Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.III - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-19, 10:15   #4741
forssiczka
Rozeznanie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

hello girls! faktycznie pogodowo jest lepiej, choć ja b. lubię ciepłe klimaty

aaneczka1984
- bardzo współczuję Ci takiego mało empatycznego otoczenia, ale trochę pomaga jak się człowiek wyżyje na wizażu, nie? moze za mało się skarżysz na złe samopoczucie?

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
Mi polozna mowila ze to strach.
Tak samo jest w kinie na scenach walki. Dzieci podobno czesto wtedy kopia. A czasami nawet przy innych glosnych scenach, zwlaszcza jesli siedzi sie w poblizu glosnikow.
ja wczoraj robiłam sok sokowirówką i coś tam się zatarło, i zaczęła strasznie głośno jazgotać -dzidzia bardzo się przestraszyła sądząc po intensywności ruchów; w ogóle wczoraj okropnie się wierciła, w dodatku w nocy nie dawała mi usunąć.

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość

A syndrom wicia gniazda to się mojemu mężowi teraz włączył Porobił porządki i zwolnił miejsce na łóżeczko
ycnan wypożyczysz mi swojego męża????

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
tylko teraz nie wiem jak to będzie, bo już tak się odzwyczaiłam od jego obecności w tygodniu, że drażni mnie trochę jak on jest... no ale mam nadzieję, że będzie git
a ja z moim pracuję praktycznie biurko w biurko -więc wyobraź sobie praktycznie 24 godz. na dobę razem na szczęscie od jakiegoś czasu jestem na zwolnieniu, ponad tydz. byłam poza domem, więc ogólnie cała ta syt. zrobiła nam dobrze, bo sie stęskniliśmy za sobą itp.

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
czyli jestem w 37 tyg dzidziol jest gotowy do drogi no i przedewszystkim przygotowacny teraz czekamy tylko na jego znak
super!

ach, no i dzisiaj wieczorem mam wizytę u ginka

Edytowane przez forssiczka
Czas edycji: 2010-07-19 o 10:18
forssiczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 10:42   #4742
fem
Raczkowanie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

cześć wszystkim brzuchatkom

po tygodniowym urlopie mam trochę do nadrobienia... ach... kobitki...

wypoczęta, ale fizycznie wykończona... urlop jak najbardziej udany, pogoda dopisała, ale podróż masakryczna i maksymalnie wykańczająca...

upały są wykańczające również dla mnie i mojego dzieciątka, aczkolwiek fika coraz radośniej i boleśniej... znalazła sobie miejsce pod żebrami i masakruje je a to główką a to nóżka....
urosłyśmy troszeczkę i zaczęłyśmy puchnąć w kostkach, jak schodzę po schodach to mam wrażenie, że mam gąbki zamiast kostek...

zaczęłysmy 30 tc i nie mogę uwierzyc, że to tak szybko mija a tu niedługo zaczniemy się pokolei rozpakowywać... (tak jak lipcówki )

miło was znowu poczytać...

KUBUŚ 5.09.10
już prawie 4 latka...
http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png

MILENKA 12.08.14
już tydzień za nami...
http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png
fem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 10:52   #4743
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
znalazłam fajny "kawał" i musiałam się z Wami tym podzielić,

Hahaha Niezłe

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość

Wrocilam od gina

aha, zapomnialam dodac, ze mam rozwarcie na 1cm.

myslicie, ze to norma w 30tyg?
a lekarz nic nie powiedział na to,że masz to rozwarcie i ,że dziecko mniejsze o tydzień??

Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość
Doradzcie co można kupić chłopczykowi na chrzest, jako zwykli goście(nie chrzestni)
O matko mam ten sam problem,tylko,że Tz ma być chrzestnym...a chrzciny juz w tą niedzielę

Cytat:
no to moja relacja po wizycie u pana doktora
No to skoro ciąża donoszona i wszystko w porządku,to pozostaje mi tylko życzyć udanego,bezproblemowego rozpakowania

Wróciłam z działeczki.Było super,odpoczełam.Pomoczył am nogi w jeziorze i wystarczyło

Moja Mala codziennie w innej pozycji siedzi.Wasze dzieci też się tak często przekręcają.Moja jednego dnia ma nogi z jednej, drugiego z drugiej strony.Ciekawe tylko dlaczego wszystkie pozycje jej pasują i wierci się jak najeta,tylko głową do dolu nie chcę/nie może się ustawić??? W dodatku codziennie ma czkawkę...W tym tygodniu mam wizytę u ginki...ciekawe co powie

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 10:57   #4744
forssiczka
Rozeznanie

też się pochwalę swoim 28-tyg. brzuszkiem, a co! tylko płeć lokatora wciąż nie znana

Stary 2010-07-19, 11:00   #4745
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Ray moim zdaniem fajny pomysł z prezentem dla córci, nie będzie się czuła pominięta w tej euforii
ja farbę nałożyłam, ale chcę też iść do podcięcia i na brewki

enis fajny śpiworek, ile kosztował?
Ja dziś kupiłam koszulę w H&M dla małego- z 30zł na 10 przecenioną.
Wrzucam fotę.
teraz są one po 24,99 niby przecenione z 49.99 są różowe i niebieskie
enis84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 11:04   #4746
alicia4
Raczkowanie

Cześć dziewczynki

Za mną bardzo intensywny weekend. W sobotę byliśmy z Tż w Krakowie, w drodze powrotnej podjechaliśmy do Pieskowej Skały.

A wczoraj pojechaliśmy kupić wózek (używany, Bugaboo) . Jest śliczny i bardzo lekki, waży tylko 9kg.

Teraz lecę Was nadrabiać

maleństwo
alicia4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 11:13   #4747
Weronisia
Zakorzenienie

Witajcie kobietki.
U mnie nadal upał. Jestem już tym zmęczona.

Brzuszki śliczne.

Cytat:
Napisane przez forssiczka Pokaż wiadomość
też się pochwalę swoim 28-tyg. brzuszkiem, a co! tylko płeć lokatora wciąż nie znana
Forsiczka, kształt brzuszka masz podobny do mojego, a więc może będzie chłopiec?

Mój synuś kopie mnie jak szalony, że zastanawiam się czy on nie ma czasem ADHD Kopie mnie nawet o 1 w nocy i nie daje spać.
Mam nadzieję, że jak się urodzi, to o 1 w nocy będzie spać, bo się wykonczę. Ja jestem śpiochem.

W środę idę na 3D, więc pewnie się pochwalę fotkami. A a w czwartek jadę już na urlop do Polski, więc nie będę do was zaglądać przez jakieś 2 tygodnie. Mam nadzieję, że żadna z was nie zdąży się do tego czasu rozpakować Choć przeglądając wątek lipcówek... to może być różnie, bo tam, już nawet miesiąc wcześniej niektóre się rozpakowały
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 11:43   #4748
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
elenka, całkiem możliwe, że łydki spuchły Ci od upałów. Ja zawsze miałam masywniejsze nogi, ale w te upały, to widzę, że kolana, łydki, kostki i stopy są bardzo nabrzmiałe. Śmiałam się nawet do TŻta, że rozstępów na kostkach dostanę

Co do bólu brzuszka - dużo leż i weź nospę, jeśli nie przejdzie, poszłabym do gina, żeby sprawdził, czy wszystko ok.

.
hee rozbawilas mnie tymi rozstępami na kostkach
leze sporo... odpoczywam dzisiaj... a jak bedzie bolalo to moze rzeczywiscie powinnam sie wybrac do gina, kolejna wizyta 6 sierpnia a to troszke sporo czasu

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 11:46   #4749
Szczęśliwa
Zadomowienie

Hej dziewczyny. u nas dzisiaj pogoda super, ok 22 stopni i bez słonka i bez deszczu
Ja dziś znowu w pracy po 3 dniach zwolnienia, i jakkolwiek dziwnie to zabrzmi- czuję że żyję , te 3 dni wolnego upewniło mnie, że bardzo ciężko będzie mi iść na zwolnienie. Lubie być aktywna zawodowo, wstać rano jechać do pracy i robić coś pożytecznego, wypić kawkę z koleżankami i działać, działać, działać. Przez te dni wolnego, spałam do 10., zjadłam śniadanie, poczytałam książkę, posiedziałam na wizażu, ugotowałam obiad i już była 15-ta. Od takiego snucia się po domu byłam tylko senna, i marudna A dziś jak włączył się budzik o 5:40 to od razu miałam powera hehe
No ale już nie ma wyjścia, obiecałam sobie i mężowi ze 8 i 9 miesiąc będę odpoczywała. Więc za 2 tygodnie idę na L-4, i będę sobie wymyślała domowe robótki, żeby nie zwariować. Pewnie szybko się przyzwyczaję do nowej sytuacji i zacznie mnie ona cieszyć.

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Zamiast ''radzic'' przeczytalam ''rodzic'' i zanim doszlam do wzmianki o ewentualnym wzieciu urlopu przez Twoja mame, myslalam, ze planujesz rodzic u siebie w domu, z samym mezem To tylko kolejny dowod na to, jak bardzo pogorszyl mi sie wzrok
No tylko tego brakowało, żeby rodziła sama z mężem w domu taka szalona to ja nie jestem

Cytat:
Napisane przez Astorianka Pokaż wiadomość
Bejbiakowi się podobało bo wierciła się na początku,
Zawsze się właśnie zastanawiam czy takie wiercenie się i kopanie w niektórych sytuacjach jest reakcją zadowolenia czy raczej niezadowolenia i strachu. Jak myślicie?
Np. moja córa strasznie kopie jak się położę w dzień na prawym boku i sama nie wiem czy to lubi czy jej ta pozycja przeszkadza?

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
a i tak Doinisia szybka zaczełam w brodziku kąpać..bo jak tylko siedzieć zaczoł..
wanienka poszła w odstawkę...
Dużo mam mi to mówi, że jak tylko dziecko umie siedzieć to już zaczynają kąpać w dużej wannie lub brodziku, bo nie chce się do wanienki ,wody nalewać i jej nosić.

A z nerkami to może lepiej idź do lekarza, nie powinno się lekceważyć. Albo zanieś mocz do zbadania.

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
Dzisiaj TZ mial pierwszy dzien w nowej pracy
A w starej pracy udało się wszystko polubownie załatwić?

Cytat:
Napisane przez dash Pokaż wiadomość
Moja mała wierci się bardzo często a jeszcze częściej ma czkawki.
Moja jeszcze nie miała czkawki, czy to normalne? Wszędzie piszą, że powinna mieć. A może ja nie czuję?

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
no i się porobiło, TZ zmienia pracę, , i co najważniejsze będzie na miejscu

i czy będziecie miały w pokoju maleństwa nawilżacz-jonizator powietrza?
Fajnie, że pracę zmienia! Nauczycie się być razem na codzień, od nowa będzie niezastąpiony przy dziecki i zobaczysz, że nieporozumeinia znikną.

Ja planuje nawilzacz na zimę kupić, bo u nas bardzo suche powietrze jest zimą.

Cytat:
a ja z moim pracuję praktycznie biurko w biurko -więc wyobraź sobie praktycznie 24 godz. na dobę razem
uuuuu tak to bym nie chciała

Brzuchal fajny I sukienka świetna!

Cytat:
Napisane przez alicia4 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki

Ale młodziutko wyszłaś na tym zdjęciu aż sprawdziłam na pierwszej stronie bo mi wyglądasz normalnie na 20 latek. I widzę, że aż o 10 Cie odmłodziłam Super ciąża Ci służy

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 11:48   #4750
Suszilda
Raczkowanie

GG do Suszilda

Witam dziewczyny po ponad tygodniowej nieobecnosci.
U mnie sie w sumie duuuzo dzialo. Polezalam 3 dni w szpitalu, bo maly sie przekrecil na nietoperka ale za to uciska na nerke...zrobily mi sie kamyki i zator i do tego chelernie to wszystko boli, ale daje rade, mam duzo odpoczywac i pic przynajmniej 2,5l wody...

Zmienilam szpital w ktorym bede rodzic i jestem bardzo zadowolona. Warunki naprawde godne czlowieka. Po porodzie dostaje wszystko dla mnie i dla dziecka. Nawet koszul nie musze miec bo daja szpitalne i bardzo ladne mam wziasc tylko kosmetyki dla siebie typu pasta do zebow itd, skarpetki i dwa duze reczniki bo przed porodem wkladaja je do takiego ,,czegos,, zeby byly cieplutkie i zaraz po porodzie otulaja nimi malucha i klada mamaie na brzuch dostaje tez Podklady, majtki poporodowe, kosmetyki dla dzidziusia, pampersy, ciuszki (nowe), laktator, wkladki laktacyjne wsio wsio tylko ciuszki na wyjscie do domu mi trzeba. Rodzic moge na wszelkie sposoby w wodzie, na siedzaca, na kucaca ale trzymaja sie jednej zasady nic wbrew naturze czyli nie rodzimy na LEZACA co dla mnie jest wielkim plusem i namawiaja nawet zeby partner byl przy porodzie. Traktuja porod jako naprawde wazne wydarzenie. Z czego jestem bardzo zadowolon. Nic tylko czekac na rozwiazanie
34tc rozpoczety juz niedlugo, byle by do przodu.

Pozdrawiam

Edytowane przez Suszilda
Czas edycji: 2010-07-19 o 11:50
Suszilda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 11:48   #4751
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
A wczoraj pojechaliśmy kupić wózek (używany, Bugaboo) . Jest śliczny i bardzo lekki, waży tylko 9kg.

Teraz lecę Was nadrabiać
Super fotka,sliczna mamusia
No i musisz pochwalić sie fotkami wózeczka

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Witajcie kobietki.
U mnie nadal upał. Jestem już tym zmęczona

Mój synuś kopie mnie jak szalony, że zastanawiam się czy on nie ma czasem ADHD
Może się uda w Polsce załapać na odrobinę chłodu

Moja Córa też kopię o kiedy jej się podoba.Czasem tak się wygina,że nie mogę się ruszać...

A teraz idę sie napić kawki,bo mówiąc najprościej mam jakieś zatwardzenie.Może po kawie uda mi się coś uskutecznić...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-19, 12:20   #4752
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczynki

Za mną bardzo intensywny weekend. W sobotę byliśmy z Tż w Krakowie, w drodze powrotnej podjechaliśmy do Pieskowej Skały.

Teraz lecę Was nadrabiać
Śliczny brzuszek i naprawdę młodziutko wyglądasz
ps. Twoja buzia wydaje mi się znajoma... Co teoretycznie jest możliwe

Cytat:
Napisane przez Suszilda Pokaż wiadomość
34tc rozpoczety juz niedlugo, byle by do przodu.
Suszilda, życzę zdrówka
No i zazdroszczę tak 'wypasionego' szpitala U nas zalecana pozycja to właśnie leżąca ;/

Weronisia - udanego wypoczynku w PL

-------
u nas dziś przyjemny chłód... przestało padać...
okazało się, ze nie mam butów... bo niedawno kupione baleriny (były luźne) są... za małe... i to co najmniej o 1 rozmiar ;/ Tak mi nogi napuchły Dobrze, że mam kilka par japonek i sandały sportowe z regulacją pasków...
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 12:24   #4753
forssiczka
Rozeznanie

alicia4 -nie wiem w jakim jesteś wieku, bo krótko tu jestem, ale wyglądasz baaardzo młodo

Cytat:
Forsiczka, kształt brzuszka masz podobny do mojego, a więc może będzie chłopiec?
oby oby, bo skrycie bardzo mi się synek marzy...

Cytat:
Mój synuś kopie mnie jak szalony, że zastanawiam się czy on nie ma czasem ADHD Kopie mnie nawet o 1 w nocy i nie daje spać. Mam nadzieję, że jak się urodzi, to o 1 w nocy będzie spać, bo się wykonczę. Ja jestem śpiochem.
może będzie następcą Podolskiego lub Klose ?

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Ja dziś znowu w pracy po 3 dniach zwolnienia, i jakkolwiek dziwnie to zabrzmi- czuję że żyję , te 3 dni wolnego upewniło mnie, że bardzo ciężko będzie mi iść na zwolnienie. Lubie być aktywna zawodowo, wstać rano jechać do pracy i robić coś pożytecznego, wypić kawkę z koleżankami i działać, działać, działać. Przez te dni wolnego, spałam do 10., zjadłam śniadanie, poczytałam książkę, posiedziałam na wizażu, ugotowałam obiad i już była 15-ta. Od takiego snucia się po domu byłam tylko senna, i marudna A dziś jak włączył się budzik o 5:40 to od razu miałam powera hehe
No ale już nie ma wyjścia, obiecałam sobie i mężowi ze 8 i 9 miesiąc będę odpoczywała. Więc za 2 tygodnie idę na L-4, i będę sobie wymyślała domowe robótki, żeby nie zwariować. Pewnie szybko się przyzwyczaję do nowej sytuacji i zacznie mnie ona cieszyć.
wierz mi, przyzwyczaisz się mi na początku (L4) też niemal odbijało, bo nie wiedziałam co ze sobą i nadmiarem wolnego począć, ale już jakos sobie zorganizowałam dzień. choć brakuje mi większości wspólpracowników (nie mam tu na myśli męża), zadań.

Cytat:
Moja jeszcze nie miała czkawki, czy to normalne? Wszędzie piszą, że powinna mieć. A może ja nie czuję?
ja też nie wiem , kiedy moje ma czkawkę
Cytat:
Brzuchal fajny I sukienka świetna!
podziękowała

Suszilda zastanawiałam się, w jakim to polskim mieście znajduje się taki szpital

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
A teraz idę sie napić kawki,bo mówiąc najprościej mam jakieś zatwardzenie.Może po kawie uda mi się coś uskutecznić...
i co, pomogło???.....

Stary 2010-07-19, 12:25   #4754
czarnaelizabeth
Raczkowanie

i ja sie witam po kilkudniowej nieobecnosci. Kraków wreszcie chłodniejszy, można odetchnać
Przepiękne brzuszki macie wszystkie, bez wyjątku

Szulida - szpital jak z bajki
ja się wizyty koljenje (mam co miesiac z hakiem :/) doczekac nie moge, brzucho mi sie stawia, moze to od fikania małej, bo przecież jestem na końskiej dawce leków. Mała rusza sie cąłyczas, chwile nieaktywnosci ma moze ze 2-3 godziny na dobę

idę nadrabiać wstecz
Stary 2010-07-19, 12:26   #4755
ycnan
Zadomowienie

fem, witaj ponownie Cieszę się, że wyjazd się udał.
A jak tam Twój kręgosłup? Lepiej?

kasienka1701, fajnie, że sobie odpoczęłaś.
Co do pozycji dzidzi, to moje Słonko też bardzo często się przekręca ostatnio Nie wiem jak teraz siedzi, ale chyba w poprzek, bo czuję "kopniaczki" z prawej i lewej strony jednocześnie
A czkawkę też miewa. Np, dziś, jak ginka przyłożyła głośniczek do brzucha, żeby serduch posłuchać, to bicie serca przerywane było czkawką

forssiczka, brzuszek śliczny, ale płci bym po kształcie nie określiła

alicia4, BARDZO młodo wyglądasz!! W życiu bym Ci 30lat nie dała Super
Pochwal się wózkiem

Weronisia, powodzenia na usg I czekamy na zdjęcia

Szczęśliwa, Ty to pracocholiczka chyba jesteś Ale dobrze, że już niebawem zostaniesz "zmuszona" do odpoczynku
Co do reakcji dzieciaczka. Podobno jak są gwałtowne, to znaczy, że dzidzia się złości, a jak delikatne, to jest zadowolona. Ale to podobno
Ja też do jakiegoś czasu nie rozpoznawałam czkawki synka, ale teraz wiem, że takie delikatne regularne stuknięcia, to właśnie czkawka. Ale też nie w każdej pozycji czuję
Jeśli chodzi o nawilżacz, to na zimę nie jest aż tak potrzebny. Wystarczy mokry ręcznik na kaloryferze i efekt jest ten sam

Suszilda, współczuję pobytu w szpitalu i przyczyny
Ale za to bardzo się cieszę, że takim fajnym szpitalu będziesz rodzić

Tak na marginesie: dopiero teraz pojawiła mi się brązowawa krecha na brzuchu Dojrzałam ją w piątek. Jest bardzo jasna, ale widoczna. I ciągnie się do połowy drogi między pępkiem a cycuchami
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 12:37   #4756
Pomidora
Zakorzenienie

Witam kobietki
Dziękuję za miłe słowa, ale jednak golusieńka się nie pokażę Te zdjecia pewnie tylko dla nas będą

Ilonko, ja kupuję wanienkę ze stelażem. Widzę u przyjaciółki, jaka to wygoda Oby łóżeczko się pięknie sprawdziło, bo bardzo ładne jest

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
No i śniło mi się znowu, że nasza córa okazała się synkiem hehe
Oby to nie była prawda

Elenko, mi też bardzo nogi przytyły Ostatnio nie mogę na siebie patrzeć - rozstępy na piersiach i bokach, nogi olbrzymie, jakaś druga broda mi wyrasta... Mam nadzieję, że wrócimy do siebie po porodach, bo ja nie chcę tak wyglądać!

Dash, miłej wizyty u lekarza. Oby rozwiał wątpliwości związane z bólami.

MisQa, tylko się cieszyć, że będziesz miała TŻta przy sobie. Nauczycie się siebie na nowo, a będzie na pewno wielkim odciążeniem

Forssiczka, zaraz dopisuję cię do listy I miłej wizyty u lekarza życzę. Śliczny brzuszek - a gdzie głowa?

Fem, fajnie, ze odpoczęłaś chociaż psychicznie Teraz sobie odpoczywaj fizycznie - leżeć i kwiczeć proszę

Alicia, ślicznie wyglądasz, bardzo młodziutko!

Weronisiu, to miłego urlopu już teraz życzę

Szczesliwa, przyzywczaiłabyś się do niepracowania Ja też pracoholik jestem, dodatkowo kochający swoją pracę. I pierwszy miesiąc był dla mnie koszmarny, ale teraz mi w domu dobrze i nie wiem, jak to będzie, jak będę musiała wrócić do pracy

Suszilda, dobrze, ze już wszystko oki Czasem tak bywa, ze maluch na coś naciska, ja tez przez to w szpitalu wylądowałam. Fajnie, ze znalazłaś dobry szpital - ja musze się w końcu rozejrzeć, bo jeszcze zacznę rodzić, a szpital będzie niewybrany

Monika, śliczna koszulka dla Pawcia

Aaneczko, dawaj tego swojego TŻta na przeszkolenie - ja mu napukam, to będzie wiedział, ile trzeba włożyć wysiłku w pracę w domu A mama... No cóż, może zła, ze ty też na ten temat nie rozmawiasz, ale pisałaś, ze ona po prostu ma taki charakter. No to nic nie możesz zrobić, przykro tylko, ze musisz to przechodzić

Idę dziś biblioteki odwiedzić, póki pogoda sprzyja wychodzeniu z domu Potem mogę się nie dowlec nigdzie.
Jutro jedziemy do teścia, mam nadzieję, ze niczego nie odwali i nie będę stamtąd wracać z twardniejącym brzuchem Ja przed wizytą u niego to jak przed dentystą - już dzień wcześniej sie denerwuję

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 12:39   #4757
enis84
Zakorzenienie

wklejam Wam dziewczyny narazie to co mam dla dzidzia
planuje jeszcze dokupić kilka pajacyków, czapeczki, łapki niedrapki 2 pary, jakiś ładny dresik, grubszy kombinezon i narazie wiecej już nic jesli chodzi o ubranka
a to moja kolekcja narazie tylko tyle
Stary 2010-07-19, 12:41   #4758
fem
Raczkowanie

Cytat:
fem, witaj ponownie Cieszę się, że wyjazd się udał.
A jak tam Twój kręgosłup? Lepiej?
a dziękuję... chyba lepiej... albo poprostu się juz przyzwyczaiłam do tego bólu... jak narazie uzywam pasa i staram się nie przedźwigać....

KUBUŚ 5.09.10
już prawie 4 latka...

MILENKA 12.08.14
już tydzień za nami...
Stary 2010-07-19, 12:42   #4759
enis84
Zakorzenienie

Cytat:

Tak na marginesie: dopiero teraz pojawiła mi się brązowawa krecha na brzuchu Dojrzałam ją w piątek. Jest bardzo jasna, ale widoczna. I ciągnie się do połowy drogi między pępkiem a cycuchami
ja tez mam od niedawna, mam ją przez cały brzych, nie jest jeszcze bardzo ciemna ale widoczna i strasznie krzywa nie przechodzi przez pępek tylko obok niego też tak macie?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-19, 12:43   #4760
Pomidora
Zakorzenienie

JESZCZE RAZ DO WSZYSTKICH DZIEWCZYN: Kochane, jeżeli chcecie zmian na liście, bardzo proszę o pisanie na pv -oszczędza mi to dużo czasu, bo nie muszę przekopywać wątku. Większość dziewczyn rzeczywiście pisze już na pv, za co dziękuję, ale niektóre chyba nie doczytały, więc proszę o to jeszcze raz. I dziękuję

Mamusie wrześniowe- jest już 39

Agamarcio (Agnieszka, 26l.).............tp. 8.08.2010 Karolina
Martucha84 (Marta, 25l.).................tp . 13.08.2010 Patryk
NIKaP-n (Monika,31l.)............ .........tp. 20.08.2010 Paweł Jr Lech
Bordowa (Natalia, 20l.).................... tp . 31.08.2010 Joanna
Gabisun (Marzena, 24l.)...................t p. 1.09.2010 Kinga
Pandziolka (Ania, 26l.).................... tp. 1.09.2010 Wojtuś
Szokoladka74 (Marzena,35l.)........... tp. 2.09.2010 Oleńka
Anilkadro (Alina,28l.)............. ........tp. 3.09.2010 Jagoda
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń (Ania,23l.)..tp. 4.09.2010 Alicja
Lenka(Magdalena, 25l.)..................tp . 4.09.2010 Emilka
Pomidora(Kasia, 26l.).................... tp. 4.09.2010 Tymoteusz Jędrzej
Ninaad (Nina, 30l.).................... ....tp. 8.09.2010 dziewczynka
Suszilda (Angelika, 20l.)................tp. 8.09.2010 chłopiec
Dzidzia_aim (Ania, 26l.).................tp. 8.09.2010 dziewczynka
Mpik82 (Madzia,27l.)............ .........tp. 8.09.2010 Milenka
Aaannnnnnaaa (Ania,27l.).............t p . 9.09.2010 Teodor
1985ewa (Ewa, 25l.).................... ...tp. 10.09.2010 Norbert
Mszu (Marta, 28l.).................... ......tp. 10.09.2010Nadia
Martynka81 (Marta, 28l.)...............tp. 12.09.2010 chłopiec
Naked21 (Ewa, 26l.).................... ...tp. 13.09.2010
Filip

Falbana (Basia, 27l.).................... ..tp. 14.09.2010 Wiktor
xxSHINeexx (Paula,19l.)............. ....tp. 14.09.2010 Michał
Kasienka1701 (Kasia, 23l.)..............tp. 15.09.2010
Gabriela
Justysia8522 (Justyna, 24l.)..........tp. 15.09.2010 niespodzianka
Majka59 (Maja, 27l.).................... ...tp. 16.09.2010 Alicja
Dra (Daria, 23l.).................... ........tp. 17.09.2010 Rafał Junior
Dash (Alicja, 24l.).................... ......tp. 18.09.2010 Maja
Czekooladowaa (Ewelina, 20l.).......tp. 20.09.2010
Ewcia811211 (Ewa, 29l.).................... .tp. 21.09.2010 chłopiec
Ycnan (Ania, 24l.).................... ....tp. 22.09.2010 Borys
Angelikaw (Angelika, 28l.)............tp. 22.09.2010 Karolina
Waniliaania2009 (Ania, 28l.)........tp. 23.09.2010 chłopiec
Niuniuniau (Agnieszka, 27l.).........tp. 24.09.2010
dziewczynka
Calabria (Magda, 22l.)..................tp . 25.09.2010
Patrycja
Astorianka (32l.)................... ......tp. 26.09.2010 Alicja/Natalia
Klarissa................. .....................tp. 27.09.2010
Emilka/Natalka
Niezapominajkaa2 (Asia, 23l.)......tp. 28.09.2010

Margolcia10 (Eliza, 30l.)..............tp. 30.09.2010 Maksymilian
Zuziczka (Zuzanna, 28l.)..............tp. 30.09.2010
Aleksander Andrzej

Mamusie październikowe - jest już 40

Abz (26l.)................... ........................t p. 1.10.2010 chłopiec
Aaneczka1984 (Anna,25l.).............. ....tp. 1.10.2010 Adrian
Szczęśliwa (Ewa, 28l.).................... .....tp. 3.10.2010
Dagmara
Agata81 (Agata, 29l.).................... ......tp. 3.10.2010 Maja

Butterfly83 (Ewelina, 27l.)..................tp . 3.10.2010
Filip
Fem (Kamila, 23l.).................... .........tp. 3.10.2010
Lidia
Starapanna (Ania, 29l.).................... ..tp. 4.10.2010 Mateusz
Maggie1983 (Magda, 26l.)...................t p. 4.10.2010
dziewczynka
Eveliouses (Ewelina, 29l.)...................t p. 4.10.2010
Elenka1 (Kasia, 24l.).................... ......tp. 5.10.2010
dziewczynka
Ineczka33 (33l.)................... ............tp. 5.10.2010
chłopiec
Cellaris (Ola, 30l.).................... .........tp. 6.10.2010
Marta
Tifio (Marta, 23l.).................... ..........tp. 6.10.2010
Franciszek
Ania13.03 (Ania, 21l.).................... ....tp. 8.10.2010
Gabriela
Enis84 (Ania, 25l.).................... ........tp. 8.10.2010 Ignaś
Majka232 (Maja, 28l.).................... ...tp. 9.10.2010
Szymon
Nicole007 (Marta, 23l.).................... .tp. 9.10.2010
Karina
Lisica1 (Marta, 26l.).................... ......tp. 10.10.2010
Małgosia
Rozaliontka (Rozalia, 23l.) ................tp. 10.10.2010 Dobromiła
Ray...................... ......................... ..tp. 11.10.2010 Kinga
MisQa (Monika, 23l.).................... .....tp. 13.10.2010
Forssiczka (Justyna, 28l.)..................tp . 13.10.2010
Kliwia7 (Lila, 32l.).................... .........tp. 13.10.2010
Marcia2507 (Marta, 21l.).................... tp. 13.10.2010
dziewczynka
Atlidee (Sylwia, 27l.).................... .....tp. 15.10.2010 chłopiec
Aaww (Agata, 27l.).................... ........tp. 16.10.2010
Janek
Czarnaelizabeth (Dominika, 28l.).......tp. 17.10.2010 Ania
Alicia4 (Agnieszka, 30l.).................... tp. 17.10.2010 dziewczynka
IlonaN2 (Ilona, 27l.).................... ......tp. 18.10.2010 Franciszek
Angelika16 (Angelika, 21l.).................tp. 20.10.2010 Kasjan
Miskowa22 (Gosia, 23l.).................... .tp . 20.10.2010

Czita18 (Kinga, 24l.).................... ......tp. 21.10.2010 Daniel
Kalex (Kamila, 26l.).................... ......tp. 22.10.2010
Mateusz
Asia-23 (Asia, 26l.).................... ........tp. 23.10.2010 dziewczynka

Beata_Batumi (Beata, 25l.)...............tp. 28.10.2010
Sarrita (Sara, 28l.).................... .......tp. 29.10.2010
Nadina
Kaska1980 (Kaśka, 29l.)...................t p. 29.10.2010 Kacper
Malwina1204 (Malwina, 23l.)............tp. 29.10.2010 chłopiec
Isenia (Iza, 32l.).................... ..........tp. 30.10.2010
Weronisia (Weronika, 34l.)...............tp. 31.10.2010
Pascal

Na liście występuje kolor biały

Aga2111 [*]
Kma1982 [*]
Olbka [*]
Agnyska81 [*]
Dizi [*]
Michel82 [*]
Iwa_iw [*]
Ry-bcia [*]

Jaga - 1.05.2010 [*] Matylda [*] Bartłomiej

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 12:47   #4761
martucha84
Zakorzenienie

forssiczka trzymam kciuki no i super brzuchol

fem witaj po urlopie

kasienka dziekuje

alicia4 super wygladasz

Suszilda witaj po nieobecnosci gdzie to taki szpital jest opowiadaj

Weronisia udanego urlopu
Stary 2010-07-19, 12:53   #4762
fem
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Fem, fajnie, ze odpoczęłaś chociaż psychicznie Teraz sobie odpoczywaj fizycznie - leżeć i kwiczeć proszę
leże i kwiczę... hehe...

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Cytat:
fem witaj po urlopie
witam.... witam...

KUBUŚ 5.09.10
już prawie 4 latka...

MILENKA 12.08.14
już tydzień za nami...
Stary 2010-07-19, 13:05   #4763
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Oby to nie była prawda
w sumie to ja wolałabym chłopaka A TŻ córę- mówi mi, że mam go nawet nie denerwować takimi snami. No a tak naprawdę to i tak nie ma to dla nas większego znaczenia
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 13:06   #4764
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:

Zmienilam szpital w ktorym bede rodzic i jestem bardzo zadowolona. Warunki naprawde godne czlowieka.
Brzmi fajnie u nas na NFZ takich ni ma

Cytat:

Szczesliwa, przyzywczaiłabyś się do niepracowania
Wiemmmm kwestia kilku dni pewnie, a raczej kwestia wyłączenia się z tematu. Bo jak idziesz na kilka dni wolnego to i tak dzwonią z pytaniami i się przypominają. A po 2 tygodniach zwolnienia zapomną o mnie i sami będą sobie radzić.

Cytat:
Napisane przez enis84 Pokaż wiadomość
Fajna kolekcja

Od sierpnia ruszam z zakupami, bo już od 2 miesięcy nic nie kupiliśmy oprócz wózka- jakoś się nic nie chciało i teraz są zaległości.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 13:07   #4765
ycnan
Zadomowienie

czarnaelizabeth, coś rzadko te wizyty masz... Staraj się więcej odpoczywać, bo może od tego brzusio twardnieje?

Pomidora, no to przed stresującą wizytą u teścia Będzie dobrze

enis84, bardzo ładne ciuszki. Przydało by się tylko więcej kolorków
A nie planujesz kupić więcej ciuszków na wierzch? Bo prawie same bodziaczki masz.
A co do krechy, to moja też jest krzywa, ale przez pępek przechodzi. Nad nim schodzi w prawo, a pod... nie wiem, bo nie widzę
I moja wyskoczyła naprawdę późno, bo ja już 31 tygodni mam skończonych
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 13:44   #4766
cellaris
Rozeznanie

Cześć dziewczynki dołączam do szczęśliwców u których zrobiło się chłodniej aż chce się żyć W ramach szczęśliwości posprzątałam mieszkanko, przygotowałam lazanię i wogóle jakiś max energii mam, nawet brzuchol mi dzisiaj tak nie doskwiera Oj jakby było pięknie gdyby taka pogoda utrzymała się do września. A przy okazji jednak przeprosiłam się z elektrycznym raidem bo po ostatnich nocach byłam maxymalnie już pogryziona.
Mała za to ma dzisiaj Dzień Lenia, pewnie dlatego,że mama więcej w ruchu

Bordowa jak tam tż? wyjaśniły się te jego kłamstewka, czy dalej idzie w zaparte?
Ilonko gości nie zazdroszczę i podziwiam cię za anielską cierpliwość bo ja to bym ich od razu za drzwi wywaliła z odpowiednim komentarzem. A no i ja też mam w planach stelaż pod wanienkę kupić bo nie bardzo mamją gdzie ustawić.
Astorianko nie zazdroszczę ci tak zapracowanego męża. Jak ty sobie z takim maleństwem sama poradzisz???
Ray no to masz pociechę z twojej córci No i dobrze myślisz ja na waszym miejscu też bym jej coś fajnego kupiła, no bo teraz wszystko kręci się wokól maleństwa, zakupy, pewnie wkrótce prezenty od rodzinki i wtedy ta starsza może poczuć się odstawiona na boczyn tor.
aaneczka ja nie wiem,ale jakoś tak smutnawo mi się robi jak czytam twoje posty nt. mamy czy tż-ta. To oni nie widzą,ze w ciąży jesteś. Jakaś taka biedna sama sobie zostałaś zostawiona,ale widzę,ze silna z ciebie kobietka, no a tutaj zawsze znajdziesz bratnie duszyczki
elenko nie martw się tak bardzo tym brzuchem ale musisz się oszczędzać, jakby nie patrzeć to już końcówka ciąży się zbliża i musimy coraz więcej się oszczędzać,ale na najbliższej wizycie oczywiście powiedz o tym ginowi.
misqua ja nie mam w planach kupować nawilżacza, co najwyżej na zimę kupię takie fajne ceramiczne pojemniczki co to się je na kaloryfer wiesza i wodą napełnia.
fem witamy po urlopie jak wypoczęta jesteś i pełna energii to bardzo dobrze, będziesz miała siły na zmagania z maleństwem
czarnaelizabeth oj jeszcze z 10 tygodni warto by wytrzymać prawda? Mam nadzieję,ze brzusio nie będzie ci tak bardzo dokuczał, może to przez te upały też? Ja zauważyłam,że jak kilka dni było gorąco to bardziej mi brzuch twardniał i ciągnął, a dzisiaj jest lepiej. Chociaż pewnie po sobotniej wizycie i tak dostanę zwiększoną dawkę fenoterolu bo do ideału to jeszcze daleko,ale to jeszcze tylko 9 tygodni do cc więc powinnam dać radę.
dash daj znać co ci ginka na te pobolewania podbrzusza powiedziała. U mnie póki co się uspokoiło,ale jak znam życie to pewnie wróci za kilka dni
Stary 2010-07-19, 13:51   #4767
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
czarnaelizabeth, coś rzadko te wizyty masz... Staraj się więcej odpoczywać, bo może od tego brzusio twardnieje?

Pomidora, no to przed stresującą wizytą u teścia Będzie dobrze

enis84, bardzo ładne ciuszki. Przydało by się tylko więcej kolorków
A nie planujesz kupić więcej ciuszków na wierzch? Bo prawie same bodziaczki masz.
A co do krechy, to moja też jest krzywa, ale przez pępek przechodzi. Nad nim schodzi w prawo, a pod... nie wiem, bo nie widzę
I moja wyskoczyła naprawdę późno, bo ja już 31 tygodni mam skończonych
właśnie takie rzeczy chce kupić po narodzinach, na początki przez pierwsze 2-3 tygodnie i tak nie bede z maluszkiem wychodzic, a prezentów pewnie tone dostaniemy, wiec wtedy zobaczymy co nam brakuje i dokupimy jakieś wierzchnie rzeczy
aco do kolorków to wiem teraz kupie już jakieś inne kolorki, zawsze jak ide coś kupić to jest albo niebieskie, bezowe albo zielone

a teraz jak pisałam wczesniej kupie jeszcze kilka pajaców, jakiś dresik, czapeczki, ze2 wyprawki i kombinezon

Edytowane przez enis84
Czas edycji: 2010-07-19 o 13:53
Stary 2010-07-19, 13:54   #4768
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:

i co, pomogło???.....
No jasne

Cytat:

dziś, jak ginka przyłożyła głośniczek do brzucha, żeby serduch posłuchać, to bicie serca przerywane było czkawką

To fajnie musiało być słychać takie bicie serducha i czkawkę na raz

Co Ty mówisz z tą krechą??Teraz wylazła??Kurde to nieźle,to może i u mnie się jeszcze pojawi,oby nie.A to ci dopiero

Pomidorową ugotowałam Zgrzałam sie przy tym jak nie wiem,ale całkiem niezła wyszla,bo dwie michy opyliłam

Stary 2010-07-19, 13:55   #4769
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Cytat:
zachaczyliśmy dzisiaj o 5.10.15, duże promocje są, więc można kupić fajne ciuszki
my jednak zakupiliśmy tylko taki śpiworek
sliczny przeszłabym się na zakupy, ale mam już 2 śpiworki z all myślę, że wystarczy

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Ja dziś kupiłam koszulę w H&M dla małego- z 30zł na 10 przecenioną. Wrzucam fotę.
fajowa dla małego elegancika. dużo przecen jest w H&M?? a nowa kolekcja już się pojawiła??

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
[Niestety mój tz mało wyrozumiały jest i jak mu mówie że się źle czuje..to On mi gada że on tez i ON to nie siedzi w domu cały dzień tylko PRACUJE!![/SIZE][/FONT]
Niestety nie moge nikomu się poskarzyć ani wyżalić...
moja mama do tej pory nie uzyła słowa CIĄŻĄ!!
Wogóle nie rozmawiałą na ten temat ze mną...
jedyne co świadczy o tym że coś tam ją to obchodzi, to to że czasem mówi żebym Dominisia nie brała tak często na ręce ."bo ma swoje nogi""..a nie dlatego że jestem w ciązy i nie powinnam tak się forsować...
Niestety bratniej duszyczki brak....

Wczoraj tz jeszcze mnie ja jakieś bajorko wyciągnoł...całe szczescie że juz się chmurzyc zaczynało , bo bym się tam ugotowała...
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=2]Dominiś wypluskał się w wodzie...ciężko Go było z tamtąd wyciągnąć..
współczuję tej sytuacji w domku o ile zachowanie mamy raczej bym tolerowała, to męża powinnaś troszkę "ustawić" co on sobie myśli... Oszczędzaj się kochana i nie stresuj, facet nigdy się nie dowie co to znaczy być w ciązy a mama Twoja widocznie zapomniała

Ja nie mogę narzekać na szczęście, wszystcy traktują mnie jak królową, że aż momentami mi głupio A mama moja bardziej się tą ciążą stresuje niż ja. Zwłaszcza porodem Tyle że zamiast mnie pocieszać to namawia na cesrakę "na żądanie" (z autopsjii, bo miała 2 ciężkie porody sn) Ostatnio nawet stwierdziła, że rodzić naturalnie to jak znaleźć się jedną nogą po drugiej stronie ale staram się jej nie słuchać

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
Witajcie po weekendzie!
Naked zrobiłaś mi taką ochotę na drożdzówkę ze bylam sobie przed chwilą kupić jagodziankę
pewnie kochana, nie żałuj sobie po porodzie trzeba będzie uważać na jedzonko, teraz spełniajmy swoje zachcianki, na ile to możliwe

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Moja Mala codziennie w innej pozycji siedzi.Wasze dzieci też się tak często przekręcają.Moja jednego dnia ma nogi z jednej, drugiego z drugiej strony.Ciekawe tylko dlaczego wszystkie pozycje jej pasują i wierci się jak najeta,tylko głową do dolu nie chcę/nie może się ustawić??? W dodatku codziennie ma czkawkę...W tym tygodniu mam wizytę u ginki...ciekawe co powie
mój mały też fika bryka w całym brzuchu, ciągle po innej stroie czuję jego pupkę, ale na usg widać, że ładnie już odwrócony "na nietoperka"

Cytat:
ślicznie wg mnie to chlopczykowy brzuś

Cytat:
Cześć dziewczynki

Teraz lecę Was nadrabiać
super !!

Cytat:
W środę idę na 3D, więc pewnie się pochwalę fotkami.
ja jadę jutro rano na 3/4 d też zapewne wrzucę fotkę o ile Malutki będzie ładnie pozował a nie np. zasłoni buźkę rączką jak to czasem bywa

Cytat:
Witam dziewczyny po ponad tygodniowej nieobecnosci.
U mnie sie w sumie duuuzo dzialo. Polezalam 3 dni w szpitalu, bo maly sie przekrecil na nietoperka ale za to uciska na nerke...zrobily mi sie kamyki i zator i do tego chelernie to wszystko boli, ale daje rade, mam duzo odpoczywac i pic przynajmniej 2,5l wody...
witaj wi klubie tez przez to przechodziłam ale nadal Cię boli?? nie dostałaś żadnych środkó?? mi w szpitalu ból wytępili, teraz czasem pobolewa jak się położę na tym boku. Jakie masz zalecenia?? Ja tylko łykam Furagin 3*1 a potem tylko żurawinka. Współczuję przejść bo wiem jaki to masakryczny ból Ale przynajmniej trafiłaś do dobrego szpitala

Cytat:
planuje jeszcze dokupić kilka pajacyków, czapeczki, łapki niedrapki 2 pary, jakiś ładny dresik, grubszy kombinezon i narazie wiecej już nic jesli chodzi o ubranka
a to moja kolekcja narazie tylko tyle
śliczny zbiór pajacyków podobno dobrze mieć najwięcej, bo to najwygodniejsze dla dzidziolków i dla nas do przebierania
Stary 2010-07-19, 14:03   #4770
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
sliczny przeszłabym się na zakupy, ale mam już 2 śpiworki z all myślę, że wystarczy

śliczny zbiór pajacyków podobno dobrze mieć najwięcej, bo to najwygodniejsze dla dzidziolków i dla nas do przebierania
ja właśnie chce jeszcze kupić taki kombinezon żeby można było odpinać rękawki widziałam taki fajny gruby na all i nawet nie był drogi

a pajacyki, ponoć są najwygodniejsze, tez tak słyszałam
dlatego śpiochów nie chce już kupować, chce kupić ze 3 pajacyki takie z frotty, fajne na all znalazłam i jeszcze poluje na pajace z early days

widziałam tez super dresik w KappAhl i musze pojechać go kupić o ile jeszcze będzie

Edytowane przez enis84
Czas edycji: 2010-07-19 o 14:04
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości