|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
To ja tu wyczuwam jakieś pepsi-party
|
|
|
|
#2582 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
hej,
podczytuję regularnie ale nie mam czasu czy siły czasem odezwać się (dziś wyjątkowo tfu tfu nie boli mnie głowa, zobaczymy co mi z badań wyjdzie), Siala a Sebka to może te pierdki męczą, bo mój jak pierdzi to płacze strasznie, aż zejdzie wszystko, (dopóki nei zejdzie to i masaże i nic nie pomaga,tzn. pomaga, ale aż się wypierdzi) czyli nie wystarcza że są, tylko muszą minąć. Aniaa, mój mały tez się mało uśmiecha, może po prostu mamy poważniejsze typy i już (nie wiem jaką osobowość macie, my mamy poczucie humoru, ale raczej ogólnie to poważne z nas osoby, więc i synek może ![]() A mam pytanko, macie jakieś fajne torby kupione w necie?? szukam czegoś żeby przerzucić przez biodro i żeby miało dużo kieszonek i przegródek, raczej sportowe takie na wyjścia do miasta. A fotki wszytskie śliczne, zwłaszcza te z uśmiechami )))))
|
|
|
|
#2583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my raczej malo powazni jestesmy dlatego dziwi nas ze synio taki smutas
|
|
|
|
|
#2584 |
|
Wtajemniczenie
|
nie smutas, ale MARZYCIEL!!!
|
|
|
|
#2585 |
|
Zakorzenienie
|
no dobra niech ci bedzie
zyje w swoim swiecie jak tatus ostatnio |
|
|
|
#2586 |
|
Wtajemniczenie
|
mala spi w lezaczku z wlaczonymi wibracjami, a jak je wylaczam to od razu sie budzi
sprobuje ja przeniesc do lozka i sie z nia przespac...jak myslicie?uda sie?
|
|
|
|
#2587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za jakies dwa tygodnie powinna do nas dotrzec bujaczka, zobaczymy czy sie sprawdzi
|
|
#2588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wrocilam ze spacerku z mama i jem nalesniki Siala - to wpadam z flacha do tej coli ![]() Agravka - moja tez tak ma z tym bujaczkiem ![]() A pogad u nas w kratke to pada do slonce swieci
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#2590 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie wstretna pogoda. strasznie wieje i jest zimno jak diabli
jesien wisi w powietrzu
|
|
|
|
#2591 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2592 |
|
Zakorzenienie
|
Od 12tej próbuję sie dodzwonić do centrum onkologii
Od samego wystukiwania numeru do instytutu podnosi mi się ciśnienie
|
|
|
|
#2593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Kasiu ja na spacer na pewno nie ide. chyba by mnie porwalo razem z tym wozkiem
|
|
|
|
|
#2594 |
|
Raczkowanie
|
Dobry dzionek!
Podczytuje regularnie ,ale z odpisywaniem juz ciezko. Widzialam sliczne zdjecia i pieknie podnoszace glowke dzieciaczki i niesamowite usmiechy!! Wszystkie maluchy przesliczne! Moj Szymus tez ostnio zasypuje mnie usmiechami ![]() Ja ostnio sie troszke przejmuje bo Szymonkowi przez 6 tyg. urosla glowka 3 cm ,nie wiem czy to nie za duzo. O ile urosla glowka waszym synka w ciagu 6-7 tyg. ? Zaczelam szukac w necie informacji to sie przerazilam ,a te siatki centylowe wszystkie inne. Jutro idziemy do lekarza to moze sie w koncu uspokoje. Bardzo prosze o kciuki! Jutro napisze relacje.
|
|
#2595 |
|
Zakorzenienie
|
zabko oczywiscie trzymam kciuki. ja miskowi nie mierzylam glowki
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2596 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tzn ja bo tż to nie bardz, no ale co on ma do gadania? ![]() Cytat:
i jeszcze "domowe przedszkole" ![]() Hd, Belunia, Lilka - śliczne te wasze maluszki Vette, Itakasia - ja też mam parcie na słodkie, próbuję się ograniczać, ale słabo mi wychodzi a najdziwniejsze jest to, że przed ciążą wogóle słodkiego nie jadłam, nie przepadałam za słodyczami, a teraz to się nie poznaję...ps. mogę się podłączyć z moją kawusią? ![]() u nas nocna rewelka była! zjadł, zasnął o 4 i spał do 8 zjadł, zasnął i o 11.30 zjadł, pobawiliśmy się, wykąpaliśmy i teraz znowu śpi tylko go trochę bąki męczyły od wczoraj i w nocy też popłakiwał trochę przez sen i się prężył, ale o 8 przy karmieniu dałam mu 2 kropelki Esputiconu i (odpukać) na razie jest lepiej ![]() Edit: Żabka - ja nie mierzyłam główki małemu, ale nie przejmowałabym się tym tak bardzo, tylko nie czytaj znowu głupot na necie bo sobie fazę zbijesz i będziesz się zamartwiać! :pała: trzymam kciuki za wizytę
It's nice to be important but it's more important to be nice Edytowane przez jaszczka Czas edycji: 2010-08-25 o 13:56 |
||
|
|
|
#2597 |
|
Zakorzenienie
|
hd
wyobrazam sobie jakie o trudne, powodzenia kochana, trzymam kciuki zeby ci sie udalo szybko wszystko pozalatwiac i spokojnie odetchnac z ulga zabka ja tez nie mierzylam glowki ![]() jaszczka gratuluje ladnej nocki , u nas nad ranem tez byly meczace pierdki i tak sie zstanawiam czy Zosia przypadkiem nie gazuje bardziej po jajkach na twardo
|
#2598 |
|
Rozeznanie
|
vette taki mały leniuszek z niego jest, bo tylko je i śpi
, ale ja się cieszę bo przynajmniej nie wyje z byle czego jak na razie.---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- a co do pierdków to mój strasznie ciśnie jak robi kupkę i przy tym puszcza bąki i robi się cały czerwony. Nie wiem czy tak ma być, czy to źle? |
|
|
|
#2599 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ja też podczytuję ale nie mam czasu na pisanie
Podziwiam Was, że dajecie radę być tu na bieżąco. Wszystkie Wasze maluchy są śliczne!!! My z małym już się zgraliśmy, laktacja się unormowała i teraz mam tyle pokarmu, że małemu czasem fontanna w twarz tryska ![]() Mały jest kochany. Ja jestem jedynie trochę zmęczona po nocnych karmieniach i wczoraj miałam gorączkę 38,6 ale dziś już ok ![]() Pozdrawiam Was i buziaki. |
|
|
|
#2600 |
|
Rozeznanie
|
Czesc, ja Was czytam ale napisac mi tak ciezko. Alex cos ostatnio placze czesto. Juz bylam taka zadowolona, bo potrafil sam zasypiac w lozeczku a teraz cos mu nie pasuje i usypiamy go w bujaczku. Boje sie, ze sie calkowicie przyzwyczai.
Ja tez by chciala sobie odmowic slodkie ale ciezko mi, a tz wcale mi w tym nie pomaga. Wczoraj wieczorem otwprzyl paczke przepysznych ciastek z czekolada... Ale za to cwicze, zaczelam nawet robic 6 weidera, watppie, zebym dotrwala ale jak na razie sie nie poddaje. Widze, ze Wam ladnie waga spada a u mnie jak sie zatrzymala tak stoi i jeszcze 4 kilo, a ja chcialabym wiecej zrzucic. |
|
|
|
#2601 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane
![]() Byłam dziś załatwić to całe śmieszne becikowe Ciekawe ile się czeka.basienka,lilka,hd śliczne maluszki ![]() jestem wyrodną matką Nie lubię karmic piersią... A to dlatego, że Igusia tak się denerwuje przez te moje marne sutki Nic nie robię źle, staram się jak mogę, czasem uda jej się zaciągnąć, ale zaraz wypluwa i płacze. Dziś odciągnęłam do butli to zjadła aż miło było popatrzeć...Cytat:
Myślałam, że po cc szybko przestanę krwawic, a tu taka masakra że hoho!! Super U nas za to Iga obudziła się 3 razy, o 1, o 4 i o 6. Potem marudziła, bo nie mogła zrobić kupy, brzus miała twardy, ale w koncu jej się udało jak mamusia pomasowała ![]() Cytat:
Cytat:
To fakt. Jak chodziłam w ciąży na zakupy to dla dziewczynek było dosłownie pełno, a dla chłopców pojedyncze sztuki... Nie wiem czemu tak robią ![]() [QUOTE=itakasia;21608056] Cytat:
Musiałam przejść na inkę Na razie boję się znowu próbować...Co do słodyczy... staram się nie jeść, rzadko zjem jakieś suche ciastko. Zastapiłam je waflami ryżowymi i sucharami na razie. |
||||
|
|
|
#2602 |
|
Zakorzenienie
|
scoobs
to jak ja, tez mam 4kg i waga stoi ![]() anuszka nie wiem co poradzic, kiedys widzialam jakies nakladki na wklesle sutki chyba, myslisz ze moglyby pomoc? a jesli chodzi o krwawienie to moze zadzwo do szpitala i zapytaj
|
#2603 |
|
Zakorzenienie
|
dzwonię i dzwonię ...
|
|
|
|
#2604 |
|
Zakorzenienie
|
itakasia moje nie są wklęsłe tylko małe
Mam nakładki, ale Iga nie chce z nich jeść. Na początku jadła ładnie, jeszcze w szpitalu, a teraz dławi się i wypluwa... Jak tak dalej pójdzie to będę odciągać i butla... To bardzo męczące zwłaszcza w nocy.---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Matko masakra
|
|
|
|
#2605 |
|
Zakorzenienie
|
Zabka - nie mierzyłam główki i nie planuję
Nie ma co sie tak dokładnie trzymać książkowych wytycznych. Oczywiście powinnyśmy dbać o nasze dzieci ale nie ma co przesadzać
|
|
|
|
#2606 |
|
Zakorzenienie
|
anuszka
ja bym zadzwonila do doradcy laktacyjnego i zapytala o rade http://www.kobiety.med.pl/cnol/index...id=10&Itemid=3 http://www.laktacja.pl/index.php?opt...d=1&Itemid=172
|
#2607 |
|
Wtajemniczenie
|
anuszka a masz moze gdzies paczke po waflach ryzowych albo sucharkach?moglabys sprawdzic dla mnie sklad czy jest pochodna mleka jakas w nich?
bo nie chce sie znow napalic a chce mi sie strasznie czegos slodkiego albo podobnego do slodkiego...wcinam niewiarygodne ilosci kanapek z dzemem
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2608 |
|
Zakorzenienie
|
itakasia dziekuję
Nie wpadłabym na taki pomysł...---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- agravka w tej chwili mam tylko wafle, już sprawdzam |
|
|
|
#2609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ćwiczyć moge ale czy mi się chce Nie wiem tez jakie robic ćwiczenia. Jak zrobie jakies zdjęcia na weselu to wrzucę
|
|
|
|
|
#2610 |
|
Wtajemniczenie
|
anuszka dzieki
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:10.

)))))

dlatego dziwi nas ze synio taki smutas

jesien wisi w powietrzu 
i jeszcze "domowe przedszkole"
, u nas nad ranem tez byly meczace pierdki i tak sie zstanawiam czy Zosia przypadkiem nie gazuje bardziej po jajkach na twardo
Więc ostrzegam przed pierwszym okresem bo duuuużo majówek też taki miało, więc to nie jest odosobniony przypadek tylko raczej większość 
To fakt. Jak chodziłam w ciąży na zakupy to dla dziewczynek było dosłownie pełno, a dla chłopców pojedyncze sztuki... Nie wiem czemu tak robią 
Na razie boję się znowu próbować...