|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() czy warto samemu farbować włosy ?
otóż tak jak w temacie. chciałabym ufarbować sobie włosy, lecz niestety byłby to pierwszy raz. mam włosy mniej więcej do pasa , ciemny blond. chciałabym je przefarbować na czarno. nie mogę się doczekać żeby zobaczyć jak by to wyglądało tylko zastanawiam się czy jest sens robić to samemu ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: czy warto samemu farbować włosy ?
napewno jak robisz samemu to zaoszczędzisz troche pieniędzy
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Zastanów się czy chcesz pomalować takie długie, jasne włosy, pierwszy raz, na czarno. Jesteś pewna, że widząc efekt nie będziesz chciała wrócić do swoich wcześniejszych?
Ale wracając do Twojego pytania to nie widzę problemu w pomalowaniu ich w domu, jeśli zastosujesz się do zaleceń w ulotce będzie ok ![]() Udanego malowania ; ) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście, że jest sens
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Ja myśle że żle zrobisz farbując się na czarno..blondyce nie bedzie pasować poprostu..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
skoro wlosy masz ciemne blond (a nie jasny), to pol biedy. Jest sens, bo i ja farbuje wlosy sama
![]() Po prostu uwaznie przeczytaj instrukcje i jest szansa,ze sobie poradzisz sana.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
tak jak juz dziewczyny mowily, na pewno zaoszczedzisz troszke kasy. Ale zastanow sie czy moze nie warto by bylo jak na pierwsze farbowanie najpierw uzyc np szamponetki na 6-8 myc - tak tylko zeby sprawdzic czy w czarnym kolorze wogole bedzie ci to twarzy (kup 2 lub nawet 3 na az tak dlugie wloski). Bo zal byloby dlugich, jak dotad naturalnych wloskow jezeli okazaloby sie ze tak ciemny kolor totalnie ci nie pasuje. No a jak wiadomo, z czarnej farby nie ma juz powrotu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mi siostra farbuje czasami koleżanka bądź mama. I to od wielu lat. Raz może byłam u fryzjera i żałowałam 90 zł wybuliłam ![]() ;] Także przede wszystkim oszczędzamy pieniądze na tym. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() Podsumowując jeżeli robisz to dokładnie i umiejętnie to czemu nie ![]() ps. tylko uważaj na ten czarny, bo później ciężko się go pozbyć. Mnie pozbycie się tego koloru kosztowało utratę ok.25 cm włosów tak były spalone ![]() Powodzenia !! ![]()
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
dziękuję wam bardzo za rady
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie nie tak wiele na całe szczęście, bo farbowałam Brązem, ale 10-minutówką na okrągło potem tez ciemnymi brązami. Oczywiście znudziło mi się farbowanie na taki kolor...A, że chodzę na fryzjerstwo postanowiłam wykorzystać kąpiel rozjaśniającą. Wszystko bezbłędnie było plus farbowanie Castingiem i efekt jest jaki jest ![]() Ale naprawdę zastanówić się jest lepiej, czy naprawdę jest warto ryzykować... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo zrobic probę ciemniejszego na jakims pasemk uwłosów ze by potem nie było szoku i zebyś nie pluła sobie w brodę ![]() jako ze od lat farbuje włosy sama w domu to uważam ze warto ![]() jezeli to ma być Twoja pierwsza przygoda z farbowaniem t otak jak koelząnki powiedizały lepeij "zatrudnić"do pomocy życzliwą ZAUFANĄ duszę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
oszczędza się pieniądze a niszczy sie sklepowymi farbami włosy..
będziesz żałować tego czarnego...
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Moim zdaniem warto. Trzeba tylko wybrać dobrą farbę i przestrzegać tego co jest napisane w ulotce. Tylko zastanów się czy warto farbować na czarno, ponieważ tego koloru pozbędziesz się już raczej tylko dekoloryzacją, która bardzo zniszczy Ci włosy a i tak nie wrócisz do naturalnych.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Na dekoloryzacjie wydalam duzo pieniedzy i moja kondycja wlosow byla tragiczna. Ale jezeli jestes na 100 % pewna to mysle , ze warto na pierwsze farbowanie poprosic o pomoc np. mame , kumpele lub idz do fryzjera chociaz to liczy sie z duzymi kosztami. Dlaczego ? napisałaś , ze masz dlugie i jasne wlosy wiec mozesz sobie niepotrzebnie narobic plam. Tylko przestrzegam . A juz dalsze farbowanie owszem w domu to dobry pomysl. Edytowane przez hatte Czas edycji: 2010-06-21 o 12:52 Powód: ortografia ; / |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
o matko, każda farba niszczy włosy,ja znam wiele nie-sklepowych niby-profesjonalnych farb, po których miałam gorsze siano na głowie niż po farbie za 15zł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
w twoim przypadku nie warto! bardzo trudno jest takie długie włosy ufarbować samodzielnie- a jak się nie ma doświadczenia, to już na pewno nie jest to dobry pomysł. w dodatku zafarbujesz sobie pewnie szyję, uszy i twarz. jak złapie włoski na twarzy to będziesz przez jakiś czas wyglądać jakbyś miała czarne bokobrody.
idź do fryzjera przynajmniej na ten pierwszy raz i wybierz łagodną koloryzację typu diacolor l'oreal albo matrix color sync, czyli coś co nie zniszczy włosów, a wręcz je odżywi. ja też lubię oszczędzać pieniądze i ostatnio farbuję włosy sama(oczywiście profesjonalna farbą), ale tylko odrosty. jak zmieniam kolor na inny albo chcę coś skomplikowanego, to zdecydowanie wolę iść do fryzjera, mimo że mam wiele lat doswiadczenia w farbowaniu włosów- nie tylko swoich. cokolwiek zrobisz wybierz profesjonalną farbę- bo naprawdę niektóre dziewczyny, które mają na głowie tanią czerń z drogerii wyglądają tragicznie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:52.