|
|
#31 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Blaski i cienie macierzyństwa w UK
Cytat:
Hanjah http://www.argos.co.uk/static/Produc...er/3489941.htm jest jeszcze rózowy ![]() Indiria Ursull sliczna coreczka ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Bianka, Olivier, Dorotka sliczni jestescie
|
|
#32 |
|
Rozeznanie
|
blonde_hair też czytałam o tej wodzie
przemywam ale nie widzę poprawyTak zachwalacie tego konika, że chyba muszę się zastanowić nad jego kupnem
|
#33 |
|
Zadomowienie
|
Moja tez ma takie chrostki ale GP nic nie mowil wiec sie nie martwie .
A to zdjecie mojego maluszka
|
|
|
|
#34 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
apropo konika to ostatnio w nocy slysze ta muzyczke budze meza i pytam czy był u Sebusia wlaczyc mu konika( bo jak on sie w nocy kreci to zaraz właczamy i spi dalej )a on mówi, ze nie
|
|
#35 |
|
Wtajemniczenie
|
Bianka jaka ma mine na tym zdjeciu... aparatka
A Dorotka bardzo podobna! Mialam juz wczesniej napisac, ale mi sie lubi 'zdawac' wiec wolalam sie nie wychylac ![]() Czuje sie dobrze, dziekuje przespalam sie troche i od razu lepiej od rana mnie mdlilo i teraz juz jest OK czekam na Piotra z obiadem
|
#36 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Boję się,że może uczula go coś co jem...No i zgadnij co... ![]() Nie wiem już sama,jeśli mi tutaj nie pomogą w Polsce wybiorę się do pediatry. Na szczęście jedziemy już 19 sierpnia... |
|
|
|
|
#37 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja najczesciej odwracam tym swiatelkiem do szczebelek, bo swieci w oczka i wtedy Sebus ma w nosie spanie ![]() ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Cytat:
ale dobrze, ze jedziecie do Pl to moze uda sie sprawdzic
|
|
#38 |
|
Zadomowienie
|
Popatrzcie...http://polskalokalna.pl/wiadomosci/p...-zycie,1514627
masakra... |
|
|
|
#39 |
|
Wtajemniczenie
|
Faaaajny ten konik!
zastanawiam sie nad zakupem zabawek jakichs... moje dziecko ma poki co 3 pluszowe misie - jeden po prostu mis, drugi z grzechotka w srodku i trzeci z pozytywka; i karuzelke... ale to nie ma sensu poki co no nie? super mamuska ![]() musiala uczcic pzyjscie na swiat kolejnego potomka
8.08.2010 - 2+1 Dziecko poniżej pięciu lat to istota całkowicie szalona. Edytowane przez potty Czas edycji: 2010-08-04 o 21:24 |
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#41 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#42 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No własnie, nawet są filmiki na youtube z tym konikiem w roli głównej ![]() Wychodzi na to, ze to hit.
|
|
|
#43 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taka matke to tylko![]() Luna dla mnie hit, bo kupiałam go w akcie desperacji, bo tez miałam problemy z usypianiem synka...problem znikł z chwila zakupu konika Szkoda, ze kupilam go jak maly mial 3 miesiace, bo dopiero na watku mamusiowym dziewczyny zachwalały...A teraz wystarczy, ze go odłoze do lozeczka i juz zasypia...bez noszenia, przytulania, lulania, spiewania i innych...tylko ma koło siebie konika, ktory gra
Nasz Wielki Dzień- 22.09.2007 Nasza Miłość Sebastianek- 02.01.2010 Edytowane przez blonde_hair Czas edycji: 2010-08-04 o 21:27 |
|
|
|
|
#44 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#45 | |
|
Rozeznanie
|
Witam na nowym wątku
Nie zaglądałam tu kilka godzin i już nowa część A w międzyczasie na innym wątku na którym się udzielam(mamusie wrześniowo-październikowe) mamy pierwszą rozpakowaną mamuśkę![]() Zdjęcia waszych dzieciaków są śliczne Cytat:
Jeśli chodzi o chusteczki nawilżane to ja kupiłam w zeszłą sobotę w Sainsbury 4-pak Pampers Sensitive przeceniony o połowę za 2,50 jakby któraś była zainteresowana
|
|
|
|
|
#46 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Polski pediatra stwierdził, że po przemyciu twarzy wodą skóra sie zciąga na twarzy i skóra produkuje wiecej łoju.Należy zaraz posmarowac twarz kremem a mi polecił taki żel do mycia twarzy bez użycia wody. Mam ten zel http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...ed=0CDMQ9QEwAw |
||
|
|
|
#47 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
masakra ![]() gorzej, że jak amtka się w ciąży alkoholizuje to nic nie można zrobić, bo dziecko w czasie jej ciązy nie jest chronione prawnie (chyba, że coś sie zmieniło w ostatnim roku)
|
|
|
#48 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no ja kupilam dzis 12 paczek pampers sensitive za 9 funtow :P
|
|
|
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dziękuję ślicznie za komplementy
![]() Co do konika,to ja mam takiego Kubusia Puchatka,ale Milenka go nie lubi ![]() Ten artykuł o maluszku straszny ![]() Potty jak tam? Uciekam spać |
|
|
|
#50 |
|
Raczkowanie
|
Melduje sie na nowym watku!
dzis dzien minął całkiem spokojnie, choć od jakiegos czasu mam pewien problem z Ola podczas karmienia. Ssie sobie spokojnie cyca i nagle zaczyna płakać lub krzywic się. Wypluwa cyca ale widzę,że jest dalej głodna. Denerwuje sie strasznie. Nie wiem co robic ![]() .Mam pytanie do doswiadczonych mam czy wiedzą co to moze byc i jak temu zaradzić??? U nas dzis wielki dzien bo wczoraj kupilsmy łozeczko i mamy zamiar przenies małą z kołyski do łozeczka do drugiego pokoju. Jak narazie spi sobie smacznie. Co do artykułu to czytalam juz o tym wczoraj na WP.PL . Do tego były podane statystyki i z tego co pamietam 52% ciezarnych pije piwo, ok 50% wino i 14% alkohole mocniejsze
|
#51 |
|
Wtajemniczenie
|
przypomnialo mi sie co wam mialam jeszcze napisac!
odnosnie przekrzywiania glowki na jedna strone... to z takich rzeczy co wyczytalam, ze jesli lozeczko stoi jednym z dluzszych bokow do sciany albo do lozka rodzicow dobrze jest zmieniac glowke z nozkami co jakis czas zeby dziecko mialo ta sciane/lozko raz z lewej raz z prawej strony, bo wtedy bedzie krecic glowa w oba kierunki a z autopsji wiem, ze moja mama byla uczona klasc po kilowej toregce cukru z jednej i drugiej strony glowki - tak zeby glowka byla na wprost i niestety nie do konca chyba dopilnowala, bo ja mialam cos co sie nazywa przykurcz miesnia szyjnego i musialam w wieku 6 lat miec operacje wiec tu nie chodzi tylko o walory estetyczne, ze glowka bedzie plaska z jednej strony... a i rozmawialam z mama dzis... opowiadala mi jak to sie czuje skurcze, ktore mowia o tym, ze to juz sie usmialam w kazdym razie nic takiego u siebie nie zaobserwowalam... poki co...
8.08.2010 - 2+1 Dziecko poniżej pięciu lat to istota całkowicie szalona. Edytowane przez potty Czas edycji: 2010-08-04 o 23:50 |
|
|
|
#52 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to wtedy albo ja biore zeby jej sie odbilo, albo ja uspokajam na rekach jak juz to zrobi to znowu do cyca, a czesto sama sie uspokaja. Krzyczy na cyca, zasysa go znowu , znowu krzyczy,az wkoncu za ktoryms razem sie uspokaja i konczy jesc. Czasem jest to denerwujace bo nie wiadomo co zrobic, ale coz takie kaprysne sa te nasze dzieci Podobno czasami dziecko sie denerwuje jak za wolno mleko leci ale ja tam nie wiem az tak doswiadczona nie jestem ![]() Potty spokojnie doczekasz sie na swoja kolej :P juz blizej niz dalej ![]() Moja jest wlasnie po pierwszym karmieniu w nocy no to ja staram sie zeby nie usypiala przy cycu . Wiec pojadla zaczynala zasypiac to przelozylam ja do kolyski wlaczylam konika dalam smoczka no i czekam az wkoncu zasnie juz ladnie drzemala ale wypadl jej smoczek wiec sie przebudzila polozylam jej konika tak ze on jej przytrzymuje smoka i powoli zasypia no to ja dalej czekam haha zaraz maz wstaje do pracy hahaha to kawe mu zrobie
|
|
|
|
|
#53 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry!
Cytat:
Kasia a Ty spac nie mozesz? O 4 wlaczac wizaz Spij lepiej albo odpoczywaj---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Cytat:
niewiem, moze sie myle...w kazdym razie mi kazano przekrecac jak dziecko zasnie, aby nie powstało splaszczenie...bedac w Pl bylam u rehabilitanta, bo mnie zaniepokoilo to, ze czesciej krecił główka na jedna strone...stwierdził leciutka asymetrie i kazał wykonywac cwiczenia opierajac sie na metodzie NDT Bobath (o ile to mozna nazwac cwiczeniami, poprostu pokazal mi jak prawidlowo chwytac, nosic, przebierac )wg Zawitkowskiego Mówił, ze 2 -3 tyg takiego prawidlowego chwytania i bedzie widac efekty i faktycznie, ja juz nic nie widze...kreci glówka w dwie strony![]() ale wydaje mi sie, ze z czasem to samo przechodzi...jak dziecko starsze i zaczyna sie interesowac wszystkim dookola to samo kreci głowka
|
|
#54 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() My przez tydzień tak mieliśmy, tak jak Kasia_don musiałam podnieść do odbicia, a później chwilę uspokoić i znowu jadł spokojnie
|
|
#55 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko mala wstala na karmienie i zasypiala a ja kompa mialam wlaczonego wiec odwiedzilam ![]() Wiec musialam mala znowu przystawic do cyca bo jeszcze troche i zjadlaby ten smoczek wiec dojadla do konca i wyladowala w kolysce poszla spac ale tylko na godzinke i znowu jej sie przypomnialo ze chce do cyca ja juz ledwo na oczy widzialam ale sie poddalam. Nakarmilam ja i wsadzilam do hustawki. Przykrylam kocykiem wlaczylam kolysanki salam smoczka i spi do teraz ja tez tyle co dopiero wstalam, zdazylam zjesc sniadanko i zaraz budze dziubka![]() O nie sorki poprawka wlasnie sama wstala
|
|
|
|
|
#56 |
|
Wtajemniczenie
|
dzien dobry
dzis nie rodze... jutro tez nie ![]() dzis Piotr jedzie do Torquay a jutro do Ammanford - obie miejscowosci ok 3h jazdy od domu ![]() blonde z tego co mi mama opowiadala to nie byla to wada wrodzona tylko wlasnie dlatego ze mialam lozeczko przy scianie i ona ani mnie nie odwracala ani nie przykladala nic do glowki zeby bylo prosto i potem jak juz podroslam jak np rysowalam albo cos takiego to mi glowa na jedna strone zawsze leciala tez dopiero sie obudzilam ide cos zjesc, bom glodna
|
#57 |
|
Raczkowanie
|
Też się czasem zastanawiam jak to się dzieje, że nadal nie zabrania się całkowicie picia w ciąży, wystarczy poczytac o syndromie FAS, brrr i od razu się odechciewa.
Od niedawna oglądam Mad Mena, serial o specach od reklamy w latach 60. w USA i płuca mnie bolą od samego oglądania. Dziś był wątek z babką w ciąży która nie dośc że paliła to piła drinki, no ale to były czasy kiedy nikt jeszcze nie słyszał o tym, że palenie szkodzi. Blonde kiedyś niemowlęta były pętane na płasko w betach i efekt jest taki, że większośc nas ma z tyłu płaskie głowy :/ ciężko potem ułożyc sensowną fryzurę hehe. |
|
|
|
#58 |
|
Zadomowienie
|
Witam mamuśki
Ja dziś od rana walczyłam z komputerem...Skończył mi się antywirus, kupiłam nowy ale nie chciało mi się go zainstalować. No i dziś rano nie mogłam już odpalić laptopa... ![]() Wgrałam od nowa system,zainstalowałam wszystko i jestem Ufff....
|
|
|
|
#59 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo zamiast robic system albo placic za atywirusy wystarczy ze zrobisz Back Up. To bedzie cofac Ci system do wybranego dnia kiedy komputer dobrze chodzil i nie bedziesz marnowac czasu na niepotrzebne formaty i tracenie danych
Edytowane przez kasia_don Czas edycji: 2010-08-05 o 12:12 |
|
|
|
|
#60 |
|
Zakorzenienie
|
Aleśmy dziś pospały
Dorotka obudziła się najpierw ok. 4, potem przed 7 i w końcu wpółdo 11. I ja tak razem z nią spałam Także nocka po szczepieniu spokojna, dziecko teraz zjadło i cichutko leży w koszyku (albo nawet śpi, zaraz sprawdzę co tam się u niej dzieje). Zjem w końcu śniadanie i pójdziemy na spacer, bo słoneczko pięknie świeci i żal siedzieć w domu Edytowane przez hanjah Czas edycji: 2010-08-05 o 12:36 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:15.

Buźka jest przez to taka szorstka,porowata...

budze meza i pytam czy był u Sebusia wlaczyc mu konika( bo jak on sie w nocy kreci to zaraz właczamy i spi dalej
)a on mówi, ze nie

Dorotka obudziła się najpierw ok. 4, potem przed 7 i w końcu wpółdo 11. I ja tak razem z nią spałam