|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2821 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II
A u nas z usypianiem masakra
![]() ![]() ![]() i znów zaczynamy wszystko od poczatku ![]() ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
zyczę przyjaznych urzedników ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2822 |
Konto usunięte
|
Dzień dobry. W ogóle to zapomniałam podziękować za pochwałę fryzury - toteż DZIĘKUJĘ
![]() Pobudka o 5 rano. Małż nakarmił, poszła spać, wstała o 8. Zjem śniadanie i idę do lekarza z córą... |
![]() ![]() |
![]() |
#2823 |
Zadomowienie
|
witam
![]() nocka spoko - czyli norma karmienie o 1,40 i 6,20 .dopiero teraz młoda zrobiła sobie drzemke i spała całe pół godz. ![]() widze że wczoraj wiekszośc dzieciaczków cierpiała na bezssennośc ![]() jak je zmusic do spania w dzien ![]() liczyłam na to że jak raz dziennie zageszcze flache to pośpi dłużej i doopa ![]() 1 dnia spała 2,20 2 dnia - 1,50 3 dnia - 1godz 4 dnia , wczoraj 0,5 godz ![]() tak to funkcjonuje ![]() ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- za chwile w - Dzien dobry tvn- bedzie o tym jak zrobic żeby dziecko przesypało całą noc ![]()
#2824 |
Zadomowienie
|
Wlasnie przeczytama watek na Mamie z klasą o zauraczaniu i przełamaniu dziecka i az mi sie wierzyć nie chce, że wspólczesnie, przy takim dostepie do informacji, mlode kobiety wypisuja takie rzeczy :/ masakra.
Witko dzis grzecznie zjadl w nocy w 2 razy, reszte pospal ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2825 |
Zakorzenienie
|
Łeeee, nic nowego nie powiedzieli o usypianiu dziecka.
bianka, idę poczytać ![]()
#2826 | ||
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22452740]Joasiu, fajny ten kombinezon. Agu dzisiaj dostała śliczną kurteczkę od chrzestnej - 74 rozmiar, na taką zimną jesień, ew. lżejszą zimę. Jutro obfocę. I pokażę wam spodnie i kombinezon ciuchlandowe
![]() Agu zjadła 240ml kleiku ryżowego. Uwierzcie - cieszę się, a jednocześnie mam ochotę dać jej szlaban d 18 ![]() ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- A rok temu na 14 października była u nas śnieżna zamieć ![]() Na moje urodziny, 15października rok temu tez była śnieeżyyycaa ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22454973]O cholera ![]() ![]() Inna rzecz, że sporo dzieci nie chce odmrażanego mleka. Witam ![]() ![]() ![]() Moja mama imieninuje dzisiaj, więc idę z córą na imprezkę, a małżon do pracy. Mama portfel dostanie. Ścięłam włosy wczoraj:[/QUOTE] Super wyglądasz ![]() ![]() Ja też się obcięłam.. ![]() co prawda z 1,5 tyg temu aleee.. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Druga noc Blanka budzi sie z 5 razy.. nie na jedzenie, tylko tak o. Do tego katarzysko nam się przyplątało i lekki kaszelek. Tż też chory, mnie już też zaczyna coś brać.. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2827 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widzę, że nie tylko Lusia się tak budzi ...i już mi lepiej ![]() Zdrówka życzę ![]()
![]() |
#2828 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
_______________ Wypróbowałam ten szampon Baby Dream i mogę go polecić. Śmieszne 3 zł kosztuje, a jest naprawdę dobry. Mydełko też. Smoki Baby Dream super, nie odciskają się na buzi, też polecam. Młody ciągnie aż miło. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2829 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
no nic ciekawego nie powiedzieli na temat usypiania a juz napewno nic na temat przesypiania całej nocy... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2830 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
U mnie leje. Po południu Ola odzyskala dawną twarz.Nocka super-jak przedtem. Ola lubi jak jej sie robi samolocik. Jak ją podciągam do siadania to jej buzia od razu skierowana jest na moją rękę. |
![]() ![]() |
![]() |
#2831 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22473859]Dzień dobry. W ogóle to zapomniałam podziękować za pochwałę fryzury - toteż DZIĘKUJĘ ![]() Pobudka o 5 rano. Małż nakarmił, poszła spać, wstała o 8. Zjem śniadanie i idę do lekarza z córą...[/QUOTE] ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
![]() __________ Widzę, że nas tu takich 30tominutówek więcej. Tylko czemu jak ciągle słyszę od starszego pokolenia, że za ich czasów to niemowlęta jadły i spały. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2832 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() flache też mu zageszczają ale chyba cały czas bo wygląda juz jak balon ![]() schemat zageszczania flachy i spania Gabryśki podawałam wyżej ![]() dziś też zrobie przy nastepnym karmieniu - ciekawe ile bedzie spac - 15 min ![]() ![]()
![]() |
#2833 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaa jakoś tak wyszło ![]() No to wiec sie chwale ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2834 | ||||||||
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22457862]Jak małej wyskakuje wysypka jakaś, traktuję to emolium do buzi. Zaszkodzić nie zaszkodz
Wiecie, chyba za rok się szarpnę na kolejne studia Ale tylko dlatego, że śmiesznie jest - od tego roku na mojej uczelni otworzyli mgr uzupełniające z terapii pedagogicznej - i WSZYSTKIE przedmioty już miałam, więc.... oceny przepisane, chodziłabym tylko na seminarium W życiu nie spotkałam się z taką sytuacją. No i kusi, kusi...[/QUOTE] No w takiej sytuacji to kobieto korzystaj. Nie przemęczysz się raczej ![]() Cytat:
My 10 września obchodziliśmy 5 rocznicę ślubu Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A co do aparatu to sam działa, ale niestety obiektyw rozpadł się w drobny mak ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Witajcie!! Jeszcze ze dwie takie noce i chyba padnę z niewyspania. Dziisja od rana marud. Nic sie nie dało zrobić, bo ciągle chciała być noszona na rękach ![]() Udało mi się ją uspać, ale tylko jak ja leżałam obok. Po godzinie snu wymknęłam się cichaczem i mam nadzieję, ze mała jeszcze pośpi. Dzisiaj kończymy 5 miesiąc ![]() Aha zapomniałam dopisać. Szaja ślicznie Ci w tej fryzurce. Też mi się taka marzy, niestety do mojej gęby nie pasuje ![]() U nas dzisiaj super słoneczko więc jak się mała terrorystka obudzi to mykamy na spacerek. Miłego dzionka mamuski. |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2835 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Ładnie Ci. ![]() Chociaż ja bym nie ścięła, strasznie mi się podobały Twoje długie włosy. ![]() ________________ Z zegarkiem w ręku... Zasnął o 11:30, pobudka 12:02. ![]() ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
Liczyłam na jakiś skok i 2-3 dni, a tu dupa... W dzień maks 4 drzemki po pół godziny, w nocy pobudki co chwila, od północy, czasem od pierwszej, do rana. Nie z głodu, po prostu od tak, wtykam monia, chwilę jeszcze się pokręci i znowu ma jakiś czas zasypia... |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2836 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2837 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ściąć musiałam bo mi tak powypadały że wisiały cienkie nitki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2838 |
Raczkowanie
|
wooow kobieto ale lasencja z Ciebie
![]() Fryzurka super. Początkowo myślałam, ze dałas zdjęcie jakiejś modelki normalnie ![]() Kurcze Kropuś to tak jakbym o mnie czytała. U nas to trwa już prawie dwa tygodnie. Normalnie padam na ryjek z niedospania. Edytowane przez sonia1981 Czas edycji: 2010-10-04 o 11:16 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#2839 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2840 |
Zakorzenienie
|
Super wygladzasz.I to spojrzenie jak modelka.
Od 10min leci suszarka z kompa a mala na mnie usypia. Szukam stanika do karmienia bo mi cycki zmalały. Ja chodze ciagle w kucyku.Inaczej moje wlosy byly by wszedzie.Wychodza masakrycznie. Edytowane przez Darianna25 Czas edycji: 2010-10-04 o 11:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#2841 | |
Zakorzenienie
|
![]() ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
![]() u mnie te smoczki sie naprawde sprawdziły a posiadam innych chyba z 6 i zaden z nich nie sprawdził sie okazało sie ze te tansze sa ok smieje sie z moim tż ze nasza nie bedzie wymyslata :P ![]()
![]() |
#2842 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny podajcie mi jakiegoś linka do tej Neomycyny.Koleżanka z pl mi przywiezie.Po antybiotyku nadal Oli cieknie z uszka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2843 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Blanka zasnęła. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2844 | |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22454973]
Ścięłam włosy wczoraj:[/QUOTE] ![]() ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Cytat:
![]() |
#2845 |
Zakorzenienie
|
Edzia i Djerba głosy oddane.
Bydgoś daj linka do podpisu bo nie mogę małej znaleść. |
![]() ![]() |
![]() |
#2846 |
Konto usunięte
|
Dzięki za pochwały raz jeszcze
![]() Kardashi, podobuje mi się bardzo ![]() My po lekarzu - PRAWDOPODOBNIE przez zęby nie je, ale jeśli jeszcze tydzień się to utrzyma, zgłosić się. Ale wówczas nie wiem co dalej - nie dopytałam ![]() ![]() ![]() Wiecie, prócz zębów zaczęłam sama powodów takiego totalnego niejedzenia szukać, jedyne co mi na myśl przychodzi to cukrzyca lub inne zaburzenia przyswajania glukozy - wówczas człowiek może nie odczuwać głodu. Tym bardziej, że moi dziadkowie cukrzycę mieli, mama ma (typ 2), brat mamy też. No, ale to takie szukanie na siłę, nie biorę tego na poważnie swojego domyślania się ![]() Co do nieobracania się córki - jeśli do końca 5 miesiąca nic dalej, to lekarka kieruje nas do poradni rozwoju dziecka i tam zrobią nam przegląd techniczny ![]() Ogólnie Agu szalenie grzeczna, dzieci kupa, spędziłam dobre 1,5h tam, z czego mała prawie godzinę spała, a potem rozglądała się, a u lekarki puszczała uśmiechy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2847 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Rewelacja ![]() Cytat:
![]() Młody właśnie zalicza drugą drzemkę w ciągu dnia. Ja sobie wcięłam ryż zapiekany z jabłkami i czekam aż się młody obudzi. Dziś znów rehabilitacja. ![]() ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Szaja no i dobrze że wizyta zaliczona, a 5 miechów Agutce już niedługo skoczy więc przegląd prawdopodobny bardzo. I życzę oby jadła jak najwięcej. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2848 |
Zadomowienie
|
wiecie że moja Gabi jadła dziś ostatnio o 9,10
![]() nie wiem co z nią , niby nic jej nie jest bo bawiła sie i nie marudziła - o 11tej dałam troszke jabłuszka - no ale tym to sie raczej nie najadła.. obudzi sie to zobaczymy , może zgłodnieje ![]() i pójdziem połazic - może wiac przestanie bo ciepło u nas ale wieje że łeb chce urwac.
#2849 |
Zakorzenienie
|
#2850 |
Zakorzenienie
|
Dziękuje bardzo jeszcze raaz
![]() Szaja oby Agatce przeszedł strajk głodowy ![]() noo i niech zacznie się obracać.. ![]() Oo taaak.. w przychodni można baardzo dużo poobserwować. i zachowania matek i dzieci. A przypomniało mi sięęę.. hie hie.. Siostry Tża synek, ma 4 miechy i dalej nie podnosi głowki. Dostali skierowanie na rehabilitacje. Oczywiście nie pójda bo tam dzieciom ręce łamią, wyrywają ze stawów ![]() ![]() BEz fotelika dalej wożą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:14.