|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2281 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
hd
trzymamy kciuki za twoje zdrowko kochana ![]() farminka, aniaa moja Zosia to mimo wszystko chudzinka i nie ma za duzo tluszczyku ![]() ![]()
#2282 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Cytat:
dzisiaj zaliczyliśmy najdłuższa nocną przerwę ![]() ![]() i wczoraj był świeny dzien jeżeli chodzi o karmienie jadł o : 00.30, 4.00, 7.30, 9.45, 12.15, 15.05, 18.10, 21.30 czyli pierwszy raz się udało 8 karmień ![]() i w nocy też w miare ok bo potem zjadł o 2.00, 5.05, i juz ranek gorzej bo o 6.40, 7.20, 9.20, 11.40 czyli już mu się skróciło ale zauważyłam, że właśnie wczoraj jadł długo za każdym razem powyżej 8 minut a nawet czasem po 15 a nie jak wcześniej 4 albo 6. no a dzisiaj rano właśnie znowu taka zabawa 4-5 minut i może przez to po godzinie znowu chciał ale więcej nie dało rady mimo, że zjadł odstawiam do beknięcia- bekną podałam dalej ale już nie chciał . co do przetrzymania przed jedzeiniem to da się góra 5 minut ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2283 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2284 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a jak dasz inaczej rączki, to dzidziak sobie zrobi tak, żeby mu było wygodnie ja zaszczepiłam na rotawirusy, bo boję się, że Mateusz może przynieść coś ze szkoły i żeby Kuba nie wylądował w szpitalu; jak maluch wymiotuje to może zwrócić całą szczepionkę (bo to doustne) i wtedy dobre 300zł zmarnowane Kuba ![]() Cytat:
ania i jaszczka - faktyczni gondola jest malutka, ale jeśli spacerówka się rozkłada na płasko, to chyba nie będzie problemu ![]() wiolek1 na główce to może się ciemieniucha robi ![]() farminka- z tymi ciuchami to oszaleć idzie, Kuba ma ponad 6kg i 56 wszystkie pochowane, nosimy 62 i 68 zależy skąd (z Zary 68, z KappAhla 62, z testo wyrastamy z 62 a 68 za duże, ze smyka 68), z C&A 62) najgorsze, że nie pokupowałam na 74 i prawie nic nie mamy na wyrost a wyprzedaży już praktycznie nie ma Czy obcinałyście paznokcie u nóżek ? Kuba ma tycie paznokcie u nóżek ale już należałoby przyciąć, nie wiem jak się do tego zabrać A na Chrzest chyba kupię ten garniturek, kurde ubranko na 1 raz za 150zł ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2285 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam też nadzieję, że Sarę to ominie. Trzymam kciuki za maleńkiego oby to nie było to. Sara też ma krostki na twarzy i klacie idę w poniedziałek się skonsultować, bo to na pewno nie potówki ale też nie skaza raczej. Cytat:
![]() I tak jak itakasia już napisała możliwe że to potóweczki. Ale nie zaszkodzi sprawdzić czy to nie czasem alergeny a może też chemia z oprysków nie same pomidory ![]()
![]() |
#2286 |
Wtajemniczenie
|
olakola ja też 74 jeszcze nie kupowałam.A w dodatku mam dużo ciuszków od kuzynki ze Stanów,ale tam już rozmiarówka zupełnie inna i nie mam pojęcia,które zakładać.Może znajdę na stronie GAPa albo Cartersa jakis opis,bo oka zupełnie nie mam i cały czas mi się wydaje,że jest mniejsza niż jest naprwdę
![]() A wyprzedaż jest w tesco teraz,a ich ubranka są całkiem fajne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2287 |
Rozeznanie
|
Dzieki. Dzis tak moja Dagusie poloze.
Ale dzis upal. wychodze dzis pierwszy raz na dwor, ale dopiero ok 17, zeby jej nie zaparzyc. Teraz troche pojadla i znow mala drzemka. Spi u mnie na rekach, jak bede chciala ja polozyc do lozeczka to sie obudzi. Mala cwaniara.
![]() |
#2288 |
Raczkowanie
|
wiolek mi to wyglada poprostu na ciemieniuche ,nic powaznego
![]()
![]() |
#2289 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
U nóżek też za bardzo nie umiem obcinać, ale wzięłam pilniczkiem delikatnie przypiłowałam to co drapało.
![]() |
#2290 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja też nie wiedziałam jak go kłaść to położna wzięła go za tułów obróciła i bach do łóżeczka.. pytałam o rączki to powiedziała, że mają być "tak jak sobie dziecko samo ułoży" więc ma albo piątki przy główce albo wzdłuż ciałka. Ja mu ich nie wyginam, sam wie jak mu wygodnie. Cytat:
Czapki na spacer już nie wkładam chyba, że jest mega zawierucha.. budka od gondoli przecież hamuje wiatr lekki.. jak jest ciepło, że dzieciaki z osiedla latają w krótkich rękawach to małemu zakładam body z krótkim i tyle. Nie przykrywam a jeśli już to pieluchą tetrową rozłożona by mu się nóżki nie opaliły. A na nóżki skarpetki mu zakładam jak ma mega zimne lody. ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
A co do pazurków to ja jeszcze mojemu nie obcinałam ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-08-22 o 11:48 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2291 |
Rozeznanie
|
Siala - pepuszek u mojej Dagusi jeszcze nie odpadl.
Od czwartku robilam jej werandowanie, a dzis dopiero wychodze. Mala miala infekcje gardla, miala bardzo wysoki wskaznik crp. Kiedy Twojemu synkowi odpadl pepuszek?
#2292 |
Zakorzenienie
|
Kikut odpadł 12 dnia po porodzie ale w środku został mu jeszcze mały strupek, który dalej przemywaliśmy i odpadł 2 czy 3 dni później.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#2293 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2294 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a o co chodzi z tymi fałdkami ??? Ja nigdy Sebkowi fałdek nie liczyłam i jakoś nie zwracałam uwagi na to ile ich ma w danym miejscu
![]() Aaa doczytałam już, że to jakiś bzdurny sposób na stwierdzenie czy z bioderkami jest wszystko okej.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-08-22 o 12:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#2295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wetne sie mojego malego jeszcze w szpitalu kladli na brzuszku wiec nie wiem jak to jest z tym kladzeniem bo pepuszek odpadl mu jakies 14 dni po porodzie u nas w czwartek bylo 20 stopni a w piatek juz goraco wczoraj na dworze bylismy w samych bodach i dopiero o 16.30 poszlismy a dzisiaj znowu upal i Hubert lezy w samym pampersie wybaczcie mamuski ale nie chce mi sie na razie nadrabiac maz pojechal a mi smutno ![]()
![]() |
#2296 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2297 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja spacerówki jeszcze na oczy nie widziałam bo została w Polsce a tu mam tylko gondolkę... wiesz, jak kupowałam ten wózek to wydawało mi się, że ma całkiem sporą gondolkę ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() trzymam kciuki za wizytę w Intytucie ![]() ![]() ![]() super masz z M! ja niestety mogę liczyć praktycznie tylko na siebie ![]() a z głodem mam tak samo ![]() ![]()
![]() |
#2298 |
Rozeznanie
|
U mnie tez glod na porzedku dziennym. Zjem np obiadek a zaraz rozgladam sie za jakas przekaska.
Na razie mam 9 kilo na minusie.Jeszcze zostalo 11. ![]()
#2299 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() My po obiadku, zjadlam loda kreconego, zawsze choc raz w roku ![]() ![]() ![]() Mala w dzien tez je co jakies 4-5h super ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2300 |
Zakorzenienie
|
Nasza huśtawka
![]() Siedział dwa razy po 5 minut... na dłużej go nie sadzam bo mi się zdaje, że jednak jeszcze jest za mały.. no i on obydwa razy zakończył wielkim kupskiem.. chyba ze strachu ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#2301 |
Raczkowanie
|
Jak wspominałam, że moje dziecie jest spokojne i tylko śpi - to juz przeszłość
![]() No i dzisiaj karmienei, klepanie, bekanie, noszenie, położyłam na łóżko / do łóżeczka / w fotelik / na fotel / dopiszcie co chcecie - ryk, krzyk, zanoszenie się płaczem... i tak w kółko... Wczoraj stwierdziłam, że albo ja tracę pokarm ( bo mi na cycu wisiała non stop) albo ona jest jakaś nienajedzona... już wieczorem kupiliśmy NAN a ona w końcu usnęła sama... Dzisiaj powtórka z rozrywki... a, że jest upał tu, to mała na samym body. Ryczy ryczy, w końcu ( bo nei będę jej wiecznie przy cucu na rękach trzymac, kiedy go nawet nie ssie tylko ciumka) ZAWINĘŁAM JĄ W KOCYK i ZASNĘŁA. Wcisnęłam na siłe w sumie smoczek i cisza.... No to pytanie za milion - czy jej zimno było ??? Czy nagle polubiła jak się ją zawija w rożek... ( wcześniej się rozkopywała i wierciła od razu) ???? ok to sobie Was nadrobie...
http://dzidziusiowo.pl/php/img2-0208...nastazja_4.jpg ![]() www.facebook.com/elisa.piotrowska Edytowane przez Morgana le Fay Czas edycji: 2010-08-22 o 15:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#2302 |
Zakorzenienie
|
Morgana - mój do 3tyg życia był aniołkiem.. od tamtej pory jest małym rozdarciuchem i nijak się nie da go opanować
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2303 |
Zakorzenienie
|
Morgana - MOJA KIEDYS TEZ TAK MIALAM ZE JA NIE PRZYKRYLAM I PLAKALA NAKRYLAM KOCEM I CISZA...CIEZKO WYCZUC...ALE MOZE BYLO JEJ CHLODNO...
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#2304 |
Zakorzenienie
|
Jestem juz bezradna mala wczoraj w dzien nie spala a dzis tylko do 8 co daje jej niecale 7h snu w ciagu 2 dni
![]() ![]() ![]() Siala po jakim czasie on dziala i ile placisz za niego? |
![]() ![]() |
![]() |
#2305 |
Zakorzenienie
|
Eeee ale za co?
aa juz wiem.. nie mam na nim ceny :/ a paragonów nie zbieram.. maż kupował ale on nie pamięta jak się nazywa, więc nawet nie ma sensu pytać go o cenę.. coś ok 20zł. I co do recepty to ja miałam wypisany viburcol i coś jeszcze na niej więc nie wiem czy on jest tylko i wyłącznie na receptę bo Szajajaba kupiła bez. Poza tym, wyczytuję teraz na necie, to lek homeopatyczny, więc nie powinien być na receptę. Ojjj... znalazłam na necie.. trza zrobić zapasy Viburcol – zmiana statusu leku Szanowni Państwo, Informujemy, iż w wyniku unijnych zmian rejestracyjnych, które zostały przeprowadzone w Polsce, zmianie uległ status leku Viburcol®. Obecnie lek nosi nazwę Viburcol® compositum i jest wydawany wyłącznie z przepisu lekarza. Do wyczerpania zapasów w hurtowniach dostępny będzie, wydawany bez recepty, Viburcol® N
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-08-22 o 16:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#2306 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2307 |
Zakorzenienie
|
dzieki Siala
Ania widocznie jak Siala napisala, ze do wyczerpania zapasow ![]() ![]() Dalam malej 17 ale jakos nie widze efektow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2308 | |||
Zadomowienie
|
hd oby pleśniawki uciekły
![]() Cytat:
a główke własnie tak masuje po każdej kąpieli zapobiegawczo ale teraz się troche boje bo niektóre są jakby ropne więc żeby się nie rozniosły ![]() skorupy na głowie nie zauważyłam chyba, że ciemieniucha może być też wypryskami ![]() Cytat:
Cytat:
zobaczymy co lekarz powie i jutro kupie w aptece jakies kosmetyki inne bo mam tylko hippa oliwke i balsam do ciała i jeszcze kremik do buzi i mydło to też właśnie z hippa taki żel do kąpieli i włosków to lepiej żebym samą wodą dzisiaj umyła ? co do jedzenia to ja głodna po daniu cyca, przed, w nocy, w dzień no poprostu cały czas bym jadła ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2309 |
Zakorzenienie
|
niezawsze - trzymam kciuki aby to małej pomogło
|
![]() ![]() |
![]() |
#2310 |
Wtajemniczenie
|
hej kochane jestem juz w domku i w nieciekawym humorze, bo okazalo sie ze moja Adusia ma skaze bialkowa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:11.