|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - czyli jak przeżyć do wyp
Cytat:
to miło ze strony Tż że chce Cię tak odciążyć![]() Cytat:
![]() witam ![]() ja dzisiaj miałam gości rano więc wydałam 20 zł na ciastka i ciasto no i później jeszcze 25 zł na pizzę bo jedliśmy w ramach obiadu jeszcze mnie czekają dzisiaj zakupy ale chyba kupię kurczaka i zrobię rosół na dwa dni zawsze trochę oszczędzę tymbardziej że miesiąc się kończy, na szczęście jakieś pieniążki mi wpadną na konto koło środy za zlecenia także damy jakoś radę..codziennie zapisuję wydatki i jak tak przeglądam ten kalendarz to się łapię za głowę, wolę jeszcze nie myśleć ile mi wyjdzie po zsumowaniu tego wszystkiego... zanim mama, siostra i siostrzenica Tż przyjechały zdążyłam posprzątać więc mam z głowy dodadtkowo poprasowałam całą stertę ubrań więc teraz sobie piję kawkę i odpoczywam
|
||
|
|
|
#4802 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - czyli jak przeżyć do wyp
U nas od maja kiepsko z pieniędzmi i pomimo tego, że oboje za granicą siedzimy to się nie przelewa. Na jedzenie dużo wydajemy, bo Tż lubi dużo i dobrze zjeść a jedzenie jest tutaj strasznie drogie. No ale chociaż tego nie będziemy sobie odmawiać
Za dużo zrzuciło się nam od razu na głowę ale to nasza wina, bo źle sobie wszystko rozplanowaliśmy. Budowa + ślub to jednak nie było dobre połączenie. Niby tylko ślub cywilny ale też z kosztami trzeba się liczyć i to niemałymiMam pierwszego w życiu kaca. Wstałam po 15.00. Nawet obiadu nie byłam w stanie ugotować, więc Tż pojechał po kebaby. Nie wiem dlaczego ale nic zjeść nie mogę. Całe podniebienie mnie pali i piecze przy połykaniu. Od czego to może być?!
"Idź własną drogą Bo w tym cały sens istnienia Żeby umieć żyć Bez znieczulenia Bez niepotrzebnych niespełnienia Myśli złych" 22.10 - 4.11 Edytowane przez jelonek1985 Czas edycji: 2010-08-22 o 16:04 |
|
|
|
#4803 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Chciałam dziś zajechać do biedronki, ale w sumie po jedną rzecz się nam nie opłacało więc kilka zł zostało w kieszeni
|
|
#4804 |
|
kobieta za ladą
|
alzkrainy nie musisz sie bać pierogów
mi np za każdym razem wy6chodzi inny smak heheh ale i tak znika ![]() ja po zakupach (same duperlki)i spacerze młoda nie miała dziś drzemki więc małzon ma plany
|
#4805 |
|
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Witam dziewczyny
![]() Ojej, aleście naprodukowały... kiedy ja to przeczytam... Co do ostatniego problemu... fakt, czasami wątek przypomina jakieś coś o wszystkim i o niczym, dziewczyny mają tu też przeróżne charaktery... podsuwam rowiązanie - czasami delikatnie możemy się upominać i niech żadna nie przyjmuje tego jako osobistą obrazę, bo miłą atmosferę na wątku szlag trafi... A teraz moje rewelacje. Wiedeń jest piękny. Tak po prostu. Te siedem dni było jak bajka w filmie romantycznym... Z innych decyzji... dyskutowaliśmy na pewien temat z TŻ. Niestety, pracy dalej nie ma, czas nagli... namówiłam TŻ by odpowiadał na oferty pracy z całej Europy. Jeśli dostanie ciekawą ofertę w zawodzie mogę z nim wyjechać na koniec świata. Czasami mam wrażenie że polscy pracodawcy traktują kandydatów na rozmowach jako niższy gatunek :/ Jeśli gdzieś indziej będą go chcieli docenić, to od razu go namówię na wyjazd. A może nam to potrzebne? Język, umiejętność radzenia sobie naprawdę sami, obeznanie w świecie? Jesteśmy młodzi, czas łapać wiatr w żagle. Ten ślub chyba tak na mnie wypłynął... Czuję, że jestem na poważnym zakręcie życiowym... ważne że nie sama, tylko z mężęm.. Kilka zdjęć ![]() http://fotoarkadiusz.blogspot.com/20...-24-lipca.html Edytowane przez mikia20 Czas edycji: 2010-08-22 o 18:54 |
|
|
|
#4806 |
|
Zakorzenienie
|
ale narobiłyście mi smaka na te pierogi. i w sumie oszczędniej bedzie zrobić samemu. ostatnio z TŻ kupiliśmy taki pojemniczek pierogów z mięsem było ich ok 18-19 i zapłaciłam 12 zł
tak więc jutro planuje uruchomić produkcję pierogów PS. w życiu jeszcze nie robiłam sama :P Edytowane przez Nadia5 Czas edycji: 2010-08-22 o 19:08 |
|
|
|
#4807 |
|
Zakorzenienie
|
Doprowadziłam swój segregator z przepisami do porządku. Nie jest to wielkie coś.... ale jestem zadowolona, bo teraz przynajmniej mogę dany przepis szybko znaleźć.
Utworzyłam sobie 15 kategorii: zupy, ryż i pizza, pasty, makarony, sałatki, zapiekanki, naleśniki i omlety, placuszki, ciasto francuskie, gofry, muffinki i ciasteczka, ciasta, koktajle, tarty, inne. Zdjęcia nie są za cudowne, ponieważ robione telefonem, ale mam nadzieję, że nie jest tak źle. Nie wstawiałam zdjęć wszystkich kategorii, bo raczej nie ma sensu. To tylko tak dla pokazania co i jak. Obrazki pod kategoriami chciałam w kolorze zrobić, ale niestety nie mam gdzie, więc są czarno- białe, ale myślę, że to nie przeszkadza
Aby miłość trwała przez całe życie, trzeba ją pielęgnować starannie jak ogród. Edytowane przez alazkrainy Czas edycji: 2010-08-22 o 19:28 |
|
|
|
#4808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oho super sprawa, ład, skład i porządek ![]() Ja ostatnio próbowałam uporządkować moją teczkę ale nie wiem jak ułożyć kategorię bo zaczełam a i tak wszystko mi się pomieszało. Na szczęście zbyt pokazna to ona jeszcze nie jest
|
|
|
|
|
#4809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też muszę się wziąć za przepisy, mam bardzo dużo powycinanych z gazet i wypadało by je przepisać i uporządkować ja byłam u rodziców, u koleżanki na kawce i na zakupach...znowu trochę wydałam chyba nigdy nie zaoszczędzę dobrze że ten miesiąc już się kończy bo w tym miesiącu wyjątkowo dużo wydałam
|
|
|
|
|
#4810 |
|
Zakorzenienie
|
ooooooooooj ale do nadrobienia
![]() Czy możecie zrobić małe streszczenie? ![]() Ja jutro prasowanie, zakupy, zmywanie, obiad, nie nadążam za wami, tydzień mnie tylko nie było, nooo
|
#4811 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I bardzo ładnie wyglądaliście ![]() A Twój Małż jaki wysoki!! ![]() Za wszelkie zmiany w Waszym już naprawdę-wspólnym-życiu trzymam mocno kciuki Choćbyście mieli wyjechać na koniec świata - to wyjedziecie razem i to jest najważniejsze!A Wiednia zazdroszczę Mam nadzieję, że nam za rok też uda się gdzieś w podróż poślubną wyskoczyć... Na razie mnóóóstwo wydatków ![]() Cytat:
Mogłabyś jeszcze zrobić foto jakiegoś przepisu? Jestem ciekawa, jak wygląda każda karta z przepisem... Masz jeden na jednej kartce czy jak? Będę wdzięczna ![]() Ale zmokliśmy... Wszystko przemoczone do suchej nitki, od razu po wejściu do domu zdjęte... A był tylko sprint od samochodu do klatki, jakieś 150m
|
|
#4812 |
|
Zakorzenienie
|
Mikia20 my się jeszcze nie znamy, ale spojrzałam na Wasze zdjęcia i musze powiedzieć, że ślicznie wyglądaliście
Bardzo mnie cieszy, że są jeszcze osoby, które nie myślą tylko o ciemnej opaleniznie na swoim ślubie. Było tak eterycznie i spokojnie-takie odniosłam wrażenie ze zdjęć. Dodatkowo, bije z nich ogromne szczęście. Gratuluje ślubu i Wiednia Mielismy dziś pojechać tylko po pieczywo, ale wpadło kilka innych rzeczy do koszyka. Między innymi pierogi z mięsem. Kilogram za niecałe 6 plan, ale myśle, że cena przyzwoita. Wzielismy jeszcze paprykę, 2 sałatki takie do kanapki, pasty do kanapek,2 paczki parówek,paszteciki 2, tuńczyka w puszce, Tż ćwiartke wziął sobie do pracy i po gałce loda Oczywiście świeże pieczywo i napój. Zapłacilismy niecałe 40 pln W tym tygodniu pozostaje tylko pieczywo i wędlina. Obiady mam na cały tydzień, albo i dłużej. W sobotę wyp[rawiam urodziny z siostrą i już boje się tych zakupów. Postaram się wydać jak najmniej, ale na gościach oszczędzać nie można![]() Aaby a u mnie dziś cały dzień śliczne słoneczko
Edytowane przez dodaja Czas edycji: 2010-08-22 o 20:44 |
|
|
|
#4813 |
|
Zakorzenienie
|
Mikia20 ślicznie wyglądaliście!!!
Bardzo ładne zdjęcia. Ile wzrostu ma Twój Mąż?A u mnie straszna burza z piorunami
|
#4814 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4815 |
|
Raczkowanie
|
Zgadzam się.
Na Pomorzu też ostro dawało.
|
|
#4816 |
|
Zakorzenienie
|
Uff już przestało
![]() Dobranoc
|
#4817 |
|
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Dziękuję za miłe słowa
...Mój małż ma 2 m, a ja 1,70 metra. Wysokich szpilek na ślub raczej ni mogłam założyć - mogłabym sobie popsuć zabawę. dodaja dziękuję za wsparcie w bladej cerze. Niestety kilka osób oczywiście skomentowało że miałam beznadziejną kosmetyczkę co mnie na biało umalowała (nie ma to jak rodzina, co mnie ostatnio chyba na moich chrzcinach widzieli...) Naprawdę ładnie wyglądałam? Wiem głupie pytanie ale ja miałam taką fazę kilka dni po ślubie że na zdjęcia patrzeć nie mogłam (tzn na siebie...) teraz już wydaje mi się że było ok
|
|
|
|
#4818 |
|
Przyczajenie
|
hej! wszystkim SPD
to mój pierwszy wpis, ale temat w całości przeczytany został przeze mnie![]() Z moim TŻ jestem ponad 3lata i 4msc a mieszkamy razem od 3 lat tak jakoś wyszło ![]() Jeśli chodzi o plany wydatków z tym bywa różnie, ale budżet na żywienie chyba jest nieograniczony ze względu na żołądek TŻ składający się chyba z 7 komór, bo ja nie mam pojęcia, gdzie on chowa te ilości a taki chudy jest ![]() Czasami moje posiłki składają się w łańcuch: Gotuje rosół przynajmniej 5l wywaru jako bazę: 1. robię rosół z makaronem 2. część odlewam i produkuje pomidorową wlewając pomidory z puszki i robię zupę krem z grzankami 3. z warzyw z bulionu jak ich więcej w bulionie mam robię sałatkę ziemniaczana, dogotowując ziemniaki a kukurydza zawsze się u mnie znajdzie w szafce tak jak śmietana i musztarda 4. zamiast sałatki robię potrawkę z kurczaka Jak już robię rosół wychodzi mi dodatkowo zazwyczaj dodatkowo 2 dania ![]() Dwa dania na obiad są od święta, nie mam czasu na większe przygotowania. Chyba, że mam robić projekt na zajęcia to ciasta nawet piekę byle odwlec naukę ![]() Nigdy co ma być na dłużej jak 3 dni się nie uchowa maks 1,5dnia. |
|
|
|
#4819 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak będę w domu to postaram się wkleić, kwestia czy padnę szybko czy też nie, bo już jestem w pracy i dziś do 17.00 Cytat:
|
|
#4820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak to z weselami bywa..."I tak Cię obgadają" Ślicznie Wam a wysokie szpile na wesele dla Panny Młodej to zły pomysł...ja miałam za długa suknie i pół wesela spieprzone
Edytowane przez Nadia5 Czas edycji: 2010-08-23 o 07:31 |
|
|
|
|
#4821 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1) nosi takowe na co dzień 2) zainwestowała w nie troszkę $, więc były wygodne i z dobrej skóry. Ja pewnie zdecyduję się na jakieś koło 5cm, bo panna młoda na weselu zawsze tańczy non stop, a wiem, że wyższe spowodowałyby katastrofę już koło 21.00-22.00. Zatem dziękuję. Na szczęście nie muszę dodawać sobie centymetrów, bo mój TŻ ma 175, a ja 160cm ![]() Co do wyglądu - naprawdę ładnie wyglądałaś! I podziwiam za naturalność - ja pewnie ciut się opalę, bo po prostu źle się czuję blada (a moja cera nie jest zbyt śniada ), ale też nie mogę patrzeć, jak idzie panna młoda w białej sukni po 5 wizytach na solce. Albo w plamach, pomarańczowa, po nieudanym romansie z samoopalaczem ![]() A rodziną się nie przejmuj. W każdej rodzinie znajdą się takie "perełki", którym to zawsze coś się nie podoba. Swoją drogą Twój małż to przystojniak ![]() Cytat:
![]() Super sprawa z tym łańcuchowym rosołem ![]() Wiecie, że ja jeszcze nigdy nie robiłam rosołu?! Ale coś się zabrać nie mogę...Cytat:
A propo gotowania - ijaa, co z Twoim blogiem?! ![]() Dokładnie. Cytat:
Dzień dobry wszystkim! Ale mi się dobrze dzień zaczął. Tzn. dobrze i niedobrze. a) niedobrze - bo wstałam rano z mdłościami - ciąża!? - oby nie ![]() b) dobrze - w drodze do pracy zatrzymałam się w sklepie po jogurcik, spotkałam szefową i mówi "Możesz wracać do domu. W firmie nie ma prądu i wszyscy wracają" ![]() Także mam dodatkowy dzień wolny. Co prawda pewnie kiedyś go "odrobimy" - ale tak mi się dziś nie chciało jechać (od czwartku miałam wolne), że chyba ktoś mnie wysłuchał ![]() Wczoraj zrobiłam karpatkę - nieskromnie mówiąc - wyszła pyszna!! ![]() Zawieźliśmy po kawałku jednym i drugim rodzicom - też chwalili ![]() Na obiad zrobiłam "Pomysł na pulpeciki...", trochę go tylko urozmaiciłam papryką i przyprawami, ale coś mi niezbyt smakował. Nie wiem, ostatnio w ogóle mało co mi smakuje ![]() Wieczorem zaczęłam zmywać, ale była taka burza, że w połowie odpuściłam. Teraz czekam, aż woda mi się zagrzeje, i dokończę. Hmmm, co by tu dziś robić... Sprzątać nie mogę, bo TŻ śpi po nocce. Dokończę zmywanie i... zalegnę pewnie bezproduktywnie na kanapie ![]() O, a może w końcu bloga uzupełnię?! Miłego poranka wszystkim!
|
|
#4822 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla mnie mnie głupotą jest chodzenie na solarium przed ślubem częściej niż zwykle to bywa, a potem cera wygląda jak wygląda ![]() A gadaniem przejmować się nie wolno, bo zawsze ktoś się znajdzie chętny do krytyki, szkoda, że nie konstruktywnej ![]() Cytat:
![]() Eleganckie te Twoje rosołki ![]() Witam się i ja ![]() Biorę się za ostre konczenie zlecenia, bo na 12 jestem umówiona na kawke, a musze to predzej wysłać
|
||
|
|
|
#4823 |
|
Zakorzenienie
|
Dostałam telefon z pracy, że jest prąd... Ech, no to nie ma dnia wolnego...
|
#4824 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4825 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Do tego mam jeszcze zeszyt stary z przepisami ciast maminych, ale z niego praktycznie nie korzystam. Cytat:
Dziś mija mi i Tżtowi 5 lat od poznania (a ja Wam kiedyś pisałam, że 6 i niedawno Tż mi uświadomił że to 5 dopiero, a się z nim spierałam że głowa mała).
|
|
#4826 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Ale mam rozgardiasz w pracy od rana Ogarnę się chwilę i przybędę trochę poczytać - chociaż wszystkiego zapewne nie nadrobię i poopowiadać co u mnie.
|
|
#4827 |
|
Zakorzenienie
|
O kur.... czaki, tak mnie tak szyja boli ruszać głową nie mogę wcale...
![]() A zakupy i obiad do zrobienia, pranie poprasować, następne wstawić... a jestem unieruchomiona przez ten ogromny ból
|
#4828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mam takie pytanie jak robicie rosotto, to ryż też wychodzi wam taki jakby jeszcze nie do końca zrobiony, taki twardawy?
|
|
#4829 |
|
Zakorzenienie
|
muszę nadrobić zaległe posty
![]() wróciłam od babci wczoraj wieczorem. kurcze z całych 2 tygodni urlopu Tż'a tylko 2 spędziliśmy poza domem może następnym razem będzie lepiej ![]() pogoda do bani, deszczowo, jesiennie mam trochę sprzątania jak zwykle, bo jak się pakowaliśmy narobiliśmy bałaganu, wczoraj już mi się nic nie chciało. muszę zrobić pranie, sprzątanie, gotowanie
|
|
#4830 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zeby było w temacie, to my przekoczylismy budżet w tym miesiącu i zabrakło nam kasy, naruszylismy żelazne oszczędnosci
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:27.

to miło ze strony Tż że chce Cię tak odciążyć
przez 3 tygodnie zapisywałam na co wydaje i ile (starając się bardzo oszczędzać, bo chciałam się tą listą mężowi pochwalić) - masakra... 300-400 na tydzień

Za dużo zrzuciło się nam od razu na głowę ale to nasza wina, bo źle sobie wszystko rozplanowaliśmy. Budowa + ślub to jednak nie było dobre połączenie. Niby tylko ślub cywilny ale też z kosztami trzeba się liczyć i to niemałymi
mi np za każdym razem wy6chodzi inny smak heheh ale i tak znika 

Choćbyście mieli wyjechać na koniec świata - to wyjedziecie razem i to jest najważniejsze!

- ciąża!?
- oby nie