Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XX - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-19, 21:49   #4861
Daysy85
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XX

Idę sobie ... obejrzę 2 odcinek Housa na TVN.
I czeka na Tż ponoć już idzie...
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 21:52   #4862
śliweńka
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XX

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
wlasnie moj TZ napisal mi smska... maja byc u nich podwyzki.. ma dostac 54zl brutto... nie uwazacie ze to smieszne? chociaz by sobie zartów z ludzi nie robili dająć takie podwyzki....

któras pytala czy juz rozpakowalismy i obejrzelismy ten sprzet, ktory wczoraj kupilismy - otóż przywiozą go nam jutro wiec dopeiro wtedy obejrzymy..
ja pytałam

Cytat:
Napisane przez Daysy85 Pokaż wiadomość
Eee ja to bym nago wolała iść... przynajmniej każdy facet by chciał ze mną zatańczyć

Noo jak to nie pamiętamy??? Gdzie byłaś jak Cię nie było???
Sezon ogórkowy kiedyś się skończy , czekamy na Ciebie

Noo a my ze Śliweńką .... Spragnione żony komputerowców !!!

Coś mi się tu nie zacytowało... hmmm

A wiem do Śliweńki
Wiesz co kiedyś w Realu mieliśmy taką sytuację z Tż , że on sobie chciał kupić grę na Xboxa. No i był taki tytuł co kosztuje chyba ponad 100 czy 150 zł a na tych opakowaniach plastikowych, tych antykradzieżowych była cena chyba z 80 zł.
I to nie na jednym tylko na 3 czy 4. Uznaliśmy , że nie trza sprawdzać na czytniku tylko że to jakaś Promocyja.
Na kasie wyszła cena chyba ze 120 czy 150 zł i się wkurzyłam i powiedziałam Pani na kasie żeby mi tu kogoś sprowadziła bo ja chcę tę grę w tej cenie gdyż cena jest informacją dla klienta i ja się zgadzam kupic ten produkt w podanej cenie.
Wezwała kogoś , jakąś pierdołę co nie wiedziała o co chodzi.
I ta pierdoła wezwała kierownika. Ten poszedł na dział szukać tych pudełek z gra a Tż je sprytnie ukrył... bo pomyśleliśmy że jak tam pójdzie pracownik to zdejmie te ceny i powie, że tylko jedna była tej cenie i że nam nie przecenią.
No i Tż poszedł za tym kierownikiem i mu pokazał te pudełka.
I koleś nam przecenił tą grę.
Myślę sobie, że dlaczego mam to darować skoro dają taką cenę.
Ja wiem , że to może jet chamskie itd ale kurde no przecież Ci ludzie za ta pensje dostają żeby ceny sprawdzać. A ja chcę kupić towar w podanej cenie...
Fakt , że ludzie na kasie się wkurzali na mnie ale zaraz ich ukróciłam .
Powiedziałam do takiego kolesia co się tak wkurzał , że jak mi 50 zł do gry dołożę to chętnie sobie pójdę bo też mi się spieszy

Ale jestem chamica co????
u mnie w pracy sprzedawcy rano cen nie pozmieniają a później buraka walą przy kasie przy klientach

Cytat:
Aha chciałam Wam napisać... a propos tych naszych Tż i tego, że nie można ich oderwać od kompa i , że nie poświęcają nam tyle czasu itd.
Bo teraz to jest dużo rozrywek... no właśnie komp. telewizja , internet, Xbox i wiele innych. To nasza rozrywka i pożeracz czasu.
A dawniej jak się ludziom nudziło to ...
A teraz jak nam się nudzi to siedzimy na kompie , oglądamy TV...
Patrzcie jak była zima i ludziom prąd odcięło w iluś tam miastach to od razu w dzienniku mówili, że będzie wysoki przyrost naturalny i poprawa relacji międzyludzkich

Nooo nie taki ładny emotek mi się nie wyświetla

Annika no wiem o tym, dlatego powiedziałam , że cena to informacja dla klienta i to sklep powinien pilnować sobie tego czy są prawidłowe.
nam odkąd TV sie popsuł to został nam internet musimy po przeprowadzce od rodziców przywieźć TV z mojego pokoju

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
dziejue

Agata naprawde fajnie to wyszło
czekamy na kolejne teledyski

no i prawidłowo trzeba walczyć o swoje

ja dzis miałam taka niemiła sytuacje na poczcie. 4 okienka i w jednym kantor (wybrałam go bo euro najtaniej). Podchodze z TZem a tam ludzie na mnie z mordą, że tu jedna kolejka do kas obowiazuje. a ja mówie, ze ja tylko do kantoru, ale dla spokoju ustałam w gigantycznej kolejce. Ale jeden pan z kolejki wystapil, pokazujac tabliczke palcem głosno przeczytał : "klienci kantoru obsługiwani poza kolejnoscia" Ja wczesniej tego nie zauważyłam, więc mu podziekowałam i podeszłam do tej kasy-kantoru. a tu mnie stary babsztyl o mało nie ztaranował, wrzeszczac, ze ona była pierwsza z rachunkami. wiec przypomniałam jej o wywieszce, na to baba z kasy, ze mamy sprawe ustalic miedzy soba. Nie ustapiłam, a babie w kasie powiedziałam : ze chyba nie po to wywieszają taka informacje, zeby pozniej klienci miedzy soba uzgadaniali (czyt. kłocili się) a skoro tak ma być to niech teraz te informacje zdejmie. nawet się nie odezwała. juz wiecej tam nie pojde.

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

a co do nazwy wątku to mi się spodobał ten z brzuszkami
bo te stare baby to najbardziej się pchaja wszędzie sądzą że młodzież nie wychowana a same pierwsze wszędzie sie ryją

Cytat:
Napisane przez iwka28 Pokaż wiadomość
Samba - ja bym poszła na rozmowę, pogadała potem z koleżanką, żeby nie wpaść z deszczu pod rynnę. W obecnej pracy też wszystko świetnie wyglądało zanim zaczęłaś pracować. Dlaczego się zwolniło miejsce?

śliweńka - ja mam Elektroluksa ładowanego od góry już parę ładnych lat i następna pralka gdybym miała ją kupować też będzie ładowana od góry. Koniec ze schylaniem się, jak uchylam drzwiczki żeby wyschła po praniu to otwieram do góry i nie "zahaczam się" - do czego miałam talent wybitny przy starej pralce ładowanej z boku. I dzięki niej nie mam nic naskładane na pokrywie bo się nie da
Te pralki mają mocowanie bębna z dwóch stron, więc podobno wolniej się wyrabiają. Co do hałasu - to jak głośna jest pralka decyduje ilość emitowaną przez nią decybeli - jak ktoś sobie nie porównał przed zakupem to teraz narzeka. Pralka i ładowana od góry i ładowana z boku jak mają taki sam poziom emisji hałasu tłuką się tak samo Wybierz jak najcichszą. A i fajna jest funkcja ustawiania bębna po praniu po pozycji "0" czyli po uchyleniu pokrywy masz od razu otwarcie bębna.

Moje koleżance synek uciskał nerki, więc pod koniec ciąży nie wychodziła już z domu - tylko najwyżej po ogrodzie, bo nawet takich klapek zwykłych nie była w stanie ubrać z powodu opuchlizny. Może skonsultuj to z innym lekarzem, nawet jakbyś miała iść prywatnie, lepiej to niż się martwić.

Jak kupisz na Allegro i Ci się nie spodoba to przy kupnie w opcji Kup teraz masz 10 dni na zwrot.

tak ja sobie wybrałam 1200 obrotów, mniej zagnieceń opcja i wyświetlacz led z czasem pozostałym do końca niestety pozycjonowanie bębna mają te za 1600zł z electroluxa :/ ja chcę za 1010

mojej kuzynce obydwoje dzieci uciskało na wątrobę i wysypkę miała i żółta sie robiła i miała dwa razy poród wywoływany gdyż zagrażało to życiu

zwrot jest na allegro do 10 dni bo jest ustawa o zakupach przez internet w której pisze że możesz do 10 dni zwrócić towar nieużywany bez podania przyczyny

Cytat:
A ktoś prosił o zdjęcie wózka... wkleję to z all.
http://www.bogus.imoli.pl/allegro/kolorystyka/16d.jpg

no no to sie będziecie furą wozić

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 22:03   #4863
iwka28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
ja pytałam
u mnie w pracy sprzedawcy rano cen nie pozmieniają a później buraka walą przy kasie przy klientach
nam odkąd TV sie popsuł to został nam internet musimy po przeprowadzce od rodziców przywieźć TV z mojego pokoju
bo te stare baby to najbardziej się pchaja wszędzie sądzą że młodzież nie wychowana a same pierwsze wszędzie sie ryją
tak ja sobie wybrałam 1200 obrotów, mniej zagnieceń opcja i wyświetlacz led z czasem pozostałym do końca niestety pozycjonowanie bębna mają te za 1600zł z electroluxa :/ ja chcę za 1010
mojej kuzynce obydwoje dzieci uciskało na wątrobę i wysypkę miała i żółta sie robiła i miała dwa razy poród wywoływany gdyż zagrażało to życiu
zwrot jest na allegro do 10 dni bo jest ustawa o zakupach przez internet w której pisze że możesz do 10 dni zwrócić towar nieużywany bez podania przyczyny
no no to sie będziecie furą wozić
śliweńka - sprawdź sobie jeszcze tylko jaki hałas emituje. Opcja mniej zagnieceń przydaje mi się przy praniu rzeczy eleganckich do pracy - mniej prasowania

A na Allegro można oddać, ale rzecz nie może byś kupiona z licytacji tylko w opcji Kup teraz.

Never regret something that once made you smile
iwka28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 22:08   #4864
violisia
Zadomowienie

Cytat:
Idę sobie ... obejrzę 2 odcinek Housa na TVN.
I czeka na Tż ponoć już idzie...
no to oby szybko doszedl, kurde ale to zabrzmialo..
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 22:48   #4865
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
np w autobusach to jest dobre, walka o miejsca - wyscig emerytek o kulach... czasem można się nieźle pośmiac
Dokładnie tak.... w mzk to jest masakra, jak jadę do rodziców, ale w tych co dojeżdżają do wioch nie ma tego w ogóle!
A jak jadę mzk i widzę taka babę co się na mnie gapi, żebym jej łaskawie zeszła z miejsca, to mam ją gdzieś.... powiem, że w ciąży jestem i lekarz kazał mi siedziec... takiem wrednym nie ustępuję!!!
Cytat:
Annika współczuje tych mdłości, szczerze powiem to ja właściwie nie wiem co to jest.
To znaczy czasem mnie tak przymulało ale nigdy nie zwymiotowałam, żadnego mdlenia ani nic.

India roszę Cię bo już mnie szlag trafia z tymi babami.
A wiesz co jest najgorsze , że tak naprawdę to nieraz właśnie babunia Ci taka miejsca ustąpi a taka co ma 50 ledwo to się czuje Bóg wie jak.
A wiesz czym jest to spowodowane...
Menopauzą , wynika to z moich wielomiesięcznych informacji.
Bo taka co ma 50 to i przekwit to już się tak czuje... no już nie kobietą w sile wieku tylko taką co ma kryzys tego wieku.
No i juz uważa że to jej trza miejsca ustąpić noo boo już najmłodsza nie jest.
I ja tak sobie myślę , że jak mi taka 50tka kiedyś powie że mam jej ustąpić albo że jej się miejsce należy a ciąża to nie choroba to wypalę " menopauza też nie choroba, i ja życia mojego dziecka ryzykować nie będę uderzając brzuchem o kasownik"
nie nie weź lepiej powiedz:
Bolą panią nóżki?? Stań se pani na rękach!!!

idę spac, bo jutro na 6 rano

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 23:30   #4866
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:

Żabcia - rejs marzenie, a sukienka - płukanie, prasowanie ze sprayem antystatycznym a jak to nie da rezultatu - rozcięłabym dół materiału robiąc sukienkę z podszewką.

dziekuje
Dokladnie tak zrobie jak mowicie
a jak dalej nie pomoze to krawcowa w PL bede miala 2 tyg na zrobienie

Cytat:
A ktoś prosił o zdjęcie wózka... wkleję to z all.
http://www.bogus.imoli.pl/allegro/kolorystyka/16d.jpg
ja
bardzo ladny

Chociaz Iza sie juz nie udziala na watku to gratulacje dla niej wlasnie widze ze dodala zdjecia coreczki Michalinka ma na imie Gratulacje dla Nowej Mamy !!!

.

Olivia 2.07.2014

Edytowane przez zaaaabcia
Czas edycji: 2010-07-19 o 23:44
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-19, 23:52   #4867
Sysunia_d
Zakorzenienie

Zabcia my w rocznice to pewnie na jakas kolacje pojdziemy a co bedzie dalej to nie wiem Ja na prezent kupiłam męzowi karnet na jazde po torze silverstone auto moze sam sobie wybrac bo cena jest dosc spora i ma ta mozliwosc.
Jestem pewna ze sie ucieszy bo juz w tamtym roku wspominał ze bardzo by chciał

Dziewczyny a co tam u Maggie i Katuni ??? Cos dawno ich nie było - ciekawe jak sie czuja itp

A co do tytułu to mi sie podobała propozycja myszki

Myszko fajnie ze z dzidzia wszystko dobrze widze , ze masz tajniaka w brzuszku skoro sie urkywa

Martucha a ty w koncu jaki ten wózek kupiłas ????

Daysy ten wózek to jest porzadny bo strasznie tani i tak sie zastanawiam czy za taka cene on sie np nie rozpadnie po 4 miechach ??? Pytam bo jest ładny a ze ty go juz masz fizycznie to mozesz okreslic czy faktycznie jest solidny

Anika dokładnie na pewne badania nie musisz czekac z wizyta u gina bo sa płatne i mozesz je zrobic sama.

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek

Edytowane przez Sysunia_d
Czas edycji: 2010-07-20 o 00:00
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 00:48   #4868
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
Zabcia my w rocznice to pewnie na jakas kolacje pojdziemy a co bedzie dalej to nie wiem Ja na prezent kupiłam męzowi karnet na jazde po torze silverstone auto moze sam sobie wybrac bo cena jest dosc spora i ma ta mozliwosc.

.
o to tez fajnie bedziecie spedzac swoja rocznice
moj TZet pewnie tez by sie ucieszyl z takiego karnetu

oo a jaki tytul proponowala myszka?
bo jakos mi umknelo

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 06:27   #4869
klion78
Zadomowienie

Witajcie kochane.
ufffff nadrobiłam wszystko .... gaduły jedne

widziałam, że Scio wpadła na chwilkę ... ciągle myślę co tam u Ciebie

Daysy dostałam rozliczenie za wodę .... dopłata 150 zł, choć zwykle miałam zwroty ... od razu pomyślałam, że przydałaby mi się Daysy, a nóż znalazłaby jakiś błąd W ogóle podoba mi się, ze potrafisz walczyć o swoje ... lubię takich ludzi

mnie też się podobała nazwa myszki, choć nie potrafię jej teraz zacytować, ale bardzo mi przypadła do gustu

no i znowu zapomniałam co jeszcze chciałam napisać
Stary 2010-07-20, 06:31   #4870
Daysy85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez violisia Pokaż wiadomość
no to oby szybko doszedl, kurde ale to zabrzmialo..
Hmmm szybko czy wolno ważne żeby w ogóle
Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Dokładnie tak.... w mzk to jest masakra, jak jadę do rodziców, ale w tych co dojeżdżają do wioch nie ma tego w ogóle!
A jak jadę mzk i widzę taka babę co się na mnie gapi, żebym jej łaskawie zeszła z miejsca, to mam ją gdzieś.... powiem, że w ciąży jestem i lekarz kazał mi siedziec... takiem wrednym nie ustępuję!!!

nie nie weź lepiej powiedz:
Bolą panią nóżki?? Stań se pani na rękach!!!

idę spac, bo jutro na 6 rano
Dobre ale już taka chamica to bym nie była
Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość

Dziewczyny a co tam u Maggie i Katuni ??? Cos dawno ich nie było - ciekawe jak sie czuja itp

Myszko fajnie ze z dzidzia wszystko dobrze widze , ze masz tajniaka w brzuszku skoro sie urkywa

Martucha a ty w koncu jaki ten wózek kupiłas ????

Daysy ten wózek to jest porzadny bo strasznie tani i tak sie zastanawiam czy za taka cene on sie np nie rozpadnie po 4 miechach ??? Pytam bo jest ładny a ze ty go juz masz fizycznie to mozesz okreslic czy faktycznie jest solidny

Anika dokładnie na pewne badania nie musisz czekac z wizyta u gina bo sa płatne i mozesz je zrobic sama.
Co do wózka to wydaje mi się porządny jest na rurkach takich solidnych, widziałam u mnie w mieście za ponad 500 na takich słabych jak wózek dla lalek.
Zasugerowałam się opinią Kwiatuszka bo ona kupiła pierwsza.
Ma też plastikowe części , które są nawet z mocnego plastiku.
Na razie wydaje sie być wszystko ok ale wiadomo sprawdzi sie w użytkowaniu, poza tym firma ma 12 miesięcy gwarancje, że przyjeżdża mi ktoś do domu i naprawia na miejscu lub bierze ze sobą do firmy.
Ładnie jest odszyty, materiał wydaje się być naprawdę porządny.
Na razie ma same plusy, zobaczymy jak się sprawdzi na pierwszych spacerkach .

Lece na pobranie krwi . papa
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 06:40   #4871
kliwia
Zakorzenienie

ja che ten tytul co jest przywyklam do niego. nie lubie zmian tytulow. wtedy czuje sie jakbym w obcym watku pisala,

co do cen w marketach. prawo konsumenckie mowi jasno - towar nalezy sprzedac w cenie jaka jest podana do wiadomosci dla klienta. i jesli na etykiecie jest cena 40zl, to za tyle dana rzecz kupujemy, a nie za 56np. wtedy was jako konsumentow nie interesuje ze ktos nie prze;lozyl ceny albo nei zmienil informacji w systemie czytnikow. oferta handlowa jest jasna.

wczoraj zdrapywalam tapete z kwalaka sciany, i sie wkurzylam na maxa.
bo tapeta byla polozona na zaciagniety gips, od montazu okien. jakies 15 lat temu. a ten super 'gips' mazniety byl na farbie kredowej. czyli jak sciagalam tapete odlazila z tym gipsem. i dzis mam wiecej do skrobania.
do tego ookazalo sie ze 'ten kawalek sciany przy oknie [prostopadly do okna] jest pomalowany farba olejna! i musze dzis kupic papier scierny i zedrzec to dziadostwo ze sciany do tego przy ramie okna [drewniane ] odlazi taki silikon co jest w narozniku. pochlastam sie.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-20, 06:59   #4872
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
śliweńka - sprawdź sobie jeszcze tylko jaki hałas emituje. Opcja mniej zagnieceń przydaje mi się przy praniu rzeczy eleganckich do pracy - mniej prasowania

A na Allegro można oddać, ale rzecz nie może byś kupiona z licytacji tylko w opcji Kup teraz.

ja chcę ten model WHIRLPOOL AWE 6729/P Poziom hałasu [dB] 75 za 1010zł

nie tylko w opcji kup teraz

Zwrot towaru

Zgodnie z przepisami ustawy z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny (DzU nr 22, poz. 271 z późniejszymi zmianami) możemy odstąpić od umów zawartych:
- poza lokalem przedsiębiorstwa (np. zakup od akwizytora, na prezentacji podczas wycieczki),
- na odległość (m.in. sprzedaż wysyłkowa, zakupy przez Internet).
Co do zasady, na odstąpienie od tak zawartej umowy sprzedaży mamy 10 dni – przed upływem tego terminu należy wysłać list polecony z informacją o rezygnacji z produktu. Termin ten liczony jest od:
- dnia zawarcia umowy, gdy dotyczy ona kontraktu poza lokalem przedsiębiorstwa lub usługi na odległość,
- dnia wydania towaru (otrzymania go przez kupującego), gdy umowa dotyczy np. sprzedaży na odległość.
Szczegółowe informacje można znaleźć na stronie internetowej Federacji Konsumentów www.federacja-konsumentow.org.pl.

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018

Edytowane przez śliweńka
Czas edycji: 2010-07-20 o 07:01
Stary 2010-07-20, 07:02   #4873
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cześć

Ja tez chce ten tytuł co juz jest, bo :
- jest fajny
- szczęśliwy

Wczoraj kilka godzin spędzilismy w mieszkanku planująć oświetlenie i kontakty i chyba się udało ufff jeszcze ewentualnie kuchnia będzie do zmiany ale najpierw musimy ustalić gdzie chcemy miec meble Tak więc dziś mąż po mnie przyjedzie i jedziemy do kilku firm robiących mebel na zamówienie i zobaczymy Tak więc mam do was ogromne pytanie: Ile macie jakich szafek bo ja nie wiem ile mi jest potrzeba. Nie chce miec ich za mało.

a wogóle, wczoraj cięzko nam się było z kuchnią dogadać (gdzie gniazdka mają być) bo mówie: jeszcze czajnik, jeszcze mokrofala itp. I wyszłam i kazałam mężowi to samemu zrobić. POszłam się na pić , wracam a mąz siedzi zadowolony ze juz zrobił. Liczę... a tam 14 kontaktów rozplanowych w samej kuchni musiałam częśc ich wykreślić

Edytowane przez Madzialenka12344321
Czas edycji: 2010-07-20 o 07:04
Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 07:08   #4874
kliwia
Zakorzenienie

madzialenka - szafek w kuchni daj tyle ile sie zmiesci
ja mam za malo, no ale mam pralke tam. a przydalaby mi sie szafka z latwym dostepem do wszytskiego. na miski talerze.
ja mam stojace szafki 2 - narozne - jedna pod zlewem na smietnik, druga na garki i talerze.
szuflady mam 90cm 3 - teraz zrobilam 3 waskie i jedna szersza.
wiszacych szafek mam sporo bo na szerokosc 270 lacznie jest ich 5 i pol [okap ]
Stary 2010-07-20, 07:09   #4875
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Cześć

Ja tez chce ten tytuł co juz jest, bo :
- jest fajny
- szczęśliwy

Wczoraj kilka godzin spędzilismy w mieszkanku planująć oświetlenie i kontakty i chyba się udało ufff jeszcze ewentualnie kuchnia będzie do zmiany ale najpierw musimy ustalić gdzie chcemy miec meble Tak więc dziś mąż po mnie przyjedzie i jedziemy do kilku firm robiących mebel na zamówienie i zobaczymy Tak więc mam do was ogromne pytanie: Ile macie jakich szafek bo ja nie wiem ile mi jest potrzeba. Nie chce miec ich za mało.

a wogóle, wczoraj cięzko nam się było z kuchnią dogadać (gdzie gniazdka mają być) bo mówie: jeszcze czajnik, jeszcze mokrofala itp. I wyszłam i kazałam mężowi to samemu zrobić. POszłam się na pić , wracam a mąz siedzi zadowolony ze juz zrobił. Liczę... a tam 14 kontaktów rozplanowych w samej kuchni musiałam częśc ich wykreślić

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2010-07-20, 07:13   #4876
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Kliwia no własnie tak myślę nad tymi szafkami i nie wiem. Narazie to co wymysliłam to wam zaraz narysuję

Stary 2010-07-20, 07:37   #4877
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dobra zrobiłam mniej więcej projekt

a wiec tak: zaczynając od rogu obok kuchenki gazowej. Szafka 40 (będzie tam butla gazowa), kuchenka gazowa z okapem, szafka narożna, która się bedzie łączyła ze zlewem (zlew 120cm) nad zlewem szafka wisząca 120cm. Dalej będzie stół pod oknem (płyta taka sama jak meble), 3 szafki 60-tki (co daje blat 180cm) i lodówka. Mysle by pod zlewem mieć jedną szafkę 60-tke i jedną z 4 szufladami. I co?? jak wam się to widzi?? Dodam, że nie chce mieć też tego za dużo, bo wiadomo to nie ejst nasze mieszkanie na stałe i nie chce wywalać masy kasy na meble do kuchni Ale z drugiej strony chce się ze wszystkim zmieścić

Edytowane przez Madzialenka12344321
Czas edycji: 2010-07-20 o 07:47
Stary 2010-07-20, 07:55   #4878
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:

a wiec tak: zaczynając od rogu obok kuchenki gazowej. Szafka 40 (będzie tam butla gazowa), kuchenka gazowa z okapem, szafka narożna, która się bedzie łączyła ze zlewem (zlew 120cm) nad zlewem szafka wisząca 120cm. Dalej będzie stół pod oknem (płyta taka sama jak meble), 3 szafki 60-tki (co daje blat 180cm) i lodówka. Mysle by pod zlewem mieć jedną szafkę 60-tke i jedną z 4 szufladami. I co?? jak wam się to widzi?? Dodam, że nie chce mieć też tego za dużo, bo wiadomo to nie ejst nasze mieszkanie na stałe i nie chce wywalać masy kasy na meble do kuchni Ale z drugiej strony chce się ze wszystkim zmieścić
madzia dla mnei nei jest dobrze bo
1. poł sciany stoi niewykorzystane tam gdzie jest lodówka...
2. lodówka na samym srodku kuchni, tez mi sie nei widzi...
3. ta szafka narożna moim zdaniem powinna byc zamknięta,
4. ta szafka koło kuchenki bedzie tej samej wysokości co kuchenka? jesli tak to dobrze jeśli nei to ja bym dała tej samej zeby obszar roboczy był na jednej wysokości
5. szafke nad zlewem mozna pociągnąc az do tego rogu na szafkami zaokrąglonymi
i bedziesz miała wiecej szafek,

i oba rzuty sie róznią a jednym widac niektóre szafki a w drugim ich nie ma...

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...

Edytowane przez anika222
Czas edycji: 2010-07-20 o 08:01
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 07:56   #4879
kliwia
Zakorzenienie

madzia, masakra. praktyczniejsza bedzie zabudowa pod oknem.
daj mi dokladny wymiar kazdej scianki. bo tak z rzutu to ciezko wywnioskowac.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-20, 08:01   #4880
mona_ja
Wtajemniczenie

Madziu co do kontaktów to właśnie policzyłam,mam ich w kuchni 11, z czego tylko 5 jest na wierzchu, reszta ukryta pod meblami na lodówke, piekarnik i mikrofale, płyte, okap, oświetlenie podszafkowe i zmywarke te na wierzchu to mam jeden potrójny i jeden podwójny.
A ja nie umiem linków otworzyć

w każdym razie szafek jak najwiecej, ja mam dużo głebokich szuflad i uważam że to jest najlepsze rozwiązanie

Nasz Ślub 30.05.2009
mona_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 08:07   #4881
martucha84
Zakorzenienie

myszka_maj super lozeczko bardzo mi sie podoba

neska22 jaka by nie byla to gratulacje dla meza.. ja pamietam jak robilam awans zawodowy i jak juz go zrobilam to nalezala mi sie podwyzka taka okolo 250 zl.. a dostalam 17... oczywiscie zaczelam sie smiac i pytac czy ta moja podwyzka to wynik mojej ciezkiej pracy podczas awansu i dyr niezakumala i z usmiechem ze tak tak - a ja do niej niemozliwe cale 17 zl? zrobila takieeeee wielkie oczy i powiedziala ze i tak zarabiam wiecej niz w panstwoym przedszkolu na moim stanowisku ale ze sie zastanowi...

atomufka tak poprawdzie jakbyscie mieli nie dac rady albo cos to byscie go niebrali wiec jak tylko macie dawac rade to poco czekac tracic zaliczki itd.. a po powrocie to przeniesiecie i po klopocie

Rosette mi sie podoba ta co jest a weny cos nie mam pomysle jeszcze chwilke ale serio ta jest najbardziej "trafna"

Daysy85 my przez dlugi czas mielismy zakaz sexu... a teraz pan doktor powiedzial wojtkowi ze jeszcze z tydzien tak na spokojnie a potem jak juz odbiore wszytkie wyniki to moze sobie pofolgowac tak zeby mi cos ruszylo zebym w te upaly tyle niechodzila hahah wiec maz z zalecenia sie cieszy

india83 ostatnio bylam w tesco i mialam raptem 3 body i chleb i poszlam do kasy pierszenstwa oczywiscie kolejka jak nic.. mowie do wojtka ze czuje sie ok wiec postoimy jakby cos bylo nie tak to pojdziemy do przodu.. po chwili obrocila sie pani kasjerka i mnie zawolala.. ludzie zaczeli sie krecic ze jak to czemu a ona powiedziala ze to kasa pierszenstwa i ona ma OBOWIAZEK obsluzyc kobiete w ciazy czy tez niepelnosprawna osobe, ze to ciaza ze jest goraca i nie bede stala itd.. i powiedziala mi ze na 2 raz mam niestac w kolejce tylko podchodzic... ludzie sie burzyli jedna pani nawet powiedziala ze sie zaraz "porzyga" z goraca i moze wtedy ktos tez ja obsluzy ale juz mi to wisialo.. skoro sama mnie zawolala.. tyle ze kultura co po niektorych osob...

violisia no narazie to jestem spokojna ale jak zaczna sie skurcze te wlasciwe to wiesz... spokoj moze mnie szybkooo opuscic

Sysunia_d jeszcze nie kupilam.. kupie w tym tygodniu najdalej w poniedzialek ale na 90% ten zestaw http://allegro.pl/item1150653599_xq_...egazestaw.html przedewszystkim sprawdzalismy go i sie super prowadzi ma fajne pompowane kola dobre amortyzatory troche kijowe na nozki w siedzisku no ale.. najwazniejsze bylo dla mnie ze ma bardzo dobry fotelik

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

Madzialenka tez mi to nie lezy jakos tak inaczej nie da sie pod oknem zabudowac? bedzie wiecej miejsac itd? ja mam kontaktow duzo czesc schowanych tak jak mona_ja na lodowke kuchenke zmywarke pralke, a na wierzchu mam jeden podwojny, dwa potrojne, no i jeden podwojny pod stolikiem

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2010-07-20 o 08:08
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 08:07   #4882
baja_86
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
w czym idziesz?
pochwal sie
W zasadzie mam kremową sukienkę, którą dziewczyny kiedyś mi odradzały i chabrowe dodatki, myślę, że całkiem fajnie to wygląda. Ale mam też szara sukienkę i może ją włożę na przebranie, o ile się w niej zmieszczę, bo ciut ostatnio przytyłam.
Co mi tam wkleję zdjęcia. Mam do tego jeszcze bransoletkę i korale niebiesko-kremowe zrobione przez nasza Anie

wiecie, że nigdzie na mieście nie mogę znaleźć opaski do włosów w kolorze chabrowym? Widziałam kilka ale z jakimiś brokatami cekinami, a takiej nie chcę. nici z mojej zaplanowanej fryzury
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 08:08   #4883
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
myszka_maj super lozeczko bardzo mi sie podoba

neska22 jaka by nie byla to gratulacje dla meza.. ja pamietam jak robilam awans zawodowy i jak juz go zrobilam to nalezala mi sie podwyzka taka okolo 250 zl.. a dostalam 17... oczywiscie zaczelam sie smiac i pytac czy ta moja podwyzka to wynik mojej ciezkiej pracy podczas awansu i dyr niezakumala i z usmiechem ze tak tak - a ja do niej niemozliwe cale 17 zl? zrobila takieeeee wielkie oczy i powiedziala ze i tak zarabiam wiecej niz w panstwoym przedszkolu na moim stanowisku ale ze sie zastanowi...

atomufka tak poprawdzie jakbyscie mieli nie dac rady albo cos to byscie go niebrali wiec jak tylko macie dawac rade to poco czekac tracic zaliczki itd.. a po powrocie to przeniesiecie i po klopocie

Rosette mi sie podoba ta co jest a weny cos nie mam pomysle jeszcze chwilke ale serio ta jest najbardziej "trafna"

Daysy85 my przez dlugi czas mielismy zakaz sexu... a teraz pan doktor powiedzial wojtkowi ze jeszcze z tydzien tak na spokojnie a potem jak juz odbiore wszytkie wyniki to moze sobie pofolgowac tak zeby mi cos ruszylo zebym w te upaly tyle niechodzila hahah wiec maz z zalecenia sie cieszy

india83 ostatnio bylam w tesco i mialam raptem 3 body i chleb i poszlam do kasy pierszenstwa oczywiscie kolejka jak nic.. mowie do wojtka ze czuje sie ok wiec postoimy jakby cos bylo nie tak to pojdziemy do przodu.. po chwili obrocila sie pani kasjerka i mnie zawolala.. ludzie zaczeli sie krecic ze jak to czemu a ona powiedziala ze to kasa pierszenstwa i ona ma OBOWIAZEK obsluzyc kobiete w ciazy czy tez niepelnosprawna osobe, ze to ciaza ze jest goraca i nie bede stala itd.. i powiedziala mi ze na 2 raz mam niestac w kolejce tylko podchodzic... ludzie sie burzyli jedna pani nawet powiedziala ze sie zaraz "porzyga" z goraca i moze wtedy ktos tez ja obsluzy ale juz mi to wisialo.. skoro sama mnie zawolala.. tyle ze kultura co po niektorych osob...

violisia no narazie to jestem spokojna ale jak zaczna sie skurcze te wlasciwe to wiesz... spokoj moze mnie szybkooo opuscic

Sysunia_d jeszcze nie kupilam.. kupie w tym tygodniu najdalej w poniedzialek ale na 90% ten zestaw http://allegro.pl/item1150653599_xq_...egazestaw.html przedewszystkim sprawdzalismy go i sie super prowadzi ma fajne pompowane kola dobre amortyzatory troche kijowe na nozki w siedzisku no ale.. najwazniejsze bylo dla mnie ze ma bardzo dobry fotelik

słonce to ty kup i mi powiedz czy sie sprawdza

ciekawe do jakiego rozmiartu składa się stelaż do gondoli
kurde ja to sie boje ze jak juz wepne fotelik to mi miejsca w aucie braknie na reszte wózka

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-20, 08:09   #4884
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
4. ta szafka koło kuchenki bedzie tej samej wysokości co kuchenka? jesli tak to dobrze jeśli nei to ja bym dała tej samej zeby obszar roboczy był na jednej wysokości
Anika no wiec tak
1. nie chce miec całej kuchni zabudowej, tę częśc zostawiłam specjalnie, ze jak mi ktoś z salonu spojrzy czy z Hollu to nie bedzie widział mebli tylko jakiś wazon z kompozycją kwiatową, czy coś w tym stylu (chce to wstawić w rogu kuchni)
2.
3. z tą szafką narożną to własnie kwestia pomyslenia czy zamknięta czy otwarta, chodzi mi aby połaczyła częśc z kuchnią z częścią ze zlewem
4. Tak, tak tej samej wysokosci, robiłąm teraz plan an szybko i jakoś tak wyszło

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
madzia, masakra. praktyczniejsza bedzie zabudowa pod oknem.
daj mi dokladny wymiar kazdej scianki. bo tak z rzutu to ciezko wywnioskowac.
juz podaję
1. 155
2. 100
3. 130
4. 40
5. 140
6. 320
7. 430
8. 190

Stary 2010-07-20, 08:11   #4885
kliwia
Zakorzenienie

madzia jak Ci z salonu ktos spojrzy to zobaczy tylko lodowke

juz Ci robie projekta.

od razu mowie ze sie nie da zorbic tego jak narysowalas. bo ta mala scianka przy kominie ma glebokosc 40cm. na zlew potrzebujesz szafki glebokosci 60cm. nie bedzie to estetycznie wygladac.

podlaczenie gazu jest czy tylko prad? bo musze wiedziec to do kuchenki.

a tesciowa jak ma w kuchni?

Edytowane przez kliwia
Czas edycji: 2010-07-20 o 08:14
Stary 2010-07-20, 08:13   #4886
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Tak sobie jeszcze przypomniałam Pod oknem jest grzejnik, wiec zabudowa tam raczej odpada. A stół chcemy z płyty takiej jak meble i aby łączył szafki ze zlewem ale jego kształt by był taki nierówny noe wiecie, tak aby dostosowac go do warunków kuchni

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
madzia jak Ci z salonu ktos spojrzy to zobaczy tylko lodowke

juz Ci robie projekta.
Dziękuję i czekam

Stary 2010-07-20, 08:13   #4887
violisia
Zadomowienie

hej
Cytat:
Hmmm szybko czy wolno ważne żeby w ogóle

Dobre ale już taka chamica to bym nie była

Co do wózka to wydaje mi się porządny jest na rurkach takich solidnych, widziałam u mnie w mieście za ponad 500 na takich słabych jak wózek dla lalek.
Zasugerowałam się opinią Kwiatuszka bo ona kupiła pierwsza.
Ma też plastikowe części , które są nawet z mocnego plastiku.
Na razie wydaje sie być wszystko ok ale wiadomo sprawdzi sie w użytkowaniu, poza tym firma ma 12 miesięcy gwarancje, że przyjeżdża mi ktoś do domu i naprawia na miejscu lub bierze ze sobą do firmy.
Ładnie jest odszyty, materiał wydaje się być naprawdę porządny.
Na razie ma same plusy, zobaczymy jak się sprawdzi na pierwszych spacerkach .

Lece na pobranie krwi . papa

Cytat:

podoba mi sie uklad kuchni, ogolnie ze nie prostokat tylko z wneka, ale...-->
Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
5. szafke nad zlewem mozna pociągnąc az do tego rogu na szafkami zaokrąglonymi
i bedziesz miała wiecej szafek,

i oba rzuty sie róznią a jednym widac niektóre szafki a w drugim ich nie ma...
...ale zgadzam sie z anika, ale najwazniejsze zeby tobie sie podobalo, my ci mozemy pisac gdzie co jak,ale to tobie ma byc wygodnie i tobie ma sie podobac osobiscie polecam na wymiar, i jak najwiecej "blatu" bo jak zaczniesz urzedowac w kuchni to to docenisz ( przynajmiej ja jestem megazadowolona z mojej kuchni)

Ps. a ja za 2 godz mykam do fryzjera pofarbowac odrosty milego dnia
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-20, 08:18   #4888
kliwia
Zakorzenienie

madzia, grzejnik nie przeszkadza by zabudowac pod oknem, plytsza szafka i otwory w blacie sie robi. no iw jak sie gotuje to sie w uhcni mniej grzeje.
Stary 2010-07-20, 08:19   #4889
martucha84
Zakorzenienie

baja_86 mi sie podoba ta kremowa i z tymi niebieskimi dodatkami daleko ci bedzie do pani mlodej a jak wezmiesz niebieska opaske to bedzie super... wogole wyglada inaczej niz jak wtedy jak ja wklejalas.. mniej sie chyba blyszzy swieci.. nie wiem moze to kwestia fotki.. mi sie podoba (bardziej niz srebrna )

anika222 czy sie sprawdza to wiem bo przyjaciele maja taki sam tzn xlandera i sa mega zadowoleni szczegolnie z prowadzenia go po naszych pieknych chodnikach, no a wymiary zlozonego to 95/62/64,5 wogole fajnie bo ma kosz ten na dole zapinany wiec mi nic z niego niewyleci.. (chyba hahahaha) zobaczymy raczej jestesmy zdecydowani na niego
Stary 2010-07-20, 08:19   #4890
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Violisia dzięki Ja się jeszcze martwię aby nie było za mało tych szafek

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości