|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Fioletowy pokój! Proszę o Pomoc!
Bardzo proszę o radę co do mojego fioletowego pokoju. Za niedługo przeprowadzka a ja dalej nie mam 100% pewności co do jego wyglądu! Ściany są fioletowe, ale nie taki ciemny grobowy fiolet raczej coś przypominającego kolor bzu lub nie wiem może wrzosowy. Jedna ściana jest ciemniejsza taki fiolet fiolet ^^. Mam jasne jesionowe podłogi i ciemne wiśniowe drzwi. (niby kontrast) I mój dylemat polega na tym : kolor mebli a) jasne np. klonowe pod podłogi czy b) ciemne pod drzwi choc boję się, że może zrobic się za ciemno i nieprzyjemnie. A sufit jest biały
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Fioletowy pokój! Proszę o Pomoc!
Meble (szafki itp.) dobrałabym pod kolor drzwi, matowe. Po głowie chodzi mi coś a'la ciemny brąz, ale nie do końca. Jednak meble typu fotel, kanapa, to zdecydowanie bym wybrała coś jasnego, beżowego lekko, bardziej ku bieli.
Jeśli pokój jest w starym budownictwie, czyli te trzy metry wysokości są to wybrałabym a'la diamencikowe żyrandole w wersji przezroczystej, nie takie kolorowe na jakie się też napotykam. Jeśli jednak pokój jest niższy, to zdecydowanie bym je odradzała i pokusiła się na jakieś proste lampy. Najbardziej mam problem z dobraniem koloru szafek, niby coś z brązem jak na początku wspomniałam, ale sama nie wiem. Za to kanap i foteli jestem pewna, aby były jasne. A beżowej tapety bym nie dawała w żadnym razie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem meble mod kolor podłogi. Moja koleżanka własnie zrobiła sobie fioletowy pokój i wygląda super. Ma 2 ściany fioletowe coś włąsnie taki kolor jak pisałaś, a na 2 ma tapetę fioletową w kwiaty i takie jaby srebrne obwudki tych kwiató wygląda to bosko. Mebelki to tak jak koleżanka wyżej pisała ale lampę to ja bym kupiła tą z kryształków.
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
![]()
Ja też wybrałabym jasne meble. Moim zdaniem, na fioletowej ścianie będą wyglądały lepiej, niż te z ciemnego drewna. Taki żyrandol to też fajny pomysł. Tapeta fioletowa, najlepiej w jakimś kwiatowym wzorze. Dodatki mogą być w spokojnych kolorach, typu biel i beż. Chociaż, jeśli lubisz eksperymentować, wybrałabym jasnozielone
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Witam, ja również jestem na etapie wyposażania swojego wnętrza w dodatki w kolorze fioletu, z chęcią się podzielę co znalazłam.
fioletowe tapety: http://udekorujdom.blogspot.com/ Powodzenia ![]()
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Troszkę efektownych i na każdą kieszen lamp
![]()
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
powracam do tematu, bo potrzebuje jakis kreatywnych pomyslow
![]() niedlugo bede miala przeprowadzke do nowego domu i bede dzielic z chlopakiem duzy (ok. 50m kw.) pokoj. on wybral kolor scian wlasnie fioletowy a ja przystalam na to. i teraz mam lekki dylemat co do kolorow jakie moge tam jeszcze naniesc. myslalam o bialym szablonie na scianie i np. czerwonych dodatkach. nie chce po prostu zeby byl tam tylko fiolet i domieszki jakiegos np. jasnego koloru. styl nie moze byc tez zbyt dziewczecy, bo moj luby nie jest az tak tolerancyjny na moje pomysly ![]() powiem tez ze nasz pokoj bedzie na poddaszu i bedzie mial okno kolankowe (jest to okno dachowe i jednoczesnie zachodzace na kawalek sciany). |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
moze z czerwonym to fakt lekka przesada ale nie chce miec tylko dwoch kolorow zeby nie byl on monotonny. tylko nie wiem jakie moge dodac zeby nie bylo wlasnie ciemno ale zbyt pstrokato. wczoraj zreszta dogadalismy sie ze fiolet bedzie bardziej pod lawendowy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Ale jeśli mówimy tylko o ścianach, to tu dwa kolory będą wystarczające - pomyśl ile dodatkowych barw dojdzie przy meblach i dekoracjach. Możesz natomiast na jednej ze ścian dać farbę o kilka tonów ciemniejszą od lawendowego no i na przykład dwukolorową naklejkę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Witam.Mam podobny dylemat . Bede w niedalekiej przyszłości malować pokój na pastelowy fiolet (wrzos). posiadam skórzaną oliwkową sofe i fotel . zastanawiam sie jaki kolor powinny mieć meble ? zastanawiałm sie nad białym ale mam wrażenie że nie bedą współgrać z kanapą? co myślicie???
Pozdrwiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
ciemne meble, typu szafki biurko itd ustawiłabym na tych jaśniejszych ścianach. natomiast jasne łóżko czy jakieś fotele i stolik (ciemny) na tej ścianie ciemniejszej
![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Kaps ma racje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:29.