|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII
misiulka współczuje..bardzo dobrze ze nie wzieliscie na nia kredytu ..i napewno jest tak jak mówisz
za szybka wyprowadzke
|
|
|
|
#3992 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII
Cytat:
I znowu nie widzę tych rozstępów!! |
|
|
|
|
#3993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na co ona wydała ta kasę??? Skoro nic sensownego nie kupiła, nawet opał był na Waszej głowie. Może warto z nią porozmawiać? Może ma jakieś problemy, o których nie wiecie? Dobrze napisałaś, że to nie jest normalne. Rozumiem, że ludzie wpadają w długi bo utrzymują rodziny, inwestują w jakieś nieruchomości lub inne przedmioty... Jedyne co mi przychodzi do głowy to hazard
|
|
|
|
|
#3994 |
|
Zakorzenienie
|
ja pamietam jak wrzucalas kiedys , ale co zrobisz
sa i tyle .....najwazniejsze ze dzieci zdrowe
|
|
|
|
#3995 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Misiulka- współczuję. Świecić za kogoś oczami to nie jest przyjemne, a już za własną mamę to całkiem nieciekawie. Uśmiech to coś co przychodzi mi najtrudniej... Po prostu nie potrafię.
|
|
#3996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moje istnieją, ale ja też nie pokażę
|
|
|
|
|
#3997 |
|
Raczkowanie
|
Hejka
![]() misiulka Ja również byłam głosować Dość spora frekwencja była, choć wybór był taki a nie inny ;/Zmykam zaraz na miasto pozałatwiać kilka spraw, a potem czekam na kuriera z wanienką dzidziową oraz materacem ![]() Życze wszytskim miłego dnia!
|
#3998 |
|
Rozeznanie
|
cześć dziewczyny - jak zwykle starałam się nadrobić to co się u was wczoraj działo
) niekoniecznie mi się udaje ale żeby nie było to - się jednak starałam )Misiulka1 przytulak dla ciebie. Tak to z tymi chol.....mi kredytami jest. U mnie wpracy jest kobitkaktóra prawie 100 tyś kredytu ma w różnych bankach i cały czas boniej windykatorzy wydzwaniają tyleże ja nie wiem na co onawzieła te pieniądze mieszkaniema byle jakie nigdzieniejeździła ani nic nie kupowała ?????? wiem tylko że ciąglejej podpisywałam zaświadczeniao zarobkach i ona ciągle konsolidowała? tzak tosię mówi ? kredyty z kilku robiła jeden a potem znowunastępny brała. I na koniec walkoholizm wpadła (( tak że powiem ci że jeszcze twoja mama przynajmniej stara się zarobićna te kredyty bo tamta to......
|
|
|
|
#3999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4000 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry! Ja tez meludje sie 2 in1... wszystko wg planu.Oooo Anie bierzeeee. Tak tak Aniu Rodź juz bo dawno nie było nowych dzidzi, bo moja póki co sie dotlenia w brzuszku
|
|
|
|
#4001 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4002 |
|
Raczkowanie
|
witam wszytskich serdecznie 3 dni u was nie byłam
ale teraz spróbuje was nadrobić ![]() co tam słychać
|
|
|
|
#4003 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny ja już nie mogę leżeć, bolą mnie wszysytkie kości, mięśnie i gneralnie wszystko
(((( nie śpię od 5 rano a jak mnie DzidziaM kopnie to ażmi niedobrze ratuuuuuuunku (( będę wyć
|
|
|
|
#4004 |
|
Zakorzenienie
|
misiulka siostra mojej mamy robiła IDENTYCZNIE!! Komornik przyszedł pewnego dnia i chciał zająć mieszkanie, a wujek dostał zawału bo nic nie wiedział o tych kredytach
Teraz jej dzieci za nią wszystko spłacają, a ona jeszcze się poobrażała na cały świat, jak chcieli z nią o tym pogadać... Nie wiem, może to jakaś choroba?---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Ja dziś o 18-tej mam poprawkę tamtego nieszczęsnego egzaminu, miała być 12 czerwca, ale babce nie pasowało. tak więc trzymajcie proszę kciuki
|
|
|
|
#4005 |
|
Rozeznanie
|
anuszka1401 powodzenia
))) 3mam kciuki
|
|
|
|
#4006 |
|
Zadomowienie
|
papeteria dziekuję
hd odkąd sięgnę pamięciom to ona zawsze brała kredyty, np. bo ciotka ma nowszy telewizora niż ona, i mimo że był dobry ona szła i kupowała lepszy, a to remont zrobiła, bo ciotka też zrobiła i trzeba zrobić bo gorszym nie można być, jak się M zapytał na co pobrała te kredyty to powiedział, ze to długi jeszcze z zamieszłych czasów i nic iwęcej powiedzieć nie chiała a ostatnio jak to wszystko wyszło na jaw to kasa szła m.in. na moją siostrę, bo mąż ją zostawił, narobił długu na firmę, a że dług powstał podczas trwania małżeństwa to ona musiał go spłacać, ale jak siostre umówiłam z koleżanką prawniczką, żeby poszła do niej a ona jej powie co musi zrobić żeby po rozwodzie nie poszła z torbami to mi powiedziała, zebym się nie wtrącała więc rozwód wzieła polubownie a jej były ją tak urządził, e musiała spłacaćjego długi więc potem była trwoga do boga. I moja mama brała kredyty i je kasę dawała a potem je miała spałacać, ostatnio jak poszłam po rentę do banku to odkryłam, że jest tam stałe zlecenie na konto, które ząłożyła siostrzenice i kasa jest przelewana na to konto, a jak powiedziałam mojej mamie, że wiem o tym i że po tajemnie przedemą dawała siostrze kasę robiła jej zakupy to nic nie powiedziała, i moja siostra z długów wyszła ale popadła w nie moja mama i siostra jej chciała "pomóc" i jej wzieła kolejne dwa kredyty ale moja mama ma je spłacać. I koło się zamyka. Ale jak moja siostra mieszkała z nami , dzieckie, i mężem to nic ich nie obchodziło, za wszystko płacili rodzice (żadnych opłat nie robili, spożywka ani inne zakupy też ich ni obchodziły) a jak sobie coś kupili to ja nie mogłam nawet zajrzec do ich pokoju nie mówiąc braku i rzeby sobie wziąć jakiegoś cukierka bo zawsze słyszałam nie bierz im ja ci kupię, a teraz jak nas nie ma to moja siostrzenica wpada do nas sama się częstuje, bierze co chce szuka po szafkach i słyszę a ciebie na to stać to sobie kupisz nie żałuj, a to nie jest tak bo ja nikomu jedzenia nie żałuję, tylko jest mi przykro, że ja teraz tak jestem traktowana, a poza tym jak siostrzenica wali mi takim hasłem to chyba sobie sama go nie wymyśliła.
|
#4007 |
|
Rozeznanie
|
ludzie to jednak straszne paskudy są a siostrzenica na pewno sama tego nie wymyśliła
|
|
|
|
#4008 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Przykro mi, że musisz się z tym użerać
|
|
#4009 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ladnie Cytat:
![]() Cytat:
![]() Hd wszystkiego najlepszego |
|||||
|
|
|
#4010 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry mamusie! Nadrobiłam Was więc mogę się przywitać.
Milenka, Lenka, Oskrek ale z Was śliczne maluszki Nieźłe wczoraj naprodukowałyście postów. Ja miałam cały dzień zajęty. Oczywiście spełniłam obywatelski obowiązek. Byłam tez w Tesco ale nie było, żadnych promocji na ciuszki. Kupiłam tylko 5 par skarpeteczek za 13 i rampersy ( nie wiem czy tak się to pisze) za 6 złotych. Nie zauważyłam, że są 2 w cenie 1 , bo wzięła bym więcej. Super bawełna. I kupiłam pampersy new borny. Ale mieliśmy wczoraj przygodę z mężem. Pojechaliśmy po kolege do Bielska. On był w knajpie więc umówiliśmy się z nim na jeden z ulic. Nie znamy Bielska więc staliśmy i czekaliśmy. Oczywiście nie można było tam parkować i po kilku minutach podjechała policja. Pan wysiadł, od razu sie przedstawił, poprosił o dokumenty. Ogólnie był oschły, nawet nie pytał czemu tu stoimy. Z mojej strony podszedł drugi policjant. Patrzy i mówi: O pani w ciąży. Romek pani w ciąży jest, nic tam nie wypisuj bo to przynosi pecha" No i zaczęli sie pytać kiedy termin, jaka płeć. Okazało się, że jednego syn też jest z lipca, życzyli powodzenia i szerokiej drogi. Strasznie to było miłe.
|
|
|
|
#4011 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() hd spóźnione życzenia urodzinowe ![]() vette ja zamawiam z tej apteki doz i jestem zadowolona bo niektóre produkty są o wiele tańsze. siala super brzuchol, wygląda jakbyś miała za 5 minut rodzić ![]() ola fajnie, że się pogodziliście, ja jak z moim się pokłócę to mnie najbardziej wkurza to, że ja ryczę i przeżywam, a on się zachowuje obojętnie i się potrafi nie odzywać kilka dni, ale tak jest jak osioł na osła trafi tylko, że ja potrafię pierwsza rękę podać bo nie cierpię takich sytuacji.papeteria przez te twoje opowieści o snach to mi się zaczynają śnić głupstwa ![]() Potrzebuję słońca bo zaplanowałam pranie ubranek a tu taka pogoda |
|
|
|
#4012 |
|
Wtajemniczenie
|
witam!
dzis pospalam do 9:30,ale to dlatego, ze w nocy chyba jakis rekord swiata w chodzeniu do lazienki pobilam poza tym bylo strasznie goraco i caly czas mialam wrazenie ze mi wody odchodza misiulka-moja babcia tez miala faze na kredyty, moi rodzice jej pomogli, ale nie wiem jak jest teraz. musicie z nia porozmawiac szczerze...bo nie moze tak byc. przeciez jak sie wyprowadzisz, a ona pomocy bedzie potrzebowala to jej nie zostawisz... na wyborach bylam. Liczylam ze moze nie bedzie IItury, bo nie chce mi sie tak lazic... ale niestety |
|
|
|
#4013 | |
|
Zadomowienie
|
sylviasol
Cytat:
![]() ![]() za egzamin
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4014 |
|
Raczkowanie
|
Dobry dzien!
![]() Misiulka ja Cie doskonale rozumiem w tej kwestii. Mnie podobnie zalatwil moj .."tatus",uwielbial zycie ponad stan. Narobil dlugow na 150 tys. zl. i co.. znalezlismy mu tu prace z Tz, mieszkal u nas pol roku ,utrzymywalismy go przez ten czas ,M. po godzinach za darmo pomagal mu w pracy zeby skonczyl wczesniej dane zlecenie. A on zadnej wdziecznosci ,tylko zachowuje sie tak jakbysmy byli zobowiazani mu pomagac. Ostatnio dzwonia do mnie z policji i okazuje sie ,ze tatus sobie poszedl na miasto ,upil sie i siku mu sie zachcialo ,no to wysiakal sie w srodku centrum.. policja go zgarnela ,przesiedzial cala noc na dolku.. Gorzej niz z dzieckiem z nim mam. Niedawno przyniosl nam ciuchy robocze do prania.. jeszcze mowilam mu sprawdz dobrze kieszenie.. I co? Pralka nam sie popsula bo tatus nie zauwazyl 3 gwozdzi Najgorzej szkoda mi mojej mamy ,ktora jest sama w Polsce i ciagle jeszcze dostaje listy z urzedu skarbowego z nowymi sumami. Najgorzej mnie wkurza ,ze ojciec w ogole nie zdaje sobie sprawy z tego co zrobil naszej rodzinie ,jak mowie ,ze mama nie ma pieniedzy i pozycza od babci ..to on nie przejmuje sie ,ze mama nie ma pieniedzy tylko ,ze inni juz na pewno dowiedzieli sie o jego dlugach (np. babacia). Tragiczna sytuacja ,mam nadzieje ,ze niedlugo ojciec wyjdzie na prosta bo psychicznie tu nie wytrzymam, nie moge reszte zycia trzymac tate za reke i we wszystkim mu pomagac,a przede wszystkim nie moge go utrzymywac bo on wszystkie pieniadze przesyla mamie na dlugi ,a ja jemu tu oplacam mieszkanie i pozyczam na jedzenie itp. Ja wszystko co osiagnelam w No zrobilam sama,w 3 miesiace nauczylam sie jezyka bo inaczej nie mialabym szansy na prace ,po 6 miesiacach pobytu sama znalazlam sobie prace i to z norweskim .. A tu moj ojciec przyjezdza i ma wszystko na gotowe ,nawet slowa w urzedzie czy na policji nie powie bo ja to robie za niego. Ehh.. moze kiedys doceni nasza pomoc.My tez planujemy budowe na przyszly rok, ale jak tak dalej pojdzie i dalej bede pozyczac pieniadze mojemu ojcu ,a M. bedzie mu pomagal w pracy to nie wiem kiedy zdolamy odlozyc na wymarzony dom.
Edytowane przez żabka19 Czas edycji: 2010-06-21 o 09:30 |
|
|
|
#4015 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4016 |
|
Zadomowienie
|
no to wracam do was po weekendzie szkoły . oczywiście czytałam was ale jak mam szkołę to jestem tak wypruta, ze ani sił ani chęci na pisanie nie mam
![]() misiulka to naprawde przykre mama chiciała dobrze dla siostry ale teraz wy ponosicie tego koszty ;/ też myśle, że musicie z nią poważnie porozmawiać jak sobie to wyobraża za jakis czas tym bardziej, że dziecko będzie, chcecie sie budowac więc nie możecie płacic za błędy siostry !! muminek obyś szybko wyzdrowiała anuszka ![]() wybaczcie, że na wiele nie poodpisywałam ale nie lubie odpisywac na coś co było wczoroaj czy przedwczoraj jak idziemy takim tępem no ale już będe na bierząco ![]() i mam pytanie ![]() od piątku mam skórcze te BH ? czy jak tam się zwą, to stawianie macicy. koło 27 tygodnia też miałam więc przez tydzień brałam luteine i potem długo nie miałam. szyjka mi się nie skraca ani nic. ale od piątku jest ich bardzo dużo nawet 30 dziennie. i niektóre trzymaja nawet 10 minut. brzuch mi się stawia i potem 10 minut taki twardy i dopiero potem puszcza. cały czas 3 razy dziennie biore magnez no i teraz od piątku jeszcze nospe 1 dziennie. myślicie, że powinnam pójść do gina ? bo nie chce znowu na jakaś panikare wychodzić ale wizyte mam dopiero 6 lipca a boje się, że przy tych skórczach dzidziuś jest chyba niedotleniony
|
|
|
|
#4017 |
|
Raczkowanie
|
Nie bylam na wyborach ,mimo ,ze bardzo chcialam ,ale wyjazd do Oslo niestety byl uniemozliwiony
Podobno zaskakujaco duzo Polakow glosowalo w No.
|
|
#4018 | |||||
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny! Na wejsciu chcialabym podziekowac Wam wszystkim za zyczenia z okazji pierwszej rocznicy slubu.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4019 | |
|
Zadomowienie
|
żabka19 no to też nie zazdroszę i możemy sie razem jednoczyć
Więc praca i studia. Nie było lekko, a M pracuje od rana do wieczora, zebyśmy mieli, na to co mamy ale tego nikt nie widzi tylko widzi, ze mamy i rękaej "daj" wyciąga. A ta jego praca już mu sie na zdrowiu tez zaczyna odbijać, ma zaburzenia rytmu serca ze stresu i przepracowania (miał holter, ekg robione a dzisiaj jakiś badanie na serce ale nie pamiętam jakie i z krwi mu to mieli zrobić). Żabka nie odbierz tego źle ale troszkę mnie pocieszyłaś, ze nie jedyna jestem z takimi problemami ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
a pochwal się jaką niespodzianke sprawił M????
|
|
#4020 |
|
Zakorzenienie
|
Idę zraz do ciucholandu dla dzieci bo ma dziś byc nowy towar. Muszę dokupić pajacyki bo mam mało. W piątek jedziemy do gina i mam plan wstąpić do h&m, bo jak piszecie są już wyprzedaże.
misiulka Mysle, że najważnejsze jest porozmawiac z mamą. Nie wierzę, że nie ma serca i zostawi was z tymi kredytami. Szcególnie teraz jak pojawi się maluszek wydatki wzrostną wielokrotnie. Szkoda, że czasem dzieci muszą ponosic konsekwencję nieodpowiedzialnych decyzji dorosłych. Mam nadzieję, że wszystko sie dobrze ułoży. Wczoraj byli u nas znajomi i koleżanka uczyła mnie wiązać chustę. Powiem Wam, że nie jest to takie trudne, a jej córeczka była zachwycona. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:56.

za szybka wyprowadzke

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

sa i tyle .....najwazniejsze ze dzieci zdrowe