|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3781 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII
ale dziś cisza nastała? myślałam, że będę miała kupę nadrabiania, a tu tylko parę postów
![]() ![]() ja dziś cały dzień na słoneczku ![]() ![]() a ja właśnie nie mieszkam w bloku tylko w domku, ale w bliźniaku i tak przez tą jedną ścianę słychać ![]() jutro przylatuje moja mamcia ![]() ![]() ![]()
#3782 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII
Witam mamusie, jak tam dziś wasze brzusie? chwilkę starałam się ponadrabiać zaległości od wczorajszego wieczoru ale to normalnie syzyfowa praca
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Jaszczka masuj brzusia to podobno przyspiesza poród ![]() ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3783 |
Zadomowienie
|
Dzięki
![]() spróbuję ![]() właśnie się zabieram za robienie tortilli ![]() ![]() ![]() za ciepło dziś na gotowanie obiadu...
#3784 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ja juz tez po oddaniu glosu, pozniej do miasta na pizze ![]() ![]() ![]() a wogole, jak tak zaczelam wczytywac sie w te znaczenia imion to znalazlam jakas stronke gdzie to jakos bardziej wszystko opisane. wzielam imie mojej corki i sie zalamalam ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3785 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śliczna, po prostu cudenko ![]() ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3786 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3787 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzis jak bylam na wyborach to mnie starsza pani przepuscila po karte ![]() Ide sie przejsc na spacer ja caly czas licze,ze urodze dzis lub jutro ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3788 |
Zadomowienie
|
ja wcześniej czytałam znaczenie imienia Jakub (Kubuś) i wiem, że jest w 3 najpopularniejszych z 2009, trudno, najwyżej będzie 5 Kubuśków w klasie, a z piaskownicy jak będę wołała, to 10 główek się popatrzy, tak wybraliśmy i już nawet nie wyobrażam sobie innego imienia
zjadłam magnum migdałowe i teraz mi niedobrze, powiedziałam TŻtowi, że następnym razem ma zjeść ze mną na pół, a on, że po co jadłam całego, mogłam zostawić. No ale jak zostawić pół loda jak taki dobry... zaraz chyba będę wymiotować na urodziny chciałabym dostać zegarek, byliśmy w galerii zobaczyć i ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3789 |
Rozeznanie
|
mężo dał do wyboru albo martyna albo nikola normalnie mam z czego wybierać by go drzwi, pojechał na mecz - jego szczęście - przynajmniej wróci w dobrym humorze - ja nie wiem czy wasi mężowie też tak mają że jak sobie pokopią piłkę to normalnie jakby im ktośmilion złotych dał ?????
---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- szkoda marnować połowę loda ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3790 |
Zadomowienie
|
Hd Alutka wszystkiego najlepszego
![]() ![]() ![]() muminek wiem, że jeżeli nie przekracza 500 coś tam to 2 becikowe tyle, że za tamten rok sama się rozliczałam i mi przekracza. może będe mogła w przyszłym roku wziąść. tylko czy wie moze któraś jak to sie liczy ? bo w tym roku ja mam najniższą krajowa plus 670 zł ręty a tż jest w bezrobociu od stycznia więc przez 3 miesiące dostawał 508 zł i kolejne 3 miesiące 430 zł czy jakoś tak ( kuroń) i nie wiem czy potem będzie bezrobotnym czy zatrudniony, ale jeśli zatrudniony to też na najniższą krajową i czy to sie liczy jakoś za cały rok i dzieli na miesiące czy jak ? bo jeżeli wezme pod uwage dwie najniższe krajowe plus moja ręta to wielkie G bo wtedy przypada ponad 800 zł na osobe. no ale nie wiem bo od stycznia on ten kuroń a to jest o wiele mniej i jak to liczyć ? czy wogóle się nastawiać, że dostane 2 becikowe i jeszcze w szkole bym kombinowała o stypendium socjalne jeżeli by wyszło a nie wiem czy wyjdzie |
![]() ![]() |
![]() |
#3791 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a ja mieszkam w domku jako lokator, sasiadow mamy masakrycznie glosnych a dom ma takie wygluszenia ze slysze mieszanie cukru w szklance....u nas jest bardzo cicho wiec czasem szalu idzie przez nich dostac ![]() ![]() Cytat:
mnie jakies przeziebienie bierze, drapie mnie w gardle i poza tuskawkami na nic nie mam apetytu,jakos tak wszystko mnie boli i jestem cala wypluta.... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3792 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3793 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3794 |
Zadomowienie
|
HD spełnienia marzeń
![]() ![]() ![]() alutka kolejnych lat razem ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3795 |
Zadomowienie
|
Ale tu spokojnie dzis
![]() To kto nastepny w kolejce do rozpakowania?? ![]() Zdjecia Milenki z ostatnich dni, a dzis konczymy 2 tygodnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3796 |
Rozeznanie
|
właśnie szperam po allegro - dziewczyny jak myślicie co do ubrania trzeba dzidziakowi kupić - no wiadomo oprócz tych podstawowych jak śpiochy pajace itp. mi chodzi o jakieś cieplejsze. myślicie że takiemu maleństwu które się urodzi gdzieś zamiesiąc potrzeba jakiegoś kombinezonu? nie koniecznie puchowego ale np. polarowego??????
---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- jaka śliczna ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3797 |
Zadomowienie
|
U mnie decyzja co do imienia zapadła w momencie kiedy szłam do toalety robić test ciażowy. Powiedziałam do koleżanki, że idę sprawdzić czy nie ma Wojtusia.
Ja od samego początku czułam, że to będzie chłopiec. Zawsze marzyłam i zawsze chciałam mieć syna z M. małego Maśka ![]() I tak serce matki wyczuło, że będzie chłopak... i od samego początku mówiłam do mojego brzucha, tak jakby mieszkał tam chłopiec ![]() Dopiero później znalazłam znaczenie tego imienia i przyznam że bardzo mi się podoba. Imię Wojciech jest zbudowane według klasycznej zasady tworzenia dawnych słowiańskich imion. Jest magicznym życzeniem - życzy tego, by młody człowiek był obdarzony pewną cenną właściwością. Życzenie zawarte w tym imieniu rozumiemy do dziś. Wojciech ma "cieszyć się z walki" lub też ma "ucieszyć nas jako wojownik". Pierwszy i najsławniejszy Wojciech w historii nie był jednak wojownikiem, choć zginął na wyprawie do obcego kraju. Był Czechem, mnichem i biskupem; został wysłany przez Bolesława Chrobrego z taką misją, aby przekonać Prusów do wiary chrześcijańskiej. Misja się nie powiodła, Wojciech zginął z ręki wyznawców plemiennych bogów, którym nie w smak było wchodzić w układy z potężnym Bolesławem. Cóż - nie chcieli podporządkować się łagodnej ręce Bolesława, musieli trzysta lat potem ulec dużo bardziej brutalnym Krzyżakom. Wojciech wkrótce po śmierci został ogłoszony świętym, a do jego grobu w Gnieźnie zaczęli podróżować władcy Europy, na czym zyskał Bolesław. A czy coś łączy świętego sprzed tysiąca lat ze współczesnymi Wojciechami? Liczba tego imienia wynosi cztery. To sprawia, że Wojciechowie, choć odważni i pełni zapału, nie są wcale wojowniczy i nie lubią wchodzić w konflikty, tak jakby im wystarczyło, że ich dostojny poprzednik raz już położył głowę na ołtarzu wielkiej polityki. Czwórka w imieniu sprawia też, że kochają życie proste i surowe oraz w takich właśnie warunkach czują się najlepiej. Wojciechowie rozumują na zasadzie "czarne to czarne, a białe to białe", nie ma w nich przewrotności ani cwaniactwa. Ludziom ufają, są prostoduszni, a nawet poczciwi. Czasami, nieświadomi tego, że "są ludzie i ludziska", dają się wykorzystywać sprytniejszym od siebie, jak św. Wojciech Bolesławowi. Nie jest to jednak wielką wadą; na ogół Wojciechowie mają w sobie wiele energii i zapału - tyle, że lubią widzieć przed sobą jasną, prostą drogę, a nie jakąś pajęczą sieć intryg i dyplomatycznych zabiegów. W czymś takim natychmiast się gubią. Wojciechowie lubią życie w miejscach, gdzie ludzie są prości, a stosunki społeczne mało skomplikowane, blisko natury. I gdzie walka o byt polega raczej na rąbaniu bierwion niż na wchodzeniu w układy. Mają do tego jedną wielką zaletę: łatwo stają się ulubieńcami kobiet i często działają w takich zawodach, gdzie kobiety są ich klientkami. Może więc Wojciech być utalentowanym fotografem, twórcą mody, fryzjerem, psychologiem, spowiednikiem... lub ginekologiem. Jako że w imię "Wojciech" jest wpisane słowo "ojciec", Wojciechowie lubią się bawić z dziećmi, nie tylko własnymi. Wojciech - dobroduszny, pełny entuzjazmu idealista - to osobowością jowiszowa. Ze znaków zodiaku pierwszy w kolejce do tego imienia stoi Strzelec, zaraz po nim dwa następne znaki Jowisza, Ryby i Rak. Wojciech Lew będzie umiał żyć z ludźmi jak równy z równymi. Jako Baran lub Panna Wojciech będzie stale walczył z pokusą, by brać się za coś, co przekracza jego siły. Nie zaszkodzi to imię Bliźniętom i Wodnikom. Mniej jest odpowiednie dla surowych Koziorożców i przebiegłych Skorpionów, a na Byki i Wagi działa rozleniwiająco.
![]() |
#3798 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3799 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja ide teraz dosasiadki ktora urodzila po herbatke z lisci malin |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3800 |
Rozeznanie
|
Dopiero później znalazłam znaczenie tego imienia i przyznam że bardzo mi się podoba.
a skąd masz ten opis? ja dla chłopca też miałam ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3801 |
Zakorzenienie
|
ELEONOREMIO wiesz co Łucja bez pampersa już chodzi przez dzień od zeszłego roku od wakacji... czyli jak miała jakieś 1,5 roku... natomiast co do nocnego spania bezpampersowego no to dopiero od niedawna, jakieś 10 dni... zdarzają się wpadki, ale już teraz i tak sobie nie pozwoli założyć pampersa, a mi to w sumie na rękę... chciałam ją oduczyć jak tylko się ciepło zrobi... wcześniej miałam problem bo bardzo dużo mi piła w nocy...
Co do tego jak to będzie gdy dzidzia się urodzi, zobaczymy. Łucja mamicyckiem nie jest, jest raczej tatusiowa... oferuje się z pomocą i wogole, ale zobaczymy jak to będzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3802 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
#3803 |
Zakorzenienie
|
Ja też mam znajome dwie Adrianny i wszyscy wołają na nie Ada
![]() A co do herbaty z liści malin, to może w aptece, albo sklepie zielarskim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3804 |
Raczkowanie
|
Farminka, Alguien śliczne te wasze córusie!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3805 |
Zadomowienie
|
Znaczenie imienia znalazłam na tej stronie
http://www.imiona.dla-dzieci.org/wojciech,396.html Niestety nie ma tam wszystkich imion Alguien piękna ta Twoja córeczka
![]() |
#3806 | |
Zadomowienie
|
Alez mamy przesliczne dzieciaczki na watku
![]() Cytat:
![]() a Ty Basiu smarowalas sie czyms na rozstepy? ![]() Gratulacje! aaa Milenka jest jak ksiezniczka ![]() powiedz Alguien przydaje Ci sie laktator? no i jak po kuracji Mustela? rozstepow brak? stosujesz cos nadal? Cos mialam jeszcze napisac ale nie wiem co ... kupowal ktos juz zel 2w1 hipp do kapieli ?albo oslonki aventa ? jestem ciekawa ceny w realu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3807 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3808 |
Zakorzenienie
|
W aptece praktycznie każdej
![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#3809 | ||
Zadomowienie
|
A to jednak jej pomogło
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wiem że położne są przeciwne osłonkom ponieważ utrudniaja dziecku prawidłowe chwytanie piersi ale jak miałam poranione i popękane to tylko to mi pomagało. Edytowane przez jusdan77 Czas edycji: 2010-06-20 o 18:39 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3810 |
Zadomowienie
|
A ja nadal płaczę.
Do tego wszystkiego miałam już 3 razy skurcz ale nie bardzo bolały. Dzidon się bardzo rusza, pewnie też zdenerwowany. Nie poszliśmy na SR (dziś były ost. zajęcia i rozdanie zaświadczeń). Znowu się pokłóciliśmy, cały czas jeszcze o to samo a nawet bardziej. Najgorsze jest to, że mój TŻ jest strasznie uparty i egoistyczny w takich chwilach i to mnie najbardziej boli... Teraz pewnie przez tydzien będziemy mieć taką atmosferę. Ps. Jutro mam wizytę u gina. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:00.