Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.III - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-19, 17:25   #4801
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
aaa dzieckiem ok? jak tak to nie wiem czym sie marwic.. 8 kg w 31 niewydaje mi sie duzo.. ja w 36 mialam 12 i to normalne wiec ty miesiac mniej i 4kg mniej ... wg jest ok..
tak z dzidziusiem wszytsko ok. Moze dlatego stwierdzila ze za duzo waze, bo tylam sobie normalnie po tyle samo a w ostatnim miesiacu przytylam az 3 kg. Jestem na L4 wiec siedze w domu, wiecej wiadomo jem i mniej sie ruszam.... Mi mowi ze cala ciaza ma byc max 12 kg, reszta to nadwaga. No coz ogranicze slodycze ale bedzie ciezko
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 17:31   #4802
Czekooladowaa
Raczkowanie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
Babeczki znów sie zdołowałam...
Strasznie wam dziś marudze...dziś mam kiepski dzień poprostu

Otóz okazuje się że i moja mama ma uczucia..ale niestety nie dla mnie..
Maja siostra coś dziś się źle poczuła , nie poszła nawet do pracy.
juz jest oki..ale moja mamusia ma zamiar jechac do niej..ugotaował jej obiadek..tzn mi kazała usmażyc jej kotlety!!! ma iść do sklepu po jakieś zakupki i jechać z tym całym "jarmakiem" do chorej siostry (tak apropo jej choroby ..to może ciążą??)
tylko oczywiście mi nie powiedzą....bo u nas wszystko jest tajemnicą i tematem tabu....
Tak czy siak mi to mama nawet herbaty nie zrobi, a do siostry z obiadkiem jedzie...
Ona zawsze była traktowana lepiej i była tą ważniejszą...
jej synek tez jest dla mojej mamy ukochanym wnuczusiem, choćby jej szyby w domu powybijał...
To jedna sytuacja która mnie zdołowała

A dróga??
nie zdołowała tylko rozzłościła na maxa!!!
Mija babcia (starutka osoba) ciągle wykłóca się ze swoją sąsiadką..
Ja tam się nie wtrącam bo mnie to nie obchodzi ani nie dotyczła, ale teraz juz dotyczy i mnie.
Sąsiadka kupiła swoim wnuczkom psa i nazwała go DOMINIK!!!
Na złość miojej babci!! BO ja mam synka Dominisia i żeby babci na złość zrobić to swojega psa nazwała tak ja babcinego prawnuka!!
Baba jest nienormalna!! kto nazywa psa Dominik??
MYślał że pójde do tej baby i jej po pysku dam

Oj dziś lepiej mnie nie draznić!

Przepraszam WAS za marudzenie!! obiecałam sobie że od jutra nie będe przejmowała się całym swiatem i będzie mi koło d..y latało co kto powie i zrobi!!

Aha...co do smoczków to Domis ma z AVENT i jest oki.. tyle że nie sa zbyt ładne
Może tym razem kupie z NUK..bo TT jakieś twardesą
Jeszcze nie wiem...

mamą się nie przejmuj wkoncu zrozumie czym powinna tak na prawde sie przejąć

a co do sąsiadki babci - szkoda słów. Ludzie sa podli ale czasem to az poprostu zdaje sie to smieszne w jaki sposob probuja uprzykrzyc komus zycie . Na takich ludzi poprostu szkoda marnowac czasu wiec nie przejmuj sie a jak ta baba cos jeszcze bedzie wyczyniac to napisz nam to my sie nia zajmiemy

odpoczywaj kochana

< 3

najszczęśliwsza pod Słońcem!

Czekooladowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 17:43   #4803
Ewcia811211
Raczkowanie

hejcia
szczesliwa-dzieki za sprostowanie, ja to mam lep, wstyd((
Pomidora-obiecuje poprawe, ale jak nie ma mnie pare dni, z braku netu, to potem ciezko jest nadrobic co tu nasmarowane, hehe

ja dzis jeszcze u mamy ktora stweirdzila ze brat aeksmituje z jednego pokoju bo zajal dwa, moj dawny, i tam ustawi sie kolyske-jeszcze po siostrzenicy-no i sie wzielysmy i jak sie zaczelo z szaf przenosic bo wszedzie wszystko wkolo to sie zrobila 17ta.ale kolyska juz stoi , ciuszki w szafie na poczatek tez sa.
a mama mieszka z jakies 15km, moj tz chcialby u nas byc, moze i ciasno bo kawalerka ale "u siebie".mama mnie zaskoczyla ta decyzja dzis ze przenosimy i koniec, ja tam mowie ze ja sie nei wtracam, bo nei chce potem miec wypominane czy cos, eh...sam temat doluje... i tak mysle ze najwyzej z 2tyg gora miesiac u niej a potem u siebie.metlik w glowie.
macie juz moze wybranego pediatre?to sie ywbeira u rodzinnego?
oki mykam i jade do siebie, odezwe sie w czwartek, a musze jechac jeszce na dzialke ogory pozbierac, bo sezon ogorkowy u mnie w pelni
buziaczki
ps. a maly juz probuje mnie przekabacic, w brzuszku a juz broi na swoje, bo lubi lezec po prawej stronie i jak ja spie na prawej, a jak na lewa strone chce to zaraz kopniaki dostaje i tak dlugo sie wierci az sie nei przekrece na jego.i juz urabiac mame, ah.....ale niesamowite sa to przezycia, to musze przyznac
Ewcia811211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 17:43   #4804
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Czekooladowaa Pokaż wiadomość
mamą się nie przejmuj wkoncu zrozumie czym powinna tak na prawde sie przejąć

a co do sąsiadki babci - szkoda słów. Ludzie sa podli ale czasem to az poprostu zdaje sie to smieszne w jaki sposob probuja uprzykrzyc komus zycie . Na takich ludzi poprostu szkoda marnowac czasu wiec nie przejmuj sie a jak ta baba cos jeszcze bedzie wyczyniac to napisz nam to my sie nia zajmiemy

odpoczywaj kochana
ta sąsiadka to agentka jak..kiedys pokłóciła się z inną sąsiadką to aż się razem pobiły Wyobrażcie sobie dwie stare baby jak leją się

aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 17:45   #4805
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez enis84 Pokaż wiadomość
ja tez kupuje ten zestawik, bardzo się opłaca, wogóle robie u tego sprzedawcy duże zakupy na początku sierpnia
I ja też na początku sierpnia zamawiam u niego sporo rzeczy, dziś zrobiłam ich spis i zostawię u tego sprzedawcy 466 zł.

Cytat:
Babeczki znów sie zdołowałam...
Nie przejmuj się
Babka jest niepoważna....
a mama...ehhh szkoda słów.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 17:46   #4806
Ewcia811211
Raczkowanie

aha
w lidlu w czwartek ma byc fotelik dla malenstwa, pojde zobaczyc czy to cos warte,
Ewcia811211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 17:48   #4807
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
I ja też na początku sierpnia zamawiam u niego sporo rzeczy, dziś zrobiłam ich spis i zostawię u tego sprzedawcy 466 zł.
mnie wyszło 478
ale jeszczze chce zamówić tą wanienke prima baby za 37,99 to wyjdzie troszkę wiecej
pewnie bedziemy kupować podobne rzeczy, tylko nie kupuj za dużo żeby dla mnie starczyło

pewnie przyjdzie gigantyczna paczka

Edytowane przez enis84
Czas edycji: 2010-07-19 o 17:52
enis84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-07-19, 17:56   #4808
Czekooladowaa
Raczkowanie

Cytat:
ta sąsiadka to agentka jak..kiedys pokłóciła się z inną sąsiadką to aż się razem pobiły Wyobrażcie sobie dwie stare baby jak leją się
moja wyobraznia dziala

< 3

Stary 2010-07-19, 17:58   #4809
ycnan
Zadomowienie

Próbowałam już dwa razy odpisać i się nie dało, bo coś wizaż, lub mój internet siada

Kochane, gadaniem mam, cioć, babć na temat strasznych porodów się proszę nie przejmować. Inne czasy były - to raz, każda kobieta ma inny poród - to dwa. A trzy - trzeba myśleć pozytywnie i wtedy jest choć troszkę łatwiej
Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
a ja nie mam krechy - 32tc5d
Nie ciesz się, bo Ciebie też może jeszcze dopaść

mszu, ja wózek zamówiłam (w sobotę, teraz czekamy, aż dotrze do sklepu ) po obejrzeniu, ale wiem, że któraś zamawiała bez oglądania na żywo... Ale która brzuchatka to była...
Co do asortymentu w sklepach, to chyba wszędzie tak. Bardzo trudno znaleźć konkretny model do obejrzenia. Albo trzeba zamówić w ciemno, albo się najeździć po wszystkich sklepach z dziecięcym asortymentem.

Czekooladowaa
, GRATULUJĘ SYNKA w brzuszku
Współczuję szpitala A co do szyjki, to może jest nieznacznie skrócona i nie trzeba z tym nic robić? Gdyby coś mogło się stać, to by chyba ktoś coś powiedział, zalecił leżenie czy leki.

Majka232, fajowy brzusio, choć jeszcze mały

enis84, no Ty to masz bębenek wielki Super

aaneczka1984, oj Ty to masz nerwy, kochana
No mama troszkę przegina, ale znam ten ból - faworyzowanie kogoś z rodzeństwa. Tylko z Twoją mamą to troszkę bardziej skomplikowane...
Nie w porządku jest to, że ty masz robić obiad dla siostry. Jak mam chce, to niech sama zrobi.
Co do sąsiadki babci - brak słów. Chamstwo po prostu i prostactwo.

A ja się pochwalę, że kupiliśmy dziś łóżeczko i materacyk dla syncia
Łóżeczko drewniane, proste ale solidne. Materac kokos pianka. Razem 259zł zapłaciliśmy Mężuś już złożył i siedzę sobie w pokoju i podziwiam Jutro zabieram się za malowanie Puchatka itp na ścianie nad łóżeczkiem, coby mój Borysek nie był samotny
Ochraniacz i resztę dokupimy stopniowo. Muszę przegrzebać wszystkie kieleckie sklepy w poszukiwaniu czegoś idealnego
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 18:00   #4810
martucha84
Zakorzenienie

Majka232 ja kupilam rozek nie bralam otulaczka, a butelki i nakladki mam z aventu, co do smoczka to nie chce wiec narazie nie kupuje zobaczymy ile wytrzymamy bez

Cytat:
co do wagi w ciąży to przecież prawidłowo ok 12 kg powinno się przytyć, chociaz ze to zalezy od wagi dziecka, ilosci wod plodowych itp. Kazda z nas indywidualnie tyje . w dodatku to w II trymestrze tyje sie najwiecej wiec nie ma sie czym martwic a my juz mamy to za sobą
nie to nie jest prawda jesli przed ciaza mialas wage normalna (tzn nie mialas nadwagi) to powinno sie przytc 20% do max 25% wagi startowej, a jak mialas nadwage to 20% to jest max a najlepiej przytyc jeszcze mniej

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
tak z dzidziusiem wszytsko ok. Moze dlatego stwierdzila ze za duzo waze, bo tylam sobie normalnie po tyle samo a w ostatnim miesiacu przytylam az 3 kg. Jestem na L4 wiec siedze w domu, wiecej wiadomo jem i mniej sie ruszam.... Mi mowi ze cala ciaza ma byc max 12 kg, reszta to nadwaga. No coz ogranicze slodycze ale bedzie ciezko
dziewczyny ale spokojnie w 7 miesiacu jest taki skok wagi - mi sie przytylo tez sporo wlasnie w 7, na poczatku nic do 20 tyg zero a potem wystrzelilo... spokojnie
Stary 2010-07-19, 18:33   #4811
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
mam dylemat a propos zakupu wózka...
okazuje sie, ze nawet mieszkanie w stolicy, nie ułatwaia takiej czynnosci jak zakup pojazdu dla nowego czlonka rodziny.
miałam zaisty plan... pojechac, pomac, przejachac sie pare metrów... po czym zamowic przez neta i grzecznie czekac... a wychodzi na to ze to wcale nie takie hop siup...
Chyba za bardzo przyzwyczaiłam sie do galerii handlowych, gdzie mozna kupic wszytstko, a okazuje sie, ze niestety galerii z wózkami nie ma, okazuje sie wrecz sklepow jest pare rozrzuconych po calym miescie...

Czy kotras z Was kupi/kupiła już wozek nie wymcawszy go najpierw?

Ray
... ty widze ze jestes Warszawianka, moze podpowiesz, gdzie mozna pojechac, ale w jedno miejsce i sobie poogladac?
ja tak robię wózek od początku mi się podoba, nie mam gdzie go obejrzeć ( za daleko bym musiała jechać), a niedawno kupiła go Mpik i sugeruję się jej oceną i macaniem

Cytat:
ja tez nie mam krechy

Bylam dzis u ginki. Kazala mi ograniczyc sie z jedzeniem bo 31 tydzien a ja utylam 8 kg, ponic troszke za duzo. Mam jesc o 1/3 mniej kazdego posilku...
ale to wszystko zależy od wagi sprzed ciąży, jak startujesz już dużą wagą to trzeba się bardziej pilnować i możesz przytyć mniej a jak masz niską wagę to możesz przytyć więcej ale to i tak kwestia indywidualna, ja mam BMI 18 i według kalkulatorów powinnam przytyć koło 16 kg, a przytyłam 6kg no i przecież nie będę jeść jak świnia na siłę żeby dobić do tej wagi

To jeszcze ja się wam pożalę..cały dzień leżę, bo mi się brzuch cały czas spina i jest twardy jak kamień zaczęło się już jakiś tydzień temu ale dzisiaj to już przesada, dobrze, że w czwartek wizyta w ogóle taki flak ze mnie dzisiaj..

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-19, 18:37   #4812
Czekooladowaa
Raczkowanie

Skąd te kilogramy?

• dziecko 3–4 kg
  • powiększona macica 1 kg
  • łożysko 0,5–1 kg
  • płyn owodniowy 1–2 kg
  • większe piersi 1–2 kg
  • wzrost objętości krwi i innych płynów ustrojowych 3 kg
  • pozostałe kilogramy to tkanka tłuszczowa
Kobiety ktore mialy niedowage tyja prawidlowo 13-17 kg
Kobiety o prawidlowej wadze tyja prawidlowo 10-14 kg
Kobiety z nadwagą tyją prawidłowo 8-10 kg
Kobiety otyłe tyją prawidłowo 6-7 kg

< 3

Stary 2010-07-19, 18:43   #4813
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Hej dziewczyny

Cały czas was podczytuje ale nie miałam chwili napisać Siedzę od rana i skrobię ten doktorat i dobiłam do 110 stron Ale się ciesze jutro albo w śrdę oddam promotorce i zostanie mi tylko jeden rozdział + analiza wyników przy której Ona mam mi pomóc.
Byliśmy z TŻ na rehabilitacji i trochę z mało wyprostował tą nogę po operacji i teraz ma się bardziej przyłożyć i przyspieszyć tempo i dziś już może ją zginać do 60 stopni a w piątek ma przestawić ortezę do 90 stopni i od przyszłego poniedziałku ma chodzić na rower stacjonarny i zaczynam od 10 minut dziennie Troszkę się zmartwiałam ale mam nadziej że będzie ok

Ja mam USG 3D dopiero za dwa tygodnie a już nie mogę się doczekać. Dziwnie czuję małego tzn czuje że jest w poprzek ułożony i cały czas mnie kopie w dół brzucha z prawej strony. No nic wytrzymam do USG
Wyłączam koputernik bo już mnie oczka bolą
Do jutra
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 18:49   #4814
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
ale to wszystko zależy od wagi sprzed ciąży, jak startujesz już dużą wagą to trzeba się bardziej pilnować i możesz przytyć mniej a jak masz niską wagę to możesz przytyć więcej ale to i tak kwestia indywidualna, ja mam BMI 18 i według kalkulatorów powinnam przytyć koło 16 kg, a przytyłam 6kg no i przecież nie będę jeść jak świnia na siłę żeby dobić do tej wagi
Ja przed ciaza mialam 64 kg przy 170 cm i tez mi wlasnie mowila ze jak ktos jest szczuplejszy to moze wiecej przytyc w ciazy. Jezeli sie wazy wiecej, to znowu wskazane jest aby tyc mniej.
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 18:52   #4815
kaska1980
Rozeznanie

Hej dziewczyny,

Mam do Was pytanie - czy robicie sobie badania w kierunku pozimów tarczycowych, czyli TSH, FT 4, FT 3??

Jestem na początku 26 tygodnia czyli jeszcze w II trymestrze, dziś odebrałam swoje wyniki i co się okazało FT 4 - 10,94 czyli w normie jak na II trymestr, natomiast TSH 4,41 czyli powyżej normy w II trymestrze bo norma to 4,20. Przed ciąża i zawsze kiedy robiłam badania na tarczyce wszystko było ok. A teraz taki wyskok i powiem Wam że się przeraziłam. Mój ginekolog kazał to skonsultować z jakimś ginekologiem endokrynologiem. Takiego też właśnie szukam aby jak najszybciej dostać się na wizytę.
Może któraś z Was się zna na tych wynikach a może miała podobną sytuacje? Ja żałuję że dopiero teraz w 26 tc zrobiłam sobie te badania na tarczyce a nie wcześniej bo jeśli powinnam to leczyć i zaszkodziłam maluszkowi to sobie tego nigdy nie wybaczę.
kaska1980 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-19, 18:57   #4816
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cześć, cały dzień was czytałam, ale nie miałam czasu odpisać Ja właśnie wróciłam z poradni diabetologicznej, jestem z siebie dumna bo zostałam pochwalona za ładną dietę i poprawę wyników (no, może z małymi potknięciami). Generalnie pani doktor tylko zmartwiła się pojawiającym od czasu do czasu w moczu kwasem i rozważa włączenie małych dawek insuliny ale będę się przed tym bronić - obiecałam bardziej się starać z dietką

Co do butelek i smoczków (bo padło takie pytanie) to ja kupuję butelki Nuby - pasują do nich i smoczki z Nuby i z Tomme Tipe. Już mam w sumie upatrzony zestaw laktator, pojemnik na mleko + butelka, do tego chcę dokupić butelki ozdobne bo mi się podobają i tyle wystarczy.
Stary 2010-07-19, 18:58   #4817
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska1980 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,

Mam do Was pytanie - czy robicie sobie badania w kierunku pozimów tarczycowych, czyli TSH, FT 4, FT 3??

Jestem na początku 26 tygodnia czyli jeszcze w II trymestrze, dziś odebrałam swoje wyniki i co się okazało FT 4 - 10,94 czyli w normie jak na II trymestr, natomiast TSH 4,41 czyli powyżej normy w II trymestrze bo norma to 4,20. Przed ciąża i zawsze kiedy robiłam badania na tarczyce wszystko było ok. A teraz taki wyskok i powiem Wam że się przeraziłam. Mój ginekolog kazał to skonsultować z jakimś ginekologiem endokrynologiem. Takiego też właśnie szukam aby jak najszybciej dostać się na wizytę.
Może któraś z Was się zna na tych wynikach a może miała podobną sytuacje? Ja żałuję że dopiero teraz w 26 tc zrobiłam sobie te badania na tarczyce a nie wcześniej bo jeśli powinnam to leczyć i zaszkodziłam maluszkowi to sobie tego nigdy nie wybaczę.
hm ja nic takiego nie robiłam w sumie na TSH to ja nigdy nie robiłam badań
lekarze chyba nie kierują na takie badania, chyba że tylko mój mnie nie skierował
Stary 2010-07-19, 19:07   #4818
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
dodatkowo dziewczyny mam skróconą szyjke nie wiem do konca co to oznacza i czy w zwiazku z tym czegos mi nie wolno ?
trzeba się bardziej oszczędzać, ograniczyć sprzątanie, nic nie dźwigać, nie biegać itp. No i więcej leżeć. Jak szyjka skrócona to już się niestety nie wydłuży, ale trzeba dbać o siebie, żeby nie skracała się dalej- bo to grozi szybszym porodem- no a na to mamy jeszcze za wcześnie
Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Ostatnio kupiłam w Biedronce dwupaki body z dł.rękawem na 62 i 68 po 10 zł. Dziś w Realu kupiłam 3-pak body (bez rękawów, kr. i dł.rękaw) za 9 zł
moja mama ostatnio przywiozła mi jakieś biedronkowe ciuszki- śpiochy i pajace no ale wg mnie są kiepskie gatunkowo- niby wyglądają na bawełniane, ale jakieś takie cienkie, mało przyjemne w dotyku i mało rozciągliwy/elastyczny materiał. Co do body to nie wiem- oglądałam je kiedyś, ale nie podobało mi się, że nie mają rozpięć na ramionkach.
Ale jakiś czas temu kupiłam sporo ciuszków w Pepco- porządniejszych gatunkowo i za śmieszne pieniądze
Kurcze, gdzieś mi się kurier zagubił z moją mega paką- miała przyjść dzisiaj a tu ani widu, ani słychu. Nic, jak jutro nie przyjdzie paczka będę dzwonić do sprzedawcy...
W ogóle to pozamawiałam trochę różnych rzeczy i już nawet nie pamiętam na ile paczek czekam

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

Cytat:
Hej dziewczyny,

ja miałam zlecone przez gina jakiś czas temu. Ale co do interpretacji wyników to niestety nie pomogę- bo się na tym nie znam
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 19:11   #4819
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
moja mama ostatnio przywiozła mi jakieś biedronkowe ciuszki- śpiochy i pajace no ale wg mnie są kiepskie gatunkowo- niby wyglądają na bawełniane, ale jakieś takie cienkie, mało przyjemne w dotyku i mało rozciągliwy/elastyczny materiał. Co do body to nie wiem- oglądałam je kiedyś, ale nie podobało mi się, że nie mają rozpięć na ramionkach.
Ale jakiś czas temu kupiłam sporo ciuszków w Pepco- porządniejszych gatunkowo i za śmieszne pieniądze
Ja oglądałam w Biedronce niektóre ciuszki i faktycznie były beznadziejne, ale te bodziaki są fajne. Grubsza bawełna, ładne kolorki i tanio, bo 1 body z dł.rękawem za 5 zł.
Z Pepco też mam kilka ciuszków.
Stary 2010-07-19, 19:16   #4820
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Ja oglądałam w Biedronce niektóre ciuszki i faktycznie były beznadziejne, ale te bodziaki są fajne. Grubsza bawełna, ładne kolorki i tanio, bo 1 body z dł.rękawem za 5 zł.
Z Pepco też mam kilka ciuszków.
ja też kupiłam dzisiaj w biedronce dwa bodziaki szt/5zł i wydaje mi się że są oki gatunkowo
wzięłam czerwony i zielony
Stary 2010-07-19, 19:22   #4821
Suszilda
Raczkowanie

GG do Suszilda

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
witaj wi klubie tez przez to przechodziłam ale nadal Cię boli?? nie dostałaś żadnych środkó?? mi w szpitalu ból wytępili, teraz czasem pobolewa jak się położę na tym boku. Jakie masz zalecenia?? Ja tylko łykam Furagin 3*1 a potem tylko żurawinka. Współczuję przejść bo wiem jaki to masakryczny ból Ale przynajmniej trafiłaś do dobrego szpitala
Czasem pobolewa ale nie tak samo jak wczesniej, bo wczesniej to oddychac nie moglam. Dostalam kroplowki i jakies tabletki ale to jak w szpitalu bylam. Kazali mi pic baaaadzo duzo wody minimum 2,5l dziennie i wrazie silnego bolu przyjechac na kroplowke. Powiedzieli ze nie umieja mi teraz pomoc i zostaje tylko czekac az maly sie troszke obnizy no i na kontrole co tydzien. Ale nie mam daleko wiec moge jezdzic. No mnie tez boli jak za duzo leze na prawym boku (bo na ta nerke uciska) szczegolnie jak sie przekrecic probuje to mam takie wrazenie jakby mi cos w srodku pekalo. Wrrr masakra

Martucha84 szpital niedaleko Wiednia zapraszam
Jedyny minus tego szpitala to 2 troszke wredne polozne a przynajmniej na takie wygladaja moze tylko pozory. Ale jak mnie jedna z nich na KTG wziela to az sie jej przestraszylam chodz dosyc mila byla ale wyglad TERMINATORA moze byly zmeczone bo mnie przyjmowaly na oddzial o 3 w nocy i jeszcze 2 porody w trakcie takze sie babiny olataly bo kazdy cos chcial no ale taki zawod sobie wybraly

Edytowane przez Suszilda
Czas edycji: 2010-07-19 o 19:29
Suszilda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 19:27   #4822
forssiczka
Rozeznanie

dziewczyny dzięki za komplementy odnośnie brzusia,żeby tak można było powróżyć po kształcie

MisQa
a do weekendu bułki wytrzymają? bo mam zamiar wpaść do B-stoku w odwiedziny do siostry, to bym się wprosiła na konsumpcję

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
Czy kotras z Was kupi/kupiła już wozek nie wymcawszy go najpierw?
tak, ja -poczytałam w necie mnóstwo opinii, wywodów, forów i na alledrogo nabyłam wózek na gwarancji w extra cenie; jak go tak sobie wożę go po mieszkaniu, to ma bardzo fajne zawiesznie i amortyzację

Majka232; enis84-słodkie brzuszki!

Cytat:
Bylam dzis u ginki. Kazala mi ograniczyc sie z jedzeniem bo 31 tydzien a ja utylam 8 kg, ponic troszke za duzo. Mam jesc o 1/3 mniej kazdego posilku...
Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Ja w 29 miałam 9 kg i też powiedział, że o 2 mniej byłoby lepiej jak narazie minął tydzień i stoi waga w miejscu.
ha ha! to samo! po dzisiejszej wizycie mam nakaz pilnowania diety, ważenia się, bo waze o 2(!) kilo za dużo (a przytyłam póki co 9 kg); poza tym wsjo ok -dr zaprosił mnie na swój dyzur w szpitalu na oblukanie oddziału; płeć bobika nadal nie znana; glukoza i toxo w porządku

aaneczka1984-jak się okazuje w przypadku twojej sąsiadki, starość nie idzie w parze z nabywaniem mądrości życiowej

forssiczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 20:01   #4823
bordowa
Wtajemniczenie

Dziękuję dziewczyny za zainteresowanie moimi problemami z Tż On idzie w zaparte i wczoraj przeszukał cały portfel i mówi, że nie ma tej karty, ale przy mnie nie sprawdzał, więc nie wiem dokładnie ... Ale dziś mamy 2 rocznicę, więc nie chcę o tym rozmawiać, jakoś znajdę sposób żeby się dowiedzieć czy mówi prawdę
Stary 2010-07-19, 20:28   #4824
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość

ja też powinnam 13-15 ale już mam 14 no i przecież nie będę się odchudzać. Dopóki będą istniały te pioruńskie słodycze to będę je jeść

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Cały czas was podczytuje ale nie miałam chwili napisać Siedzę od rana i skrobię ten doktorat i dobiłam do 110 stron Ale się ciesze jutro albo w śrdę oddam promotorce i zostanie mi tylko jeden rozdział + analiza wyników przy której Ona mam mi pomóc.
ja sobie planowałam napisać prackę mgr w wakacje, żeby potem nie przy Małym, mamy prawie sierpień a tu nie ruszone. Leń śmierdzący ze mnie zdrówka dla Tż no i dobranoc

Cytat:
Hej dziewczyny,

ja sobie robiłam tsh i wyszło 3,60. Gin od razu skierował mnie do endykrynolog, która zleciła powtórzyć badanie. Wtedy wyszło coś ponad 2. Gdyby nadal było ponad 3 zapisałaby mi tabletki. Podobno u ciężarówek z niedoczynnością lekarze utrzymują tabletkami TSH w granicy 1 Zgłoś się jak najszybciej do endy, bo niedoczynność nie jest dobra dla Maluszków, a lekami można szybko ustabilizować

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Dziękuję dziewczyny za zainteresowanie moimi problemami z Tż On idzie w zaparte i wczoraj przeszukał cały portfel i mówi, że nie ma tej karty, ale przy mnie nie sprawdzał, więc nie wiem dokładnie ... Ale dziś mamy 2 rocznicę, więc nie chcę o tym rozmawiać, jakoś znajdę sposób żeby się dowiedzieć czy mówi prawdę
ehh ciężka sprawa. Na Twoim miejscu zablokowałabym mu tą kartę. Nie ma co się bawić w policjanta, nie o to przecież w związku chodzi. Ja bym mu powiedziała, że wiem, że mnie kłamie i przykro mi z tego powodu, zwłaszcza będąc w ciązy taki dodatkowy stres funduje. Trzymaj się
Stary 2010-07-19, 20:48   #4825
kaska1980
Rozeznanie

Cytat:
ja sobie robiłam tsh i wyszło 3,60. Gin od razu skierował mnie do endykrynolog, która zleciła powtórzyć badanie. Wtedy wyszło coś ponad 2. Gdyby nadal było ponad 3 zapisałaby mi tabletki. Podobno u ciężarówek z niedoczynnością lekarze utrzymują tabletkami TSH w granicy 1 Zgłoś się jak najszybciej do endy, bo niedoczynność nie jest dobra dla Maluszków, a lekami można szybko ustabilizować

Teraz już sama nie wiem czy iść szybko do endo, czy powtórzyć badania i rozwinąć jeszcze o FT 3. Może rano pójdę powtórzyć badania bo do endo mam dzwonić po 9 w sprawie wizyty.
kaska1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 21:05   #4826
Astorianka
Raczkowanie

hej dziewczątka.
Gorąco jak diabli, a miało być chłodniej. Dzisiaj pojechałam na wielkie zakupy do hurtowni dziecięcej. Mam łóżeczko, materac (gryka + kokos), wanienkę, rożek, ręczniki, przewijak, mnóstwo ciuszków. Poszło kupę kasy, ale jestem zadowolona Z ciuszkami to chyba już mam koniec, muszę kupić jeszcze pościel, jeden dodatkowy rożek, kosmetyki, pieluszki, laktator i finito no i oczywiście dla mnie - na razie mam tylko podkłady, majty porodowe, teraz lookam koszulki, widziałam też śliczną bieliznę A na końcu wózek i fotelik i jestem urządzona. Ufffff.
To teraz brykam czytać co stworzyłyście
Astorianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 00:19   #4827
NIKaP-n
BAN stały

gabisunku uważaj na siem

Dziewczyny a co kupujecie na materac- pod prześcieradełko? jakieś ceratki, podkłady?

dzisiaj dotarły do mnie:
- materacyk- piankowy
- przewijak
- 2 prześcieradełka na przewijak
- 3 prześcieradełka do łóżeczka
- 1 większe dla siostrzenicy prześcieradełko
- śliniole
- buteleczka Avent- żeby Mały miał urozmaicenie
- łyżeczki canpol zmieniające kolor, gdy za ciepłe jedzonko
- 2 rożki

Za to wszystko zapłaciłam 260zł, a Pan mi to przywiózł do domku
Mamy wszystko, brakuje tylko nosidełka (znajomi nam pożyczają, już czeka na budowie, a potem to drugie kupimy nasze), leżaczek- kupimy jak Mały będzie większy.
Nie kupuję laktatora- często dziewczyny piszą, że raz użyły. W razie co, wyskoczy się do apteki

---------- Dopisano o 01:19 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:38 ----------

Ha i z tego, co liczę Dziewczynek jest już więcej niż Chłopaczków u nas na liście
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 06:15   #4828
Ray
Zakorzenienie

mszu wiesz co nie wiem po ktorej stronie warszawy mieszkasz, ale ja ostatnio ogladalam wozki w "Swiat dziecka" to jest mega sklep i wozko od groma..!!! on jest w M1 przy Jan i Pawel

aneczkaa
wiem jak moze to byc przykre...

ja wczoraj tez mialam kiepski dzien i do dzis chodze poklocona z tz i smutna...
mielismy dzis jechac nad morze na jeden dzien sami bez dziecka (udalo mi sie jakos ugadac z mama ze zostala by z corka na jeden dzien co nie jest tez proste)
ale mala od tygodnia ma problemy zdrowotne juz myslelismy ze po lekach bedzie ok i od 3 dni jest ok ale wieczorem znow byl cyrk... i wyjazd przez to odwolany.
wiem ze to nie wina dziecka ale zla bylam ogolnie bo bardzo chcialam jechac na jeden dzien odpoczac... a nie mam okazji
ale tez zla bylam bo ona ciagle chce mama i mama...
i ja sie wkur.... ze nie pojde do niej wieczorem i tz ma ja udobruchac sam!
ja robie to celowo.. bo uwazam ze ja trzebajuz przygotowywac do sytuacji ze po narodzinach dziecka ja nie bede na jej kazde zawolanie, nie bede jej mogla czasem usypiac bo bede musiala np nakarmic drugie dziecko czy zajac sie gdy bedzie plakac.
po prostu ograniczm jej siebie. tak by nie doznala szoku wraz z narodzinami dziecka i nie powiazala tego w stylu"przyszlo nowe dziecko i zabralo mame"

ale oczywiscie dostalam wyklad jak ja to wredna matka jestem, i ze dziecko to nie zabawka i podsumowujac to powinnam byc matka polka, poswiecic cale zycie dla dzieci i nawet jeden dzien mi sie odpoczynku nie nalezy po prostu szlak mnie malo co nie trafil myslalam ze wyjde z siebie jak to slyszalam!

szkoda nawet pisac dalej normalnie... chodze struta jedynie mimo ze tz ma da tyg urlopu to pewnie bede siedziec cale dwa tyg w domu az wyc mi sie chce
Stary 2010-07-20, 06:56   #4829
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

dziewczynki, jadę na usg 3d, proszę trzymajcie kciuki

zawsze przed badaniem troszkę się stresuję...
Stary 2010-07-20, 06:58   #4830
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczynki, jadę na usg 3d, proszę trzymajcie kciuki

zawsze przed badaniem troszkę się stresuję...
trzymam mocno
będzie dobrze
ja też zawsze przed sie stresuje
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości