|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4921 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
nie mam sily
ide sie polozyc a gnoma mam juz tak dosc, ze zyc sie odechciewa dobranoc
#4922 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
małż wrócił... dostał balsam
![]() ![]() ![]() i jeszcze akccja - KOMAR ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() doooobry był - właśnie kończę 2 szklankę ![]() ja robiłam z mlekiem i dawałam mrożone zmiksowane truskawki /zostały z tamtego roku/ ... mmm wyszły prawie lody ![]() Cytat:
![]() ....................... ja też uciekam dobranoc ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4923 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() *** Nadrobiłam, więc też idę ![]() Pa ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4924 |
Zakorzenienie
|
Hej.
Nie udzielałam sie chyba kilka dni ale codziennie Was podczytywałam. Przyznam sie, ze nie mam ostatnio ochoty na pisanie ![]() Te upały mnie wykończą ![]() U nas wszystko ok, Kuba cały czas cwiczy chodzenie a własciwie to juz bieganie. Czasami mam trudnosc go złapać. Wszystko go interesuje, zajrzy w kazdy kąt. A ze mnie leją sie poty gdy tak za nim biegam. ![]() Ostatnio ma mniejszy apetyt ale bardzo duzo pije. A z najswieższych wiadomosci - Kubie idą 4 albo 5 na gorze. Moja mama przedwczoraj zobaczyła. Dziąsło pękło, takie pocharatane z dwóch stron ![]() Coraz wiecej zaczyna "gadać". Nauczył sie mowic pięknie "nie", bruum - nazywa kazdy samochód i swoj rowerek ![]() I coraz ładniej tanczy w takt muzyki ![]() Skierko, dziekuje za zainteresowanie moją osobą ![]() ![]()
![]() |
#4925 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie nie obchodzi się roku w kościele Cytat:
![]() nasze butki leżały na stole, wiec od razu zaczęła temat Pomarańczko obierałam z błonki i łamałam na 3,4 kawałeczki.Jadłyśmy na dworze, między kąpielami.W domu chyba bym się nie odważyła- cierpię jak klei się podłoga ![]() Bosko nam się spało.O 23 pootwieraliśmy wszędzie okna i bez przykrycia, było przyjemnie.Mała obudziła się o 4:30 ![]() Myślałam, że zaśnie po mleku, ale dziś to nie przeszło, więc pokulała się ze mną po łóżku i wstałyśy. Z kawą nikogo nie uświadczę ![]() to piję sama ![]()
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2010-06-11 o 07:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4926 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzień dobry. Siedzę w pracy i delektuję się kawką i ostatnimi chwilami porannego chłodu. Wczoraj przyjechali teściowie i przywieźli nam wieeeelką misę truskawek. Obdzieliłam nimi siostrę i mamę i jeszcze nam pełno zostało, więc wyszypułkowałam je i zamroziłam. Lecę czytać co tu się wczoraj działo na wątku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4927 |
Zakorzenienie
|
jestem
![]() Szukam info czy z takimi małymi dzieciakami jak nasze można udać się do parku wodnego, co by pochlapała się brodziku. Co myślicie?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4928 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
witam
o matko ale upal od rana ![]() musze sprzatac, odkurzac a jestem juz cala mokra ![]() dzis zaczynaja sie Dni Morza w szczecinie jutro idziemy z dziecmi, Eryk bedzie mial frajde na wesolym miasteczku a w niedziele jedziemy nad morze albo gdzies nad jezioro hmmm i pomyslec, ze kiedys chodzilam na dni morza wieczorami i po to zeby sie napic ![]()
#4929 | ||
BAN stały
|
Cytat:
mi 5 najbardziej ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() hejka ja z kawką, nocka ok, Amelce lepiej sie spi z golymi nogami i w ogole lekko ubranej. zreszta dzisiejsza noc goraca byla, a od rana upal u nas... albo leje albo po 30 stopni... dzisiaj moze przyjdzie dla Amelki ślimak ten fischer prica kupilam jej, ma ktoras z was go? zreszta chyba nie ma co sie sugerowac innymi dzieciaczkami bo z tymi zabawkami kazde inne ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4930 |
Zakorzenienie
|
ja mam
![]() rzadko kiedy uda jej się trafić odpowiednim kształtem w dziurkę, ale ćwiczenia czynią mistrza ![]() u mnie tez żar z nieba się leje, a mają być straszne opady,i nawet trąby powietrzne. Dziś nie gotuję.Nic ![]() ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- ale mi się humor poprawil śmieję się sama do siebie...piszę z koleżanka ze szpitala na gg, a ona wciąż pisze "Kżysiu" zamiast Krzysiu ![]()
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4931 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() *** U nas też już gorąco ![]() ![]() Kurka, zimno źle, gorąco źle, no nie dogodzi ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4932 |
Zakorzenienie
|
Opis też ma ze słowem "Kżysiu" ale żal
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4933 | |
BAN stały
|
Cytat:
o to moze i ja zainteresuje... no zobaczymy. ja zrobie ziemniaczki z rybka, a jutro sprobuje te golabki bez zawijania |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4934 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może za duze ma butki, ze mu przeszkadzają? a jak nie daj mi trochę czasu, bo do tej pory chodził przecież boso lub w skarpetkach ![]() dzięki za info o body... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
kupię moze 2-3 h&m a tak po domku i do przedszkola jakieś tańsze, bo stamtąd zawsze wraca pooblewany ![]() ![]() Cytat:
![]() co do roczka - ja nie zamawiam mszy w kościele - nawet do głowy mi nie przyszło... ![]() jeśli chodzi o impreze - zapraszam chrzestnych, rodziców, mojego brata i babcię - chciałam zrobić grilla u chrzestnej w ogrodzie, a tort zamówić, ale okazało się, zę jest opóźnienie z odbiorem jej domu i nie mam ogrodu (nie chcę robić u teściów po akcji z chrzcinami) więc chyba zrobimy w domu... Cytat:
Cytat:
![]() czyli Twój mieści się w granicy 12 cm (przyrost 1 cm na miesiąc), a mój przekracza to o 2 cm - z 33 cm urosła mu główka do 47 cm, ale raczej się martwić nie będę Cytat:
![]() ---------- już czuję jak dziś będzie gorąco... masakra, nie wiem jak w pracy wytrzymam, a w krótkich spodenkach raczej nie wyskoczę ![]() ale chociaż buty sobie wezmę odkryte, najwyzej do ekstrakcji zmienię na kryte... ![]() ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4935 |
Zadomowienie
|
Cześć mamusie
![]() Wpadłam na chwilkę ![]() Na dwór u nas wieczorem nie da się wyjść tak komary chlają ![]() Maja rośnie jak na drożdżach, zaczyna raczkować ![]() Patrzcie dopiero co nosiłyśmy nasze maleństwa w brzuszkach a tu już czas świętować roczek!!! Czas niesamowicie szybko leci. Kochane nam pytanie. Myślicie, że mogę kupić małej basenik i ja posadzić w nim na powietrzu??? Niektórzy twierdzą ze to jeszcze za wcześnie i już sama nie wiem co na ten temat myśleć. Pozdrawiam Was i ściskam mocno ![]()
#4936 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() I już po urlopie ![]() ![]() Bo mały mnie wykańczał już na maxa... Przez te cholerne upały marudny jest jak cholera, śpi co 1,5-2 godziny przy czym pół godziny trwa samo usypianie... Wszędzie mu źle... no ale co się dziwić jak ja sama mam dość od gorąca. Co do tytułu następnego wątku... Mi najbardziej podoba się 1,4 i 5... Ale konkretnie zdecydowac się jakoś nie mogę ![]() teraz siedze sobie w pracy, klima mi hula zaraz zrobie sobie kawkę i żyć nie umierać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4937 |
Zakorzenienie
|
Marysiu, my juz otwarlismy sezon kąpielowy.Jeśli uszek nie zaleje to siedzi bardzo dlugo, ale wchodzi kiedy sama chce
![]() ![]() |
![]() |
#4938 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj nalałam mu po obiadku wody do wanienki i pochlapał się w wanience ![]() Co do komarów... u nas też masakra... jest ich mniej tylko jak jest upał i tylko tam gdzie słońce napiera... Poza tym w momencie oblatują człowieka... nogi mam już tak pokąsane że szok ![]() Nawet okna nie mogę otworzyć bo wlatują całymi grupami ![]() wredne jedne!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4939 | ||
Zakorzenienie
|
hej
![]() omg ale skawr ![]() ![]() daj znac czy fajny ![]() Cytat:
![]() szkoda ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4940 |
Zakorzenienie
|
hej
duzo dzisiaj nie popisze go tak gorąco ze na tyłku nie mogę usiedziec. Oliwka szaleje, ja zjadłam sniadania troche, ale nie chce mi sie jesc z tego gorąca. w pokoju mam już 27 C, klimatyzacji niestety brak ![]() dobrze ze u rodziców chłodniej jest to posiedzimy u nich troche. |
![]() ![]() |
![]() |
#4941 |
Ola-Unhola
|
Hej
![]() Wczoraj nie zajrzałam już, bo padłam po 2 godzinnym usypianiu Antosia... Najpierw cyc potem rózne kombinacje, aż już prawie po godzinie o mało nie usnął sam w łożeczku, kulając się z jednego kąta w kąt. Niestety w tym momencie rozpoczął się tak okropny płacz, lament, wrzask, że nie miałam serca go tak męczyć (i śpiącego Bartka czy sąsiadów). Także na ręce. Potem godzina zmiany pozycji, ani w pionie ani w poziomie no nic. Nie było możliwości zaśnięcia, tylko płacz. A jak przysnął to go odkładałam i znowu to samo, chyba z 7 razy tak go uśpiłam, a on znowu. Bujanie na leżaczku, na rękach, na leżąco próba karmienia cycem - nic nie pomagało. Posmarowałam dziąsła (Małż z pokoju obok darł się, ze to przez to i go katuję - nie smarując mu...) i tak nic nie dało. Wypompowała się jak nie wiem o i jeszcze ten upał. U dzieci w nocy było 27 stopni..... Kręgosłup mi wysiada, ale to i tak nic, bo Małż ma udokumentowane coś tam z kręgosłupem, a ja nie, więc nie mam prawa narzekać (Co z tego, że mi zaraz garb wyrośnie) Masakra i jeszcze raz masakra.... Teraz śpi, nawet udało się tylko w 30 min...Nie wiem jakim cudem.... Idę na kawkę i mam nadzieję, że któraś mi potowarzyszy.... ![]()
#4942 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja idę sobie zrobić kawkę
![]() ![]() |
![]() |
#4943 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
o matko 40 stopni to dla mnie zdecydowanie za duzo
![]() kat no tryska inteligencja ta Twoja kolezanka ![]() nie umialabym jej nie powiedziec czegos ![]()
![]() |
#4944 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale mam pootwierane wszystko co się da i nie czuję różnicy, nawilżacz powietrza też chodzi i nic... chyba zawiozę małego do teściów bo u nich chłodno... ![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- a mój małż ma dress code w pracy i musi chodzić w krytych butach i długich spodniach, ale wczoraj zadzwonił do swojego Team Leadera i powiedział, ze w biurze się przebierze, ale jak ma awarię w terenie to mogą go skarżyć, a jego z sandałów i krótkich spodenek nikt nie wyciągnie ![]() cóż Team Leader nic nie powiedział, bo nie moze, ale wg małża to znaczy, ze się zgodził ![]() to się nazywa desperacja
![]() ![]() |
![]() |
#4945 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zaraz dołączę z kawką ![]() Cytat:
ale z drugiej strony to jak to możliwe?? Przecież w akcie urodzenia jest napisane imię dziecka, nie czytała czy co?? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4946 | |||
Ola-Unhola
|
No to pijemy
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
To juz mamy trio kawkowe ![]()
![]() |
#4947 |
Zadomowienie
|
Witam
U nas wdomu 27 stopni,wysiedziec sie nie da ![]() Kat robienie błedow w imieniu własnego dziecka to już nawet nie jest śmieszne tylko rozpacz ![]() ![]() Widze że nie tylko u nas takie problemy z zasypianiem ,ja juz czasami tracę cierpliwosc jak Tomek przekreca się setny raz i drapie mnie gdziepopadnie,a w łóżeczku krzyczy ![]()
#4948 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
no właśnie przed momentem okazało się, ze też
![]() Sama nie wiem, nie wygląda mi to na zęby, raczej rozpoznaję kiedy ją bolą, chociaż wszystko możliwe... obstawiałabym ten upał...jak przyłoży głowę do materaca to jej gorąco, zaczyna wyć i z każdą chwilą jest jej coraz gorzej ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ee, ja już o tej porze z domu wychodziłam ![]() Cytat:
A skóra takich maleństw chłonie wszystko jak gabka..Chciałam się z małą wybrać ale ze względu na jej wrażliwą skórę sobie odpuszczę jeszcze. Z góry uprzedzam, że pai doktor super wrażenia na mnie nie zrobiła i powtarzam ale nie wiem czy wierzyć, ona ogólnie trochę przewrażliwiona jest ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Matko...współczuję...u nas wygląda to identycznie ostatnimi dniami ![]() ![]() Cześć... roztapiam się normalnie, nie mam siły...idę po coś zimnego
![]() |
#4949 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() anula, a skąd pochodzisz?
![]() ![]() |
![]() |
#4950 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Z okolic Bielska-Białej...niby już nie jesteśmy na Śląsku ale właśnie takie niektóre tradycje i zwyczaje tak jak u nich mamy A tak sobie teraz mysle, ze gdybym miała samodzielne mieszkanie to mogłybysmy tanie wakacje zorganizować, wymiana mieszkaniami na 10 dni - my na północ a Wy w góry ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2010-06-11 o 09:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:04.