|
|
#61 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kobietę zmuszono do urodzenia dziecka bez mózgu
Fela Von Helvete nie twierdze że życie jako niechciane dziecko jest zawsze złe, bez miłości itd. ale właśnie niechcianych dzieci takie życie ma? lądują w domach dziecka bez szans na adopcję.
ok adopcja tak, ale wciąz się słyszy że trwa to latami, że jest cięzko, że najwiekszą szanse mają niemowlaki. procedury sa idiotyczne, bo często rodzice porzucają takiego niemowlaka, ale nie zrzekają się praw więc to dziecko idzie do domu dziecka lub innej placówki i tam "czeka"....czasem bardzo długo..czasem się udaje czasem nie...a w pamieci takie doświadczenie napewno zostaje. |
|
|
|
|
#62 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#63 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gwałt jest traumą, seks z własnej woli o ile mnie pamięć nie myli wręcz przeciwnie?
|
|
|
#64 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak jestem przeciw aborcji to dla konsekwencji mam być przeciw również gdy był to gwałt/zagrożenie życia dziecka/matki itd.? A jeśli jestem za aborcją to by być konsekwentną muszę się na nią zgadzać nawet w 9. miesiącu? - bo przecież nie mogę być za do np. 3 m-ca a przeciw powyżej 3. m-ca, bo to jest już wskazywanie kiedy można zabić a kiedy nie.
|
|
|
|
#65 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedna może usunąć a druga nie. Albo dla wszystkich albo dla nikogo. Bo te dzieci niczym się nie różnią zapewniam.
|
|
|
|
|
|
#66 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#67 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czym ono się różni i czym zawiniło? (argumenty pro choice)
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#68 |
|
Zakorzenienie
|
podoba mi się propozycja hihi- zamiast aborcji sterylizacja. /troszkę żartobliwie/
tak serio to w pewnych przypadkach sterylizacja rozwiązałaby problem. nie rozumiem, że ludzie mający już kilkoro dzieci z któymi sobie nie radzą, są im odbierane lub nie mają dla nich na chleb "fundują" sobie następne? kolejny przypadek to wg. mnie osoby, które powinny odgórnie być sterylizowane. jak patrze czasem an t oco się wokół dzieje to niektórzy powinni miec zakaz posiadania dzieci.
|
|
|
|
|
#69 |
|
Zakorzenienie
|
A czym zawiniła matka w wypadku gwałtu?
|
|
#70 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak sobie nie da z tym rady? bez sensu takie dywagacje... |
|
|
|
|
|
#71 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Cytat:
większa część antykoncepcji skutecznej odpada z mojej strony
|
||
|
|
|
|
#72 |
|
Zakorzenienie
|
A ja chcę mówić o matce
![]() W końcu to ona ma owo dziecko nosić.
|
|
#73 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam swoje zdanie na ten temat, dyskutować nie chcę, ale jak ktoś wyciąga ten argument, a zaraz obok mówi, że te z gwałtu to można usuwać, ale te bardzo niechciane to już nie (no choćby przypadek - zaszłam w ciążę niespodziewanie z własnym mężem....zaraz później okazało się, że mąż mnie zdradza, rozwodzimy się i ostatnia rzecz jaką chcę, to urodzić dziecko tego bydlaka, którego miałam za miłość mojego życia, a który okazał się ostatnią szumowiną). Pytam, co interesuje mnie opinia, argumenty, tok rozumowania osób mających takie zdanie.
|
|
|
#74 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale odpowiedz na pytanie:czym zawiniło dziecko? matka niczym, ok. ale czy zabójstwo dziecka sprawi że trauma zniknie?
|
|
|
|
|
|
#75 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A jeżeli już mają dzieci to co? Ma je zabić, bo nie chce wychowywać dzieci faceta, który ją zdradził? ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Ale w pełni świadoma jest tylko matka, dziecko do pewnego momentu jeszcze nie. I to ona ma prawo podjąć decyzję w takim momencie.
|
|
|
#76 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te dzieci się czymś różnią przepraszam? Pierwsze ma napis na czole "jestem z gwałtu" i można je "zabić" a drugie nie? |
|
|
|
|
|
#77 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie rozróżniam tutaj dzieci i zwracam uwagę tylko na położenie matki. Więc z tym pytaniem nie do mnie.
|
|
|
#78 |
|
Zakorzenienie
|
Futbolowa, to prościej - jeśli żonę po pijaku zgwałci jej mąż, z którym ona ma inne dzieci. Ale to chce usunąć? I wreszcie się od bydlaka uwolnić? Albo i niech tych dzieci nie mają, coby nie trzeba było rozważać mordowania dzieci już urodzonych i odchowanych.
Żona zgwałcona przez męża kwalifikuje sie do ewentualnej aborcji? Rozumiem, że nie, bo sama sobie świadomie męża wybrała, takiego ma i niech niesie ten krzyż pański? Pytam tak kombinacyjnie, pewnie, że wymyślam, ale jak już dyskusja, to dyskusja na całego.
|
|
#79 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#80 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#81 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaraz zaraz czyli jednak decydujesz kiedy nie a kiedy tak czyli jak dziecko chore to aborcja ok a jak "tylko" nie chciane to zmuszamy do urodzenia ? a jak sie tykamy z zabezpieczeniem,które czasami zawodzi ?to moge poddac sie aborcji czy nie ? i kto ma prawo aby o tym decydowac ? |
|
|
|
|
|
#82 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tylko zauważ, że osoby za aborcją też nie są do końca konsekwentne (druga część mojego poprzedniego posta, na którą nie odpowiedziałaś). I też w pewien sposób mówią do kiedy wolno zabijać a od kiedy nie i nie są za możliwością aborcji do ostatniego dnia ciąży. No chyba, że się mylę. Ale czy jakbym powiedziała, że jestem w 8. miesiącu, ale jednak nie chcę tego dziecka to osoby za aborcją powiedziałyby mi - Nie ma sprawy, usuwaj? Chyba zwolennicy aborcji są jej przeciwnikami w 9. miesiącu? Tak jak przeciwnicy aborcji uzurpują sobie prawo do decydowania, że taka a taka kobieta (np. zgwałcona, chora) może jednak ciążę usunąć, tak zwolennicy - do kiedy to robić. I ja też nie chcę się nad tym rozwodzić, bo to temat rzeka. Tak tylko interesuje mnie opinia, argumenty, tok rozumowania osób za aborcja - do kiedy usuwać wolno?
|
|
|
|
#83 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#84 |
|
Zakorzenienie
|
wow, mocne .Trudno sie dyskutuje z kims kto w sferze seksu ma swiat bialo czarny a w sferze aborcji odcienie szarosci.
|
|
|
|
|
#85 |
|
Zakorzenienie
|
oho - kolejny, mega wypaśny wątek o aborcji
![]() Odwołując się do pierwszego posta - dla mnie to normalne, że dziecko bez mózgu powinno się usunąć - bo jaki jest sens noszenia w sobie czegoś, co nigdy nie będzie żyło? No, chyba, że Brazylijczycy jako kraj mocno wierzący czeka na jakiś cud
|
|
|
#86 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym patrząc tak racjonalnie przecież kobieta dość szybko orientuje się że jest w ciąży. jasno że są też skrajne przypadki, że kobitka w trakcie akcji porodowej zostaje uświadomiona przez lekarza że właśnie rodzi |
|
|
|
|
|
#87 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiadomo - najlepsza metoda antykoncepcyjna to wstrzemięźliwość A tak poważnie... Nie chcę sprowadzać roli seksu tylko do rozmnażania, bo to trąci płycizną. Jednak nie widzę innego rozwiązania dla tych, którzy nie chcą mieć dzieci - albo niech się porządnie zabezpieczają, albo znajdą sobie inne przyjemności
|
|
|
#88 |
|
Zakorzenienie
|
I kolejna jałowa debata o aborcji.
Pogadają, pogadają, a jak kto chce, to i tak ciążę usunie. Ja jestem zdania, że ludzie powinni brac odpowiedzialność za swoje czyny przede wszystkim. A czasami decyzją odpowiedzialną jest usunięcie ciąży. Oj kobieto, na jakim świecie Ty żyjesz ![]() Część ludzi nawet nie wie za bardzo, skąd się dzieci biorą i jak dochodzi do zapłodnienia, a seks uprawiają. Współczuję tej Brazylijce, ale najgorsze jest to, że jestem w stanie wyobrazić sobie podobna sytuację w naszej Polsce kochanej: http://wybory.gazeta.pl/wybory/1,106...rowskiego.html Spoko, z Kaczyńskim też tak jeździli
Edytowane przez _vixen_ Czas edycji: 2010-06-17 o 15:09 |
|
|
|
|
#89 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#90 |
|
Zakorzenienie
|
A może darujmy sobie rozmowy o aborcji w przypadku gwałtu czy o adopcji. O ile wiem, ten przypadek nie dotyczył gwałtu. Trudno też rozmawiać o adopcji dziecka bez mózgu, które przeżyje kilka dni. Wątków aborcyjno - adopcyjnych jest masaaaa. Ja pytam o ten konkretny przypadek.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:05.

zapewniam.

kolejny przypadek to wg. mnie osoby, które powinny odgórnie być sterylizowane. jak patrze czasem an t oco się wokół dzieje to niektórzy powinni miec zakaz posiadania dzieci.

ale odpowiedz na pytanie: