|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII
dzidzia-a tak gadalas o tych kg
a wcale nie przytylas duzo!!!aniu- troszke sie uspokoilas?czy zla jestes ze jeszcze nic sie nie zaczyna?pewnie to 2...a moze np dzis sie zacznie?nie martw sie!<przytul> ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- tez mialam miec dzis wizyte, ale przesuneli mi na 22 ale i tak wiem ze wszystko ok-przeciez wczoraj bylam w szpitalu ale ciekawa jestem ile moja niunia wazy )) a Wasze dzis ile wazyly?
|
|
|
|
#2912 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII
Cytat:
![]() ja nie mialam usg wiec nie wiem ile maly wazy teraz |
|
|
|
|
#2913 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Chyba za bardzo byś już chciała mieć to za sobą, aaaa to nie ma tak łatwo Musisz jeszcze poczekać na swoją kolei ![]() Ważne że już jesteś spokojniejsza, że wszystko dobrze no i że wody się nie sączą. |
|
|
|
|
#2914 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja koleżanka,która rodziła jakiś czas temu tez miała problemy z laktacją. W szpitalu niby jej tam pokazywali, była wczesniej w SR ... i to nic nie dało. Szybko okazało się, że mały nie chce ssać a traci pokarm i do tego nabawiła się jakiejś infekcji... Już w szpitalu pojawił się ten problem (była tam ok. tygodnia bo miała CC) i mimo iż jej "pomagali" nic nie działało.Wróciła do domu z wielkim problemem... Po kilku dniach zadzwoniła prywatnie do położnej, która za 150 zł odwiedziła ją w domu i w 15 minut pokazała co jest nie tak, dlaczego mały nie chce ssać itd. Nie chcę snuć teorii spiskowych ale wyglądało to tak jakby nikomu nie chciało się poświęcić chwili uwagi - bo po co, skoro za kilka dni można na tym zarobić (na prywatnej wizycie). ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i co minelo te kilka dni? dal ci odpowiedz? aniaa super ze synyus zdrowy a i moze niech sie tak szybko nie pcha tylko niech poczeka tyle ile powinien dzidzia ciesze sie ze twoja wizyta nalezala do kolejnej z tych pozytywnych ![]() hd aniaa dzisiaj niezawsze napewno nie bylo ale za to napewno byla wczoraj ale mysle ze by pisala gdy by cos sie dzialo
|
|
#2916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kaftanik body śpiochy pajaca czapkę niedrapki |
|
|
|
|
#2917 |
|
Zadomowienie
|
w sumie to nie obraziłabym się jakby jutro coś się ruszyło
![]() Dzidzia, Aniaa - super, że na wizytach wszystko gra mam pytanko: czy któraś z Was ma zamiar pić herbatkę z liści malin? ja dziś takową zakupiłam i zaczynam od zaraz słyszałam o niej dużo dobrego
|
#2918 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2920 |
|
Wtajemniczenie
|
W sumie to napisałam do niego przedwczoraj, wczoraj tylko była ta wiadomość, że musi sobie wszystko przemyśleć, a dziś tylko ten głupkowaty opis na gg.
|
#2921 |
|
Zakorzenienie
|
widzialam ze czerwcowki o tym pisaly ale nie mam pojecia na co ta herbatka jest
|
|
|
|
#2922 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2923 |
|
Zadomowienie
|
Apel do SZCZECINIANEK - gdzie w naszym pięknym mieście znaleźć sklep zielarski, albo mdycyny naturalnej? mama przyjeżdża do mnie w poniedziałek, może zdążyłaby mi kupić taką "prawdziwą" herbatke z liści malin bo to co kupiłam to jest mieszanka
która zawiera liście, ale są też jakieś inne rzeczy w niej (kawałki jabłek, liście z czarnej porzeczki, maliny...)
|
#2924 |
|
Zakorzenienie
|
lee to ja nie chce
moze w przyszlym tygodniu jak sie nic nie bedzie dzialo
|
|
|
|
#2925 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
niektórzy mówią, że przyspiesza poród w sensie, że wcześniej się zacznie, ale to chyba jednak chodzi o to że przyspiesza, bo poród trwa krócej
|
|
#2926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2927 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
.A Ty rozumiem na ułatwienie porodu tak? Czy może na ułatwienie wypróżniania? ;P Bo to też działa ![]() Cytat:
Aniaa cieszę się, że jeszcze masz czas... Dzięki Dziewczyny za kciuki
|
|
#2928 | |||
|
Zadomowienie
|
dzidzia super i fajnie, że już za tydzień usg
ja tez bym chciała ![]() Cytat:
z ziaji ? bo ja miałam taki balsam kakaowy z ziaji w opakowaniu brązowym i niesamowicie to tłuste było aż źle się rozsmarowywało strasznie a zapach taki łooooo niby fajny ale potem taki dziwny a kończy się mój czerwony garniera więc bym cos zakupiła na nogi ![]() Cytat:
i mam nadzieję, że bedzie dobrze służyć bo w sumie przestaszyłam się bo on jest olbrzymem nie ma co ukrywać a waga bardzo podobnie chyba kilogram albo pół mój jest lżejszy aniaa22 no to oby niedługo ale skoro młody chce jeszcze siedzieć to nakaż mu grzecznie bez maltretowania mamusi Cytat:
ja na początku ciąży właśnie tu pisałam, że najbardziej boje się złego traktowania przez położne czy tam pielęgniarki bo niektóre to naprawde za kare do pracy przychodzą i z wielką łaską robią to co należy do ich obowiązków ;/ |
|||
|
|
|
#2929 | |
|
Zadomowienie
|
dzidzia, ania bardzo sie ciesze, ze wizyty udane
papeteria zazdroszcze bebenka Robilam przelew za wozek i naszlo mnie na podsumowanie: wydalam 2300 na wyprawke, w tym wozek, fotelik, laktator, podgrzewacz, lozeczko, materac, kosmetyki do pielegnacji i inne akcesoria noworodkowe... na ciuchy i kosmetyki ciazowe poszlo przez 7 miesiecy 730 zl,w tym tuniki, legginsy, jeansy, plaskie buty, kosmetyki do szpitala, koszule do karm.,bielizne mustela 3 opakowania 230 zl, /kupie jeszcze jedno czyli plus 90/ witaminy,omega, leki kosztowaly juz 500 /do konca ciazy pojdzie na to jeszcze 200/ -wizyty 4free, badania rowniez, -ciuszki wszystkie dostalam, sama kupilam moze 2 pajacyki :P W sumie UWAGA 3700 myslalam,ze wyjdzie jeszcze wiecej ..... ![]() do kupienia zostalo: -wanienka, -hipp do kapieli, -bepanthen, - sol, - spiworek/?/, - posciel /jak bedzie juz potrzebna/, - torba do wozka, - gondola /?/, - sterylizator/?/, - biustonosze do karm. - nakladki czyli dodatkowo jeszcze ok 1000 ![]() I gdyby wczesniej ktos mi powiedzial, ze tyle wlasnie wydal to chyba bym mu nie uwierzyla i stwierdzila, ze mocno przesadzil ... Najsmieszniejsze, ze wszystko wydatki byly przemyslane , a gdybym poszalala wyszloby 10.000 ![]() az sie zmeczylam---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- Cytat:
![]() to samo, o ktorym piszesz z tym, ze oni jakis czas temu zmienili troche formule i ja zakochalam sie w tej nowej juz ...
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2930 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2931 | ||||
|
Zakorzenienie
|
jak ja bym sie takiej mietki napiłaCytat:
![]() Cytat:
no ![]() Cytat:
masakraCytat:
widać działa na facetów
|
||||
|
|
|
#2932 | |
|
Zakorzenienie
|
jusdan ktoś już wklejał te zwiastuny tu , fajne stronka ... musze sprawdzic ten krem w takim razie
jeszcze nie wiem jakie ciuszki spakowac , ale naszykowac cos musze Tztowi hd masz racje niezawsze cos rzadziej zaglada ostatnio, z drugiej strony nie dziwne bo tak smiga nasz watek ze kazdemu ciezko nadrobic i najlepiej z rana albo na wieczor ![]() basia dobrze ze sobie radzicie , a moze jakas nowa foteczka ze skarbusiem ![]() ania no dzięki dobrze ze wszystko w porzadku ale tu nowosc zapodalas z tym czopem a z tym bólem to pocieszyła ![]() zaciekawiło mnie to , trzeba poczytac na temat tej herbatki bo jezeli miałaby skrócic sam poród to git bo przyspieszac tez nie chce...no chyba pisałam żeby mnie nie pocieszać Cytat:
![]() itakasia ale u mnie to dopiero zaczatki one cały czas się tworzą niezła jesteś ![]() wiolek vette ja chyba nie chce podliczac ...siala dzięki ![]() bajka na pewno zostaną bo takie mam już na biodrach pupie, udach , piersiach z okresu dojrzewania , ale kichac to anoxa dzidzia moje tez fioletowe nie wiem czemu mnie śmieszy super ze po wizycie ok pszczolka ![]() tez jeszcze nie bylam na ktg anuszka mozemy zalozyc klub osób z 115cm ![]() jaszczka |
|
|
|
|
#2933 |
|
Wtajemniczenie
|
Warzywka na patelnię
![]() Żebyś wiedziała, że masakra... taki stary a taki głuuuuupi.
|
#2934 |
|
Zakorzenienie
|
wiolek masło z Ziaji ma 2 rodzaje; lekka formuła i zwykłe. To pierwsze jest super, pięknie pachnie, nawilża i jest super na lato bo cudnie podkreśla opaleniznę. Ja je stosowałam nawet na twarz.
Dzis u nas w mieście zaczyna sie fajny festiwal. Ale mąż wraca póżno i zdążyli byśmy tylko na Kasie Kowalska a ona jest zbyt depresyjna. Taki fajny zespół z Izraela będzie grał: http://www.youtube.com/watch?v=Aiuu2dMpfzs |
|
|
|
#2935 |
|
Zakorzenienie
|
jeju dziewczyny juz 3 raz dzisiaj bede jadla nalesniki
ale one sa pycha. wogole to z kazdym dniem jem coraz wiecej ciekawe ile ostatecznie przytyje
|
|
|
|
#2936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak pracuję przy kompie (tzn. np. jakieś kalkulacje z pracy, pisanie pracy mag. , czy wstawianie rzeczy na bloga) to jestem na bieżąco. Mogę co godzinkę, dwie sprawdzić co się dzieje. ale jak mam zabiegane dni i nie mam czasu zajrzeć to potem jest masakra Jak się zabrać za przeczytanie np. 20 stron? Podziwiam nasze rozpakowane, że maja czas tu zajrzeć. Wydaje mi się, że jak się Szymek pojawi to nie będę miała czasu na wizaż. Z drugiej strony gdzie sie poradzić jak nie tu
|
|
|
|
|
#2937 |
|
Raczkowanie
|
jusdan u Ciebie to juz chyba 36 tydzien :p
papeteria sliczny brzuszek ! Ja juz 114 cm w brzuszku takze zaraz do was dolacze lazurowa fajny wozek! Ja sie nad nim tez zastanawialam. vette ja to sie nawet nie chce zastanawiac ile wydalam na wyprawke . Na same badania w Polsce wydalam ok.1000zl w przeciagu jednego tygodnia. muminek super z tymi zwrotami ,i to jeszcze teraz! Ciesze sie ,ze wszystkie wizyty udane! Ja mam nastepna (ostatnia) 1 lipca. A z ruchow wychodzi mi ,ze termin mam na 4 lipca ,ale dziekuje poczekam mi tam sie nie spieszy
|
|
#2938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2939 |
|
Raczkowanie
|
Tak ,tak pamietam ,ze poczulysmy kopniaczki pierwszy raz 14 lutego
|
|
#2940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pępek jakoś się tak rozciągnął na boki i spłycił...Kiedyś był taki, że ciężko było palucha do samego dna wcisnąć, a teraz już bez problemu. Ale wystawać raczej już nie będzie. Za to skóra w środku ściemniała i to jest zastanawiające. A ja też mogę się do tego klubu zapisać ?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:43.

a wcale nie przytylas duzo!!!
ale i tak wiem ze wszystko ok-przeciez wczoraj bylam w szpitalu
ale ciekawa jestem ile moja niunia wazy

ale ty jestes sexi mamuska. twoj brzunio to normalnie jak z obrazka, a rozstepow wcale nie widac. a co do kilogramow to ja nie wiem gdzie ty je masz. chyba tak jak dziewczyny pisaly - w kostkach
tylko ja sie chyba wykoncze
przybyl mi kilogram wiec jestem +9,5 kg no i przekroczylam magiczne 70

az sie zmeczylam
a z tym bólem to pocieszyła
bo jezeli miałaby skrócic sam poród to git bo przyspieszac tez nie chce...