![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Jestem-byłam- chce byc AU PAIR- nasze przygody- część V
V czesc dyskusji.
Poprzednie czesci : http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=161748 http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=357784 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=417380 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=435469 Zapraszamy do dyskusji na temat bycia au pair. Wszelkie pytania, watpliwosci, sugestie. Prosimy- zanim zadasz pytanie, przeczytaj kilka stron watku. Moze akurat znajdziesz odpowiedz! W wiekszosci nie korzystamy z agencji posredniczacych w poszukiwaniu rodziny. Polecamy strone: www.aupair-world.net - te przede wszystkim! Korzystamy takze z www.greataupair.com Jesli szukasz oferty w konkretnym miescie, sprawdz na stronie miasta na www.gumtree.com jobs- babysitting Nie decyduj sie od razu na pierwsza rodzine, ktora da ci pozytywna odpowiedz. Z pewnoscia bedzie ich wiecej, a moze trafisz na lepsza oferte ? ![]() W mailu do rodziny radzimy spytac przede wszystkim o : -czy rodzina pomoze w zaplaceniu/zaplaci za kurs - bilet lotniczy- zdarzaja sie rodziny, ktore oplacaja podroz, wiec warto spytac - nasze kieszonkowe- jesli rodzina oferuje ci 200 funtow/euro tygodniowo, spytaj na watku, moze to byc nieuczciwa "rodzina", przewaznie kieszonkowe maja sie 0d 60-100 funtow, w zaleznosci od liczby dzieci, obowiazkow - spytaj o czas wolny- nie moze byc tak,ze caly czas siedzisz z dziecmi! nie na tym program au pair polega; weekendy przewaznie powinny byc wolne - zapytaj konkretnie o wszystkie obowiazki, czego rodzina oczekuje - warunki mieszkalne - bilet miesieczny na komunikacje miejska - dla mnie osobiscie to najwazniejsze ![]() - zapytaj o zainteresowania, charakter dzieci, jak rodzina spedza wolny czas. to tak w skrocie. jesli masz wiecej pytan- prosze, pytaj ![]() Powodzenia w szukaniu rodzin! Obecne au pair: Francja nowinka- dzieci : 6 lat, 3 lata i 20 miesiecy. czas : 6 miesiecy paulina97032: dzieci: 6lat,9lat,12 lat. czas: 1,5 miesiaca meggi126: Paryz. dziecko: 8 miesiecy. czas: 2,5 miesiaca notnicegirl: Monpellier. dzieci: 5lat, 3 lata. czas: 2,5 miesiaca Niemcy mychamycha- Anglia izunia90 - Londyn, 2 dziewczynki (6,8 lat), czas min 3mies Ojp - Reading/UK, dziecko: 5lat, dziewczynka. czas: 3-3.5 miesiąca martynoszka- Londyn, bliźniaczki 2,5 roku, czas 12 miesiecy rielka90-Londyn, 6lat, 4lata, 2lata, chec zostania w Anglii na stale. paradiso- Londyn, 11 lat, czas: 2 miesiace pannawtrampkach11- Beaconsfield 7lat, 12 lat. czas: 6 miesiecy czokolatka- Londyn, 5lat i 8 lat, czas: : 10 miesiecy tulli- Londyn, dzieci: 4lata, 2 lata. czas: 3,5 miesiaca Kasieńka_666 - Londyn, dziecko: 18 miesiecy. czas: 3 miesiace Kachaaa - Londyn, dziecko: 3 lata. czas: 2 miesiace lucyohlucy- Londyn, dzieci: 1 rok, 3 lata. czas: 2 miesiace kejttt82- Londyn, dzieci: 1 rok, 3 lata. czas: 12 miesiecy indygowa- Lymm, dzieci: 7 lat, 5 miesiecy. czas: 12 miesiecy Irlandia madziooona - Dublin trojka dzieci 6 lat, 3,5 miesiaca windykatorka- Dublin, dzieci: 7 lat, 6lat, 4lata, 2 lata. czas: 12 miesiecy tak- Limerick, dzieci 5,3,2 lata, czas-3 miesiące Ines131 - Portlaoise, dzieci: 6lat, 14 miesiecy. czas: 8 miesiecy malenstwo5- Dublin, dzieci: 18 miesięcy, 9lat, 10 lat. czas: 12 miesięcy Luksemburg Mrs_Darcy- dzieci: 3lata, 5,5 roku. czas: 3 miesiace Szwajcaria meggi- roux -2 dzieci; 3 i 4 latka, na rok Norwegia Black Cashmere- Oslo, dzieci : 8 lat, 11 lat. czas: 12 miesiecy bufka- Dzieci 8 i 10 lat, czas:1 miesiąc Włochy ania5390 - 2 miesiące, 1 dziecko (2 latka) Au pair, które zakończyły już swą przygodę: kasia_no87 -Londyn-Anglia, dzieci: 4lata, 6lat. czas: dwa lata ![]() ruciakks1- Stuttgart-Niemcy,dzieci: 6lat, 11 lat. czas: dwa miesiace Lena_ruda - Besancon-Francja, dzieci: 5lat, 7 lat. czas: dwa miesiace Nad wątkiem czuwają nasze Anioły Stróże zawsze pomocne roux i orenda za co serdecznie dziękujemy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez 2018070520180950 Czas edycji: 2011-01-24 o 11:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jestem-byłam- chce byc AU PAIR- nasze przygody- część V
melduję się
![]()
#4 |
Konto usunięte
|
wreszcie ja zalozylam chociaz raz lol
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Ale ładne kolorki
![]() ![]()
#6 |
Konto usunięte
|
nudy :d hahaha
kurcze poczekamlalam by zalozyc teraz lece do nauki dalej ;( |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
![]()
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
tam tadam!
To w ile ogarnelysmy tamten watek? : * wiecie co : jak hostka wroci to pieprze to i pojade sobie do hounslow. Albo do kingston nad tamiza. Gdzie moge kupic te mape londka? Hmm
I look like yes and you like no! Edytowane przez martynoszka Czas edycji: 2010-06-26 o 14:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
ja jestem 5 watek tu
![]() tamten od konca maja do dzis ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
wiem kasiula, najwyrtwalsza : )
i dobry tytul teraz kazdy trafi c;
#11 |
Zakorzenienie
|
melduję się i ja.
kurde, ja tez tu chyba od 1 wątku jestem. aachhh.... ![]()
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
co wy macie do poprzednich tytulow
![]() kacha ![]() - ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- posikalam sie. profil faceta na AYI "i love chick flicks, wine, hate beer and love sex and the city and desperate housewives!" ![]()
Edytowane przez ruciakks1 Czas edycji: 2010-06-26 o 15:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
W pierwszym zaczęłam szukać ach wspomnienia
![]() ![]() ![]() rucia a ty desperate to nie jesteś? XD hehe. Mnie taxi driver dziś rozwalil boję się msn włączać bo mi powie że już nie ma dziewczyny LOL ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
W ogole hostka przyszla a tu niepomyte i balagan. Obudzila dzieci (!!) opieprzyla mnie za nie umyte gary - nie bylo tego duzo ale zawsze cos. Poszlam do sklepu po mleko. Byl piekny turban. Ostatnio dal mi holenderska monete z 79' roku dzisiaj mi wydal 2eurocenty. Bede musiala mu dac wyliczone nastepnym razem. W ogole na zewnatrz stal niggas i nukka . Niggas byl ladny. Sie popatrzyl. A JA JAK WIEJSKA GOSPOSIA WYGLADAM. Niech sie popatrzy wieczorem. . .lol dostalam 10Ł za dzisiejszy bbs. A chcialam zwiedzac londyn : ( ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- sikammm ktos mi pod oknem puscil wloską muze. Ale taką operetkową. . . I wyje jakis pavarotti. . Loj
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
-a gdzie mateusz pojechal? do natana?
- no - a gdzie to? -no daleko - nie mieszka na waszej ulicy? - to przeciez bialy samochod ![]() kacha- ja nie desperate. ja sie chce zakochac, a to sie nie uda w najblizszym czasie, wiec szkoda ![]() marty ![]() ![]() o panie ![]() ta hostka jest chora!! czy ona cos robi w domu w ogole?
Edytowane przez ruciakks1 Czas edycji: 2010-06-26 o 15:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
Turban xD Nigga xD marty dobra jesteś xD
rucia chcieć to ja też chce tylko z tego chcenia nic nie wychodzi xD damy radę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
miala racje. Mialam umyc no.
Wpieprzam skeetelsy w rytmie wloskiej muzy, w tajemnicy przed malymi bo mi nic nie zostanie. . . Mam w nosie hostke. PoSzlam na gore. .
#18 |
Konto usunięte
|
i good
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
![]() ...... o ja. wlasnie mi wypadl taki dluuuuuuuuuuuuugi siwy wlos ![]() a przeciez malowalam kika dni temu. polewka ![]()
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Marty, ale w końcu pogadasz z nią czy jak teraz? Albo mam lepszy pomysł: niech Cię ten w turbanie porwie. Powiedz mu, że jesteś nękana przez hostkę i nieszczęśliwa, a wtedy on odwinie swój turban, który będzie tak naprawdę latającym dywanem i polecicie hen daleko do Indii do jego 100 pokojowej willi...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
a Wy już tu?
![]() Marty - nie uważam, że mycie garnków to coś strasznego, ale opieprz za nie umycie ich to przegięcie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
oj z turbanami trzeba ostroznie
![]() ![]() rucia ja siwieje od tych studiow przez rok tyle mam na grzywce i czubku glowy ze wstyd a nigdy nie malowalam i bed emusiala zaczac jak tak dalej pojdzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
caryca przegiela.
Dzieciaki do mnie przychodza. Wolaja. Wiec schodze. Siedze na schodach ona mnie widzi. I slysze jak mowi martha , where is martha, go to martha. I wychylam sie z za schodow i mowie : tu jestem. A ona obracajac sie na drugi bok mowi : zajmij sie dziewczynkami bo ja mam drzemke. * no comment *
#24 |
Konto usunięte
|
bosz.
moja Tanya to jak nawet pracowala czy cos w pokoju a do niej na chwile chciala wejsc to mogla a nie ze ona cos tam... jak tak mozna do wlasnego dzieckja nie czaje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Szkoda mi dzieci carycy...
![]()
#26 |
Konto usunięte
|
bo jak tak mozna;/
a wydaje sie byc ze zdj mila kobieta ![]() Boguz dzieki ze moja jest spoko strach pomyslec serio jak wasze wpisy czytam jak bym miala jechac do jakiegos babsztyla ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Wtajemniczenie
|
no no, teraz to już caryca jest.... awans z królowej!
![]() Bosz, dziewczyny, nie wierzę że już za niecały tydzień tam będę!!! Surreal! ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- aaa a ta karta euro 26 to w jakimś biurze podróży, tak? i zdj trzeba mieć? Tak dla pewności pytam, bom ciemna masa..:/ |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Konto usunięte
|
lucy 2giego tak?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
To co robimy 3go?
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:55.