|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
niezawsze chyba wolę moją wersję
Ta wersja z fermą mnie denerwowała najbardziej... A myślałam,że mam prosty nick
|
|
|
|
#2252 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Cytat:
![]() moj burmistrz chyba sie zmeczyl zakupami bo spi teraz jak zabity
|
|
|
|
|
#2253 |
|
Wtajemniczenie
|
A Lenka dla odmiany ma fazę na rączki i właśnie tata buja.Musimy się tak przebujać do kąpieli za jakieś pół godziny,bo jadła godzinę temu dopiero,a po kąpieli zawsze ma być żarełko i nie ma przeproś
|
|
|
|
#2254 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() moja mala w koncu spi dzis od 9 nie spala bo dziadkowie byli(i moi i tz rodzice) wiec sie zmeczyla mloda calym dniem ![]() Wiecie co od 3 dni karmilam tylko piersia i mleko mi zaczelo zanikac szkoda, bo wolalabym chyba na samym cycku
Edytowane przez niezawsze Czas edycji: 2010-08-21 o 18:43 |
|
|
|
|
#2255 |
|
Zakorzenienie
|
niezawsze a moze mala wiecej wypila i jeszcze sie nie naprodukowalo? ale ja to na laktacji akurat najmniej sie znam
|
|
|
|
#2256 |
|
Zakorzenienie
|
Moja jadla przed 19, dlatego ze ostani posilek miala o 14, dlatego zjadlam pozniej o 19.30 kapiel i teraz slodko spi
pocmokała dydka i zasnela...a jedzonka juz jej nie dawalam Dzis poplywala sobie w wannie bardzo lubi kapiel mysly by na basen z nia pujsc
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#2257 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja dzidzia je i spi, marudzi czasem nie wieadomo co jej jest. Nie ma sie co dziwic. Ona jest taka malutka, jeszcze dokladnie nie widzi. Nie wyobrazam sobie juz zycia bez niej.
|
|
#2258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#2259 |
|
Konto usunięte
|
moj burmistrz chyba sie zmeczyl zakupami bo spi teraz jak zabity
![]() burmistrz?? |
|
|
|
#2260 |
|
Raczkowanie
|
Hej laski
![]() staram sie byc na biezaco z Wami..ciezko Was nadrobić Wczoraj złapalam jakiegoś doła..z byle powodu płakałam..jakiś taki dzień chyba miałam.. i jeszcze zauważyłam, że kiedy daje Małą na brzuszek to skrzywia sie w prawą strone, na pleckach ma z prawej strony wiecej fałdek...to mnie już całkiem zdołowało jak najszybciej musze iść do lekarza to skonsultować no i z bioderkami na konsultacje-dzwoniłam do przychodni, obecnie rejestrują na grudzień!! no bez kitu prywatnie bede musiała sie udać bo czekać tyle czasu to przegiecie..no to sie wyżaliłam
|
#2261 |
|
Rozeznanie
|
czesc mamuski! zaraz was nadrobie ale najpierw wkleje zdjecie naszego malego dresiarza
|
|
|
|
#2262 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=54474cdcbeee49f0adfc945 4abf56792ac8ff3d6_5d51ef9 66c16e;21532551]
burmistrz??[/QUOTE] niedawno o tym pisalam moja mama tak na miska mowi ![]() Cytat:
![]() misiek zjadl o 16.30 i tak kolo 17.30 zasnal i spal do teraz mam nadzieje ze nie obudzi sie w nocy z checia do zabawy no i oczywiscie nie bylo dzis kapieli
|
|
|
|
|
#2263 |
|
Zakorzenienie
|
normalnie padam na twarz.... moje dziecko cos dzisiaj nie mialo zbytnio ochoty na sen, spala w sumie tylko na spacerach, no i po kapieli. zaraz znowu obudzi sie na butle... a ja mam cale mnostwo pakowania bo jutro maz po mnie przyjezdza i wracamy do domku. w koncu juz calkowicie na swoje
wszystkie dzieciaczkii slodziutkie ![]() to ja sie swoja tez pochwale, fotka z dzisiejszego wypadu do miasta
|
|
|
|
#2264 |
|
Zadomowienie
|
Basia - jej jaki on już duży jest! i taki chłopczyk się robi a nie dzidzia!
![]() Alguien - witaj spowrotem! śliczna z niej pannica ![]() mam pytanie do mamuś posiadaczek Bertini x4 - czy wasze pociechy też już powoli wyrastają z gondoli??? wklejam zdjęcie mojego "długiego" (?) dziecka, czy u was też to tak wygląda? od kiedy można wozić dziecko w spacerówce?
|
#2265 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mojego Kubę usypia granie na gitarze, ale nie smętów tylko ostry rock na gitarze elektrycznej, dzisiaj 2 razy tak nam usnął; nie wiem, czy jemu może się nie podoba gra tatusia i woli to przespać
|
|
|
|
|
#2266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w spacerowce zalezy jaka masz, bo dziecko nie siedzi wiec to utrudnienie, nie wiem dlaczego takie male gondole robia...dziecko sie meczy tylko. Moja mala jak zasnela po kapieli o 20 ( jadlam 18.30) to spala do 2:30, i pobutka o 7 wiec jest super
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#2267 |
|
Rozeznanie
|
Olakola czy 12 dniowego niemowlaka tez moge klasc na brzuszku? Jesli tak to jak ulozyc raczki?
|
#2268 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
taki mini mini mężczyzna normalnie![]() Cytat:
super że juz na swoim będziecie![]() Cytat:
![]() Jakie słodkie minki aż się buziaka chce dać![]() Cytat:
ilości pokarmu, nie długo Ci się unormuje i piersi nie będą już tak nabrzmiałe. Zdjęcie przesłodkie Jana usteczka ma po Tobie Cytat:
My dziś kończymy 7 tydzień już 8 leci. ale to minęło szybko.Cytat:
![]() O kurczę !!! jaka ona już duża jak ślicznie główkę podnosi![]() ![]() Macie już terminy na pierwszą szczepionkę? My mamy dopiero 8 września , jakoś tak za późno kurczę, powinno być w tym tygodniu max. ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Tak można. Rączki tak żeby miało piąstki koło główki.
|
|
#2269 |
|
Konto usunięte
|
Jaszczko, Agutka jeszcze co prawda mieści się w gondoli, ale nie bardzo chce w niej jeździć - ma 3 miesiące i chce oglądać świat. Mamy spacerówkę, która jest całkowicie na płasko rozkładana i w połowie września ją do niej przeniesiemy. No niestety, ale jaki sens ma za mała gondola lub taka, w któej dziecko nie chce być? A nie będę 3h na spacerze małej niosła na rękach
|
|
|
|
#2270 |
|
Wtajemniczenie
|
OO matko Jaszczka wózek ci sie kończy! ja bym na twoim miejscu kombinowała jakąś gondolę bo ta za max 2 mies bedzie za mała a to o wiiieeele za szybko na spacerówke!!!
|
|
|
|
#2271 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale przeciez nasze spacerowki sie rozkladaja na plasko wiec jak misiek wyrosnie z gondoli (mysle ze bardzo niedlugo) to pojdzie do spacerowki i tyle. przynajmniej wiecej bedzie widzial
|
||
|
|
|
#2272 | |||
|
Zadomowienie
|
karolcia228 wszystkiego najlepszego i udaneo obiadku
![]() Cytat:
a pajacyki na rozmiar 56 założyłam raz ( no ale urodził się 55 ) Alguien ale duża już ta twoja córa a mi tak szkoda, że mały rośnie, wiadomo robi się bardziej "świadomy" ale jak dla mnie to za szybko leci ![]() niezawsze dziwnie z tym pokarmem moze spróbuj herbati ? Bajka9 ja też prywatnie idę do ortopedy bo u nas na koniec października terminy Cytat:
jaszczka z ta gondolą to faktycznie ale aż dziwne bo mój w moim wózku ledwo połowe zajmuje Cytat:
dziewczyny jestem przerażona jutro ide do rodzinnego ale od razu dzwonie do mojej dermatolog zapisac małego mam nadzieje, że nie jakieś bardzo odległe terminy. bo to co się dzieje małemu jest okropne do tego ma skorupe na brwiach, smarowałam wczoraj do południa kremem to jeszcze bardziej wysypało więc pomyślałam, że może uczulenie na kosmetyki ale omineliśmy wczoraj kapiel a skóra taka sama albo gorsza nawet
|
|||
|
|
|
#2273 |
|
Rozeznanie
|
Rozumiem, ze raczki maja byc zgiete w lokciach? Sory za tak szczegolowe pytania, ale jestem kompletnie zielona.
Jeszcze jedno. Czy szczepicie na rotawirusy i pneumokoki?
25.02.1997 24.12.2006 20.06.2009 10.08.2010http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv734rjke2qp.pngEdytowane przez alutka78 Czas edycji: 2010-08-22 o 10:00 |
|
|
|
#2274 |
|
Zadomowienie
|
tu nawet nie widac tak bardzo jakie są, ale widac skorupe na brwiach
![]() matko jak to skaza to się załamie bo nie chciałabym rezygnowac z cyca a wiem, że chyba bym nie dała rady "nic nie jeść" a po jedzonku pręży się i stara się pierdkać najgorzej w nocy bo w dzien jest ok aa i jeszcze te krostki ma na główce całej
|
|
|
|
#2275 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja odstawiam pomidory z mojego menu ;/ mala ma kilka krostek na raczkach i buzi ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
oby kryzys minalMy dzis swietujemy tydzien
|
||
|
|
|
#2276 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2277 | |
|
Wtajemniczenie
|
Tak popatrzyłam na zdjęcia z wczoraj i nie wiem czy ja zimny chów praktykuję czy Wy tak dzieci opatulacie,ale widzę bluzy,kaptury,rajtuzy,gru be skarpetki,czapki,a my wczoraj byłyśmy na spacerku w krótkim rękawku i cienkich spodenkach i nawet kocykiem nie przykrywałam,bo gorąco...
![]() Cytat:
Szok.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2278 |
|
Zakorzenienie
|
witam
karolcia wszystkiego najlepszego! ![]() jaszczka rzeczywiscie malo miejsca. nie wiem jaka masz spacerowke wiec nie doradze wiolek nie znam sie na takich krostkach bo nie mialam do czynienia, trzymam kciuki za wizyte. tak myslalam o waszym dniu. a powiedz mi czy on tak zawsze jadl czy te przerwy sie zmieniaja - skracaja lub wydluzaja. bo moze on poprostu dopiero dorasta i powoli bedzie mial wieksza pojemnosc brzuszka i bedzie jadl wiecej i rzadziej? a da rade np zabawic go kilka chwil zeby wydluzyc przerwe miedzy karmieniem jesli domaga sie czesciej niz co 2-3h? jaka jest jego najdluzsza przerwa nocna? vette twoja ksiezniczka absolutnie piekna a te krostki to jakie? moze bylo jej cieplej i stad one. Zosia tak miewa ale one szybko znikaja i nie maja nic wspolnego z jedzeniemBasia ale przystojniak i jak ladnie rosnie ![]() Linka jak usypianie? Alguien piekna corcia, jaka juz duza, super ze macie teraz piekne wspomnienia z wyjazdu ola to masz rockmana ![]() Bajka9 nie smutaj sie kochana
|
#2279 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- ale napłodziłyście wpisów... Przeczytałam pobieżnie - jeśli coś mi umknęło - przepraszam. Mam (jak my wszystkie) dużo mniej czasu i jakoś na wizaż zostaje bardzo mało. Do tego mam kilka zleceń a przy małym zajmuje mi to dużo więcej czasu. W tym tygodniu zadzwonię do Instytutu Onkologii aby umówić sie do patologa. Zobaczymy na kiedy i co mi powiedzą ![]() Szymek jest grzeczny i już się chyba "wyczuliśmy". M bardzo mi pomaga. Nie muszę o nic prosić. Sam wie, kiedy i co trzeba zrobić. Boże.. dzięki za takiego M Po każdym karmieniu jestem MEGA GŁODNA ! Koniecznie muszę coś zjeść. Czuję się jakby mały wysysał wszystkie soki Zostało mi 1,5 kg ale brzuch nadal jest wielki ... |
||
|
|
|
#2280 |
|
Zakorzenienie
|
farminko ja tez miska raczej lekko ubieralam zawsze a teraz tylko go ubiore lzej to zaraz ma gesia skorke wiec trzeba go ubierac cieplej
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:43.

Ta wersja z fermą mnie denerwowała najbardziej... A myślałam,że mam prosty nick 

szkoda, bo wolalabym chyba na samym cycku 
Milenka to juz duza panna. Wszystko nam sie super udalo, a coreczka byla jak aniolek 

oby kryzys minal
Szok.