|  2009-07-04, 23:58 | #31 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-03 Lokalizacja: ♥ 
				 | 

Dot.: pokój w kolorze fioletowym

siwasek- baaaaaaaaaaaaaardzo fajny pokoj, miejscami tylko lekko zagracony, ale efekt jak najbardziej zadowala me wybredne oko  gratuluję   | 
|     |   | 
|  2009-07-05, 13:31 | #32 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2007-04 
				 | 

Cytat: 
  (zwłaszcza ta część z trzeciego zdjęcia super  ) | |
|     |   | 
|  2009-07-06, 11:21 | #33 | 
| Wtajemniczenie | 

| 
|     |   | 
|  2009-10-09, 18:37 | #34 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-02 Lokalizacja: Malinowa chatka 
				 | 

co myslicie o połączeniu ciemnego fioletu z czerwonym?

| 
|     |   | 
|  2009-10-09, 19:07 | #35 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2009-02 
				 | 

bardzo ciekawe połączenie...sama się nad tym zastanawiałam....po zobaczeniu przepieknej skórzanej kanapy..w kolorze czerwonym..  pozdrawiam | 
|     |   | 
|  2009-10-16, 15:43 | #36 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2009-10 
				 | 

Witam !!!  Jestem tu nowa , chciałabym pomalować sypialnie , mam wątpliwości co do koloru . Mam szare łóżko ,czy fiolet będzie do niego psować ?? Pozdrawiam | 
|     |   | 
|  2009-11-09, 22:30 | #37 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2009-02 
				 | 

Hej...pewnie że będzie pasować szary.. dość elegancko..ale jesli możesz wyslij zdjecie łóżka  pozdrawiam | 
|     |   | 
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|  2009-11-13, 09:58 | #38 | 
| Raczkowanie | 

Podaje link do podobnego wątku: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=11881320 Powodzenia   
				__________________ www.beataboik.com | 
|     |   | 
|  2009-11-27, 11:37 | #39 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2009-11 
				 | 

cześć  mam do Was pytanie. Chciałabym pomalować swój pokój na fioletowo dwie ściany ciemne i 2 jasne. Zastanawiam się czy będzie mi się dobrze mieszkało w pokoju z takimi kolorami?? Możecie mi napisać czy przyjemnie jest w takim pokoju. z góry dziękuję.   | 
|     |   | 
|  2009-11-28, 13:25 | #40 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-06 
				 | 

Cytat: 

__________________ Zmieniaj swoje życie   | |
|     |   | 
|  2009-11-28, 13:33 | #41 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-06 
				 | 

Propozycje fioletów:

__________________ Zmieniaj swoje życie   | 
|     |   | 
|  2010-02-08, 08:51 | #42 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2009-11 
				 | 

czesc jestem nowyt urzytkownikiem wiec pozdrawiam serdecznie   popieram w 100% pomysł -sliwka wegierka ,jasne fioletowe sciany do tego i ciemne meble (cos takiego mam u siebie w pokoju ) do tego jasna podłoge,tyle tylko ze w porownaniu do siwaski mam troszke wiekszy pokoj 5m/5m na przeciwko drzwi mam szafe w ciemnej okleinie i z szyba w kolorze jasnego fiolety od lewej jak sie wchodzi do pokoju jest sciana ze sliwka wegierka i tam bedzie stał narożnik w białej skórze reszte scian mam jasny fiolet razem z sufitem . pokoj jest jeszcze nie skonczony ale mam nadzieje ze efekt bedzie niesamowity   | 
|     |   | 
|  2010-02-15, 13:18 | #43 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2009-08 
				 | 

Cytat: 
 Nie wiem, czy sama chciałabym mieć wszystkie powierzchnie w jednej palecie kolorystycznej, ale skoro ktoś się na takie coś decyduje, oznacza to iż sprawę przemyślał, przejrzał próbki kolorów i obejrzał podobne aranżacje.  Najważniejsze to dobrze się czuć w pomieszczeniu. | |
|     |   | 
|  2010-02-17, 13:38 | #44 | 
| nabija na KOPIĘ kopistów. okrutnica jakaś... | 

ja mam w pokoju fiolet, o taki Załącznik 2876479 do szarości Załącznik 2876480 | 
|     |   | 
|  2010-02-17, 14:48 | #45 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2009-02 
				 | 

Czytałam gdzieś, że fioletowy pokój wzmaga wyobraźnię i kreatywność ale najlepiej stosować go jednak jako dodatek kolorystyczny w zasłonach, poduszkach lub też na pojedynczej ścianie. A widziałaś już może wrzosową dolinę Śnieżki?   super jest ten kolor więc zerknij na paletę. Pamiętaj tylko, że estetyka i umiarhttp://www.wizaz.pl/forum/newreply.php?do=postreply  &t=201237 również mają jakieś granice. | 
|     |   | 
|  2010-02-17, 15:00 | #46 | ||
| grozi wypollizowaniem Zarejestrowany: 2005-08 
				 | 

Cytat: 
 wg mnie to nie jest fiolet....  Cytat: 
 faktycznnie bardzo ładna ta wrzosowa dolina...dosyć intensywna...nie wiem czy by sie nadawała do pomalowania całego pokoju 
				__________________ Fotografia dziecięca i nie tylko   | ||
|     |   | 
|  2010-02-17, 15:18 | #47 | |
				 | 

Cytat: 
 Heh, to chyba można powiedzieć o większości kolorów. Kiedy byłam zbuntowaną nastolatką, to marzył mi się czarny pokój (jaki miała postać grana przez Winonę Ryder w filmie, który widziałam wieki temu). Kiedy jednak teraz zwizualizowałam ten pomysł w cad deorze, to stwierdziłam, że taka mroczna atmosfera byłaby przytłaczająca.   Róże i filoety może nie przytłaczają, ale są drażniące dla oka i szczerze mówiąc nie zazdroszczę małym dziewczynkom, którym mamy robią nie tylko ściany, ale i meble w takich kolorach.   | |
|     |   | 
|  2010-07-05, 10:55 | #48 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2010-07 
				 | 

A fiolet w połaczeniu z pistacja i biała czekolada?   | 
|     |   | 
|  2010-07-06, 22:32 | #49 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2006-08 Lokalizacja: góry 
				 | 

mnie się nie podoba. wolę fiolet z szarością i bielą/kremem. ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- jestem za! | 
|     |   | 
|  2010-07-07, 09:04 | #50 | 
				 | 

Tylko nie pomaluje kazdej sciany na inny kolor,tez wygladałoby to głupio... znów 3 sciany na fioletowo i jedną na własnie biała czekolade z wstawkami pistacji??

| 
|     |   | 
|  2010-07-07, 11:25 | #51 | 
				 | 

Witam bardzo serdecznie   To mój pierwszy post, dlatego proszę o wyrozumiałość. W przyszłym tygodniu planuję remont i wybór padł na fioletowy kolor ścian. Może komuś moje wypociny pomogą wymyślić coś dla siebie. Mam zamiar jedną ścianę pomalować na stalowy/szary. Ja połączę fiolet z kremem (narzuta na łóżko i fotel) i zielenią (duża poduszka na fotelu i małe świeczki tealighty). Zasłonę mam z Ikei (http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90150919 - wzór 3 od góry- będzie między ścianą szarą a fioletową). Moim zdaniem szarość i kremowy ładnie się komponują, o ile przełamie się je czymś żywszym- nawet jakimś małym elementem, albo ciekawym wzorem  Zastanawiam się też nad wprowadzeniem żółci- np. dywanu (bardziej miodowy kolor). Ale to już taki spontaniczny pomysł  Poniżej kilka zdjęć które mi się podobają i moje zestawienie kolorów na planowany remont. Jeśli chodzi o mnie to w pokoju nie może zabraknąć półek na książki- najlepiej jako ścianki działowej, albo na całej (mniejszej) ścianie  Ale to tylko dla moli książkowych jak ja   Fioletu nie łączyłabym z zielenią (na ścianach)- myślę, że to trochę za dużo koloru. Biała czekolada/krem/szarość jak najbardziej! Ja miałam przez 2 lata zieleń i krem- więc takie połączenie już mi się znudziło i wybrałam szarość  Pozdrawiam! Edytowane przez MisiakShogi Czas edycji: 2010-07-07 o 11:27 | 
|     |   | 
|  2010-07-12, 20:30 | #52 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2010-07 
				 | 

| 
|     |   | 
|  2010-07-17, 23:44 | #53 | 
				 | 

Czesc wszystkim, własnie skonczyłam dzisiaj malowac mój pokój, również na fioletowo   ale nie wiem jak ustawic meble zeby wizualnie sie powiekszył. Meble mam że tak powiem nienowoczesne , jest to mebloscianka koloru jakby zółtawego (ale nie dosłownie) takie naturalne drewno z połyskiem. a wersalka ma rudawy kolor . Nie wiem co zrobic by w pokoju nie było tak "krasiato"(chodzi o kolory)  . Moze ktos z was doradzi mi . ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- aha zapomnialam dodac ze okno jest od strony południowej a odcien fioletu to magiczny fiolet z firmy dekoral   | 
|     |   | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2010-07-18, 15:36 | #54 | |
				 | 

Cytat: 
  , więc jest narzutka). Do tego jakieś poduchy i jeden problem z głowy  Jakbyś wrzuciła zdjęcia byłoby łatwiej trochę.  Niżej mój kącik. | |
|     |   | 
|  2010-07-18, 18:13 | #55 | |
				 | 

Cytat: 
 | |
|     |   | 
|  2010-07-20, 08:47 | #56 | |
				 | 

Cytat: 
   https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1231165741 Dosyć kojące zestawienie, ale jak dla mnie za mdłe. Jeśli chodzi o dodatki w tym kolorze, to ja połączyłabym z paroma innymi z tej gamy kolorystycznej, żeby nie wszystko było tak samo seledynowe. Szczególnie lubię świeczki/tealighty w trzech odcieniach danego koloru jako dekorację i źródło światła  Ja kupowałam w Obi jeszcze jak miałam inny kolor ścian- zielone tealighty o zapachu jabłka w trzech odcieniach (18 sztuk za ok. 10 zł) i "osłonki" w Ikei http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00114167 | |
|     |   | 
|  2010-07-22, 13:32 | #57 | |
				 | 

Cytat: 
  Tak więc Ty trzymaj się swoich seledynów (kilka odcieni będzie fajnie wyglądało). | |
|     |   | 
|  2010-07-23, 00:19 | #58 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2010-07 Lokalizacja: Szczecin 
				 | 

Witam Was   jestem tutaj pierwszy raz.. przeszukałam różne fora i wypowiedzi i muszę powiedzieć, że dało mi to do myślenia. Pisze żeby zapytać was o.. opinię mojego pomysłu  A mianowicie chcę zmienić pokój, a właściwie przemalować go na fiolet  Mój pokój jest niewielki... Mam jasne meble, panele... mieszany kolor i do tego chciałabym mieć ciemnofioletowe ściany.. jakaś śliwka węgierka czy coś w ten deseń i na jednej ze ścian chciałabym kremowy/jasny wzorek.. Wiecie o co mi chodzi, prawda?  A no i sufit.. Biały czy kremowy? A no i łożko.. to jest mój problem.. Mam taką kanapę zielono brązową, która całkowicie nie pasuje do reszty.. Pieniędzy na nowe łóżko nie mam.. Jak myślicie.. jakaś kapa, koc? W jakim kolorze? Odpowiedzcie, proszę.  Ps. Dodaję parę fotek by przybliżyć wam kolory mebli paneli   | 
|     |   | 
|  2010-07-23, 11:00 | #59 | 
				 | 

To czy sufit będzie biały, czy kremowy nie sprawi dużej różnicy, ale jak zdecydujesz się na któryś z nich, to wtedy konsekwentnie używaj go także przy innych elementach ozdobnych - kocu na kanapę, wzorku na ścianę etc. Skoro jesteśmy już przy temacie ścian, to radziłabym się zastanowić nad malowaniem wszystkich na śliwkowy kolor, jedna lub dwie by wystarczyły, bo w pokoju zrobi się ciemno i optycznie się zmniejszy. Porównaj wizualizacje w wersji całkowicie fioletowej i białej z fioletem. | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:48.