Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII. - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-24, 09:08   #241
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość
mała ma czkawkę teraz....
Moje małe też
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 09:10   #242
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Moja mama w ogole mówi, że przy wypisie dostaje się jakąś receptę co trzeba kupić dla dziecka Ale jak ona rodziła to było 100 lat temu więc mogło się pozmieniac co nieco.
Moje kolezanki tez mowily, ze w szpitalu wszystko powiedza i dadza recepte, wiec spokojnie, dowiemy sie

Ja zjadlam serniczka i kawke, mam truskawki, a na obiad beda pulpeciki...
Musze isc do sklepu po pieczywko, bo pozniej nie bedzie

A co do porodu....hmmm do wizyty mam 12 dni wiec juz bardzo blisko i bede widziec moj skarb
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-06-24 o 09:12
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 09:12   #243
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez Bajka9 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki!

Dziś w nocy złapałay mnie straszne skurcze łydek, myślałam, że będe płakać masakra... z witamin biorę tylko feminatal, myślicie, że moge pić dodatkowo magnez na te skurcze ??? Czy może skonsultować to z ginkiem ?
Ja zażywam feminatal i 4 tabletki slow magu dziennie bo mnie straszne skurcze łydek łapią. Ale możesz brać tylko 2 na pewno nie zaszkodzi.
Stary 2010-06-24, 09:13   #244
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

karolcia zazdroszczę, mi do tp brakuje 1 miesiąc i 1 tydzien
Stary 2010-06-24, 09:13   #245
vette
Zadomowienie

Cytat:
Dziś z tż mamy 6 rocznicę jak ze sobą jesteśmy. A mnie śniło się, że dziecko nie było jego, powiedziałam mu o tym, a on nie chciał już ze mną być... Głupi sen, dobrze że nierealny
Gratuluje! jak ten czas leeeeci

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
no kto jak kto ale ty masz super figure ale hormony cie usprawiedliwiaja...
Sniadanko mialas krolewskie

tylko widzisz, mi spodnie zatrzymuja sie mniej wiecej w polowie posladkow ale co tam, to normalne w koncu jestem w ciazy i jestem bardziej okragla

Cytat:

vette zjesz z 3 jajek? Ja zrobiłam z dwóch i zostawiłam trochę
To i tak skromnie.
Jak trenowalam to jadlam z 4, plus oczywiscie za 3 godzinki kolejny pelnowartosciowy posilek. I tak 5/6 razy w ciagu dnia

Cytat:
Napisane przez Bajka9 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki!

Dziś w nocy złapałay mnie straszne skurcze łydek, myślałam, że będe płakać masakra... z witamin biorę tylko feminatal, myślicie, że moge pić dodatkowo magnez na te skurcze ??? Czy może skonsultować to z ginkiem ?
Lec po magnez
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 09:14   #246
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Ja zażywam feminatal i 4 tabletki slow magu dziennie bo mnie straszne skurcze łydek łapią. Ale możesz brać tylko 2 na pewno nie zaszkodzi.
Ja np. biorę tylko jedną przed snem a pomaga. ja mam BIOMAG.
Stary 2010-06-24, 09:14   #247
katia_
Raczkowanie

Hej dziewczynki Melduję się na kolejnej części oczywiście jak zwykle nie mogę za Wami nadążyć Zaraz lecę do pracy ale chciałam się pochwalić, że miałam już ostatnie USG i gin potwierdził, że będzie dziewuszka a na imię jej będzie AMELIA to już postanowione Pozdrawiam Was serdecznie i życzę spokojnego oczekiwania na rozwiązanie
katia_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-24, 09:14   #248
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Dziś z tż mamy 6 rocznicę jak ze sobą jesteśmy. A mnie śniło się, że dziecko nie było jego, powiedziałam mu o tym, a on nie chciał już ze mną być... Głupi sen, dobrze że nierealny
wszystkiego najlepszego 6 lat to ladny staz

Cytat:

vette zjesz z 3 jajek? Ja zrobiłam z dwóch i zostawiłam trochę
ja przed ciaza jadlam z 3 wlasnie a teraz 2 nie moge dojesc jak za duzo zjem to mnie mdli zaraz.
ja najbardziej lubie z pomidorem jajecznice, albo z serem zoltym, albo z cebulka i swojska kielbasa albo na szynce... w sumie to kazda lubie i takiego smaka sobie narobilam ze szok
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 09:15   #249
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
To i tak skromnie.
Jak trenowalam to jadlam z 4, plus oczywiscie za 3 godzinki kolejny pelnowartosciowy posilek. I tak 5/6 razy w ciagu dnia
Ale ile spaliłaś przy trenowaniu!!
Stary 2010-06-24, 09:16   #250
Xawmeli
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez katia_ Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki Melduję się na kolejnej części oczywiście jak zwykle nie mogę za Wami nadążyć Zaraz lecę do pracy ale chciałam się pochwalić, że miałam już ostatnie USG i gin potwierdził, że będzie dziewuszka a na imię jej będzie AMELIA to już postanowione Pozdrawiam Was serdecznie i życzę spokojnego oczekiwania na rozwiązanie
piękne imię.........hmm jakby znajome mi
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 09:16   #251
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

vette, aniaa dzięki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-24, 09:19   #252
eleonoremio
Rozeznanie

Jestem siostrą eli i kazała przekazać że od wtorku leży w szpitalu bo wody zaczęły odchodzić, że już do porodu będzie leżała trzyma za was kciuki i jak coś to piszcie sms
Eli numer 669369212
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Kruszynka[*]29.11.20127 tyg.
Maleństwo[*]18.12.201310tyg.

Edytowane przez eleonoremio
Czas edycji: 2010-06-24 o 09:20
eleonoremio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 09:19   #253
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
ładnie

Cytat:
To i tak skromnie.
Co trenowałaś?
Ja jak chodziłam na siłkę to też potrafiłam jeść mega dużo, chociaż teraz też dużo jem... zaraz mi TŻ przyniesie sniadanko...
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 09:19   #254
Xawmeli
Rozeznanie

spadam mamusie na wojaże
miłego dnia......będę!!! potem.........
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 09:20   #255
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez eleonoremio Pokaż wiadomość
Jestem siostrą eli i kazała przekazać że od wtorku leży w szpitalu bo wody zaczęły odchodzić, że już do porodu będzie leżała trzyma za was kciuki i jak coś to piszcie sms
To my trzymamy za nia mocno kciuki
Stary 2010-06-24, 09:25   #256
anoxa
Zakorzenienie

czesc dziewczyny

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
dziewczyny,a bedziecie pieluchowac? jesli tak to przez ile?
mi na szkole rodzenia mowila ze powinno sie pieluchowac od wyjscia ze szpitala do pierwszej wizyty u ortopedy i on wtedy podejmie decyzje

Cytat:
Jestem

Dziewczyny w poprzednim wątku napisałyście że dzidzia oddycha, dzidzia w brzuchu nie oddycha, bo jest w wodzie, tlen dostaje z pępowiny z łożyska, a te ruchy to może być pulsująca pępowina lub tętnica z łożyska.
jesli chodzi o mnie to nie pisalam ze dzidzia oddycha tylko ze ma ruchy oddechowe (tzn rusza klatka piersiowa tak jak przy normalnym oddychaniu) pokazywala mi to dokladnie ginka wczoraj na usg i mowila ze moj maly ma bardzo ladne te ruchy i to swiaqdczy o tym ze jest juz ciaza donoszona a do tych ruchow tlumaczyla mi ze uzywa plynow owodniowych i te ruchy ktore sa wyczuwalne to moga byc wlasnie te ruchy oddechowe bo dziecko je doskonale cwiczy jeszcze w brzuszku

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
GLOSOWAC KTORY TYTUL BEDZIE NA ODCHOWALNI:
1. "znikaja nam brzuszki tulimy maluszki"
2. "brzuchow nie nosimy za to dzidzie karmimy"
3. "mamy nasze maluszki, przeszlosc to juz brzuszki"
4. "wakacyjne maluszki opuscily juz brzuszki"

kazda ma sie wypowiedziec bo jak nie to
mi sie podoba 3 i 4

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość

Dziewczyny!

Wczoraj wieczorem dostałam prośbę o dopisanie danych do listy od jednej dziewczyny. Z tego co wiem, nie udziela się aktywnie na wątku. I nie mogę tego zrobić, bo post przekracza już dozwoloną ilość znaków.
No i chyba będę zmuszona w jakiś sposób okroić listę, czyli usunąć z niej osoby, które się nie udzielają i nie podały wszystkich danych.
Co Wy o tym sądzicie? W innym wypadku nie będę mogła już nic dopisać do listy.
jestem za sama chcialam to zrobic jesli chodzi o czarne rajstopki i sukieneczke to mysle ze jak najbardziej bedzie pasowalo trzymam za ciebie kciuki!
a jak czuje sie mama i jak ta wysypka?

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

eleono trzymamy za ciebie i dzidzie mocno kciuki!!!!!!!!!!!!
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 09:31   #257
żabka19
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
ja planuję Kubusia posłać do żłobka od września za rok (będzie miał rok i 2 miesiące) o ile dostaniemy miejsce a wcześniej będzie opiekunka;
mój Mateusz chodził do żłobka od 10tego miesiąca życia i nigdy nie chorował (raz miał wiatrówkę, ale lekką i kilka dni, nie liczy się) i byłam bardzo zadowolona
To ja jeszcze nie jestem taka zla ,planuje zostac z malym te 11 miesiecy (choc nie wiem jak wytrzymam 1,5 roku w domu ) ,a pozniej miesiac z babka posiedzi ,opiekunki nie bede zatrudniac. Niech sie uczy samodzielnosci w przedszkolu.

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
GLOSOWAC KTORY TYTUL BEDZIE NA ODCHOWALNI:
1. "znikaja nam brzuszki tulimy maluszki"
2. "brzuchow nie nosimy za to dzidzie karmimy"
3. "mamy nasze maluszki, przeszlosc to juz brzuszki"
4. "wakacyjne maluszki opuscily juz brzuszki"
4. z dopiskiem

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
żabka19 - tak pomyślałam, że Szymka to do przedszkola nie przyjmą w No, bo nie będą potrafili jego imienia wymówić (chyba). Jak Norweg wymówi imię Szymek?
Jak bylismy w trakcie wybierania imienia to rozmawialam na ten temat z moim szefem,tzn. przedstawilam mu nasze typu i opowiadal mi jak sie je wymawia po norwesku i czy sa znane.. Imie Szymon to znane imie w Norwegii ,ale wymawiane/pisane Simon,takze mysle ,ze nie bedzie problemu. Mielismy tez typ Dawid ,po norwesku wymawia sie tak samo. No i najlepiej bylo z Hubertem ,niby wymawia sie tak samo ,ale bardzo twardo i z akcentem na pierwsza sylabe ,mnie to troche smieszylo.

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
pojechała do bródnowskiego i od razu ją przyjęli, jest bardzo zadowlona i tylko tam chce teraz rodzić.
Nareszcie jakas dobra opinia o moim szpitalu To mile

Cytat:
Dzień dobry. Dzisiaj wielki dzień.
Trzymam kciuki!
A co do listy.. tez jestem zdania ,ze trzeba ja troche uporzadkowac. Linki mozna podac do nastepnej wiadomosci albo umiescic link tylko do ostatniej VII czesci.

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
..ale mam jeszcze parówki, wiec chyba zrobie parówki z serem w nalesnikach i opanierowane o !
Jak robisz te nalesniki z parowkami?? Brzmi smacznie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
do mnie jutro siostra przyjezdza i przywiezie jagodzianki od babci
jak ja uwielbiam jagody Moze mrozone sobie dzis kupie

elenoremio Trzymam kciuki!

Edytowane przez żabka19
Czas edycji: 2010-06-24 o 09:54
żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 09:31   #258
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Eli numer 669369212
o matko. trzymamy kciuki zeby wszystko bylo ok
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 09:32   #259
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
papeteria fajnie masz z tym ...
fajnie bym miała gdyby coś było a tu jeszcze nic
TZ wrócił z nocki , wykapał się , przytulił do mnie i ...zaczął odpływać w sen takie zrywy miał jak się głęboko w sen zapada..elektro normalnie ale wiem, że on już też ma ochotę
wiec wziełam lapka pod pachę i przyszłam do dużego i sru na wizaż
belunia ładny ten koszyczek zawsze potem mozesz sprzedac jak dzidzia wyrosnie
Cytat:
W sobotę, w niedzielę i 3 lipca ostatni
no ja własnie mam w sobote z fizyko i kosmetologii ostatni, ale chyba nie pojde...jak cos maja mi z czego wystawic oceny , najwyzej zaniza
a makrony to takie ciasteczka ale nie umiem znalezc przepisu na necie to chyba typowo slaski przysmak cos mi sie wydaje ,chyba z bula tarta ,mielonymi platkami owsianymi etc....pychotka

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-24, 09:33   #260
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
powiedzieli, że nie ma miejsc, pobrali tylko wymaz z szyjki ale powiedzieli, że nawet jak będzie wynik to nie wiadomo czy ja przyjmą :/
pojechała do bródnowskiego i od razu ją przyjęli, jest bardzo zadowlona i tylko tam chce teraz rodzić.
W brodnowskim raczej nie robia problemow z przyjeciem tez tam lezalam, ale na pewno nie chce tam rodzic.
Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość
Moje pełne 38 tyg i porownanie z 5 dni temu czyli 37 +2.
U mnie mówią ze juz widac ze sie dosc obnizyl.. co wy na to?!
Chyba masz najwiekszy brzusio z nas wszystkich, ale wyglada super.
Cytat:
Napisane przez kasienka2607 Pokaż wiadomość

Wzoraj zachciało mi się jechać na jagody. Razem z M uzbieraliśmy po 1 Litrowym słoiku - Mamy razem 2 litry na dzisiaj.
Jagody...zazdoszcze, pozniomek tez bym zjadla

Cytat:
Jak myślicie będą pasowały czarne rajstopy do niebieskiej sukienki??
Pewnie, ze pasuja, trzmam kciuki
Cytat:
Napisane przez belunia1985 Pokaż wiadomość
dziewczyny, dzis jest moj termin porodu wedlug OM!!!!!
Gdzie zamierzasz rodzic bo nie pamietam czy pytalam w miedzylesiu?

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
niezawsze czy tobie też lekarz kazał zwracać szczególną uwagę na ruchy ze względu na naszą "cukrzycę"? Bo mi powiedziała, że w ciągu 2 godzin przynajmniej 7 ruchów mam czuć.
Nie kazal mi liczyc, ale jakby mi kazal wyczuc 7 ruchow w ciagu 2h to bym zwariowala bo tylu na pewno nie nalicze, jak wczoraj pisalam mala sie przeciaga i wypycha czasami szkitke mi wsadzi pod zebra, ale tak to jest spokojna i nie naliczylabym tylu raczej. A Ty jak czujesz?

Cytat:
a kilka dni temu wpadlam na pomysl, że może przydac mi sie takie cuś http://allegro.pl/item1083604649_sliczny_ko sz_z_podstawkazyda, dziecko moze sobie spac, a ja moge je wszedzie _bujakiem_okazja.html
Sliczny kosz
Cytat:
Eli numer 669369212
Mam nadzieje, ze z mala wszystko w pozadku trzymam kciuki za porod w takim razie.

Teraz pod koniec ciazy chodze w nocy ok 5 razy do wc i nie mam pojecia jak wy przesypiacie cala noc A w ogole wydaje mi sie, ze brzuch mi sie obizyl bo oddycha mi sie tak ladnie lekko i moge wziac juz wiecej powietrza w pluca

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 09:37   #261
belunia1985
Raczkowanie

niezawsze, sa dwie opcje jesli chodzi o szpital. jesli maly sie zdecyduje wyjsc przed przeprowadzka to w międzylesiu, jesli po przeprowadzce, to blizej bedziemy mieli z Ząbek do wołomina. i wlasnie na wolomin sie nastawiam, bo slyszalam same dobre opinie o tym szpitalu. no i nie ma opcji ze mnie odeslą, to najwazniejsze, bo tam nie ma takiego oblozenia.
belunia1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 09:39   #262
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
niezawsze, sa dwie opcje jesli chodzi o szpital. jesli maly sie zdecyduje wyjsc przed przeprowadzka to w międzylesiu, jesli po przeprowadzce, to blizej bedziemy mieli z Ząbek do wołomina. i wlasnie na wolomin sie nastawiam, bo slyszalam same dobre opinie o tym szpitalu. no i nie ma opcji ze mnie odeslą, to najwazniejsze, bo tam nie ma takiego oblozenia.
Tez sluszalam same dobre opinie o Wolominie, ale niestety to brzmi okropnie bo dziecko ma pozniej wpisane miejsce urodzenia nie Warszawe a Wolomin

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 09:43   #263
belunia1985
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Tez sluszalam same dobre opinie o Wolominie, ale niestety to brzmi okropnie bo dziecko ma pozniej wpisane miejsce urodzenia nie Warszawe a Wolomin
moj tz tez ma z tym problem mnie to wszystko jedno co bedzie mialo wpisane
belunia1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 09:45   #264
alutka78
Rozeznanie

Cytat:
Ladne imie.

Cytat:
Eli numer 669369212
Pozdrowienia dla niej. Trzymaj sie kochana.
Stary 2010-06-24, 09:45   #265
vette
Zadomowienie

Cytat:
Co trenowałaś?
Ja jak chodziłam na siłkę to też potrafiłam jeść mega dużo, chociaż teraz też dużo jem... zaraz mi TŻ przyniesie sniadanko...
Alez Ci dobrze

W wielkim skrocie trenowalam po to, zeby schudnac 7 kg, zeby potem moc pracowac nad rzezba miesni

Zeby zgubic zbedne kg musialam biegac, skakac, latac, a jak juz zrzucilam kg to wprowadzilam silowe ze sztanga i interwaly na skakance.

Koncowka to juz byla taka zabawa z rzezba i zjezdzaniem z % zawartoscia tluszczu w organizmie.

eleo
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 09:48   #266
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Eli numer 669369212
pozdrów ją od nas i powiedz, że trzymamy kciuki

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 09:49   #267
Zuziunia
BAN stały

mdli mnie znowu
Stary 2010-06-24, 09:50   #268
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Dziś z tż mamy 6 rocznicę

Cytat:
Napisane przez modro Pokaż wiadomość
Dopisuję się do listy...
wszelkie dane do lazurowej na pw musisz podać
Cytat:
Napisane przez żabka19 Pokaż wiadomość
Jak robisz te nalesniki z parowkami?? Brzmi smacznie
klik z tym że ja parówkę owijam serem ale dzis spróbuje wg tego przepisu... szybkie danie a daaaaawno nie robiłam
Cytat:
i herbatka earl grey
uwielbiam jej aromat...mogłabym mieć takie perfumki to chyba zasługa bergamotki
katia super
eleonoremio rety

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 09:50   #269
Linka24
Wtajemniczenie

eleonoremiotrzymaj sie!!!!

No w końcu cos sie dzieje

Ale swoja drogą kolejna laska rozsypuje sie w 35 tyg
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 09:53   #270
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Alez Ci dobrze

W wielkim skrocie trenowalam po to, zeby schudnac 7 kg, zeby potem moc pracowac nad rzezba miesni

Zeby zgubic zbedne kg musialam biegac, skakac, latac, a jak juz zrzucilam kg to wprowadzilam silowe ze sztanga i interwaly na skakance.

Koncowka to juz byla taka zabawa z rzezba i zjezdzaniem z % zawartoscia tluszczu w organizmie.

eleo
to nic dziwnego czemu taka zgrabna
a długo czekałaś na efekty ćw?

Ja po porodzie za nogi i brzuch sie wezme tamilee webb, jakie po tym sa zakwasy ale u jednej laski widzialam jak tyłeczek z nalesnika wyprowadziła na fajna jedrna pupę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości