|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1111 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 11
Cytat:
2 kilo na miesiac zero grzechow i zero 3 listy, ogranoczone jogurty do minimum ale jakos doszla, przetrwalam i jestem na 3 fazie ![]() Cytat:
jezeli przesadzi sie z weglami to sie zatrzyma chudniecie nawet na 2 dni watpie zeby jakies swiezynki zastanawialy sie ile tych wegli juz zjadly i ze taka skrobia ma 90% cukru w sobie i ile jej jest w takiej lyzce, a nowe dukanki jak nie beda jadly skrobi i innych cukrow napewno sie nie zaglodzą, nie wiem jaki zwiazek ma jedzenie skrobi i tolerowanych do glodzenia - przeciez to nie jest dieta "tolerowana czy skrobiowa" a proteinowa
![]() |
#1112 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ale tak naprawde kazda ma swoj rozum i widzi po sobie co moze a co nie. ja np uzywam mąki zamiast skrobii (przez miesiac uzylam z 4 razy) i nie zatrzymuje to moich spadków. ale musialam to sama zaobserwowac. tak samo z wieloma produktami i jak piszecie, ze nie wolno to od razu budzi sie we mnie wojownik: jak to nie? ja jem i chudne, przeciez to jest dozwolone. ale oczywiscie miedzy nami jest wielka roznica, wy jestescie drobne, ja troche sadelka mam a wiadomo, takim jak ja latwiej jest chudnąc.
![]() |
#1113 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A jeśli chodzi o budyń jak jest w składzie: bez cukru, ale na skrobi kukurydzianej i ziemniaczanej to można ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1114 |
Raczkowanie
|
Zbyt lakoniczna wypowiedź.
Wiadomość musi zawierać minimum 1 znaków. hihiih, wiadomość bez znaków jest lakoniczna Edytowane przez Lajo Czas edycji: 2010-06-10 o 09:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#1115 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry Kochane,
Dzisiaj spadek wagi - 0,2 kg ![]() ![]() ![]() Dołączam zatem do walecznych w II fazie ![]() Dziewczynki, jak tam u Was z pierwszymi dniami II fazy? Jaki spadek wagi w jakim czasie? Czy dzień w dzień będzie troszkę mniej na wadze, czy teraz spodziewać się jakiegokolwiek spadku po dłuższym czasie...?
![]() |
#1116 |
Zadomowienie
|
mysle, ze albo jakies są w zdrowej zywnosci, albo powinno sie samemu robic. nie wiem co z teog wyjdzie bo ja do budyniu nie mam ciągot. ale poszukaj sobie w necie budyniu dukanowego, pewnie cos znajdziesz. skrobii ziemniaczanej nie mozemy.
#1117 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez giovinezza Czas edycji: 2010-06-10 o 09:24 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1118 |
Rozeznanie
|
Hej, Hej
Uwaga- fanfary!!!! ![]() -5,3 kg!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziś z tej okazji zrobiłam naleśniki wg. przepisu Czarownicy- udały się 1 raz w życiu!!!Dziękuję- zjadłam 4 i możecie nakrzyczeć na mnie, bo dałam 2 łyżki skrobii, ale to 1 raz w ogóle jej użyłam ![]() Może jako, że to śniadanie było, to nie przełoży się na jutrzejszą wagę? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1119 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Obawiam sie , ze nikt nie jest w stanie odpowiedziec Ci na to pytanie. To kwestia indywidualna . A 2,2 kg w 3 dni to bardzo duzo, wiec nie ma na co narzekać. witam Was poza tym po przerwie. Niestety troche pochororowałam i musiałam przerwac diete na rzecz ryżu, bananów i biszkoptów:/ Narazie się nie waże, boje się. Tymczasem włąśnie skończyłam spożywac dukanowe śniadanko, placki z jajkami na twardo i szynką z indyka. Coprawda zgrzeszyłam, bo poszłam na klolokwium na 7:30 bez śniadania ale troche zaspała, teraz na 11:15 kolejne ![]()
![]() |
#1120 |
Zakorzenienie
|
Mam pytanie czy moge uzywac przypraw takich gotowych z torebki (np. do gyrosa) na I fazie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1121 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() podejrzewam, ze dukanowy wlasnej roboty tez bylby latwy i pyszny ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1122 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() u mnie dziś spadeczek -0,2kg ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1123 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1124 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Z jednej strony fajnie, bo już poszło te 3,5kg i każdy widzi, że mniej mnie(od początku listopada schudłam łacznie 10kg), ale teraz waga, jakby nic nie chciała się ruszać i pewna jestem, że bede długo szła do celu. Postanowiłam sobie i do 17 lipca, bede na II fazie, ile bym nie schudła i jak bede chudła. Ta dieta jednak jest przyjemniejsza od tej, jak jadłam 1000kcal dziennie i waga też nie bardzo chciała spadać(chociaż tak bardzo brakuje mi jabłek ;(((((( ). Rozumiem Cie i wiem, i wiem jakie człowiek może mieć samopoczucie jak zobaczy rano taką samą wage lub nawet troche większą, chociaż niczym się nie zgrzeszyło. Mam nadzieje, że zostaniesz na Dukanie i razem będziemy 'delektować' się proteinkami, aż uzyskamy taką wage jaką chcemy ![]()
Pewnego dnia... pewnego dnia będzie pięknie... ![]() Dukan! (168cm) I faza: 24.05 -30.05- 62,7kg - 60,3kg II faza: 31.05 - .... 60,3kg - POLEGŁAM ![]() ![]() ![]() ale ![]() ![]() 69...>64...>62.7....>61>60,3>58,7>58,1.....>55 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1125 |
Zakorzenienie
|
Hej laski... Ja dzis jestem rowniutki tydzien na diecie
![]() Ide systeme 3/3 ...Jakos tak mi wygodniej... Po pierwszych warzywkach był wzrost o 0.8 kg ![]() No ale znowu jestem na PP i waga spada.. Podsumowujac z 76 kg spadłam do 73 ... ![]() Jest dobrze ![]() Ahaaaa... z przepisow robilam nalesniki ale nie umialam ich obrócic i sie rozwalily i niestety musialam je jesc w formie jajecznicy...hihihi ![]() aaaaaaa...zrobilam tez sernik..pychaaa.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1126 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Basketgirl i Blackcoffe więcej optymizmu i wiary we własny sukces, trzeba się cieszyć nawet najmniejszym spadkiem i zastojem, wszystkim co osiągnęłyście do tej pory to najważniejsze bo nawet jak jest ten durny zastój to i tak jest lepiej niż na początku drogi ! Wiec od rana uśmiech na twarzach, pełna motywacja, waga zleci tylko trzeba uwierzyć i nie poddawać się ani wątpić w siebie i swoje możliwości ! :tak: Cześniej na forum bo tu można dostać największego kopa emocjonalnego ![]() ![]()
Edytowane przez giovinezza Czas edycji: 2010-06-10 o 09:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1127 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ogolnie tolerancja jest g cukru na kilogram ciala, ale u kazdego jest inna same otreby maja ponad 20 g cukru Cytat:
jest w przepisowni pod koniec taki przepis a budyn jest w lidlu i w tesco, musisz poszukac po skladach - taki ich "markowy"
![]() |
#1128 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny mam ochotę wypróbować są yerba mate, ale na ll jest tyle rodzai, ze głowa mała
![]() która polecacie na początek?? prosze podpowiedzcie mi ![]()
#1129 |
Przyczajenie
|
cześć Dziewczyny !
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1130 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pisałam o tym przedwczoraj, bo sięzdeczko zdziwiłam, aj ksobie węgle obliczyłam ![]()
![]() |
#1132 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1133 |
Zadomowienie
|
Heja Laseczki
![]() u mnie waga - stoi!! ale spoko, kiedys ruszy... wlasnie zlazlam ze słonca, bo sie opalalam troche na balkonie... ale skwar masakra ![]() ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- u mnie 15tego - 3 MIESIACE NA DUKANIE ![]()
15.03. 2010 początek dietki = 73,8kg / 163cm ![]() po uderzeniówce: - 1,8kg jest: 59,4kg ![]() -14,4 kg będzie: 58kg ![]() ![]() "8 sesja" na VACU aktiv ![]() "pierwsze kręcenia Hula Hop Anion" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1134 |
Przyczajenie
|
![]()
Czesc dziewczyny
![]() MAM DO WAS WIELKĄ PROŚBĘ. PISZE PRACE NA TEMAT DIETY DUKANA I POTRZEBNA MI BEDZIE WASZA POMOC W WYPEŁNIANIU ANKIETY. BARDZO WAS PROSZE POŚWIĘĆCIE KILKA MINUT. OBIECUJE, ŻE PODZIELĘ SIĘ Z WAMI WYNIKAMI ![]() Z GÓRY DZIĘKI ZA POMOC ![]() PODAJE LINK DO ANKIETY: http://www.e-ankieta.org/1-8/index.php?sid=56947&lang= pl |
![]() ![]() |
![]() |
#1135 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- niestety nie dostalam zadnego maila ![]()
15.03. 2010 początek dietki = 73,8kg / 163cm ![]() po uderzeniówce: - 1,8kg jest: 59,4kg ![]() -14,4 kg będzie: 58kg ![]() ![]() "8 sesja" na VACU aktiv ![]() "pierwsze kręcenia Hula Hop Anion" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1136 |
Zadomowienie
|
Już wypełniam, ale chyba moja ankieta nie będzie zbyt pomocna bo w prawie każdym pytaniu zaznaczam, jeszcze nie dokończyłam II fazy
![]()
Edytowane przez giovinezza Czas edycji: 2010-06-10 o 10:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#1137 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1138 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
To tak jak u mnie w pracy- Przelozony toczacy wieczna wojne ze swoimi pracownikami przekazal oddzialowi ankiete na temat relacji personelu z kierownictwem (do pracy mgr dla kogos) uwzgledniajaca stanowisko i staz pracy (oddzial liczy kilka osob) ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1139 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Właśnie wróciłam z mężem z ryneczku i skończyłam wcinać przepysznego pomidorka z cebulką, mniaam, takiego w kosteczke pokrojonego. Czy zauważyłyście że pomidor krojony w "ząbki" smakuje inaczej niż ten w plastry/kostkę? ![]() ![]() To ja pytałam o rozstępy-jestem ex-kosmetyczką ![]() I tak mam je koloru białego, dlatego namiętnie stosuję po kolei wszystkie możliwe środki, kremy, balsamy etc. Powiem jedno-rozstępy stają się mniej widoczne, cholera jak to napisać?, może się maskują bardziej po...solarium. Tak ja mam w moim przypadku. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1140 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:04.