Shih Tzu cz. III - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-04, 09:02   #1141
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Dot.: Shih Tzu cz. III

Cytat:
Napisane przez monika733 Pokaż wiadomość
A czy w domku nie zaszły jakieś zmiany - nowy lokator ? przemeblowanie ? albo nie przestraszył sie wcześniej czegoś/kogoś ?
Nowego lokatora nie ma, ale przemeblowanie było ale dość dłuższy czas temu i on załatwia się w pokoju w którym przemeblowania nie było. Ale dziś w nocy kiedy on nie spał postanowiliśmy z nim wyjść chociaż nas nie prosił i do tej pory narazie nic wdomu nie zrobił. A i zapomniałam dodać że on bardzo długo sika? Jak z nim wychodzimy po nocy pierwszy raz to tak długo sika. A wcześniej tak nie było - robił kilka krótkich i biegł do domu.
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 09:32   #1142
Elis1
Raczkowanie

Jeszcze kurteczka zimowa i pelerynka na deszcz. Julka obrażona, nawet nie chciała na mnie spojrzeć. Przeszło jej, jak wyniosłam szmatki z powrotem do piwnicy
Elis1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 12:20   #1143
monika733
BAN stały

GG do monika733

EWA - ja bym poszła z nim do weta , te długie sikanie dziwne.

ELIS - ciuszki świetne szkoda że panna nie lubi ich
monika733 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 13:12   #1144
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:
EWA - ja bym poszła z nim do weta , te długie sikanie dziwne.
No właśnie pomyślałam że to może być coś z nerkami, ale on tak to zaczął nagle i napewno się nie przeziębił. Zdrugiej strony pomyślałam że może jak juz wcześniej wspominałyście że mu sie coś przestawiło
zadzwonie dziś do weta i sie umowie wrazie czego. Zbadamy. A co mam zrobić jak dalej bedzie mi sikał w domu??? Znów uczyć jak szczeniaczka??? :/
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 14:15   #1145
winogronek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
No właśnie pomyślałam że to może być coś z nerkami, ale on tak to zaczął nagle i napewno się nie przeziębił. Zdrugiej strony pomyślałam że może jak juz wcześniej wspominałyście że mu sie coś przestawiło
zadzwonie dziś do weta i sie umowie wrazie czego. Zbadamy. A co mam zrobić jak dalej bedzie mi sikał w domu??? Znów uczyć jak szczeniaczka??? :/
Ja tez bym go przebadała - cukier,wątroba,nerki i pęcherz ogólnie usg czy np nie ma piasku w pęcherzu lub kamieni.
Moj poprzedni pies miał właśnie piasek w pęcherzu który powodował stan zapalny.

winogronek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 15:47   #1146
monika733
BAN stały

GG do monika733

Cytat:
Napisane przez winogronek Pokaż wiadomość
Ja tez bym go przebadała - cukier,wątroba,nerki i pęcherz ogólnie usg czy np nie ma piasku w pęcherzu lub kamieni.
Moj poprzedni pies miał właśnie piasek w pęcherzu który powodował stan zapalny.
Mi tu na myśl przyszła prostata ale w tym wieku ?
No nie ma co spekulować , my wetami nie jesteśmy.
Idz do weta i wszystko opowiedz - niech szuka przyczyny .
Stary 2010-10-05, 19:49   #1147
NESI123
Rozeznanie

Czesc wszystkim... nie bylo mnie kilka dni tu na forum, wiec chcialam powiedziec ze Monia, twoja pupilkowa rodzinka jest przes fajna jeszcze zrob zdjecie wszystkim razem jak spia

Elis ciuszki naprawde superanckie uszylas. Ja postanowilam ze w tym roku na zime tez kupie nesi takie wdzianko ortalionowe na snieg bo tez zawsze byla tak ulepiona sniegiem ze wygladala jak balwan...zawsze po takim spacerze musialam jak wkladac pod wode bo te kule sniegowe nie chcialy sie roztopic. No wiec w tym roku musze jej sprawic takie wdzianko
NESI123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 19:53   #1148
julitka89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Elis1 Pokaż wiadomość
Jeszcze kurteczka zimowa i pelerynka na deszcz. Julka obrażona, nawet nie chciała na mnie spojrzeć. Przeszło jej, jak wyniosłam szmatki z powrotem do piwnicy
śliczne te ciuszki ale najbardzie podobaja mi sie pelerynka zółta i kutrka czerwona...Może kiedys bedziesz chciała sprzedać to ja jestem chetna

i mam pytanie do wszystkich a szczególnie do winogronka
JAK SOBIE PORADZIĆ Z PRZEBARWIENIEM NA BRODZIE I LEKKO NA PYSZCZKU WYSTAWA ZA MIESAIC A TU MI TAKA NIESPODZIADKE PEDRUŚ ZROBIŁ

PRZEBARWIENIE JEST OD SUCHEJ KARMY
julitka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 20:07   #1149
winogronek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez julitka89 Pokaż wiadomość
śliczne te ciuszki ale najbardzie podobaja mi sie pelerynka zółta i kutrka czerwona...Może kiedys bedziesz chciała sprzedać to ja jestem chetna

i mam pytanie do wszystkich a szczególnie do winogronka
JAK SOBIE PORADZIĆ Z PRZEBARWIENIEM NA BRODZIE I LEKKO NA PYSZCZKU WYSTAWA ZA MIESAIC A TU MI TAKA NIESPODZIADKE PEDRUŚ ZROBIŁ

PRZEBARWIENIE JEST OD SUCHEJ KARMY
Kurcze ja nie stosuje żadnych wybielaczy oprócz tego szamponu all system do białej sierści , a na zacieki to byla dobra mieszanka Borasolu z mąką ziemniaczana Jak coś pomieszałam to dziewczyny proszę o wyprostowanie
Julitka ty masz hawańczyka nie ?

Stary 2010-10-05, 20:31   #1150
strzalka44
Wtajemniczenie

GG do strzalka44

Winogronku, nie pomieszałaś
Niestety z przebarwieniami jest tak że lepiej im zapobiegać, czyli myć mordkę po jedzeniu, często osuszać po piciu czy deszczowym spacerze.
Taką desperacją jest wybielenie wąsów po prostu wodą utlenioną, ale to doraźnie bo wiadomo że to wysusza.
Swoją drogą to chyba nie jest aż tak wielkie przebarwienie bo to nie robi się z dnia na dzień myślę że sędziowie przymkną oko w końcu to zwierze które żyje w normalnym środowisku a nie siedzi w klatce a jak nie to istnieją przecież kosmetyki maskujące .

...Liwia ur. 3.05.2015, 3820 g, 58 cm...
strzalka44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 22:57   #1151
julitka89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez winogronek Pokaż wiadomość
Julitka ty masz hawańczyka nie ?
Zgadza sie biały hawańczyk

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Cytat:
Napisane przez strzalka44 Pokaż wiadomość
Winogronku, nie pomieszałaś
Niestety z przebarwieniami jest tak że lepiej im zapobiegać, czyli myć mordkę po jedzeniu, często osuszać po piciu czy deszczowym spacerze.
Taką desperacją jest wybielenie wąsów po prostu wodą utlenioną, ale to doraźnie bo wiadomo że to wysusza.
Swoją drogą to chyba nie jest aż tak wielkie przebarwienie bo to nie robi się z dnia na dzień myślę że sędziowie przymkną oko w końcu to zwierze które żyje w normalnym środowisku a nie siedzi w klatce a jak nie to istnieją przecież kosmetyki maskujące .
To prawda nie jest takie duze ale jest i troszke rzuca sie w oczy szczegulnie jak pies jest biały a pyszczek odbiega od białego kolorku a te kosmetyki maskujace jakie masz na mysli coprawda jest tego sporo ale cos skutecznego bym chiała...
ta woda bedzie ostatnia deska ratunku
julitka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 23:03   #1152
strzalka44
Wtajemniczenie

GG do strzalka44

No tutaj niestety nie popiszę się wiedzą bo nie mam wystawowego psiaka więc jakieś tam drobne przebarwienia mi nie przeszkadzają i nie znam się na tych maskujących kosmetykach ale są jakies pudry, pasty itd. może zobacz na dogo ?

Stary 2010-10-05, 23:24   #1153
royalflush
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez royalflush Pokaż wiadomość
ja tak powrócę jeszcze do sprawy wnętrostwa u Mastera. generalnie rozmawiałam z wetem i ona mi powiedziała, że należy to jądro usunąć i teraz ja się strasznie boję na to zdecydować, bo to narkoza i wogóle. powiedziała, że może nawet być tak, że będzie trzeba mu brzuch rozcinać, bo to jądro jest jakoś głęboko ale jeśli się nie zdecyduję na ten zabieg to będzie istniało ryzyko rakowacenia miał ktoś może jakieś podobne doświadczenia i może mnie jakoś pocieszyć?
nie żebym była natrętna, ale może mógłby mi ktoś coś poradzić.
Stary 2010-10-05, 23:32   #1154
strzalka44
Wtajemniczenie

GG do strzalka44

Myślę że nikt Ci tu nie napisze więcej niż na shihtzakowym forum.
Najlepiej narkoza wziewna ale to już wiesz i nie martw się wet wiec oc robi skoro sam zalecił taki zabieg, master jest młodym pieskiem więc i silnym i na pewno wszystko pójdzie ok.
To jest najlepsze wyjście bo wyobraź sobie jak by z tym jąderkiem zaczęło coś się dziać i przerzuciło by się na inne narządy?
Suczkom też się rozcina brzuszek przy sterylce jest tu kilka dziewczyn które to przeżyły, niektóre całkiem świeżo
Nie mogę powiedzieć że masz się nie martwić bo sama bym się martwiła, ale musisz być dobrej myśli
Wszystko będzie ok

Stary 2010-10-06, 09:24   #1155
Elis1
Raczkowanie

Cytat:
Niestety z przebarwieniami jest tak że lepiej im zapobiegać
No, ja też przegięłam :-( Zapuściłam moją Julę. Jak patrzę na fotki sprzed roku - wąsidła czyste, bielutkie, a teraz też zbrązowiały Dwa tygodnie temu wypowiedziałam im wojnę, po posiłku przemywam wybielającym szamponem i raz dziennie nakładam żel z Hery do usuwania zażółceń. Efektu narazie nie ma, ale nie spocznę. Ja i tak mam ten komfort, że Jula jest biało-brązowa, więc to aż tak bardzo nie rzuca się w czy, chociaż mi przeszkadza. Moja siostra ma shih tzaka czarno-białego, więc u niego te brązowe włoski przy oczkach i pyszczku wyglądają aż niesmacznie No niestety, tak to już jest z tymi psinami. Trzebaby spędzać przy nich ogrom czasu, by nie dopuścić ani do kołtunka, ani do przebarwienia ...

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Cytat:
Elis!!!!! Uwielbiam Twoją Julcię!!!!!!!!!!
Nie raz wracałam do poprzednich części w poszukiwaniu jej fotek! Podobieństwo faktycznie jest! Może zaczniesz do nas częściej zaglądać i chwalić się Juleczką
Jeju, dopiero teraz przeczytałam ten post. Miło mi
Stary 2010-10-06, 10:21   #1156
Elis1
Raczkowanie

pobawiłam się Julka i Tobi
Stary 2010-10-06, 13:45   #1157
monika733
BAN stały

GG do monika733

Cytat:
Napisane przez NESI123 Pokaż wiadomość
Czesc wszystkim... nie bylo mnie kilka dni tu na forum, wiec chcialam powiedziec ze Monia, twoja pupilkowa rodzinka jest przes fajna jeszcze zrob zdjecie wszystkim razem jak spia
Dzięki i proszę
Stary 2010-10-06, 15:09   #1158
Elis1
Raczkowanie

Cytat:
Dzięki i proszę
CUDO

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Pokazałam mężowi Tobiego. Nie poznał, był przekonany, że to nasza Jula
Stary 2010-10-06, 15:50   #1159
monika733
BAN stały

GG do monika733

Cytat:
Pokazałam mężowi Tobiego. Nie poznał, był przekonany, że to nasza Jula
HI HI HI - ale podobni - strasznie !!
Stary 2010-10-06, 18:07   #1160
zonawymarzona
Rozeznanie

stalo sie... oszalalam na punkcie moje psiaka
zonawymarzona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 18:37   #1161
NESI123
Rozeznanie

Monia dzieki za wstawienie tych fotek. Ale kochane slodziaki Jak super wygladaja jak spia wszyscy razem A jeden spi w pampersie ?
Stary 2010-10-06, 19:04   #1162
monika733
BAN stały

GG do monika733

Cytat:
Napisane przez NESI123 Pokaż wiadomość
Monia dzieki za wstawienie tych fotek. Ale kochane slodziaki Jak super wygladaja jak spia wszyscy razem A jeden spi w pampersie ?
To Safi w czasie cieczki w majtosach - u mnie jak widać suki śpią w moim łużku i aby nie napaskudziły w trakcie cieczek noszą majteczki ze wklejonymi wkładeczkami

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Cytat:
Napisane przez zonawymarzona Pokaż wiadomość
stalo sie... oszalalam na punkcie moje psiaka
No i bardzo się cieszę !
Pieski to naprawde szalenie wdzięczne istoty , za odrobinke zainteresowania i opieki oddadzą całego siebie i kochać człowieka będą bezgraniczna i bezinteresowna miłością . Ja bez niech nie wyobrażam sobie życia !
Stary 2010-10-06, 19:53   #1163
NESI123
Rozeznanie

haha slodkie te twoje pieseczki Monia
Stary 2010-10-06, 20:48   #1164
wiolussia
Raczkowanie

Cytat:
pobawiłam się Julka i Tobi
Swietne zdjecia... ale ktory to Tobi a ktora Julcia? haha

Monia psiaki przeslodziaki, naprawde cudnie wszystkie razem wygladaja
Stary 2010-10-06, 22:26   #1165
monika733
BAN stały

GG do monika733

Cytat:
Napisane przez wiolussia Pokaż wiadomość
Monia psiaki przeslodziaki, naprawde cudnie wszystkie razem wygladaja
BARDZO , BARDZO WSZYSTKIM DZIEKUJE ZA KOMPLEMENTY KIEROWANE DO MOICH DZIEWCZĄT - dla mnie to strasznie wzruszające i miłe bo ...........bo to moje słoneczka kochane

Edytowane przez monika733
Czas edycji: 2010-10-06 o 22:30
Stary 2010-10-07, 13:17   #1166
royalflush
Raczkowanie

Monika fajna gromadka hehe, pewnie wesoło macie a Tobi z Julką faktycznie podobni hehe i takie same pozy
Stary 2010-10-09, 10:47   #1167
Kinnley
Raczkowanie

Witajcie dziewczyny Dawno się nie udzielałam, ale czytam cały czas co piszecie.

Chciałam wam powiedzieć, że wczoraj wieczorem dostałam shih tzu, mało nie zemdlałam gdy go zobaczyłam. I to nie ona, tylko on, imienia jeszcze nie ma. Jest na maksa słodki i bardzo mądry. Cały czas załatwia się na szmatce którą mu do tych spraw wyłożyłam, tylko raz mu się zdarzyło zrobić siusiu na podłoge. Jest strasznie grzeczny i kochany. Spał dziś w moim łóżku i o 4 rano mnie obudził bo chciał się bawić Troche go pozabawiałam i znów zaczęłam usypiać, a ten gdy to zobaczył zaczął mnie całować po całej twarzy, więc położyłam go na podłodze i załatwił się na szmatce, a później znów luluać poszliśmy. Przyznam, że co jakiś czas podchrapuje, ale mi to nie przeszkadza. Około 7 znów mnie oobudził, bo był głodny. Dostał jeść, załatwił się troche później za mną pochodził i obserwował dom. Z owczarkiem moich rodziców spotkał się wczoraj i był tylko obserwowany, ale dziś przy śniadanku też. Drugi pies na szczęście nie przejawia agresji, tylko ciekawość. W sumie nie miała nigdy kontaktu ze szczeniakiem, więc się jej nie dziwie.
Teraz maluch słodziutko śpi na moim łóżku, a ja go co jakiś czas obserwuje.
Chciałam wam jeszcze powiedzieć, że jest w trakcie wymiany ząbków i nie ma na dole zębów, przez co wygląda bardzo śmiesznie. Wychodzić z nim będe mogła dopiero 27 października, już się nie moge dzoczekać
Mam nadzieje, że będzie wam się chciało to całe przeczytać .

PS. śliczne macie psiaki
Kinnley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-09, 11:06   #1168
winogronek
Wtajemniczenie

Kinnley wstaw fote i się pochwal słodziakiem

Stary 2010-10-09, 12:15   #1169
Kinnley
Raczkowanie

Chciałabym ale nie umiem
Kinnley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-09, 12:37   #1170
monika733
BAN stały

GG do monika733

Cytat:
Napisane przez Kinnley Pokaż wiadomość
Chciałabym ale nie umiem
Jak otworzysz nowe okno do pisania postu na dole na tle pomarańczowym szukaj napisu : Zarządzaj załącznikami - klinkij - otworzy sie onko do wyszukiwania zdjęć, klikasz na przeglądaj i tu musisz wiedzieć gdzie masz zapisane interesujące Ciebie zdjątko. Kolejnie klikasz na pomarańczowe okno : Załaduj i tu czekasz ( może to potrwać nawet bo 3 min) po czym zamykasz to okno pomarańczowym przyciskiem i na głównym znowu pomarańczowe pole z Wyślij wiadomość
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości