Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-20, 18:38   #3811
Linka24
Wtajemniczenie

Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
Linka a już miałam dziś w planach odwiedziny u Ciebie na Wyspie
Widzę że ty słowna jesteś, obiecałaś poczekać to choćby nie wiem co się działo słowa dotrzymujesz
Odebrałaś wózek?

Jusdan..
ja już nie mam sił psioczyć... Ale ostatni raz Jak juz powiedziałam- ja jeszcze nie mam zamiaru rodzic!!!

Jestem teraz na jasieniu i własnie jutro jade do kowala i tak sobie pomyslałam ze zanim do niego pojadę, to czy nie podjechać do szpitala na KTG... nie wiesz czy by mi na miejscu zrobili??? Bo te bóle mi nie przechodzą cholerka i tak jakby były mocniejsze... I własnie chcialam tam podjechać, tylko nie iwem czy by mi tak zrobili. A nie chce juz pędzić do NIedźwiedzkiej, płacic znów 70 zł za wizytę, jesli nic sięńie dzieje.... PORADŻ!

Edytowane przez Linka24
Czas edycji: 2010-06-20 o 18:40
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 18:40   #3812
vette
Zadomowienie

Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII

Cytat:
O właśnie!!! Z nieba mi spadłaś, ciągle wiedziałam że coś mam dokupić- osłonki!!!Ja kiedyś widziałam w Tesco chyba po 18 zł ale nie dam sobie głowy uciąć Ja może na All zamówię Są różne rozmiary, ja kiedyś miałam ale nie pamiętam jaki rozm.
Na all oslonki sa po 13 z tym, ze przesylka 15 ;/
Sprzedawca ma jeszcze hippa, termoopakowanie i chyba tyle z rzeczy ktore mnie interesuja...

Chyba sie skusze bo hippa ciezko u nas w miescie dostac, a za termo i oslonkami nawet sie nie rozgladalam jeszcze.
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 18:42   #3813
pilotka f16
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
kupowal ktos juz zel 2w1 hipp do kapieli ?albo oslonki aventa ?
jestem ciekawa ceny w realu
ja i jedno i drugie

hipp nie pamietam bo to z miesiac temu bylo ale w granicy nascie zlotych
a oslonki aventa 18,5 za pare
tylko kupilam rozmiar 'standard' bo nie widzialam wiekszych i chyba bym wieksze jeszcze potrzebowala....
dziewczyny czy widzialyscie gdzies jakies wieksze oslonki niz standard?
bo jak patrzylam na innych firm to tylko sa mini i normal a ja chyba ponad 'normal' jestem

EDIT: wszystko w Realu kupowalam

Edytowane przez pilotka f16
Czas edycji: 2010-06-20 o 18:44
pilotka f16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 18:43   #3814
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Ola - gdyby byly mocniejsze to zadzwon do gina lub jedz do szpitala, z tym nie ma zartow...
Moja mala tak sie wypina ze szok...ale skurcze juz mi tak nie dokuczaja
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 18:44   #3815
sylviasol
Rozeznanie

jusdan77
ale mi właśnie chodzi o to żeby była diablica pyskata - niech sobie tatuś ma swoją ksieżniczkę ))
sylviasol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 18:47   #3816
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
A ja nadal płaczę.
Do tego wszystkiego miałam już 3 razy skurcz ale nie bardzo bolały. Dzidon się bardzo rusza, pewnie też zdenerwowany.

Nie poszliśmy na SR (dziś były ost. zajęcia i rozdanie zaświadczeń).

Znowu się pokłóciliśmy, cały czas jeszcze o to samo a nawet bardziej. Najgorsze jest to, że mój TŻ jest strasznie uparty i egoistyczny w takich chwilach i to mnie najbardziej boli...
Teraz pewnie przez tydzien będziemy mieć taką atmosferę.

Ps. Jutro mam wizytę u gina.
Ja też jutro mam wizytę.
Nie płacz i nie smuć się
Wiesz, to właśnie jest najgorsze- kiedy ktoś ingeruje w życie i sprawy małżeńskie, szkoda że mama nie pomyślała oskarżając Was o podmiankę ( nawet w żartach)że to może mieć wpływ na Wasze relacje.
Gdyby nie poruszyła tego tematu, Wy nie pokłócilibyście się.Może mimo wszystko że to tak Cię boli i jeszcze te słowa o wózku, pomyśl czy nie warto wyciągnąć jako pierwszej ręki na zgodę.Szkoda tego tygodnia ciszy, twoich nerwów i stresowania dzieciątka.Zrób to może dla dobra maleństwa może wtedy łatwiej Ci będzie, mając taki argument Trzymam kciuki obyście się szybko pogodzili
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 18:51   #3817
vette
Zadomowienie

dzieki za odp
Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
ja już nie mam sił psioczyć... Ale ostatni raz Jak juz powiedziałam- ja jeszcze nie mam zamiaru rodzic!!!
nie denerwuj sie nastepna w kolejce jest scoobs

Cytat:
Znowu się pokłóciliśmy, cały czas jeszcze o to samo a nawet bardziej.

Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość

dziewczyny czy widzialyscie gdzies jakies wieksze oslonki niz standard?
bo jak patrzylam na innych firm to tylko sa mini i normal a ja chyba ponad 'normal' jestem

EDIT: wszystko w Realu kupowalam
widzialam tylko male i standard, przynajmniej z aventa

no wlasnie u nas reala brak ;/

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-20, 18:53   #3818
sylviasol
Rozeznanie

OLA k11
przytulaki dla dzidziaka i ciebie nie smutaj się bo dzidziol też się smuta
Stary 2010-06-20, 18:54   #3819
Linka24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
dzieki za odp
nie denerwuj sie nastepna w kolejce jest scoobs
no a gdzież ONA?
Stary 2010-06-20, 18:54   #3820
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:

Jusdan..

Jestem teraz na jasieniu i własnie jutro jade do kowala i tak sobie pomyslałam ze zanim do niego pojadę, to czy nie podjechać do szpitala na KTG... nie wiesz czy by mi na miejscu zrobili??? Bo te bóle mi nie przechodzą cholerka i tak jakby były mocniejsze... I własnie chcialam tam podjechać, tylko nie iwem czy by mi tak zrobili. A nie chce juz pędzić do NIedźwiedzkiej, płacic znów 70 zł za wizytę, jesli nic sięńie dzieje.... PORADŻ!
Nic Ci nie zaszkodzi podjechać i sprawdzić dla świętego spokoju, wygonic cie nie wygonią.Mi robili kilka razy KTG jak mała była już po terminie, to normalnie jechałam na wyspę, badali mi co 2 dni wody płodowe i tam na dole od razu KTG robili i nic nie płaciłam, nikt nic nie gadał ale to 6 lat temu było
Ja bym pojechała na Twoim miejscu, powiedz jaka sytuacja -że od kilku dni czujesz skurcze i że cię to martwi albo zadzwoń do Niedźwiedzkiej i zapytaj czy to jakiś problem żeby ci na wyspie KTG zrobili jak pojedziesz, ona wie, może akurat dyżur będzie miała.
Stary 2010-06-20, 18:56   #3821
aniaa22
Zakorzenienie

Alguien i farminka dziewczynki sa sliczne!!! male slodziaki

my siedzimy i czekamy bo zaraz maja byc sadazowe wyniki wyborow...
tosty sie robia wiec zaraz bedzie kolacja
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 18:57   #3822
Linka24
Wtajemniczenie

Cytat:
Nic Ci nie zaszkodzi podjechać i sprawdzić dla świętego spokoju, wygonic cie nie wygonią.Mi robili kilka razy KTG jak mała była już po terminie, to normalnie jechałam na wyspę, badali mi co 2 dni wody płodowe i tam na dole od razu KTG robili i nic nie płaciłam, nikt nic nie gadał ale to 6 lat temu było
Ja bym pojechała na Twoim miejscu, powiedz jaka sytuacja -że od kilku dni czujesz skurcze i że cię to martwi albo zadzwoń do Niedźwiedzkiej i zapytaj czy to jakiś problem żeby ci na wyspie KTG zrobili jak pojedziesz, ona wie, może akurat dyżur będzie miała.
Dzięki kochana!!! Tak zrobię, ale mam nadzieję, że dojadę do tego kowala Ale czy taki ból jak na okres to juz skurcze???
Stary 2010-06-20, 18:58   #3823
anoxa
Zakorzenienie

vette ja kupowalam zel 2w1 z hippa cos kolo 17 zl chyba za niego placilam ale juz dokladnie nie pamietam

linka
mysle ze zrobia ci ktg na miejscu zazwyczaj wszedzie robia na miejscu powiesz co i jak i cie podlacza

Siala dzieki mam apteke kolo szpitala wiec sie chyba jutro przejde
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 19:02   #3824
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Napisane przez sylviasol Pokaż wiadomość
jusdan77
ale mi właśnie chodzi o to żeby była diablica pyskata - niech sobie tatuś ma swoją ksieżniczkę ))
hehehe no to masz podejście Nie, no teraz to jak widzę że z ciebie też taka diablica to musi być Martyna- po mamusi

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

Cytat:
Dzięki kochana!!! Tak zrobię, ale mam nadzieję, że dojadę do tego kowala Ale czy taki ból jak na okres to juz skurcze???
Raczej tak, ale jeśli to porodowe to powinny się z czasem nasilać i być częstsze,może to przepowiadające albo po prostu dzidzia pcha się niżej
Wiesz, czytałam ostatnio że jeśli chcemy sprawdzić czy to skurze porodowe czy tylko przepowiadające to powinno się zmienić dotychczasowe zajęcie albo tryb dnia tzn jeśli dziś np dużo leżałaś i siedziałaś to zmień na aktywny tryb- zacznij się ruszać, chodzić ,coś robić i odwrotnie jak szalałaś to poleż i zobaczysz czy się nasili czy minie ale nie wiem ile w tym prawdy.

Edytowane przez jusdan77
Czas edycji: 2010-06-20 o 19:07
Stary 2010-06-20, 19:05   #3825
sylviasol
Rozeznanie

Cytat:
hehehe no to masz podejście Nie, no teraz to jak widzę że z ciebie też taka diablica to musi być Martyna- po mamusi

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

Raczej tak, ale jeśli to porodowe to powinny się z czasem nasilać i być częstsze,może to przepowiadające albo po prostu dzidzia pcha się niżej
) no nie może być taka spokojna nie przy takiej mamusi tatusiu ) dziecko by się traumy nabawiło a jak diablę będzie to przynajmniej zdrowe na umyśle z tego wyjdzie )
Stary 2010-06-20, 19:08   #3826
jaszczka
Zadomowienie

Farminka, Alguien - prześliczne te wasze małe księżniczki

Olu - nie smutkaj się już... może rzeczywiście spróbuj się jakoś pogodzić? szkoda ciebie i dzidzi żebyście się tak martwiły i płakały...

Linka - ty jedź na to ktg, przynajmniej będziesz wiedziała na czym stoisz

Vette - aż poszłam na górę i sprawdziłam - moje nakładki aventu kosztowały 18,49zl i kupowałam w aptece (super-pharm)

Edytowane przez jaszczka
Czas edycji: 2010-06-20 o 19:12
jaszczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 19:10   #3827
vette
Zadomowienie

Cytat:
no a gdzież ONA?
porodowka?

nie no, nie mam pojecia

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
vette ja kupowalam zel 2w1 z hippa cos kolo 17 zl chyba za niego placilam ale juz dokladnie nie pamietam
No to tanio, ja w smyku czy w rownie drogim sklepie galeryjnym widzialam po 25
Stary 2010-06-20, 19:10   #3828
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Ja też jutro mam wizytę.
Nie płacz i nie smuć się
Wiesz, to właśnie jest najgorsze- kiedy ktoś ingeruje w życie i sprawy małżeńskie, szkoda że mama nie pomyślała oskarżając Was o podmiankę ( nawet w żartach)że to może mieć wpływ na Wasze relacje.
Gdyby nie poruszyła tego tematu, Wy nie pokłócilibyście się.Może mimo wszystko że to tak Cię boli i jeszcze te słowa o wózku, pomyśl czy nie warto wyciągnąć jako pierwszej ręki na zgodę.Szkoda tego tygodnia ciszy, twoich nerwów i stresowania dzieciątka.Zrób to może dla dobra maleństwa może wtedy łatwiej Ci będzie, mając taki argument Trzymam kciuki obyście się szybko pogodzili
Właśnie tak się sklada, że u nas zawsze jest tak że ja pierwsza wyciągam rękę. Poza tym nawet jak po kłótni chcę z Nim coś wyjaśnić, żeby oczyścić atmosferę, to czuję, że chcę tego tylko ja.
U nas jest tak, że mi przechodzi po 5 minutach a On jest jak upiór i musi ochłonąć a potem udaje jakby nigdy nic...
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 19:11   #3829
kolandra
Raczkowanie

Witam, witam.

hd- sto lat, sto lat, sto lat!!!!!!!!!!

Farminka, Alguien - Piękne te maluszki....
Basia - zazdroszczę już wózkowych spacerów!!!!!!

Basieńka - jak tam puls??? Lepiej dzisiaj chyba bo coś napisała...

A ja znów całą noc miałam ten ból brzucha. W podbrzuszu z prawej strony. Taki ciągły ćmiący i trochę okresowy,ale tylko z jednej strony!!!!!!!! Nie siałam paniki, bo gdyby cały mnie tak bolał to pewnie już bym w szpitalu była, ale zaznaczam, że już trzeci raz w tym tyg. i zaczyna się już późnym wieczorem. Malutka do tego bardzo jest ruchliwa w tym czasie więc spania nie ma!!!. W czwartek idę dopiero na wizytę więc się poskarżę chyba że wcześniej nie wytrzymam.
Tydzień temu mała ważyła już 2500g, więc teraz już na pewno więcej.
Aaaaa i dziś mierzyłam rano brzuszek i zaskoczona byłam bo myślałam, że mam już dużo ponad 100cm a tu..98cm. A zaczynam od wtorku 37 tydzień!!!!

ola - mnie też się zdarza pokłócić z tz, i to naprawdę ostro, ale staram się uspokoić bo myślę sobie wtedy - "ciekawe jak moje maleństwo się czuje, kiedy nie ma jak się samo o bronić przed takimi emocjami" i zaraz dla niego się uspokajam.Spróbuj i Ty.
kolandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 19:18   #3830
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Napisane przez sylviasol Pokaż wiadomość
) no nie może być taka spokojna nie przy takiej mamusi tatusiu ) dziecko by się traumy nabawiło a jak diablę będzie to przynajmniej zdrowe na umyśle z tego wyjdzie )
Moja mała też mimo że nieraz można wyjść z siebie to oczko w głowie tatusia a mi to dodatkowo ciśnienie podnosi, ja się wściekam a oni spiskują, tatus tuli no bo... ona nie chciała, nie wiedziała, to tylko dziecko, a ja ta zła co od wychowywania jest
Ona go tak omotała że potrafi wszystko wyłudzić u tatula, zrobi maślane oczy i ma.Taki kaprys miała z królikiem- mój M nie przepada za zwierzakami w domu no ale Martynka chciała to ją zabrał do sklepu żeby sobie wybrała.

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Cytat:
Właśnie tak się sklada, że u nas zawsze jest tak że ja pierwsza wyciągam rękę. Poza tym nawet jak po kłótni chcę z Nim coś wyjaśnić, żeby oczyścić atmosferę, to czuję, że chcę tego tylko ja.
U nas jest tak, że mi przechodzi po 5 minutach a On jest jak upiór i musi ochłonąć a potem udaje jakby nigdy nic...
Widzisz znasz Go na tyle dobrze że wiesz jaki jest, jeśli taki był to już tego nie zmienisz, pozostaje ci go kochac za inne rzeczy a od wybaczania musisz zawsze być Ty, może to jego słaba strona No nie bądź już taka, pogadaj z nim.Pomyśl że on kocha ciebie, ty jego, szkoda czasu na gniewanie!!!
Stary 2010-06-20, 19:19   #3831
vette
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie tak się sklada, że u nas zawsze jest tak że ja pierwsza wyciągam rękę. Poza tym nawet jak po kłótni chcę z Nim coś wyjaśnić, żeby oczyścić atmosferę, to czuję, że chcę tego tylko ja..
Najgorsze jest to, ze mama mowiac cos takiego nie chciala Was poroznic ...
czemu Ci faceci sa tacy ?

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość

Vette - aż poszłam na górę i sprawdziłam - moje nakładki aventu kosztowały 18,49zl i kupowałam w aptece (super-pharm)

to na jedno mi wyjdzie w sumie tylko chodzenia mniej

Cytat:
no a gdzież ONA?
NO popatrzy tylko jestes na koncu listy z pierwszego tygodnia lipca

Scoobs ( 31 lat) 28 czerwiec Alexander
belunia1985 (Iza, 24 lata) 1 lipiec Franek

kaja89 (Kaja, 21 lat) 1 lipiec DZIEWCZYNKA
kabimba (27 lat) 3 lipiec
CHŁOPIEC
olayya (Beata, 28 lat) 5 lipiec Tomasz
Linka24 (Ewelina,24 lata) 5 lipiec Michał
aniaa22 (Ania, 26 lat) 7 lipiec CHŁOPIEC
jaszczka (Emilia, 27 lat) 7 lipiec Patryk/Hubert
entertete (28 lat) 7 lipiec CHŁOPIEC
Stary 2010-06-20, 19:24   #3832
aniaa22
Zakorzenienie

ech... syncio sie zaraz urodzi a my wciaz nie mamy imienia
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 19:24   #3833
Siala_Bala
Zakorzenienie

Dziewczynki, jestem mega zaskoczona
Ostatnio 31 maja ważyłam się u gina i było 99 kg xD
Lekarz powiedział, że do porodu będę pewnie trzycyfrowa o czym wam pisałam.. ważę się dziś u babci (na wadze, która ponoć zawyża wagę) a tu dokładnie tyle samo czyli dalej mam 27kg na plusie.. makabra i tak

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-20, 19:26   #3834
Xawmeli
Rozeznanie

Augulentin-- Milen cudooooo
co do kosmetyków--wprowadziłaś już coś więcej..........?
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 19:26   #3835
kashha
Zadomowienie

Ola no niestety czasem tak jest, że to my kobiety musimy wyciągać rękę po zgodę, znasz go lepiej, może spróbuj go podejść pod włos, uspokoić, a do tematu tych nieszczęsnych dywaników może szkoda wracać??

Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoła i klęka...:
kashha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 19:27   #3836
Linka24
Wtajemniczenie

vette i ja mam taki zamiar, bo naprawde mi się nie spieszy na porodówkę, a ten mój łobuz coś nie bardzo chce słuchać...

Jutro pojadę do tego szpitala. Zobaczymy co będzie.
Stary 2010-06-20, 19:29   #3837
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
jak zobaczycie syncia to od razu bedziecie wiedziec jak go nazwac
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 19:30   #3838
kolandra
Raczkowanie

Myślicie, że te moje bóle z prawej strony to mogą być jakieś dolegliwości ciążowe?
Tak jakbym miała mieć okres ale boli tylko jedna strona.... Dziś jeszcze póki co się nie pojawiają, ale wczoraj był i przedwczoraj, więc dziś mam nadzieję odpuści, a w dzień spokój jest. CO TO JEST DZIEWCZYNY??

Ja wcinam Haribo - misie, inne mi nie smakują. tz dzis caly dzien mnie obskakuje, ale to wielka rzadkość u niego, więc go muszę pochwalić, tak to całymi dniami w pracy a potem na budowie i jak wraca to nie ma dla mnie nawet jednego milego slowka, a dzis - Anioł
kolandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 19:33   #3839
vette
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
ja tez jeszcze nie zdecydowalam, jak zobacze to bede wiedziec
Stary 2010-06-20, 19:34   #3840
Bajka9
Raczkowanie

hd-WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE Z OKAZJI URODZINEK!!!
alutka-dla Was tez najlepszego z okazji rocznicy
Misiulka i papeteria- dziękuję za komplement

[ori_bas]402798[/ori_bas]
Bajka9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości