Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.II - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-29, 12:21   #4921
Suszilda
Raczkowanie

GG do Suszilda
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

EveliousesMnie najbardziej Inez, mam nawet znajoma o tym imieniu. Larysa- nie slyszalam nigdy Klasysa owszem ale Larysa nigdy chodz tez ladne.
Suszilda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-29, 12:22   #4922
angelikaw
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Znam jedną Larysę. Ładne, ale ja nie lubię udziwnionych imion. Może dlatego, że sama mam takie 'inne' imię i kiedyś bardzo się go wstydziłam.

Edytowane przez angelikaw
Czas edycji: 2010-05-29 o 12:23
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-29, 13:18   #4923
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
To jak moja bratowa heh...przez 3 miesiące normalnie okres miałą i sobie balowała nieświadoma ciąży. A później ciach prach i matura z brzuszkiem hihi
No wszyscy to byli mega zaskoczyni bo ja to ją wczesniej na oczy nie widziałam
zupelnie jak ja.. tyle ze ja cos podejrzewala i mimo ze dostalam okres robilam testy i co i dupa 5 testow pokazywalo 1 kreche nic nawet cienia niebylo 2 krechy.. ale od 6 tygodnia zaczelam wymiotowac. i mi mama mowila ze jej siostra maial 3 okresy w ciazy i na bank jestem szczegolnie ze mnie wypryszczylo a nigdy nie mialam pryszczy i zrobilam test kolejny juz 6.. no i ten test wykazal ciaze (w 7 tygodniu) ale dla mnie to bylo niemozliwe bo wkoncu dostalam kolejny okres
ale poszlismy do lekarza jakie bylo zdziwienie pana doktora - ktory mowi z na usg nic nie zobaczymy no ale zrobmy.. a tu nam serducho zaczelo bic

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
Ja obliczyłam, że na obu kierunkach mam w czerwcu 9 egzaminów + obrona, ale wcześniej ok. 7 zaliczeń na których muszę być I też nie zamierzam niczego zostawiać na wrzesień (o ile nie trzeba będzie leżeć...), bo co ja potem z tym zrobię..
wspolczuje.. ja jutro mm ostatni zjazd.. 2 ostatnie wpisy.. i potem 11 czerwca jade oddac prace mgr.. i konieccc
trzymam kciuki zeby ci szybko poszlo

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
przy skurczach brzuch byłby twardy jak kamien, na pewno dzidzi się rusza będzie miało teraz coraz mniej miejsca, więc kopniaków będzie coraz mniej i będzie więcej takich "przesuwań" "rozpychań"
dokladnie ja teraz coraz bardziej takie przesowania rozpychania czuje.. jak kopnie to konkretnie ale juz mniej niz np 2 tyg temu.. ostatnie dni to byl szal na kopanie a teraz coraz mniej... ale mocniej no i jak mowilam czestrze przepychanki

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Dfziewczyny troszke się podłamałam Byłam dziś pooglądać wózki i chyba jestem wybredna bo nic oprócz tego Xlandera XA mi się niepodoba a cena jak widac spora http://www.bobowozki.com.pl/product_...4&%3CosCsid%3E
ja tez choruje na xa.. le we wtorek ide obejrzec jeszcze jeden - bebetto model MAGNUM ktory ma wszystkie takie cechy jak xlander a do tego jest tanszy.. nie wiem czy go wezniemy zalezy jak sie go bedzie prowazic... ale ma tez amortyzacje i pompowane kola.. itd.. kolezanka mojej mamy go sprzedje tzn ma sklep z nimi.. jak sie on niesprawdzi to napewno xa.. no i co wazne w tym magnumie mozna wpinac fotelik maxi cosi czyli ten na ktorym nam zalezy...

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2010-05-29 o 13:20
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-29, 13:53   #4924
waniliaania2009
Wtajemniczenie

A My dzis bylismy ogladac wozki. Troszke lipa bo akurat ten ktory mi sie podobal na necie, to nie ma go w zadnym sklepie, i nie moge go zobaczyc jak wyglada na zywo - http://bejbi.eu/sklep/implast-wozek-...is-p-4360.html
Ale w sklepie spodobaly mi sie jeszcze dwa wozki - X-lander XA 2010 http://www.bobowozki.com.pl/product_...4&%3CosCsid%3E
oraz Maxi cossi http://www.bobowozki.com.pl/product_...0&%3CosCsid%3E.
Chcialabym jeszcze zobaczyc ten pierwszy, ale nie wiem gdzie go w Krakowie mozna zobaczyc.
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-29, 13:53   #4925
margolcia10
Przyczajenie

WITAM Was Moje Drogie słonecznie(wkońcu)i cieplutko!

TIFIO mój mały w 21tyg i4dni ważył 455gram także myśle że waga Twojego maluszka jest jak nabardziej w porządku

EVELIOUSES mój typ to Iga i Oktawia,a po za tym kolor włosków przepiękny

Butterfly83 odpoczywaj duzo koniecznie skoro takie zalecenie gina(ja przez pierwsze 3 miechy tez musiałam leżeć jak kłoda niestety nic fajnego,ale to wszystko dla dobra naszych maluszków)

a ja właśnie po 2,5h jeżdzie dotarłam z mężem do tesciówki;oczywiscie po drodze stawalismy 3 razy na siusiui raz na coś "poważniejszego"dob rze że był lasek ufff ;mąz oczywiscie uśmiał się z całej sprawy i stweirdził żebym wiecej jadła truskaweczek heheh ,a ja żeby było lepiej upiłam sobie znowu 2 kg truskawek i wcinam ostro(oi przepysznym obiadku tesciowej nie wspomne)jednym słowem zgaga zapewniona
po za tym musielismy nadrobić około 15 km bo okolice płocka niestety zalane i nie ma przejazdu
mój mąż teraz ciagnie mnie na zakupy do nowo otwartej galerii także idę poszaleć troszkę i odezwę się potem
margolcia10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-29, 14:35   #4926
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość

ja tez choruje na xa.. le we wtorek ide obejrzec jeszcze jeden - bebetto model MAGNUM ktory ma wszystkie takie cechy jak xlander a do tego jest tanszy.. nie wiem czy go wezniemy zalezy jak sie go bedzie prowazic... ale ma tez amortyzacje i pompowane kola.. itd.. kolezanka mojej mamy go sprzedje tzn ma sklep z nimi.. jak sie on niesprawdzi to napewno xa.. no i co wazne w tym magnumie mozna wpinac fotelik maxi cosi czyli ten na ktorym nam zalezy...
To jak obejrzysz to daj znać możne ja tez się zdecyduje choć dużo ich oglądałam i X lander mój faworyt.

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
A My dzis bylismy ogladac wozki. Troszke lipa bo akurat ten ktory mi sie podobal na necie, to nie ma go w zadnym sklepie, i nie moge go zobaczyc jak wyglada na zywo - http://bejbi.eu/sklep/implast-wozek-...is-p-4360.html
Ale w sklepie spodobaly mi sie jeszcze dwa wozki - X-lander XA 2010 http://www.bobowozki.com.pl/product_...4&%3CosCsid%3E
oraz Maxi cossi http://www.bobowozki.com.pl/product_...0&%3CosCsid%3E.
Chcialabym jeszcze zobaczyc ten pierwszy, ale nie wiem gdzie go w Krakowie mozna zobaczyc.
Wszytkie 3 widziałm na żywo X lander numer jeden Maxi cossi 2 a ten pierwszy numer 3 dla mnie za bardzo krowiasty

Dziewczyny pomocy od wczoraj czuje coś dziwnego w podbrzuszu takie pieczenie wiec wydaj mi się z e pęcherz ale sikaniu nie boli mnie ani nei piecze. Brałam kiedyś Furosept URO przepisany przed Dr ginekolog czy myślicie że powinnam wziąć bez konsultacji z lekarzem to jest żurawika ????
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-29, 14:38   #4927
martucha84
Zakorzenienie

Ilona no xa oj tez zdecydowanie ale ten bebetto magnum kosztuje tysiac a z opisu ma wsyztko tak jak xa.. wiec wole sprawdzic niz placic 600 zl wiecej... i sie grysc. szczegolnie ze ta jak mowie mozna montowac do niego maxi cosi.. ale jesli sie okaze ze cos jest nie tak to poostajemy przy xa...

a co do zurawitu mysle ze mozesz i lekarz profilaktycznie kazal zuravit.. wiec nie powinno zaszkodzic..
Stary 2010-05-29, 14:48   #4928
waniliaania2009
Wtajemniczenie

a czy nie wydaje sie wam ze X lander ma mala gondolke? Ogolnie wyglada super i chyba sie na niego zdecydujemy, chce zobaczyc jeszcze tego Implast border SD, aby juz byc pewna. Napewno z tych dwoch ktorys wybiore. Jeszcze w X-lander nie da sie zmienic w spacerowce siedziska w innym kierunku ;( Ale wozek rzeczewiscie mniejszy od Implasta Bordera wiec pewnie ltwiej go wsadzic do bagaznika.
Bo Maxi Cossi to drogi 3 tysiace kosztuje ;( chociaz jest super.

Edytowane przez waniliaania2009
Czas edycji: 2010-05-29 o 17:43
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-29, 14:55   #4929
pandziolka
Raczkowanie

Cytat:
ide dzis wieczorem na koncert Iry ale sie wyszaleje

ale Ci zazdroszczę uwielbiam irę

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Eveliouses Pokaż wiadomość
Tak jak nie miałam pomysłu na imię dla dziewczynki tak od wczoraj jest kilka opcji:
KARINA
IVETTA
INGA
INEZ
IGA
KAMILA
LARYSA
OKTAWIA
jak dla mnie zdecydowanie Karinka
pandziolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-29, 14:57   #4930
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
a czy nie wydaje sie wam ze X lander ma mala gondolke? Ogolnie wyglada super i chyba sie na niego zdecydujemy, chce zobaczyc jeszcze tego Implast border SD, aby juz byc pewna. Napewno z tych dwoch ktorys wybiore.
Bo Maxi Cossi to drogi 3 tysiace kosztuje ;( chociaz jest super.
tak podobno ma mniejsza.. tyle ze jak ja urodze w sierpniu to gondolka posluzy mi z 5 miesiacy? nie wiem max 5 bo potem dziecko raczej nie bedzie chcialo lezec (z tego co czytalam na roznych forach i w wypowiedziech mamus) wiec max do grudnia -stycznia... wiec nasze typowe zimy styczen luty bedzie juz w siedzisku gdzie jest wiecej miejsca..

Cytat:
Napisane przez pandziolka Pokaż wiadomość
ja tez a na 20 koncert
Stary 2010-05-29, 15:14   #4931
pandziolka
Raczkowanie

niesamowicie ciężko Was nadrobić po dłuższej nieobecności...czytam i czytam,a końca nie widać...mam nadzieję,że mnie nie wyrzucicie?

co do angielskiej opieki zdrowotnej to ja nie mam słów.powiedziałam mojej położnej o strasznym bólu nerki (który "na szczęście" dopadł mnie w Polsce),a ona,że to normalne w ciąży.spuchnięte nogi? - standard.pytam kiedy będę miała test na glukozę,a ona do mnie - a po co?

ale na szczęście już niedługo i będę z powrotem w Polsce to wtedy zrobię sobie te badania.przede mną jeszcze tylko 3 tygodnie pracy od 17 czerwca idę na urlop macierzyński i jadę do Polski.mój tż zostaje jeszcze m-c tutaj...nie wiem czy wytrzymam tyle bez niego.od 3 lat jesteśmy ze sobą prawie non stop,więc takie rozstanie to niezła próba...

Wasze brzuszki są piękne.mój też dzisiaj jakoś tak się ładnie ułożył i jak zobaczyłam go w lustrze rano to sama się śmiałam z siebie.niezły bębenek ,ale o dziwo! bardzo się sobie podobam w tym stanie.i nawet teksty mojej mamy nie mogą wyprowadzić mnie z równowagi (bo wg niej, moja siostra ma taką małą piłeczkę,a ja już niezły bęben,a ona ma termin na lipiec).ale dla mnie najważniejsze jest to,że Wojtuś jest zdrowy i czuję go codziennie.a mojemu tż brzunio bardzo się podoba

miłego weekendu dziewuszki.ja lecę robić gołąbki.
a w poniedziałek mamy drugą rocznicę ślubu... ale ten czas leci...
pandziolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-29, 18:09   #4932
anilkadro
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Butterfly83 Pokaż wiadomość
Dzieczyny czy któraś tak miała że TP na podstawie OM różnił sie od TP na podstaie rozwoju dziecka ??
To który jest aktualny
Na wydruku z USG jest napisane TP 22.09 a nie 3.10
Mi wg OM wychodzi 30.08 a wg USG 13.09. Czyli dokładnie 2 tygodnie różnicy. Wg.mnie dużo, ale lekarka powiedziała żeby sie trzymać tego terminu z USG. Tygodnie dalej liczę od miesiączki. Trudno najwyżej moja ciąża wyniesie 42 tygodnie Prawie jak u słoni
anilkadro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-29, 18:12   #4933
kliwia
Zakorzenienie

ciąża słonia trwa do 24 miesięcy
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-29, 18:50   #4934
martucha84
Zakorzenienie

a mi z koncertu IRY wyszly nici... jestem smutna..
poszlismy z mezem do kosciola bo nasz swiadek chrzcil core i chcielismy sie pomodlic w intencji malej.. no i zaczal mnie bolec brzuch mocno twardnial i jakby ciagnal w dol... mialam juz tak i lekarz kazal lezec brac nospe i przejdzie... (jak nie przejdzie to dzwonic)
no i po mszy poszlismy do domku i lezalam i jest lepiej.. ale... tz se boi i powiedzial ze zostajemy...
troche jestem zla ale z drugiej strony dzidziolek wazniejszy...
Stary 2010-05-29, 18:56   #4935
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Współczuję Sama uwielbiam Irę i zrobiłabym wszystko, żeby być na koncercie. Ale masz rację, maleństwo najważniejsze, więc leż i wypoczywaj
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-29, 19:29   #4936
kliwia7
Raczkowanie

Ale dzisiaj cicho na wątku,chyba wszystkie dziewczyny pucują domki.

martucha84, nie smuć się ,jeszcze na nie jednym koncercie z dzieciaczkiem poszalejecie.Najgorsze to jak się człowiek nastawi,a póżniej nici z planów .
kliwia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-29, 19:47   #4937
martucha84
Zakorzenienie

bordowa kliwia7 dokladnie tak... dziecko najwazniejsze a koncert jeszcze nie jeden przed nami... jeszcze jakbym miala kupione bilety albo cos.. a to taki mial byc plenerowy otwarty wiec trudno...
Stary 2010-05-29, 19:54   #4938
szokoladka74
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Angelika16 Pokaż wiadomość
Ja was musze Kobietki bardzo przeprosić, bo na prawde ciężko was nadrobić, w jeden dzien tyle stron napisałyscie ze szok, ale czytam was zacięcie, mój Mężus sie smieje ze mnie, ze tylko jak mam wolną chwilke to Wizaz jest podstawą hihi.y
No też to mam... czytam już 3 dzień z rzędu...
Ale to fajnie, że coś się dzieje i same dobre wieści

Po kolei skomentuję co spamiętałam (wybaczcie jeśli coś pokręciłam)

Matrucha
- pokoik wyszedł świetnie ! Dobre nasycenie tła, do tak małego pokoiku, nalepki ok ( misiu mnie rozbroił) , szkoda tylko,że zupełnie nie adekwatna wielkość do reklamy na all.
Najważniejsze,że ładnie wyszło i zachęcam wszystkie ( zwłaszcza Niuniu),żeby spróbować.

Zuziczko, bardzo się cieszę na twojego synka ( nie martw się, skleroza mija jak tylko zaczniesz sypiać przy dziecku po 5 godzin pod rząd, hehe, bo organizm wtedy myśli,że wypoczął i mu lepiej idzie myślenie )

Evelinous- włoski masz cudne , cała jesteś fajna, bo nie czuję w twoich wypowiedziach strasznych kompleksów ( a przecież każda ma) i na wszystko masz lekki luz. Tak trzymaj !

cdn...

http://www.suwaczki.com/tickers/n59yhdgemrlojvrp.png

Edytowane przez szokoladka74
Czas edycji: 2010-05-29 o 22:41
szokoladka74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-29, 20:03   #4939
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szokoladka74 Pokaż wiadomość

Matrucha
- pokoik wyszedł świetnie ! Dobre nasycenie tła, do tak małego pokoiku, nalepki ok ( misiu mnie rozbroił) , szkoda tylko,że zupełnie nie adekwatna wielkość do reklamy na all.
Najważniejsze,że ładnie wyszło i zachęcam wszystkie ( zwłaszcza Niuniu),żeby spróbować.
o boska TY Twoje slowa to miod na moje uszy.. albo oczy;D dzieki Twojej inspiracji powstal ten pokoj wiec tymbardziej mi milo
dlatego BARDZOOOOO dziekuje za pokazanie Twojego dziela i tak mila ocene naprawde
Stary 2010-05-29, 20:29   #4940
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
poszlismy z mezem do kosciola bo nasz swiadek chrzcil core i chcielismy sie pomodlic w intencji malej.. no i zaczal mnie bolec brzuch mocno twardnial i jakby ciagnal w dol... mialam juz tak i lekarz kazal lezec brac nospe i przejdzie... (jak nie przejdzie to dzwonic)
no i po mszy poszlismy do domku i lezalam i jest lepiej.. ale... tz se boi i powiedzial ze zostajemy...
troche jestem zla ale z drugiej strony dzidziolek wazniejszy...
no pewnie ze dzidzius wazniejszy a w zamian jest koncert edzi górniak na polsacie
ja tam ogladam i podoba mi się

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-29, 20:30   #4941
Ray
Zakorzenienie

hello ciezarowki

z tym imieniem to na prawde niezla farsa Oktawia tez mi sie bardzo podoba imie moj maz znow kreci nosem brrr... spodobalo mi sie Helenka ale to juz jak powiedzialam w rodzinie to poparzyli jak bym miala dziecku krzywde wyrzadzic poki co stanelo na Kinga wiec poki co bedzie mala Kinia
nie ukrywam ze najladniej do naszego nazwiska brzmi Zuzanna .. ale teraz tyle tych Zuzi ;/
no nie wiem.. serio bede chyba wybierac na porodowce

ja mam dow as pytanie ez czy w ciazy macie jakies stany lekowe jakies napady strachu itp??? zastanwialam sie czy jestem przemeczona ostatnimi stresami czy hormony tam mi wala na glowe..
ciagle chodze jak bym sie czegos bala...
do tego nie moge znalesc mojej obraczki zapewne gdzies polozylam i nie pamietam w ktore miejsce, przeszukalam te co najczesciej klade jak kremuje rece ale nie ma martwie sie... bo podobno to zly znak, jeszcze tydzien temu sily mi sie zeby ( pewnie dlatego ze mnie bola czesto) i ze to tez zly znak... niby nie wierze w zabobony ale chodze jakas taka przestraszona, czarnowidztwo mi sie zalacza....
tez tak macie?

Edytowane przez Ray
Czas edycji: 2010-05-29 o 20:31
Ray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-29, 20:52   #4942
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
hello ciezarowki

z tym imieniem to na prawde niezla farsa Oktawia tez mi sie bardzo podoba imie moj maz znow kreci nosem brrr... spodobalo mi sie Helenka ale to juz jak powiedzialam w rodzinie to poparzyli jak bym miala dziecku krzywde wyrzadzic poki co stanelo na Kinga wiec poki co bedzie mala Kinia
nie ukrywam ze najladniej do naszego nazwiska brzmi Zuzanna .. ale teraz tyle tych Zuzi ;/
no nie wiem.. serio bede chyba wybierac na porodowce

ja mam dow as pytanie ez czy w ciazy macie jakies stany lekowe jakies napady strachu itp??? zastanwialam sie czy jestem przemeczona ostatnimi stresami czy hormony tam mi wala na glowe..
ciagle chodze jak bym sie czegos bala...
do tego nie moge znalesc mojej obraczki zapewne gdzies polozylam i nie pamietam w ktore miejsce, przeszukalam te co najczesciej klade jak kremuje rece ale nie ma martwie sie... bo podobno to zly znak, jeszcze tydzien temu sily mi sie zeby ( pewnie dlatego ze mnie bola czesto) i ze to tez zly znak... niby nie wierze w zabobony ale chodze jakas taka przestraszona, czarnowidztwo mi sie zalacza....
tez tak macie?
ja tak mam z tymi lekami, tylko ja bardziej boje sie ze zostane z dzieckiem sama ze kiedys ze rozwiode sie z mezem, bez srodków do zycia!!! ale to chyba jeszcze leki po strasznych kłotniach jakie odbywaly sie rok temu kiedy to koledzy i wyjscia byly najwazniejsze poprostu stracilam wtedy poczucie bezpieczenstwa i nie iem czy mozna je odbudowac tak poprostu teraz jest dobrze ale siedzi to we mnie...

a co do obraczki to ja nie wierze przesady, uwazam ze na gorze gdzies to jest zapisane i tak juz musi byc... napewno się znajdzie w najblizszym czasie!!!

OLA 6.10.2010
Stary 2010-05-29, 21:08   #4943
majka59
Raczkowanie

a ja boje sie ze malenstwo bedzie chore,albo ze nie dam rady sobie po porodzie dopadnie mnie depresja poporodowa i nie bede potrafila cieszyc sie dzidzia-mimo ze teraz tak bardzo czekam az sie urodzi.Wynika z tego ze chyba kazda z nas ma jakies leki,i recepta tylko jedna-nie martwic sie na zapas
majka59 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-29, 21:16   #4944
szokoladka74
Raczkowanie

cd.
Weronisiu- zazdrościłam ci wycieczki ( ja w tym czasie zwiedzałam szpital przecież). Bardzo mi się podobały twoje pociechy ( jakie duże dzieci !!) i od razu pomyślałam,że jak bym zaczęła po ślubie zaraz, to moje też by już takie były.
Ale co tam. Fajna architektura ( mur pruski w kamieniczkach- super) i fajna radosna twoja buzia ( nie widać ciąży w tych ciuszkach, więc proszę następne zdjęcia z wyeksponowanym dzidziusiem pokazać !!! )
A tak na marginesie- ile u ciebie kosztuje ten Loreal sublime ?

Bordowa- buziaki dla córci Nie martw się cukrem, ciąża jest bardziej "wymagająca", ale wszystkie rodziły zdrowe,śliczne dzieci .

Pomi- dobrze,że już w domku. Teraz już żadnych przygód szpitalnych, oszczędzaj się, chuchaj i dmuchaj

Ray, Co u ciebie, jak dzidzia?, bo nie doczytałam,żebyś się ostatnio pojawiła (czy dove już komuś posłałaś, pewnie za późno pytam)

Czekoladowa-
nie przejmuj się mężem, oni wszyscy muszą dojrzewać do odpowiedzialności, małżeństwa, obowiązków, miłości . Ale jak widać na załączonym obrazku -przykład Misqi, dla której osobne - wszystko może się dobrze skończyć, może wystarczy poczekać

Aneczka- nalepiaj kochana, nalepiaj ! Fajny pokoik będzie i oryginalny

Suszilda- witaj Z twoich typów imion bardzo mi się podoba Aron i Nataniel

Nicoll- to tragiczne samopoczucie, po którym się wylegiwałam w szpitalu to oczywiście Fenoterol. Dobiła mnie dawka 8 x 1/2, ale mniejsze nie niwelowały skurczów. Teraz biorę jego odpowiednik (gynipral), który nie daje tylu skutków ciśnieniowych i sercowych. Tyle,że w Czechach i dość drogi.
Mpik82- imię Milenka bardzo mi się podoba, sama się zastanawiałam nad nim, ale mąż mnie przegłosował
Enis- Ignaś-ślicznie, niebanalnie, nie oklepalnie

Zuziczko- niech ta twoja babcia nie jeżdzi już na rowerze !!!
Niko a jak tam twoja babcia, już lepiej?
Niezłe macie te BABCIE

Kliwia- miałaś super poród , skręca mnie z zazdrości ( mój pierwszy dwa dni , koło 30 godzin...)

Witam nowe mamusie. Nie damy się ! w kupie siła !
-------------------------------------------------------------------
Wybacz Ray, już cię doczytałam to przez e zmiany hormonalne, hehe

http://www.suwaczki.com/tickers/n59yhdgemrlojvrp.png

Edytowane przez szokoladka74
Czas edycji: 2010-05-29 o 21:18
szokoladka74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 07:00   #4945
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

hej kobitki

Boże znowu boli mnie głowa.... szału można dostać

hehe a wczoraj w nocy mały z brzuszka bił się z kotem kot leżał na mnie, tak, że łapy na mój brzuch zachodziły i mały kopnąl... zwierz wstał i patrzy na brzuch podszedł i pyk łapą w brzucha... chwila ciszy i czuję, że mały oddaje, a kot cały czas łapą na brzuchu więc czuł to i znów to samo i tak kilka razy

uśmiałam się i już nawet zapomniałam wtedy o bólu głowy

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 08:09   #4946
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
a czy nie wydaje sie wam ze X lander ma mala gondolke?
No jakiejś ogromniej to on nie ma ale myślę że ma wystarczającą tym bardziej że w gondoli za długo się dzidzie nei wozi i spokojnie wystarcza. Ja pytałam mam które użytkują i s a bardzo zadowolone. A ta gondola taka zgrabna bardzo

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość

ja mam dow as pytanie ez czy w ciazy macie jakies stany lekowe jakies napady strachu itp???
Ja mam i to konkretne. Boję sie brać prysznic bo cały czas mi się wydaje że się przewrócę i wypadnę z wanny i az mnie trzęsie. No i zaczęłam się bać prowadzić auto cały czas myślę o wypadku

My dziś ze znajomymi jedziemy do doliny bętkowskiej na grilla o ile sie z Krakowie nei rozpada ... tak mi chodzi po głowie kiełbaska z grilla od kilku dni że już się nie mogę doczekać
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 08:23   #4947
falbala
Raczkowanie

hej dziewczyny a ja zadzwoniłam do pracy i powiedziałam, że przez tydzien mnie nie bedzie.. jutro ide wysepic zwolnienie od lekarza. Normalnie juz nie dawałam rady, 8h na stojąco, nogi mi puchły jak balony, kregosłup bolał a brzuch jak by ciągnąl ku dołowi.. a moja położna, że to normalne i do gina mnie nie wysle nawet na mały przegląd.. nie wspominając juz o infekcji, która mnie męczy od kilku tyg MASAKRA!!!

na szczescie za 4 tyg (niecałe) bede juz w pl to "obskocze" lekarzy i moze sie wreszcie wyluzuje, bo sama mysl o szkockiej słuzbie zdrowia, doprowadza mnie do palpitacji! ;(

ale sie wam wyzliłam .. kurcze sorrki, że tak z samego rana..
falbala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 09:41   #4948
Eveliouses
Raczkowanie

[QUOTE=kliwia7;19652131]Dzień dobry,wszystkim
Eveliouses,kolorek piękny,a jakie włosy błyszczące.
Z imion to (oczywiście)KARINA-naj,jeszczeINGA mi się podoba.

Cytat:
Napisane przez Angelika16 Pokaż wiadomość
Evoliouses super ten kolorek, odważny
Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość
hej
ale wy lecicie jak z torpedy z tymi postami i jak za wami nadarzyć
Eveliouses na pewno jakieś imię wybierzesz grunt,aby tobie się podobało,bo ja powiem szczerze,ze dla mnie to imiona nie przemawiają,ja raczej za takimi naszymi jestem i jedynie z tego moze być Kamila,ale ty sama musisz wybra

pozdrawiam miłego dzionka życzę
Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Eveliouses jakbym miała do wyboru,któreś z tych imion to albo Kamila ,albo Iga.

Od środy mam strasznego lenia....Totalnie nic mi się nie chce.Pomocy
Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
no ja właśnie zauważyłam, że to babki są mniej wyrozumiałe, a wykładowcy trochę bardziej idą teraz na rękę
Eveliouses, chyba żadne nie jest tak zupełnie w moim typie, ale całkiem fajnie brzmią Iga, Oktawia i Kamila Moi rodzice mają nawet małą sąsiadeczkę Igę i bardzo pasuje do takiej małej dziewczynki
A z tymi skojarzeniami z samochodem to głupia sprawa.. mi się ogromnie podoba Felicja, ale mojemu mężowi z czym się oczywiście kojarzy?
PS. Kolorek wyszedł cudny!

Eveli jak dla mnie to tylko pasuje Kamila, bo ja nie lubię takich dziwnych imon, dorosłym mogą się podobac, ale dzieci potrafią być bardzo okrutne i wolałabym oszczędzić swojemu niepotrzebnych stresów ale to Twój wybór
Cytat:
Napisane przez Suszilda Pokaż wiadomość
EveliousesMnie najbardziej Inez, mam nawet znajoma o tym imieniu. Larysa- nie slyszalam nigdy Klasysa owszem ale Larysa nigdy chodz tez ladne.
[QUOTE=margolcia10;1965674 3]WITAM Was Moje Drogie słonecznie(wkońcu)i cieplutko!
EVELIOUSES mój typ to Iga i Oktawia,a po za tym kolor włosków przepiękny

Cytat:
Napisane przez pandziolka Pokaż wiadomość
jak dla mnie zdecydowanie Karinka
Cytat:
Napisane przez szokoladka74 Pokaż wiadomość
No też to mam... czytam już 3 dzień z rzędu...
Ale to fajnie, że coś się dzieje i same dobre wieści

Po kolei skomentuję co spamiętałam (wybaczcie jeśli coś pokręciłam)

Evelinous- włoski masz cudne , cała jesteś fajna, bo nie czuję w twoich wypowiedziach strasznych kompleksów ( a przecież każda ma) i na wszystko masz lekki luz. Tak trzymaj !

cdn...
no KOCHANE....przede wszystkim bardzo bardzo bardzo dziękuję za czynny udział w opiniowaniu moich typów imion naprawdę fajnie to wyszło i za każdą opinię
a co do włosków to nie spodziewałam się aż takich komplementów
fakt faktem,że mi sie też podobają tym bardziej ,że to tylko henna ziołowa i tak naprawdę nie wiedziałam czego się spodziewaća tu taki miły zonk hehe
buziole dla Was wszystkich a co do imion to narazie ranking wygląda tak:
1,KAMILA 6 GŁOSÓW

2,KARINA I OKTAWIA PO 4 GŁOSY

3,INGA I IGA PO 3 GŁ.

4,LARYSA 2 GŁ

5,INEZ 1 GŁ.

wiem,że niektóre pisały,ze dziwne te imiona ale własnie tak bym chciała,zeby mała miała takie śliczne,niebanalne i nie oklepane imię
a wtedy gdy ja byłam mała to Ewelina też było bardzoooo mało znane bo na całą naszą dużą szkołę to były 2!!!!ja i taka kumpelka z klasy c hihihihi a w przedszkolu ani jednej Ewelinki i choć wtedy może nie zawsze mi się to podobało to już troszkę później doceniłam,że mam takie troszkę inne imiębo nawet teraz nie spotykam często w życiu Ewelin
i może dlatego też tak chcę dla małej??!!niewiem,teraz jest tyle "dziwnych"imion,że w sumie to chyba dla każdej z nas co innego moze być niefajne,no nie?np.mi się nie podobają Sandry,Sabriny,Jessiki,:n ie:
a teraz dużo kumpelek tak dało swoim pociechom,no i nieśmiertelne Zuzie,Majki i Julki-podobają mi się te imiona,ale zbyt "na czasie "teraz
dobra już nie truję,bo się rozpisałam już,że ho ho i zaraz dostanę ochrzan od kogośże za dużo na jeden temat hihihihihiihhi
nie no spoko laski,wyraziłyście swoje opinie a ja chciałam się troszkę wytłumaczyc czemu takie ''inne''imionka mi się podobają
jezeli jeszcze będą jakieś głosy to odświeżymy mój ranking
a narazie życze miłej niedzielki i słoneeeecznej przede wszystkim

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

acha KLIWIA co do błyszczących włosków, to kupilam sobie z oriflame serum do końcówek i ostatnio na tym prostowałm włoski bo brakło w domu jedwabiu z joanny i wyszło nawet fajnie.

: jupi::j upi:
http://www.suwaczki.com/tickers/qq87i09k53acoskv.png

PROSZĘ ZOBACZ I PODPISZ SIĘ
http://uniteddogs.com/stopkillingdogs
Eveliouses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 09:51   #4949
angelikaw
Zakorzenienie

czeeeeść Ale dziś ślicznie na dworze... i cieplutko

Miłego dnia!
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 10:04   #4950
elenka1
Rozeznanie

Misqa niezła zabawa z tym kocurem

co do imion to ja nadal mam dylemat czy Róża czy Inga czy Kalina czy Laura
najbardziej podoba mi sie Inga ale prawdopodobnie brat mojego Tz da Iga a jego zona rodzi msc przed nami takze chyba odpadnie bo bardzo podobne te imiona

Eveliouses jak czytam Twoje posty to wydaje mi się ze jestes mega optymistką, cieszącą się kazdą chwilą cały czas z Twoich postów bije radość

Moj Tz dzisiaj w szkole ostatnio troche sie dochodzimy, obiecuje duzooo ale niestety szybko o obietnicach zapomina takze zdana dzisiaj jestem na nudę

OLA 6.10.2010
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości