Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) cz.2 - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-22, 18:11   #2431
kretencja
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) cz.2

Anecka, no pewnie, że za parę złotych śpiochy tez się dostanie Jak również za 30 Chciałam właśnie taką średnią cenę sobie policzyć, ani tanie ani drogie W ten sposób rachunek jest pewnie nieco zawyżony, więc będzie z czego zejść w razie czego

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 18:14   #2432
rptrbj1978
Rozeznanie

a ja mysle o
http://allegro.pl/item1074990704_tom...najtaniej.html
rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 18:15   #2433
zuzka.pl
Raczkowanie

GG do zuzka.pl

Cześć dziewczynki, zaglądam tu po raz pierwszy (w tym wątku), więc ze wszystkimi Wami i każdą z osobna się witam Mam termin na 14 grudnia i zauważyłam, że niektóre z Was całkiem niedaleko mnie mieszkająJa mieszkam między Radomiem a Ostrowcem. Jestem w 15 tc i jakoś dopiero teraz mnie naszło przeczytać jak przeżywają to cudowne uczucie inne dziewczyny...miło czytać ten wątekPozdrawiam serdecznie!!!!!
zuzka.pl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 18:22   #2434
kretencja
Zakorzenienie

rptrbj, wiem, że to jest renomowana firma, ale dla mnie 27zł za butelkę to sporo Ja będę się rozglądać za takimi gdzieś po 15zł...
zuzka, witaj

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-06-22, 18:23   #2435
Weronisia
Zakorzenienie

Ojej ale naskrobałyście
Przeczytałam po łebkach, bo nie daję rady potem z pisaniem.
Fajnie, że niektóre z was pokazały swoje buźki. Śliczne jesteście

Ja wczoraj miałam stresa, bo mi syn do domu nie wrócił ze szkoły, a jakiś typ się kręcił pod szkołą, więc sfisiowałam. Myślałam, że umrę ze strachu. Młody zapomniał telefonu, więc nawet ne mogłam spytać co się dzieje. Koszmar. NO ale na szczęście tylko się zapomniał i wrócił cały i zdrowy, ale wieczór już miałam przepłakany od stresu.

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
Oj biedna
Placzesz bo boli nerka czy z innego powodu?
Tak, z powodu nerki.
Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
Weronisia ale problem z nerką masz w ciąży czy przed ciążą też już miałaś?
Nie mam problemów z nerkami. Teraz też nie. Ból spowodowany jest uciskiem narządów wewnętrznych, które się poprzesuwały i uciskają na nerkę. Ból jest nie do zniesienia.
Miałam to też w pierwszej ciąży i było tak samo. W drugiej za to bolał mnie nerw rwy kulszowej, a teraz mam to i to.
Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
Weronisia nie można nic poradzić na tą nerkę? ja lekko zwichnęłam kostkę w sobotę i poradzono mi żeby robić okłady z rozbitych tłuczkiem liści kapusty ponoć wyciąga wszelkie bóle? może spróbuj mi pomaga już chodzę
Nic nie poradzi kapusta To jest ból wewnątrz ciała. Kapusta tam nie dojdzie
Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość
Weronisia trzymaj się Skontaktuj się z jakimś lekarzem, albo co. No i odpoczywaj. Wiem, że już kiedyś pisałaś o tej nerce.. przejdzie może niedługo, chuba nie boli cały czas??
Ja mam bóle czasem, z boku, wysoko jakby w wątrobie czy trzustce, tak przy żebrach, po prawej. Nie wiem co to może być
No właśnie tam mam ten ból. Pod prawym żebrem, z przodu, nieraz promieniuje na tył na wylot. Myślałam, że to wątroba.
Jednak jak mi zrobili tam USG to się okazało, że coś mi uciska na nerkę.
Byłam z tym już w szpitalu i u nefrologa. Nerka jest zdrowa na szczęście. Ból minie z chwilą porodu.

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Weronisia- ten bol nerki mialas takze przed ciaza?
No to jak pisałam wyżej, że nie miałam tego przed ciążą. TO tylko jest ucisk na nerkę, a nerka jest zdrowa. Ona jest po prostu zgnieciona przez jelita.
Cytat:
Napisane przez Inez82 Pokaż wiadomość
Dziewczynki byłam wczoraj na usg 3d. Świetna sprawa, każdej z Was polecam, bo warte jest tych pieniędzy, które trzeba wydać. Pamiątka na całe życie dla rodziców i dziecka, po prostu niesamowite.
Inez wierzę ci, bo mój gin już 3 razy włączył 3D na chwilkę i wybiorę się na pewno na 3D, ale dopiero tak ok. 28 tygodnia, bo ponoć wtedy najładniej widać, i dziecko już nie jest potworkiem a nabiera ludzkiego wyrazu twarzy

Cytat:
Napisane przez Gustawek Pokaż wiadomość
W szpitalach chyba nie golą na zero tylko podgalają trochę, ale lepiej się samemu oporządzić
Golą ALe to może być inaczej w każdym szpitalu.
Ja trafiłam do szpitala wiedząc, że będzie cc, a położna wygoliła mi gdzie indziej, no tam całkiem na dole. Poharatała mnie strasznie. Mówię, że będzie cc, a ona dalej goli mnie tam Potem już na porodówce wygolili mi połowę brzucha, bo tam taki maleńki meszek jest , no i wszystkie włoski. Na zero. Potem spirytusem przetarli całość. Myślałam, że zdechnę, tak to szczypało. Byłam okropnie podrapana

Na drugi poród zrobiłam się sama na zero, bez podrapania

Cytat:
Napisane przez melabn Pokaż wiadomość
co do golenia to ja zawsze na lyso do porodu i tak trzeba na zero i dziwie sie ze piszecie , ze nie ma obowiazku, ja mysle ze pielegniary i tak was wygola bo w razie naglej cesarki nie ma na to czasu...
Golą golą. Ja teraz to też wolę na zero, ale wtedy gdy rodziłąm pierwsze to zapuszczałam, bo nie wiedziałam czy wypada być takim łysym No to mnie wygoliły i podrapały przy tym. Lepiej samemu. Choć nie wygodnie, bo brzuch wszystko zasłania. Ale przy użyciu kilku lusterek nawet to sprawnie idzie A w ostateczności można poprosić męża
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 18:41   #2436
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agatkia Pokaż wiadomość
Sanderinka, no mnie się wydaje, ze Twój jest typowo ciążowy.... ten kształt, zaokrąglony dół- wg mnie widać

Cytat:
Napisane przez rptrbj1978 Pokaż wiadomość
fajna

Cytat:
Napisane przez zuzka.pl Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki, zaglądam tu po raz pierwszy (w tym wątku), więc ze wszystkimi Wami i każdą z osobna się witam Mam termin na 14 grudnia i zauważyłam, że niektóre z Was całkiem niedaleko mnie mieszkająJa mieszkam między Radomiem a Ostrowcem. Jestem w 15 tc i jakoś dopiero teraz mnie naszło przeczytać jak przeżywają to cudowne uczucie inne dziewczyny...miło czytać ten wątekPozdrawiam serdecznie!!!!!
witaj widze z tych samych okolic jestesmy

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 18:45   #2437
kootekk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rptrbj1978 Pokaż wiadomość

po co ci na początek takie duże butelki? starczą 15oml lub gora 250ml
ja znalazłam 2 za 36zł

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-22, 19:00   #2438
essence30
Raczkowanie

GG do essence30 Send a message via Skype™ to essence30

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość

Marta, Ja też mam płytkę w 2D i nie narzekam na jakość Najważniejsze jest przecież badanie... a kolorowy obraz to tylko taki bajer ;-)
M25 możesz mi powiedzieć czy płytke miałaś właśna i czy dopłacałaś za to nagranie 2d?

Cytat:
Cześć Zuzka - witamy!

Weronisia.....ale chociaz trochę ten bol ustał? i to wogóle juz tak do końca ciąży??!!

Nasze nadchodzące Szczęście http://www.suwaczki.com/tickers/gannugpjm5i8xhb7.png
essence30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 19:03   #2439
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez essence30 Pokaż wiadomość
Weronisia.....ale chociaz trochę ten bol ustał? i to wogóle juz tak do końca ciąży??!!
No niestety nie
Co prawda dziś jeszcze nie płakałam z bólu, ale boli mnie cały czas. Rano budzę bez bólu, a koło południa już się zaczyna i robi się coraz gorzej, a wieczorem to już umieram.
No i nie nastawiam się, że przejdzie mi przed porodem

Ja już znikam, bo jak siedzę, to boli bardziej. Idę pobawić się pilotem, może znajdę jakiś film
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 19:14   #2440
Anecka
Zakorzenienie

Oto moje ubranka, nie wiem tylko jak mama mnie ubierala w te niebieskie body czy co to jest, bo te guziki to atrapa i sie nie rozpinają

Kazda sztuka ma 24 lata

Slyszalam od kogos ze ponoc butelki AVENT Philipsa nie sa dobre bo maja jakis toksyczny skladnik, to czemu dalej dają je jako gratisy? Bo ja dostalam w wyprawce od lekarza

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 19:26   #2441
niebieskaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Oto moje ubranka, nie wiem tylko jak mama mnie ubierala w te niebieskie body czy co to jest, bo te guziki to atrapa i sie nie rozpinają

Kazda sztuka ma 24 lata

Slyszalam od kogos ze ponoc butelki AVENT Philipsa nie sa dobre bo maja jakis toksyczny skladnik, to czemu dalej dają je jako gratisy? Bo ja dostalam w wyprawce od lekarza
hehe to niebieskie wygląda trochę jak stroj kapielowy czy cus ciekawe jak Cie w to ubierali
a tak w ogóle to zazdroszcze takiej pamiątki
niebieskaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-22, 19:36   #2442
wiolkaslonko
Rozeznanie

GG do wiolkaslonko

Cytat:
Wiolkaslonka faktycznie, ja tez dopiero zauważyłam że my sąsiadki!!! napisałam Ci na priv co i jak!
Dziękuje za wiadomość Ja co prawda z Lublina nie jestem ale mieszkam bardzo blisko liceum i studia ukończyłam w Lublinie właśnie

Cytat:
Witamy
wiolkaslonko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 19:42   #2443
mallinka
Zadomowienie

zuzka.pl witaj

Anecka super te ubranka i wózek czadowy moja mama podczas przeprowadzki wyrzuciła ostatnie pamiatki szkoda...

no i ja dziś się zabrałam za oglądaniem wózków na all i już się nie mogę doczekac kiedy będę miała jakiś w domu
to szukam dalej...

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 19:46   #2444
kretencja
Zakorzenienie

Wklejałam już dziś starsze zdjęcia, jak jeszcze byłam "pojedyncza"
Wrzucam więc jeszcze do kompletu mój bebech dzisiejszy, popołudniowy Według moich obliczeń 16tc+2d

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-06-22, 19:49   #2445
NUCHISIA
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
kurde, dziewczyny mam dylemat. W czwartek mam badanie połówkowe, nakręciłam się na jakiś fajny filmik-pamiątkę, a tam robia tylko 2D ( dzwoniłam dziś tam- wiadomośc dla NUCHISi) .koszt spory, ale ponoć najlepsi specjaliści na Śląsku ( a to chyba o to głównie chodzi...). i teraz nie wiem,szukać na szybko bardziej "nowoczesnego"?

Marta
dzięki za informacje.
Ja nie zmieniam, nie zależy mi tak bardzo na 3d, a cena tam zawyżona trochę ale to przez tych specjalistów od usg.
NUCHISIA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 19:52   #2446
Anecka
Zakorzenienie

Hehe no nie wiem jak mnie w to wkladala, a stroj to raczej nie jest choc wyglada, bo z dziwnego materialu zrobione. Dosc gruby, w dotyku nieprzyjemny :P

kretencja, Ale brzuszek ladny

Wiecie co, szukam ofert borowania/wypelniania zeba bezbolesnie i trafilam na cos w moim miescie, jeden zabek z uzyciem abrazji 200zl.. no raz na 2 miesiace dalabym radę

Tylko co mnie zastanowilo: Licówka kompozytowa - 200zł, a w innym gabinecie kosz 1300 (?)
Kurcze 200zl to moze byc, mozna miec rowne zeby i biale.. z checi na góre bym wstawila no ale wychodzi sporo kasy bo ponad 1000zl..

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 19:52   #2447
essence30
Raczkowanie

GG do essence30 Send a message via Skype™ to essence30

ja jestem big mama więc się Wam nie pokażę ! bo się zdjęcie na stronie nie zmieści musze się zapisac na forum odchudzania po ciąży ale to dopiero od grudnia :P

Nasze nadchodzące Szczęście http://www.suwaczki.com/tickers/gannugpjm5i8xhb7.png
essence30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 19:53   #2448
Layla79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
zuzka.pl witaj

Anecka super te ubranka i wózek czadowy moja mama podczas przeprowadzki wyrzuciła ostatnie pamiatki szkoda...

no i ja dziś się zabrałam za oglądaniem wózków na all i już się nie mogę doczekac kiedy będę miała jakiś w domu
to szukam dalej...
jak znajdziesz jakiś fajny, to podeślij linka.
myślisz o takim 3 w 1 trójkołowym? ja myślę właśnie o takim, żeby była gondola, spacerówka i nosidełko.

ja wiem, że napewno niezbędna nam będzie taka mata edukacyjna z wiszącymi grzechotkami, podobno maluch kilkumiesięczny super się przy tym bawi i rozwija. a poza tym, jest czymś zajęty.

właśnie a może założymy wątek z poradami o wyborze wózka?
Layla79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 19:55   #2449
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:

Kazda sztuka ma 24 lata

ale fajne no faktycznie to niebieskie jak strój kąpielowy wygląda

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Wklejałam już dziś starsze zdjęcia, jak jeszcze byłam "pojedyncza"
Wrzucam więc jeszcze do kompletu mój bebech dzisiejszy, popołudniowy Według moich obliczeń 16tc+2d
śliczny

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Layla79 Pokaż wiadomość
jak znajdziesz jakiś fajny, to podeślij linka.
myślisz o takim 3 w 1 trójkołowym? ja myślę właśnie o takim, żeby była gondola, spacerówka i nosidełko.

ja wiem, że napewno niezbędna nam będzie taka mata edukacyjna z wiszącymi grzechotkami, podobno maluch kilkumiesięczny super się przy tym bawi i rozwija. a poza tym, jest czymś zajęty.

właśnie a może założymy wątek z poradami o wyborze wózka?
jestem za super pomysł

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 19:56   #2450
kootekk
Zakorzenienie

Cytat:

Kazda sztuka ma 24 lata

fajne te sukieneczki
a co do butelek avent, to ja znowu czytałam że są super cacy itp, butelka butelką, ale koleżanka używała najpierw normalne z aventu ale mały miałkolki non stop i zakupiła te bezkolkowe z tommee tippee i od tego czasu spokój z kolkami wiec chyba te są lepsze

kretencja śliczny brzuszek

Edytowane przez kootekk
Czas edycji: 2010-06-22 o 19:58
kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 19:56   #2451
kretencja
Zakorzenienie

NUCHISIA, boski awatar

Aneska, sanderinka, dzięki

Essence, a co to każda musi być szczupła? dawaj brzuchol, na pewno piękny masz Każdy brzuch w ciąży jest piękny

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-06-22, 19:59   #2452
vikicullen
Zadomowienie

oo proszę Kretencja jak ci już urósł

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Cytat:
ja jestem big mama więc się Wam nie pokażę ! bo się zdjęcie na stronie nie zmieści musze się zapisac na forum odchudzania po ciąży ale to dopiero od grudnia :P

ojjj tam daj spokój,jedne są grubsze, drugie chudsze nie ma sie czego wstydzic, pokaż pokaż

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 20:02   #2453
NUCHISIA
Raczkowanie

dzięki kretencja, to mój Franio synek mojej kotki, ma niecałe 8 tygodni.
Heh tak się zastanawiam czy my wszystkie mamy koty
NUCHISIA jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-22, 20:04   #2454
De28
Wtajemniczenie

Dopytalam sie o to borowanie. Tu chodzi szczegolnie o te forme prochnicy, ktora jest spowodowana bakteriami potrzebujacymi do rozwoju tlenu. Substancja jest wpuszczana w dziurke i wchodzi we wszystkie pory i niszczy prochnice. Szczegolnie przydatne to miedzy zebami.Koszt 120 euro od dziurki

Dzis mnie znow laskocze od srodka. Tzn. od paru minut, po wypiciu dwoch szklanek mleczka. Tak laskocze ze az skora swedzi. Czy to naprawde juz delikatne ruchy? Lozysko mam na tylnej scianie.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 20:07   #2455
kretencja
Zakorzenienie

No, ciekawe. Ja jestem mega-kociara od zawsze
kootekk, dzięki
vikicullen, dziękuję, on najbardziej to rośnie od jedzenia

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-06-22, 20:09   #2456
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie spiochy bawelniane sa po 2zł tak samo bluzki i spodenki, czapeczki. Fajny mamy sklep w miescie, bo juz istnieje paredziesiat lat i sa to Polskie rzeczy oczywiscie.
2 zł za spiocha nowego w sklepie to drozej w lumpku mozna trafic

2zl?? A gdzie to produkuja? Nie zwracacie uwage na to, jaka to bawelna i czym preparowana itp? Np czytalam, ze czesto ciuszki zawieraja szkodliwe substancje. One zostaja wyprane po kilku razach dopiero.

Daniel

Christian
Stary 2010-06-22, 20:09   #2457
kretencja
Zakorzenienie

De, a który u Ciebie tydzień? Bo mi się nie chce Twój suwaczek otworzyć.
Ja dzisiaj też czułam to samo co wczoraj. Jak leżę płasko na plecach (wtedy brzuch jest taki "naciągnięty") i położę rękę na brzuchu, to czuję (tzn. poczułam 2 czy 3 razy wczoraj i tak samo dziś) takie jakby przesuwanie się pod skórą Dziwne wrażenie, trochę podobne do przesuwania się powietrza w jelitach ale nie do końca... Też nie jestem pewna czy to to. Jednak "od środka" nic nie czuję, tylko pod dłonią, jak ją właśnie do brzucha przykładam

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-06-22, 20:12   #2458
De28
Wtajemniczenie

Kretecja, my to leb w leb idziemy 16 tydzien, choc wedlug miesiaczki wychodzi 17 sty. To takie smyranie, laskotanie od srodka ze az musze sie podrapac.Komiczne uczucie. No przeciez od wzdec nie chcialoby mi sie drapac.

Daniel

Christian
Stary 2010-06-22, 20:16   #2459
Gustawek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
inez z laktatorem radze poczekac. nie wiadomo czy bedziemy miec pokarm, a jak dziecko bedzie ladnie ciagnac to nie bedzie potzrebny laktator. Jedynie na wyjazdy bez dziecka. Ale to mozna kupic juz jak dziecko na swiecie jest.
wiem że opinie są podzielone, ja akurat wolę mieć laktator już w szpitalu na wypadek nawału pokarmu,albo jakby dziecko słabo ssało,niby szpitale mają jakieś ale wolę mieć swój,potem też się pewnie przyda,np.czasem żółtaczka się przedłuża i wtedy trzeba dokarmiać sztucznie a pokarm odciągać,czasem trzeba wyjść bez dziecka na parę godzin,potem powrót do pracy.
Weronisia, oj przykro mi że boli
Zuzka, witaj
Gustawek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 20:16   #2460
kretencja
Zakorzenienie

Ja łaskotania nie czuję... No i zastanawiam się właśnie, czy to możliwe, żeby już dłonią wyczuwać przekręcające się w macicy ciałko Jak się jest takim chudzielcem jak ja, to może tak
Ale pewnie każda z nas odczuwa to inaczej Obserwuj, jak będzie się powtarzać i nasilać to znaczy, że to to

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości