Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy 3 - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-09-08, 14:27   #361
Rogalinka25
Przyczajenie

Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy 3

na pewno dam znać
Rogalinka25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-10, 08:18   #362
Rogalinka25
Przyczajenie

dzisiaj rano powtórzyłam test i tym razem druga kreska była dużo wyraźniejsza niz poprzednim razem, także chyba nie mam już żadnych wątpliwości
mimo wszystko czekam do 20.09 na wizyte u gina

Powodzenia wszystkim starającym się i zdrowia dla już zafasolkowanych
Rogalinka25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-10, 11:26   #363
dasiukat
Przyczajenie

CZEŚĆ DZIEWCZYNY

dawno nie pisałam,czekałam na wizyte u gin. byłam wczoraj, tak sie cieszyłam, a tu godzine przed wyjazdem na papierze toaletowym śluz taki czerwono-brązowy, okropnie sie przestraszyłam Już jak byłam u gin. ustało to, zrobił USG i powiedział 5 tyg. kosmówka ok, wszystko dobrze, ale z racji tego "krwawienia" zwiekszyl dawke Duphastonu na 2x1.
Jak wrócilam do domu to sie przeraziłam bo na majtkach było teraz wiecej brązowego śluzu, zadzwoniłam do niego powiedział ze czasem po badaniu tak może "brudzić". Dziś jużjakby ustało tylko z pierwszym moczem takie strzepki wyleciały:confused : Staram sie nie denerwować ale nie moge przestac myślec o tym że coś mogłoby sie stać mojemu maleństwu, jestem przerażona!!!
Od 4 dni leże w łóżku bo mam zapalenie ucha może to mnie osłabiło, sama już nie wiem...:cr y: MODLE SIE ZEBY BYLO DOBRZE...
dasiukat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-10, 11:40   #364
gosieczeq
Przyczajenie

Thumbs down Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy 3

Witajcie, od około 2 tygodni podczytuję wątki na tym forum, ale mimo że wydawałoby się, ze przestudiowałam wszystkie odpowiedzi i powinnam mniej więcej odpowiedzieć sobie sama, to zapewne zrozumiecie, że jednak w przypadku oczekiwania na ciązę trudno o obiektywizm i dystans Stąd chciałabym wam opisać moje objawy i sytuację i prosić o ocenę.
Do połowy sierpnia używałam Nuva Ring (od 2 lat), dawniej łykałam Mercilon. W czasach tabletkowych raz na rok robiłam miesięczną przerwę, kiedyś też na parę miesięcy odstawiłam pigułki, więc wiem, ze w zadnym z tamtych okresów bez anty nic mi się nie działo osobliwego z organizmem. Teraz odstawiłam anty, bo postanowiliśmy z mężem powiększyć rodzinę Ponieważ nie robiliśmy przerwy między odstawieniem a rozpoczęciem starań, nie mogę podać długości cyklu. @ teoretycznie, wedle cyklu 28-dniowego, wypadnie w następną środę. mnie od 2 tygodni boli i ciągnie podbrzusze, kłuje lub pulsuje jajnik, teraz jest nieco lepiej, ale były dni ze brałam po 3 nospy, by trochę to złagodzić (z marnym efektem). Miałam wrażenie jakby mi ktoś w brzuchu balon napompował. Potem doszła ciasnota podczas przytulanek, mąż stwiedził, ze coś tam jest całkiem inaczej i jakoś dziwnie Od zeszłej soboty zaczęły mnie boleć sutki (tego objawu nie miałam nigdy, miewałam bolesne piersi na @ ale nie sutki), wczoraj musiałam poluzować stanik, bo mi się zaczął wrzynać wszędzie, i na obwodzie i w miseczkach (biust po odstawieniu anty chyba ewentualnie maleje, a nie rośnie?). Sutki mnie szczypią cały czas, do tego doszedł też ogólny ból piersi. Poza tym przestało mi smakować jedzenie, jak lubiłam zawsze pikantne to nie mogę teraz w ogóle jeść nic ostrego, do tego zmieniły mi się smaki - np. piwo, którego ogólnie nie lubię przez gorycz, teraz wydaje mi się słodkie. Mam też bóle krzyża. Czy mam się w ogóle przy tym nastawiać na dwie kreski za tydzień, czy to wszystko może być tylko objawem odstawienia anty?
gosieczeq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-10, 12:09   #365
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dasiukat Pokaż wiadomość
CZEŚĆ DZIEWCZYNY

dawno nie pisałam,czekałam na wizyte u gin. byłam wczoraj, tak sie cieszyłam, a tu godzine przed wyjazdem na papierze toaletowym śluz taki czerwono-brązowy, okropnie sie przestraszyłam Już jak byłam u gin. ustało to, zrobił USG i powiedział 5 tyg. kosmówka ok, wszystko dobrze, ale z racji tego "krwawienia" zwiekszyl dawke Duphastonu na 2x1.
Jak wrócilam do domu to sie przeraziłam bo na majtkach było teraz wiecej brązowego śluzu, zadzwoniłam do niego powiedział ze czasem po badaniu tak może "brudzić". Dziś jużjakby ustało tylko z pierwszym moczem takie strzepki wyleciały:confused : Staram sie nie denerwować ale nie moge przestac myślec o tym że coś mogłoby sie stać mojemu maleństwu, jestem przerażona!!!
Od 4 dni leże w łóżku bo mam zapalenie ucha może to mnie osłabiło, sama już nie wiem...:cr y: MODLE SIE ZEBY BYLO DOBRZE...
a wiesz jaka ja byłam przerażona jak po stosunku też mniej więcej w 5 tyg. płynęła ze mnie żywa krew? spokojnie, jeżeli badanie wykazało, że wszystko jest na swoim miejscu, masz leki, wszystko będzie okej łatwo się pisze, ale postaraj się rozgonić czarne myśli i trzymaj się tego, że wszystko będzie dobrze

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-10, 17:12   #366
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosieczeq Pokaż wiadomość
Witajcie, od około 2 tygodni podczytuję wątki na tym forum, ale mimo że wydawałoby się, ze przestudiowałam wszystkie odpowiedzi i powinnam mniej więcej odpowiedzieć sobie sama, to zapewne zrozumiecie, że jednak w przypadku oczekiwania na ciązę trudno o obiektywizm i dystans Stąd chciałabym wam opisać moje objawy i sytuację i prosić o ocenę.
Do połowy sierpnia używałam Nuva Ring (od 2 lat), dawniej łykałam Mercilon. W czasach tabletkowych raz na rok robiłam miesięczną przerwę, kiedyś też na parę miesięcy odstawiłam pigułki, więc wiem, ze w zadnym z tamtych okresów bez anty nic mi się nie działo osobliwego z organizmem. Teraz odstawiłam anty, bo postanowiliśmy z mężem powiększyć rodzinę Ponieważ nie robiliśmy przerwy między odstawieniem a rozpoczęciem starań, nie mogę podać długości cyklu. @ teoretycznie, wedle cyklu 28-dniowego, wypadnie w następną środę. mnie od 2 tygodni boli i ciągnie podbrzusze, kłuje lub pulsuje jajnik, teraz jest nieco lepiej, ale były dni ze brałam po 3 nospy, by trochę to złagodzić (z marnym efektem). Miałam wrażenie jakby mi ktoś w brzuchu balon napompował. Potem doszła ciasnota podczas przytulanek, mąż stwiedził, ze coś tam jest całkiem inaczej i jakoś dziwnie Od zeszłej soboty zaczęły mnie boleć sutki (tego objawu nie miałam nigdy, miewałam bolesne piersi na @ ale nie sutki), wczoraj musiałam poluzować stanik, bo mi się zaczął wrzynać wszędzie, i na obwodzie i w miseczkach (biust po odstawieniu anty chyba ewentualnie maleje, a nie rośnie?). Sutki mnie szczypią cały czas, do tego doszedł też ogólny ból piersi. Poza tym przestało mi smakować jedzenie, jak lubiłam zawsze pikantne to nie mogę teraz w ogóle jeść nic ostrego, do tego zmieniły mi się smaki - np. piwo, którego ogólnie nie lubię przez gorycz, teraz wydaje mi się słodkie. Mam też bóle krzyża. Czy mam się w ogóle przy tym nastawiać na dwie kreski za tydzień, czy to wszystko może być tylko objawem odstawienia anty?
po anty jest łatwiej zajść - ja jestem tego przykładem, po odstawieniu zaraz w pierwszym cyklu zaszłam. Objawy mogą być ciążowe, nie wydaje mi się, żeby takie się pojawiały po odstawieniu tabletek, jak już, to przypominają te na @, poza zmianą smaków poczekaj ten tydzień i jeśli @ nie przyjdzie, zrób test, bo masz spore szanse

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-11, 06:49   #367
gosieczeq
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
po anty jest łatwiej zajść - ja jestem tego przykładem, po odstawieniu zaraz w pierwszym cyklu zaszłam. Objawy mogą być ciążowe, nie wydaje mi się, żeby takie się pojawiały po odstawieniu tabletek, jak już, to przypominają te na @, poza zmianą smaków poczekaj ten tydzień i jeśli @ nie przyjdzie, zrób test, bo masz spore szanse
Dzięki Prunelle tak też sobie myślałam, że to nie bardzo pasuje do objawów odstawienia anty. Więc albo właśnie trzeci tydzień zbiera mi sie na @ albo...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-09-11, 11:46   #368
dasiukat
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
a wiesz jaka ja byłam przerażona jak po stosunku też mniej więcej w 5 tyg. Płynęła ze mnie żywa krew? spokojnie, jeżeli badanie wykazało, że wszystko jest na swoim miejscu, masz leki, wszystko będzie okej łatwo się pisze, ale postaraj się rozgonić czarne myśli i trzymaj się tego, że wszystko będzie dobrze

serdecznie dziekuje za słowa otuchy, dziś jest już dobrze, oby tak dalej
dasiukat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-11, 11:53   #369
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosieczeq Pokaż wiadomość
Dzięki Prunelle tak też sobie myślałam, że to nie bardzo pasuje do objawów odstawienia anty. Więc albo właśnie trzeci tydzień zbiera mi sie na @ albo...
trzymam kciuki żeby @ nie było i czekamy na potwierdzenie

Stary 2010-09-11, 12:05   #370
gosieczeq
Przyczajenie

Cytat:
trzymam kciuki żeby @ nie było i czekamy na potwierdzenie
dam znać na pewno
Stary 2010-09-11, 19:39   #371
ewcia78
Raczkowanie

czesc dziewczyny , dawno mnie nie było.... powiem wam jedno spuznia mi sie @ 3 dni po za tym nic mnie nie boli a wrecz rośnie mi ślina w buzi i nie mam apetytu to może sie w końcu doczekałam tej fasoleczki testów w tym miesiącu nie robiłam jeszcze bo nie chce sie rozczarować jak w poprzednim i tylko kase nie potrzebnie wydawałam pozstanowiłam poczekać jeszcze 3 dni ....z tymi testami

A po za tym w tym miesiącu kupiłam testy owulacyjne i powiedzcie mi dziewczyny taką rzecz po zakończeniu @ odrazu zaczęłam używać testów owulacyjnych wyszły mi 2 krechy ! a to jeszcze nic robiłam je co 3 dzień dziś okres mi sie spóznia 3 dni i ja nadal mam 2 krechy testów mam 15 zrobionych i wszystkie OWULACJA !!!! O CO WTYM WSZYSTKIM CHODZI CZY MOŻE WAM SIE TAKIE COŚ PRZYTRAFIŁO????? pomużcie mi odpowiedziec na tą zagadke!
pozdrawiam wszystkie starające sie i zafasolkowane
ewcia78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-13, 13:54   #372
ala1692
Raczkowanie

podczas stosunku mój chłopak najpierw założył prezerwatywę na złą strone, w sumie mozna powiedziec ze troszke założył na czubek żołędzia,potem zmnieniliśmy ją na drugą strone
to był nasz pierwszy raz wiec nie mozna było mówic o wytrysku

po ponad tygodniu dostałam miesiączki tyle ze była bardzo skąpa.. nie wiem czy mogło to być spowodowanie zmianą klimatu ponieważ byłam na wakacjach, a także cały czas byłam przeziębiona.
po 3 zakonczenia miesiączki zaczął mnie bolec jajnik.
dodam ze nigdy nie miałam regularnych miesiączek..
czy mimo to mogą to byc objawy ciązy?

prosze o szybką odp
ala1692 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-13, 16:07   #373
lulka265
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ala1692 Pokaż wiadomość
podczas stosunku mój chłopak najpierw założył prezerwatywę na złą strone, w sumie mozna powiedziec ze troszke założył na czubek żołędzia,potem zmnieniliśmy ją na drugą strone
to był nasz pierwszy raz wiec nie mozna było mówic o wytrysku

po ponad tygodniu dostałam miesiączki tyle ze była bardzo skąpa.. nie wiem czy mogło to być spowodowanie zmianą klimatu ponieważ byłam na wakacjach, a także cały czas byłam przeziębiona.
po 3 zakonczenia miesiączki zaczął mnie bolec jajnik.
dodam ze nigdy nie miałam regularnych miesiączek..
czy mimo to mogą to byc objawy ciązy?

prosze o szybką odp
Zupełnie nie wiem o jakich objawach piszesz,bo kłócie jajnika to chyba sredni objaw!masz wątpliwości to zrób test,albo idz do ginekologa,bo tu raczej nikt Ci nie da konkretnej odpowiedzi.
Według mnie to nie ciąża!
19.04.2011 godz 14:20

Aniołek 26.05.2010r
lulka265 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-14, 13:35   #374
ewcia78
Raczkowanie

wiatm dziewczyny dzis zrobiłam tescik II kreschy bardzo widoczne takze po 3 miesiącach starań zaszłam w ciąże . pozdrawiam wszystkie starające sie i zafasolkowane w piątek czeka mnie wizyta u lekarza .
Objawy ... zadnych, moze lekkie pobolewanie piersi i ciągły slinotok, mdlosci narazie zadnych . Odezwe sie po wizycie pa dziewczyny
Stary 2010-09-14, 14:12   #375
lulka265
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewcia78 Pokaż wiadomość
wiatm dziewczyny dzis zrobiłam tescik II kreschy bardzo widoczne takze po 3 miesiącach starań zaszłam w ciąże . pozdrawiam wszystkie starające sie i zafasolkowane w piątek czeka mnie wizyta u lekarza .
Objawy ... zadnych, moze lekkie pobolewanie piersi i ciągły slinotok, mdlosci narazie zadnych . Odezwe sie po wizycie pa dziewczyny

GRATULACJE!!!
brak objawów jak widać jest normalny
u mnie też ich brak do dnia dzisiejszego,a jestem w 9tc
mnie nawet piersi nie bola za bardzo
powodzenia

Aniołek 26.05.2010r
Stary 2010-09-14, 15:29   #376
lacri11
Przyczajenie

Cześć dziewczyny
Od kilku miesięcy wraz z mężem staramy się o dziecko. Mam już tyle testów za sobą że ho ho. Jednak tym razem, mam więcej objawów niż zwykle. Oczywiście poza tym że spóźnia mi sie @ bardzo często chodzę do toalety, pobolewa mnie podbrzusze, kłuje mnie w prawym jajniku i odczuwam delikatne skurcze. Piersi mnie nie bolą (z powodu @ też mnie nigdy nie bolały) i jestem ciągle głodna.. Wczoraj po kluskach na słodko na obiad sięgłam po sałatkę z kwaśnych ogórków.. I boję się zrobić kolejny test, boję się kolejnego rozczarowania i myśle że te objawy to sobie juz wmawiam poprzez straszną chęć posiadania bejbisia.. Jak sie zmusić do testu i przestac życ w niepewności ???
lacri11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-15, 08:44   #377
lulka265
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lacri11 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Od kilku miesięcy wraz z mężem staramy się o dziecko. Mam już tyle testów za sobą że ho ho. Jednak tym razem, mam więcej objawów niż zwykle. Oczywiście poza tym że spóźnia mi sie @ bardzo często chodzę do toalety, pobolewa mnie podbrzusze, kłuje mnie w prawym jajniku i odczuwam delikatne skurcze. Piersi mnie nie bolą (z powodu @ też mnie nigdy nie bolały) i jestem ciągle głodna.. Wczoraj po kluskach na słodko na obiad sięgłam po sałatkę z kwaśnych ogórków.. I boję się zrobić kolejny test, boję się kolejnego rozczarowania i myśle że te objawy to sobie juz wmawiam poprzez straszną chęć posiadania bejbisia.. Jak sie zmusić do testu i przestac życ w niepewności ???

Musisz zrobić test,żeby sie upewnić czy jestes w ciąży
ciąża to wyjatkowy stan,w którym trzeba inaczej o siebie dbac.
Przyjmować witaminki,wysypiać sie a te pierwsze miesiace najważni8ejsze więc mam nadzieje,że to Ci pomoże podjać decyzje.
A jak masz bóle brzucha a test wyjdzie pozytywnie to marsz do gina po jakis tablety

trzymam kciuki

koniecznie daj znac

Aniołek 26.05.2010r
Stary 2010-09-15, 11:03   #378
monika267
Raczkowanie

GG do monika267

Witam ja juz w 11tyg ciazy czyli 9 zaplodnieniowym staralam sie 7 m-cy o dzidziusia i w koncu 3.08. II krechy na tescie zobaczylama przedtem testow tyle ze jak sobie policze to smiac sie chce .....teraz czekam na usg (oczywiscie boje sie okropnie ...)i modle s9ie zeby wszystko z dzidziusiem bylo w poprzadku....jezeli chodzi o objawy to przez pierwsze 5 tyg bylo ok zachcianki na kefiry i kwasne pozniej od 6 dostalam takich mdlosci ze nic nie jadlam a jak czulam smazone mieso,kielbase to mnie za wymioty bralo -ma sa kra!!!!!!!!Trwalo to ok.2,5 tyg. teraz jest lepiej chodz jeszcze czuje zmeczenie i nie raz mnie zemdli ale nie tak jak przed tem ......zachcianek jako takich nie mam choc slodkie mi nie wchodzi co przed ciaza bylo u mnie nagminne bo uwielbiam slodycze (choc puszysta nie jestem)a teraz zjem cos od czasu do czasu najlepiej drozdzowke ktora nie jest za slodka bo inaczej mnie zemdli hihihi ....pozdrawiam serdecznie

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

A jeszcze jedno zapomnialam o piersiach bola mnie niemilosiernie!!!!!!!!!!! I nawet mi sie podobaja bo sa wieksze a przed to takie guziczki mialam heh ;D
monika267 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-15, 15:46   #379
ewcia78
Raczkowanie

dziewczyny to mój tescik 3 dni po spodziewanej@

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-15, 16:15   #380
prunelle
Wtajemniczenie

gratulacje dziewczyny, dbajcie o siebie!

a ja w 9 tc może nie wymiotuję, ale rano tak do 12 prawie nic jeść nie mogę, bo mam mdłości, rozkręcam się powolutku po południu i na pewno muszę jeść regularnie co 2-3 godziny, inaczej znowu mdłości i potworny głód!
Poza tym: krwawienia z nosa. Nie wiem, czy któraś z Was to miała, ja nie miałam nigdy, a w ciąży owszem - podobno wszystko jest wtedy bardziej ukrwione i to dlatego.

Stary 2010-09-15, 17:35   #381
lulka265
Zakorzenienie

Cytat:
gratulacje dziewczyny, dbajcie o siebie!

a ja w 9 tc może nie wymiotuję, ale rano tak do 12 prawie nic jeść nie mogę, bo mam mdłości, rozkręcam się powolutku po południu i na pewno muszę jeść regularnie co 2-3 godziny, inaczej znowu mdłości i potworny głód!
Poza tym: krwawienia z nosa. Nie wiem, czy któraś z Was to miała, ja nie miałam nigdy, a w ciąży owszem - podobno wszystko jest wtedy bardziej ukrwione i to dlatego.

Dziś czytałam o objawach w 9tc i krwawienie z nosa jak najbardziej możę wystapić
prosze jaki wzorowe objawy
a mnie nicpiersi nie,nie mdli,po prostu nic!

Aniołek 26.05.2010r
Stary 2010-09-15, 19:43   #382
ewcia78
Raczkowanie

ja jak narazie to samo , zadnych objawów moze dlatego ze to początki co?

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Po anty po 3 miesiącach zaszłam w ciąze
Stary 2010-09-15, 20:41   #383
Rosanne
Raczkowanie

Witam
Będę bardzo wdzięczna jeśli któraś z Was odpowie na moje pytanie, każda sugestia jest dla mnie bardzo cenna.
Sytuacja wygląda tak... Kochaliśmy się w siódmym dniu cyklu (więc teoretycznie szanse na ciążę są małe), zabezpieczenie nie przetrwało. Czuję wyraźnie, że z moim organizmem coś się dzieje. W pierwszym tygodniu po stosunku bardzo bolało mnie podbrzusze, czułam wyraźne ciągnięcie, które teraz prawie zniknęło. Mam jednak powiększone, nabrzmiałe piersi, pojawiły się na nich wyraźne, grube żyły, jestem wrażliwa na dotyk. No i strasznie senna- przesypiam całą noc i jeszcze zasypiam w dzień. Mam ogromny apetyt, poza tym ciągle siusiam! Widzę wyraźnie jak poprawia mi się cera, jest dużo gładsza, oprócz wyskakujących na twarzy krostek Wiem, że to może być efekt autosugestii, bo przecież jest jeszcze wcześnie- ewentualny 2tc Jednak chciałabym zapytać o Wasze zdanie, czy jest możliwość abym była w ciąży?
Pozdrawiam, a wszystkim mamom gratuluję!

Edytowane przez Rosanne
Czas edycji: 2010-09-15 o 21:18
Rosanne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-16, 08:43   #384
lulka265
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rosanne Pokaż wiadomość
Witam
Będę bardzo wdzięczna jeśli któraś z Was odpowie na moje pytanie, każda sugestia jest dla mnie bardzo cenna.
Sytuacja wygląda tak... Kochaliśmy się w siódmym dniu cyklu (więc teoretycznie szanse na ciążę są małe), zabezpieczenie nie przetrwało. Czuję wyraźnie, że z moim organizmem coś się dzieje. W pierwszym tygodniu po stosunku bardzo bolało mnie podbrzusze, czułam wyraźne ciągnięcie, które teraz prawie zniknęło. Mam jednak powiększone, nabrzmiałe piersi, pojawiły się na nich wyraźne, grube żyły, jestem wrażliwa na dotyk. No i strasznie senna- przesypiam całą noc i jeszcze zasypiam w dzień. Mam ogromny apetyt, poza tym ciągle siusiam! Widzę wyraźnie jak poprawia mi się cera, jest dużo gładsza, oprócz wyskakujących na twarzy krostek Wiem, że to może być efekt autosugestii, bo przecież jest jeszcze wcześnie- ewentualny 2tc Jednak chciałabym zapytać o Wasze zdanie, czy jest możliwość abym była w ciąży?
Pozdrawiam, a wszystkim mamom gratuluję!
Senność a tym bardziej żyłki na piersiach pojawiają się w póżniejszych tygodniach!
mi sie wydaje ,że wmawiasz sobie to bo bardzo boisz się ciąży
nie martw się,tylko zrób test,żadna z nas tego tutaj za Ciebie nie zrobi

powoedzenia

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Cytat:
ja jak narazie to samo , zadnych objawów moze dlatego ze to początki co?

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Po anty po 3 miesiącach zaszłam w ciąze
Ja kończe 9 tc a objawów dalej praktycznie nic!!
oby u Ciebie było tak samo

Aniołek 26.05.2010r
Stary 2010-09-16, 13:55   #385
Rosanne
Raczkowanie

Bardzo dziękuję za odpowiedź
Domysły dotyczące ciąży przyszły dopiero po dostrzeżeniu objawów. Jednak to pewnie rzeczywiście jest niedorzeczne, przecież zajście w ciążę w 7 dniu cyklu jest prawie niemożliwe. Zrobiłam test, wynik negatywny. Zaczekam, zobaczę co się będzie działo z organizmem. Przecież to dopiero dwa tygodnie. A teraz chyba pójdę się zdrzemnąć...
Pozdrawiam i będę wdzięczna jeszcze za jakieś ewentualne sugestie.

Edytowane przez Rosanne
Czas edycji: 2010-09-16 o 13:56
Rosanne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-17, 16:29   #386
ewcia78
Raczkowanie

Hejka dziewczyny ja dzis byłam u gina na usg dopochwowym nic narazie nie widać ale zrobiliśmy HCCG+beta i wyszło 927,7 co daje nam 4 tydzień ciązy
Narazie czuje sie dobrze , troche piersi mnie bolą i chwilami brzuszek a czasem nawet jakby na @ dziewczyny czy to normalny ten ból????????????? ja ostatnio w ciązy chodziłam 10 lat temu i szczerze nie pamietam jak to prawie było

pozdrawiam was zafasolkowane i trzymam za te co prubuja i beta testować II krechy!!

czekam na odpowiedz doradzcie mi szczerze z tym bólem narazie od gina dostałam luteine dopochwowa czy któras z was to bierze??

Edytowane przez ewcia78
Czas edycji: 2010-09-17 o 16:33
Stary 2010-09-17, 16:40   #387
principessina
Zakorzenienie

ewcia78 mysle, ze to normalne, chociaz tez od 2 dni mam takie pobolewania jak na @ i zaczelam schizowac, takze mam takie jakby bulgotania w jajnikach, raz w jednym raz w drugim, i tak mialam przed okresem, wiec moze to u mnie bylo jednym z pierwszych objawow ciazy, takze biore dopochwowo luteine i co 3 dni zastrzyki z progesteronu, takie bole podbrzusza moze tez luteina powodowac, dzisiaj to mam az takie ciagnecia, ze nie moge siegnac wyzej reka, nie zamartwiaj sie Kochana, w ktorym tyg jestes?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-17, 17:18   #388
lusesitka1977
Raczkowanie

Witam,
Mam pytanko, jutro powinnam dostać @...aleeee...od ok 1,5 tygodnia, moze nieco dluzej non stop biegam do toalety, od 2 tyg pobolewa mnie jajnik(ból jest delikatny, jakby delikatne klucie, pulsowanie) ...no i to ze wracam z pracy i padam na twarz..godz 20:00-21:00 juz dawno chrapię, gdzie wczesniej kladlam się ok 1:00. Dziś rozmawiałam o tym z koleżanką i to ona zasugrowała mi ze może to być objaw ciązy. A wy kochane jak myślicie?
lusesitka1977 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-17, 19:10   #389
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Hejka dziewczyny ja dzis byłam u gina na usg dopochwowym nic narazie nie widać ale zrobiliśmy HCCG+beta i wyszło 927,7 co daje nam 4 tydzień ciązy
Narazie czuje sie dobrze , troche piersi mnie bolą i chwilami brzuszek a czasem nawet jakby na @ dziewczyny czy to normalny ten ból????????????? ja ostatnio w ciązy chodziłam 10 lat temu i szczerze nie pamietam jak to prawie było

pozdrawiam was zafasolkowane i trzymam za te co prubuja i beta testować II krechy!!

czekam na odpowiedz doradzcie mi szczerze z tym bólem narazie od gina dostałam luteine dopochwowa czy któras z was to bierze??
Mnie codziennie rano boli brzuch - właśnie tak jakby na @. Jestem w 6 tyg. ciąży. A ogólnie nie mam innych objawów, no włosy mi tylko wypadają
Luteiny nie biorę, więc tu nie pomogę...
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-17, 19:32   #390
lusesitka1977
Raczkowanie

????? halo jest ktos?
lusesitka1977 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości