|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 11
Cytat:
w sumie mogłabym upiec, ale jutro po pracy, to mało czasu będzie, więc z tirmisu nici będzie tarta z borówkami, truskawkami i budyniem tez dobrze ![]() a w sobote przyjeżdżają teście, wiec jeszcze poszukam tych biszkoptów, zeby mieć na sobote, albo wtedy już sama upiekę ... Cytat:
ale kusicie tymi pysznościami strasznie ![]() Cytat:
już wiem, co bedzie na obiad w weekend, bo paczke liści szpinaku kiedyś kupiłam, a potem zamroziłam, bo nie wiedziałam, co z tym zrobić dzięki
Edytowane przez jamapi Czas edycji: 2010-06-22 o 18:50 |
|||
|
|
|
#3962 |
|
Raczkowanie
|
Emila3000 ryb prawie nie jadam bo lubie tylko w panierce a takie bez mi nie wchodzą , kiedyś uwielbiałam tuńczyka w puszce ale na dukanie jakoś mnie od niego odrzuciło
---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- odnośnie serniczka wiem ,że do serniczka dobrze dać budyń tylko nie wiem czy on bedzie dukanowski |
|
|
|
#3963 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niech tak trochę postoi Dukanowe serniki bez skrobii są takie mokre, ale za to 800g można jeść bezkarnie Cytat:
Zastanawia mnie dlaczego słodzik jest na 3 liście...piszecie że nie ma wpływu na spadki a niektóre go odstawiają aby uzyskać spadek.. No i nadal mnie zastanawia dozwolony % zaw. tłuszczu w twarogu, w końcu ile można tam mieć tłuszczyku?
|
|
#3964 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na moje krzywe oko wygląda, że za szybko Ci przypiekło od góry a w środku nie miało czasu się ściąć. Też mi kiedys tak wyszło - góra spalona a w środku budyń. Daj na noc do lodówki, może zetnie się do końca i będzie zjadliwy. Ja jutro ponownie robię sernik na skrobi - tym razem dla mamy na urodzinki ...... I sernik na skrobii będzie mnie uczył samodyscypliny Normalnie jak dorwałam coś słodkiego, albo chipsy itp. to wpierniczałam do bólu, az wszystkiego nie wyżarłam....A tu skrobia i hamulec ostry żeby nie zjeść całego sernika, bo jeszcze kg wrócą - tadam! Ale se wymyśliłam
|
|
#3965 |
|
Zadomowienie
|
U mnie skrobia od dnia kupna, czyli prawie 3 tygodnie temu stoi nieużywana. No może raz jedyny dodałam łyżkę do omleta, a tak to jakoś mnie nie kusi wcale.
Na szczęście Moj sernik też jest u góry spieczony a na dole bledziutki - próbowałam w dwóch różnych piekarnikach i to samo. Może taka jego uroda? Ale jest przepyszny
|
#3966 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję dziewczynki za zainteresowanie moim serniczkiem
![]() juz połowy nie ma bo glodna jestem i tak go podjadam, chociaz mi nie smakuje ale rzeczywiscie w lodowce troche sie utwardzil, chociaz po tym jak sie nim zachwycałyście spodziewałam się czegos smaczniejszego![]() mój piekarnik jest elektryczny, ale jakos wlasnie dziwnie opieka na maxa górę albo tylko dół... ehhh ze slodyczy to zostane przy nutelce i pepsi
|
#3967 |
|
Raczkowanie
|
to znowu ja wujek dobra rada
moze warto zacząc piec serniczek od opcji sam dół i tak po ok35- 40 minutach góra dół aż do zrumienienia góry a wtey dół na pewno bedzie ok
|
|
|
|
#3968 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3969 |
|
Zadomowienie
|
A może przykryć papierem do pieczenia sernik od góry, ja tak robie z ciastami.
|
#3970 |
|
Raczkowanie
|
hehe ile cioć i wujków tyle porad
..... ja jeszcze muszę przetestować mufinki z colą zero!
|
#3971 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w smaku pycha, trochę wodnisty, ale nie tak jak u Ciebie, bo żadnej wody nie musiałam odlewać na górze trochę przypieczony, ale nie spalony zjadłam już chyba z 4 kawałki wogóle od kiedy przeszłam na Dukana to zaczęłam więcej czasu spędzać w kuchni, sama dla siebie gotuję mimo że mieszkam z rodzicami wszyscy jedzą normalne obiadki a ja swoje jedzonko wcześniej nie ciągnęło mnie w stronę gotowania i pieczenia, a dukanowy sernik to pierwsze ciasto które upiekłam (umiem tylko sernik na zimno) usłyszałam tylko komentarze: to Ty się odchudzasz a ciasto jesz? dałam każdemu i uznali, że dobry ![]() dziś moje 3 tyg diety, prawie 4 kg spadło, wiele osób mówi że schudłam, a moja najbliższa przyjaciółka nawet słowa nie powiedziała (a widzimy sie 2 razy w tyg, dziś się nawet widziałyśmy |
|
|
|
|
#3972 |
|
Raczkowanie
|
no to sie znowu powymądrzam
: idealny serniczek to taki który po upieczeniu zapda sie lekko do środka a brzegi są powyżej czyli wyszedł Ci ideał---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- tak twierdził śp. maciej kuroń |
|
|
|
#3973 |
|
Raczkowanie
|
Powiedzcie, skoro można jeść koninę to czy mogę sobie kabanosika zjeść?
|
|
|
|
#3974 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ma początku pięknie urósł, myślałam, że wyjdzie z formy, potem opadł, ale jeszcze było ok, a po wyjęciu z piekarnika to w ogóle usiadł Ma może 1,5 cm wysokości, tylko na brzegach wysoki. Robiłam z serka president. W smaku nawet ok. Ale surowa masa była o wiele lepsza, chyba bedę robić tą masę na surowo i do zamrażalnika na chwilę. Ale sie wkurzyłam :/ No cóż, muffinki wychodzą mi super, wszystkiego mieć nie można. Sernika już raczej nie będę piekła
|
|
|
|
|
#3975 |
|
Raczkowanie
|
Moje Drogie,
uległam i ja temu sernikowi, więc planuje go w najbliższym czasie upiec ![]() w związku z tym (być może się powielam z tym pytaniem) gdzie jest ten super przepis ??
|
|
|
|
#3976 |
|
Raczkowanie
|
No a co z tymi kabanosami?
|
|
|
|
#3977 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3978 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny
![]() moge sie wprosic do Waszego watku?
|
|
#3979 |
|
Zadomowienie
|
kabanosy to nie konina wiec nie mozna, kabanosy sa robione w wieprzowiny a my mozemy tylko! wolowine
|
#3980 |
|
Raczkowanie
|
Kurde... zjadłam dziś 3... oby były z konia... ale pewnie miały tam tyle koniny w sobie co parówki mięsa....
no cóż, mówi się trudno i duka się dalej
|
|
|
|
#3981 |
|
Zadomowienie
|
a no pewnie ze mozesz
|
#3982 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuje
![]() Dukana zaczelam od poniedzialku zeszlego tygodnia...Nie znam sie jeszcze. Wiec bede Was o wszystko pytala- i blagam , nie krzyczcie , ze np. jest to w ksiazce;p wole 1500 razy sie upewnic
|
|
#3983 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A że mieszkam w małym mieście a właściciel masarni to teściu mojej kuzynki bez problemu dowiedziałam się z czego były kabanosy... z koni ![]() Haha na szczęście...
|
|
|
|
|
#3984 | |
|
Raczkowanie
|
Witamy
wszystkie informacje sa w pierwszym poście wątku. Zrób tez test Dukana, tłumaczenie i linki w pierwszym poście. NO i oczywiście książka przeczytana?? Powodzenia ![]() ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Cytat:
06.05.2010 67 kg 05.06.2010 60.9 kg 30 dni -6.1 kg 14.07.2010 57 kg 70 dni -10kg 15 dni zastój! 11.08.2010 55 kg 100 dni -12 kg 23.01.2011 III Faza 62 [B] pas 92/72 -20 cm, biust 93/83 -10 cm, pod biustem 80/73 -7 cm, udo 60/54 -6 cm |
|
|
|
|
#3985 |
|
BAN stały
|
A ja sobie na wieczór zjadłam serek wiejski z łososiem wędzonym...tak go poszarpałam i wrzuciłam do serka...pycha
|
|
|
|
#3986 | |
|
Zadomowienie
|
a ja dzis nagrzeszylam, a to wszystko dlatego ze pojechalam z dziecmi do lekarza a potem jeszcze na badania, a potem jeszcze do apteki, a potem jeszcze na zakupy i jak wrocilam do domu to bylo po 2 a wyjezdzalam po 9 - no i rzucilam sie na gofry (bo nic nie mialam w buzi od wczoraj wieczor) takie gotowe z lidla, malutkie ale 3
---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Cytat:
|
|
#3987 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny! byłam przed chwilą w biedronce i chciałam kupić ten serek president, o którym tyle piszecie
aleeee.... zobaczylam, ze on ma w składzie podpuszczkę, a pamietam ze szkoly sredniej jeszcze, ze to było coś obrzydliwego, jakieś śluzy z flaków zwierzątek.. no i nie kupilam.i wlasnie wygooglowalam, co to jest. a wiec: enzym trawienny, który znajduje się w dużych ilościach w śluzówce żołądka cielęcego. oczywiscie wiem, ze podpuszczki i tak nie unikniemy, jest w serach zóltych np... ale jak mamy wybor twarog bez podpuszczki a z podpuszczka no to wole ten bez...
|
#3988 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przykladowy jadlsopis : Sn: wiesniak lub tunczyk (nie moge jesc rano ) 2sn: jogurt naturalny obiad: rybka z grilla , piers kurczaka w ziolach podw: ubite bialko ze slodzikiem kolacja: najczesciej jakas rybka i tak
|
|
|
#3989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i pozniej jak najdluzej trzymam w piekarniku, zeby nie opadl za szybko byly w miare wysokie chociaz tortownica 28 cm - ze 3 - 4 cm mial jak na swieta zrobilam to mi caly zezarli, dobrze ze bralam ze sobą po kilka kawalkow tylko no i czasem do odrobiny masy dawalm troche kakao i takie kleksy robilam na wierzchu
|
|
#3990 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
potwierdzam, z odrobiną kopru swiezego lub suszonego pycha;P tyle, ze na noc nie powinno sie jeść wędzonych ryb, bo są zwyczajnie słone i zatrzymują wodę ;P u mnie albo to był efekt placebo, albo rzeczywiscie nawet odrobina wystraczy zeby no taka proteinowa kolacja nie była korzystna. zwlasszcza jak ktos ma problemy z zatrzymywaniem wody, bo jak nie ma ,albo pocwiczy to chyba to się "wypoci" ; )
![]() Edytowane przez miss_seepy Czas edycji: 2010-06-22 o 21:02 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:04.

w sumie mogłabym upiec, ale jutro po pracy, to mało czasu będzie, więc z tirmisu nici
tez dobrze 
bez skrobi.
dzięki 

Niech tak trochę postoi