Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-04, 12:40   #2851
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II

Cytat:
Napisane przez bratkab Pokaż wiadomość

Szaja no i dobrze że wizyta zaliczona, a 5 miechów Agutce już niedługo skoczy więc przegląd prawdopodobny bardzo. I życzę oby jadła jak najwięcej. A może znajdziesz raz czas popołudniem i przejdziesz się ze mną na rehabilitację Bogusia, sama zobaczysz co one z nim robią, może Agu też się przyda?? Nie chciałabyś?? Chodzimy w poniedziałki i czwartki.

Pewnie, że bym chciała - ale tak można? Gdzie jeździcie? Na pewno ten czwartek odpada, jadę na szkolenie do pracy, w poniedziałek PRAWDOPODOBNIE obrona, ale to rano pewnie - a potem chętnie
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 12:56   #2852
bratkab
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22478313]Pewnie, że bym chciała - ale tak można? Gdzie jeździcie? Na pewno ten czwartek odpada, jadę na szkolenie do pracy, w poniedziałek PRAWDOPODOBNIE obrona, ale to rano pewnie - a potem chętnie [/QUOTE]
Inni przychodzą parami, to ja Ciebie też wezmę - jakby coś to jesteś moją kuzynką co mnie odwiedziła i już. A Boguś się przecież nie wygada. W następny poniedziałek mamy wyjątkowo na 17:30 to troszkę późno, a może następny czwartek - mamy na 16:15. Wybierz jak Ci pasuje. Zajęcia mamy w centrum Katowic niedaleko teatru więc nie ma problemu z dojazdem. To się dogadamy.
Stary 2010-10-04, 13:17   #2853
Konto usunięte

No to super :d Godzina nawet poniedziałkowa mnie nie zraża Jeśli tylko obrona faktycznie będzie rano, to pon. ok.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 13:32   #2854
sparkly
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
A przypomniało mi sięęę..
hie hie..
Siostry Tża synek, ma 4 miechy i dalej nie podnosi głowki. Dostali skierowanie na rehabilitacje. Oczywiście nie pójda bo tam dzieciom ręce łamią, wyrywają ze stawów Oczywiście cała rodzina jest oburzona że jak to takie małe dziecko zmuszac do podnoszenia głowki

BEz fotelika dalej wożą
Jak to bez fotelika? Kiedyś widziałam jak jakiś super odpowiedzialny tata jechał z dzieciaczkiem (max. 6-cio mieisięcznym) samochodem, trzymając je w nosidełku na swoim brzuchu. Myślałam, że zawału dostanę. Wystarczyłoby ostrzajsze hamowanie i dzieciak połamany. Masakra.

A u nas pierwsze próby jedzenia z łyżeczki zaliczone. W sobotę podaliśmy kleik ryżowy. Nadusia wcinała aż miło, za to Iga nie. Krzywiła się nawet na sam widok łyżeczki. Nie wiem, może jeszcze dla niej za szybko. Kleiku nie chciała, więc zmieszałam go z gruszką ale też nie wchodzi.

Ze spaniem w dzień u nas to samo. Maksymalnie 30 minut i żaaaaadko się zdarza dłużej. Za to w nocy na szczęście śpią ładnie. Zasypiają ok. 20 i pobudka 7-8. Czasem tylko chyba jakieś koszmarki mają i płaczą przez sen. Swoją drogą ciekawe, co takim maluszkom może się strasznego śnić. Pusta butla??
sparkly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 13:35   #2855
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sparkly Pokaż wiadomość
Ze spaniem w dzień u nas to samo. Maksymalnie 30 minut i żaaaaadko się zdarza dłużej. Za to w nocy na szczęście śpią ładnie. Zasypiają ok. 20 i pobudka 7-8. Czasem tylko chyba jakieś koszmarki mają i płaczą przez sen. Swoją drogą ciekawe, co takim maluszkom może się strasznego śnić. Pusta butla??
u mnie mała tez w nocy ostatnio jakos inaczej i tez myslałam ze to koszmarki hmm moze im sie np snic ze płacza a nikt nie chce ich wziasc na rece poród moze sie snic nie wiem co jeszcze

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 13:39   #2856
Edzia400
Zakorzenienie

a to moja mimi przepraszam za noge tz ale on zawsze musi cos spiep.....

a co do popsucia samochod w naprawie padło turbo 2000 tys nie nasze masakra pochlastac sie idzie

no to moja gwiazdeczka
http://www.youtube.com/watch?v=-p8f7DsQNJc
http://www.youtube.com/watch?v=o0oUMcw0Gfo

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 13:45   #2857
Konto usunięte

Edzia, Sparkly - fajniusie dziewuszki macie

Sparkly - wiesz co, może sama konsystencja kleiku małej nie wchodzi - moja Agu cudnie łyżeczką je, ale kleik - tylko w mleku w butli, łyżeczką nie wejdzie. Spróbuj małej dać może dynię z ziemniaczkiem? każdemu dziecku tu w wątku pięknie wchodzi i nie uczula

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-04, 14:01   #2858
sparkly
Raczkowanie

No może konsystencja, bo nawet po którejś próbie było łeee i odruch wymiotny. W sumie, to wszystko ma konsystencję papki. No nic, będziemy próbować innych papek
sparkly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 15:01   #2859
velluto
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
A z moniem nie?
Cytat:
Napisane przez sonia1981 Pokaż wiadomość
A smoczeka nie pomaga, czy mała nie chce go ssać??
smoczków mamy całą kolekcję: małe, duże, lateksowe, silikonowe, smetryczne, wygięte, plaskie... ŻADNEGO nie chce
Cytat:
No ja na brak mleka tez raczej nie narzekam. Osttanio ściagnęłam z obu cycków cała dużą butlę.

Dzisiaj kończymy 5 miesiąc . Rany jak ten czas leci.
no to jesteś jeszcze lepsza niż ja
gratuluje 5 miesiąca

---------------------
A ja dzis miałam masakryczny spacer. U nas wieje, że łeb chce urwać. No ale nic, myśle sobie - na godzinkę wyjdziemy. Jedziemy elegancko wózkiem, a mała tak mi sie rozryczała, że nie było mowy o siedzeniu w wózku Musiałam ja brać na rece, wózek mi odjezdza pchany wiatrem, prawie mi wjechał pod samochód Wiatrzysko niemiłosierne, a ta sie drze na całe gardlo Musiałam z nia spierdzielać miedzy garaże blaszaki, żeby nam obu głów nie pourywało Ja byłam cała mokra z nerwów. Mam nadzieje, że ona sie nie rozchoruje...
velluto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 15:52   #2860
Silpe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość

---------------------
A ja dzis miałam masakryczny spacer. U nas wieje, że łeb chce urwać. No ale nic, myśle sobie - na godzinkę wyjdziemy. Jedziemy elegancko wózkiem, a mała tak mi sie rozryczała, że nie było mowy o siedzeniu w wózku Musiałam ja brać na rece, wózek mi odjezdza pchany wiatrem, prawie mi wjechał pod samochód Wiatrzysko niemiłosierne, a ta sie drze na całe gardlo Musiałam z nia spierdzielać miedzy garaże blaszaki, żeby nam obu głów nie pourywało Ja byłam cała mokra z nerwów. Mam nadzieje, że ona sie nie rozchoruje...
ha ha u nas też , ale spacer sie udał - najpierw połaziłyśmy koło domu - dałyśmy rybką jeśc potem lekki marud ale w koncu usneła w wózku i poszłyśmy jeszcze na godzinke , potem do domku , jeszcze sie z nią pokreciłam i jesteśmy w chacie
żeczywiście wieje strasznie ale ten wiatr taki ciepły nawet
a skąd Ty jesteś że spytam - może ten sam wiatr u nas wieje

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

wiecie co ale jaja młoda bawi sie na macie juz dobre pół godz, ja to tu to tam i co na nią spojrze to ona w innym miejscu na tej macie - nie moge przyczaic jak ona to robi ale obraca sie wg, wskazówek zegara

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 17:18   #2861
Darianna25
Zakorzenienie

Cytat:

Młody właśnie zalicza drugą drzemkę w ciągu dnia. Ja sobie wcięłam ryż zapiekany z jabłkami i czekam aż się młody obudzi. Dziś znów rehabilitacja.
Też dziś miałam ale na drugie śniadanie.Na obiad pierogi ruskie wszamałam.

Cytat:
hie hie..
Siostry Tża synek, ma 4 miechy i dalej nie podnosi głowki. Dostali skierowanie na rehabilitacje. Oczywiście nie pójda bo tam dzieciom ręce łamią, wyrywają ze stawów Oczywiście cała rodzina jest oburzona że jak to takie małe dziecko zmuszac do podnoszenia głowki

BEz fotelika dalej wożą

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość

a co do popsucia samochod w naprawie padło turbo 2000 tys nie nasze masakra pochlastac sie idzie

no to moja gwiazdeczka
O kurcze, wpółczuje naprawy.Nie mala kwota.

Fajnie ją nazywasz "mimi"

Napisze wam co w uk się stało.Jakiś gang grasuje po mojej okolicy i okrada ludzi w samochodach.Sposobem na zatrzymanie auta jest zostawienie na poboczu fotelika dziecięcego z niby dzieckiem i ten kto sie zatrzyma to zostaje okradziony.

Slipe moja tak wędruje w łózeczku.Musze ją kłaść w połowie lóżeczka bo i tak rano główką dotyka ochraniacza.

Znowu usneła przy suszarce.Mam poł godziny.

Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-04, 17:50   #2862
panna migotka
Rozeznanie

witam u nas też dziś straszne wiatrzysko ale w miarę ciepło
chyba zarażacie dzieci przez internet bo mój tez dziś drzemał tylko po pół godzinki a normalnie tak 2 razy w ciągu dnia śpi ok 1,5- 2 godz.
kardashi ładna fryzurka, mam podobna teraz
sonia za 5 miesięcy
mój maluch dziś zaczął chwytać się za nóżki i piszczeć a jutro idziemy na szczepienie, czy to prawda, że drugie gorzej się znosi?
Stary 2010-10-04, 18:52   #2863
kaszpirek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Ja mam od trzeciego łączmy się w bólu
Ja też mam od trzeciego Pamiętam,zaćzęły się wtedy mega upały,myślałam,że to przez to,ale...tak jest do dziś

Cytat:
O to to to to

Wypróbowałam ten szampon Baby Dream i mogę go polecić. Śmieszne 3 zł kosztuje, a jest naprawdę dobry. Mydełko też.

Smoki Baby Dream super, nie odciskają się na buzi, też polecam. Młody ciągnie aż miło.
Kolejnemu dziecku przypasował chyba najtańszy smoczek świataA my się troimy i na dzień dobry wybieramy te z górnej półkiJa zaczynałam od chicco za 15 zeta

Cytat:
Dopisuję się. Swego czasu były 40-minutówki a teraz to te 30 minut cieszy. A chciałabym żeby młody miał w ciągu dnia dwie drzemki po 2 godziny i nie wiem jak go do tego skłonić
Bruno też zawsze śpi po 30 min i ani chwili dłużęj.Zastanawiam się,czy on nie ma budzika w móżdżku? Z góry wiem ile mam "wolnego".
Jak już znajdziesz sposób na te drzemki po 2h to się podziel ZAPŁACĘ!!!

A tak w ogóle to witam
kaszpirek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 18:52   #2864
Jaatkaa85
Zadomowienie

U nas jakoś te noce sie uspokajają, mały znośnie w miare śpi, bo ostatnio budził się co godzinę.

Wietrzycho u nas tak samo, rano jak wylazłam, była pogoda w miare, potem jak po córkę szłam do szkoły, mało mi łba nie urwało.

Mam pytanie do mamus, co dokarmiają kleikami i kaszkami. Robicie te błyskawiczne dla niemowląt specjalnie pzreznaczone, czy np. jaglanke zwykłą gotujecie ( i do blendera zmieszana z marchewka czy czymśtam) albo kaszke kukurydzianą? Bo ja zastanawiam się nad wprowadzeniem jednego posiłku dziennie, który mógłby byc troche sytszy 9 do tej pory tylko deserki - owocki i same warzywa, raz dostał akszę błyskawiczną, kiedy mnie nie było, miał straszne zaparcie po tym) i myslę o tych kaszkach, ale nie chce kupować tych błyskawicznych na razie. Tam jest pełno cukru no i jak to w proszku, to chemii tez jest trochę, nei ma bata. Chciałabym na razie spróbować ze zwykłymi kaszami, gotowałabym an wodzie
Co sądzicie o ugotowaniu na wodzie np. jaglanki albo kaszki kukurydzianej i wymieszaniu tego z jakimis warzywami lub owocami?? Nada się??

Robiłam dzisiaj porzadki w szafce kuchennej i znalazłam próbki mleka modyfikowanego, które dostałam w promocjach (bebiko i bebilon bodajze, mleko nastepne - 2), szkoda mi to było wywalać, to zrobiłam córce ( 7 lat) na tym mleku kakao. A ona jest taka, ze jak coś nie jest zrobione po staremu, to zaraz sie włączają jej watpliwości i jest be. Nie kapła się. Nawet mówiła, ze smakowało.
Tylko wiecie co - choelrnie słodkie te mleka

Edytowane przez Jaatkaa85
Czas edycji: 2010-10-04 o 18:55
Jaatkaa85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 19:12   #2865
Konto usunięte

Jaatka, ale te kaszki zwykłe to gluten mają.

Agu na nutramigenie jest. Zjadła o 13 i o 17:30. Szok.
Stary 2010-10-04, 19:15   #2866
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
Aaa jakoś tak wyszło

No to wiec sie chwale
Ślicznie

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Bydgoś daj linka do podpisu bo nie mogę małej znaleść.
Już nieaktualne, bo to było na miesiąc wrzesień, ale dzięki

Cytat:

hie hie..

BEz fotelika dalej wożą
Ja to bym chyba na nich policję nasłała, żeby mega mandat zapłacili

Cytat:

Śliczne niunie

Cytat:

no to moja gwiazdeczka
Odwraca się zupełnie jak Luizka...też jej ręka lewa zostaje

szaja, trzymam kciuki za lepsze jedzenie Agu

Kupiłam żel na dziąsełka Bobodent. On ma fajny smak. Posmarowałam nim Luizie dziąsła, żebyście widziały jej minę

Niunia moja zjadła na obiadek cały słoiczek warzyw z kurczakiem

Byłam u ginesa. Ogólnie ok.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.

Edytowane przez bydgoszczanka
Czas edycji: 2010-10-04 o 19:17
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 19:19   #2867
biankaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jaatkaa85 Pokaż wiadomość
U nas jakoś te noce sie uspokajają, mały znośnie w miare śpi, bo ostatnio budził się co godzinę.

Wietrzycho u nas tak samo, rano jak wylazłam, była pogoda w miare, potem jak po córkę szłam do szkoły, mało mi łba nie urwało.

Mam pytanie do mamus, co dokarmiają kleikami i kaszkami. Robicie te błyskawiczne dla niemowląt specjalnie pzreznaczone, czy np. jaglanke zwykłą gotujecie ( i do blendera zmieszana z marchewka czy czymśtam) albo kaszke kukurydzianą? Bo ja zastanawiam się nad wprowadzeniem jednego posiłku dziennie, który mógłby byc troche sytszy 9 do tej pory tylko deserki - owocki i same warzywa, raz dostał akszę błyskawiczną, kiedy mnie nie było, miał straszne zaparcie po tym) i myslę o tych kaszkach, ale nie chce kupować tych błyskawicznych na razie. Tam jest pełno cukru no i jak to w proszku, to chemii tez jest trochę, nei ma bata. Chciałabym na razie spróbować ze zwykłymi kaszami, gotowałabym an wodzie
Co sądzicie o ugotowaniu na wodzie np. jaglanki albo kaszki kukurydzianej i wymieszaniu tego z jakimis warzywami lub owocami?? Nada się??

Robiłam dzisiaj porzadki w szafce kuchennej i znalazłam próbki mleka modyfikowanego, które dostałam w promocjach (bebiko i bebilon bodajze, mleko nastepne - 2), szkoda mi to było wywalać, to zrobiłam córce ( 7 lat) na tym mleku kakao. A ona jest taka, ze jak coś nie jest zrobione po staremu, to zaraz sie włączają jej watpliwości i jest be. Nie kapła się. Nawet mówiła, ze smakowało.
Tylko wiecie co - choelrnie słodkie te mleka
Myśle, że możesz spokojnie ugotować kasze i ja zblenderowc. Jaglana to dobry wybor Juz wczesniej pisalam o bio kaszkach Holle - co prawda sa nieco drozsze od bobovita itp ale za to bez dodatkow, aromatow, cukru i czesc - bez glutenu. Mam w domu kaszke jaglana i smakuje super - ma lekko slodki smak, fajna konsystencje. Mozna robic na wodzie lub mleku. Sa tez - orkiszowe, pszenne, 3 zboża, ryżowe, kukurydziane. Niektore o smaku owocowym. Polecam!
biankaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 19:20   #2868
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
Lea - dawno nie pisałaś o Maksiu - lepiej już z tym jedzeniem?
dzieki za pamięć.
po dwutygodniowej
"kuracji' Apetizerem, Maksiu jes sporo więcej, w sumie to dużo, i regularnie, ale wciąż warzywa i owoce są be...

Cytat:
Napisane przez biankaaa Pokaż wiadomość
Wlasnie przeczytama watek na Mamie z klasą o zauraczaniu i przełamaniu dziecka i az mi sie wierzyć nie chce, że wspólczesnie, przy takim dostepie do informacji, mlode kobiety wypisuja takie rzeczy :/ masakra.
muszę poczytać.

Cytat:
No to wiec sie chwale
bardzo ładnie, podoba mi się.

Cytat:
A u nas pierwsze próby jedzenia z łyżeczki zaliczone. W sobotę podaliśmy kleik ryżowy. Nadusia wcinała aż miło, za to Iga nie. Krzywiła się nawet na sam widok łyżeczki. Nie wiem, może jeszcze dla niej za szybko. Kleiku nie chciała, więc zmieszałam go z gruszką ale też nie wchodzi.
śliczne maluszki.

Cytat:
ładniutka.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22479530]
Sparkly - wiesz co, może sama konsystencja kleiku małej nie wchodzi - moja Agu cudnie łyżeczką je, ale kleik - tylko w mleku w butli, łyżeczką nie wejdzie. Spróbuj małej dać może dynię z ziemniaczkiem? każdemu dziecku tu w wątku pięknie wchodzi i nie uczula [/QUOTE]
racja, Tymkowi też dynia z ziemniakami podpasowała.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 19:21   #2869
biankaaa
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22486587]Jaatka, ale te kaszki zwykłe to gluten mają.

Agu na nutramigenie jest. Zjadła o 13 i o 17:30. Szok.[/QUOTE]
Jaglana nie zawiera glutenu.
biankaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 19:31   #2870
Konto usunięte

O patrz, nie wiedziałam, dzięki
Stary 2010-10-04, 19:48   #2871
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze Kropuś to tak jakbym o mnie czytała. U nas to trwa już prawie dwa tygodnie. Normalnie padam na ryjek z niedospania.
Do nocy to ja już się chyba przyzwyczaiłam.
Bardziej męczą mnie dni, bo wyjść z pokoju nie można.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22477892]
Zmieniliśmy mleko na nutramigen, teraz wtrąbiła butlę bez sprzeciwu, nie robi jej różnicy co je Poważnie. Tylko brokułami pluje [/QUOTE]
Mnie, jak spróbowałam, wydawało się, że nic gorszego od tego mleka to nie ma. A tu patrz: brokuły. Daniel mówi to samo.

Cytat:
Dopisuję się. Swego czasu były 40-minutówki a teraz to te 30 minut cieszy. A chciałabym żeby młody miał w ciągu dnia dwie drzemki po 2 godziny i nie wiem jak go do tego skłonić
To się raczej nie da.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22486587]
Agu na nutramigenie jest. Zjadła o 13 i o 17:30. Szok.[/QUOTE] Posmakowało paskudztwo?
Może jej się Bebilon znudził.

A my właśnie od lekarza wróciliśmy. Misio po południu zaczął coś chrypieć noskiem, a jak się przyjrzałam to zobaczyłam, że ma pod nosiem mokro.

Dostaliśmy Cebion i jakieś kropelki do nosa. Mamy psikać wodą morską, wyczyścić nochalek, a potem zakropić. I trzy razy dziennie podawać Cebion. Boję się, że go zaraziłam i że mu to pójdzie dalej.
U mnie poprawy zero.

Aaaa i pani dr zdziwiła się, że nie dajemy wit. D.
Poleciła podawać po 1 kropli dziennie mimo mleka modyfikowanego, do czasu zarośnięcia ciemiączka.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 20:03   #2872
Konto usunięte

Kropka, no to zdrówka Daniowi!
Co do nutra - a cholera wie, może faktycznie po pepti tak ulewała i niejedzenie było też reakcją na to mleko, a nutra będzie piła? Ulała trochę ale po kąpieli, czyli po wyobracaniu na wszelkie strony, no i takim serkiem, a nie wodą samą - a po pepti samą wodą chlustała.
Stary 2010-10-04, 20:25   #2873
kropka75
Zakorzenienie

No to faktycznie, oby pomogło. Bo to kijowo jak się nie wie o co chodzi i jak poradzić na problem.

Ja mam 3 puchy, jak się kiedyś spotkamy to Ci je dam, bo do końca tej którą mam otwartą zamierzam wyjść całkiem z Nutramigenu. Teraz miś je 5 miarek Bebilonu i 1 Nutramigenu. Za tydzień przejdziemy na sam Bebilon.

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Aha...

Pani dr pochwaliła nas za wprowadzenie warzyw. Za owoce również. Poleciła deserki z jagodami (pewnie ze względu na ich dobre działanie na wzrok), które Misio bardzo lubi, zaznaczyła że warzywka to na razie bez mięska (oczywiście potwierdziłam ) i generalnie była bardzo zadowolona.

Wg jej schematu Danio powinien jeść 4 razy mleko plus warzywa. Owoce traktuje jak dodatek, nie jak posiłek. A jeśli dziecię nie daje rady, to może jeszcze jeść 5 posiłków mlecznych, nie robi z tym problemu. Radzi jednak wprowadzić kaszkę raz dziennie, a kolejny posiłek po niej przesuwać w miarę możliwości. U nas ten schemat się sprawdza. Jemy właśnie 4 razy mleko, w tym raz z kaszką, raz owoce i raz warzywa.

Dziewczyny, jakie macie pory jedzenia warzyw i owoców i w jakich ostępach od mleka?
Mnie się wydawało, że po warzywach Danio będzie głodny później, tymczasem on łatwiej wydłuża przerwę po owocach rano, niż tę po obiedzie warzywnym.
W efekcie jemy tak:

7 - mleko
10 - 11 owoce
13 - mleko
16 - warzywka
18 - mleko
22 - mleko + kaszka

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2010-10-04 o 20:27
Stary 2010-10-04, 20:31   #2874
Siala_Bala
Zakorzenienie

Dziewczyny.. czy ja mogę już coś dziecku dodawać do mleka? Albo zamiast mleka? Nie orientuję się w tych kaszkach, kleikach, glutenach i innych cudawiankach. Byłam dziś w realu i gapiłam się na wszystko ja głupek ale nic nie kupiłam bo nie mogłam się zdecydować
Wiek dziecka w podpisie - suwaczek.

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 20:45   #2875
kasiaaX
Rozeznanie

Witam

Ja tak na szybko, bo padam na ryjek-moje dziecię również ostatnio gorzej sypia, około 3 pobudki w nocy i nie zasypia od razu.

Mam wrażenie,że to z powodu jedzenia tzn. Potrzebuje więcej a mój lewy cyc nie chce produkuje tyle mleka co dawniej.
No i tu mam pytanie do Was - mam cycyowych i nie tylko - jak roszerzać dietę takiego niemowlaka na piersi? od czego zacząć i jak często? przed czy po posiłłku?
dodoam,że mała nie ma ścisłych pór karmienia- ale zawsze wychodza co 3 godziny i ma 3 miechy i tydzien.

Dziś jak była głodna to podałam kilka łyżeczek jabłka z marchewką- chyba smakowało, ale to pzred podaniem cyca było.

Prosze doradźcie mi, bo w necie oczywiście sa ogóle wytyczne,ze roszrzanie na piersi to od 5-6 m-ca itd.

A ja wracam za 1,5 miecha do pracy i nie wiem jak to żywienie skomponować, czy wprowadzic modyfikowane czy co?

Będę wdzieczna za wszystkie porady
Stary 2010-10-04, 20:48   #2876
Konto usunięte

Cytat:
No to faktycznie, oby pomogło. Bo to kijowo jak się nie wie o co chodzi i jak poradzić na problem.

Ja mam 3 puchy, jak się kiedyś spotkamy to Ci je dam, bo do końca tej którą mam otwartą zamierzam wyjść całkiem z Nutramigenu. Teraz miś je 5 miarek Bebilonu i 1 Nutramigenu. Za tydzień przejdziemy na sam Bebilon.

-
Aha...

Pani dr pochwaliła nas za wprowadzenie warzyw. Za owoce również. Poleciła deserki z jagodami (pewnie ze względu na ich dobre działanie na wzrok), które Misio bardzo lubi, zaznaczyła że warzywka to na razie bez mięska (oczywiście potwierdziłam ) i generalnie była bardzo zadowolona.

Wg jej schematu Danio powinien jeść 4 razy mleko plus warzywa. Owoce traktuje jak dodatek, nie jak posiłek. A jeśli dziecię nie daje rady, to może jeszcze jeść 5 posiłków mlecznych, nie robi z tym problemu. Radzi jednak wprowadzić kaszkę raz dziennie, a kolejny posiłek po niej przesuwać w miarę możliwości. U nas ten schemat się sprawdza. Jemy właśnie 4 razy mleko, w tym raz z kaszką, raz owoce i raz warzywa.

Dziewczyny, jakie macie pory jedzenia warzyw i owoców i w jakich ostępach od mleka?
Mnie się wydawało, że po warzywach Danio będzie głodny później, tymczasem on łatwiej wydłuża przerwę po owocach rano, niż tę po obiedzie warzywnym.
W efekcie jemy tak:

7 - mleko
10 - 11 owoce
13 - mleko
16 - warzywka
18 - mleko
22 - mleko + kaszka
Kochana jak nutramigen przypasuje, to mi podasz konto, kasiorę poślę
I patrz kolejny termin wolnego małża

Wydaje mi się, że po prostu owoce są bardziej kaloryczne, zawierają cukier (fruktozę, tak?) i dlatego dłużej dziecię wytrzymuje po nich. A warzywka - ot, taka zielenina, sałata dla króliczka

Nasz schemat wyglądał tak:
8 mleko
10 owoc
12 mleko
15-16 obiadek + ew. mleko, ale to jak zjadła mało
ok 19-19:30 mleko
ok 24 kaszka

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Dziewczyny.. czy ja mogę już coś dziecku dodawać do mleka? Albo zamiast mleka? Nie orientuję się w tych kaszkach, kleikach, glutenach i innych cudawiankach. Byłam dziś w realu i gapiłam się na wszystko ja głupek ale nic nie kupiłam bo nie mogłam się zdecydować
Wiek dziecka w podpisie - suwaczek.
Siala poczekaj choć do skończenia 3 miesiąca, zacznij od kleiku ryżowego (uwaga - może troszkę zatwardzić) lub kukurydzianego (ciut może rozluźnić kupę), ja dawałam na 150ml wody + 5 miarek mleka chyba 3 miarki kleiku. Aha, u nas kupy po każdym normalne były.

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Kasiu, zalecenie jest od ok 6 miesiąca, ale można po 4 spokojnie. Po prostu zakłada się, że na piersi te 6 miesięcy to dziecku tylko pierś wystarcza.

Ja co prawda butelkowa, ale dają najpierw inne niż mleko jedzenie, a potem ew. dopajam butlą, gdy malutko mała zje. Żeby nie było tak, że dziecko nie najadło się piersią, a mu zabierasz.
Stary 2010-10-04, 20:49   #2877
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

U nas obiadek jest 14-15, owoce około 18. Najczęściej daję godzinę po mleku. Mleko na noc 19.

Luiza na razie budzi się co godzinę na papu Idę spać, bo chyba ciężka noc mnie czeka

Dobranoc.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 21:16   #2878
kropka75
Zakorzenienie

Jednak zaraziłam dziecko.

21:30 obudził go chyba zatkany nosek i płakał bez ustanku do tej pory. Odciągnęłam fridą trochę śluzu, zakropiłam Nasivin, oddycha przez nosio, więc chyba na razie pomogło. Ale marudek jest straszny. Widać, że się męczy.

Noc będzie dziś fantastyczna. A może i kolejne parę dni...

/Myślałam tak wczoraj, żeby go odesłać na 2-3 dni do matki, z dala ode mnie. Ale zadzwoniłam do niej, a ona taka sama chora jak ja. /

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2010-10-04 o 21:17
Stary 2010-10-04, 21:20   #2879
velluto
Zadomowienie

Cytat:
Swoją drogą ciekawe, co takim maluszkom może się strasznego śnić. Pusta butla??
możliwe. Mojej to sie chyba śni kciuk schowany w łapce
Fajne dziewczyny
Cytat:

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
ha ha u nas też , ale spacer sie udał - najpierw połaziłyśmy koło domu - dałyśmy rybką jeśc potem lekki marud ale w koncu usneła w wózku i poszłyśmy jeszcze na godzinke , potem do domku , jeszcze sie z nią pokreciłam i jesteśmy w chacie
żeczywiście wieje strasznie ale ten wiatr taki ciepły nawet
a skąd Ty jesteś że spytam - może ten sam wiatr u nas wieje
że tak powiem - u mnie wieje jak w kieleckim
Cytat:
Napisane przez panna migotka Pokaż wiadomość
jutro idziemy na szczepienie, czy to prawda, że drugie gorzej się znosi?
samo szczepienie u nas bylo duzo gorzej, ale po tak samo dobrze jak po pierwszym
velluto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 21:21   #2880
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

kropka, zatkany nosek to uierdlictwo straszne.
Oby Danielkowi szybko minęło.

Co myslicie o takim lusterku: ??
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości