![]() |
#2881 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jestem-byłam- chce byc AU PAIR- nasze przygody- część V
zwiedzisz sobie Lodz. : (
a jak ja wyjade ;( stad tylko na okecie bezposredni bus. zgubie sie, jadac do obcego miasta, z wielka walizka i z dworca lotniska szukac. ale jeszcze nigdzie nie jade, wiec lepiej bede siedziec cicho : ( tez pomyslalam,ze to Oli ![]()
![]() |
#2882 |
Rozeznanie
|
ejj on jakoś tak dzisiaj wracać ma... znaczy "mój" kucharz...
a mi się tak nie chce oglądać jego twarzy... co prawda ta laska powstawiała na fb zdjęcia z obecnym chłopakiem.. ale mi mimo wsyzstko przeszła ochota:P... dziewczyny! mam wiadomość! Od roxikowej przyjaciółki "do zobaczenia we wrześniu" nie wierzę ![]() nie uwierzę, dopóki nie kupię biletu. aaaaaa....!!!!! ![]() Edytowane przez pannawtrampkach11 Czas edycji: 2010-07-17 o 09:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#2883 |
Zakorzenienie
|
![]() ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- pamiętaj o mnie ![]()
#2884 |
Zakorzenienie
|
![]() o mnie tez! ![]()
![]() |
#2885 |
Rozeznanie
|
ale ja nie wierzę
![]() moment,moment.. jestem na protekcji i to od Joasi dowiedziałam się, że jadę. ale on ma jeszcze pisać. kurka wodna. ale numer! |
![]() ![]() |
![]() |
#2886 |
Zakorzenienie
|
![]() no numeros ja ta lalos ![]() a ja nie dostałam pocket money wczoraj ![]() idę się myć i może zejdę łaskawie na dół ![]()
#2887 |
Zakorzenienie
|
hihi Panno, tez wlasnie dostałam od Asi wiadomosc
![]() ...masz te robotke! Jeszcze host, jak piszesz ma sie do Ciebie odezwac, ale oni na niej polegają i ...to juz raczej pewne ![]() Warunki Ci sie podobaja? Bo one dosc specyficzne są i nie kazdemu mogą odpowiadac... no a ja juz dochodze do siebie. hihi. przeszczepu wątroby potrzebuję.. ![]() akcja wczoraj w autobusie nocnym wracałam ze znajomymi tekst do kierowcy roux: -"bry wieczooooor...tennn noo....magisterski bilet....poproszzzz...." kierowca: "studencki?" r: " taaakiej edycji limitowanej pan nie ma dla magistroowww...?" k: "pani mi tu glowy nie zawraca. złoty sześćdziesiąt pięc prosze!" ![]() co za sztywniak
![]() |
#2888 |
Rozeznanie
|
roux, ja gdybym kierowała, wzięłabym za ładne oczy! On the house of course
![]() nic byś nie musiała płacić:P odpowiadają mi, jak najbardziej ![]() dziewczyny.. najlepsze jest to, że nikt oprócz tatusia nie wie. ale to dobrze. dowiedzą się we wrześniu:P najlepsze jest to, że nie mam wątpliwości typu "kolejny rok bez studiów?", nie mam! bo wiem, że kolejna taka okazja się nigdy nie powtórzy, z resztą... już dawno mi doskwierało, że po angielsku tylko płynnie porozumieć się potrafię. wszak trzeba poszerzać horyzonty, czyż nie?;> Edytowane przez pannawtrampkach11 Czas edycji: 2010-07-17 o 09:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#2889 |
Zakorzenienie
|
roux- nie wyrobie z toba
![]() a jakie to specyficzne warunki ? powiedzcie cos?
![]() |
#2890 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieje, ze bedziesz tam szczesliwa.... ( zreszta wystarczy zobaczyc Asi profil na fejsie- szcześliwe dziewczątko...!) ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
następne 2 tyg. off. tego jeszcze u nas nie było, co?
![]() |
#2891 |
Zakorzenienie
|
a w te off bez kieszonkowego, tak?
czy jak? ![]() widzialam takie cos na aupair-world, ale tu na watku nie bylo. ![]()
![]() |
#2892 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec....z kieszonkowym, jak najbardziej!
![]() |
#2893 |
Zakorzenienie
|
o ja cie
![]() tez tak chce!
![]() |
#2894 |
Rozeznanie
|
i darmowy kurs hiszpańskiego
![]() o ile go jeszcze prowadzą... kurka wodna, nie mogę ![]() jadę na zakupy! |
![]() ![]() |
![]() |
#2895 |
Zakorzenienie
|
Ale bajeros super Panna gratki,gratki
![]() ![]() No warunki specyficzne są ale matkoooo będziesz na Majorce! :O Wooow ![]() A na jak długo masz tam zostać? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2896 |
Rozeznanie
|
roczek
![]() z tego co mówiła Asia,wiodącym językiem dla niej jest angielski,więc będę miała okazję poprawić swój i nauczyć się drugiego ![]() jak to mawia marty, ahoj przygodo! |
![]() ![]() |
![]() |
#2897 |
Zakorzenienie
|
No to super ,kurcze ale te widoki tam matuuuchno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2898 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Okiej? ![]() Serio mówię ![]()
![]() |
#2899 |
Zakorzenienie
|
Szatanie666 to mamy teraz kosę bo ja tez chcę tam po Pannie wskoczyć
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2900 |
Zakorzenienie
|
Zlikwiduję Cię
![]() ![]()
#2901 |
Zakorzenienie
|
az pozazdroscilam ci teraz, panna.
ja sie boje nowych miejsc. no po prostu sie boje. wiec z gory zakladam,ze bedzie zle i hiszpania/wlochy czy inne cuda odpadaja. w ogole, turysta ze mnie marny. jak gdzies jade, to zwracam tylko uwage na ludzi. nie zwiedzam, bo po co ![]() w palermo zamiast zwiedzac, wolalam sobie na spacery chodzic i na ludzi patrzec, a zdjec narobilam dwa dni przed wyjazdem. jest taki film, gdzie akcja sie rozgrywa w palermo i centralnie koles idzie moja stala trasa! ![]() jak robilam zdjecia, przyczepil sie jakis pedofil. pytal sie, gdzie moja mama. (?) jakim cudem ja z nim po wlosku rozmawialam ( ![]() albo jakis inny pyta sie, skad jestem. wiadomo- ruciak wyjatek. to byly poczatki, wiec ja go rozumiem, ale ide z mp3 i nie odpowiadam. jak doszedl do chin, to zwatpilam i zlalam ![]() ciocia robila pyszna salatke , no pycha (nie jem salatek, a ja i papryka to zart. ale tam polubilam ! ) i mialam niedaleko domu taki straganik ze swiezymi warzywami. no to ruciak - odwaga i ide po owoce i warzywa. koles mowi : english? ja mowie,ze tak. to daje mi te warzywa, owoce, usmiecha sie na koniec i mowi : auf wiedersehen! ![]() ![]() ![]() to moj hit. w ogole. w palermo duzo polek opiekuje sie osobami starszymi. maja wolne w czwartek i niedziele tylko. wiec od razu ludzie mysleli,ze ja pracuje i mam wolne i sie pewnie stroje, meza szukac. i jak robilam zdjecia, a byla niedziela- czyli niby wolne ![]() zalozylam bransoletke (piekna, nienawidze takich rzeczy, ale piekna ) i od razu ludzie na mnie inaczej patrzyli. powalone, ale prawdziwe ![]() z kioskiem i simsami juz opowiadalam ![]() koles byl slodki ![]() w szpitalu, gdzie ciocia pracowala, byl taki doktor, o ktorym opowiadala. i on akurat wchodzi do dyzurki. (ja tam sobie siedzialam, bo klimatyzacja niezla, zuje gume ) wchodzi on. ![]() to ja czesc czesc , co tam bla bla. i mowie cioci pozniej : widzialas jakie mial ladne jeansy? pierwszy raz widze,by tak dobrze na facecie jeansy lezaly powiedziala mu to ![]() czyli znow siara. ![]() na wspominki mnie wzielo ![]()
![]() |
#2902 |
Przyczajenie
|
Hej Dziewczyny!
![]() Do tej pory byłam bierną użytkowniczką tego forum, ale mam problem i miałam nadzieję, że mi pomożecie, bo znacie sie na tym wszystkim chyba najlepiej, więc jak nie Wy to kto ;( Sprawa przedstawia się (w skrócie?) tak: - zarejestrowałam sie na pewnej stronie, na której szuka się rodzin lub au pair napisałam, że pracy szukam od 1.07.2011(po zdanej maturze i w ogóle jak dobrze pójdzie) dodałam też adres do swojego profilu na fb, zaznaczyłam, że szukam pracy w UK... i takie tam mało istotne - później na fb dostałam wiadomość od pani z USA: Hello, I am Jessica Critch and i reside in Cary, North Carolina, United States. I saw your profile on Au-pair site but unfortunately i have just deactivated my profile there. I seek your expertise to be the aupair/nanny to my two lovely kids. I will really appreciate it if you send me an email through my G-mail account- (i tu e-mail). Thank you. I await your response. -odpisałam, że szukam pracy dopiero od 1.07.2011 i mam nadzieję, że znajdzie dobrą operkę -na co ona: Hello Kamila, I am very happy that you replied my message. It is no problem if you will be available during that period we can both keep intouch before then and hopefully you can work for us when it is time. If that is okay with you anyway. It might interest you to know little about my family and what we expect of you: ABOUT US I'm working with the USA NAVY here in North carolina while my husband works as a consultant.I am down to earth, blunt and take things the way they come. I am a very friendly person and easy to get along with.You will have no problem in adapting to our lifestyle here. We will be needing your services due to the time commitment that is demanding by our job. We want you to know that you'll never have any cause to regret taking up this job. THE KIDS Marie is Four years. She is welcoming and though she is young, she has a warm and friendly attitude. She like eating candy and chocolate, plays a lot. She also likes playing a mother role cos she's always with me in the kitchen. She is very intelligent and loves to take after people, this is the more reason i will appreciate someone with good qualities to be her aupair so that she doesn't take to bad influence and i dont think you will have any problem with her so far he eats and plays well. Frank is six years old, he likes watching cartoon movies and plays computer games and very interesting boy. Their father, likes them and plays a very active role in their life. Funny enough, Frank is mostly with his dad except during meals while Marie is mostly with me in the kitchen. SCHEDULE Your job is not a hard one, I do not believe in supervising or monitoring people to do their job.I believe people should be giving a free role in whatever they do. So, I believe you should be able to perform well without being told. All entails preparing the kids for school in the morning, taking Frank and Marie to the point where the school bus picks them up to school.You will have a free period then whereby you can do any vocation or practice or time for studying if you are type or whatever is at your disposal. Then you help monitor them after they are brought home by the school bus, just to make sure they are alright till my arrival from work. Morning: help children get dressed,feeding,prepare for morning activities<school,play class etc> Afternoon: participate in other activities ,library,swimming lessons,read books and Bible,play games,listen to music Evening: help prepare dinner,give them baths,help them put on pajamas, help them with any projects and school activities. Your accommodation here is free because you will have your own room here in our house. you are provided with a well furnished Master bed room will be made available for your personal use soon as you get here.there will be your personal laptop connected to the internet, TV and other necessary gadgets at your disposal.There will be enough privacy for you, i guess you'll really like it. SALARY You will be entitled to a pay of $1200 every month while you will also be given an entitlement of $80 every week for petty expenses which you might need for yourself. This salary is subject to negotiations for an upward review upon your arrival.. OFF DAYS You have every weekend as your off day as i will not be going to work during weekends except special overt Feel free to ask any question, we will not hesitate to answer you. Thanks so much, we are very grateful and we hope to hear from you soon. Yours sincerely, kisses and hugs -wtedy zaczęłam sie nad tym wszystkim zastanawiać, odpisałam jej dopiero na drugi dzień, skleciłam jakoś pare zdań, nie wiem czy są one do końca poprawne, ale mnie zrozumiała xD : Hello Jessica, Everything seems to be really great. I want to work for you but it's not that easy. I would have to have a visa, replace a passport, because my passport is valid until 2011. I would have to buy airline ticket. All this is troublesome, it takes a lot of time and money. I would not like that later turned out that my efforts went in vain. I'm not sure if you have good intentions for me and I fear of disappointment. Please try to understan me. I'm thinking about this proposal since yesterday. I'm really confused and don't know what to do and what to think. I don't know if you had an au pair before and why do you want me. Could you write back to me, please. Bye, Kamila. -odpisała: Hello Kamila, I am so happy to read from you and that you are interested in our offer.About the visa and other traveling documents, from past experience it will only be perfect to apply for it through registered Aupair Agencies in USA they provide a fast, cheap and reliable service, some of which we have been using for our past aupairs and it has been very great and also very secured patronizing them. We want to make sure that you have a valid visa so that when you get to the US Embassy there wont be any hitch whatsoever. In the past we have one aupair from Croatia that processed an invalid visa and was later caught some few weeks after staying with us which costed us so many Court cases, please in that case for me and my husband to be sure about all, we will suggest that you use one of the agencies over here so that we the host family can present ourselves physically at the agency to make fully signed attestation, ensure full payment Total Cost and secure other necessary things. It will interest you to know that over time we use to pay for all traveling expenses for our aupairs but we have paid huge some of money before for also two aupairs from different countries and at different times and after staying with the family for few months they were no where to be found (Bad Aupairs!!!). So that means you will also contribute an affordable amount to this because you dont expect us to pay for all, but we will be ready to provide financial assistance. I am sure that the Processing usually takes around 3-4 weeks and by then you will be fully prepared. concerning the Visa, flight and other traveling documents you will have to contact Mr. Benson Foster (The International Relation Officer) of the Agency on this email: american.usaupairfoundati on@usa.com for all details of the processing of your Visa, Work Permit, Insurance and other traveling documents including the Total Cost, please tell him "Your name, your country and that you have found your American Host family (Critch family, living in Cary, North Carolina, United States.) and also tell him how long you intend staying with us''. The Please kindly get back to me with whatever they tell you so that we can discuss better about the processing and payment. I will be expecting your reply soonest. Make sure you contact them as soon as possible. Okay. Expecting your reply soonest Yours sincerely -a ja teraz nie wiem już sama co robić, czy warto się nad tym zastanawiać, nastawiać sie na wyjazd, czy raczej nie, bo może to być jakieś naciąganie? Jeszcze raz proszę Was o odpowiedź i przepraszam za zawracanie głowy ;< |
![]() ![]() |
![]() |
#2903 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ruciaku,Ruciak te twoje przygody są takie filmowe wiesz,bajkowe,takie hmm no sama nie wiem jak to napisać ale albo Ty żyjesz w jakimś innym świecie gdzie wszystko się inaczej postrzega albo tak świetnie to opisujesz ![]() ![]() Ja to jeszcze zanim znalazłam moją rodzinkę to gadałam na gg z dziewczyną Polką która była u rodzinki w Sardynii,pisałam wam tutaj że fajna dziewczyna i że tam musi być pięknie.Myślę że za rok też sobie pojadę do Hiszpanii albo do Włoch,nauczyć się języka na maxa ale chłopa to tam szukać nie będę,aa feee zbyt idealni są jakoś ![]() ![]() Kasienka tylko spróbuj noooo ![]() Akadaka to są na pewno naciągacze,nie przeczytałam całego maila bo szkoda mi normalnie czasu wiesz bo od razu widac kochana że są oszuystami bo proponują za dużo kasy na miesiąc i jeszcze 80 dolarów tygodniowo,no normalnie jak z bajki. ![]() Jeśli chcesz wyjechać do UK to odsyłam Cię na greataupair.com i aupairworld.net i na pierwsza stronę tego wątku. Natomiast jeśli chcesz wyjechac do USA to musisz znaleźć w sieci jakąs agencję(np. CulturalCare) i z nimi załatwiać takie rzeczy. Edytowane przez windykatorka Czas edycji: 2010-07-17 o 10:56 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2904 |
Zakorzenienie
|
akadaka- siemanko
![]() kurcze. sluchaj, z moich informacji wynika,ze do stanow jako au pair mozna wyjechac tylko na wizie f1- studenckiej. moja przyszla-niestety-nie -hostka dowiadywala sie nawet u prawnika ,jak mnie sciagnac na wizie turystycznej, a potem w usa zalatwiac formalnosci. powiedziala,ze bedzie to bardzo TRUDNE, o ile w ogole mozliwe. 1200 dostajesz, i jeszcze 80 tygodniowo? to wlasnie chyba kit. wszyscy oszusci pisza z ta dodatkowa kasa co tydzien. i to wychodzi teraz tak. dostalas miala do jakiejs agencji (wpisz w google koniecznie, sama zaraz wpisze ) i ja widze taki scenariusz: on ci kaze przedstawic wszystkie dokumenty, a potem przeslac mu pieniadze,zeby ci kupil bilet lotniczy i tyle ich widzisz. tylko to mi na mysl przychodzi ![]() windy- toz nie klamie ![]() dwa miechy w obcym kraju, gdzie nikt po angielsku nie mowi, sytuacje swietne ![]() czulam sie jak amerykanka tam ![]() ![]() a to ja ci dalam namiary na sardynie, sama zaluje,ze nie pojechalam, (wybralam B) ale nie wiedzialam, jak sie tam dostac : ( dla mnie tez tam tacy zbyt idealni z wygladu, bo z charakteru to bym nie powiedziala ![]()
Edytowane przez ruciakks1 Czas edycji: 2010-07-17 o 11:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#2905 |
Zakorzenienie
|
Noo właśnie ja do nich wysłałam zgłoszenie na AW bo mówiłaś że fajni i oni byli zainteresowani mną ale w końcu wyszło na moich Irlandczyków
![]() Dla mnie też zbyt tacy wypacykowani,facet musi mieć jakieś wady fizyczne,musi mieć zarost,mięśnie,silne dłonie ![]() Haa to teraz czekamy na odp rodzinki Lenki tak? |
![]() ![]() |
![]() |
#2906 |
Zakorzenienie
|
zarost
![]() ja jestem maniakiem. mam takiego mlodego wujka, jak bylam mlodsza, to pytalam sie, czy moge dotknac, bo zarost na twarzy mial genialny. no cudo. ![]() ale oni chyba nie placili za lot (sardynia), prawda? sporo kasy by wyszlo. no a jak. facet ma byc meski, nosic koszule w krate (albo dla mnie kupic,zebym mogla patrzec ![]() ja sie moge zakochac w glosie. grozi mi to niestety ![]() ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- czekamy, czekamy, ale cos ich nie widac. moze nas olali i postanowili wiecej na fejsa nie wchodzic .kto wie
![]() |
#2907 |
Przyczajenie
|
Windy i Ruciak wielkie dzięki ; ) Już pozbyłam się złudzeń, fakt to by było zbyt piękne, tyle kasy... xD
|
![]() ![]() |
![]() |
#2908 |
Zakorzenienie
|
Akadaka,
Oszuści ![]() ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Laski, mam taki wielki bebech że nie wiem. Bycia au pair mi nie słuzy. Jak ja mam męża znaleźć jak ja się rozrastam ? ![]()
#2909 |
Zakorzenienie
|
No takiego factea mieć to ideał,normalnie bajka
![]() Może jeszcze nie mają czasu odpisac Ruciak,spokojnie pewnie tez się chcą nad tym zastanowić.A jeśli oni zapłacą za twój przelot to zapłacą też za przelot Lenki? No fajnie niby ta Sradynia ale właśnie za lot nie płacili,kieszonkowe było małe a poza tym ta aupairka pisała że trochę nudy czasem bo to taki koniec świata i że nie ma żadnych au pairek tylko ona ma znajomych z Erasmusa.Niby nie musiała sprzątać bo była od tego pani no i miała darmowe lekcje języków na uniwersytecie ale jednak ja wolę mieć więcej kasy,może mniej tropików ale zdecydowanie bogatsze życie towarzysko-kulturalne ![]() Jaaasne Besmusku666 Ty i bebech,ja widziałam twoje fotki na klubie,normalnie Ty jesteś super lachon,nie wiem niby gdzie miałby Ci się ten bebech pojawić ![]() ![]() Edytowane przez windykatorka Czas edycji: 2010-07-17 o 11:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#2910 |
Zakorzenienie
|
windy- ja nie wiem, jak to bedzie. jakby co, to wtedy niech moja hostka placi za jej przelot, bo ci zaplacili za moj.
windy-a nie wiesz dlaczego angielskich kursow nie ma darmowych? czy my nie wiemy i sa moze? : ( i masz racje, teraz to widze. w dublinie wiecej do robienia na pewno. no i gorillaz graja ![]() Kasienka- ja nie wiem : ( ja niby na diecie jestem, a jestem wieksza z kazdym dniem. metabolizm rozwalony. ![]() akadaka ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:59.