|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4891 |
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Andżelka brzusio fajny i myślę,że w sam raz,taka kochana piłeczka
![]() RAY imię Oktawia jest przesliczne!!Sama mam taką opcję przy dziewczynce.Miałam kiedyś sąsiada Oktawiana -mmmm ale ciacho z niego było ![]() Tak jak nie miałam pomysłu na imię dla dziewczynki tak od wczoraj jest kilka opcji: KARINA IVETTA INGA INEZ IGA KAMILA LARYSA OKTAWIA a chłopak to wiadomo RADOSŁAW BARTOSZ Jak macie chwilkę to piszcie które z dziewczęcych imion wam się podoba,zrobie sobie ranking ![]()
RADUŚ JUŻ Z NAMI!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/qq87i09k53acoskv.png PROSZĘ ZOBACZ I PODPISZ SIĘ http://uniteddogs.com/stopkillingdogs |
![]() ![]() |
![]() |
#4892 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Wcina mi posty cały czas, to chyba wina mojego iPlusa
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4893 |
Raczkowanie
|
MISQA hehe a nie mówiłam
![]() fajnie,że pogadaliscie i doszliście do jakiegos porozumienia,widac nasze kciuki pomogły !!!HURRRA ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- a co do rudych wlosków to wyszły fenomenalnie i to henną ![]() ![]()
RADUŚ JUŻ Z NAMI!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/qq87i09k53acoskv.png PROSZĘ ZOBACZ I PODPISZ SIĘ http://uniteddogs.com/stopkillingdogs |
![]() ![]() |
![]() |
#4894 |
Zakorzenienie
|
THX
![]() a z imion podobają mi się: KARINA KAMILA
#4895 |
Rozeznanie
|
Inga
#4896 |
Raczkowanie
|
a to włoski
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4897 |
Zadomowienie
|
Pomi, dobra robota z tą listą
![]() ![]() Eveliouses, co do imion, to: KARINA - ![]() IVETTA - nie ma chyba takiego imienia. Przez "w", tak, ale nie przez "v" -nie sądzę. Poza tym ![]() INGA - no, powiedzmy ![]() INEZ - znam tylko firmę krawicką o takiej nazwie ![]() IGA - ![]() KAMILA - ![]() LARYSA - zdecydowanie ![]() OKTAWIA - ![]() ![]() Ogólnie, to widzę, że preferujesz dość nietypowe imiona dla dziewczynki ![]() ![]() Ja mam na odwrót ![]() ![]() A włoski super ^^ Faktycznie, ładny balejaż ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdwn15x5fj0dze.png http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd73sb8eg8gpzu.png Edytowane przez ycnan Czas edycji: 2010-05-28 o 20:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#4898 |
Zakorzenienie
|
#4899 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny,kochane moje,dziękuje za tak czynny udział w rankingu imion!!!!
a za komplementy po stokroć dziexxxxxx ![]() YCNAN masz rację,nietypowe te babskie imiona ale to chyba dlatego,ze długoooo nic nie mogłam wymyślić,nic mi się nie podobało niestety i jak już zaczęłam szukac to takie,zeby inne były hihihi a męskie to od zarania dziejów miałam BARTOSZA i RADKA ![]() a co do Ivetty to własnie ostatnio tak widziałam babkę w TV podpisaną !!!własnie przez ''v'' ![]() fajnie,ze piszecie swoje zdania na temat tych imion,dzieki raz jeszcze mam taki zeszycik i robie tu kropeczki przy imionach ,które typujecie i narazie prowadzi.....albo ciiiiii nic nie powiem,zobaczymy co reszta napisze ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4900 |
Raczkowanie
|
mi sie podoba oktawia
![]() ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- ciekawe co u czarnaelizabeth, dawno jej nie było, wiecie cos moze? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4901 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj byłam na wizycie i niestety znowu pępowina miedzy nóżkami
![]() Dziecko waży 613g ![]() Niestety jest rozwarcie musze wiecej leżec , łożyskona scianie przedniej. ---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- http://mediweb.pl/interactive/calc25.php Na tej stronce można obliczyć wiek płody na podstawie wymiarów. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4902 |
Wtajemniczenie
|
A ja od dwoch dni mam takei dziwne uczucie. Nie sa to kopniaki bo je czuje juz od dawna ale jakis dziwny ruch- zastanawiam sie czy to nie jakies lekkie skorcze- a moze obracanie dzidziusia albo czkawka???. Takie dziwne uczucie na samiutkim dole.
Poza tym nic mnie nie boli i dobrze sie czuje, wiec moze to nie skorcze...juz sama nie wiem ale panikuje sobie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4903 |
Zadomowienie
|
Butterfly83, może następnym razem dzieciaczek tą pępowinę zabierze
![]() ![]() waniliaania2009, jeśli czujesz ruch, to nie są to skurcze ![]() W każdym razie, nie masz się czym martwić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4904 |
Wtajemniczenie
|
waniliaania2009, popieram ycan
![]() ![]() ![]() Edytowane przez bordowa Czas edycji: 2010-05-29 o 08:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#4905 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ide dzis wieczorem na koncert Iry ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4906 |
Raczkowanie
|
Dzieczyny czy któraś tak miała że TP na podstawie OM różnił sie od TP na podstaie rozwoju dziecka ??
To który jest aktualny ![]() Na wydruku z USG jest napisane TP 22.09 a nie 3.10 |
![]() ![]() |
![]() |
#4907 |
Zakorzenienie
|
Evoliouses kolorek czadowy
![]() ![]() ![]() Zawsze mi się takie zdecydowane kolory podobają u kobiet. Ale bardziej czerwienie intensywne, wiśnie, burgundy. Ja kiedyś miałam burgund i dobrze się czułam, ale po dwóch latach odfarbiłam się znowu na blond, bo mąz woli mnie w naturze ![]() Ja się wybieram w przyszłym tygodniu na pasemka. Zawsze robię takie jak w moim avatarku blond z brązem. |
![]() ![]() |
![]() |
#4908 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() wiec spokojnie lekarze bardziej patrza na rozwoj dziecka (z mojej wiedzy tak wynika) bo nie zawsze owulka jest tak jak "zwykle" wiec do zaplodnienia moglo dosjc pozniej albo wczesniej.. no albo tak jak ja mialam okres a bylam w ciazy...
![]() ![]() |
![]() |
#4909 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Też lubię takie kolorki, ale to musi pasować do twarzy, no i do charakteru, bo nie każdej kobiecie ładnie w czerwieni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4910 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Lekarz powiedział, że wahania do 2 tyg. są normalne.
![]() |
#4911 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry,wszystkim
![]() ![]() ![]() Eveliouses,kolorek piękny,a jakie włosy błyszczące ![]() Z imion to (oczywiście)KARINA-naj,jeszczeINGA mi się podoba. Butterfly83,no szkoda że się nie ujawniło ![]() ![]() ![]() Co do wielkości dziecka,to każde dziecko też rozwija się w swoim tempie.To że teraz zrobiło duży skok nie znaczy ani tego że urodzi się olbrzym,ani tego że TP na pewno się przesunie.Bo póżniej wcale nie musi tak dużo urosnąć i na następnym USG wymiary mogą z OM tygodniami się wyrównać.Tak samo,jak dziecko teraz "za małe"-póżniej może nadrobić.A nawet jak różnica się utrzyma,to nie świadczy o niczym złym.Po prostu przesunie się TP.My przecież też różnie rośniemy i tyjemy w życiu,mamy różne proporcje ciała.To nie inkubacja kurcząt że wszystkie muszą być prawie identyczne ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kliwia7 Czas edycji: 2010-05-29 o 09:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#4912 |
Raczkowanie
|
Ja was musze Kobietki bardzo przeprosić, bo na prawde ciężko was nadrobić, w jeden dzien tyle stron napisałyscie ze szok, ale czytam was zacięcie, mój Mężus sie smieje ze mnie, ze tylko jak mam wolną chwilke to Wizaz jest podstawą hihi. Ja od trzech dni na sniadanko wcinam paste jajeczną hihi, tak mi sie wkręciło
![]() Widziałam na liście coraz więcej kobietek ma już imiona ![]() ![]() ![]() Evoliouses super ten kolorek, odważny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4913 |
Zakorzenienie
|
hej
ale wy lecicie jak z torpedy z tymi postami i jak za wami nadarzyć ![]() Eveliouses na pewno jakieś imię wybierzesz grunt,aby tobie się podobało,bo ja powiem szczerze,ze dla mnie to imiona nie przemawiają,ja raczej za takimi naszymi jestem i jedynie z tego moze być Kamila,ale ty sama musisz wybrać wy tak na wage dzieci nie patrzcie,bo kazde rozwija się oinaczej i nie urodzimy kloca ![]() ![]() pozdrawiam miłego dzionka życzę
![]() |
#4914 |
Zadomowienie
|
Eveliouses jakbym miała do wyboru,któreś z tych imion to albo Kamila ,albo Iga.
Od środy mam strasznego lenia....Totalnie nic mi się nie chce.Pomocy ![]()
#4915 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No wszyscy to byli mega zaskoczyni bo ja to ją wczesniej na oczy nie widziałam ![]() Ja se dopiero śniadanko wtryniam..chlebik razowy z serkiem żółtym.. a do tego herbatka z miodem z pasieki dziedka ![]() Z rana domek posprzątałam i teraz mam luzik bo mały śpi ![]() A upiekłam moją ulubioną kapratke, tylko nie miałm papieru śniadaniowego ani foli alumniniowej w domku i położyłam na spód papier do drukarki..i tu zrobiłam błąd.... Nie chce się odlepić ![]() ![]() Odkleja się z ciastem...buuu...... ![]() Mam wrażenie w ciągu ostatniego tygodnia tak mi brzuszek urósł że szok... No i waga juz +4kg wskazuje...a mi sie jeszcze karpatni zachciało hehe ![]() Wczoraj naszła mnie taka ochota na lody że szok... Wsiadłam w pewnej chwili w samochód i pojechałam do cukiernie sobie kupić..bo mi się akurat gałkowych zachciało ![]() Co do ruchów maluszka to ja tez bardziej wiercenie czuje niż kopniaczki... Czase tez wypina pupcie i mam taką góre na brzuszku ![]() kasienka...Ty masz lenia a ja o dziwo ostatnio mnustwo energi, rekompensuje Domisiowi pierwsze miesiące ciązy bo wtedy nie miałam siły nawet na spacer z Nim wyjść... Teraz biegamy, budujemy domki z klocków, bawimy sie w piaskownicy... Do tego wczoraj o 21 zachciało mi się prasować ..no i tak prasowałam z godzinke ![]()
Dominik ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/fc3318da74.png?html Patryk ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/9c622ad2ca.png?html Patryczkowe kły ![]() Edytowane przez aaneczka1984 Czas edycji: 2010-05-29 o 10:25 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4916 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() falbala, to szkoda że taką opiekę tam masz, totalna ignorancja ![]() MisQa, to ja trzymam kciuki, żeby tym razem było ok! Cytat:
![]() Eveliouses, chyba żadne nie jest tak zupełnie w moim typie, ale całkiem fajnie brzmią Iga, Oktawia i Kamila ![]() ![]() A z tymi skojarzeniami z samochodem to głupia sprawa.. mi się ogromnie podoba Felicja, ale mojemu mężowi z czym się oczywiście kojarzy? ![]() PS. Kolorek wyszedł cudny! Butterfly83, najważniejsze że maluszek zdrowy! Leż dużo i odpoczywaj ![]() A ja dostałam wczoraj od męża śliczny prezent: uroczą piżamkę w kolorze limonki, uwielbiam ![]() ![]() ![]() ![]()
Martynka Edytowane przez Lenka* Czas edycji: 2010-05-29 o 10:49 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4917 |
Zakorzenienie
|
hej kobitki
![]() dzisiaj nie robie nic, miałam się wyspać, ale kocur już po 5 się wtulał tak, że musiałam się obudzić ![]() TZ pojechał do szkoły, a ja siedzę i sie obijam, dodam, że ciągle w piżamie ![]() zaraz będę się kąpać i smarować balsamem brązującym ![]() ![]() w końcu dobiłam do wagi z pierwszych tygodni ciązy ![]() boli mnie okropnie głowa brzucho znów jakoś niekoniecznie... biorę nospę już kilka dni, ale chyba nic to nie daje ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- hej kobitki ![]() dzisiaj nie robie nic, miałam się wyspać, ale kocur już po 5 się wtulał tak, że musiałam się obudzić ![]() TZ pojechał do szkoły, a ja siedzę i sie obijam, dodam, że ciągle w piżamie ![]() zaraz będę się kąpać i smarować balsamem brązującym ![]() ![]() w końcu dobiłam do wagi z pierwszych tygodni ciązy ![]() boli mnie okropnie głowa brzucho znów jakoś niekoniecznie... biorę nospę już kilka dni, ale chyba nic to nie daje
#4918 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wreszcie słoneczko ![]() Eveli jak dla mnie to tylko pasuje Kamila, bo ja nie lubię takich dziwnych imon, dorosłym mogą się podobac, ale dzieci potrafią być bardzo okrutne i wolałabym oszczędzić swojemu niepotrzebnych stresów ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4919 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4920 |
Zadomowienie
|
Dfziewczyny troszke się podłamałam
![]() ![]() Jeszce do października trochę czasu mamy i może stanieją ale nie sadzę że bardzo drastycznie a używane kosztują koło 1400 zł więc wcale nie taniej. A nastawiłam się na Xlandera XA bo pytałam klika spacerujących mam i są bardzo zadowolone a i wygląda bardzo ładnie. Jest jeszcze X lander XQ tylko że ma przednie małe kółka które się podobno nie sprawdzają |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:21.