|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 |
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
U mnie na szczescie ( a moze i nieszczescie
![]() ![]()
#4502 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4503 |
Raczkowanie
|
A tak w ogole - poszlam zjesc sniadanie i pomylam gary a tu cala strona prawie do nadrobienia
![]() A teraz ide posprzatac chalupinke bo mam wene a poki mam to wole robic bo moze mi sie odechciec i znow bedzie nie posprzatane a no i obiad musze zrobic ![]()
#4504 |
Zakorzenienie
|
Mi żadna siara nie leci i wcale mnie to nie martwi
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4505 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Bordowa -no wiesz, dziecko w główkę, w dupę to rozumiem ![]() ![]() tak mi się przypomniało odnośnie suszarki do włosów: wielokrotnie czytałam, zeby po porodzie sn osuszac krocze suszarką, więc moze się przyda jednak? o ile będzie sie miało siły na takie akrobacje... Edytowane przez forssiczka Czas edycji: 2010-08-26 o 10:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4506 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() muszę w ten weekend zrobić z mężem ostatnie zakupy dla dzidzi, bo czuję, że niedługo (bardzo niedługo ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4507 | |||
Zadomowienie
|
Witam kobietki
![]() ![]() ![]() ![]() Apropo tematu makijażu na porodówce ![]() ![]() Kosmetyki mam też zawsze w torebce, jak bedą sprzyjające okoliczności (czas i chęci) to użyję. Biorę lokówko- suszarkę, moje włosy koniecznie wymagają ułożenia po każdym myciu. Jesli chodzi o wyjścia TŻ to u nas ostatnimi czasy jest raczej odwrotnie, to ja wychodzę popołudniami a mąż siedzi w domu ![]() A tak ogolnie to raczej chodzimy razem (kino, spacery, zakupy, odwiedziny u rodziny i znajomych), obydwoje pracujemy krótko, ostatnio mąż bierze pracę do domu, i 3 razy w tyg wraca do domu już ok. 11 ![]() Sporo czasu spędzamy razem, zresztą wszyscy znajomi są już w związkach stałych (najczęsciej małżeństwa) i faceci baaardzo żadko spotykają się sami, raczej rodzinnie (szczególnie, że często mają już dzieci). Cytat:
![]() Witaj ![]() U mnie nadal susza ![]() Cytat:
A jeśli Twój nie to zawsze możesz poprosić jakąs inną mamę, żeby zerknęła na Twoje dziecko, przecież maluchy w pierwszych dobach niemal non stop śpią. Przebierzesz, nakarmisz i będzie słodko spało a Ty zajmiesz się sobą. Cytat:
Fajne, ale to już chyba takie duże rzeczy na 8-12 miesiecy? czy mnie oko myli?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4508 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja to całą ciąże musze leżeć, bo najpierw bylam na podtrzymaniu a potem od 20 tygodnia brzuch mi twardniałi tak jest do dzisiaj :/ ale staram się nie pogrążac już, wziełam własnie prysznic i troche lepiej się poczułam taki jakis dzisiaj dzien jest chyba nie zaciekawy, skłania do depresji chyba |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4509 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No mój ostatnio wieczorkami lubi sobie piwko trzasnąć,jedno,to jedno,ale zawsze i teraz jak twój post przeczytałam,to sobie myślę,że faktycznie chyba mu powiem,żeby sobie powoli darował,bo jakby mi przyszło jechać do szpitala,to ciekawe jak by mnie zawiózł,chyba nie ja sama,bo ,żeby sięgnąć pedałów w aucie musiałabym zgnieść brzuch na kierownicy...
![]() |
#4510 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() do szpitala mamy jakieś 40minut wiec autem trzeba bedzie jechac, nie pomyslalam o tym, ale narazie się nigdzie nie wybieram, mam nadzieje że dzidzia też nie ![]() wógole to chciałam Tz-towi kupic na rocznice ślubu taki kufel lodowy, a rocznice mamy 5 wrzesnia, wiec sie etraz zastanawiam, bo napewno mu sie spodoba taki prezent i bedzie chciał pic codziennie taki lodowate piwo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4511 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
W Auchan są Pampersowkie 6 opak. za ok.25 zł. Jak mi się sprawdzą to będę kupowała hurtowo ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja na codzień maluję sie tuszem i kredką + cień (nie zawsze), ale na porodówkę nie zamierzam (chociaż nie lubię siebie atkiej niewyraźnej ![]() Zrobię hennę, wydepiluję sie wszędzie ![]() ![]() Suszarki nie wezmę, umyję włosy i same szybko wyschną, bo na oddziale zawsze jest b.ciepło, ewent. Tż mi przywiezie suszarkę, skorzystam i oddam, zeby mi miejsca nie zawalała. Cześć. Pisz nam dobre rady, bo jesteś doświadczoną mamusią ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() MisQa - jak te zajęcia w SR? Warto chodzić, ciekawe i przydatne? Ile czasu trwają? Ja dzis na obiad zrobię kotlety z piersi z kurczaka, ziemniaczki i surówkę z pomidorków i ogórków i mam zamiar zrobić surówkę z buraków (nigdy nie robiłam ![]() Co do obiadów to cieszy mnie, bo w końcu otwieraja Topolankę po remoncie, a mam do niej blisko ![]() enis - pierwsze kropelki siary pojawiły się u mnie ok.27 tyg. Teraz jak wstaję rano to widzę dwa ślady na piżamce, a w dzień zdarza sie, ze coś poleci jak jestem bez stanika. Ta siara jest u mnei taka lepka brrr Kalex, gabisun - to, że siara nie leci nic nie oznacza. Ona może pojawić się juz w 20 t.c. lub dopiero po porodzie ![]()
![]() |
#4512 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a zupa mleczna mmmm... mam ochotę na kaszę mannę na mleku ![]() ![]() Cytat:
![]() o rany... zjadłabym ![]() Cytat:
![]() --- Właśnie byłam w aptece i chciałam kupić osłonki na piersi... Były tylko Avent standard... Ależ one wielkie! ![]()
![]() |
#4513 |
Zadomowienie
|
U mnie napisane było tylko "HBS Ag- ujemny" i lekarz powiedział, że to dobrze
![]() Serio? Ja śmigam autem codziennie i brzuch nic a nic mi przeszkadza. Kierownicy nie dotyka, i nie musiałam przesuwać fotela, jeżdżę jak zwykle.
#4514 |
Wtajemniczenie
|
41 osób przegląda wątek
![]() ![]() angelikaw ja też mam właśnie te standardowe, przymierzyłam i mi sutek tylko do połowy osłonki sięga, trzeba poszukać wersji mini ![]()
"Lubię ten stan, rozkoszne sam na sam. Cisza i ja. Cisza, ja i czas(...)" Edytowane przez naked21 Czas edycji: 2010-08-26 o 10:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#4515 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
u Was też syreny wyją? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4516 |
Zakorzenienie
|
W SR polozna mowila zeby kupowac wlasnie jak najwieksze oslonki, bo prawidlowo przylozone do piersi dziecko trzyma w buzi duza czesc otoczki. Wtedy jest mniej bolu i leci wiecej mleka. Wiec w nakladce tez sie musi zmiescic jak najwiecej. Jesli kupimy takie malutkie to niestety nic z tego nie bedzie.
#4517 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4518 | |
Zadomowienie
|
Napisane przez bordowa:
Mała tak mi się główką w żebro wbiła i powiedziałam do Tż "zaraz pier***** to dziecko w łeb!" mi tez brakło do tego komenatrza ![]() Cytat:
kasienka... w razie czego masz chyba tescia/tesciowa blisko, co? to tak a propos zawiezenia na porodowke...
![]() |
#4519 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i żeby wybrać rozmiar to mamy sobie zmierzyć srednice sutka suwmiarką i tak dopasować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4520 |
Rozeznanie
|
Enis, Dziewczyny- bedzie dobrze, mysle
![]() ![]() ![]() ![]() Masakra, kiedys (po jakiejs wizycie w przychodni) powiedzialam mojemu TZ, ze jak taka bede to ma mnie utopic w rzece ![]() Widze, ze dzis kolejne kobitki maja smaka na roznosci. Hehe, ja po wczorajszym to dzisiaj troche spasowalam. Na szczescie, bo twarz to jak ksiezyc w pelni (ze tez twarz musiala mi tez przytyc, eh...) Chyba sobie pocwicze przy odkurzaczu, to sie endorfiny troche powydzielaja ![]()
#4521 |
Zakorzenienie
|
Znalazłam interpretację wyniku:
"Dodatni wynik przeciwciał anty-HBs należy zawsze rozpatrywać na tle całokształtu sytuacji klinicznej pacjenta. Interpretacja wyniku może być zasadniczo odmienna u pacjentów w różnych sytuacjach zdrowotnych. U pacjenta z potwierdzonym wcześniej zakażeniem wirusem HBV, stwierdzenie obecności przeciwciał anty-HBs jest objawem bardzo korzystnym, świadczy bowiem o dokonywanej siłami organizmu eliminacji wirusa. U pacjenta bez cech zakażenia, ale szczepionego wcześniej przeciwko wzw B, jest to także wynik korzystny, świadczy bowiem o prawidłowej odpowiedzi na szczepienie. Jeżeli miano przeciwciał wynosi powyżej 10 jednostek, to pacjent taki jest zabezpieczony przed zakażeniem wirusem HBV. Natomiast jeżeli przeciwciała anty-HBs stwierdza się u pacjenta, u którego nie rozpoznawano wcześniej zakażenia HBV, ani też nie wykonywano szczepień przeciwko wzw B, to jest to objaw niepokojący, mogący świadczyć o przebytym kontakcie z wirusem zapalenia wątroby typu B." Uff, ulżyło mi. Byłam szczepiona + dodatnie p/c to ok.
#4522 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Toważysz życia ![]() Cytat:
a ja czasem mam ochota się z nim wykłócić i poprostu sie nie da!!! CHciałabym żeby mi coś powoedział, odpyskował...ale nie..on trzyma nerwy na wodzy.. ![]() Jeszcze mnie wczoraj znerwował, bo ma zamiar na te 3 dni które spędze w szpitalu do swojej mamusi się z Domikiem wyprowadzić.... Taa...zamiast przygotować nam pokój, posprzątać coś to on do mamci pobiegnie...pewno żeby się dzieckiem zajeła a on se pic co wieczór będzie ![]() ![]() U nas były wczoraj pierogi..moje ulubione z kopustą i serem ![]() Cytat:
![]() ![]() Powiedział mi że ja to "kwarda kobita jestem" i jakby co to sobie sama dam rade ![]() niby żartował ale mnie to straaaasznie rozzłościło...!! Tak wogóle to jakoś do mnie nie dociera że już jestem w końcówce ciąży... No nie wiem...zbliza się czas porodu, a ja wogóle o tym nie myśle..nawet jak was czytam, to tak jakby mnie to nie dotyczyło.... ![]() Teroetycznie zostało niecałe 5 tygodni, a ja jestem na etapie wyprania ciuszków dla małego i kupiniu paru pierdułek.... nawet wózka nie wyciągnełam jeszcze.... Wy się tu stresujecie, a ja nic!! no cholercia czy ze mną jest coś nie tak?? a i na porodówke też nie mam zamiaru się malować a suszarki nie biorę.. ![]()
![]() |
#4523 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() przeczytajcie sobie, ktoś sie strasznie wysilił pisząc ten tekst ![]() http://www.gazetawroclawska.pl/aktua...erku,id,t.html |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4524 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() enis84 - suwmiarką? buahahahaha ![]() ![]()
![]() |
#4525 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mi polozne powiedzialy, zeby wlasnie nie kupowac standardow (one sa duze) tylko te mniejsze, bo sa lepsze. A standardy czesto dla kobiet sa a szerokie. ![]() Ja sie wstrzymam z zakupem w ogole. Jak beda potrzebne, to moj TZ juz wie jakie ma kupic i gdzie.
![]() |
#4526 |
Zakorzenienie
|
Majka - zajęcia nawet nawet, nie wszystkie co prawda... ale
1 o karmieniu piersią były, więc przydatne, 2-kapiel z p. Teresą - boskie zajęcia ![]() na 3-połóg - nie byłam.... 4-przygotowanie do porodu - porazka - ten doktorek mowil bez przecinkow, kropek. W ogole nie dalo sie zrozumiec po jakis czasie co on mówi, polowa spała ![]() 5- alergia, refluks, szczepienia - fajny p. doktor, ciesze sie ze byłam.... pozniej jakas babka o chustach nawijala, ale połowa wyszła 6-psycholog - nie poszlam 7-prawnik- tez nie ide na drugich bodajze mowili co do szpitala wziąć dla siebie i malenstwa wiec to dosc przydatne ogolnie wyklad trwa od 17.30 do 19, tylko pierwsze zajecia krotsze byly no i jak masz chec to mozna zapisac sie na indywidualna kapiel malucha na jakis piatek do p. Tereski ![]()
#4527 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4528 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4529 | ||||||
Rozeznanie
|
Ojeju dziewczyny co wy tyle produkujecie tych postów?
Ja wstałam, skoczyłam do lab. na badania. Potem ekg i internista bo po fenoterolu ginka mi kazała zrobić,ale wszystko jest ok ![]() ![]() ![]() Trochę was już nadrobiłam.... Cytat:
Cytat:
![]() Witamy ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
albo mielone+fasola+kukurydza+ czosnek+przyprawy+przecie r pomidorowy i zawijam w marketową tortije ew. mielone usmażyć z jakimiś przyprawami np do dań włoskich, ugotować ryż. Do żaroodoprnego naczynia układam ryż potem mielone na to ketchup i znów ryż. Na górę żółty ser i zapiekam ok 20-30min No dobra lecę was dalej nadrabiać.
![]() |
#4530 |
Rozeznanie
|
dziewczyny, czy Wy kupujecie butelki dla noworodka na zaś (takie po 125 ml)? czy dopiero jak się okaże, ze trzeba będzie dokarmiać? może mamusie się wypowiedzą jak to jest?
i czy warto kupić butelki szklane? bo myślę sobie,że jak ten bisfenol (BPA) faktycznie wchodzi w jakieś interakcje z mlekiem/napojem, to moze faktycznie szkło jest bezpieczniejsze, nie wspominając o cenie. Wiem jakie są minusy szklanych butelek, ale może któraś mama ma doswiadczenia i się podzieli? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:49.