Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXI - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-26, 12:06   #991
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXI

czesc laseczki
Nadrobilam Was z grubsza, ale strasznie rozpisalyscie jak mnie nie bylo

Agus strasznie mi przykro

Kurcze bylismy w tej Pradze... no niby fajnie bylo ale jakos tak sie rozczarowalam... Wszystko tam jest tak cholernie drogie ze szok, i kantuja na kazdym kroku przed wyjazdem przypomnialo mi sie ze zostalo nam jeszcze z wyjazdu do chorwacji w zeszlym roku okolo 300 euro... no i wzielismy ta kase ze soba... 300 euro to jest dla mnie masa pieniedzy... a tymczasem zaplacilismy hotel (mimo ze cene promocyjna mielismy to i tak drogo), parking (20 euro za dobe - szok), kupilismy sobie jakis obiad... generalnie nie szalelismy a i tak te 300 euro poszlo sie pasc... no i tak jakos zalapalam dola... ze tak na nic nas nie stac, za glupie 2 dni wypoczynku tyle trzeba zaplacic... ciekawa jestem czy jakbysmy zyli w jakims innym kraju to by nas bylo stac na wycieczke? dla takiego niemca te 300 euro to tez jest masa pieniedzy?

a w ogole to dzwonilam przed chwila do mojego nowego szefa... i moj nowy szef to chyba w ogole nie wiedzial po co do niego dzwonie i kim jestem i ze sie ze mna umowil na telefon powiedzial zebym zadzwonila do niego za pol godziny bo musi poszukac tych dokumentow czy je w ogole ma... ehhh tylko nie jestem pewna czy mowil pol godziny bo najpierw zrozumialam ze mam za 3 godziny zadzwonic ale jak powtorzylam: za 3 godz tak? to uslyszalam w odpowiedzi no tak za 0,5 h no nic za chwile bede jeszcze raz dzwonic hehe
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 12:06   #992
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXI

baja fajnie, że wesele się udało My w sobotę będziemy sią bawili też Od razu po północy będziemy świętować swoją 1 rocznicę slubu heh

Mąz dzwonił, że zajechał do przychodzi po leki dla taty swojego i wisiała tam kartka, że moja dr rodzinna do końca lipca ma urlop Wiec i tak bym w tym tygodniu nie poszła....

Mąz był w Rejonie i ceny za prąd przedstwiają sie tak:
za taryfę jednostajną po 53 gr za kwh
za taryfę nocną od 22do 6 i od 13 do 15 jest po 33gr za kwh a w godzinach dziennych (poza tymi godzinami) po 58gr za kwh

hm.... czyzby jednak ta nocna się opłacała??

Tylko teraz jak rozwiązać problem z wodą. Aby ciagle była ciepła.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 12:32   #993
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cześć Matko pół roku temu Was opuściłam, ale bardzo tęskniłam i nieraz myślałam co tam u Was. Mam nadzieję, że teraz wrócę już na dobre, jak mnie znów przyjmiecie

U mnie wieczny remont, choć zostały tylko 3 pokoje do zrobienia, praca (ale tylko do 7.09), no i problemy z netem, to powody mojej niewybaczalnej nieobecności wśród Was

Muszę Was nadrobić, ale nie wiem czy zdołam.
Widzę mnóstwo przyszłych mamuś, lista zaplanowanych w ustawionym konkursie dalej jest, co więcej wysunęłam się na pierwsze miejsce

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
SSR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 12:34   #994
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Napisane przez SSR Pokaż wiadomość
Cześć Matko pół roku temu Was opuściłam, ale bardzo tęskniłam i nieraz myślałam co tam u Was. Mam nadzieję, że teraz wrócę już na dobre, jak mnie znów przyjmiecie

U mnie wieczny remont, choć zostały tylko 3 pokoje do zrobienia, praca (ale tylko do 7.09), no i problemy z netem, to powody mojej niewybaczalnej nieobecności wśród Was

Widzę mnóstwo przyszłych mamuś, lista zaplanowanych w ustawionym konkursie dalej jest, co więcej wysunęłam się na pierwsze miejsce

nowłasnie gdzies ty była jak cie nie było

kilka pm-ek cie przeskoczyło

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 12:36   #995
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

SSR witaj jakie pół roku kochana, przecież jakiś czas temu do zaglądałaś Chyba, że ten czas tak szybko leci Fajnie, że remoncik idzie do przodu A dlaczego praca tylko do 7 wrzesnia?? A co potem?? No to skoro jesteś pierwsza na liście to??

Stary 2010-07-26, 12:39   #996
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333

SSR hejo
Fajnie tu wrócić no nie?
Stary 2010-07-26, 13:12   #997
Daysy85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
ale popiepszona pogoda!!!
U nas 18 stopni brrr zimnooo!!!
Kto zamawiał taką pogodę?!!!! Przyznac się!!!
Jaaaa !!! Bo się już dusiłam w te upały!
Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Hej,
U nas w Sopocie pogoda fatalna...tzn. zimno...o opalaniu nie ma mowy i tak cały tydzień się zapowiada...pięknie kurcze. Wczoraj było dość słonecznie. Podrzucam Wam fotkę z pozdrowieniami ode mnie i Rafała bo opowiadam mu często o Was
U lala kochana , fotencja prawie jak z .... filmu o miłości
Cytat:

Cześć, miło, że znów jesteś.

Idę dziś do szpitala, zrobią mi badania itd.
Jak wyjdę to się tu jeszcze pokaże, papa.
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-07-26, 13:13   #998
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Daysy trzymam kciuki za badania.

Stary 2010-07-26, 13:25   #999
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

samba a moze on tak poniedziałkowo zamotany trzymam kciuki

daysy za ciebie tez

Stary 2010-07-26, 13:34   #1000
celi25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
celi ja tez myślałam o ścinach fioletowo zielonych ale niestety do mebli mi nie będą pasowały
Bo najpierw chcieliśmy fiolet i kość słoniową albo coś w tej tonacji, ale stwierdziliśmy, że to by za mdło było - a zielony trochę by rozweselił pokój

Cytat:

za taryfę nocną od 22do 6 i od 13 do 15 jest po 33gr za kwh a w godzinach dziennych (poza tymi godzinami) po 58gr za kwh

Pamiętam, że kiedyś to obliczałam dla swojej mamy i jej wyszło, że się nie opłacało. W necie to znalazłam, ale nie pamiętam na jakiej stronie. Myślę, że na google znajdziesz

celi25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 13:39   #1001
martucha84
Zakorzenienie

baja_86 ciesze sie ze slub udany no i ze sie fajnie bawiliscie.. mlodzi mieli super ze udalo im sie zdazyc przed deszczem.. a jak juz sie jest na sali to i tak deszcz nieprzeszkadza... wiec sie wszystko udalo

SAMBA no niestety ceny sa powalajace... ale bynajmniej odpoczeliscie.. dodzwonilas sie do szefa? wszystko ok?

SSR witaj z nami

Daysy85 trzymam kciuki daj znac co i jak po wizycie

a ja wlasnie skonczylam czytac udreki pewnej kasjerki... no i
tak mi dziwnie troche bo mimo ze takie lekkie itd to chyba mi sie nie dokonca podobalo.. no ale..
co wazne nadal uwazam ze praca na kasie to cholernie trudne zadanie.. podziwiam panie podziwiam..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-26, 13:40   #1002
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez celi25 Pokaż wiadomość

Pamiętam, że kiedyś to obliczałam dla swojej mamy i jej wyszło, że się nie opłacało. W necie to znalazłam, ale nie pamiętam na jakiej stronie. Myślę, że na google znajdziesz
ja juz własnie sama nie wiem czy to się opłaca czy nie. Myslałam, że rożnica w cenie będzie większa. ech...

Stary 2010-07-26, 13:57   #1003
kolanka
Zadomowienie

Madzialenka - z taryfą jest tak, ze jesli jesteś na nocnej, to pierz, sprzątaj, podgrzewaj wodę i gotuj po 22. Opłaca się tylko wtedy, jak przestrzegasz tych godzin.
A za drugi licznik tez masz dodatkowe oplaty. Dokładnie zasięgnijcie informacji w energetyce. U osoby, która sie tym zajmuje, a nie u tej, która tylko sie orientuje.

Samba
nas wyjazd do Pragi z kolei wyszedł bardzo tanio i ja jestem zadowolona. 250kc/os za nocleg ( warunki akademickie pokój bez łazienki). Parking przed budynkiem za free, 5 minut do metra, gdzie bilet kosztował 100kc dobowy lub 18kC jednorazowy. Jedzonko i piwko kupowaliśmy w billa, wiec też było niedrogo.
Byliśmy 3 dni i straciliśmy 2000kc w tym winieta za 250kc.

Edytowane przez kolanka
Czas edycji: 2010-07-26 o 14:18
kolanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 14:00   #1004
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Kolanka no właśnie mąż był w energetyce i ceny na taryfie nocnej podczas dnia i na taryfie jednostajnej są nie wiele większe. Za to w nocy jest duża róznica. Oczywiscie nie będe gotowała w nocy. W nocy jedynie mogę włączyć pralkę i bojler.

Cytat:

Stary 2010-07-26, 14:08   #1005
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
baja fajnie, że wesele się udało My w sobotę będziemy sią bawili też Od razu po północy będziemy świętować swoją 1 rocznicę slubu heh

Tylko teraz jak rozwiązać problem z wodą. Aby ciagle była ciepła.
My w sobotę robimy imprezkę rocznicową, tydzień wcześniej, ale to dlatego, że w weekend rocznicowy mamy 18-stkę kuzynki. za to w niedziele po 18-stce czyli dokładnie w dzień naszej rocznicy idziemy sobie na kolację.
My mamy taryfe nocna i co prawda jak to finansowo wychodzi to nie wiem, ale powiem Ci, że chyba się opłaca, bo inaczej moi rodzice by tego nie mieli. a do godzin tańszej energii idzie się przyzwyczaić. U nas teraz taryfa zaczyna się po 21 i chyba trwa do ok 14, zimą ze względu na zmianę czasu zaczyna się po 20.Jak jestem w domu to mi to bardzo pasuje, bo rano sobie wszystko popiorę, posprzątam, wstawię zmywarkę i obiad przygotuję. Jedyny minus, że z tv i kompa korzystamy cały dzień, więc na tym za dużo nie oszczędzamy, no ale nie można się dać zwariować

Cytat:

Witaj

Cytat:
Napisane przez Daysy85 Pokaż wiadomość
Jaaaa !!! Bo się już dusiłam w te upały!

U lala kochana , fotencja prawie jak z .... filmu o miłości

Cześć, miło, że znów jesteś.

Idę dziś do szpitala, zrobią mi badania itd.
Jak wyjdę to się tu jeszcze pokaże, papa.
trzymam kciuki za badania

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
baja_86 ciesze sie ze slub udany no i ze sie fajnie bawiliscie.. mlodzi mieli super ze udalo im sie zdazyc przed deszczem.. a jak juz sie jest na sali to i tak deszcz nieprzeszkadza... wiec sie wszystko udalo
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 14:09   #1006
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Cześć
no i po weekendzie...
przyjechali do nas teściowie z wujkami tż i zrobili demolkę mieli ogólnie zobaczyć mieszkanie, ocenić co jest do zrobienia, ale teściu wziął narzedzia i rozwalił nam kawałek parkietu. Okazało się, że pod spodem jest lepik (rakotwórczy) ale tego się spodziewalismy w takim razie już postanowione że kładziemy panele (trochę mi żal tego parkietu ale cóż...). Oprócz tego powiedzieliśmy że chcemy rozwalić kawałek ścianki działowej, więc teściu zakasał rękawy i wywalił drzwi z futryną i jeszcze kawałek ściany - oj takiego go jeszcze nie widziałam - walił aż sie kurzyło A w między czasie każdy musiał łyknąć 50-tkę -teściu wiózł 200 km flaszkę Wujkowie powiedzieli że na przełomie września/października rozpoczną, ale wcześniej musimy wymienić instalacje No i przewieźliśmy 1/3 rzeczy do mojej mamy do końca tygodnia musimy przewieść resztę

Przeczytałam Wasze komentarze apropo ostatniego rysunku i fakt- nie pomieszczę sprzętów. Ale.... moaj wyobraźnia znowu zadziałała i mam kolejny projekt i to jest chyba TO! tylko rury z gazem trzeba przenieść na drugą ścianę (ale to tym lepiej, bo będzie ich mniej) oby się dało poniżej rysunek w trzech rzutach - for you

Madziu, fajnie że z teściową się dogadaliscie , no i gest rodziców super. A jakie kolorki wybrałaś?

Misqa, jak Wam się układa? jest lepiej? jak się czujesz?

Śliweńko czy Ty wklejałaś już jakieś fotki... bo chyba przeoczyłam...

Neska, ja też chciałam pojechać na MediaM, ale w końcu nie bylismy. Napiszę tylko, że do końca miesiaca jest taka promocja na sprzęt Elektrolux, Zanusi i AEG, ze przy zakupie 2 sprzętów dostajesz na oba 5 lat gwarancji . Można kupić wszędzie . My chyba w tym tygodniu coś kupimy

Aguś, przykro mi , że to Cię spotkało. Mam nadzieję, że szybko woda się cofnie

U nas też całą sobotę lało. A moja znajoma miała ślub. Ale mi było jej żal zimno, ponuro, mokro... I to w lipcu

Jeszcze apropo remontu. Sąsiadka zaczepiła wczoraj TZ, przywitała ,,nowego sąsiada" nawet zaprosiła go do siebie (ale jest po 60-tce na oko ) i powiedziała, że podobno w sierpniu mają nam doprowadzać ciepłą wodę miejską czyli pewnie będą też wymieniać piony byłoby super że w czasie remontu no i nie musiałabym kupować junkersa proszę trzymać kciuki
wode wypompowali po 3 godzinach, my pozniej miotlami ja wygarnelismy, od popoludnia juz sie suszy
narazie nie pada
Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Hej,
U nas w Sopocie pogoda fatalna...tzn. zimno...o opalaniu nie ma mowy i tak cały tydzień się zapowiada...pięknie kurcze. Wczoraj było dość słonecznie. Podrzucam Wam fotkę z pozdrowieniami ode mnie i Rafała bo opowiadam mu często o Was
piekne zdjecie
bylamw sopocie miesiac temu
polecam obiady w restaucaji MONTEK na monciaku
rewelacyjne dania i rewelacyjne ryby no i nie drogo!!!!!!!!!!!!!!!
Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
laseczki jestem

nasze szczescie ma całe 1,09 mm i pieknie bije mu serduszko

maz siedział jak zahipnotyzowany a mnei polecieła łezka jak usłyszelismy serduszko maz sie cały czas usmiechał

a najlepszy tekst lekarka wpisywala do komputera moje dane inazywisko wpisala bez pytania a o imie zapytała i mowie Anna
a one chorem WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO ALE MASZ PREZENT NA IMIENINY

a maz karp i tylko brwi uniósl i sie lekarka zasmiala uuuuuuuu ktos tu zapomnial

potem jak wyszlismy z przychodni to mnei wysciskał

jak potem szeful zniknie to wam zeskanuje fotencje małego
super :
zdrowka
i wszystkiego naj z okazji imienin
,moja siostra i meza siostrzenica dzisiaj mama i mama ma urodziny
Cytat:
Cześć - u mas masakryczna pogoda. Przyłączam się do apelu o powrót słońca

Strasznie mi przykro - mam nadzieję, że ubezpieczenie pokryje większość kosztów

nie mogło być inaczej super że Wam się podobało. Wczoraj słyszałam że w USA fala upałów. Jak dla mnie możecie je odesłać do Polski

Śliczna. Pamiętam, że nasze pierwsze wspólne wakacje z TŻem też były zimne i deszczowe, ale i tak było cudownie

Super prezent Wszystkiego najlepszego i niech okruszek zdrowo rośnie

Naczytałam się o tych Waszych remontach i w weekend też pojeździliśmy z TŻem pooglądać meble. Wstępnie już wybraliśmy, ale chcemy jeszcze jechać do stolarza, żeby nam wycenił ile u niego by kosztowały. Poza tym chyba zdecydujemy się na ściany fioletowo-zielone. Pamiętam, że któraś z Was też się nad takimi zastanawiała. Nie mogę się doczekać, bo już nie mogę patrzeć na nasz pokój
Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
czesc laseczki
Nadrobilam Was z grubsza, ale strasznie rozpisalyscie jak mnie nie bylo

Agus strasznie mi przykro

Kurcze bylismy w tej Pradze... no niby fajnie bylo ale jakos tak sie rozczarowalam... Wszystko tam jest tak cholernie drogie ze szok, i kantuja na kazdym kroku przed wyjazdem przypomnialo mi sie ze zostalo nam jeszcze z wyjazdu do chorwacji w zeszlym roku okolo 300 euro... no i wzielismy ta kase ze soba... 300 euro to jest dla mnie masa pieniedzy... a tymczasem zaplacilismy hotel (mimo ze cene promocyjna mielismy to i tak drogo), parking (20 euro za dobe - szok), kupilismy sobie jakis obiad... generalnie nie szalelismy a i tak te 300 euro poszlo sie pasc... no i tak jakos zalapalam dola... ze tak na nic nas nie stac, za glupie 2 dni wypoczynku tyle trzeba zaplacic... ciekawa jestem czy jakbysmy zyli w jakims innym kraju to by nas bylo stac na wycieczke? dla takiego niemca te 300 euro to tez jest masa pieniedzy?

a w ogole to dzwonilam przed chwila do mojego nowego szefa... i moj nowy szef to chyba w ogole nie wiedzial po co do niego dzwonie i kim jestem i ze sie ze mna umowil na telefon powiedzial zebym zadzwonila do niego za pol godziny bo musi poszukac tych dokumentow czy je w ogole ma... ehhh tylko nie jestem pewna czy mowil pol godziny bo najpierw zrozumialam ze mam za 3 godziny zadzwonic ale jak powtorzylam: za 3 godz tak? to uslyszalam w odpowiedzi no tak za 0,5 h no nic za chwile bede jeszcze raz dzwonic hehe
no niestetyu

ja dzisiaj dostalam @ takze d...pa z kolnego cyklu
tak mi leci i tak mnie boli brzuch, ze musialam w poludnie sie zdrzemnac godzinke
srasznie zdycham dzis
pogoda do d...
chlodno
ale wieje, wiec mi pranie szybko wyschnie
my chyba pojedziemy nad to morze, kolega pojedzie swoim autem
ale lipca bo zapowiadaja lipna pogode na przyszly tydzien ehhhhhhhh
Stary 2010-07-26, 14:15   #1007
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Baja to u was taryfa nocna jest od 21 do 14?? długo strasznie. U nas od 22 do 6 i od 13 do 15.

My tez rocznicę świętujemy innego dnia, a dokładnie od 6 do 9 września, wtedy mamy wyjazd. Przez ten ślub nie możemy świętować 1 sierpnia, no trudno.

A powiedzcie mi jeszcze jak to jest z wodą w bojlerze. Jesli będzie się grzała w nocy i o 6 zgasimy bojler to długo ona powinna byc ciepła? A potem jesli ktoś będzie w domu i ustawi go od 13 do 15 to do wieczora ciepła woda powinna być. Czy to jest tak, że jedna osoba sie wykąpie i już dupa (jesli bojler jest zgaszony).

Aguś współczuje

Stary 2010-07-26, 14:41   #1008
celi25
Rozeznanie

Cytat:

A powiedzcie mi jeszcze jak to jest z wodą w bojlerze. Jesli będzie się grzała w nocy i o 6 zgasimy bojler to długo ona powinna byc ciepła? A potem jesli ktoś będzie w domu i ustawi go od 13 do 15 to do wieczora ciepła woda powinna być. Czy to jest tak, że jedna osoba sie wykąpie i już dupa (jesli bojler jest zgaszony).
Znowu się powołuję na mój rodzinny domek ( bo niestety teraz to w bloku mieszkam) - teraz jest tam nowy bojler, więc jest oszczędniej (stary strasznie dużo prądu pochłaniał) . Mają ustawioną konkretną temperaturę i on się sam włącza i wyłącza

Stary 2010-07-26, 14:42   #1009
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Laseczki przedstawiam Juniorka

Stary 2010-07-26, 14:46   #1010
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Znowu się powołuję na mój rodzinny domek ( bo niestety teraz to w bloku mieszkam) - teraz jest tam nowy bojler, więc jest oszczędniej (stary strasznie dużo prądu pochłaniał) . Mają ustawioną konkretną temperaturę i on się sam włącza i wyłącza
czyli uważasz, że lepiej aby bojler był non stop włączony ale ustawić konkretną temp (jaką?? 35-40 stopni??) i wtedy jak będzie trzeba to sie włączy sam, a ciepła woda będzie non stop??

Anika jaki kropek Bardzo dobrze go widać.

Stary 2010-07-26, 14:48   #1011
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
czyli uważasz, że lepiej aby bojler był non stop włączony ale ustawić konkretną temp (jaką?? 35-40 stopni??) i wtedy jak będzie trzeba to sie włączy sam, a ciepła woda będzie non stop??

Anika jaki kropek Bardzo dobrze go widać.
ale jak mu ustawisz na temperature to bedzie sie włączał nie patrzac na taryfe....

no kropek kropek taki 11 mm kropek

maz jak wychodził ze zdjeciem z usg to w palcach se sam sobie pokazywal taki ooo jest taki

i taki był nastawiony bojowniczo zeby sie zapytac czy juz sie mozemy sexic czy nie ze z wrazenia chyba zapomniał sie zapytac

ja zreszta tez

Edytowane przez anika222
Czas edycji: 2010-07-26 o 14:50
Stary 2010-07-26, 14:52   #1012
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Anika to jak zrobić aby mieć non stop ciepłą wodę?? Jesli sie w nocnej tarfie nagrzeje, to chyba do wieczora nie wytrzyma??

Stary 2010-07-26, 14:57   #1013
celi25
Rozeznanie

Cytat:
o matko - ale maluszek super

Cytat:
No bo ona nie ma taryfy i wtedy samo się załącza, a woda jest non stop gorąca.
Jakbyś miała taryfę to najwyżej takie urządzenie kup co się ustawia o której godzinie ma się włączyć, ale z czasem woda ostygnie. Albo jak ktoś zużyje to też już chyba ciepłej nie będzie.

Stary 2010-07-26, 15:00   #1014
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Celi tylko jest problem, bo teściowa nie chce włączać bojlera w godzinach dziennych, bo więcej za podgrzanie płaci. ech... Dzis będziemy z nią pewnie rozmawiali.

Stary 2010-07-26, 15:05   #1015
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:

Jakbyś miała taryfę to najwyżej takie urządzenie kup co się ustawia o której godzinie ma się włączyć, ale z czasem woda ostygnie. Albo jak ktoś zużyje to też już chyba ciepłej nie będzie.
celi dobrze pisze o tym urzadzeniu

tylko obawiam sie ze bojler nawet jak bedzie grzal od 13 - 15 to do samego wieczora nie utrzyma gorącej wody
moze bedzie letnia ale na pewno nie gorąca.
moj bojler gorąca wode trzymał z tego co pamietam przez ok 3 godziny . tylko on byl starego baaaardzo starego typu

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Cytat:

no gorąca jest tylko troche bo jak sie gorącej upuści to sie z automatu uzupełnia zimna i gorąca staje sie letnia

Stary 2010-07-26, 15:06   #1016
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Anika ten cos czuje, że tez jest starego typu. Porażka. A jak ktos zmyje naczynia, to juz po ciepłej wodzie Baaardzo mi sie to nie podoba, nie chce tak

Stary 2010-07-26, 15:10   #1017
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kolanka;20933673[B
Samba[/B] nas wyjazd do Pragi z kolei wyszedł bardzo tanio i ja jestem zadowolona. 250kc/os za nocleg ( warunki akademickie pokój bez łazienki). Parking przed budynkiem za free, 5 minut do metra, gdzie bilet kosztował 100kc dobowy lub 18kC jednorazowy. Jedzonko i piwko kupowaliśmy w billa, wiec też było niedrogo.
Byliśmy 3 dni i straciliśmy 2000kc w tym winieta za 250kc.
ja juz staram się zapomnieć ile wydaliśmy i nie przypominać sobie o tym parkingu hehe na pewno dalo sie taniej, tylko przez te moje przeboje z praca to do konca nie wiedzialam czy damy rade jechac... dlatego wszystko bylo na ostatnia chwile... noclegi mielismy drogie bo placilismy okolo 400 zl za 2 noclegi ze sniadaniami, ale to akurat byla "odrobina luksusu" na ktora zdecydowalismy sie sobie pozwolic... bo nie jedziemy juz na normalny urlop w tym roku i chcielismy milo spedzic czas w pewnych warunkach... no ale juz nie przewidzialam tego ze parking bedzie kosztowal 160 zl a nie dalo sie niestety gdzie indziej zaparkowac... do tego paliwo, winietka, jedzenie... chociaz w sumie nie bylo az takie drogie bo w jeden dzien jedlismy pizze a w drugi normalny obiad ale dosc tanio... pamiatek nie kupowalismy... jedynie pare piwek, rum dla babci bo sobie zazyczyla i moj maz sobie kupil becherowke no i 1200 zl nie nasze... zwiedzac tez nie zwiedzalismy zbyt wiele... typu wstepy... bo zamki interesuja nas tylko od zewnatrz bylismy jedynie na wiezy tej na rynku to wjazd 100 kc/os... i zastanawialismy sie nad muzeum sexu ale wstep kosztowal 250 kc/os i tz stwierdzil ze muzeum sexu pokaze mi w hotelu wiec zaoszczedzilismy 500 kc i pozwolilam kupic tz becherowke

no a co do mojego szefa to tak jakos nieciekawie wyszlo... jak bylam na rozmowie w czwartek to sie pytal od kiedy moglabym zaczac to powiedzialam mu ze mam wypowiedzenie 2 tygodnie i ze od 9.08... on na to stwierdzil ze oki, ale ze jakby mi sie zgodzili puscic mnie wczesniej to fajnie by bylo zebym wczesniej zaczela... ja mu na to ze nie sadze zeby mnie puscili wczesniej i umowilismy sie na tego 9.08... dzisiaj do niego dzwonie, bo mialam przyjechac po skierowanie na badania i jakies kwestionariusze do wypelnienia... najpierw to w ogole nie kojarzyl kim jestem i o co mi chodzi, w koncu kazal zadzwonic za pol h i jak juz zadzwonilam to kazal przyjechac... przyjechalam, wchodze a ten sie mnie pyta czy od 2.08 moge zaczac... (nie wiedzial jeszcze ze mi sie zgodzili na porozumienie stron) a ja mu mowie ze przeciez umawialismy sie na 9.08 i ze wprawdzie o dziwo zgodzili mi sie na to porozumienie stron ale ze mialam isc na urlop zanim sie zdecydowalam przejsc do jego firmy i ze mialam juz wykupione wczasy i ze w takiej sytuacji i tak bym chciala zaczac od 9.08... a ten cos tam zaczal bakac pod nosem, ale bardziej do kalendarza niz do mnie... ze potem ktos inny idzie na urlop i ze nie wie czy sie zdaze nauczyc, nio i ze on liczyl ze od 2 sierpnia juz bede i cos tam dalej... no i ja juz nie wiedzialam co mam mu powiedziec... no kurde odrobina odpoczynku mi sie chyba nalezy wiec mu powiedzialam ze bardzo bym chciala jechac zeby sobie troche odpoczac bo od poczatku roku nie mialam urlopu itd i ze moge przyjsc w tym tygodniu bo mam juz wolne i moglabym juz zaczac sie uczyc (powiedzialam mu ze poza umowa juz bym mogla chodzic a umowe miec dopiero od tego 9.08)... no ale to mu chyba tez nie pasowalo bo w koncu powiedzial ze mam isc na ten urlop i przyjsc tego 9.08...

no i nie wiem co mam o tym myslec... kurde chyba mam jakis zrypany na maksa charakter bo wkurza mnie takie cos... przeciez jakbym miala normalne wypowiedzenie to bym mogla dopiero od tego 9.08... nie musialam wcale prosic o porozumienie stron ani oni nie musieli mi sie na to zgodzic... kurde musze se chyba swoja firme zalozyc bo nie lubie byc od nikogo zalezna... ale jaka?

jade teraz z mezulem na 2 samochody oddac auto do mechanika bo chce w piatek jechac nim nad morze...

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

Cytat:

piekny Juniorek a to obstawiacie ze to bedzie on a nie ona?
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 15:14   #1018
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Samba dziwny ten dyrektor skoro w pierwszej chwili nawet cię nie kojarzył Ale dobrze, że możesz jechac na ten urlop.

Stary 2010-07-26, 15:14   #1019
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
ja juz staram się zapomnieć ile wydaliśmy i nie przypominać sobie o tym parkingu hehe na pewno dalo sie taniej, tylko przez te moje przeboje z praca to do konca nie wiedzialam czy damy rade jechac... dlatego wszystko bylo na ostatnia chwile... noclegi mielismy drogie bo placilismy okolo 400 zl za 2 noclegi ze sniadaniami, ale to akurat byla "odrobina luksusu" na ktora zdecydowalismy sie sobie pozwolic... bo nie jedziemy juz na normalny urlop w tym roku i chcielismy milo spedzic czas w pewnych warunkach... no ale juz nie przewidzialam tego ze parking bedzie kosztowal 160 zl a nie dalo sie niestety gdzie indziej zaparkowac... do tego paliwo, winietka, jedzenie... chociaz w sumie nie bylo az takie drogie bo w jeden dzien jedlismy pizze a w drugi normalny obiad ale dosc tanio... pamiatek nie kupowalismy... jedynie pare piwek, rum dla babci bo sobie zazyczyla i moj maz sobie kupil becherowke no i 1200 zl nie nasze... zwiedzac tez nie zwiedzalismy zbyt wiele... typu wstepy... bo zamki interesuja nas tylko od zewnatrz bylismy jedynie na wiezy tej na rynku to wjazd 100 kc/os... i zastanawialismy sie nad muzeum sexu ale wstep kosztowal 250 kc/os i tz stwierdzil ze muzeum sexu pokaze mi w hotelu wiec zaoszczedzilismy 500 kc i pozwolilam kupic tz becherowke

no a co do mojego szefa to tak jakos nieciekawie wyszlo... jak bylam na rozmowie w czwartek to sie pytal od kiedy moglabym zaczac to powiedzialam mu ze mam wypowiedzenie 2 tygodnie i ze od 9.08... on na to stwierdzil ze oki, ale ze jakby mi sie zgodzili puscic mnie wczesniej to fajnie by bylo zebym wczesniej zaczela... ja mu na to ze nie sadze zeby mnie puscili wczesniej i umowilismy sie na tego 9.08... dzisiaj do niego dzwonie, bo mialam przyjechac po skierowanie na badania i jakies kwestionariusze do wypelnienia... najpierw to w ogole nie kojarzyl kim jestem i o co mi chodzi, w koncu kazal zadzwonic za pol h i jak juz zadzwonilam to kazal przyjechac... przyjechalam, wchodze a ten sie mnie pyta czy od 2.08 moge zaczac... (nie wiedzial jeszcze ze mi sie zgodzili na porozumienie stron) a ja mu mowie ze przeciez umawialismy sie na 9.08 i ze wprawdzie o dziwo zgodzili mi sie na to porozumienie stron ale ze mialam isc na urlop zanim sie zdecydowalam przejsc do jego firmy i ze mialam juz wykupione wczasy i ze w takiej sytuacji i tak bym chciala zaczac od 9.08... a ten cos tam zaczal bakac pod nosem, ale bardziej do kalendarza niz do mnie... ze potem ktos inny idzie na urlop i ze nie wie czy sie zdaze nauczyc, nio i ze on liczyl ze od 2 sierpnia juz bede i cos tam dalej... no i ja juz nie wiedzialam co mam mu powiedziec... no kurde odrobina odpoczynku mi sie chyba nalezy wiec mu powiedzialam ze bardzo bym chciala jechac zeby sobie troche odpoczac bo od poczatku roku nie mialam urlopu itd i ze moge przyjsc w tym tygodniu bo mam juz wolne i moglabym juz zaczac sie uczyc (powiedzialam mu ze poza umowa juz bym mogla chodzic a umowe miec dopiero od tego 9.08)... no ale to mu chyba tez nie pasowalo bo w koncu powiedzial ze mam isc na ten urlop i przyjsc tego 9.08...

no i nie wiem co mam o tym myslec... kurde chyba mam jakis zrypany na maksa charakter bo wkurza mnie takie cos... przeciez jakbym miala normalne wypowiedzenie to bym mogla dopiero od tego 9.08... nie musialam wcale prosic o porozumienie stron ani oni nie musieli mi sie na to zgodzic... kurde musze se chyba swoja firme zalozyc bo nie lubie byc od nikogo zalezna... ale jaka?

jade teraz z mezulem na 2 samochody oddac auto do mechanika bo chce w piatek jechac nim nad morze...

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

piekny Juniorek a to obstawiacie ze to bedzie on a nie ona?
obstawiam ze facet ale moge sie mylic
u meza sami faceci do tej pory byli teraz bratowa ma na za tydzien termin i wg badan bedzie pierwsza dziewczynka wiec nei wiem czy sie nie posypią dziewczynki

ale dla mnei moze byc i chłopak i dziewczynka (tfu byle nei razem) byle zdrowe

co do szefa to pewnie poprostu łudzil sie ze przyjdziesz wczesniej

Edytowane przez anika222
Czas edycji: 2010-07-26 o 15:17
Stary 2010-07-26, 15:20   #1020
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

Ja troszku przeziebione wczoraj obudziłam sie z potwornym bolem gardła , a ze nie mam pojecia co mi wolno łyknać zaczełam sie ratować płukaniem gardła woda z sola faktycznie dzis czuje sie lepiej , mleko z czosnkiem na noc i mam nadzieje ze mi minie.

Martucha chciałam ci bardzo podziekować za notatki które mi wyslalas - super napewno mi sie przydadza

anika ale śliczna kropeczka w ktorym jestes tyg ???

żabcia ciesze sie ze udał sie wam rejs !!

Reszte musze nadrobić

Dziewczyny pogoda sie popsuła ??? A jaka ma byc od piatku bo lece do PL na urlop ( południe PL) wiecie moze

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek

Edytowane przez Sysunia_d
Czas edycji: 2010-07-26 o 15:25
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości