|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4741 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XX
Cytat:
dam ci przykład bratowa meza ma termin na 2-3 sierpień i było wszystko w porządku i tez sie przygotowala wczesniej i co w czwaetek szwagier zawiózl ja do szpitala po potwornie spuchła i najprawdopodobniej tam zostanie do porodu... a myslisz ze szwagier umiałby spakowac sam teraz bez nij torbe do szpitala? nie sądze lepiej sie wczesniej przygotowac na kazdą ewentualność
![]() ![]() |
![]() |
#4742 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XX
Cytat:
a skurcze mam od kilku dni ze 3 dziennie... takie po 15-20 sekund wiec nic regularnego Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4743 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() no mała, ale u nas o większe cięzko ![]() mam nadzieje, że Twoje watpliwosci zwiazkowe minęły. wspólczuje rozstania. mam nadzieje, ze mąz szybko spłaci zobowiązania i bedziecie juz nierozłaczni ![]() Cytat:
![]() |
#4744 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4745 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4746 |
Zakorzenienie
|
neska ten piekarnik to identyko co ja kupilam, tylko Moj ma pokretla do plyty gazowej w sobie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4747 |
Zakorzenienie
|
Cześć wszystkim
![]() chyba ponad tydzień mnie tu nie było i jeszcze nie wiem co się tu dzieje ![]() Chyba od rocznicy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Potem byłam 3 dni w szpitalu na badaniach i na szczęscie wszystko w porządku ![]() ![]() Nadal nie wymyśliłam co zrobić z kuchnia. Wczoraj siedziałam chyba 8 godzin w programie Ikei i normalnie masakra. Nie wiem co zrobię- te projekty co Wam wklejałam musiały pójsć do kosza jak zaczełam dokładnie wyliczać ile potrzebuję miejsca na stół, swobodny dostęp do sprzętów itd ![]() Kasiaher śliczne zdjęcia ![]() India gratuluję awansu ![]() Nesca jakiej firmy kupiłaś sprzęty ? Martucha, cieszę się że wszystko u Ciebie (u Was) dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4748 | |
Zakorzenienie
|
neska22 super zakupy
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() aaa co do pozycji to nie mam wybranej poczytalam o nich sporo, ale na szkole rodzenia polozna nam mowila zeby nie wchodzic na sale przed porodowa i porodowa i mowic ze chcemy rodzica tak i tak bo kazdy porod jest inny i nie wiemy jak bedzie nam najwygodniej i wlasnie w trakcie tych skurczy - 1 fazy porodu - mamy przybierac rozne pozycj zeby zobaczyc jak jest nam najwygodniej i zdecydowac jak chcemy rodzic - czy w wodzie czy na krzeselku czy na materacu czy na lozku takim siedzacym porodowym cos w stylu fotela ginekologicznego tylko nogi nie sa tak wysoko tylko nizej co do znieczulenia to jak bedzie mnie bolec to na bank biore zzo nie bede sie stresowac meczyc itd ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4749 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4750 |
Zakorzenienie
|
Gold fajną rocznicę miałaś
![]() U mnie tez etap kuchni się przewija. |
![]() ![]() |
![]() |
#4751 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeszcze sie nic nie zaczeło a już jest nerwowo ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4752 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nerwowo jest bo nikt męzowi nie chce nic powiedzieć tylko robią to przeze mnie. A najbardziej moi rodzice. I to jest wkurzające, bo ja nie jestem jakimś pośrednikiem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4753 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no jest nerwowo bo oni chcą dobrze, wy też tylko w innej kolejnosci wg nich wszystko trzeba rzucic i zajmować sie dokładnie tym czego oni chcą i czego sobie zyczą a to czesto sie tak nei da u nas tesciowa zawsze ma jakies wąty jak maz cos ma zrobicalbo załatwic i mu sie przedłuża to mowie jak sie wkurze " no taaaaak bo A. to siedzi w pracy na dupie i dłubie w nosie bo nie ma nic innego do roboty, najlepiej niech rzuci prace a utrzymywac bedzie nas mamusia" i to załatwia sprawe niestety na krótki czas to mam nadzieje ze im jasno i wyraźnie powiedziałas ze jak cos maja to niech od razu idą do niego u mnie jest tak samo nikt nikomu wprost nic nei mowi tylko jakos tak od dupy strony przez "pośredników" a najczesciej tesciowa mnie nagabuje ze cos tam maz mial / ma / bedzie miał do zrobienia ząłatwienia a ja zawsze mowie "a czego mama jemu tego nie powie?" a i mezowi to samo mowie jak sie z nia pożre albo na ojca wkurzyto sie go grzecznie pytam a odezwales sie do nich w tej sprawie? nie? to nei truj mi glowy tylko impowiedz jak cos donich masz...
Edytowane przez anika222 Czas edycji: 2010-07-19 o 13:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4754 |
Zakorzenienie
|
Anika powiedziałam i zobaczymy. Najmniej sie wtrąca tesciowa. W sumie to ona tylko powiedziała, ze przeciez wybór płytek do kuchni to ie taka cięzka sprawa i ze napewno sie uda to zrobic szybko. Tylko dzis sie mojej mamie poskarzyła (bo sie spotkały na miescie przypadkiem) ze TZ był dla niej wczoraj nie miły jak się dowiedzial, że musi nagle wszystko wybierac, bo myslal, ze ma czas.
Najbardziej to moi rodzice. Głupio im mówić TZ aby cos tam robił czy coś tylko chca abym ja mu to niby tak sama z siebie doradzała (mimo, ze nie mysle tak jak oni) wrrr |
![]() ![]() |
![]() |
#4755 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obie jesteśmy bardzo zadowolone. Pomimo tego, że model mamy jest straszy i tak ma fajne programy prania, wtedy nowośćią była 1/2 wsadu. Ja już mam taką jakby "inteligentną" bo dobiera mi poziom wody do wsadu , u mam pozycjonowanie bębna czyli, że otwierasz pralkę po praniu i zawsze masz u góry otwieranie bębna a mama moja musi go rękami przekręcać żeby znaleźć odpinanie. Mam opóźniony strat ale ja z niego nie korzystam. Poszukam mojego modelu to wkleję link ![]() Ogólnie jestem bardzo zadowolona bo ma klasę chyba A+ i wcale nie była bardzo droga. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Poza tym jak byłaś dzieckiem na pewno miałaś kontakt z kotami np. u babci na wsi czy na podwórku. Poza tym toxo tak naprawdę to najbardziej myszy i szczury roznoszą a koty to przenoszą jak np. taką myszką bawią się i sobie ją w końcu pogryzą i we krwi się to przeniesie na kota. Poza tym surowe mięso też często dotykasz lub dotykałaś. Poza tym jak czyścisz ta klatkę i masz rękawiczki ok, chronią Cię a co z tym że wdychasz opary??? Powinnaś mieć maseczkę??? No nie wiem nie dajmy się zwariować, bo w takim razie to ja nie wiem jak powinnyśmy żyć. Z jajkami to powinno być tak, że powinnaś je nie dotykając przenieść na sitko sparzyć wrzątkiem i dopiero je dotykać???? Ryzyko jest wtedy gdy np. kot jest wychodzący lub ptak np. nielegalnie sprowadzony do kraju i nie przeszedł kwarantanny. A co z kobietami , które mieszkają na wsiach??? Przecież praktycznie w każdym domostwie jest kot, pies i inne zwierzęta, które mogą przenosić choroby. Albo jak taka pani np. kury zabija czy coś??? Znam taka Panią, mieszka w bloku ma kota, on często z balkonu zeskakiwał i łąził po podwórku, na pewno musiał łapać jakieś myszki itd. I właśnie ta Pani urodziła dziecko , które miało Cytomegalię. Jakoś na nią rutynową nie robią badań??? Ona powoduje takie porażenia nerwowe , opóźnienie w rozwoju. Dziecko to zaczęło chodzić jak miało około 6 lat i z mową też tak kiepsko... A kobieta bardzo o siebie dbała itd... Cytat:
![]() Cytat:
Jeżeli nadarza się okazja lepszej pracy to ją podejmij. Nie zwalniaj się od razu z tamtej pracy ... poza tym nie wiem czy na okresie wypowiedzenia można być na urlopie??? Albo dogadaj się z tamtym pracodawcą , że chcesz mieć przeniesienie z zakładu pracy do zakładu pracy wiem , że się tak da. Zasięgnij porady kogoś kto zna się na kodeksie pracy. Ale jeżeli masz okazję to się przenieś, jeżeli to będzie dla ciebie lepiej ![]() Tylko z drugiej strony, czasem bywa tak, że jak jakaś koleżanka pracę załatwi, to potem wymaga Bóg wie czego, codziennych podziękować itd. Jeżeli to taka koleżanka , która naprawdę chce Ci pomóc to podejmij tą pomoc i wyzwanie. Cytat:
Zazdoszę ![]() A teraz do remontu zakupy i okap do kuchni .... Ale i tak zazdroszczę bo lubię takie zakupy ![]() Cytat:
Brakuje mi lewatywy i wkładów poporodowych ( szczerze powiem one przerażają mnie najbardziej ) Mam dla dzidziusia już wszystko. Ubranka, Fridę , kremiki, do kąpieli Olian, buteleczki, smoczek, pieluchy, chusteczki... A TERAZ PRZYSZEDŁ MI WÓZEK ... CHRYSTE LECE GO ODPAKOWAĆ BO UMRĘ Z RADOŚCI I CIEKAWOŚCI !!!!! ![]() ![]() ![]() Cytat:
A propos porodu to chciałabym , jak by mnie bardzo bolało znieczulenie. Ale nie wiem jakie bo się na tym nie znam. Wiem , że jest to w kręgosłup i takie miała moja znajoma a potem jej dziecko miało coś z serduszkiem i lekarze powiedzieli, że od tego znieczulenia. Jak jej córcia miała około 2 latka czy 3 to się uspokoiło to serduszko. Całe szczęście i przy drugim już ta Pani zrezygnowała z tego znieczulenia. Natomiast moja koleżanka miała znieczulenie i było wszystko, ok ale sama nie wie jakie, niby mówiła że też z tyłu jej dawali i to bolało... wiec może to też było to w kręgosłup ale może jakieś słabsze czy mniejsza dawka??? Jejeku idę ten wózek odpakować!!!! |
||||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4756 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4757 |
Zakorzenienie
|
Już go rozpakowałam!!!
Ale namachałam jak głupia ![]() Ciężko było go wciągnąć z pudła bo się zablokowało coś i musiałam trochę rozwalić pudło. Zanim doszłam co do czego podpiąć , chwilkę mi to zajęło. Wózek fajny, lekko się prowadzi w pokoju, zobaczymy jak będzie z dzidzią na dworku. Ładnie uszyty, żadnych wystających nitek, czy niedoróbek , na razie nie zauważyłam. Tylko te amortyzatory przy hamulcu ciężko się uginają , te z przodu bardzo lekko chodzą. Na razie tyle co zauważyłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4758 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to teraz tylko testy na dworze lalke w środek i po dworze ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4759 |
Zakorzenienie
|
dzien doberek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4760 |
Zakorzenienie
|
Hehe mogę wsadzić kota i tak już wlazł do nosidełka ale szybko ją wygoniłam :P
Waży tyle co noworodek więc może się sprawdzić jako fantom testowy ![]() Cześć. Jak mija Ci dzień??? |
![]() ![]() |
![]() |
#4761 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dobrze troche pracowicie się zrobiło ![]() a Ty jak sie czujesz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4762 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
mniam mniam mniam ![]() Cytat:
Cytat:
kolegi brat a były wykładowca mojego TŻ opowiada jak to jest pod wrażeniem porodu w domu dwoje dzieci jego żona rodziła w domu na klęcząco, nawet jest w Opolu jedna położna która sie w tym specjalizuje http://www.nto.pl/apps/pbcs.dll/arti...RTAZ/278650328 przeczytajcie bardzo ciekawy artykuł ![]() Cytat:
Cytat:
![]() co do pralki to jedni tez na forach piszą że głośna, mam mieszane uczucia ale będziemy mieć małą łazienkę
![]() ![]() 09.04.2012 córa ![]() 19.04.2017 ![]() 31.01.2018 ![]() 06.02.2019 Kropek ![]() Edytowane przez śliweńka Czas edycji: 2010-07-19 o 15:08 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4763 |
Zakorzenienie
|
Dziś to super , bo jest chłodno, przynajmniej normalnie mogę oddychać.
Trochę martwię się opuchlizną na nogach bo pomimo tego, że jest chłodno i praktycznie leże w domu 3 dzień to opuchlizna nie schodzi... Kostek mi nie widać. Tylko jak powiem to temu mojemu nienormalnemu lekarzowi to on powie, że tak powinno być. Ale taka nieschodząca opuchlizna może oznaczać zatrzymanie wody w organizmie, zatrucie ciążowe??? Muszę zaraz poczytać o tym na necie jakie są objawy. |
![]() ![]() |
![]() |
#4764 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz pytam o takie rzeczy bo tutaj u nas musisz przedstawic plan porodu co jest dla mnie troche własnie chore bo jak ja moge na etapie 7 miesiaca wybierac pozycje do rodzenia jak ja nie wiem jak to wszystko bedzie przebiegało. Tak jak wam ta babka mówiła. Mnie na sama mysl brzuch zaczyna bolec jak sobie pomysle o porodzi ![]() Własnie zrobiłam sobie liste co ja musze kupic w PL bo 30 lece na 2 tyg . Anika ja bym sie papugi nie pozbywała bo jak bedziesz miała sie zarazic to sie i tak zarazisz czy bedzie papuga czy jej nie bedzie. Musisz poprostu uwazac - przestrzegac pewnych rzeczy i bedzie dobrze ! Na wstepie zrób sobie to badanie na toxo zebys wiedziała ze jestes zdrowa !
![]() |
#4765 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak wiec, jest to normalne, pomoc stopki, przejdzie ci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4766 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Martwię się trochę bo mnie to trochę boli jak dotykam. Będę w czwartek u lekarza to mu to powiem, zobaczymy co na to powie. No i pokaże mu wypis ze szpitala, bo on sobie chyba myślał, że ja mu cały czas ściemniam , żeby tylko na zwolnienie iść. A nawet gdyby tak było to co kurde należy mi się. To jest czas dla mnie żeby trochę odpocząć , poza tym z brzuchem pod nosem ciężko chodzić a co dopiero pracować... Słów mi na niego brakuje... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4767 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze napisane ![]() dziękuje dziewczyny za kciuki, u lekarza wszystko ok.... tylko zdziwiłam sie bo nie badał mnie na fotelu mialam tylko usg na ktorym nic nie widziałam bo mi nie obrócił ekranu ![]() ![]() ![]() bylam na wyprawie zakupowej po sukienke na wesele i wróciłam z niczym ![]() ![]() a teraz ide sie polozyc - mam tydzien zwolnienia i bede sie lenić ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4768 |
Zakorzenienie
|
Myszka i pewnie, szanuj się i oszczędzaj , tylko ja taka głupia z Was wszystkich byłam, że tak długo pracowałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4769 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dziwczyny ja jestem załamana - nie wiem w czym ja pojde na to wesele ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4770 |
Zakorzenienie
|
anika w zasadzie to nie potrzebujesz skierowania na toxoplazmoze, bo badanie jest 100% platne. wiec mozesz isc zrobic je sama.
![]() ![]() myszka ja juz po 2 tygodniach stazu poszlam na tydzien zwolnienia - bez skrupolow. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:02.