|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4801 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4802 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
![]() ![]() a co do sąsiadki babci - szkoda słów. Ludzie sa podli ale czasem to az poprostu zdaje sie to smieszne w jaki sposob probuja uprzykrzyc komus zycie . Na takich ludzi poprostu szkoda marnowac czasu wiec nie przejmuj sie a jak ta baba cos jeszcze bedzie wyczyniac to napisz nam to my sie nia zajmiemy ![]() ![]() ![]() odpoczywaj kochana ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4803 |
Raczkowanie
|
hejcia
szczesliwa-dzieki za sprostowanie, ja to mam lep, wstyd ![]() Pomidora-obiecuje poprawe, ale jak nie ma mnie pare dni, z braku netu, to potem ciezko jest nadrobic co tu nasmarowane, hehe ja dzis jeszcze u mamy ktora stweirdzila ze brat aeksmituje z jednego pokoju bo zajal dwa, moj dawny, i tam ustawi sie kolyske-jeszcze po siostrzenicy-no i sie wzielysmy i jak sie zaczelo z szaf przenosic bo wszedzie wszystko wkolo to sie zrobila 17ta.ale kolyska juz stoi , ciuszki w szafie na poczatek tez sa. a mama mieszka z jakies 15km, moj tz chcialby u nas byc, moze i ciasno bo kawalerka ale "u siebie".mama mnie zaskoczyla ta decyzja dzis ze przenosimy i koniec, ja tam mowie ze ja sie nei wtracam, bo nei chce potem miec wypominane czy cos, eh...sam temat doluje... i tak mysle ze najwyzej z 2tyg gora miesiac u niej a potem u siebie.metlik w glowie. macie juz moze wybranego pediatre?to sie ywbeira u rodzinnego? oki mykam i jade do siebie, odezwe sie w czwartek, a musze jechac jeszce na dzialke ogory pozbierac, bo sezon ogorkowy u mnie w pelni ![]() buziaczki ps. a maly juz probuje mnie przekabacic, w brzuszku a juz broi na swoje, bo lubi lezec po prawej stronie i jak ja spie na prawej, a jak na lewa strone chce to zaraz kopniaki dostaje i tak dlugo sie wierci az sie nei przekrece na jego.i juz urabiac mame, ah.....ale niesamowite sa to przezycia, to musze przyznac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4804 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4805 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie przejmuj się ![]() Babka jest niepoważna.... a mama...ehhh szkoda słów.
![]() |
#4806 |
Raczkowanie
|
aha
w lidlu w czwartek ma byc fotelik dla malenstwa, pojde zobaczyc czy to cos warte, |
![]() ![]() |
![]() |
#4807 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale jeszczze chce zamówić tą wanienke prima baby za 37,99 to wyjdzie troszkę wiecej ![]() pewnie bedziemy kupować podobne rzeczy, tylko nie kupuj za dużo żeby dla mnie starczyło ![]() pewnie przyjdzie gigantyczna paczka ![]() Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2010-07-19 o 17:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4808 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4809 |
Zadomowienie
|
Próbowałam już dwa razy odpisać i się nie dało, bo coś wizaż, lub mój internet siada
![]() Kochane, gadaniem mam, cioć, babć na temat strasznych porodów się proszę nie przejmować. Inne czasy były - to raz, każda kobieta ma inny poród - to dwa. A trzy - trzeba myśleć pozytywnie i wtedy jest choć troszkę łatwiej ![]() Nie ciesz się, bo Ciebie też może jeszcze dopaść ![]() ![]() mszu, ja wózek zamówiłam (w sobotę, teraz czekamy, aż dotrze do sklepu ![]() ![]() Co do asortymentu w sklepach, to chyba wszędzie tak. Bardzo trudno znaleźć konkretny model do obejrzenia. Albo trzeba zamówić w ciemno, albo się najeździć po wszystkich sklepach z dziecięcym asortymentem. Czekooladowaa, GRATULUJĘ SYNKA w brzuszku ![]() ![]() Współczuję szpitala ![]() Majka232, fajowy brzusio, choć jeszcze mały ![]() enis84, no Ty to masz bębenek wielki ![]() ![]() aaneczka1984, oj Ty to masz nerwy, kochana ![]() No mama troszkę przegina, ale znam ten ból - faworyzowanie kogoś z rodzeństwa. Tylko z Twoją mamą to troszkę bardziej skomplikowane... Nie w porządku jest to, że ty masz robić obiad dla siostry. Jak mam chce, to niech sama zrobi. Co do sąsiadki babci - brak słów. Chamstwo po prostu i prostactwo. ![]() A ja się pochwalę, że kupiliśmy dziś łóżeczko i materacyk dla syncia ![]() ![]() Łóżeczko drewniane, proste ale solidne. Materac kokos pianka. Razem 259zł zapłaciliśmy ![]() ![]() ![]() Ochraniacz i resztę dokupimy stopniowo. Muszę przegrzebać wszystkie kieleckie sklepy w poszukiwaniu czegoś idealnego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4810 | ||
Zakorzenienie
|
Majka232 ja kupilam rozek nie bralam otulaczka, a butelki i nakladki mam z aventu, co do smoczka to nie chce wiec narazie nie kupuje
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4811 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() To jeszcze ja się wam pożalę..cały dzień leżę, bo mi się brzuch cały czas spina i jest twardy jak kamień ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4812 |
Raczkowanie
|
Skąd te kilogramy?
Kobiety o prawidlowej wadze tyja prawidlowo 10-14 kg Kobiety z nadwagą tyją prawidłowo 8-10 kg Kobiety otyłe tyją prawidłowo 6-7 kg ![]()
![]() |
#4813 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
Cały czas was podczytuje ale nie miałam chwili napisać Siedzę od rana i skrobię ten doktorat i dobiłam do 110 stron Ale się ciesze jutro albo w śrdę oddam promotorce i zostanie mi tylko jeden rozdział + analiza wyników przy której Ona mam mi pomóc. Byliśmy z TŻ na rehabilitacji i trochę z mało wyprostował tą nogę po operacji i teraz ma się bardziej przyłożyć i przyspieszyć tempo i dziś już może ją zginać do 60 stopni a w piątek ma przestawić ortezę do 90 stopni i od przyszłego poniedziałku ma chodzić na rower stacjonarny i zaczynam od 10 minut dziennie Troszkę się zmartwiałam ale mam nadziej że będzie ok Ja mam USG 3D dopiero za dwa tygodnie a już nie mogę się doczekać. Dziwnie czuję małego tzn czuje że jest w poprzek ułożony i cały czas mnie kopie w dół brzucha z prawej strony. No nic wytrzymam do USG Wyłączam koputernik bo już mnie oczka bolą Do jutra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4814 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#4815 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny,
Mam do Was pytanie - czy robicie sobie badania w kierunku pozimów tarczycowych, czyli TSH, FT 4, FT 3?? Jestem na początku 26 tygodnia czyli jeszcze w II trymestrze, dziś odebrałam swoje wyniki i co się okazało FT 4 - 10,94 czyli w normie jak na II trymestr, natomiast TSH 4,41 czyli powyżej normy w II trymestrze bo norma to 4,20. Przed ciąża i zawsze kiedy robiłam badania na tarczyce wszystko było ok. A teraz taki wyskok i powiem Wam że się przeraziłam. Mój ginekolog kazał to skonsultować z jakimś ginekologiem endokrynologiem. Takiego też właśnie szukam aby jak najszybciej dostać się na wizytę. Może któraś z Was się zna na tych wynikach a może miała podobną sytuacje? Ja żałuję że dopiero teraz w 26 tc zrobiłam sobie te badania na tarczyce a nie wcześniej bo jeśli powinnam to leczyć i zaszkodziłam maluszkowi to sobie tego nigdy nie wybaczę. |
![]() ![]() |
![]() |
#4816 |
Zakorzenienie
|
![]()
Cześć, cały dzień was czytałam, ale nie miałam czasu odpisać
![]() ![]() Co do butelek i smoczków (bo padło takie pytanie) to ja kupuję butelki Nuby - pasują do nich i smoczki z Nuby i z Tomme Tipe. Już mam w sumie upatrzony zestaw laktator, pojemnik na mleko + butelka, do tego chcę dokupić butelki ozdobne bo mi się podobają ![]()
#4817 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() lekarze chyba nie kierują na takie badania, chyba że tylko mój mnie nie skierował |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4818 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ale jakiś czas temu kupiłam sporo ciuszków w Pepco- porządniejszych gatunkowo i za śmieszne pieniądze ![]() Kurcze, gdzieś mi się kurier zagubił z moją mega paką- miała przyjść dzisiaj a tu ani widu, ani słychu. Nic, jak jutro nie przyjdzie paczka będę dzwonić do sprzedawcy... W ogóle to pozamawiałam trochę różnych rzeczy i już nawet nie pamiętam na ile paczek czekam ![]() ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- ja miałam zlecone przez gina jakiś czas temu. Ale co do interpretacji wyników to niestety nie pomogę- bo się na tym nie znam |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4819 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z Pepco też mam kilka ciuszków.
![]() |
#4820 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wzięłam czerwony i zielony ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4821 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Martucha84 szpital niedaleko Wiednia ![]() Jedyny minus tego szpitala to 2 troszke wredne polozne a przynajmniej na takie wygladaja moze tylko pozory. Ale jak mnie jedna z nich na KTG wziela to az sie jej przestraszylam chodz dosyc mila byla ale wyglad TERMINATORA ![]() ![]() Edytowane przez Suszilda Czas edycji: 2010-07-19 o 19:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4822 | ||
Rozeznanie
|
dziewczyny dzięki za komplementy odnośnie brzusia,żeby tak można było powróżyć po kształcie
![]() MisQa a do weekendu bułki wytrzymają? bo mam zamiar wpaść do B-stoku w odwiedziny do siostry, to bym się wprosiła na konsumpcję ![]() tak, ja ![]() Majka232; enis84-słodkie brzuszki! Cytat:
Cytat:
aaneczka1984-jak się okazuje w przypadku twojej sąsiadki, starość nie idzie w parze z nabywaniem mądrości życiowej |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4823 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję dziewczyny za zainteresowanie moimi problemami z Tż
![]() ![]()
![]() |
#4824 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja też powinnam 13-15 ale już mam 14 ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4825 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Teraz już sama nie wiem czy iść szybko do endo, czy powtórzyć badania i rozwinąć jeszcze o FT 3. Może rano pójdę powtórzyć badania bo do endo mam dzwonić po 9 w sprawie wizyty. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4826 |
Raczkowanie
|
hej dziewczątka.
Gorąco jak diabli, a miało być chłodniej. Dzisiaj pojechałam na wielkie zakupy do hurtowni dziecięcej. ![]() ![]() ![]() To teraz brykam czytać co stworzyłyście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4827 |
BAN stały
|
gabisunku uważaj na siem
![]() Dziewczyny a co kupujecie na materac- pod prześcieradełko? jakieś ceratki, podkłady? dzisiaj dotarły do mnie: - materacyk- piankowy - przewijak - 2 prześcieradełka na przewijak - 3 prześcieradełka do łóżeczka - 1 większe dla siostrzenicy prześcieradełko - śliniole - buteleczka Avent- żeby Mały miał urozmaicenie - łyżeczki canpol zmieniające kolor, gdy za ciepłe jedzonko - 2 rożki Za to wszystko zapłaciłam 260zł, a Pan mi to przywiózł do domku ![]() Mamy wszystko, brakuje tylko nosidełka (znajomi nam pożyczają, już czeka na budowie, a potem to drugie kupimy nasze), leżaczek- kupimy jak Mały będzie większy. Nie kupuję laktatora- często dziewczyny piszą, że raz użyły. W razie co, wyskoczy się do apteki ![]() ---------- Dopisano o 01:19 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:38 ---------- Ha i z tego, co liczę Dziewczynek jest już więcej niż Chłopaczków u nas na liście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4828 |
Zakorzenienie
|
mszu wiesz co nie wiem po ktorej stronie warszawy mieszkasz, ale ja ostatnio ogladalam wozki w "Swiat dziecka" to jest mega sklep i wozko od groma..!!! on jest w M1 przy Jan i Pawel
aneczkaa ![]() wiem jak moze to byc przykre... ja wczoraj tez mialam kiepski dzien i do dzis chodze poklocona z tz i smutna... mielismy dzis jechac nad morze na jeden dzien sami bez dziecka (udalo mi sie jakos ugadac z mama ze zostala by z corka na jeden dzien co nie jest tez proste) ale mala od tygodnia ma problemy zdrowotne juz myslelismy ze po lekach bedzie ok i od 3 dni jest ok ale wieczorem znow byl cyrk... i wyjazd przez to odwolany. wiem ze to nie wina dziecka ale zla bylam ogolnie bo bardzo chcialam jechac na jeden dzien odpoczac... a nie mam okazji ![]() ale tez zla bylam bo ona ciagle chce mama i mama... i ja sie wkur.... ze nie pojde do niej wieczorem i tz ma ja udobruchac sam! ja robie to celowo.. bo uwazam ze ja trzebajuz przygotowywac do sytuacji ze po narodzinach dziecka ja nie bede na jej kazde zawolanie, nie bede jej mogla czasem usypiac bo bede musiala np nakarmic drugie dziecko czy zajac sie gdy bedzie plakac. po prostu ograniczm jej siebie. tak by nie doznala szoku wraz z narodzinami dziecka i nie powiazala tego w stylu"przyszlo nowe dziecko i zabralo mame" ale oczywiscie dostalam wyklad jak ja to wredna matka jestem, i ze dziecko to nie zabawka i podsumowujac to powinnam byc matka polka, poswiecic cale zycie dla dzieci i nawet jeden dzien mi sie odpoczynku nie nalezy po prostu szlak mnie malo co nie trafil myslalam ze wyjde z siebie jak to slyszalam! szkoda nawet pisac dalej normalnie... chodze struta jedynie mimo ze tz ma da tyg urlopu to pewnie bede siedziec cale dwa tyg w domu az wyc mi sie chce ![]()
#4829 |
Wtajemniczenie
|
dziewczynki, jadę na usg 3d, proszę
![]() ![]() zawsze przed badaniem troszkę się stresuję... ![]()
#4830 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:28.