|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1111 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) cz.2
Weronisia
![]() ![]() ![]() A ja dzisiaj coś dziwnego zrobiłam (nie zrobiłam właściwie). Weszłam do sklepu z tanimi ciuszkami i oglądałam śpiochy... W bardzo rozsądnych cenach były, poniżej 10zł i nawet ładne. Zdjęłam jedne z wieszaka, przyjrzałam się i nagle mi przez myśl przeszło "A jeśli się coś stanie?" ![]() ![]() ![]()
#1112 |
Zakorzenienie
|
Kretencja ja tak się bałam kupować, do końca 13 tc. Potem gdy było wszystko OK postanowiłąm jednak poczekać, aż się dowiem jaka płeć. Czekałąm cierpliwie. W poniedziałek się dowiedziałam i od razu zrobiłam pierwsze zakupy.
Nic się już nie może stać. Moje maleństwo fika niesamowicie w moim brzuchu, czuję je kilka razy dziennie. Czuję się dobrze. Nie boję się już niczego. I mam zamiar kupić wszystko jak najprędzej. Już najpotrzebniejsze ciuszki mam na rozmiar od 50 do 68. Kupiłam już dwie koszule dla mnie do szpitala, w których będzie mi łatwo karmić oraz szlafrok. Muszę jeszcze dokupić troszkę kosmetyków dla synka, nożyczki, wanienkę i pampersy. No i wózek oczywiście. A więc nie zostało mi aż tak wiele do kupowania. Kretencja jak dowiesz się jaka płeć - wpadniesz w szał kupowania, i nie będziesz umiała się zatrzymać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1113 |
Wtajemniczenie
|
Czesc matki
dawno mnie nie bylo bo dziecko zepsulo mi modem i nie mam neta ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1114 | |
Zadomowienie
|
kliwia kurasy zakupiła moja mama, bardzo smaczne choć maleńkie. Sosik też smaczniuchny
![]() Wróciłam właśnie z uczelni i jestem padnięta ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Cytat:
Ja przed ciążą chodziłam na silownię, bo chciałam wyrobic sobie kondycję, i brzuszka zrzucić, a i tak teraz jestem słaba i zero kondycji. Zaraz się męczę, a po schodach jak wchodzę, to jak babcia ![]() Weronisia wózek super. Bardzo mi się podoba. Wygląda praktycznie. kretencja ja też nie kupuję, bom panikara i takie myśli mam straszliwe ![]() ![]() ![]() ![]()
http://www.suwaczek.pl/cache/294fb9d287.png Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy.. http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1115 |
Wtajemniczenie
|
Weronisia- w Essen mieszkam
![]() ![]() ![]() Zakupow narazie nie robie. Jedynie dzis okazyjnie zakupilam nowy z metka kombinezon na 62 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam super sąsiadów. Na początku musiałam sobie ich wychować, no bo to same Niemcy, a my tu Polacy, więc czego tu szukamy. Musiałam dobitniej się wypowiedzieć na temat naszego pochodzenia i ich zachowania, a potem pokazałam, że jestem dobrą sąsiadką i teraz po kilku latach jest OK ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1117 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1118 |
Wtajemniczenie
|
Weronisia- moim inni sasiedzi tez sa ok, ale ten jeden nie. Zawsze specjalnie smieci na klatce rozrzuca po tym jak ja umylam ( nie raz slyszalam tekst, Polka- to posprzata), wyrywa mi rosliny z ogrodka. Dzis zamknal w swojej komorce mojego kota, a tylko on ma klucze. Ignoruje mnie, odkad sie postawilam. Rozmawia z moim mezem w mojej obecnosci i mowi, zeby moj maz mi przekazal
![]() Inni sasiedzi z gory wylewaja z okien wode po praniu czy zmywaniu. A dodam,ze to bardzo eleganckie starsze malzenstwo. Poza tym Köln uchodzi za najbardziej tolerancyjne i wolne miasto w calych Niemczech. Nie wszedzie jest tak kolorowo jak u ciebie. Nie wszedzie obcokrajowca sa tolerowani. Na szczescie sa tez mile chwile. Dzis na Flohmarkcie w Düsseldorfie 3 razy gratulowano mi z powodu ciazy. A co z twoimi sasiadami na poczatku bylo nie tak? Widzisz u mnie jest tak, ze nasze mieszkanie zmienia wynajmujacego srednio co 3 lata.Pozostale 3 mieszkania sa wynajmowane od 25 lat przez tych samych ludzi i oni sie tu poprostu czuja jak wielkie panstwo. Ja jestem tu najmlodsza i probuje sobie mnie podporzadkowac. Bylam mila, zadnej muzyki i halasow po 19, zawsze kartki na swieta, klatka myta raz na tydzien.Ale jak tu byc mila kiedy oni o 3 w nocy halasuja, trzaskaja drzwiami, wynoszac choinke na zewnatrz zostawiaja cale opadle igliwie na parterze czyli u mnie i nie posprzataja. To ja odgarniam snieg i sprzatam przed blokiem choc Miete nie mam mniejszej. A oni maja mi czelnosc powiedziec, ze przydaloby sie juz posprzatac. Niestety taborety sa wszedzie. W Polsce zostalam wyzwana od niemieckiej swini, bo wysiadalam z mojego auta, ktore ma niemieckie blachy. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2010-06-13 o 16:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#1119 |
Zakorzenienie
|
Boli mnie brzuch jakos dziwnie, podobnie jak na okres tylko ciut mniej dokuczliwie.
No i wlaczylo mi sie "wpieprzanie" Mam ochote na wszystko. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Irsin, nic mi nie mów, ja dzis znów lody zjadłam, jestem załamana, bo tak to w miarę zdrowo się odżywiam, bo mdłosci mniejsze, ale oczywiście potem muszę np lody skonsumować ![]() i znów spałam jakieś 3 godziny w dzień ![]() ![]()
![]() |
#1121 |
Rozeznanie
|
Hej, mnie to chyba zgubią lody, często mam fazę na nie
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1122 |
Zakorzenienie
|
Zdecydowanie, już nie raz o tym pisałam
![]() ![]()
#1123 |
Zakorzenienie
|
witam
dawno tu nie zaglądałam ![]() dzisiaj byliśmy u znajomych którym się urodził chłopczyk, wyszłam od nich cała zauroczona tym maleństwem, już nie mogę się doczekać kiedy sama będę miała ![]() dzisiaj leci 21t1d ![]() ![]() Weronisia ładny wózeczek, ja się zakochałam w wózku TEUTONIA COSMO i raczej ten kupimy, podoba nam się jeszcze MAXI COSI MURA4 ale nie jestem przekonana co do spacerówki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tam lodami sie nie przejmuje, to jedyna rzecz, ktorej sobie nie odmawiam - uwielbialam zawsze ,a teraz jadam bardzo czesto. Przed ciaza potrafilam zjesc pol litra, litr loda w ciagu dnia wiec spoko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1125 |
Raczkowanie
|
Margaryt, masz taki sam suwaczek jak ja i tylko 3 dni różnicy, hihi.
![]() Gdy przeglądam się w lustrze (a robię to ciągle), mąż często staje za moim plecami i kiedy ja oceniam wielkość brzuszka on ocenia wielkość piersi. Phi! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie zalezy, rano mam mniejszy , wieczorem duzy- ale zdarzaja sie dni, kiedy juz rano jest duzy, albo caly dzien mniejszy ![]() Moja znajoma ostatnio mi powiedziala, ze jej siostra widzac mnie uznala,ze sie zapasłam. Powiedziałam, że nooo w sumie tak w ciazy bywa ![]() Po czym ona stwierdzila, ze oooo jak na ciaze to ma maly brzuszek (juz nie zapasiony ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1127 |
Zakorzenienie
|
Kootekk i inne dziewczyny - jak Wy to robicie? Zaczynam się niepokoić
![]()
#1128 |
Wtajemniczenie
|
Mnie jakos tak ciagnie w brzuchu, szczegolnie przy pochylaniu czy podnoszeniu rak? macie tak?
A dzisiaj zachcialo mi sie tanczyc i przy muzyce sobie troche poszalalam. ![]() Ja mam brzuchol wielki. 4kg na plusie 15 tydzien. Wieczorami brzuchol mam ogromny i tak jakos ciagnie. Mam nadzieje, ze wszystko jest w porzadku. |
![]() ![]() |
![]() |
#1129 |
Zadomowienie
|
Ja jestem w 19 tc i mam 2kg na plusie, a jem więcej niż przed ciążą, zwłaszcza słodyczy no i nie uprawiam teraz sportu :/ a wcześniej regularnie.. Mój lekarz powiedział, że do 20 tc powinno się przytyć do 5kg także póki co nie muszę się przejmować jedzeniem...
#1130 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1131 |
Zakorzenienie
|
jak ja utrzymam tempo to przytyję do 20tc około 6kg.. Nie tak źle
![]()
#1132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1133 |
Zakorzenienie
|
No tak, skoro na początku schudłaś, to może nie takie dziwne
![]() ![]()
#1134 |
Zadomowienie
|
Ja generalnie zdrowo się odżywiam, ale nie mam na tym punkcie obsesji. Staram się ograniczyć słodycze, bo tutaj nie mam umiaru. Zdarza mi się wciągnąć batona, czekoladę, lody z McDonalda- uwielbiam
![]() Ważne dla mnie jest, żeby codziennie w jadłospisie znalazły się owoce, warzywa, mięso jem właściwie w minimalnych ilościach. Czy jem mniej niż przed ciążą? Poza słodyczami, które dawkuję sobie w rozsądnych ilościach to nie. Sama się dziwię, że tylko pół kg przytyłam, a w czwartek zaczynam II trymestr. Ale nie ukrywam, ze mnie to całkiem cieszy- bo ja mam skłonności do tycia i typową figurę gruszki. Te pół kg zdecydowanie poszło mi w biust . Dziś zamówiłam sobie nowy stanik, bo w stare co prawda wejdę, ale miseczka kończy się ledwo za brodawką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kretencja spoko, nic sie nie martw jeszcze niedawno ja tez pisalam ,ze przytylam jeden kilogram, a w ciagu 2-3 tygodni skads sie wzielo kolejne 3... ![]() dziewczyny tez to czeka sesese ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1136 |
Zadomowienie
|
dziewczyny tez to czeka sesese
![]() I bardzo dobrze, w ciąży trzeba tyć ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1137 |
Zakorzenienie
|
Najpierw sąsiadka stawiał pranie przy moim balkonie tak, że zahaczało o moją satelitę, która jej baaaardzo przeszkadzała, no bo przecież nie wolno mieć satelity.
Kilka razy zwracałam jej uwagę na to pranie, że ma stawiać dalej, że nie mam ochoty oglądać jej galotów. Ta na to, że ona tu mieszka już 30 lat i ona ma pierwszeństwo. Dodam, że to ja mieszkałam na parterze, a ona na 1 piętrze. Groziłam jej, że postawię suszarkę na wielkiej nodze tak, żeby sięgała ich balkonu i będę im wieszać moje gacie. Mąż groził, że czymś im to pranie wysmaruje itp. W końcu gdy stwierdziła, że ona musi tam stawiać pranie, bo ma tam w trawie zabetonowaną dziurkę, to zaproponowałam, że mój mąż zrobi taką samą dziurkę kilka metrów dalej. No i babci szczena opadła. Od tamtej pory nigdy nie wieszała prania . Drugi sąsiad z 2 piętra przylazł do mnie ze skargą, że nie sprzątam klatki. Moim obowiązkiem było sprzątać parter i jemu coś nie pasowało. W końcu przyszedł list ze spółdzielni z ostrzeżeniem, że się sąsiedzi skarzą na brak czystości. Polazłam na górę i wyzwałam go od rasistów. Zapytałam skąd wie, że to mój tydzień na sprzątanie? (było na zmianę z sąsiadką) i jeśli jest nie posprzątane czy to od razu oznacza, że to był tydzień należący do mnie... No nawtykałam mu, że aż mnie przepraszał. A moja sąsiadka vis a vis podała mnie na policję, że kradnę jej prąd ![]() Wyprowadziłam się z tego parteru. Wróciłam do Polski. Po roku wróciłam do Niemiec, do tego samego bloku, ale do klatki obok na 2 piętro (ostatnie). Tu sąsiedzi nie robią żadnych scen, są mili. Mam nadzieję, że tak zostanie. ------------------ Właśnie kupiłam wózek. Ten, który pokazywałam rano, niestety czmychnął mi sprzed nosa, aż mi się płakać chciało. Wzięłam w innym kolorze. Mój wózek to HARTAN RACER S, raczek mało znany w Polsce, za to w Niemczech chyba nr 1 ![]() A i mój synek otrzymał imię PASCAL. No ale , że jeszcze połowa ciąży przede mną, więc może jeszcze się zmienić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1138 |
Zakorzenienie
|
Ja dzis przespalam cala noc
![]() Normlanie sie wyspalam, mimo ze jest dopiero 6 rano ![]() Ale jak fajnie nie budzic sie w nocy. Od jakis dwoch miesiecy nie ma nocy bym sie nie obudzila, a potem meczarnia z zasnieciem. Moze dzieki chlodnemu powietrzu na dworzu ![]() Oczywiscie ledwo sie obudze juz mi w brzuchu burczy ![]() koootek drogie te Twoje wozki.ech wetonisia niezle przygody mialas ![]() A ten wozeczek bardziej mi sie podoba,. w sensie koloryustyka ![]() W polsce tez sa Racery ale nie wiem czy to to samo ![]() Imie tez mi sie podoba. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1139 |
Wtajemniczenie
|
Podobny wozek zamierzam kupic. za ile udalo ci sie wygrac aukcje?
No to tez mialas przygody z sasiadami ![]() ![]() Moja mantra to-juz niedlugo, tylko pare miesiecy, juz niedlugo... Niewyspalam sie. Zasnelam o 1 w nocy a o 6 30 trzeba bylo wstac. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2010-06-14 o 06:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#1140 |
Zakorzenienie
|
Weronisia, bardzo ładne imię
![]() I fajny wózek, mnie się chyba nawet ten kolor bardziej podoba. Dziewczyny, ja się nie martwię, że tyję, nie myślcie sobie ![]() ![]() U nas dziś pogoda... W pierwszym odruchu chciałam napisać, że brzydka, bo jest szaro, chłodno i pada. Ale mnie się podoba, bo wreszcie nie jest gorąco ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:58.