|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2911 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII
dzidzia-a tak gadalas o tych kg
![]() aniu- troszke sie uspokoilas?czy zla jestes ze jeszcze nic sie nie zaczyna?pewnie to 2...a moze np dzis sie zacznie?nie martw sie!<przytul> ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- tez mialam miec dzis wizyte, ale przesuneli mi na 22 ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2912 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII
Cytat:
![]() ja nie mialam usg wiec nie wiem ile maly wazy teraz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2913 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Chyba za bardzo byś już chciała mieć to za sobą, aaaa to nie ma tak łatwo ![]() Musisz jeszcze poczekać na swoją kolei ![]() Ważne że już jesteś spokojniejsza, że wszystko dobrze no i że wody się nie sączą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2914 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja koleżanka,która rodziła jakiś czas temu tez miała problemy z laktacją. W szpitalu niby jej tam pokazywali, była wczesniej w SR ... i to nic nie dało. Szybko okazało się, że mały nie chce ssać a traci pokarm i do tego nabawiła się jakiejś infekcji... Już w szpitalu pojawił się ten problem (była tam ok. tygodnia bo miała CC) i mimo iż jej "pomagali" nic nie działało.Wróciła do domu z wielkim problemem... Po kilku dniach zadzwoniła prywatnie do położnej, która za 150 zł odwiedziła ją w domu i w 15 minut pokazała co jest nie tak, dlaczego mały nie chce ssać itd. Nie chcę snuć teorii spiskowych ale wyglądało to tak jakby nikomu nie chciało się poświęcić chwili uwagi - bo po co, skoro za kilka dni można na tym zarobić (na prywatnej wizycie). ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2915 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i co minelo te kilka dni? dal ci odpowiedz? aniaa super ze synyus zdrowy a i moze niech sie tak szybko nie pcha tylko niech poczeka tyle ile powinien dzidzia ciesze sie ze twoja wizyta nalezala do kolejnej z tych pozytywnych ![]() hd aniaa dzisiaj niezawsze napewno nie bylo ale za to napewno byla wczoraj ale mysle ze by pisala gdy by cos sie dzialo
![]() |
#2916 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kaftanik body śpiochy pajaca czapkę niedrapki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2917 |
Zadomowienie
|
w sumie to nie obraziłabym się jakby jutro coś się ruszyło
![]() Dzidzia, Aniaa - super, że na wizytach wszystko gra ![]() ![]() mam pytanko: czy któraś z Was ma zamiar pić herbatkę z liści malin? ja dziś takową zakupiłam i zaczynam od zaraz ![]() ![]()
#2918 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2919 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2920 |
Wtajemniczenie
|
W sumie to napisałam do niego przedwczoraj, wczoraj tylko była ta wiadomość, że musi sobie wszystko przemyśleć, a dziś tylko ten głupkowaty opis na gg.
#2921 |
Zakorzenienie
|
widzialam ze czerwcowki o tym pisaly ale nie mam pojecia na co ta herbatka jest
|
![]() ![]() |
![]() |
#2922 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2923 |
Zadomowienie
|
Apel do SZCZECINIANEK - gdzie w naszym pięknym mieście znaleźć sklep zielarski, albo mdycyny naturalnej? mama przyjeżdża do mnie w poniedziałek, może zdążyłaby mi kupić taką "prawdziwą" herbatke z liści malin bo to co kupiłam to jest mieszanka
![]()
#2924 |
Zakorzenienie
|
lee to ja nie chce
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2925 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
niektórzy mówią, że przyspiesza poród w sensie, że wcześniej się zacznie, ale to chyba jednak chodzi o to że przyspiesza, bo poród trwa krócej ![]()
![]() |
#2926 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2927 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A Ty rozumiem na ułatwienie porodu tak? Czy może na ułatwienie wypróżniania? ;P Bo to też działa ![]() Cytat:
![]() Aniaa cieszę się, że jeszcze masz czas... ![]() Dzięki Dziewczyny za kciuki ![]()
![]() |
#2928 | |||
Zadomowienie
|
dzidzia super i fajnie, że już za tydzień usg
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() aniaa22 no to oby niedługo ale skoro młody chce jeszcze siedzieć to nakaż mu grzecznie bez maltretowania mamusi ![]() Cytat:
ja na początku ciąży właśnie tu pisałam, że najbardziej boje się złego traktowania przez położne czy tam pielęgniarki bo niektóre to naprawde za kare do pracy przychodzą i z wielką łaską robią to co należy do ich obowiązków ;/ |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2929 | |
Zadomowienie
|
dzidzia, ania bardzo sie ciesze, ze wizyty udane
papeteria zazdroszcze bebenka ![]() Robilam przelew za wozek i naszlo mnie na podsumowanie: wydalam 2300 na wyprawke, w tym wozek, fotelik, laktator, podgrzewacz, lozeczko, materac, kosmetyki do pielegnacji i inne akcesoria noworodkowe... na ciuchy i kosmetyki ciazowe poszlo przez 7 miesiecy 730 zl,w tym tuniki, legginsy, jeansy, plaskie buty, kosmetyki do szpitala, koszule do karm.,bielizne mustela 3 opakowania 230 zl, /kupie jeszcze jedno czyli plus 90/ witaminy,omega, leki kosztowaly juz 500 /do konca ciazy pojdzie na to jeszcze 200/ -wizyty 4free, badania rowniez, -ciuszki wszystkie dostalam, sama kupilam moze 2 pajacyki :P W sumie UWAGA 3700 myslalam,ze wyjdzie jeszcze wiecej ..... ![]() do kupienia zostalo: -wanienka, -hipp do kapieli, -bepanthen, - sol, - spiworek/?/, - posciel /jak bedzie juz potrzebna/, - torba do wozka, - gondola /?/, - sterylizator/?/, - biustonosze do karm. - nakladki czyli dodatkowo jeszcze ok 1000 ![]() I gdyby wczesniej ktos mi powiedzial, ze tyle wlasnie wydal to chyba bym mu nie uwierzyla i stwierdzila, ze mocno przesadzil ... Najsmieszniejsze, ze wszystko wydatki byly przemyslane , a gdybym poszalala wyszloby 10.000 ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- Cytat:
![]() to samo, o ktorym piszesz z tym, ze oni jakis czas temu zmienili troche formule i ja zakochalam sie w tej nowej juz ... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2930 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2931 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() no ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2932 | |
Zakorzenienie
|
jusdan ktoś już wklejał te zwiastuny tu , fajne stronka ... musze sprawdzic ten krem w takim razie
![]() hd masz racje niezawsze cos rzadziej zaglada ostatnio, z drugiej strony nie dziwne bo tak smiga nasz watek ze kazdemu ciezko nadrobic i najlepiej z rana albo na wieczor ![]() basia dobrze ze sobie radzicie , a moze jakas nowa foteczka ze skarbusiem ![]() ania ![]() ![]() dobrze ze wszystko w porzadku ale tu nowosc zapodalas z tym czopem ![]() ![]() zaciekawiło mnie to , trzeba poczytac na temat tej herbatki ![]() no chyba pisałam żeby mnie nie pocieszać ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() itakasia ale u mnie to dopiero zaczatki one cały czas się tworzą ![]() ![]() wiolek ![]() ![]() vette ![]() ![]() siala dzięki ![]() ![]() bajka na pewno zostaną bo takie mam już na biodrach pupie, udach , piersiach z okresu dojrzewania , ale kichac to ![]() anoxa ![]() dzidzia moje tez fioletowe ![]() ![]() ![]() pszczolka ![]() ![]() tez jeszcze nie bylam na ktg anuszka mozemy zalozyc klub osób z 115cm ![]() jaszczka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2933 |
Wtajemniczenie
|
Warzywka na patelnię
![]() Żebyś wiedziała, że masakra... taki stary a taki głuuuuupi. ![]()
#2934 |
Zakorzenienie
|
wiolek masło z Ziaji ma 2 rodzaje; lekka formuła i zwykłe. To pierwsze jest super, pięknie pachnie, nawilża i jest super na lato bo cudnie podkreśla opaleniznę. Ja je stosowałam nawet na twarz.
Dzis u nas w mieście zaczyna sie fajny festiwal. Ale mąż wraca póżno i zdążyli byśmy tylko na Kasie Kowalska a ona jest zbyt depresyjna. Taki fajny zespół z Izraela będzie grał: http://www.youtube.com/watch?v=Aiuu2dMpfzs |
![]() ![]() |
![]() |
#2935 |
Zakorzenienie
|
jeju dziewczyny juz 3 raz dzisiaj bede jadla nalesniki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2936 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak pracuję przy kompie (tzn. np. jakieś kalkulacje z pracy, pisanie pracy mag. , czy wstawianie rzeczy na bloga) to jestem na bieżąco. Mogę co godzinkę, dwie sprawdzić co się dzieje. ale jak mam zabiegane dni i nie mam czasu zajrzeć to potem jest masakra ![]() ![]() Podziwiam nasze rozpakowane, że maja czas tu zajrzeć. Wydaje mi się, że jak się Szymek pojawi to nie będę miała czasu na wizaż. Z drugiej strony gdzie sie poradzić jak nie tu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2937 |
Raczkowanie
|
jusdan u Ciebie to juz chyba 36 tydzien :p
papeteria sliczny brzuszek ! Ja juz 114 cm w brzuszku takze zaraz do was dolacze ![]() lazurowa fajny wozek! Ja sie nad nim tez zastanawialam. vette ja to sie nawet nie chce zastanawiac ile wydalam na wyprawke . Na same badania w Polsce wydalam ok.1000zl w przeciagu jednego tygodnia. muminek super z tymi zwrotami ,i to jeszcze teraz! Ciesze sie ,ze wszystkie wizyty udane! Ja mam nastepna (ostatnia) 1 lipca. A z ruchow wychodzi mi ,ze termin mam na 4 lipca ,ale dziekuje poczekam mi tam sie nie spieszy ![]()
![]() |
#2938 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2939 |
Raczkowanie
|
Tak ,tak pamietam ,ze poczulysmy kopniaczki pierwszy raz 14 lutego
![]()
![]() |
#2940 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pępek jakoś się tak rozciągnął na boki i spłycił...Kiedyś był taki, że ciężko było palucha do samego dna wcisnąć, a teraz już bez problemu. Ale wystawać raczej już nie będzie. Za to skóra w środku ściemniała i to jest zastanawiające. A ja też mogę się do tego klubu zapisać ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:04.