Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-20, 16:03   #3781
jaszczka
Zadomowienie

Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII

ale dziś cisza nastała? myślałam, że będę miała kupę nadrabiania, a tu tylko parę postów łaskawe byłyście
ja dziś cały dzień na słoneczku zatkałam sobie nos korkami z chusteczek i kicham na alergię (dosłownie)

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
I dlatego między innymi cieszę się, że nie mieszkam w bloku
a ja właśnie nie mieszkam w bloku tylko w domku, ale w bliźniaku i tak przez tą jedną ścianę słychać

jutro przylatuje moja mamcia będzie mnie mniej na wizażu, ale będę wam zdawać relację z wyganiania maluszka z brzuszka może się uda...
Stary 2010-06-20, 16:29   #3782
sylviasol
Rozeznanie

Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII

Witam mamusie, jak tam dziś wasze brzusie? chwilkę starałam się ponadrabiać zaległości od wczorajszego wieczoru ale to normalnie syzyfowa praca) ja czytam a tam stron przybywa ) zastanawiam się czy tu ktoś sypia)

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Jaszczka masuj brzusia to podobno przyspiesza poród)

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
ale dziś cisza nastała? myślałam, że będę miała kupę nadrabiania, a tu tylko parę postów łaskawe byłyście
ja dziś cały dzień na słoneczku zatkałam sobie nos korkami z chusteczek i kicham na alergię (dosłownie)

a ja właśnie nie mieszkam w bloku tylko w domku, ale w bliźniaku i tak przez tą jedną ścianę słychać

jutro przylatuje moja mamcia będzie mnie mniej na wizażu, ale będę wam zdawać relację z wyganiania maluszka z brzuszka może się uda...
Jasycyka masuj brzusia to podobno przyspiesza poród))
sylviasol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 16:44   #3783
jaszczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylviasol Pokaż wiadomość
Jasycyka masuj brzusia to podobno przyspiesza poród))
Dzięki
spróbuję

właśnie się zabieram za robienie tortilli tzn placki mam kupione, a reszta to tak na szybko: kurczak w paseczki usmażony z przyprawami, lodowa sałata, pomidor, ogórek, trochę żółtego sera i sosik czosnkowy mniam
za ciepło dziś na gotowanie obiadu...
Stary 2010-06-20, 16:46   #3784
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Nie Bóle nasilały się na leżąco,a na stojąco właśnie były mniejsze.Nawet położna mówiła żeby jak najmniej leżeć,bo wtedy bardziej boli.

A oto Lenka-jedna śpiąca jak przez większość czasu,a drugie przed wyjściem do lekarza.Chciałam zrobić teraz na świeżo,ale akurat się rozbudziła i tak się wierci,że nieostre wychodzą
alez ona jest malutka, a jaka sliczniutka!! cudo

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość

Dziś pierwszy raz nad ranem chwycił mnie skurcz łydki, myślałam że się po....ram z bólu.Z Martyną często miałam i cieszyłam się że teraz nie mam a tu jeszcze na dodatek minął mi jeden a przy wstawaniu drugi raz ta sama noga mnie chwyciła aż przeklęłam co mi się nie zdarza
Wzięłam magnez choć niby nie wolno mi go brać przy żelazie ale nie mam zamiaru jutro mieć powtórki.
ja tez biore zelazo i magnez, z tym ze lekarz powiedzial ze nie moge brac ich jednoczesnie, wiec magnez biore rano i wieczorem a zelazo po poludniu

ja juz tez po oddaniu glosu, pozniej do miasta na pizze no i kurde znowu kupilam buty normalnie znowu sie maz bedzie ze mnie smial ze to juz 3 para w tym miesiacu

a wogole, jak tak zaczelam wczytywac sie w te znaczenia imion to znalazlam jakas stronke gdzie to jakos bardziej wszystko opisane. wzielam imie mojej corki i sie zalamalam nosz normalnie wg tego to mi z niej jakas ksiezniczka powinna wyrosnac no ale co jest najlepsze, mysle sobie sprawdze co o moim pisza... myslalam ze z fotela spadne, bo bylo napisane jota w jote to samo co o mojej corce az zadzwonilam do meza z pytaniem czy jest pewien ze tak chce nazwac nasze dziecko hehe
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 16:51   #3785
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
Nie Bóle nasilały się na leżąco,a na stojąco właśnie były mniejsze.Nawet położna mówiła żeby jak najmniej leżeć,bo wtedy bardziej boli.

A oto Lenka-jedna śpiąca jak przez większość czasu,a drugie przed wyjściem do lekarza.Chciałam zrobić teraz na świeżo,ale akurat się rozbudziła i tak się wierci,że nieostre wychodzą

Śliczna, po prostu cudenko niech zdrowo rośnie
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 16:51   #3786
sylviasol
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
alez ona jest malutka, a jaka sliczniutka!! cudo

ja tez biore zelazo i magnez, z tym ze lekarz powiedzial ze nie moge brac ich jednoczesnie, wiec magnez biore rano i wieczorem a zelazo po poludniu

ja juz tez po oddaniu glosu, pozniej do miasta na pizze no i kurde znowu kupilam buty normalnie znowu sie maz bedzie ze mnie smial ze to juz 3 para w tym miesiacu

a wogole, jak tak zaczelam wczytywac sie w te znaczenia imion to znalazlam jakas stronke gdzie to jakos bardziej wszystko opisane. wzielam imie mojej corki i sie zalamalam nosz normalnie wg tego to mi z niej jakas ksiezniczka powinna wyrosnac no ale co jest najlepsze, mysle sobie sprawdze co o moim pisza... myslalam ze z fotela spadne, bo bylo napisane jota w jote to samo co o mojej corce az zadzwonilam do meza z pytaniem czy jest pewien ze tak chce nazwac nasze dziecko hehe
ja też właśnie czytam o imionach mąż dał mi 2 - do wyboru -i już sama niewiem ))
Stary 2010-06-20, 16:59   #3787
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:

Cudo sliczne
Cytat:
ja też właśnie czytam o imionach mąż dał mi 2 - do wyboru -i już sama niewiem ))
jakie?

Dzis jak bylam na wyborach to mnie starsza pani przepuscila po karte Milo z jej strony

Ide sie przejsc na spacer ja caly czas licze,ze urodze dzis lub jutro , ale chyba puupa z tego

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 17:08   #3788
olakola
Zadomowienie

ja wcześniej czytałam znaczenie imienia Jakub (Kubuś) i wiem, że jest w 3 najpopularniejszych z 2009, trudno, najwyżej będzie 5 Kubuśków w klasie, a z piaskownicy jak będę wołała, to 10 główek się popatrzy, tak wybraliśmy i już nawet nie wyobrażam sobie innego imienia

zjadłam magnum migdałowe i teraz mi niedobrze, powiedziałam TŻtowi, że następnym razem ma zjeść ze mną na pół, a on, że po co jadłam całego, mogłam zostawić. No ale jak zostawić pół loda jak taki dobry... zaraz chyba będę wymiotować

na urodziny chciałabym dostać zegarek, byliśmy w galerii zobaczyć i jest tak mały wybór zegarków damskich, że szok, a jak teraz nie wybiorę, to przecież potem z Kubusiem nie będę chodziła po sklepach i wybierała zegarka ...
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 17:21   #3789
sylviasol
Rozeznanie

mężo dał do wyboru albo martyna albo nikola normalnie mam z czego wybierać by go drzwi, pojechał na mecz - jego szczęście - przynajmniej wróci w dobrym humorze - ja nie wiem czy wasi mężowie też tak mają że jak sobie pokopią piłkę to normalnie jakby im ktośmilion złotych dał ?????

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

szkoda marnować połowę loda) a jak do lodówki dasz to już jednaknie to samo tak jakośmam że tych z domowej lodówki to już nie jem
Stary 2010-06-20, 17:23   #3790
wiolek1
Zadomowienie

Hd Alutka wszystkiego najlepszego

muminek wiem, że jeżeli nie przekracza 500 coś tam to 2 becikowe tyle, że za tamten rok sama się rozliczałam i mi przekracza.
może będe mogła w przyszłym roku wziąść.

tylko czy wie moze któraś jak to sie liczy ? bo w tym roku ja mam najniższą krajowa plus 670 zł ręty a tż jest w bezrobociu od stycznia więc przez 3 miesiące dostawał 508 zł i kolejne 3 miesiące 430 zł czy jakoś tak ( kuroń) i nie wiem czy potem będzie bezrobotnym czy zatrudniony, ale jeśli zatrudniony to też na najniższą krajową i czy to sie liczy jakoś za cały rok i dzieli na miesiące czy jak ?
bo jeżeli wezme pod uwage dwie najniższe krajowe plus moja ręta to wielkie G bo wtedy przypada ponad 800 zł na osobe. no ale nie wiem bo od stycznia on ten kuroń a to jest o wiele mniej i jak to liczyć ? czy wogóle się nastawiać, że dostane 2 becikowe i jeszcze w szkole bym kombinowała o stypendium socjalne jeżeli by wyszło a nie wiem czy wyjdzie
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 17:26   #3791
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eleonoremio Pokaż wiadomość
widziałam w suwaczku już fajny chłopak będzie
boisz się o zazdrość ? bo ja trochę zaczynam , nie chcę żeby się czuł jakiś odrzucony, drugi .
w sumie sie nie boje nie wiem czemu, chociaz Szymon jest bardzoe do nas przywiazany i wciaz nie wiemy co z nim zrobic na czas jak bede miala cc bo tz chce byc ze mna a malego przeciez nie wezniemy.Albo moja znajoma albo szwagierka sasiadki z nim bedzie bo je jeszcze wzglednie toleruje Wiesz bardziej sie boje jak sama sobie poradze z dwojką takich maluszkow calkiem sama, dzis kupilismy wozek dla rodzenstwa ,taki podwojny i coraz realniej mysle o tym ze to juz i za okolo miesiac bede podwojną mamą z mezem ktorego nie ma

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
I dlatego między innymi cieszę się, że nie mieszkam w bloku
a ja mieszkam w domku jako lokator, sasiadow mamy masakrycznie glosnych a dom ma takie wygluszenia ze slysze mieszanie cukru w szklance....u nas jest bardzo cicho wiec czasem szalu idzie przez nich dostac

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
[COLOR="Blue"]

A my żyjemy i mamy sie dobrze. Zauważyłam pewną rzecz i chciałam to z wami skonsultować. Otórz moje bóle są odczuwalne i się nasilaja wtedy , kiedy stoję lub siedzę, natomiast kiedy leżę spokojnie to sie uspokaja:confus ed: Któraś tak miała z rodzących? Może dzidziuś chce wylecieć
a ja pierwsze co od wczoraj wlaczylam wizaz to poszlam na pierwsza strone sprawdzic czy ty sie rozpakowalas.....

mnie jakies przeziebienie bierze, drapie mnie w gardle i poza tuskawkami na nic nie mam apetytu,jakos tak wszystko mnie boli i jestem cala wypluta....
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-20, 17:27   #3792
sylviasol
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość

muminek wiem, że jeżeli nie przekracza 500 coś tam to 2 becikowe tyle, że za tamten rok sama się rozliczałam i mi przekracza.

tylko czy wie moze któraś jak to sie liczy ? bo w tym roku ja mam najniższą krajowa plus 670 zł ręty a tż jest w bezrobociu od stycznia więc przez 3 miesiące dostawał 508 zł i kolejne 3 miesiące 430 zł czy jakoś tak ( kuroń) i nie wiem czy potem będzie bezrobotnym czy zatrudniony, ale jeśli zatrudniony to też na najniższą krajową i czy to sie liczy jakoś za cały rok i dzieli na miesiące czy jak ?
bo jeżeli wezme pod uwage dwie najniższe krajowe plus moja ręta to wielkie G bo wtedy przypada ponad 800 zł na osobe. no ale nie wiem bo od stycznia on ten kuroń a to jest o wiele mniej i jak to liczyć ? czy wogóle się nastawiać, że dostane 2 becikowe i jeszcze w szkole bym kombinowała o stypendium socjalne jeżeli by wyszło a nie wiem czy wyjdzie
wiesz co możesz podejść do mopsu i zapytać ewentualnie zadzwonić najlepiej tak rano to kobitki jescze zawsze są w całkiem dobrych humorach to odpowiadają ))
Stary 2010-06-20, 17:27   #3793
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość

z tego co pamietam to te dochody sa z 12 miesiecy dodawane i dzielone i to na wszystkich czlonkow wiec wasze dziecko juz tez
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 17:28   #3794
olakola
Zadomowienie

HD spełnienia marzeń

alutka kolejnych lat razem
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 17:32   #3795
Alguien
Zadomowienie

Ale tu spokojnie dzis

To kto nastepny w kolejce do rozpakowania??

Zdjecia Milenki z ostatnich dni, a dzis konczymy 2 tygodnie
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 17:36   #3796
sylviasol
Rozeznanie

właśnie szperam po allegro - dziewczyny jak myślicie co do ubrania trzeba dzidziakowi kupić - no wiadomo oprócz tych podstawowych jak śpiochy pajace itp. mi chodzi o jakieś cieplejsze. myślicie że takiemu maleństwu które się urodzi gdzieś zamiesiąc potrzeba jakiegoś kombinezonu? nie koniecznie puchowego ale np. polarowego??????

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

jaka śliczna)))))))))))))))) )))))))))))))))))piękność )
Stary 2010-06-20, 17:42   #3797
kashha
Zadomowienie

U mnie decyzja co do imienia zapadła w momencie kiedy szłam do toalety robić test ciażowy. Powiedziałam do koleżanki, że idę sprawdzić czy nie ma Wojtusia.
Ja od samego początku czułam, że to będzie chłopiec. Zawsze marzyłam i zawsze chciałam mieć syna z M. małego Maśka
I tak serce matki wyczuło, że będzie chłopak... i od samego początku mówiłam do mojego brzucha, tak jakby mieszkał tam chłopiec

Dopiero później znalazłam znaczenie tego imienia i przyznam że bardzo mi się podoba.

Imię Wojciech jest zbudowane według klasycznej zasady tworzenia dawnych słowiańskich imion. Jest magicznym życzeniem - życzy tego, by młody człowiek był obdarzony pewną cenną właściwością. Życzenie zawarte w tym imieniu rozumiemy do dziś. Wojciech ma "cieszyć się z walki" lub też ma "ucieszyć nas jako wojownik".

Pierwszy i najsławniejszy Wojciech w historii nie był jednak wojownikiem, choć zginął na wyprawie do obcego kraju. Był Czechem, mnichem i biskupem; został wysłany przez Bolesława Chrobrego z taką misją, aby przekonać Prusów do wiary chrześcijańskiej. Misja się nie powiodła, Wojciech zginął z ręki wyznawców plemiennych bogów, którym nie w smak było wchodzić w układy z potężnym Bolesławem. Cóż - nie chcieli podporządkować się łagodnej ręce Bolesława, musieli trzysta lat potem ulec dużo bardziej brutalnym Krzyżakom. Wojciech wkrótce po śmierci został ogłoszony świętym, a do jego grobu w Gnieźnie zaczęli podróżować władcy Europy, na czym zyskał Bolesław.

A czy coś łączy świętego sprzed tysiąca lat ze współczesnymi Wojciechami?

Liczba tego imienia wynosi cztery. To sprawia, że Wojciechowie, choć odważni i pełni zapału, nie są wcale wojowniczy i nie lubią wchodzić w konflikty, tak jakby im wystarczyło, że ich dostojny poprzednik raz już położył głowę na ołtarzu wielkiej polityki. Czwórka w imieniu sprawia też, że kochają życie proste i surowe oraz w takich właśnie warunkach czują się najlepiej.

Wojciechowie rozumują na zasadzie "czarne to czarne, a białe to białe", nie ma w nich przewrotności ani cwaniactwa. Ludziom ufają, są prostoduszni, a nawet poczciwi. Czasami, nieświadomi tego, że "są ludzie i ludziska", dają się wykorzystywać sprytniejszym od siebie, jak św. Wojciech Bolesławowi. Nie jest to jednak wielką wadą; na ogół Wojciechowie mają w sobie wiele energii i zapału - tyle, że lubią widzieć przed sobą jasną, prostą drogę, a nie jakąś pajęczą sieć intryg i dyplomatycznych zabiegów. W czymś takim natychmiast się gubią.

Wojciechowie lubią życie w miejscach, gdzie ludzie są prości, a stosunki społeczne mało skomplikowane, blisko natury. I gdzie walka o byt polega raczej na rąbaniu bierwion niż na wchodzeniu w układy. Mają do tego jedną wielką zaletę: łatwo stają się ulubieńcami kobiet i często działają w takich zawodach, gdzie kobiety są ich klientkami. Może więc Wojciech być utalentowanym fotografem, twórcą mody, fryzjerem, psychologiem, spowiednikiem... lub ginekologiem. Jako że w imię "Wojciech" jest wpisane słowo "ojciec", Wojciechowie lubią się bawić z dziećmi, nie tylko własnymi.

Wojciech - dobroduszny, pełny entuzjazmu idealista - to osobowością jowiszowa. Ze znaków zodiaku pierwszy w kolejce do tego imienia stoi Strzelec, zaraz po nim dwa następne znaki Jowisza, Ryby i Rak. Wojciech Lew będzie umiał żyć z ludźmi jak równy z równymi. Jako Baran lub Panna Wojciech będzie stale walczył z pokusą, by brać się za coś, co przekracza jego siły. Nie zaszkodzi to imię Bliźniętom i Wodnikom. Mniej jest odpowiednie dla surowych Koziorożców i przebiegłych Skorpionów, a na Byki i Wagi działa rozleniwiająco.

Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoła i klęka...:
kashha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 17:42   #3798
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Ale tu spokojnie dzis

Śliczna niech rosnie zdrowo
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 17:46   #3799
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
mężo dał do wyboru albo martyna albo nikola normalnie mam z czego wybierać by go drzwi, pojechał na mecz - jego szczęście - przynajmniej wróci w dobrym humorze - ja nie wiem czy wasi mężowie też tak mają że jak sobie pokopią piłkę to normalnie jakby im ktośmilion złotych dał ?????
Wybor ogromny, ale wolalabym Martyna na pewno niz Nikola, szczegolnie,ze toimie tak naprawde meskie tylko spolszczone Nikol jest imieniem zenskim
Cytat:
Ale tu spokojnie dzis

Slicznosci

Ja ide teraz dosasiadki ktora urodzila po herbatke z lisci malin

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-20, 17:48   #3800
sylviasol
Rozeznanie

Dopiero później znalazłam znaczenie tego imienia i przyznam że bardzo mi się podoba.
a skąd masz ten opis?

ja dla chłopca też miałam ) tyle że mąż postanowił że to dziewczynka będzie )) już tego dnia w którym test zrobiłam)) a ja się jeszcze łudziłam że może jednak......... ale nie, dzidziak taty słucha i już! nawet teraz jak tylko mąż przychodzi z pracy to dzidziak się uspokaja, jak przychodzi z pokoju do pokoju to choćby nied wiemjak szalała to nagle -spokój normalnie się go chyba boi)
Stary 2010-06-20, 17:52   #3801
bassienkaw
Zakorzenienie

ELEONOREMIO wiesz co Łucja bez pampersa już chodzi przez dzień od zeszłego roku od wakacji... czyli jak miała jakieś 1,5 roku... natomiast co do nocnego spania bezpampersowego no to dopiero od niedawna, jakieś 10 dni... zdarzają się wpadki, ale już teraz i tak sobie nie pozwoli założyć pampersa, a mi to w sumie na rękę... chciałam ją oduczyć jak tylko się ciepło zrobi... wcześniej miałam problem bo bardzo dużo mi piła w nocy...
Co do tego jak to będzie gdy dzidzia się urodzi, zobaczymy. Łucja mamicyckiem nie jest, jest raczej tatusiowa... oferuje się z pomocą i wogole, ale zobaczymy jak to będzie

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 17:58   #3802
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
kochana pewnie jutro dadza Ci kroplówke na przyspieszenie akcji, takze nie martw sie juz niedlugo a te bole przy skurczach masz mocne? nie wiem na co sie szykowac
takie umiarkowane tylko za najgorsze jest to ze bole mam w nocy rano a po poludniu przechodzi

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Anoxa to moze niech maz Ci przywiezie herbatke z lisci malin zeby popchnac te skurcze do przodu
a gdzie ja mozna kupic?

Cytat:
Chyba nie, Ada jest juz samym w sobie imieniem a i tak bardziej pasowala by mi do Adelajdy albo Adeli http://www.imiona.dla-dzieci.org/adela,102.html
a to przepraszam poprostu tak mi sie kojarzy bo mam kuzynke Adrianne i wszyscy mowia Ada do niej
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 18:03   #3803
bassienkaw
Zakorzenienie

Ja też mam znajome dwie Adrianny i wszyscy wołają na nie Ada
A co do herbaty z liści malin, to może w aptece, albo sklepie zielarskim

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 18:12   #3804
kociamborek
Raczkowanie

Farminka, Alguien śliczne te wasze córusie!
kociamborek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 18:13   #3805
kashha
Zadomowienie

Znaczenie imienia znalazłam na tej stronie

http://www.imiona.dla-dzieci.org/wojciech,396.html

Niestety nie ma tam wszystkich imion

Alguien
piękna ta Twoja córeczka

Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoła i klęka...:
kashha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 18:18   #3806
vette
Zadomowienie

Alez mamy przesliczne dzieciaczki na watku
Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
gondol malo kto uzywa, przewaznie uzywa sie wozkow gdzie mozna wpiac szybko fotelik samochodowy. wozek szybko sie sklada i do bagaznika a fotelik wpina i jazda.
Do nas jeszcze ten trend nie doszedl
a Ty Basiu smarowalas sie czyms na rozstepy?

Cytat:

Gratulacje!
aaa Milenka jest jak ksiezniczka

powiedz Alguien przydaje Ci sie laktator?
no i jak po kuracji Mustela? rozstepow brak? stosujesz cos nadal?

Cos mialam jeszcze napisac ale nie wiem co ...

kupowal ktos juz zel 2w1 hipp do kapieli ?albo oslonki aventa ?
jestem ciekawa ceny w realu
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 18:20   #3807
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
Tylko że ja biorę żelazo 4x 1 ( rano,przed południem, po południu i wieczorem) no i mi powiedziała że mam nie brać z magnezem bo nie będzie działać ani jedno ani drugie Brałam przez jeden miesiąc magnez( na własną rękę) to mi hgb spadła do 10,3 i gin.nastraszyła mnie zastrzykami , jak przestałam brać to hemoglobina skoczyła do 11,9 ale jak pisałam mimo wszystko dziś i tak wolałam wziąć na własną rękę ten magnez.
Cytat:
....tylko nie Martyna ...ja jedną mam w domu, w listopadzie będzie miała 6 lat- diabeł wcielony a na dodatek pyskaty

Cytat:
Ale tu spokojnie dzis

Ja już raz Ci pisałam że zakochana w niej jestem śliczniutka, mały słodziak, ja też chcę już swoją mieć przy sobie
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 18:24   #3808
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
a gdzie ja mozna kupic?
W aptece praktycznie każdej ja zacznę pić od przyszłego tygodnia

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 18:33   #3809
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:

Ja ide teraz dosasiadki ktora urodzila po herbatke z lisci malin
A to jednak jej pomogło Ty to chyba wszystko robisz żeby już urodzić, trzymaj Madzię, trzymaj a nie Ty się spieszysz!!!

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość

a to przepraszam poprostu tak mi sie kojarzy bo mam kuzynke Adrianne i wszyscy mowia Ada do niej
Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Ja też mam znajome dwie Adrianny i wszyscy wołają na nie Ada
Ja w klasie miałam Adriannę i wszyscy mówili do niej Ada.Zawsze myślałam że Adrianna to Ada,dalej tak uważam

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość

kupowal ktos juz zel 2w1 hipp do kapieli ?albo oslonki aventa ?
jestem ciekawa ceny w realu
O właśnie!!! Z nieba mi spadłaś, ciągle wiedziałam że coś mam dokupić- osłonki!!!Ja kiedyś widziałam w Tesco chyba po 18 zł ale nie dam sobie głowy uciąć Ja może na All zamówię Są różne rozmiary, ja kiedyś miałam ale nie pamiętam jaki rozm.
Wiem że położne są przeciwne osłonkom ponieważ utrudniaja dziecku prawidłowe chwytanie piersi ale jak miałam poranione i popękane to tylko to mi pomagało.

Edytowane przez jusdan77
Czas edycji: 2010-06-20 o 18:39
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 18:36   #3810
ola_k11
Zadomowienie

A ja nadal płaczę.
Do tego wszystkiego miałam już 3 razy skurcz ale nie bardzo bolały. Dzidon się bardzo rusza, pewnie też zdenerwowany.

Nie poszliśmy na SR (dziś były ost. zajęcia i rozdanie zaświadczeń).

Znowu się pokłóciliśmy, cały czas jeszcze o to samo a nawet bardziej. Najgorsze jest to, że mój TŻ jest strasznie uparty i egoistyczny w takich chwilach i to mnie najbardziej boli...
Teraz pewnie przez tydzien będziemy mieć taką atmosferę.

Ps. Jutro mam wizytę u gina.
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości