|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ II
Cytat:
![]() 3 jajka 2/3 szkl oleju 1 szkl jogurtu naturalnego szkl cukru 3 szkl mąki małe op proszku do pieczenia Najpierw do miski wrzucasz jajka i cukier, miksujesz mikserem. Następnie wrzucasz resztę składników i dalej miksujesz (chyba, że masz mikser z obrotową miską to już w ogóle świetna sprawa). Gotowe ciasto przekładasz na blachę, wykładasz owoce i wszystko posypujesz kruszonką. Pieczesz w 180stC przez 40min. Pychota
|
|
#2882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
opowiadaj szczęśliwa żonko jak po ślubie ![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=294725 tu jest taki fajny wątek jak dobrze dobrac biustonosz, na stronie pierwszej jest wszystko ładnie opisane
|
|
#2883 |
|
Zakorzenienie
|
Po ślubie tak samo jak i przed. Nie widzę żadnej różnicy prócz obrączki na palcu
10 lat byliśmy razem, więc czuliśmy się jak małżeństwo tylko papierka nie mieliśmy. Cieszę się, że mam ślub za sobą, bo to stres ogromny. Dobrze, że to tylko raz w życiu się przechodzi Teoretycznie ...
|
#2884 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry SPD
pospaliśmy sobie dziś ja jeszcze w piżamie, łóżko rozwalone i się lenie![]() na obiad dziś będą poledwiczki wieprzowe tak bardziej niedzielnie trzeba więc myślę że nast zakupy mięsne dopiero pod koniec miesiąca![]() poszukuję czegoś na stolik w pokoju (podkładki bambusowe lub bieżniczek) kolorystyka turkus, brąz, ecru cuś w tym stylu. Ktokolwiek widział ktokolwiek wie (all lub inne miejsca w sieci?) Chaigata przeczytałam informacje dla mnie cieplejsze - super. warkocz też, Ty robisz więc widzisz na bieżąco co i ja ![]() TŻ robi porządek z kablami, pewnie zajął się tym żeby ziemniaków nie obierać ![]()
|
#2885 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2886 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Oj, chyba wczoraj odrobinę za dużo wina wypiłam i mnie dzisiaj... boli głowa. ![]() Widziałam, że wczoraj wykształciła się dyskusja o typach figury i biuście. ![]() Ja niestety jestem ze swojego niezadowolona. Chociaż w sumie, jakby pomyśleć, to nie powinnam narzekać, bo to co mam złe mogę łatwo ukryć, a resztę wyeksponować. Mam spory biust (65G), szczupłe nogi, normalny tyłek i brak talii. Jak tyję to wszystko idzie w brzuch. ![]() Dobrze, że w miarę można to zakamuflować, ale o obcisłych bluzkach to ja zapomnieć mogę, bo zaraz spektakt fałdek na brzuchu będzie. Plus jedynie taki, że jak zwracam uwagę na jedzenie to mi szybko brzusio robi się płaski. Pracować muszę tylko nad talią, do czego zebrać się nigdy za bardzo nie mogę. ![]() Aporpo's dietowania jutro zaczynam podejście drugie - z TŻ podobno, sam wykazał chęć i determinację. Zobaczymy jak to będzie I jutro pierwsze zajęcia na siłowni - doczekać się nie mogę - i mam nadzieję, że pomogą w dietowaniu. ![]() Przymulona dzisiaj jestem - od tego wina pewnie i brak słońca chyba robi swoje ![]() Pospaliśmy dłuuuuuuuuugo, TŻ właściwie jeszcze leży, ja chyba pomyślę o jakimś śniadaniu.
|
|
#2887 |
|
Zakorzenienie
|
Ciągle mam wrażenie, że za duże, albo za małe.
|
#2888 |
|
Zakorzenienie
|
A tak przy okazji, jakbyście chciały pooglądać moje przepisy to na wizażu dodałam (na razie 3 )
a co ! musiałam się pochwalić A co do diety dieta jak dieta jest MŻ w związku z oszczędzaniem, ale ćwiczę twardo I nic mi się nie chce a jutro do pracy
|
#2889 |
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() ja wczoraj byłam 5 h na grzybach i zebrałam z mamą dwa wielkie wiadra i reklamówkę ![]() 3 godziny je potem czyściłam i nawlekałam na nitkę i się suszą ![]() co do biustu to jestem niezadowolona bo mam malutkie B czyli prawie nic ale jestem drobna z natury więc to chyba dlatego, z resztą moja mama ma taką samą budowę i jeszcze mniejszy biust niż ja..dzisiaj miałam w planach posprzątać ale Tż śpi po nocce jeszcze więc nie wiem czy mi to wyjdzie ![]() dzisiaj na obiad planuję szszłyki i pieczone ziemniaczki z sosem czosnkowym ![]() jak Tż jednak wstanie po obiedzie to ogarnę trochę mieszkanie bo jest strasznie brudno oczywiście za sprawą sierści pieska aż czarno normalnie
|
|
|
|
#2890 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A przekładaniec możesz z jakiegokolwiek zrobić, nawet murzynka przekroić i smarować, dżemem jakimś/nutellą.
|
|
#2892 |
|
Zakorzenienie
|
A ja polecam ciasto czekoladowe z Coca-colą
Pyszne jest, wilgotne i puszyste przez coca-colę.I bardzo łatwe w przygotowaniu. ![]() Przepis: Składniki: - 360 g mąki pszennej - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 200 g cukru kryształu - 4 czubate łyżki gorzkiego kakao - szczypta soli - 1 opakowanie cukru wanilinowego - 200 g masła - 300 ml coca-coli - 100 ml mleka - 3 jajka na polewę: - 1 czekolada mleczna - odrobina mleka W jednej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, cukier, kakao, sól i cukier wanilinowy. Do drugiej miski wbić jajka, dobrze je roztrzepać, potem dodać mleko, roztopione i wystudzone masło oraz coca-colę, wymieszać. Mokre składniki wlać do suchych i delikatnie, ale dokładnie wymieszać łyżką. Tortownicę o średnicy 24 cm wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Przygotowaną masę wylać do tortownicy i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180ºC. Piec 40-50 minut. Wyjąć i zostawić do ostygnięcia. Do rondelka wlać odrobinę mlek (ok. łyżkę) wrzucić połamaną czekoladę. Rozpuścić - polać niedbale ciasto.
|
|
#2893 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ijaa sam przepis już mi pachnie ciastem
"Idź własną drogą Bo w tym cały sens istnienia Żeby umieć żyć Bez znieczulenia Bez niepotrzebnych niespełnienia Myśli złych" 22.10 - 4.11 Edytowane przez jelonek1985 Czas edycji: 2010-09-12 o 11:52 |
||
|
|
|
#2894 |
|
Zakorzenienie
|
A ja co? Zamiast iść pozmywać, albo ogarnąć sypialniany bajzel stworzony z niewyobrażalnej ilości upranych ciuchów, ja się wzięłam... za drukowanie przepisów.
|
|
#2895 | |||||||
|
Zadomowienie
|
DZIEWCZYNY jakie Wy macie ślicznie mieszkania!!!!! niestety u mnie nie ma sie czym chwalic;/ wynajmowane, wszystko zrobione jak najnizszym kosztem, a zmieniac za bardzoo sie nie da;/ choc jak tak patrze na tr Wasze cuda to postanowilam ze dzisiaj pogadam z wlascicielem i oczywiscie jak sie zgodzi zeby z czynszu kupic farby to w tym tygodniu biorę sie za malowanie, taki mam plan,3majcie kciuki zeby sie zgodzil
![]() Cytat:
heeeej oficjalnie informuje że ze świętokrzyskiego jestem ja, dudipopka i mikia a w jakim mieście mieszkasz?Cytat:
Cytat:
Jakby ktoś był zainteresowany![]() Cytat:
ale nie martw sie, takie uroki wynajmowanego![]() Cytat:
![]() Cytat:
co do rozmowy o figurach, to ze swojej jestem zadowolona 167 cm wzrostu, 55-57 kg, problem mam tylko z brzuchem bo jak przytyje to od razu mi to w brzuchol idzieCytat:
![]() kashmirka- i jakie sny na nowym miejscu? gratuluję i życzę Wam samych pięknych chwil ![]() DobraDuszo i Haniula- kiedy Wasze śluby? Nadrabiałam Was godzinę!! ale już jestem na bieżąco. wczoraj dzień był aktywny: najpierw jedne korepetycje, potem drugie (w międzyczasie pranie), kawka u przyjaciółki, potem wizyta u "teściów", a potem to było po 22 i padałam ![]() mam pytanie (szczególnie do lili, dudipopki i effie, ale chętnie skorzystam z pomocy wszystkich SPD) ![]() córeczka naszego przyjaciela skończyła roczek, mamy się do niego wybrać z prezentem, ale nie mam pojęcia co kupić takiemu szkrabowi? jak myślicie co będzie fajne i pożyteczne???poza tym wczoraj się tak spieszyłam z praniem że do kolorowych ciuchów (w tym bielizny z białymi dodatkami) wrzuciłam czarne poszewki na pościel i pofarbowało mi ciuchy ah, i jeszcze jeden sposób którym się muszę z Wami kochane podzielić MYDEŁKO GALASOWE do prania bez proszku! cud- malina,wszystko fajnie wywabia szczególnie jeśli plama jest świeża, ale z zaschnietymi też sobie radzi po namoczeniu, a kosztuje 2-3 zl! polecam! a teraz lecę obejrzeć sobie Wasze foteczki, bo wcześniej nie zdążyłam ![]() alazkrainy-robię podobna zapiekanke z cukinii, tylko jeszcze pieczarki dodaje
so what if i break down so what if this world just throws me off the edge my feet run out of ground i gotta find my place i wanna hear my sound don't care about other pain infront of me cause im just tryin be happy Edytowane przez ssnowdrop Czas edycji: 2010-09-12 o 12:03 |
|||||||
|
|
|
#2896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ślub tylko cywilny był, więc 15min i po wszystkim. Przyjęcie w domu robiliśmy,tylko My, rodzice i świadkowie. Następnego dnia nasze rodzeństwo i kilku znajomych na kawę przyszło. I po wszystkim ![]() Cieszę się, że mam to już za sobą, bo stresu tyle, że brak słów.
|
|
#2897 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja chcę już własne mieszkanko! I chcę się w końcu sama rządzić i robić tak jak ja chcę! Cytat:
|
||
|
|
|
#2898 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
so what if i break down so what if this world just throws me off the edge my feet run out of ground i gotta find my place i wanna hear my sound don't care about other pain infront of me cause im just tryin be happy |
|
|
|
|
#2899 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() eh Już siedzę ponad godzinę nad łapkami a mam dopiero 10 cm robótki. Czemu dzisiaj taki słaby dzień? I ciąglę się mylę, coś bezmózgowa dzisiaj jestem.
|
#2900 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Niestety ja też mam ten problem, że jak coś zjem albo mi się przytyje to zawsze wszystko idzie w brzuch |
|
|
|
|
#2901 |
|
Zadomowienie
|
so what if i break down so what if this world just throws me off the edge my feet run out of ground i gotta find my place i wanna hear my sound don't care about other pain infront of me cause im just tryin be happy |
|
|
|
#2902 |
|
Zakorzenienie
|
Nonono, podoba mi się jak wychodzą łapki
![]() Tylko długo się je robi... A co na obiadek macie? Ja czekam na te obrusy w biedronce.
|
#2903 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane
![]() dzisiaj od rana się uczę... ale podczytuję Was od czasu do czasu TŻ obiad zrobił, za chwilkę będziemy szamać karkóweczkę ( z pomysłu na.. ). Snow- data mojego ślubu jest w podpisie Także jeszcze "troszkę" czasu mam TŻ ostatnio wymyślił (po wizycie na zlocie summer cars party), że jedziemy do ślubu LAMBORGHINI - GALLARDO Cena za wynajem- bagatela 3500 zł No ale TŻ już się napalił. Zobaczymy jak to będzie, bo "troszkę" drogo
|
#2904 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bedziemy trzymac a jaki kolor wybierzecie?![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
pierwsze koty za płoty Cytat:
![]() nadrobiłam Was ![]() widziała, ze tu o figurach. Ja niestety mam brzydki typ gruszki, i wszystko idzie mi w dolne partie a zgubic ciezkoU mnie dzis sliczna pogoda, słoneczko świeci, przyjemnie bardzo bylismy z Tz i psiurem na spacerku nad zalewem potem na zakupach( biedronka u mnie byla zamknieta )a na obiadek fryteczki , de volaie z maselkiem i surowa ![]() a Tz nie zjadł, bo jego kotlet był niedopieczony, i mnie wkurzył, bo wrzuciłam mu spowrote do frytkownicy zeby sie dobry zrobił, a ten jak małe dziecko sie obraził i powiedział ze tego nie zje pierwszy raz mi takie fochy strzelał![]() trudno bedzie glodny chodził, a pies sie ucieszył ![]() Wczoraj byłam u "tesciowej", tez zdazyla mnie zdraznic, bio stwierdziła, ze skoro ja nie jadam ryb i grzybów to jestem jakas "wielkopańska" Edytowane przez Haniula Czas edycji: 2010-09-12 o 13:21 |
|||||
|
|
|
#2905 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() obczaiłam sobie w googlach to autko daje w załączniku, zęby inne SPD nie przeoczyły![]() Cytat:
![]() brzydki?? mi się bardzo podoba, mam dwie koleżanki z takim typem i chętnie bym się z nimi zamieniła, takie mają ponętne tyłeczki (gadam jak jakas nawiedzona ) i zawsze się śmiejemy ze one to nie gruszki, tylko takie gitarrry
||
|
|
|
#2906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale zdążyłam się już przyzwyczaić.To ja też jestem "wielkopańska". Nie przejmuj się. Za to moja teściowa to ma takie słownictwo, że moja mama ostatnio zainterweniowała i zrobiła z tym porządek. Teściowa taka jest, zdążyłam się przyzwyczaić ale jak mama usłyszała to tak ją to zabolało, że powiedziała jej parę słów.
"Idź własną drogą Bo w tym cały sens istnienia Żeby umieć żyć Bez znieczulenia Bez niepotrzebnych niespełnienia Myśli złych" 22.10 - 4.11 Edytowane przez jelonek1985 Czas edycji: 2010-09-12 o 13:43 |
|
|
|
|
#2907 | ||
|
Zakorzenienie
|
ooo kurcze jakie auto :wow: ale tam chyba mało miejsca na suknie ślubną
![]() gruszki czy gitarry, podobał mi sie w momencie kiedy ważyłam 45 kg, teraz to już nie najlepiej wygląda, a jak sie staje starsza to waga przybywa wiec bedzie tylko gorzej ![]() ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Cytat:
Tymbardziej ze dosmażyłam mu tego kotlecika, i juz było ok. Chyba jakis gorszy dzien ma ![]() ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko białe I faktycznie może i troszkę mało miejsca na suknię, ale nie chcę mieć żadnej ogromnej Choć to może być różnie, bo jeszcze żadnej nie przymierzałam ![]() Haniula- a Ty masz już jakąś upatrzoną?
|
|
#2909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
że niby taka miła ale jak się jej dłuższy czas posłucha to od razu wiadomo, że chciałaby, żeby wszystko było tak jak ona chce a jak już się ma inne zdanie to usłyszysz "chyba głupia jesteś" (to najdelikatniejsze stwierdzenie, które wypłynęło z jej ust). Ja tam się nie dam i podczas dwutygodniowego urlopu kilka razy powiedziałam jej dosadnie kilka słów i oznajmiła, że się wtrącać nie będzie. Tż powiedział mamusi, że aż mu się do niej przyjeżdżać nie chce i też poskutkowało. Wszystko wszystkim ale nikt Nam mówić nie będzie co mamy robić i jak żyć. Jakbym potrzebowała pomocy/porady, to bym o nią poprosiła. A jak zjedziemy do Polski to będziemy dwa obiady gotować, bo Tż mamusi kuchni nie lubi. Także ciekawie się zapowiada.
"Idź własną drogą Bo w tym cały sens istnienia Żeby umieć żyć Bez znieczulenia Bez niepotrzebnych niespełnienia Myśli złych" 22.10 - 4.11 Edytowane przez jelonek1985 Czas edycji: 2010-09-12 o 14:03 |
|
|
|
|
#2910 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:20.

więc myślę że nast zakupy mięsne dopiero pod koniec miesiąca

Jak tyję to wszystko idzie w brzuch. 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
jak myślicie co będzie fajne i pożyteczne???

No ale TŻ już się napalił. Zobaczymy jak to będzie, bo "troszkę" drogo
bedziemy trzymac
)