Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XIX - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-09, 06:51   #3571
martucha84
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XIX

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
a propos seksu!
opalałam się dzisiaj na balkonie, więc na nieosłoniętej balustradzie (chyba mam wtórny analfabetyzm, bo nie pamiętam, czy tak to się nazywa ) powiesiłam koc. leżałam sobie, a mój mąż podszedł i zaproponował seks... na balkonie.
ooooooooooo kuszacooo

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
martucha fajnei to wszystko ipisałas dobrze, ze trafiliscie w takie miejsce
ja tez sie bardzooo ciesze
Stary 2010-06-09, 07:12   #3572
stokrotka24
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XIX

dzień dobry
ja tylko na chwilkę bo w pracy jestem, ale chciałam sie was poradzić, bo wstałam dzisiaj ze strasznym bólem w klatce piersiowej, ale boli mnie bardziej po prawej stronie jakby pierś, czy jakieś węzły chłonne. Ból jest dziwny taki od środka, nie mogę się schylać i prawie ruszać, chyba mnie coś przewiało pamiętam, ze kiedyś Domi miała problemy z piersiami bo ją bolały i coś jej wtedy radziłyście, może pamiętacie co, bo boli mnie strasznie

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 07:19   #3573
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 07:50   #3574
kliwia
Zakorzenienie

stokrotka ale domi miala przewiane piersi matki karmiacej to troche inna sprawa. Masaze pod prysznicem zimna i ciepla woda na zmiane i oklady ze zmasakrowanego liscia kapusty Lepiej idz do lekarza
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 08:36   #3575
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
india mnie najbardziej sie podoba druga i na 100% bym w niej poszła jak bym pojsc oczywiscie
Mi też najbardziej podoba się ta 2!

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość

oj bidulka
Nie jest aż tak źle, ale ku rna boli mnie to i jakaś wydzielina z tego się wydobywa, nie duża, ale stresować się stresuje. Jeszcze tydzień i idę do lekarza, jak mi to nie da spokoju, to pójdę wcześniej

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
heloł
chciałam się pochwalić, że przyszły moje owadożerki zaraz zrobię fotki i Wam pokażę

wybaczcie podstawki takie prowizoryczne
No piękne potworki!

Cytat:
Napisane przez iwka28 Pokaż wiadomość
Dziewczyny szukające pracy - tak z ręką na sercu ile czasu dziennie poświęcanie na jej znalezienie?
Bo tak naprawdę szukanie pracy to jest praca na cały etat. I piszę tego tak sobie, ponieważ wiem, ile czasu zajęło mi znalezienie obecnej pracy. Uparłam się że będę pracować w zawodzie. Dzień w dzień wstawałam i przeglądałam ogłoszenia, po parę godzin, wysyłałam Cv i listy motywacyjne - po kilka dziennie, nawet do miast odległych o 50-60 km - trudno dojeżdżałabym.
Zrobiłam sobie zestawienie wysłanych ofert, gdzie kiedy na jakie stanowisko, jak była odpowiedź.
Jeśli po terminie wysyłania zgłoszeń (tak koło tygodnia później) nie było żadnej odpowiedzi dzwoniłam, bądź wysyłałam maila. Po rozmowie kwalifikacyjnej wysyłałam list z podziękowaniem za poświęcony czas.
Mnie się udało w obcym kraju, Wam też się uda.
Naprawdę samo wysyłanie CV to za mało, a już w ogóle błędem jest wysyłanie jednego standardowego Cv i listu motywacyjnego opartego na przymiotnikach : ambitna, szybko się ucząca, sumienna na każdą ofertę. Trzeba dać przykłady - np. jestem sumienna, czego dowodem jest otrzymanie rocznej oceny pracownika na poziomie ...., uwielbiam pracować z ludźmi i doradzać im w kwestii wyboru produktów, w mojej poprzedniej pracy dzięki mnie grono stałych klientów wzrosło o 50 procent itd. Takich ogólnikowych ofert firmy dostają mnóstwo.
Mnie się udało, Wam też się uda!!!
Ja też szukałam 3m-ce pracy i znalazłam. Ale codziennie wysyłałam po kilkanaście CV. Fakt, miałam doświadczenie, ale jak szukałam pierwszej pracy, to też się nie poddawałam, pisałam, ze moim atutem jest pełna dyspozycyjność itp rzeczy. Znalazłam pracę jako recepcjoniastka w jednej firmie, na tym stanowisku pracowałam dokładnie 1,5miesiąca i zostałam zauważona i przeszłam do biura, gdzie zostałam 2 lata. Wszystkiego się nauczyłam i teraz sobie koordynuje biurem średniej firmy i nikomu nie podlegam.

Trzeba szukać, wiem, ze w mniejszych miastach jest problem, ale moze warto dojeżdżać do większego miasta, a perspektywy są od razu większe.

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
Iwka no tak, jak ktoś może wpisać że w poprzedniej pracy to, tamto to super. Ma doświadczenie to wpisuje. A taka osoba jak ja, szukająca pierwszej w życiu pracy (no nie pierwszej ale poprzednie bez żadnej rejestracji gdzieś, na czarno). Nie mam co wpisać. A nie zdobędę doświadczenia nie pracując i koło się zamyka. CHyba że po kilku latach szukania pracy wpiszę sobie w cv, że mam doświadczenie w tym wlasnie zajęciu

Cytat:
fajne

iwka zgadzam sie z Toba w 100%

Juz troche ochlonelam wiec pisze Nie wiem czy pamietacie jak kiedys tam z 3 miesiace temu pisalam o mieszkaniu pod Poznaiem ,wtedy juz myslelismy ze je wezmiemy ,ale okazalo sie ze to 25 km od miasta i pomysl legl w gruzach.Ale teraz w momencie kiedy mamy noz na gardle tzn zero ofert sprzedazy od deweloperow z ktorymi chcielismy podpisywac umowy ,powrocilismy do tejze opcji.Zadzwonilam tam do tego biura i okazuje sie ze te mieszkania sa ciagle dostepnetzn zostalo 5 mieszkan.Wszystkie maja po 84 m2 ,dwupoziomowe z ogrodkiem ,osobna kuchnia ,na dole dwa pokoje plus kuchnia i kibelek na gorze (poddasze) dwa pokoje i lazienka.Aha termin oddania sierpien tego roku ,wiec dodatkowy atut!Jedyny minus jaki znalezlismy to te dojazdy do miasta.Chyba ze uda mi sie otworzyc w koncu wlasna firme to wtedy nie bede musiala nigdzie jezdzic
uff tyle w skrocie.
Kochana, ja bym się nie zastanawiała! Brałabym to mieszkanie bez zastanowienia. 20km, to jeszcze nie tak źle, a warto, bo to przecież w zasadzie domek

Kochana, ile Was to cudo będzie kosztować? Jejjjj, no takie mieszkanie to marzenie!

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość

ahaaaa zapomnialabym o najwazniejszym na szkole rodzenia bylo super... trwalo to 2 godziny i mowili nam o wszytkim co przed porodem sie dzieje jak rozpoznac te wlasiwe skorcze jak wyglada porod itd.. swietne zajecia naprawde wyszlam z tamtad spokojniejsza duzooo bardziej spokojna... tz tez juz wiemy co i jak wiec sie lepiej czujemy bo to z pewnego zrodla
wow, kochana, powiedz mi jeszcze kto to prowadził i czy to jest w szpitalu? Pytam, żeby mieć rozeznanie

Kochane, ja wczoraj ugotowałam chili con carne i było po prostu genialne! Mąż się zajadał, ja zresztą też. Podałam z chipsami tortilli
Do tego mój żurek i obiad był pyszny! Dzisiaj mąż gotuje, zobaczymy czym mnie zaskoczy.

Poza tym się uczę i jeszcze żadnego nazwiska nie pamiętam. Egzamin mam z Węgier i nie mogę za żadne skarby zapamiętać tych nazwisk! Koszmar jakiś!

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 08:43   #3576
kolanka
Zadomowienie

Myszko zaprosisz mnie jeszcze raz do klubu, bo ja bezmyslnie nacisnełam opuść klub myśląc, ze wyjdę z jednego wątku, a okazalo się, ze mnie wywaliło na dobre.

Szkoła rodzenia zawsze jest odpłatna?

Edytowane przez kolanka
Czas edycji: 2010-06-09 o 08:46
kolanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 08:45   #3577
mona_ja
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
JA juz sie staram od kilku mcy i nic tak tz pracuje...i ja tez juz bym chciala ilez mozna siedziec w domu czlowiek zaczyna sie czuc takie niedowartosciowany
heh, doskonale cię rozumiem, jak nic nie znajde to chyba znów wyjade na kilka miesięcy do Holandii

Cytat:
oj biedna Ty... dobrze, ze juz lepiej się czujesz

Laski no i zaczal sie u mnie prblem, bo oczywiscie w sob wesele a ja nie wiem co ubrac.
Jak n a razie chciałam wybierac sposród tych 3 kiecek. ja stawiam na ta 3, ale na zdj wyszla malo korzystnie- jest z takiego samego materialu jak 1 i 2.
Na dodatki prosze na razie nie patrzec, jak wybiore sukienke bede sie reszta martwic
Druga najlepsza!!!

Cytat:
fajne

Juz troche ochlonelam wiec pisze Nie wiem czy pamietacie jak kiedys tam z 3 miesiace temu pisalam o mieszkaniu pod Poznaiem ,wtedy juz myslelismy ze je wezmiemy ,ale okazalo sie ze to 25 km od miasta i pomysl legl w gruzach.Ale teraz w momencie kiedy mamy noz na gardle tzn zero ofert sprzedazy od deweloperow z ktorymi chcielismy podpisywac umowy ,powrocilismy do tejze opcji.Zadzwonilam tam do tego biura i okazuje sie ze te mieszkania sa ciagle dostepnetzn zostalo 5 mieszkan.Wszystkie maja po 84 m2 ,dwupoziomowe z ogrodkiem ,osobna kuchnia ,na dole dwa pokoje plus kuchnia i kibelek na gorze (poddasze) dwa pokoje i lazienka.Aha termin oddania sierpien tego roku ,wiec dodatkowy atut!Jedyny minus jaki znalezlismy to te dojazdy do miasta.Chyba ze uda mi sie otworzyc w koncu wlasna firme to wtedy nie bede musiala nigdzie jezdzic
uff tyle w skrocie.

sas udalo Ci sie znalezc prace w zawodzie za granica? Bo z tego co obserwuje to nie lada wyczyn
W mojej okolicy wiekszość osób pracujących dojeżdża 30-40 km, nie jest to żaden problem, kwestia przyzwyczajenia
Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Ja mam 160 cm i waze ok 52 kg to czas sie odchudzić przy was
Dostałam dzis zaproszenie na imprezę firmowa w czwartek po pracy i nie wiem czy isc bo to taka popijawa i pewnie prawie same chłopy będą
waże podobnie, 51-52 kg i 162 cm wzrostu a na impreze bym poszła, jakby było nudno zawsze można się ulotnić

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekk88 Pokaż wiadomość
Cześć
Wpadłam tylko się przywitać i za godz. mykam do carrefoura (jest otwarty od 8) muszę kupić jeszcze pare drobiazgów dla dzidziusia i skompletować w końcu torbę do szpitala, bo pozostał jeszcze tylko troszkę ponad miesiąc a ja w ogóle nie spakowana. Wczoraj byłam u lekarza i z dzidzią wszystko w porządku póki co nie wskazuje na to bym miała zacząć rodzić wcześniej, ale w każdym momencie może się to zmienić więc wolę być przygotowana Idę zjeść śniadanko i się przyszykować. Dzisiaj znowu taki upał u mnie już na termometrze jest 20 stopni, a gdzie tam południe normalnie to bym się cieszyła z takiej pogody, ale teraz podczas upałów strasznie puchną mi nogi i ręce. Obrączki nie mogę już nosić, bo jest mi za mała. No to mykam już do potem
Nie moge uwierzyć że to już za chwile!!!Szybko minęło

Nasz Ślub 30.05.2009

Edytowane przez mona_ja
Czas edycji: 2010-06-09 o 08:47
mona_ja jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-09, 09:03   #3578
AgatkaL
Wtajemniczenie

Witam w ten upalny dzień

W temacie odchudzania...zjadłam własnie pączka, ale kurde nie mogłam się powstrzymać w sklepie...tak pachniały Ja to chciałabym zrzucić z 5 kg, wtedy bym się dobrze czuła !!!

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 09:13   #3579
kliwia
Zakorzenienie

kolanka niektore szkoly rodzenia sa bezplatne, musisz poszukac u siebie w miescie.
U mnie jest platna skzola rodzenia prywatna, oraz 'katolicka' bezplatna.
Ja bede chodzic do tej bezplatnej
Stary 2010-06-09, 09:19   #3580
mona_ja
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
dzień dobry
ja tylko na chwilkę bo w pracy jestem, ale chciałam sie was poradzić, bo wstałam dzisiaj ze strasznym bólem w klatce piersiowej, ale boli mnie bardziej po prawej stronie jakby pierś, czy jakieś węzły chłonne. Ból jest dziwny taki od środka, nie mogę się schylać i prawie ruszać, chyba mnie coś przewiało pamiętam, ze kiedyś Domi miała problemy z piersiami bo ją bolały i coś jej wtedy radziłyście, może pamiętacie co, bo boli mnie strasznie
Może to zapalenie węzłów chłonnych? Najlepiej odwiedź lekarza

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Witam w ten upalny dzień

W temacie odchudzania...zjadłam własnie pączka, ale kurde nie mogłam się powstrzymać w sklepie...tak pachniały Ja to chciałabym zrzucić z 5 kg, wtedy bym się dobrze czuła !!!
mmmmm, ale też bym takiego zjadła....

Nasz Ślub 30.05.2009
Stary 2010-06-09, 09:23   #3581
celi25
Rozeznanie

Cytat:
oj biedna Ty... dobrze, ze juz lepiej się czujesz

Laski no i zaczal sie u mnie prblem, bo oczywiscie w sob wesele a ja nie wiem co ubrac.
Jak n a razie chciałam wybierac sposród tych 3 kiecek. ja stawiam na ta 3, ale na zdj wyszla malo korzystnie- jest z takiego samego materialu jak 1 i 2.
Na dodatki prosze na razie nie patrzec, jak wybiore sukienke bede sie reszta martwic
Dla mnie 2. , ew. 3

celi25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-09, 09:24   #3582
baja_86
Zakorzenienie

Cześć
Mąż dziękuje za życzenia

Cytat:
fajne

uff tyle w skrocie.

sas udalo Ci sie znalezc prace w zawodzie za granica? Bo z tego co obserwuje to nie lada wyczyn
To mieszkanko jest super, odległość rzeczywiście jest minusem, ale są też dobre strony tej lokalizacji. Może to mieszkanko jest wam pisane

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
Czesc laseczki
Jutro mam last fucking day w starej pracy a pojutrze first fucking day w nowej pracy mam juz grafik i mundurek... mam nadzieje ze bedzie mi tam lepiej

poki co to mam zaraz na wstepie 3 dni wolnego i jedziemy na wycieczke do wroclawia tak dawno nie bylismy nigdzie na weekend razem... zalatwilam za darmo noclegi w hotelu z mojej sieci

A mezu sie na mnie obrazil bo zalogowalam sie na jego allegro i zobaczylam ze sobie kupil helikopter zdalnie sterowany...i mu mowie ze widzialam jego zakup i ze dzidzia z niego... walnal fochem, ze on mojego allegro nie sprawdza (ja chcialam zobaczyc czy ktos juz mu wystawil komentarz za ostatnia aukcje) i zamknal sie w lazience... a nigdy sie nie zamyka i jak sie kapie to ja do niego na ploty przychodze chyba ma mnie dosc
Powodzenia w nowym hotelu Ale masz dobrze od razu wolny weekend i to jeszcze za darmochę nocleg

Cytat:
moj maz jest dokladnie taki sam.. ale mamy skarby

ahaaaa zapomnialabym o najwazniejszym na szkole rodzenia bylo super... trwalo to 2 godziny i mowili nam o wszytkim co przed porodem sie dzieje jak rozpoznac te wlasiwe skorcze jak wyglada porod itd.. swietne zajecia naprawde wyszlam z tamtad spokojniejsza duzooo bardziej spokojna... tz tez juz wiemy co i jak wiec sie lepiej czujemy bo to z pewnego zrodla
Mamy, mamy
super, że tak Wam się podobało w szkole rodzenia

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekk88 Pokaż wiadomość
Cześć
Wpadłam tylko się przywitać i za godz. mykam do carrefoura (jest otwarty od 8) muszę kupić jeszcze pare drobiazgów dla dzidziusia i skompletować w końcu torbę do szpitala, bo pozostał jeszcze tylko troszkę ponad miesiąc a ja w ogóle nie spakowana. Wczoraj byłam u lekarza i z dzidzią wszystko w porządku póki co nie wskazuje na to bym miała zacząć rodzić wcześniej, ale w każdym momencie może się to zmienić więc wolę być przygotowana Idę zjeść śniadanko i się przyszykować. Dzisiaj znowu taki upał u mnie już na termometrze jest 20 stopni, a gdzie tam południe normalnie to bym się cieszyła z takiej pogody, ale teraz podczas upałów strasznie puchną mi nogi i ręce. Obrączki nie mogę już nosić, bo jest mi za mała. No to mykam już do potem
Jeszcze miesiąc, ałć, ale minęło, pamiętam jak pisałaś, że zaszłaś w ciąże.
Dobrze, że z dzidzią ok
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 09:39   #3583
kliwia
Zakorzenienie

dziewczyny ale mam nosa.

od jakiegos czasu wchodzac do domu z dworu, czulam przy dzrwiach gaz. Mamy obok skrzynke z licznikami pradu i gazu.
No i dzis w koncu dotarl pan ze spoldzielni z maszynka by sprawdzic ten wyciek. i co sie okazalo. Ze to w piwnicy z glownego zaworu leci gaz!!! skala sie cala zapelnila na maxa. i cugiem do gory lecial i przy moich dzrwiach wylatywal gaz.
Szok
Stary 2010-06-09, 09:40   #3584
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
wow, kochana, powiedz mi jeszcze kto to prowadził i czy to jest w szpitalu? Pytam, żeby mieć rozeznanie
!
szkola rodzenia jest w klinice w kotrej bede rodzic Katowice - Łubinowa 3- http://www.narodziny.com.pl/ prowadza ja polozne - teraz pani Ewa Pytel potem jak beda zajecia o dziecku to pani Sabina naprawde tematyka i wszystko jest super... zreszta widac ze to prywatna klinika... bo jest tam swietnie.. na szczescie porody sa refundowane

Cytat:
Napisane przez kolanka Pokaż wiadomość
Szkoła rodzenia zawsze jest odpłatna?
wieszosc tak - my placimy 300zl u nas w miesie nie ma bezplatnych

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Mamy, mamy
super, że tak Wam się podobało w szkole rodzenia
ojjjj bardzo usystematyzowalam sobie wiedze i nie pojde z marszu nie weidzac co sie bedzie dziac tylko bede wsyztkooo wiedziec co i jak ma wygladac

a i najwazniejsze co mi utkwilo w glowiepolozna powiedziala zeby
nie czytac o zlych porodach bo dobrych bezproblemowych i malo bolesnych nie pisza.. a to powinno byc karane takie straszenie... i ze kazdy porod jest inny i zeby nie miec traumy porodowej ze skoro mama zle rodzila to ja tez bede.. bo to bzdura bo nawet jedna kobieta moze miec kazdy porod inny

najwazniejsze jest nastawienie jak bedziesz jechac z nastawieniem ze niedasz rady wszytko cie bedzie bolec ze jestes do dupy i wogole bedziesz miala dlugi i meczacy porod to na bank taki bedzie... wazne jest jechac i mowic soebie ze dasz rade ze tyle osob dalo to i ty tez i ze jestes silna i wszystko bedzie ok...

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2010-06-09 o 09:52
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 10:20   #3585
agus87
Zakorzenienie

dzien dobry dziewczyny

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-09, 10:22   #3586
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
dzien dobry dziewczyny

Live long and prosper
🖖🏻
Corii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 10:28   #3587
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

a ja dzis ide sobie jakies japonki kupić bo sie moje zeszloroczne roz..... w makro jak slubną wódke kupowalismy i maz na szybko wziął z polki tasme bezbarwną i mi za okrętke połatal japonka zeby mogła doklapać do domu

i mam tylko takie sportówkowe tenisówki do biegania ale do pracy to nei bardzow takich chodzic i one tez takie rozklapciane

łeeeeeeeeeeee laski chłopakiw pracy grila robia jak mi pachnie a ja nei moge: mur:

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 10:30   #3588
mona_ja
Wtajemniczenie

Kliwia, dobrze że wyczułaś ten gaz, mogło by się to tragicznie skończyć jak byłam na studiach i mieszkłam w bloku to ciagle miałam jakiegoś strach że sie gaz będzie ulatniał itp. bo co jakiś czas mówi się o takich przypadkach. Dobrze ze ja w domu nie mam gazu

Martucha, zgadzam się ze dobre nastawienie to połowa sukcesu. Moja kuzynka bardzo chciała mieć dzidzie, jak zaszła w ciąże to cieszyła się swoim błogosławionym stanem i nie bała sie porodu, potem mówiła że poszło gładko

Laski, używacie na lato podkładu? Bo ja chciałabym zrezygnować z niego i kupić krem koloryzujący. macie jakieś doświadczenia z takim kosmetykiem?

Nasz Ślub 30.05.2009
Stary 2010-06-09, 10:42   #3589
kliwia
Zakorzenienie

mona ja podkladu w ogole nie uzywam
co do gazu, to on sie ciagle ulatnia, nie wiem kiedy gazownia sie tym zjamie beda musieli zakrecic gaz calkowicie by na nowo spawac te rury pewnie z atydzien lub nawet dwa
Moj maz mi opowiadal, ze kiedys u nas w miescie wysadzilo 1 pietro w bloku bo gaz gdziec uciekal wlasnie

zaraz sobie truskawek podjem
Stary 2010-06-09, 10:45   #3590
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Napisane przez mona_ja Pokaż wiadomość
Laski, używacie na lato podkładu? Bo ja chciałabym zrezygnować z niego i kupić krem koloryzujący. macie jakieś doświadczenia z takim kosmetykiem?
Owszem, ja używam i bardzo sobie chwalę, bo nic go nie rusza nawet w upały. Ale mam zamiar przejść na podkład mineralny sypki, zeby dac troszkę skórze buzi pooddychać w lecie
Kremów koloryzujących nie cierpię mam nieciekawe doświadczenia z nimi. Już wolę sobie rozświetlającą baze koloryzująca maźnąć na buzię i na to lekki puder, albo Meteoryty.

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2010-06-09, 10:55   #3591
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
dziewczyny ale mam nosa.
:
a u mnie przed chwila byli panowie z gazowni tyaka niespodzianka nie wiedzialam ze przyjda - licznik nam wymieniali na nowy jakas legalizacja czy cos mialam suprajsa ale szybko im poszlo fajni panowie bez problemowi

Cytat:
ja musze cos kupic wlasnie lekkiego ale "maskujacego troche"

Cytat:
Napisane przez Corii Pokaż wiadomość
Owszem, ja używam i bardzo sobie chwalę, bo nic go nie rusza nawet w upały. Ale mam zamiar przejść na podkład mineralny sypki, zeby dac troszkę skórze buzi pooddychać w lecie
Kremów koloryzujących nie cierpię mam nieciekawe doświadczenia z nimi. Już wolę sobie rozświetlającą baze koloryzująca maźnąć na buzię i na to lekki puder, albo Meteoryty.
a masz sprawdzony jakis podklad ktory conieco zakrywa ale jest lekki? bo ja sie niechce sie utopic i wogole ale musze czasem cos nalozyc bo moje ciazowe syfki sa niedookielznania no i troche bym barw buzi nadala...
Stary 2010-06-09, 10:56   #3592
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny ale mam nosa.

od jakiegos czasu wchodzac do domu z dworu, czulam przy dzrwiach gaz. Mamy obok skrzynke z licznikami pradu i gazu.
No i dzis w koncu dotarl pan ze spoldzielni z maszynka by sprawdzic ten wyciek. i co sie okazalo. Ze to w piwnicy z glownego zaworu leci gaz!!! skala sie cala zapelnila na maxa. i cugiem do gory lecial i przy moich dzrwiach wylatywal gaz.
Szok
O matko, dobrze, ze ktoś się tym zajął, bo przecież mogło być WIELKIE nieszczęście!

Cytat:
szkola rodzenia jest w klinice w kotrej bede rodzic Katowice - Łubinowa 3- http://www.narodziny.com.pl/ prowadza ja polozne - teraz pani Ewa Pytel potem jak beda zajecia o dziecku to pani Sabina naprawde tematyka i wszystko jest super... zreszta widac ze to prywatna klinika... bo jest tam swietnie.. na szczescie porody sa refundowane
Kochana dziękuję, najpierw odpisałam Ci na pv, więc kilka pytań nie jest tam aktualnych. Wygląda bardzo fajnie ta szkoła rodzenia!

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 11:06   #3593
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:

a masz sprawdzony jakis podklad ktory conieco zakrywa ale jest lekki? bo ja sie niechce sie utopic i wogole ale musze czasem cos nalozyc bo moje ciazowe syfki sa niedookielznania no i troche bym barw buzi nadala...
Lekki ale maskujący - powiedzmy średnio - polecam Estee Lauder Double Wear Light.

Live long and prosper
🖖🏻

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-09, 11:10   #3594
mona_ja
Wtajemniczenie

Cytat:
mona ja podkladu w ogole nie uzywam
co do gazu, to on sie ciagle ulatnia, nie wiem kiedy gazownia sie tym zjamie beda musieli zakrecic gaz calkowicie by na nowo spawac te rury pewnie z atydzien lub nawet dwa
Moj maz mi opowiadal, ze kiedys u nas w miescie wysadzilo 1 pietro w bloku bo gaz gdziec uciekal wlasnie

zaraz sobie truskawek podjem
to niech to jak najprędzej naprawią, przecież tu chodzi o życie ludzi i cały ich dobytek!

Cytat:
a u mnie przed chwila byli panowie z gazowni tyaka niespodzianka nie wiedzialam ze przyjda - licznik nam wymieniali na nowy jakas legalizacja czy cos mialam suprajsa ale szybko im poszlo fajni panowie bez problemowi

Podpinam sie do pytania Ja używam podkładu mineralnego z Rimmela i do tego puder sypki tej samej serii ale roztapia sie to na mojej buzi. A że mam cere z problemami musze czegoś używać żeby lekko zatuszować niedoskonałości. pamiętam w czasach liceum był taki mandarynkowy krem koloryzujący jakies polskiej marki, pachniał obłędnie szkoda że już go nie ma!

Nasz Ślub 30.05.2009
Stary 2010-06-09, 11:16   #3595
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Corii Pokaż wiadomość
Lekki ale maskujący - powiedzmy średnio - polecam Estee Lauder Double Wear Light.
dziekuje jednak szukam czegos tanszego, ten moj co mialamnteraz byl drozszy i byl super ale teraz jest za ciezki..

myslalam o tym
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...wy-podklad.htm
uzywal ktos??

Cytat:
Podpinam sie do pytania Ja używam podkładu mineralnego z Rimmela i do tego puder sypki tej samej serii ale roztapia sie to na mojej buzi. A że mam cere z problemami musze czegoś używać żeby lekko zatuszować niedoskonałości. pamiętam w czasach liceum był taki mandarynkowy krem koloryzujący jakies polskiej marki, pachniał obłędnie szkoda że już go nie ma!
a ja mam cere bardzo sucha ale ciazowe syfki na czole musze schowac wiec chyba sie skusze na maybelline
Stary 2010-06-09, 11:17   #3596
kolanka
Zadomowienie

Dziś mój TŻ pojechał na targi, a ja wbrew jemu zrobie mu niespodzianke i obetne włosy. Już 2 misiace temu je sciełam troche, a teraz to mam ochote obciąć jeszcze krócej niz ostanio. Jakos nie moge sobie z nimi poradzić, w ogóle nie chca sie układać, tylko krecą jak szalone. Poza tym, bedę sie czula atrakcyjniejsza .
Tył chce taki, tylko trochę dłuższy http://www.fryzury.info.pl/wp-conten...ka_grzybek.jpg
a przód z cieniowaną grzywką http://www.zfx.pl/wp-content/uploads...nej-twarzy.jpg
coś pośredniego między tymi dwiema fryzurkami.
Z tym, ze nie bede ich prostowaał, tylko na grubą szczotkę suszyła, wiec na pewno bedą bardziej pokręcone niz to zdjecie z wyprostowanymi.

Edytowane przez kolanka
Czas edycji: 2010-06-09 o 11:25
kolanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 11:28   #3597
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
dziekuje jednak szukam czegos tanszego, ten moj co mialamnteraz byl drozszy i byl super ale teraz jest za ciezki..
Na tańszych to ja się przejechałam sporo razy niestety

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2010-06-09, 11:31   #3598
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

No bardzo szybko zleciało, a myślałam, że nigdy nie będę w 8 miesiącu tak mi się ciągnęło na początku. Co do zakupów to w sumie niewiele kupiłam. Chciałam kupić jakiś żel do kąpieli lub coś w tym stylu, bo mydełka wysuszają skóre, ale nie znalazłam nic od pierwszego dnia życia wszystko powyżej miesiąca Będę musiała jeszcze poszukać, no bo przecież noworodki nie myje się tylko samą wodą i musi coś być.
kwiatuszekk88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 11:32   #3599
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Dziś mój TŻ pojechał na targi, a ja wbrew jemu zrobie mu niespodzianke i obetne włosy. Już 2 misiace temu je sciełam troche, a teraz to mam ochote obciąć jeszcze krócej niz ostanio. Jakos nie moge sobie z nimi poradzić, w ogóle nie chca sie układać, tylko krecą jak szalone. Poza tym, bedę sie czula atrakcyjniejsza .
Tył chce taki, tylko trochę dłuższy http://www.fryzury.info.pl/wp-conten...ka_grzybek.jpg
a przód z cieniowaną grzywką http://www.zfx.pl/wp-content/uploads...nej-twarzy.jpg
Z tym, ze nie bede ich prostowaał, tylko na grubą szczotkę suszyła, wiec na pewno bedą bardziej pokręcone niz to zdjecie z wyprostowanymi.
Bardzo podoba mi się taki bob z pierwszego zdjęcia
ale to fajnie wygląda włąsnie na blond włosach, na czarnych to już nie to. No i ja mam z kolei proste jak drut, bez podkręcenia na szczotce i suszarce to nie miałabym zadnej fryzury
Ja teraz cieniowałam jak zwykle i grzywke równo podcięłam, ale za półtora miesiaca chciałam wyrównać włosy do linii szyi i może własnie zrobię tak, jak na tym zdjęciu co pokazałaś, grzywka też będzie na skos - już tak miałam i było fajnie

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2010-06-09, 11:34   #3600
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:

mam takie tzn. miałam takie bo juz odrosły

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości