|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#661 |
Zakorzenienie
|
Dot.: FAZA III diety proteinowey dr Pierre'a Dukana
Dzień dobry Dziewczyny,
Ja już prawie zupełnie pogodzona z tym, że waga mi nie spadać, nie rosnąć a trwać niezmienna i na trójeczce zaczynam czuć się coraz lepiej. Wczoraj miałam ucztę. Zjadłam kilka pierogów z mięsem, loda i pierwszy raz od kiedy jestem na Dukanie trafiły się 3 whiskacze z colą zero. Troszkę czuję je dzisiaj w głowie, ale zachciało się wczoraj, to dzisiaj się ma ![]() Najważniejsze, że waga bez zmian: 58,5kg. Tylko trochę zaniedbałam ostatnio picie wody. Wciąż zabiegana zwyczajnie o niej zapominałam. Muszę się poprawić.
![]() |
#662 |
Raczkowanie
|
Witam,
podczytuję Was po cichutku ![]() ![]() Uczta u mnie zazwyczaj taka sama: pierogi ruskie z cebulką i puchar lodów z bitą śmietaną, jagodami i startą czekoladą... pycha kocham ruskie, więc jakoś na inną ucztę mnie nie ciągnie, choć ostatnio do mojej uczty doszedł 1 kawałek pizzy, na szczęście na wadze się to nie odbiło. Jak u Was z otrębami? ja powiem szczerze, że o nich zapominam, zastanawiam się czy je wprowadzić z powrotem do diety... Woda też kiepsko, za to cola light może iść litrami, choć muszę ją odstawić, mam zawroty głowy, może przez tą colę :/
![]() |
#663 |
Zakorzenienie
|
betii5
Doskonale rozumiem Twoją radość z zakupow nowych ciuszków o mniejszych rozmiarach. Od kiedy mnie zdecydowanie mniej, chodzenie między wieszakami stało się rozkoszną przyjemnością. Już nie ma tak, że rozmiaró dla mnie brak. Wybiram, przebieram, mierzę.Wszystko pasuje! Tylko ode mnie zależy, biorę kupuję czy przebieram dalej. To takie przyjemne uczucie..... Właśnie mi uzmysłowiłaś, że pora rozejrzeć się za strojem kąpielowym. Te z tamtego roku prawdopodobnie się nie nadają kompletnie. Troszkę jeszcze mi szkoda moich wielkich cycków, ale sama nie wiem czy dlatego, że podobały się wylącznie płci przeciwnej, czy z przyzwyczajenia, że mne dużo na odechu było. W końcu przez nie w niejedną bluzeczkę śliczną wejść nie mogłam. Muszę popracować nad pozytywnym myśleniem. W rozmiarze 38 mi przecież tak dobrze....
![]() |
#664 |
Zakorzenienie
|
OnlyMee otreby sa nadal konieczne! do konca zycia
![]() ja je jem wciaz codziennie, a to jako chlebek albo jako mussli a dzis na drugie sniadanko mam koktail z truskawek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#665 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tam wole byc szczupla i miec mniejsze cycki niz wielorybem z cyckami w sumie wygodniej bo nie przeszkadzaja, nie lataja w tą i we wtą, troche lzej, ciuchy tez latwiej kupic, bo nie sa za dlugie, albo za luzne w biodrach czy talii
![]() |
![]() |
#666 |
Zadomowienie
|
dziewczyny powiedzcie mi czy dobrze wyczytalam w ksiazce ze na uczte sklada sie
- rozpustny obiad - deser - jakis napoj czy tylko jedno z tych 3 ????? Marzy mi sie od dawna torcik kajmakowy od Sowy ![]() dzis u mnie waga 50,3 mam dni warzywne.... przeszlam na system 2/2.....a w niedziele chyba wskakuje juz na 3 delektujac sie wlasnie tym ciastem chyba :P ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Ayu , Emilia3000 przeszłyście już na 3 faze może pora na czas podsumowania ile cm spadlo ile kg i wasze fotki ![]()
20.IV.2010 rozpoczecie I FAZY -2kg 25.IV.2010 rozpoczęcie 2 fazy - 4 kg 12.VI.2010 Rozpoczęcie III FAZY 52!!!! I cel I cel osiagniety II cel 50 kg Moj kulinarny blog: http://pomaranczowakuchnia.blogspot.com |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#667 |
Rozeznanie
|
witam
u mnie dzisiaj na wadze 54,4 a wczoraj był dzień skrobi i w ogóle z głową w lodówce a przecież do @ jeszcze 8 dni wczoraj w ciągu dnia zjadłam jajecznica z 3 jaj kawa parzona owsianka z kefirem 2l wody zupa grzybowa z makaronem 1l zielonej herbaty makaron z polewą truskawkową chlebek z turkiem i pomidorem chlebek z żółtym serem i pomidorem kefir truskawkowy kawa z mlekiem 1/4 gotowanego kalafiora wieśniak na szczęście dzisiaj już lepiej chlebek z żółtym serem i pomidorem kawa parzona 1,5l wody talerz botwinki owsianka z mlekiem będzie jeszcze owoc i wieśniak na kolację
![]() |
#668 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Uczta może obejmować to wszystko: posiłek główny, deser, napój. Jak masz ochotę to jedz ![]() Ja przy pierwszych kilku ucztach nie mam zamiaru szaleć za bardzo, ani z ilością ani z niezdrowością ![]() W niedzielę akurat mam jechać do galerii na zakupy, więc będzie ciężko zrealizować taki plan, ale coś się wymyśli ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#669 |
Zakorzenienie
|
u mnie dzis znowu byla uczta: pierogi ruskie i lody i pawelek toffi czyli przynajmniej jakies zaczatki przepisowej uczty
![]() ![]()
![]() |
#670 |
szamanka
|
A moja uczta dopiero w pt, bo będę rozwiązywać testy z koleżankami cały dzień, więc pewnie nie obędzie się bez czegoś niedozwolonego...
![]()
![]() |
#671 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A chlebuś naprawdę super, Potwierdzam jeszcze raz. Dzisiaj dokończyłam mój bochenek i od niedzieli w ogóle nie sczerstwiał. Do ostatniej kromki był sprężysty i pachnący. W niedzielę postanowiłam spróbować wyższej szkoły jazdy i nastawiląm zakwas na prawdziwy chleb. Właśnie zamieszałam produkty na ciasto i odstawiłam do rośnięcia. Za godzinę- dwie wsadzam do piekarnika. Jak mi ten chleb wyjdzie, to już nigdy nie kupię gotowego ciemnego pieczywa, które często jest sztucznie podbarwione, pełne wspomagaczy i ulepszaczy ze zdrową żywnością nie mający nic wspólnego. Podzielę się a z Wami wrażeniami ![]() Która z Was Dziewczyny robi to ferro roche i czy to trudne? Ja też poproszę o sprawdzony przepis ![]() A teraz pora na kolację Pozdrawiam.
![]() |
![]() |
#672 | |
szamanka
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#673 |
Zadomowienie
|
Chleb z otrębami:
5 dag drożdży 1/2 kg mąki pszennej z pełnego ziarna 1/2 litra letniej wody 1/2 łyżki cukru 1/2 łyżki soli 1 szklanka otrąb pszennych Przygotowanie:: Drożdże zasypać cukrem, rozetrzeć i odstawić na chwile, poczekać, aż się rozpuszczą. Dodać resztę składników i dobrze wymieszać. Odstawić na 20 minut w cieple miejsce. W ciągu tych 20 minut trzykrotnie wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 200°C. Ciasto chlebowe włożyć na blachę posmarowaną olejem. Piec przez około godzinę. Po upieczeniu wierzch chleba lekko zwilżyć wodą i wstawić na 1-2 minuty do ciepłego piekarnika. Do chleba, oprócz otrąb można dodać kminek, siemię lniane lub słonecznik. Proszę Moniś ![]()
![]() |
#674 |
szamanka
|
![]() |
#675 |
Zakorzenienie
|
Spełniłam dziś swoje poranne marzenie
![]() Jutro proteinki ![]() I do tej pory nie miałam problemu z ucztami, a na ten tydzień mam i nie wiem co sobie zjeść ![]() ![]() ![]()
![]() |
#676 | ||
Zadomowienie
|
Przeglądam sobie forum 3 fazy na dieta.pl i po raz kolejny Maszkuleczka okazała się nieoceniona, gdyż znalazłam 2 jej wypowiedzi:
Znalazłam kolejne posty Maszkuleczki: Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#677 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Dukaneczki,
Dzisiaj proteinowy czwartek. Przez ostatni tydzień nic z wagi mi nie przybyło, ale też i nie bardzo mogę się pochwalić dokładnie przestrzeganym regulaminem diety. Dwóch typowych uczt nie było, bo jakoś tak się złożyło. No ale był alkohol i 3 razy lody big milki na patyku. Wczoraj zjadłam na obiad pół kurczaka z rożna, którego nabyłam nęcona zapachami z bułeczko-chlebkiem mojego wypieku. Obierałam ze skóry, ale i tak wydawało mi się, że pochłonęłam dekagramy tłuszczu a dzisiaj waga grzecznie na miejscu. Na kolację gofry z otrąb z konfiturą z truskawek, którą sama usmażyłam. I tak to u mnie wygląda. Często mieszam dwa rodzaje posiłków: na przykład otręby i porcja owoców (i dwa w jednym zaliczone). No a wczoraj po tym kurczaku to nie wiedziałam, czy traktować to jako ucztę (więcej niż 2 kromki pieczywa, no i ten zaje****y tłuściutki kurczaczek) czy jako normalne dukanowe żarcie (nie tknęłam skóry i co chwila chodziłam myć ręce, żeb nie oblizywać palców z tłuszczu). A może tak właśnie gruntują się u mnie zdrowe nawyki żywieniowe co ma mi zagwarantować stabilność wagi do końca życia ![]() Dzisiaj proto czwartek, a ja nie mam co niwelować z kilogramów, bo waga sporo poniżej wymarzonych 60kg (58,5) i wciąż stabilna... P.S. 1 Chlebek na zakwasie przepięknie pachnie chlebem a nie drożdżami, ale muszę popracować jeszcze nad nim zanim się podzielę ew. przepisem, bo chociaż w smaku przepyszny, to nie wyszedł taki pulchny i wyrośnięty jak sobie wymarzyłam, że będzie. P.S.2 Maszkuleczka faktycznie rozwiewa większość wątpliwości dotyczących naszej diety. Zawsze lepiej wiedzieć więcej niż mniej P.S.3 Już jeden kilogram ustabilizowany. dzisiaj mija 10 dzień III fazy ![]() U mnie przepiękna pogoda. Wreszcie czuję prawdziwie przyjemne ciepełko..... Miłego dzionka dziewczynki. ![]()
![]() |
#678 |
Przyczajenie
|
Hej!
Czy któraś z Was po III fazie jeszcze się odchudzała albo ma zamiar? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#679 |
Zakorzenienie
|
normalnie zaczynasz caly cyrk z drugą faza od nowa
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#680 |
Przyczajenie
|
A czy zanim zaczne to robić to mam przez chwile pojeść normalnie tak jak to wynika z IV fazy? Czy od razu po III przejść? Bo wtedy jak mam od nowa liczyć kilogramy (żeby zastosować potem ponownie III faze)? Już od tych, których pozbędę się teraz (tych nowych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#681 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
u mnie dzisiaj 0,5 na plusie ale to pewnie przez ucztę o 22 zakończoną piwkiem (w takie upały zimne smakuje wręcz wybornie) a także wstawanie nocne po wodę bo tak duszno i parno było pomimo spania przy otwartym oknie dzisiaj protoczwartek i tak się zastanawiam czy nie robić również protopiątków by stracić jeszcze z 2-3kg na III ![]()
![]() |
![]() |
#682 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i utrwalasz tylko te 2 kilo
![]() |
![]() |
#683 |
Zakorzenienie
|
Emilia a jak tam u Ciebie III faza? Pojadłaś owoców? Jakieś uczty oprócz tortu?
![]() Mi bardzo podoba się ta III faza ![]() ![]() Dukan jest super, nauczyłam się zdrowo odżywiać, a do tego wybierać "lepsze" produkty/dania, wiem co mnie syci na dłużej, a do tego smakuje ![]()
![]() |
#684 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
2 dni pod rząd czystych protein w III fazie?
![]() |
![]() |
#685 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() uczta byla wczoraj - z samego rana - zajadnie stresu - bulka z truskawkami - pierwsze co mi wpadlo w reke z owocow nie jestem zadowolona ![]()
![]() |
![]() |
#686 |
Raczkowanie
|
Więc jednak myliłam się, sądząc, że trzeba utrwalać to co na 3 się zgubiło[/QUOTE]
A to jest w sumie bardzo dobra wiadomosc bo to oznacza ze w tym roku bede miała normalne swieta Bozego Narodzenia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#687 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
![]() ![]()
![]() |
#688 | |
szamanka
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#689 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#690 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czyli: Rano: serek wiejski z tuńczykiem i jajkiem na twardo W pracy: serek wiejski z szynką z kurczaka i jajkiem na twardo ![]() W domu chyba jajecznicę zrobię, albo rozpustne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:41.