie w praniu, do obrony jeszcze dalekoooo....Cytat:
![]() Ja w pon zanoszę promotorowi wersję ostateczną do zaakceptowania, zobaczymy co powie ![]() A teraz sen z powiek spędza mi ten nieszczęsny system antyplagiatowy, muszę się o to zapytać promotora, bo oczywiście każdy mówi co innego (że trzeba pobrać z dziekanatu/od promotora kod do tego programu, dołączyć do pracy raport z tego co wyjdzie w antyplagiacie)
|
||
|
|
|
|
#2868 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#2869 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki ale już powiedziałam pani z kwiaciarni, że ma sprowadzić mi pomarańczowe róże albo w jakim innym nieromantycznym;-) kolorze.
Ja się niby uczę ale to jest takie uczenie i zerkanie na wizaż zarazem... więc ogólnie mi to nie idzie;-) w poniedziałek wchodzę o 9.00 niech już będzie ten poniedziałek
|
|
#2870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2871 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mojemu promotorowi najprawdopodobniej kupię jakiś dobry trunek
|
|
|
|
|
#2872 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie jeszcze wymyślili wersje elektroniczne pracy, to jest jakaś kpina, jakby mało roboty do tej pory było...
|
|
|
|
|
#2873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki ewulinek
|
|
|
#2874 |
|
Raczkowanie
|
A ja zamiast pisać pracę to tu siedzę.. proszę o kopa w tyłek
myślałam, że jestem już na finiszu a tu wyskoczyły jeszcze badania i taka moja prośba DZIEWCZYNY Piszę na temat przemocy w rodzinie i nie bardzo mam wenę, jak się zabrać za te badania. Zdecydowałam, że to ma być ankieta, napisałam metodologię, jakąś tam ankietę na odczepnego, ale dalej jestem w lesie, bo: - nie wiem jakie cele wyznaczyć - co ja mam właściwie udowadniać....? Chyba się wzięłam za to od złej strony... Dwie takie opcje: - ankieta dla kobiet (czy spotkały się ze zjawiskiem przemocy, jak reagują na nie) - ankieta dla uczniów liceum (jakie jest ich zapatrywanie na problem , czy ich to dotyczy itd) Jak myślicie jak się do tego zabrać? która wersja lepsza. nie chcę już tym zamęczać promotora bo na obydwie się zgodził... Macie jakieś pomysły? Będę wdzięczna, czas mnie goni - w przyszłym tygodniu chciałabym to oddać...
|
|
#2875 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2876 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2877 |
|
Konto usunięte
|
Witajcie
Dopisuję się do wątku. We wtorek składam pracę do sekretariatu i jak dobrze pójdzie, to 8 albo 10 czerwca się bronię Zanim mi pozazdrościcie, że tak szybko, małe sprostowanie - jestem rok do tyłu, studia skończyłam w zeszłym roku Pozdrawiam i życzę powodzenia w pisaniu i obronach Ps. Teraz mi spędza sen z powiek system antyplagiatowy, bo niby pracę napisałam sama, ale dużo źródeł mam z internetu, w jakimś stopniu sparafrazowanych, wiadomo, ale się boję, pewnie niepotrzebnie.... Ten program w ogóle przeszukuje internet? Edytowane przez c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24 Czas edycji: 2010-05-29 o 15:07 |
|
|
|
|
#2878 |
|
Zakorzenienie
|
też mnie to niepokoi chociaż pisałam sama... ale ten program jest niedoskonały i nie wiadomo co wyjdzie :/
dziewczyny jak robiłyście zdjęcia do dyplomu, to w jakim formacie? |
|
|
|
|
#2879 |
|
Raczkowanie
|
[1=c640cdfa886255292692728 c9c3f51a456c1754b_657ce90 228a24;19656911]Witajcie
Dopisuję się do wątku. We wtorek składam pracę do sekretariatu i jak dobrze pójdzie, to 8 albo 10 czerwca się bronię Zanim mi pozazdrościcie, że tak szybko, małe sprostowanie - jestem rok do tyłu, studia skończyłam w zeszłym roku Pozdrawiam i życzę powodzenia w pisaniu i obronach Ps. Teraz mi spędza sen z powiek system antyplagiatowy, bo niby pracę napisałam sama, ale dużo źródeł mam z internetu, w jakimś stopniu sparafrazowanych, wiadomo, ale się boję, pewnie niepotrzebnie.... Ten program w ogóle przeszukuje internet?[/QUOTE] Witam program nie przeszukuje internetu z tego co mi wiadomo(moja przyjaciółka pracuje w dziekanacie ), tylko w większości sprawdza czy fragmenty twojej pracy nie pokrywają się z pracami wcześniej złożonymi. Poza tym wystarczy by szyk zdania był ułożony inaczej
|
|
#2880 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
W stylu Cytat:
Edytowane przez c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24 Czas edycji: 2010-05-29 o 15:46 |
|||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Studia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:48.

przez caly rok promotor nie zglaszal zastrzezen do mojej pracy i eksperymentu, a teraz nagle, miesiac przed, wszystko mu sie nie podoba. napisal mi wlasnie, ze nadal jestem daleko. a juz nie mam czasu, przedluzenie terminu oddania pracy bedzie mnie kosztowac ponad 800zl mysle po prostu o tym dzien i noc. do tego na kazda odp musze czekac ponad tydzien a i tak nie dostaje odpowiedzi na moje pytania. musze przeprowadzic badanie jeszcze raz, ale znow stwierdzil, ze wszystko nie tak, ze to nie wyjdzie, i wymysla. a ja juz nie mam pomyslow co moge zmienic, zero sugestii

Eh jak zwykle wyjdzie w praniu, do obrony jeszcze dalekoooo....